Aktív témák
-
tkazmer
addikt
Hát úgy tűnik, komoly bajok lehetnek...a htaccess hatására nem történt semmi, a phpinfo-ban meg nincs is olyan sor, hogy memory_limit. A scriptnek továbbra sincs eredménye, de lehet, hogy nem a memóriával van a baj, mert most néztem, egy egyszerű töküres formot sem hajlandó mutatni. (jah, és össz 690 sor, tehát annyira nem sok, pláne, hogy egy 2235 soros lap viszont simán megy...)
-
Protezis
őstag
-
szicsu
őstag
Köszi, igy most már biztos menni fog....
eddig is tudtam a mechanizmusát, de a a karatktersorozat továbbítására nem jutott eszembe a session, de VladimirR felvilágosított
Kicsit más:
Hogy tudom eldönteni, hogy az adot fáljban elindítottam már egy session, vagy nem?
Ill okozhat gondott két session_start(); egymás után? -
raczger
őstag
mért szúrja annyira?
marketing xD vagy nemtommi
egyébként mikor publikus lesz az oldal, igaz is lesz (természetesen csak magyarországra szűkítva, és az összes magyarul lesz), a publikus oldalon amúgy is van 118 magyar nyelvű
ennél többet sehol sem találtam, ugyhogy mégcsak nem is hazudok
-
Forest_roby
őstag
<a href=\''#\'' onclick=\''javascript: openfile($path);\''>megnyitás</a>
Én is erre gondoltam alapból, de reménykedtem, hogy van más megoldás is, mert a php - javascript egyvelegből aztán tényleg nem tudok semmit.
A readfile() fv szeretném lefutatni a $path paraméterrel.
Tudna akkor ebben vki segíteni v. hozzak át a javascript topicba?
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
A phpinfo nem tesz említést gd-ről.(gondolom, ennek is lenne ilyen címszava, mint h ''tokenizer'' meg ''wddx'' stb...)
A php.ini ben az előbb beillesztetten kívül még ez az, ami gd-vel kapcsolatos.
;[gd]
; Tell the jpeg decode to libjpeg warnings and try to create
; a gd image. The warning will then be displayed as notices
; disabled by default
;gd.jpeg_ignore_warning = 1
Ezt kipróbáltam '' ; ''-k nélkül is, meg hogy csak az utolsó sornál nem volt '' ; '', de sehogy nem megy. Lehet, hogy mégse lenne gd a phpm-ben? -
tkazmer
addikt
AZ a baj, hogy az sokszor annyira nem vagyok tisztában a php-s lehetőségekkel, hogy azért kérdezek ilyet, mert abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán lehetséges e ez.
A gd-vel vmi baj van, a manualban leírt
<?php
var_dump(gd_info());
?>
Ezt az eredményt adja:
Fatal error: Call to undefined function: gd_info() in C:\www\test.php on line 2
PHP 4.4.4-em van, vagyis elméletileg már tartalmaznia kellene ezt a gd-s csomagot vagy mit, és a php.ini ben is találtam egy ilyet:
;extension=php_gd2.dll (nem tom, jelent e ez vmit, de sztem ez azzal a gd vel kapcsolatos)
Mi lehet a baj? -
tkazmer
addikt
Rendben, nem teszek, csak mivel egyelőre ez még csak localhoston megy, és tesztüzembem, nem foglalkoztam ezzel, bár asszem jobb lesz, ha megszokom.
Egyébként a lekérésnek van eredménye, sőt néha meg is jelenik, néha meg nem, szóval teljes a káosz...asszem nekiállok, és egy kicsit rendet rakok.... -
paramparya
őstag
Hát, behatárolni úgy be tudom, hogy tudom, hogy melyik négy html-kód az...
Viszont sehogy nem tudom normálisan megoldani, hogy jó legyen, legalábbis utf-8 kódolásban a dolog...
Már moddoltam az említett fv-t, hogy még előtte kicserélném én a betűket előtte:
function unhtmlentities($string)
{
// replace numeric entities
$char=array(''Ő'',''ő'',''Ű'',''ű'');
$code=array(''Ő'',''ő'',''Ű'',''ű'');
$string = str_replace($code, $char, $string);
$string = preg_replace('~&#x([0-9a-f]+);~ei', 'chr(hexdec(''\\1''))', $string);
$string = preg_replace('~&#([0-9]+);~e', 'chr(\\1)', $string);
// replace literal entities
$trans_tbl = get_html_translation_table(HTML_ENTITIES);
$trans_tbl = array_flip($trans_tbl);
return strtr($string, $trans_tbl);
}
viszont utána kell egy utf8_decode, hogy jó legyen, viszont akkor az ő ű-kből lesz a ÷ és társai... -
paramparya
őstag
Közben pont ezen az úton haladtam végig, a html_entity_decode() hatástalan volt, aztán megleltem az unhtmlentities fv-t, már csak az őŐűŰ betűkkel van gond, azokat cserélgetem éppen (egy elég furcsa excel-árlisát kell adatbázisba pakolnom, és némelyik sorban nem pont olyan a kódolás, mint a legtöbben, ezért szopok vele)
-
vzsolo2225
tag
Miért csak a get-eset rakja be?
Direkt használom az alternatív szintaxist, mert számomra jobban átlátható, mint a másik.
De a PH!-n lévő cikkben azt írják, hogy az INSERT INTO a tábla végére szúr be egy sort, és ez eddig így is működött, de most valami miatt nem így cselekszik... Nah mind1! -
-
-
tedd be az elejére: $torles = $_GET['torles']; $id = $_GET['id'];
Erre ezt dobja:
Notice: Undefined index: torles in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\felle.php on line 5
Notice: Undefined index: id in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\felle.php on line 6
Egyenlőre nem kell a támadásoktól tartanom. A mysql_real_escape_string-et sajna nem tudom mi.
[Szerkesztve] -
manrick
tag
Ne haragudj nem értelek.
Igazad van de valamilyen szinten ide tartozik mert php-kódban szeretném csinálni.
Aztán igazad van abban is hogy nem oszlop, hanem mező.
De a ''lásd limit''et nem értem
Aztán a másik sem akar menni. Konkrétan azt szeretném, hogy ha valaki regisztrál, akkor mielőtt menti a nevét az adatbázisba, ellenőrizze le, hogy már szerepel e az a név. ha szerepel, akkor írja ki, hogy válassz más nevet.
Lécci segítsetek
Köszi.
Manrick -
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest