- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Aktív témák
-
szicsu
őstag
Folytatás itt:[link]
-
szicsu
őstag
válasz
DeltaPower #5000 üzenetére
azért mert nem jutott ezembe egy gyorsabb megoldás akkor ,de most már igen
-
Protezis
őstag
Valaki nyithatna uj topikot (ha jol latom)
-
szicsu
őstag
Hi!
Beolvasok egy sort egy fájlból majd végig szeretnék menni minden egyes beolvasott karakteren.De hogyan?Melyik fv lenne jó erre a célra? -
SlashMate
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #4989 üzenetére
Köszke a megoldás(oka)t már rájöttem csak 1 kicsit gondolkodni kellett volna:
$str=''a#b#c'';
$str=explode(''#'', $str);
$db=count($str) - 1;
de azért kösz a fáradozást -
Lortech
addikt
:: akkor kell, ha nem peldányon keresztül akarsz (tudsz) elérni egy mezőt (pl konstans az ''static'') vagy osztályszintű függvényt. Vagy ha felülírod az ős egyik metódusát a kiterjesztett osztályban, akkor ezután az ős::ős_eredeti_metódusa névvel tudsz rá hivatkozni.
tehát a osztaly_2 definiálásánál meghivom az osztaly_1 et és használom ahogy kell?
Nem meghívod, hanem deklarálsz egy osztaly_1 típusú mezőt, majd definiálod / példányosítod, és rajta keresztül elérheted a függvényeit. Vagy ha osztályszintű függvényekről van szó, akkor erre sincs szükség, egyszerűen csak osztaly1::fgv névvel hívhatod a függvényeit.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4989 üzenetére
Vagy a substr_count fv.
Megelőztek.
szicsu: pl. egyik lehetséges megoldás az öröklődés kiküszöbölésére az objektum összetétel. Felveszel egy olyan típusú mezőt az osztályba, aminek a függvényeit használni akarod.
Pl. osztály1 {}
osztály2
{
osztály1 peldany;
}
[Szerkesztve] -
szicsu
őstag
válasz
SlashMate #4988 üzenetére
számoláshoz ez jó lesz:[link]
Nekem is lenne egy OOP-s kérdésem:
Van egy osztályom ami kezeli az adatbázis tevékenységeket, és van egy másik osztályom amit __construct() fg-nyel szeretném feltölteni adatokkal adatbázisból. Jó lenne a másik osztály egy-két fügvényét használni.Az öröklődés nem megoldható. Milyen más módszer van rá? -
SlashMate
csendes tag
Sziasztok.
Van arra PHP-ben lehetőség, hogy egy függvénnyel vagy valamivel megszámoljam, hányszor ismétlődik egy adott karaktersor egy stringben? -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4983 üzenetére
Köszi, már megoldódott(nem tom hogyan, egyszer csak működött).
(#4984) SlashMate
ez azért nem lehetett volna megoldás, mert nem egy, vagy x file-ról van szó, hanem gyak n-ről.
[Szerkesztve] -
SlashMate
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #4983 üzenetére
Total commanderben kiválasztja (od) a feltöltött filet és Fájl attribútumok módosítása (ha minden igaz)
-
tkazmer
addikt
válasz
tkazmer #4981 üzenetére
Nah, úgy tűnik, hogy mégiscsak az error reportinggal volt a gond, ugyanis fatal errort jelzett, de warningot, és notice-t nem.
Jah, és miért lehet az, hogy Unable to open 'filename' for writing ? Gondolom, a mappa engedélyeivel lehet valami gond, de nem nagyon tudom, hogy micsoda. Mit kellene átállítani?
[Szerkesztve] -
qfm
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4952 üzenetére
az én problémám közbe megoldodott, megirtam inkább delphibe, azzal tökéletesen müködik, már leszedte a fél képtárat [kb. 9000 kép van kész]. Köszi mindenkinek aki megprobált segiteni
-
Krysz18
csendes tag
De végülis a krysz89.uw.hu-n csináltam meg azt használom gyakorlásra
-
qfm
őstag
válasz
agyergorcs #4958 üzenetére
Belépésnél megnézed van e olyan felhasználo amit beirt. ha nincs akkor pl bedobod a regisztráciot, ha meg van akkor ellenörzöd hogy a jelszo jo e. Ezután valamilyen modszerrel azonositod a usert, ez történhet sütikkel, session okkal [utobbi hasznosabb egy védett oldalnál], esetleg ugy is hogy tovább küldöd url be a felhasználo nevet, és a jelszot. Én mondjuk online ID t, és egy kodolt jelszot szoktam tovább küldetni, de kezdésnek nem kell bonyolitani. Csinálnod kell egy rendszer filet, ami az azonositást fogja neked végezni. Megnézi hogy valamilyen uton kapott e nevet, és jo e az ahoz tartozo jelszo. Ha jo akkor bejön az oldal, ha nem akkor kidobsz egy hiba üzenetet, és exit el kiugrassz belőle, mielőtt még lefutna a normál oldal. Elsőre lehet bonyolultnak hangzik, de ha belejössz, egyáltalán nem az.
A másik kérdésedre, egyszerü, ámbár nem tul praktikus megoldás, hogy a felhasználo nevét regnél kisbetüsre alakitod, vagy kodoltatod egy algoritmussal, és azzal egyező filenevü filet hozol létre. Ekkor ugy nézed meg hogy létezik e a felhasználo, hogy megnézed létezik e olyan nevü file.
Remélem segitettem
[Szerkesztve] -
Krysz18
csendes tag
Na végre jóó
Nagyon köszönöm a segitséget !!!
-
Krysz18
csendes tag
most ugy csináltam most sem ir ki semmit :S
-
Krysz18
csendes tag
MOst probáld meg már annyira jo h bejön...
-
Krysz18
csendes tag
Hali!
Most kezdtem el a php programozást tanulni és csináltam egy alap programot egy.php-t ami elvileg kiir egy szöveget (<?php echo ''Hello WEB!''; ?>) ennyiből áll és feltöltöttem egy tárhelyre krysz.extra.hu (ezen van egy index.html és aban van egy link a php laphoz) és nem jelenik meg semmi a képernyőn, se hibaüzenet sesemmi, csak egy üres fehér oldal. MÁr egy csomot szenvedtem vele. Mi lehet a baj?
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
Hát úgy tűnik, komoly bajok lehetnek...a htaccess hatására nem történt semmi, a phpinfo-ban meg nincs is olyan sor, hogy memory_limit. A scriptnek továbbra sincs eredménye, de lehet, hogy nem a memóriával van a baj, mert most néztem, egy egyszerű töküres formot sem hajlandó mutatni. (jah, és össz 690 sor, tehát annyira nem sok, pláne, hogy egy 2235 soros lap viszont simán megy...)
-
sonar
addikt
sziasztok
csak hobbiból néha foglalkozom webprogramozással,
egy olyan kérdésem lenne,hogy egy php oldalon van egy szavazás, és nem értem hogy mit hív hogyan hív meg.
<div id=''szavazas''>
<form name=szavazas action='index.php' method='post' style='font-size:10px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;' width=320></style>
:: <b>Szavazás</b>
<input type=radio name=ertek value=0> Budapest [824]<br>
<input type=radio name=ertek value=1> Csongrád [38]<br>
<br><input class='gomb' type=submit value='Szavazok'><br>
</form>
</div>
ezt el tudná nekem magyarázni vki? Ha rányomok a szavazok gombra akkor mi történik?
Hogyan tudom kideríteni,hogy mit hívott meg? -
RedAnt
aktív tag
válasz
tkazmer #4956 üzenetére
egy ilyesmi sor kell a .htaccess fájlba:
php_value memory_limit 32M
aztán egy phpinfo-val nézd meg hogy hatott -e. PHP Core szekcióban van egy memory_limit sor. Ha működik akkor a local value-ban látod hogy több memóriát kap -e mint ami a master (php.ini-vel beállított)
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4953 üzenetére
A fő gond az, hogy akkor sem történik semmi, ha az első sorba nem echot, hanem ''éasldéalskdéalksdélaskéldk''-t írok...pedig ennek hibát minimum okoznia kellene...
Az error reportinggal nincs gond, legalábbis ha olyan fájlban van hiba, amelyik szokott futni, akkor azt kijelzi.. -
qfm
őstag
válasz
tkazmer #4950 üzenetére
Mivel nem tudom milyen script ről van szó, esetleg lehet abbol hogy a másik serveren más a file kezelés, ha olyan jellegü a script, vagy nincs a változoknak érteke, ha register_globals értéke off, esetleg ha sessionokat kellene kezelnie, akkor nem jol van configolva a server, van pár eshetőség szerintem. Mindenesetre azt nézd meg hogy az error_reporting(0); sor ne legyen benne, mert akkor hibaüzenet ugye nem lesz, esetleg rakj be vizsgáló if eket, pl mysql csatlakozás, mail küldés, vagy nem tudom mit csinál a script
-
tkazmer
addikt
Miért lehet az, hogy egy php script-nek semmi kimenete nincs? Van egy php fájlom, ami egy időben lefutott, most viszont nem akar, tehát még hibát sem tudok vele generálni. A szerveren más scriptek futnak. A php verziója 5.1.4. Jah, és a file jó, legalábbis localhoston kiváló.
-
qfm
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4948 üzenetére
probáltam fsockopen-t is, de sajnos az is tiltva van. tud valaki olyan ingyen tárhelyet ahol müködne valamelyik megoldás? én eddig nem találtam. köszi
mod: az se baj ha nem magyar tárhely, csak müködjön magyarországrol.
[Szerkesztve] -
qfm
őstag
válasz
agyergorcs #4942 üzenetére
elég sok sebből vérzik a progid, de müködöképes állapotba hoztam neked:
reg.php:
<?php
$talalat = ''N'';
$db = 0;
$name = $_POST['nev'];
$jelszo1 = $_POST['jelszo1'];
$jelszo2 = $_POST['jelszo2'];
$jog = $_POST['jog'];
$nev = $name;
//ürlap ellenörzés
if ( $name =='''')
{
print(''<a href=reg.html>Nem adtál meg nevet</a><br>'');
}
elseif ( $jelszo1 =='''')
{
print(''<href=reg.html>Nem adtál meg jelszót</a><br>'');
}
elseif ( $jelszo1 != $jelszo2)
{
print(''<href=reg.html>Nem egyforma a két jelszó</a><br>'');
}
else
{
//fájllétezés vizsgálat
if ( ! file_exists(''users.dat''))
{
touch(''users.dat'');
}
// ellenörzés, hogy a név létezik e már
if ( $fa=fopen(''users.dat'', ''r''))
{
while ( ! feof($fa))
{
$db++;
$fnev[$db] = fgets($fa, 1024); //beolvas egy sort (fgets)
$fjelszo[$db] = fgets($fa, 1024);
$fjog[$db] = fgets($fa, 1024);
}
fclose($fa);
// sorvége jelek levágása
for ($i=1; $i<=$db; $i++)
{
$fnev[$i] = substr($fnev[$i], 0, strlen($fnev[$i])-2);
$fjelszo[$i] = substr($fjelszo[$i], 0, strlen($fjelszo[$i])-2);
$fjog[$i] = substr($fjog[$i], 0, strlen($fjog[$i])-2);
}
{
// összehasonlítás
if ( $nev == $fnev[$i])
{
$talalat = ''V'';
break; //kiszáll az elso találatnál (keresi, hogy van e azonos felhasz.)
}
}
}
if ($talalat == ''N'')
{
//fájlba írás
if ( $fa = fopen(''users.dat'', ''a'')) //r- olvasás, w - írás, a - hozzáfuzés (''a'' helyére)
{
fwrite( $fa, $nev.''\r\n''); //''/r/n'' sor vége jel
fwrite( $fa, $jelszo1.''\r\n'');
fwrite( $fa, $jog.''\r\n'');
fclose($fa);
}
else
{
print(''nem sikerult megnyitni a fájlt<br>'');
}
}
else
{
//ha van ilyen név
print (''<a href=reg.html>Már van ilyen név</a>'');
}
}
?>
viszont ha még most tanulod ezt figyelj oda pár dologra. a fileok nagyon könnyen feladják hatalmas forgalom esetén. a jogokat helyettesitsd számokkal, pl 0 - vendék 1 - felhasználo 2 - operátor 3 - RG, a jelszavakat kodolva tárold, jo lenne egy md5, bár az elég sok adat megint. rakj be ellenörzőket, jelszo, név hosszra szerintem, figyelj oda hogy ugyanazt a változot használd pl nev és name ugyanaz nálad, azért tettem egyenlővé. a register globals t meg állitsd off ra biztonsági okokbol. tilts le pár karaktert, pl a < jelet, és konvertáld át a html kodjára. és pl amikor leveszed a sor vége jelet az lehet egyszerübb lenne egy str_replace el. csak pár tipp:) sok sikert hozzá
[Szerkesztve] -
qfm
őstag
Sziasztok lenne nekem is egy kérdésem. Távoli filet hogy tudok ugy megnyitni mintha simán böngésznék egy oldalt? Nah ez igy elég hülyén hangzik, a lényeg hogy egy oldalrol akarom a képeket leszedni egy php script segitségével, a nevüket tudom, azzal nincs gond. Régen az egyik serveren fread el nyitottam meg az url eket is, és müködött, de most se az fread se a file_exists parancsokat nem tudom kiadni távoli filera, mert ugy veszi mintha nem is lenne file. ez a futtato server hibája, vagy pedig csak jol védett a cél server? hogy tudnám megkerülni? ha böngészövel nyitok rá megnyitja a filet. remélem érthető, és valaki tud segiteni
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4944 üzenetére
a hibát tudom, a poénos kiírás volt a lényeg.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Louloudaki #4943 üzenetére
Héber, jelentése: dupla kettőspont. Valószínűleg foglalt szóba futottál egy osztályod elnevezésénél. [link]
-
Louloudaki
aktív tag
erre mondjatok valamit: [link]
ilyen php hibát csak én tudok generálni, vagy más is belefutott hasonlóba? -
agyergorcs
csendes tag
hali
phpben csinálok egy regisztrációt de valamiért nem akar menni, tudnátok segíteni?
reg.php
<?php
$talalat = ''N'';
$db = 0;
$name ='''';
//ürlap ellenörzés
if ( $name =='''')
{
print(''<a href=reg.html>Nem adtál meg nevet</a><br>'');
}
elseif ( $jelszo1 =='''')
{
print(''<href=reg.html>Nem adtál meg jelszót</a><br>'');
}
elseif ( $jelszo1 != $jelszo2)
{
print(''<href=reg.html>Nem egyforma a két jelszó</a><br>'');
}
else
{
//fájllétezés vizsgálat
if ( ! file_exists(''users.dat''))
{
touch(''users.dat'');
}
// ellenörzés, hogy a név létezik e már
if ( $fa=fopen(''users.dat'', ''r''))
{
while ( ! feof($fa))
{
$db++;
$fnev[$db] = fgets($fa, 1024); //beolvas egy sort (fgets)
$fjelszo[$db] = fgets($fa, 1024);
$fjog[$db] = fgets($fa, 1024);
}
fclose($fa);
// sorvége jelek levágása
{
$fnev[$i] = substr($fnev[$i], 0, strlen($fnev[$i])-2);
$fjelszo[$i] = substr($fjelszo[$i], 0, strlen($fjelszo[$i])-2);
$fjog[$i] = substr($fjog[$i], 0, strlen($fjog[$i])-2);
}
{
// összehasonlítás
if ( $nev == $fnev[$i])
{
$talalat = ''V'';
break; //kiszáll az első találatnál (keresi, hogy van e azonos felhasz.)
}
}
}
if ($talalat == ''N'')
{
//fájlba írás
if ( $fa = fopen(''users.dat'', ''a'')) //r- olvasás, w - írás, a - hozzáfűzés (''a'' helyére)
{
fwrite( $fa, $nev.''\r\n''); //''/r/n'' sor vége jel
fwrite( $fa, $jelszo1.''\r\n'');
fwrite( $fa, $jog.''\r\n'');
fclose($fa);
}
else
{
print(''nem sikerűlt megnyitni a fájlt<br>'');
}
}
else
{
//ha van ilyen név
print (''<a href=reg.html>Már van ilyen név</a>'');
}
}
?>
és itt a reg.html is
<html>
<head>
<meta http-equiv=''content-type'' content=''text/html; charset=windows-1250''>
<title></title>
</head>
<body>
<table width=900 height=600 border=1 cellpadding=0 cellspaceing=0 bgcolor=cian>
<form action=reg.php method=post>
<tr>
<td align=center valign=center>
Vezetéknév: <input name=nev type=text size=40 maxlength=40><br>
jelszó: <input name=jelszo1 type=password size=40 maxlength=40><br>
jelszó mégegyszer: <input name=jelszo2 type=password size=40 maxlenght=40><br>
<select name=jog>
<option>Vendég</option>
<option>Felhasználó</option>
<option>Rendszergazda</option>
</select><br>
<input type=submit value=''Regisztárió''>
</td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html> -
szicsu
őstag
válasz
paramparya #4940 üzenetére
Igen adatbázisból rakom össze a tömböt.Azért nem közvetlenöl sql-el kérdezem le, mert akkor igen sok lekérdezést kellene futatnom egy oldalon belül. Mert két program között kell adatokat átjutatnom, és ez elég macerás, de úgy néz ki sikerül megoldani
-
szicsu
őstag
-
tbs
addikt
Ha sok az adat, akkor érdemes megpróbálni egy szerializált verzióban a szövegkereséssel és kimókolni belőle a pozíciót. Textmanipulálásban elég gyors a php.
Vagy a tömb feltöltésekor építs indexe(ke)t mellé.
Vagy ne tömböt tölts fel, hanem egy adatbázist.
Ja, még valami: lassú a gép...
[Szerkesztve] -
szicsu
őstag
válasz
paramparya #4935 üzenetére
hát kb olyan 25 s
igen sok adatot kell átnyálaznia -
szicsu
őstag
Hi!
A array_search() fg-t lehet használni töbdimenziós tömbre is eredményesen?Ha igen akkor hogy?
Mert lenne egy tömböm, ami associatív tömbökből épül fel. ebben a tömben keresnék egy adott értéket és ennek az éréknek az (nagytömb) indexe kellene valahogyan.
Én megcsináltam, hogy for és foreach ciklusokkal végigmegyek a tömbön és megtalálom az eredményt, de ez nekem nagyon lassúnak tünik...... -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
StaMiNa #4932 üzenetére
Általában azon figyelnek a HTTP szerverek, de nem mind. Aztán csinálsz egy egyszerű http kérést, mondjuk egy ilyet:
GET /filenév HTTP/1.1
Host: szervercíme
User-Agent: PHP
Accept: *.*
Accept-Language: *
Accept-Encoding: none
Accept-Charset: *
Connection: close
Cookie: név=érték
A végén a Cookie: kezedű sort annyiszor ismétled, ahágy sütit el akarsz küldeni, és a végén kiírsz \r\n\r\n-t, azaz két teljes újsort, erre jön majd válaszként az oldal. További paraméterekhez ajánlom az rfc-t: [link] -
StaMiNa
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4931 üzenetére
Hm, nem talaltam meg hogy kell szimulalni kliensként cookiet
És az fsockopen -enk jo a 80as port? Valamire kell még figyelni? -
StaMiNa
aktív tag
Egy érdekes problémám lenne, nem tudom találkozott-e mar valaki hasonloval.
A feladat egy username/password -os oldalrol szeretnek lekerdezni adatokat idokozonkent. As user/pass -t cookie-ban tárloná, namost ezt meg lehet adni a phpnak? Hogy ''lepjen be''?
Igy probalkoztan, de ugye a login oldalt olvassa be:
$handle=fopen(''http://xxx'',''r'');
while($olvas=fread($handle,1024))
print $olvas; -
Protezis
őstag
-
-
SlashMate
csendes tag
Milyen HTML taggel lehet megoldani, hogy csak a táblázatot igazítsa a képernyőhöz képest középre, ne pedig a táblázat elemeit is a cellákhoz képest?
-
Sziasztok!
Az ATW-nél van a portálom. De sajna itt nem lehet MAIL-t küldeniVan rá vmi mód hogy én állítsam be az SMTP szervert??
Köszönöm!!! -
RedAnt
aktív tag
válasz
Protezis #4919 üzenetére
nobody:nogroup azért lesz mert a szkripted ami létrehozta őket, nem a te nevedben fut, hanem a webszerverében (gyakran www-datának is szokták hívni)
Megoldás lehet az hogy feltöltés után chmod-dal[link] adsz írási jogot másoknak, akik közé te is tartozol a php szemszögéből.
Ha saját tulajdonba akarod venni az már bonyolultabb. ssh-n keresztül készíthetsz másolatot a feltöltött fájlokról - a másolt példányok már a tieid, az eredetieket pedig letörölheted - ha van rájuk írási jogod, közvetlenül, ha nincs akkor egy php szkripttel.
''bar feltolti a kepet, a weblapon nem jelenik meg'' - ez a tulajdonostól független elvileg, csak annyi kell hogy legyen olvasási joga a szervernek a fájlokra...
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Fajlfeltoltessel kapcsolatban akadt problemam.
Kepfeltoltes utan a php altal letrehozott konyvtarak, illetve fajlok tulajdonosa nobody, csoportja nogroup. SSH-n bejelentkezve chown-ra azt mondja, hogy nem engedelyezett.
Hogy tudnam a problemat megoldani, ugyanis igy bar feltolti a kepet, a weblapon nem jelenik meg, es torolni se tudom (se tulajdonba venni).
Localhoston termeszetesen mukodik a kod (sot, egy masik szolgaltatonal is mukodik) -
alitak
senior tag
Most nézem, hogy a fórumom 56kB. Mi jobb a szervernek: ha sok kis fájl van, amik közt lépdel, vagy ha van egy nagyobb fájl, amiben id alapján lépeget (case($id)).
-
tkazmer
addikt
Hogyan tudnám az imagestring fv-el egy képre kiírt szöveg betűméretét változtatni?
-
Protezis
őstag
Igen, ezt jelenti.
A ($i & 1) pedig binaris ES. Paratlan szam binarisan ESelve 1-el 1-et ad (vagyis igazat).
Paros szamra 0-at ad (hamis). Joval gyorsabb, mint a maradekos osztas.
Matematikusok ne kossenek belem. Igen, 0-ara is 0-at ad, pedig a 0 nem paros szam.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Protezis #4906 üzenetére
Igaz , igaz, csak ott maradt a kódban
mégegyszer köszönöm, hogy segítettetek, és az ötleteket is .
A lényeg: mostmár működőképes.
Protezis elmondanád ennek a működését? Még nem használtam ilyet:
$class = (($i & 1) ? ''class=\''paratlan\''' : ''class=\''paros\'''');
Az a ? olyan , mintha if lenne, es ha igaz, akkor az egyiket adja (paratlan ), ha nem igaz az előtte lévő akkor a másikat (paros) ?
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
-
tildy
nagyúr
válasz
DArchAngel #4903 üzenetére
Css-el igazándiból még csak ismerkedem/tanulgatom (kezdő vagyok, na ), végülis mégis azt használtam, és egész pofás lett.
A smartyt nem ismerem.
Végüla kódba pluszban ez került bele:
<style type=\''text/css\''>
a.blue {
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: #FFFFFF;
background: #0099FF;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
a.white {
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: #0099FF;
background: #FFFFFF;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
</style>
.
.
.
kód
.
.
.
foreach ($megallok as $i => $value){
if ($background==TRUE) $class=''blue'' ; else $class=''white'';
echo ''<a class=\''''.$class.''\''href=\''csvparser.php?megallo=''.$i.''\'' ''.$color.''>''.$value.''</a><br/>'';
$background=!$background;
}
És így már azt csinálja , amit szerettem volnaTényleg , tudtok ajánlani jó doksit, vagy könyvet CSS-el kapcsolatban?
[Szerkesztve] -
DArchAngel
tag
Nem lehet bgcolor-t adni. Sok HTML elemnek alapból nem sok paramétere van, ezért jó a css, akár külső, akár belső. Ha ilyen táblázatokat és hasonlókat generálsz, akkor miért nem használsz valami jó template-engine-t. Mondjuk Smarty-t.
MOD:
#4902: Jó megoldás a true-false. Gyorsabb, mint a többi, bár lehet, hogy tovább tart begépelni, és a kód is rondább. De egy pár tízezer soros táblázatnál már mérhetően gyorsabb.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
azta mennyi lehetséges megoldás. Király. Nekem először ez a true/falseos váltogatás jutott eszembe
Mondjuk amit kiíratok, az asszociatív tömb.(Tehát az indexei a megállók nevei, és a járatok )
Még gondolkodom , de jók az ötleteitek.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Mas: Tud -e valaki objektumrelacios-mappelest biztosito php csomagrol?
Konkretan olyanra gondolok, mint javahoz a Hibernate (bar tul melyen nem ismerem)
Olyanokat talaltam neten, hogy egy adott osztalyban allandoan megirja a save(), load() stb. fuggvenyeket, amikben ott az sql utasitas. En ezt szeretnem elkerulni. 1 db. sql utasitast se akarok leirni hasznalat kozben.
Igazat megvallva elkezdtem irni egyet, es egyes ''extrem'' dolgokat leszamitva mukodik is (union, joinok, belso lekerdezesek, stb... ezeknek az implementacioja meg hatra van), viszont ha mar van ilyen, akkor felesleges megirnom.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest