- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
RedAnt
aktív tag
válasz
tkazmer #4956 üzenetére
egy ilyesmi sor kell a .htaccess fájlba:
php_value memory_limit 32M
aztán egy phpinfo-val nézd meg hogy hatott -e. PHP Core szekcióban van egy memory_limit sor. Ha működik akkor a local value-ban látod hogy több memóriát kap -e mint ami a master (php.ini-vel beállított)
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
Protezis #4919 üzenetére
nobody:nogroup azért lesz mert a szkripted ami létrehozta őket, nem a te nevedben fut, hanem a webszerverében (gyakran www-datának is szokták hívni)
Megoldás lehet az hogy feltöltés után chmod-dal[link] adsz írási jogot másoknak, akik közé te is tartozol a php szemszögéből.
Ha saját tulajdonba akarod venni az már bonyolultabb. ssh-n keresztül készíthetsz másolatot a feltöltött fájlokról - a másolt példányok már a tieid, az eredetieket pedig letörölheted - ha van rájuk írási jogod, közvetlenül, ha nincs akkor egy php szkripttel.
''bar feltolti a kepet, a weblapon nem jelenik meg'' - ez a tulajdonostól független elvileg, csak annyi kell hogy legyen olvasási joga a szervernek a fájlokra...
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
raczger #4452 üzenetére
Szerintem én voltam aki múltkor szólt érte, legalábbis egyszer már biztos szemet szúrt.
Úgy gondolom, hogyha felhívják a figyelmed egy magyartalan kifejezésre, miután kikéred az emberek véleményét, az segítés, nem fikázás.
A magyar nyelvben ha egy mennyiségjelző már áll a szó előtt, akkor azt nem kell külön többeszámba rakni. Ez sok nyelvben nem így van. Hogy mondjak pár legtöbb php scriptek-hez hasonló kifejezést, csak hogy érezd: Lászlónak négy gyerekei vannak. Nagyon kevés térképek vannak a területről. Építettek tizenöt új házakat. Angolul ezeknél lehet hogy többes számban állna a szó, kb ahogy írtam, de magyarul elég hülyén hangzik.
Ha nagyon kekeckedni akarok akkor még a script-be is bele lehetne kötni, mert már ezt is fonetikusan szokás írni a fájl és hardver mintájára, szkriptnek. Ha már a honosításnál tartunk -
RedAnt
aktív tag
válasz
Benmartin #3601 üzenetére
így is úgy is működik
ebben az esetben igen. A !== egy szigorúbb feltétel, a típusoknak is meg kell egyezniük, pl a (''1'' !== 1) igazat adna, míg (''1'' != 1) hamis, tehát a két operátor nem ekvivalens (tudom nem is ezt állítottad, csak a félreértések elkerülése végett)
De ha a két érték nem egyezik meg, akkor természetesen mindkettő ugyanazt adja. -
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #3598 üzenetére
Az a javascript: nem kell oda. A $path pedig legyen idézőjelben. Egy egyszerű js fájl így nézne ki ehhez:
function getXmlHttpRequestObject() {
if (window.XMLHttpRequest) {
return new XMLHttpRequest();
} else if(window.ActiveXObject) {
return new ActiveXObject(''Microsoft.XMLHTTP'');
} else { // regi a bongeszoje
}
}
var http = getXmlHttpRequestObject();
function openfile(path) {
http.open('get', path);
http.onreadystatechange = handleOpen;
http.send(null);
}
function handleOpen() { // ha ki érdekes mit ad a meghívott php eredményül
if (http.readyState == 4) {
var response = http.responseText;
// aztán ezt a választ itt feldolgozhatod, kiírathatod, stb.
}
}
De ez elég off itt a php topikban, ez már inkább js, vagy van direkt ajaxos topik asszem. -
RedAnt
aktív tag
válasz
Forest_roby #3594 üzenetére
Szerintem ezt csak ajax (javascript) segítségével lehet csak megoldani. Pl. a link #-re mutat (href=''#'') és onclick-ban meghívsz egy függvényt ami xmlhttprequest segítségével lehívja a php-t ami a szükséges függvényt tartalmazza.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
tkazmer #3585 üzenetére
Ismét csak a manuált tudom linkelni
[link] - első komment:
It's important to note that the Windows Installer does NOT have GD included by default. If you used the Windows Installer and are getting errors ''undefined function imageblah'', you need to install from the .zip file instead. You can (or at least, I was able to) simply copy your php.ini, delete the PHP folder, extract the .zip file to where that folder used to be, and drop your php.ini back in. Of course be sure to uncomment the ''extension=php_gd2.dll'' line. -
RedAnt
aktív tag
Valószínűleg a süti kiküldése előtt már kiment valami szöveg. A fejléceket, köztük a sütiket még az egész <html> rész előtt kell kiküldeni, sőt semmilyen karakterkiíratás nem előzheti meg.
Like other headers, cookies must be sent before any output from your script (this is a protocol restriction). This requires that you place calls to this function prior to any output, including <html> and <head> tags as well as any whitespace. If output exists prior to calling this function, setcookie() will fail and return FALSE.[link]
(Ez nem szolgáltatófüggő)
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
tkazmer #3578 üzenetére
mert abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán lehetséges e ez.
ezért javaslom a manuál legalább felületes átnézését, hogy lás, mennyi minden lehetséges, ill. ha valamiről nem tudod hogy az e, előszür ott nézz utána.
Nincs engedélyezve a gd. phpinfo egyébként kiírja hogy van e gd-d, és milyen verziójú.
A php.ini-ben a pontosvesszővel kezdődő sorok kommentek. Szedd ki az elejéről, restart, aztán phpinfo. -
RedAnt
aktív tag
válasz
tkazmer #3573 üzenetére
1. [link], feladat: valami képekkel kapcsolatos dolgot keresni a linkelt oldalon. tényleg érdemes legalább annyira belenézni a manuálba, hogy ha ilyesmi kérdésed lenne, tudd hogy ott érdemes először utánanézni...
2. FFmpeg [link] Kell hozzá a a gd is (hoppá most lelőttem az előző kérdést) és persze az ffmpeg. [link]
mod. ó közben Tyrael is lelőtte a gd-t. Szóval ja, az kell neked.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
tkazmer #3560 üzenetére
Ismét csak a kézikönyvet tudom ajánlani
[link]
Ha komolyabban akarsz foglalkozni a dologgal, érdemes legalább annyira átnézni a manuált hogy tudd, hol keresd benne a kérdésekre a választ.
#3651: query-be NE tegyél postolt, gettel kapott és hasonló változókat hacsak nem akarsz a hackerek könnyű prédájává válni. Legalább egy mysql_real_escape_string-gel ellenőrizd, nem tartalmaznak e érvénytelen karaktereket ezek a változók.
Továbbá a szabványokat lehet figyelmen kívül hagyni, de próbáljuk meg követni őket, azér' vannak. Tehát az input mezőket fejezzük /> jelekkel be, mivel üres tagről van szó.
De hogy a kérdésre is válaszoljak: valószínűleg nem kapott eredményt a lekérés, ezért nem jelenik meg az input mező.Írasd ki a query-t.
Egyébként az lehet a baj hogy egy tömb változó tartalmát nem lehet úgy szimplán beilleszteni egy stringbe ahogy próbálod, pontokkal kéne belefűzni. -
RedAnt
aktív tag
válasz
tkazmer #3553 üzenetére
Ajánlom a php manuál fájlfejltöltésről szóló fejezetét: [link], ezen belül ''Példa 38-2. Fájlfeltöltések ellenőrzése''.
Notepad helyett pedig a notepad2 nevű programot, hasonlóan egyszerű, de tud pár hasznosságot ami hiányzik a jegyzettömbből, pl. szintakszis-kiemelés, sorok behúzása, számozása (gondolom erre céloztál - magukat a sorokat mindegyik szerkesztő kiírja), stb. Nem kezel lapokat, de ha nem szerkesztessz egyszerre nagyon sok fájlt, ez nem gond, főleg hogy pillanatok alatt elindul. És ingyen van
[link]
Sajnos csak windowsban működik, úgyhogy mostanában egyszerűbb feladatokra mcedit-et, amúgy meg jedit-et használok. De win alatt tökéletesen elvoltam a totalcommander+notepad2 kombóval.
hopp kicsit lemaradtam, no sebaj
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
[HUN]Zolee #3534 üzenetére
<div style=''float: left;''> egyik fele balra </div>
<div style=''float: right;''> másik jobbra </div>
ilyen kérdésekre: [link]
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
paramparya #3503 üzenetére
nem kell semmit behatárolni, hülyeséget írtam, a 3502-ben van a jó. Azért lett Q és hasonló mert a chr() 8 bitesre csonkolta a betűket.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
paramparya #3500 üzenetére
az unhtmlentities fv-ben a preg_replace-ekben írd át a chr fv-eket unichr-re, ami a következő:
function unichr($dec) {
if ($dec < 128) {
$utf = chr($dec);
} else if ($dec < 2048) {
$utf = chr(192 + (($dec - ($dec % 64)) / 64));
$utf .= chr(128 + ($dec % 64));
} else {
$utf = chr(224 + (($dec - ($dec % 4096)) / 4096));
$utf .= chr(128 + ((($dec % 4096) - ($dec % 64)) / 64));
$utf .= chr(128 + ($dec % 64));
}
return $utf;
} -
RedAnt
aktív tag
válasz
paramparya #3499 üzenetére
Ha be tudod határolni a problémás betűket akkor egy strtr. Ha nem akkor iconv körül érdemes körülnézni, azzal lehet különböző kódolások között átjárni.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
paramparya #3497 üzenetére
[link], vagy ha ez nem megy, az egyik kommentben írták ezt:
function unhtmlentities($string)
{
// replace numeric entities
$string = preg_replace('~&#x([0-9a-f]+)~ei', 'chr(hexdec(''\\1''))', $string);
$string = preg_replace('~&#([0-9]+)~e', 'chr(\\1)', $string);
// replace literal entities
$trans_tbl = get_html_translation_table(HTML_ENTITIES);
$trans_tbl = array_flip($trans_tbl);
return strtr($string, $trans_tbl);
}
Itt a konvertálást sztem a böngésződ csinálta. Mikor először mentetted, még entity-k voltak, szerkesztéskor az ablakban a rendes jelentésüket láttad, aztán mikor azt mentetted, már nem entityk lettek.
egyébként, a #3296-nál miért nem elég a $_SERVER['REMOTE_ADDR'] az ip cím megállapításához?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #1356 üzenetére
Próbáld meg a zip_open paramétereként a teljes elérési úttal. [link]
-
RedAnt
aktív tag
válasz
vzsolo2225 #1311 üzenetére
select max(oszlop) from tabla;
de ez hol php? -
RedAnt
aktív tag
válasz
vzsolo2225 #1179 üzenetére
jónak tűnik a megoldás, csak arra figyelj, hogy ebben az esetben ha mindkét úton jön adat, a get-eset teszi el. Vagy használd a $_REQUEST-et: [link]
az elágazáshoz direkt használod ezt az alternatív szintaxist? (if: else: endif)
az insert-es kérdésre: ha azt akarod hogy beérkezési sorrendben legyenek az adatok, adj hozzá egy oszlopot amiben számlálsz, és rendezd a szerint. Legalábbis ne arra hagyatkozz hogy biztos úgy rendezi ahogy te elképzeled, fogd fel egy halmazként, amit sokféleképp rendezhetsz, hogy ezek közül mi az alapértelmezett, az sokmindentől függhet, de ha biztosra akarsz menni inkább te határozd meg.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
paramparya #1145 üzenetére
a táblázatban szereplő linkek alapján gondoltam hogy gettel küldené. De ha nem szerepelnének a változók a linkben, akkor se hibát kéne adnia mikor lekérjük a get tartalmát, hanem üres sztringet.
Szóval szerintem valami apache vagy php beállítással lehet gond.
Flashback, próbáld ki pl ezt: (mentsd le mondjuk test.php-nak)
<?php
$x = $_GET['x'];
echo $x;
?>
És utána nyisd meg a böngésződdel. Ha hibákat dob (pontosabban csak figyelmeztetést) akkor a beállításokkal van valami. Ha pedig a test.php?x=akarmi-t kéred le, akkor ki kéne írnia akarmit.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
Flashback #1142 üzenetére
tedd be az elejére: $torles = $_GET['torles']; $id = $_GET['id'];
sztem a támadások elkerülése végett érdemes az $id-t mysql_real_escape_string-elni.
Valamint a kiírásoknál nem vagyok biztos benne hogy így megeszi a tömbváltozókat, inkább így tegyed bele: print ''<...>''.($row[0]).''<...>'';
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
manrick #1037 üzenetére
ami első ránézésre gyanús: $rekord->nev-et így nem lehet beilleszteni a stringbe, az csak szimpla változóknál működik így ha jól tudom. a kiíró sort én igy írnám:
echo ''<a href=\''reszletek.php?felhnev=''.($rekord->nev).''\''>''.($rekord->nev).''</a><br />'';
felugró ablakhoz meg nézd meg a PH! js-jét, hogy csinálja -
RedAnt
aktív tag
először is valahonnan meg kell állapítanod hogy épp hanyadik lapon vagy. Pl. get-tel vagy post-tal átadsz egy változót a php-nak.
utána pedig úgy kell limitálni az eredményeket, hogy pl.
$egylaprajut = 10;
$ennyiediklap = 3;
$eredmenyek = mysql_query(''select * from tabla where ... limit ''.($egylaprajut*$ennyiediklap).'' $egylaprajut'');
szóval a limit első paramétere, hogy hanyadik sortól kellenek az eredmények, a második hogy hányat akarsz megjeleníteni. -
RedAnt
aktív tag
ha valaki regisztrál, akkor mielőtt menti a nevét az adatbázisba, ellenőrizze le, hogy már szerepel e az a név
Ezt pl. így oldhatod meg
$nick = mysql_real_escape($_POST['nick']); // mit akar a user névnek
$eredmeny = mysql_query(''select * from userek where nick='$nick' '');
és megnézed, hogy van e eredmény:
if (mysql_num_rows($eredmeny) > 0){ echo ''Foglalt a név stb'';}
else { mysql_query(''insert into userek values('$nick', '$email', stb)'');}
Lehet hogy van jobb megoldás, meg lehet hogy hibás amit írtam, ez csak az ami kapásból eszembejutott.
A limitet a lapozáshoz gondoltam, hogy a lekérdezés (select) végére odabiggyeszted hogy limit 20 10 -> ez a 20. elemtől számolva 10 elemet ad eredményül.
De mysql_data_seek-kel is megoldható a dolog.
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
Valamiért nem működik a file_get_contents a szerveremen. Ha így próbálok megnyitni egy oldalt, ezt a hibaüzenetet kapom:
Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution in /.../xy.php on line 79
Warning: file_get_contents(http://valami): failed to open stream: Connection refused in /.../xy.php on line 79
Próbáltam fsockopen-nel is megnyitni, de úgy se megy.
Ha az ip címet adom meg, úgy működik, de szeretném hogy menjen a domainnévvel is.
php.ini-ben allow_url_fopen be van kapcsolva.
A parancssorból pl. wget-tel működik minden, feloldja a hostneveket.
Régebben biztosan működött, de most hogy kipróbáltam, nem.
Szóval nem tudom mi lehet a baja, mondjatok valami okosat!
Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Elemlámpa, zseblámpa
- Path of Exile (ARPG)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest