- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Yettel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Aktív témák
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Protezis #4919 üzenetére
nobody:nogroup azért lesz mert a szkripted ami létrehozta őket, nem a te nevedben fut, hanem a webszerverében (gyakran www-datának is szokták hívni)
Megoldás lehet az hogy feltöltés után chmod-dal[link] adsz írási jogot másoknak, akik közé te is tartozol a php szemszögéből.
Ha saját tulajdonba akarod venni az már bonyolultabb. ssh-n keresztül készíthetsz másolatot a feltöltött fájlokról - a másolt példányok már a tieid, az eredetieket pedig letörölheted - ha van rájuk írási jogod, közvetlenül, ha nincs akkor egy php szkripttel.
''bar feltolti a kepet, a weblapon nem jelenik meg'' - ez a tulajdonostól független elvileg, csak annyi kell hogy legyen olvasási joga a szervernek a fájlokra...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Protezis #4906 üzenetére
Igaz , igaz, csak ott maradt a kódban
mégegyszer köszönöm, hogy segítettetek, és az ötleteket is .
A lényeg: mostmár működőképes.
Protezis elmondanád ennek a működését? Még nem használtam ilyet:
$class = (($i & 1) ? ''class=\''paratlan\''' : ''class=\''paros\'''');
Az a ? olyan , mintha if lenne, es ha igaz, akkor az egyiket adja (paratlan ), ha nem igaz az előtte lévő akkor a másikat (paros) ?
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
válasz
Protezis #4829 üzenetére
Ha jól látom az oldal amit küldtél egy önmagába visszatérő űrlap ami else ágban eredményoldalt hoz ki? A tömb elemeinek kiíratására itt is foreach függvényt használnak, de azt nem írhatom linkbe.
Lehet, hogy annyira egyszerű a megoldás, hogy nem is gondolok rá, de akkor így kérdezem: hogyan vigyek át tömböt <a href=''...tomb=<?=$tomb?>''> módszer helyett? Mit írjak? -
tbs
addikt
válasz
Protezis #4814 üzenetére
Teljesen off ugyan, de kötözködöm...
Tervezhető zseton a havidíjas szolgáltatásokban van, nem az ad-hoc fejlesztésekben. Havidíjért adok neked tárhelyet, mondd mi kell bele.
A produkció hatékony előállításának kérdése pedig pénzügyi szempontból jobb, ha nem szerelem kérdése. -
szabi244
csendes tag
válasz
Protezis #4749 üzenetére
Úgy kellene megcsinálmon, hogy bármilyen épen futtatható legyen!
Ha belegondolok, a weblap inden elemét először letölti a saját gépemre, és aztán jeleníti meg a böngésző.
Ez már nekem elég lenne, csak honnan veszem ki az elérési utat?
Nekem az is elég hogy a temp fájlba lévő llapot változtatom, és aztán azt töltöm vissza a kiszolgálóra....
visszatölteni vissza tudom, de az oldal forrását hol találom meg?
Ss -
azzio
aktív tag
válasz
Protezis #4413 üzenetére
Ha csak az alkalmazáslogika és a megjelenés elkülönítése miatt agyalsz ilyenen, érdemes előbb valamelyik sablon motort kipróbálni, pl. smarty-t (ami ellen és mellett is valszínűleg milliók voksolnának, egy próbát mindenképpen megér). Persze ha már használtad, akkor sorry, nem okoskodni akartam.
-
VladimirR
nagyúr
-
cucka
addikt
válasz
Protezis #4116 üzenetére
van egy másik megoldás is. az előbb leírtak helyett itt nem az objektumaid hívogatják egymás feldolgozó metódusait, hanem van egy függvényed/osztályod ami megteszi ezt. feldolgozza a request tömböt, majd az alapján hívogatja az illetékes objektumok feldolgozó metódusait.
ja és az A osztályt link helyett szerencsésebb lehet anchor osztálynak hívni, már csak azért is, mert az a annak a rövidítése.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Protezis #4116 üzenetére
úgy nagy vonalakban.
ha készítesz egy formot, mondjuk 'urlap' névvel, és a form elemeinek a neve 'urlap[elem_neve'formában van, akkor a php van olyan okos, hogy feldolgozásnál a post tömbben asszoc tömböt készít ezekből.
namost minden osztályodnak lehet feldolgozó függvénye, ami kiszedi a $_request-ból a rá vonatkozó részt majd megcsinálja a dolgát, pl. beírja a szükséges adatokat egy mysql táblába. az alapértelmezett viselkedése a feldolgozó függvénynek, hogy nem csinál semmit. feldolgozás után pedig továbbdobja a labdát a hierarchiában alatta lévő osztályoknak. namost neked csak annyi a dolgod, hogy miután felépítetted a weboldalt képező obejktum-fát, elindítod a gyökér objektum feldolgoz függvényét. nyilván ahol valóban történik feldolgozás, azt neked kell megírnod külön, mert nem automatizálható csak speciális esetekre. -
cucka
addikt
válasz
Protezis #4112 üzenetére
igen, úgy látom, hogy részben helyes az elgondolásod. ugyanakkor az elemi html tag-eket is osztályokkal reprezentálni az felesleges pöcsölés szerintem. mittomén, van menü osztályod, akkor miért kell alá berakni az ul, li, a tag-ek osztályait? nem egyszerűbb a menü osztály kiirató kódjában egyszerűen kiírni a cuccot?
.
egyébként van kb. 100 html tag, ezekből olyan 30-40et rendszeresen szokás használni, mindegyiknek akarsz egy osztályt?. ne feledd, ezek még nem jók semmire, ezeken túl kell rengeteg fajta osztály, amit kiraksz.
más - a júzer interakciót (gombnyomogatás) hogyan kezeled le? honnan tudja a rendszer, hogy ha megnyomok egy gombot az oldaon, akkor mit kell csinálni? -
cucka
addikt
válasz
Protezis #4110 üzenetére
Minden html tagnek irok egy php osztaly
na itt álljunk meg. szerintem itt van elrontva az egész. az oop-nak az a lényege, hogy bonyolult de logikailag összetartozó dolgokat gyűjtsünk osztályokba. egy html tag minden csak nem bonyolult. gondolj bele, mi lenne, ha befejeznéd az osztályokat. a weboldal generálás semmivel sem lenne egyszerűbb, csak ahelyett, hoyg kiírnál egy tag-et print-el, létrehozol neki egy osztályt amivel kiírod. bonyolult kód és borzalmas memóriaigény lenne az eredménye a keretrendszerednek. valid html kódot nem nehéz kézzel írni, ezért értelmetlen ezt ennyire alacsony szinten kezelni és rengeteg energiát elpocsékolni egy olyan probléma megoldására, ami valójában nem is létezik
.
mondok egy példát egy értelmes oop-s fejlesztésre. a weboldaladra dobozokat raksz ki, tehát van egy alap ősosztályod. ez nem tud sokat, de ebből származik a többi osztályod. a doboznak van neve, van kiíró függvénye és lehetnek benne további dobozok. a kiíró függvény egyszerűen végigmegy a dobozokon és meghívja a kiíró függvényüket.
namost a feladat, hogy szeretnéd kilistázni egy adatbázis tábla tartalmát. erre írsz egy dbtabla nevű osztályt, ami a dobozból származik. ennek az osztálynak vannak paraméterei (melyik tábla, melyik mezők, satöbbi) és van egy kiíró függvénye ami egyszerűen kiprinteli a táblában található adatokat.
ha az oldaladon ki kell írni egy ilyen táblát, akkor egyszerűen létrehozol egy ilyen objektumot, felparaméterezed és meghívod a kiíró függvényét. na ez pl. olyan absztrakció, aminek értelme is van. sokfajta eleme lehet egy oldalnak (űrlapok, galéria modulok, táblák, menük) de alapvetően mindegyik doboz. az, hogy a menü vagy az űrlap osztályod milyen html kódot generál, az teljesen mellékes. ha jól megcsinálod az egészet, akkor a html kódodban annyit kell csinálj, hogy a megfelelő helyen meghívod mondjuk a menü dobozának a print függvényét és a többit megoldja a keretrendszer.
valamennyire érthető, hogy miért gondolom rossz ötletnek az általad leírtak megvalósítását? -
cucka
addikt
válasz
Protezis #4106 üzenetére
itt egy példa kód, absztrakt osztály statikus adattagjainak felüldefiniálásával kapcsolatban, próbáld ki és nézd meg, miket ír ki, szerintem meg fogod érteni. ha valami nem világos, akkor kérdezz
<?php
//az absztrakt ősosztály
abstract class AbstractContainer{
protected static $maychilds='AbstractContainer::maychilds';
public function getChilds(){return self::$maychilds;}
}
//itt felüldefiniáljuk az ős statikus adattagját
class Table extends AbstractContainer{
protected static $maychilds = 'Table::maychilds';
}
//itt nem definiáljuk felül az ős statikus adattagját
class Foo extends AbstractContainer{
}
$t=new Table();
$f=new Foo();
print AbstractContainer::getChilds().'<br />';
print $t->getChilds().'<br />';
print $f->getChilds().'<br />';
?>
mod: az más kérdés, hogy mire akarod ezt használni, esetleg megoszthatnád velünk, hogy milyen rendszert tervezel és miért pont így
[Szerkesztve] -
-
Protezis
őstag
válasz
Protezis #2765 üzenetére
Azt hiszem megvan a hiba. A szerveren levo session fajlokat elnezegetve azt vettem eszre, hogy amik a botok latogatasakor jottek letre, uresek voltak.
A botok nem toltottek be a kodgeneralo kepet, ezaltal nem jott letre a $SESSION['code'valtozo. Ezaltal valoszinusitem teljesult a kovetkezo feltetel: $kod == $_SESSION['code'
, ahol $kod a postolt urlapelem (uresen hagyjak).
Megoldas (remelem tenyleg megoldas): a feltetelhez beirtam: $_SESSION['code'!= ''''
El se hiszem. De ha nem ez volt a hiba, akkor tokon szurom magam. -
Protezis
őstag
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Protezis #1010 üzenetére
Soha nem kerestem ilyen progit.
A max amit a PHP szerkesztésre használt szövegszerkesztőben (editplus) kihasználtam, az az increase indent/decrease indent volt. A kijelölt szövegrészt egy tabbal beljebb tolja, vagy kijjebb húzza. De az egyes szinteket nem állapítja meg magától, ezeket nekem kell külön kijelölgetnem.
Lehetséges kulcsszavak: format, indent, auto... -
Protezis
őstag
válasz
Protezis #1006 üzenetére
Elég, ha azt mondjátok van, és mondtok 1-2 kulcsszót, amire rákereshetek. De azt se tudom, hogy álljak neki
Lényegében nem túl bonyolult, ezért gondolom, hogy van ilyen.
td: előttem szólók tapasztaltabbak nálam. Én abból a fórumból tanultam szinte mindent, ami php.
[Szerkesztve] -
td
senior tag
válasz
Protezis #1004 üzenetére
Ez érdekes. Úgy nézem, az összes hozzászólást 1 táblában tárolja, és az id alapján tudja, hogy melyik topichoz tartozik egy adott sor. Én mindig úgy gondoltam, hogy létrehoznék egy-egy topicnak egy-egy táblát, és abban egy sor egy hozzászólás. Szerited (szerintetek) melyik a jobb?
-
akasp
senior tag
válasz
Protezis #1000 üzenetére
Ok, de nekem nem naon megy.
Na mindegy.
Szal valami ilyesmi kellene:
''Külön fájlban tárolt login-jelszó listával egyeztet, belépési jogot cookie-ban tárolja. Több oldalt véd. Login-logout funkció.''
Ha esetleg valakinek van ilyen cucca, akkor azt dobja már át e-mailben.
Köszi szépen -
cucka
addikt
válasz
Protezis #529 üzenetére
hibakeresés:
1. nézd meg sqlplus-al, valóban nem kerül-e be a táblába a kívánt érték
2. mysql_query($query) or die(''hiba történt''); - ha ezt a die részt hozzáteszed, akkor a mysql_query hibája esetén ki fogja írni a ''hiba történt'' szöveget
3. php, mysql log-okat nézd meg, milyen hibát írnak. -
cucka
addikt
válasz
Protezis #522 üzenetére
update táblanév set mező='érték' where mező2='érték2' limit 1;
figyeld meg, ' ' közé csak az értékeket kell írni, tábla és mezőneveket nem, illetve a query végén ott egy ;. szerintem ez lesz a gond. (nálam így működni szokott)
#525: tényleg, ezt rendesen félrenéztem
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest