Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
-
VladimirR
nagyúr
válasz
raczger #4452 üzenetére
mi bajod a helyesirasommal? az, hogy egy forumon, ahol scak irogatok, nem hasznalok ekezetet, nagy kezdobetut, irasjeleket es nem foglalkozom az elgepelesekkel nem egyenlo azzal, hogy rossz lenne a helyesirasom
nezd meg az oldalam, nezd meg a komolyabb logout irasaimat
ha talalsz bennuk helyesirasi hibat, szolj, meghajlok elotted, s hamut szorok fejemre
viszont addig esetleg fogadd el, hogy a magyar nyelvben (az angollal ellentetben, s gondolom abbol adodik a hiba, hogy onnan forditottad) mennyisegjelzo utan nincs tobbesszam (3 almak, sok emberek, legtobb scriptek) -
RedAnt
aktív tag
válasz
raczger #4452 üzenetére
Szerintem én voltam aki múltkor szólt érte, legalábbis egyszer már biztos szemet szúrt.
Úgy gondolom, hogyha felhívják a figyelmed egy magyartalan kifejezésre, miután kikéred az emberek véleményét, az segítés, nem fikázás.
A magyar nyelvben ha egy mennyiségjelző már áll a szó előtt, akkor azt nem kell külön többeszámba rakni. Ez sok nyelvben nem így van. Hogy mondjak pár legtöbb php scriptek-hez hasonló kifejezést, csak hogy érezd: Lászlónak négy gyerekei vannak. Nagyon kevés térképek vannak a területről. Építettek tizenöt új házakat. Angolul ezeknél lehet hogy többes számban állna a szó, kb ahogy írtam, de magyarul elég hülyén hangzik.
Ha nagyon kekeckedni akarok akkor még a script-be is bele lehetne kötni, mert már ezt is fonetikusan szokás írni a fájl és hardver mintájára, szkriptnek. Ha már a honosításnál tartunk -
tkazmer
addikt
-
StaMiNa
aktív tag
válasz
raczger #4344 üzenetére
Hali, azert bonyolitom, mert itt [link] ezt irja:
Megjegyzés: Jó tudni, hogy a mail() függvény nem alkalmas ciklusban nagymennyiségű email-ek küldésére, mivel minden egyes levél esetén megnyit majd bezár egy SMTP socket-et, ami nem hatékony.
Én is adatbazisban tarolom a cuccokat, és most jelenleg nekem is foreach -el van megoldva, nemtom mit jelent naluk a soka email, én legrosszabb esetben olyan 60db kuldok ki egyszerre.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
raczger #4340 üzenetére
Le van írva nagyjából a megoldás. Magát a session cookie-t úgy kell beállítani, hogy x ideig legyen jó , meg a session élettartamát is x időre kell állítani.
pl:
session_set_cookie_params(x);
ini_set('session.gc_maxlifetime', x);
session_start();
Problémák: -a cookieban nem lehet megbízni, bármikor eltűnhet.
-a cookie x ideig élni fog, ha a böngésző (/user) ki nem szedi, de a session nem feltétlenül x ideig fog élni, mert mint írtam az előző hsz-ben, ha pont az adott sessionnel volt egy php futás / lekérdezés, akkor annak a sessionnek az élettartama kezdődik újból, ez nem is lenne baj, lehet hogy pont ez a jó, viszont a cookie lejárata marad a session létrehozása + x idő. Szóval meg kéne minden lekérdezéskor újítani x időre a cookie-t, hogy szinkronban legyenek. -
Benmartin
senior tag
válasz
raczger #4241 üzenetére
hát, de muszáj, amúgy sem ez volt a lényeg, hanem, ha már hibakezelésről van szó, akkor csináljuk normálisan és állítsuk le a program futását is, nem megfelelő működés esetén - több okot is tudok mondani miért. or die() esetében nem elhagyható a zárójel, de print és más fv-el is csak megszokás kérdése. pl. aki sokat fejleszt c-ben megszokta a zárójelezést, mert ott szigorúbb a szintaktika és nem elhagyható.
-
CortezX
aktív tag
válasz
raczger #4150 üzenetére
Hy!
Köszi a gyors választ de nekem ez valahogy nem működik. Próbálgattam másik scripteket csinálni azok menten szépen de ez az insert sajnos nem. Kezdő vok még a témában. A script-et betettem a head-ba az onclick utasítást pedig egy gombhoz rendeltem. De nem tesz be sehova semmit
Please Help!?
-
alitak
senior tag
válasz
raczger #4133 üzenetére
$komment = str_replace(''&'',''&'',$komment);
$komment = str_replace(''<'',''<'',$komment);
$komment = str_replace(''|'',''|'',$komment);
$komment = str_replace(''>'',''>'',$komment);
$komment = str_replace(''''',''''',$komment);
$komment = str_replace(''\'''',''"'',$komment);
Hsz szerkesztésnél (moderátor) pedigvisszaalakítom őket. A </form>-ból, és a </textarea>-ból pedig < /form> és < /textarea> lesz. -
-
Tele von Zsinór
őstag
-
Tele von Zsinór
őstag
-
krokk
senior tag
válasz
raczger #3926 üzenetére
nálam ez úgy van hogy tárolok egy hsz számot is így ha törlés van akkor nincs ilyen csúszás. A listázásnál meg darabra nézed és nem az idjék vagy hsz számát. azt tudod hogy mi a legutolsó hsz id amit épp kilistáztál mondjuk ugye 30ig a következő 30at úgy listázod hogy hogy a msql lekérdezésed olyan lesz hogy azokat kéred le aminek az Idja nagyobb mint a 30. ik jelen pillanatban és egy LIMIT 30 at írsz a végére ha 30hszt akarsz. De persze ezt még nem próbáltam meg picit még gondolkodni kell rajta mert ha nem egyből a következőre ugrasz akkor ez nemjó. egy lekérdezés előre és 30.asával kiválogatod és ezeket rakod be a legördülő selectbe szerintem
-
chop
őstag
válasz
raczger #3922 üzenetére
Ha esetleg sikerult jol megfejtenem a problemadat, akkor ne az adatbazisban tarolt ID-t irasd ki az oldalra, hanem a lap elejen kezdj egy $x valtozoval, amit minden rekordnal novelsz eggyel, igy mindig egyezni fog a sorszam es a megjelenitett rekordok szama.
Ha meg nem az elso oldalon akarsz kiiratni (nem #1-30), akkor felszorzod az oldalszammal, es onnan kezded a kiiratast. -
cucka
addikt
válasz
raczger #3660 üzenetére
igen, php 24 óra alatt c. könyv hasznosabb lehet, ha előtte nem programoztál. ami jó benne, hogy az alapfogalmakat is részletesen magyarázza, ami rossz, hogy ennél komolyabb mélységekbe nem merészkedik.
mivel én nem a php-val kezdtem programozni tanulni, ezért nekem sokkal jobban bejött a fekete könyv. -
paramparya
őstag
válasz
raczger #3398 üzenetére
No, és első körben miknek kéne abból megjelenni? Az összesnek, mint pl. egy vendégkönyvben, vagy azon belül lapozhatónak, vagy először kigyűjteni belőle egy bizonyos mező összes lehetséges értékét, és kilistázni, és arra rákattinva behozni az összes azzal a tulajdonsággal bírót második körben?
-
-
Jester01
veterán
válasz
raczger #3302 üzenetére
Azért nem jó, mert ez az ellenõrzés: ''if ( $page == $pieces[3] )'' rossz helyen van. Oda egy else kellene, és a foreachen belül kellene ez a vizsgálat. Magyarul azt akarod mondani a gépnek, hogy ''ha (nincs megadva $page) { listázd ki a linkeket } különben { menj végig a fájlon, és írd ki a $page-nek megfelelõ sorokat }''
A bemenet formátumát nem mesélted el, szóval lehet, hogy az indexeléssel is baj van.
Ezenkívül a link készítésnél valószínûleg illene használni az urlencode függvényt a speciális karakterek lekezelése végett. -
Benmartin
senior tag
válasz
raczger #2365 üzenetére
extra.hu tényleg engedélyezi a rövid nyitó tageket. valuebe ne includolj. csináld meg így pl.:
include('valami.php')
<input type=text name='name' value='<? print $valami ?>' tabindex=1 size='40' readonly=''''>
Szerintem az volt a baj hogy nem volt ''print'' abban a valami.php-ben és nem is írta be ami akartál.
ne használj rövid nyitó és záró tageket mert akkor nem lesz hordozható a program.
<?php ?> hagyományost használj az mindenhol működik. -
vakondka
őstag
válasz
raczger #2367 üzenetére
akkor olvasd el a php manualt...
...az amit írtál csak akkor fog működni, ha a szerveren be van kapcsolva az enable-short-tags .
Ez a szerverek többségén nincs bekapcsolva, ezért nagy meglepetés érhet, ha a rövidített nyitó tagos megoldást használod és később a scriptedet egy másik szerveren szeretnéd futtani, ahol ez nincs beállítva...
[link] -
cucka
addikt
-
cucka
addikt
válasz
raczger #2360 üzenetére
értem én, de attól még szúrja a szemem. ha elakadsz és kérdezel valamit (értelmeset) akkor jó érzés segíteni. ha kész megoldás kell, amit csak be kell kopipésztelni, az más tészta, mert akkor csak az fog dolgozni, aki megírja (helyetted). tudod, ha nem értesz a vízvezeték szereléséhez, akkor hívsz egy szakembert, aki helyetted megcsinálja pl. a csaptelepet, cserébe te fizetsz neki. hihetetlen, de programozással is pont így van. (az más tészta, hogy van pár ember, aki szeret más helyett dolgozni, ez nem jár neked, pusztán szerencsés vagy).
egyébként meg nem bántani akarlak, de elég vicces, hogy van egy php-val foglalkozó oldalad és ennyire nem értesz hozzá -
vakondka
őstag
válasz
raczger #2357 üzenetére
minden oldalad első sora ez legyen:
<?php
session_start();
login oldaladba, oda ahol megviszgálja, hogy sikeres-e a belépés:
// létrehozod a $user_name SESSION változót:
session_register(''user_name'');
// értéket adsz neki:
$user_name=idejön az a változó ami tartalmazza a felhasználónevet login-nál;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
azután a többi oldalon:
<?php
session_start(); //ez az első sor !!!
//többi programsor helye
// be van jelentkezve a felhasználó ? ha igen akkor üdv:
if (isset($HTTP_SESSION_VARS['user_name'])) {
echo ''Szia''.$HTTP_SESSION_VARS['user_name'];
}
else { echo ''Nem vagy bejelentkezve !'';}
?>
[Szerkesztve] -
Benmartin
senior tag
válasz
raczger #2349 üzenetére
<?php
include (); // mysql kapcsolódást tartalmazó fájlt includolni.
// munkamenet ellenörzés
session_start(); // munkamenet indítása
if ($_SESSION['login'] == false) // munkamenet nevét behelytesíteni a tiédre.
{
print ''Be kell jelentkezned ehhez a művelethez!'';
exit(); // megszakítom a program futását ha nincs bejelentkezve.
}
// SELECT * FROM regelt_tagok ORDER BY id ASC - nöekvő sorrendben
// SELECT * FROM regelt_tagok ORDER BY id DESC - csökkenő sorrendben
$sql_keres = ''SELECT * FROM regelt_tagok''; // ahová bekerülnek a regisztráció után.
$eredmeny = mysql_query ($sql_keres); //futtatom a kérést.
while ($felhasznalok_tomb = mysql_fetch_array($eredmeny) ) /* while ciklus hogy végigfusson az összes tábla bejegyzésben. */
{
print $felhasznalok_tomb ['username'];
print $felhasznalok_tomb ['email'];
print $felhasznalok_tomb ['date'];
/* értelemszerüen ha a regelt_tagok táblában felhasznalonev tábla szerepel akkor
$felhasznalo_tomb ['felhasznalonev']-ként kell megadni. */
}
?>
Bocs ha túl részletes nem akarlak lámának nézni csak gondoltam így érthető. -
cucka
addikt
válasz
raczger #2077 üzenetére
$files = kepList($n_dir,$k_dir); sor után van egy } ami nincs kinyitva sehol. egyébként pontosan ezt mondta a hibaüzenet is (unexpected } ). ami meg a legdurvább, hogy ez pont az 53. sorban van, ahogy a hibaüzenet is jelezte.
ezért jó az olyan szövegszerkesztő, ami kiemeli az összetartozó zárójeleket
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
raczger #1595 üzenetére
Tehát a mostani, szeparált, javított, kiegészített, turbózott, dizájnmentes üzenőfal tartalma
letölthető:
[link]
[link]
[link]
Az 1.php tartalma:
<font><html>
<head></head>
<body>
<script language=''Javascript''>
function popup(url) {
window.open(url,''_blank'',''toolbar=0, scrollbars=1, location=0, directories=0, status=0, menubar=0, resizable=1, width=500, height=400'');
}
</script>
<MARQUEE onmouseover=stop(); title=''Futó szöveg'' onmouseout=start(); scrollAmount=3 scrollDelay=10><?php include(''szoveg.txt'');?></MARQUEE>
<a href=''javascript:;'' onclick='return popup(''uj.php'')'>uj írása</a>
</body>
</html></font>A menti.php tartalma:
<font><html>
<head></head>
<body>
<?php
/*
+--------------------------------------+
| Készítette: Hujikolp |
*/
$fajlnev = ''szoveg.txt'';
$szoveg = htmlspecialchars($szoveg);
$fa = fopen($fajlnev,''a'') or die(''<font size=\''2\'' color=\''red\''>A fájl nem nyitható meg írásra! Kérlek ellenörizd a $fajlnev-t!</font>'');
fwrite ($fa, '' ***''.$szoveg);
fclose($fa);
?>
Sikeres küldés!
<input type=''button'' value=''Bezárás'' onClick=''window.opener.location.reload(); window.close()''>
</body>
</html>Az uj.php tartalma:
<html>
<head></head>
<body>
<?php
/*
| Készítette: Hujikolp |
*/
$hozza_eleje ='' *** '';
$hozza_vege ='' *** '';
$szoveg = str_replace (''<'', ''<'', $szoveg);
$szoveg = str_replace (''>'', ''>'', $szoveg);
$szoveg = str_replace (''\'''', '''''', $szoveg);
$fa = fopen($fajlnev,''a'') or die(''<font size=\''2\'' color=\''red\''>A fájl nem nyitható meg írásra! Kérlek ellenörizd a $fajlnev-t!</font>'');
fwrite ($fa, '' ***''.$szoveg);
fclose($fa);
?>
Sikeres küldés!
<input type=''button'' value=''Bezárás'' onClick=''window.opener.location.reload(); window.close()''>
</body>
</html>
</font>[ Módosította: bnss ]
-
Hujikolp
őstag
válasz
raczger #1595 üzenetére
Hát mégse pont olyan de szerintem ugy viselkedik.
Itt kiprobálhatod:[link]
A stilust rádbízom, én nem tettem bele.
Ami kiirja a szöveget: 1.php
<html>
<head></head>
<body>
<script language=''Javascript''>
function popup(url) {
window.open(url,''_blank'',''toolbar=0, scrollbars=1, location=0, directories=0, status=0, menubar=0, resizable=1, width=500, height=400'');
}
</script>
<MARQUEE onmouseover=stop(); title=''Futó szöveg'' onmouseout=start(); scrollAmount=3 scrollDelay=10><?php include(''szoveg.txt'');?></MARQUEE>
<a href=''javascript:;'' onclick='return popup(''uj.php'')'>uj írása</a>
</body>
</html>
Itt lehet ujjat irni: uj.php
<html>
<head>
<title>beírós</title>
</head>
<body>
<form action=''menti.php'' method=''post''>
<textarea name=''szoveg'' rows=''16'' cols=''75''><?php include(''szoveg.txt'');?></textarea><br>
<input type=''submit'' value=''küldés''></form><br>
</body>
</html>
Ez menti el: menti.php
<html>
<head></head>
<body>
<?php
/*
| Készítette: Hujikolp, hujikolp@uw.hu |
*/
$fa = fopen($fajlnev,''w'') or die(''<font size=\''2\'' color=\''red\''>A fájl nem nyitható meg írásra! Kérlek ellenörizd a $fajlnev-t!</font>'');
fwrite ($fa, $szoveg);
fclose($fa);
?>
Sikeres küldés!
<input type=''button'' value=''Bezárás'' onClick=''window.close()''>
</body>
</html>
Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest