- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
chop
őstag
válasz
Flashback #4885 üzenetére
Nem tomb, string. Csinalsz egy VARCHAR(255)-os mezot. Amikor mentesz a tablaba, akkor elotte rakuldesz egy serialize($tomb) fuggvenyt, amivel (PHP) tombbol karakterlancca konvertalod az SQL szamara.Amikor valahol hasznalni akarod, akkor a tablabol valo kiolvasas utan unserialize-al karakterlancbol (PHP) tombot csinalsz. Remelem igy mar tiszta.
-
Tele von Zsinór
őstag
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Flashback #4838 üzenetére
1: a < es a > jeleket < es > karaktersorokra csereled
2: ezt nem igazan ertem (sztem 3 tabla az idealis, egy a user-eknek, egy a topic-ok fejlecenek, egy a hozzaszolasoknak)
3: kicsereled a \r\n a \r es a \n jeleket <br> vagy <br /> karaktersorozatra (utobbi xhtml)
az egyes es harmas ponthoz en az strtr fuggvenyt javaslom -
-
Ryu
tag
válasz
Flashback #3275 üzenetére
Szia!
A hiba szövege gondolom a következő:
''Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at..''
A gond:
print '<h1>OK</H1>';
setcookie ('name', 'Dennis', time() + (60*60*24));
Mivel a COOKIE-t headerben van küldve, így elötte nem lehet semmiféle kiíratás.
''setcookie() defines a cookie to be sent along with the rest of the HTTP headers. Like other headers, cookies must be sent before any output from your script (this is a protocol restriction). ''
[link]
[Szerkesztve] -
-
paramparya
őstag
válasz
Flashback #3181 üzenetére
Hát, nagyon nagy fájlokat nem is jó post-olva küldeni formon keresztül, a server beállításaitól függően nem is biztos hogy enged túl nagy fájlt...
Lehetne ftp-n is feltöltened, és amikor az a rész van, hogy formon keresztül töltenéd fel a fájlt, és valami körítést hozzá, azt nem tudom mi, akkor a fájlfeltöltés helyett inkább a formon kitöltenél azon kívül mindent, utána átdobna egy oldalra, ahol listáznád a könyvtár tartalmát, ahová ftp-vel töltögetsz, és ott kattintással megoldanád, hogy hozzárendelődjön a fájl az aktuális feltöltenivalódhoz... -
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Flashback #3055 üzenetére
a session_is_registered-nek nincs ertelme a session_start elott, mindenkepp false lesz a visszateresi erteke
itt egy mukodo kod:
<?php
session_start();
if ( isset( $_SESSION["szamlalo"] ) ) {
$_SESSION["szamlalo"]++;
} else {
$_SESSION["szamlalo"] = 1;
}
print $_SESSION["szamlalo"];
?>
Bovebben: [link]
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
válasz
Flashback #2901 üzenetére
Legyen a rang táblában egy id nevű, int típusú mező, az legyen a primary key, és
FOREIGN KEY ( rangszam ) REFERENCES rang( id )
Legyen pl. a felhasználó táblában, a többinél hasonlóan, tehát ha valami re hivatkozol, akkor ugyanaz legyen a típusa, mint amivel hivatkozol rá... -
faster
nagyúr
válasz
Flashback #1692 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a szóhatár nemcsak a szóköz vagy a sortörés lehet, hanem a különféle írásjelek is. Egy karakter típusának meghatározásához a legpraktikusabbak a ctype függvények.
if(ctype_punct($kar) !== true and ctype_space($kar) !== true) { ... }
ctype_space($kar) true-val tér vissza, ha whitespace karakterről van szó, false-szal, ha nem. Whitespace karakterek közé tartozik a sortörés, a szóköz, de pl. a tabulátor is. A ctype_punct pedig ehhez hasonló, true-val tér vissza, ha nem alfanumerikus és nem whitespace karaktert kap paraméterként (tehát nem betű, hanem pl. vessző, pont vagy pl. felkiáltójel).
Részleteket itt találsz:
[link]
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Flashback #1688 üzenetére
Én nem karakterenként olvasnám be...
Ha beolvasod soronként egy tömbbe (file() fv.), még utánna az egyes sorokat is tudod kezelni karakterenként. A sortörés probléma pedig máris megoldva.
Egyébként pedig sortörés többfajta is lehet attól függően, hogy unixos, vagy windowsos formátum stb. chr(13) és chr(10) karaktereket szűrd ki. Az egyik a kocsivissza a másik a soremelés. Lehet, hogy együtt vannak, de lehet, hogy csak az egyik.
De talán alkalmazhatod a ($kar!=''\r'' && $kar!=''\n'')-t is. -
paramparya
őstag
válasz
Flashback #1679 üzenetére
Hirtelen erre jutottam:
Eltüntetünk minden tag-et, kivéve a sortörést:
$szoveg = strip_tags($szoveg, '<br>');
A sor végén lévő <br>-eket eltűntetjük, ott már úgyis sort törtünk...
$szoveg = str_replace(''<br>\n'', ''\n'', $szoveg);
Végül a sor közben lévő <br> tag-eket sortötéssé alakítjuk:
$szoveg = str_replace(''<br>'', ''\n'', $szoveg);
Ha innen másolod ki, ne felejtsd el a két ' -t egy '' -re cserélni, a ph-motor vmiért kicseréli...
[Szerkesztve] -
-
vakondka
őstag
-
-
emitter
őstag
válasz
Flashback #1300 üzenetére
nemtom miért azt adja, de inkább ezt használd: bcmod [link]
szerk: megvan, mert stringet ad vissza a bcmod/bcdiv
ezért ezzel kell konvertálnod: [link]
lehet, h túlbonyolítjuk?nem nagyon értek hozzá, szal csak a ref alapján mondom ezeket, lehet h van egyszerűbb megoldás
szal sztem if( !intval(bcmod($x,2)) ) //osztható 2-vel
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
Flashback #1276 üzenetére
for($i=1; $i<=$mennyi; $i++)
{
...
$row=mysql_fetch_row($res);
Nem így szoktak rekordokat olvasni, inkább így:
while($row = mysql_fetch_row($res)) {
}
Egyszerűbb, az utolsó rekord után a while-ból úgy is kilép, nem kell egy külön mysql_num_rows-t végrehajtani, nem kell külön ciklusváltozó ( a te esetedben $i, $y ) stb...
Egyébként én inkább a mysql_fetch_assoc-ot használom, ahol asszociatív tömbben kapod az oszlopokat, így tudzs rájuk névvel hivatkozni.
[Szerkesztve] -
skera
tag
válasz
Flashback #1203 üzenetére
Szerintem ez a fájlneves átadogatás hibás módszer. Adatbázisoknál a rekordokat érdemes elsődleges kulcssal ellátni, ami ilyen esetben lehetne akár egy fileID nevű INT típusú mező.
És akkor így tudsz rá hivatkozni: ''zenemod.php?fn=234''.
És aztán ki tudod keresni az adatbázisból.
$getid = $_GET[''fn'';
$fnev = mysql_query(''SELECT filenev FROM tablanev WHERE fileID=$getid''); -
-
faster
nagyúr
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Flashback #1142 üzenetére
tedd be az elejére: $torles = $_GET['torles']; $id = $_GET['id'];
sztem a támadások elkerülése végett érdemes az $id-t mysql_real_escape_string-elni.
Valamint a kiírásoknál nem vagyok biztos benne hogy így megeszi a tömbváltozókat, inkább így tegyed bele: print ''<...>''.($row[0]).''<...>'';
[Szerkesztve] -
-
-
-
burgatshow
veterán
válasz
Flashback #883 üzenetére
5-ös php-t használsz? Mert ha igen, akkor abban alapból már nincs beállítva a mysql.
Teendők:
- Letöltöd, feltelepíted és beállítod a mysql-t.
- Utána a php.ini-ben kiveszed a ;-őt a mysql extension elöl, valamint beállítod az extension dir-t szintén a php.ini-ben.
- Ezek után letöltöd ezt: [link] kicsomagolod majd a bennetalálható két file közül a libmysql.dll-t, bemásolod a Windows\system32-be.
- Apache restart és elvileg mennie kell.
php.ini:
extension_dir = ''az extension dir útvonala: nálam: extension_dir = ''f:\php\ext\''''
valamint:
;extension=php_msql.dll
extension = php_mysql.dll
;extension=php_mysqli.dll
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
-
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vivaldi (böngésző)
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest