- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
Aktív témák
-
SlashMate
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #4989 üzenetére
Köszke a megoldás(oka)t már rájöttem csak 1 kicsit gondolkodni kellett volna:
$str=''a#b#c'';
$str=explode(''#'', $str);
$db=count($str) - 1;
de azért kösz a fáradozást -
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4989 üzenetére
Vagy a substr_count fv.
Megelőztek.
szicsu: pl. egyik lehetséges megoldás az öröklődés kiküszöbölésére az objektum összetétel. Felveszel egy olyan típusú mezőt az osztályba, aminek a függvényeit használni akarod.
Pl. osztály1 {}
osztály2
{
osztály1 peldany;
}
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4983 üzenetére
Köszi, már megoldódott(nem tom hogyan, egyszer csak működött).
(#4984) SlashMate
ez azért nem lehetett volna megoldás, mert nem egy, vagy x file-ról van szó, hanem gyak n-ről.
[Szerkesztve] -
SlashMate
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #4983 üzenetére
Total commanderben kiválasztja (od) a feltöltött filet és Fájl attribútumok módosítása (ha minden igaz)
-
qfm
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4952 üzenetére
az én problémám közbe megoldodott, megirtam inkább delphibe, azzal tökéletesen müködik, már leszedte a fél képtárat [kb. 9000 kép van kész]. Köszi mindenkinek aki megprobált segiteni
-
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4953 üzenetére
A fő gond az, hogy akkor sem történik semmi, ha az első sorba nem echot, hanem ''éasldéalskdéalksdélaskéldk''-t írok...pedig ennek hibát minimum okoznia kellene...
Az error reportinggal nincs gond, legalábbis ha olyan fájlban van hiba, amelyik szokott futni, akkor azt kijelzi.. -
qfm
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4948 üzenetére
probáltam fsockopen-t is, de sajnos az is tiltva van. tud valaki olyan ingyen tárhelyet ahol müködne valamelyik megoldás? én eddig nem találtam. köszi
mod: az se baj ha nem magyar tárhely, csak müködjön magyarországrol.
[Szerkesztve] -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4944 üzenetére
a hibát tudom, a poénos kiírás volt a lényeg.
-
StaMiNa
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4931 üzenetére
Hm, nem talaltam meg hogy kell szimulalni kliensként cookiet
És az fsockopen -enk jo a 80as port? Valamire kell még figyelni? -
válasz
Tele von Zsinór #4878 üzenetére
Tehát akkor int tipusú tömb... vagyis tömb nem létezik. Csak string és abból tömb?
-
paramparya
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4871 üzenetére
Hát, az érdekesebb, akkor a php jól be van lőve, csak a header-öket küldi el akkor furcsán a cucc... (lehet, hogy attachment-ként van küldve)
-
alitak
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #4844 üzenetére
Hmm... Jó hangzik, köszi.
-
marcias
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4827 üzenetére
Igen, e-mailben is el kell küldeni, úgyhogy mindenképpen hasznos lesz ez, de előtte még arra a php oldalra akarom továbbítani, amelyik elküldi az e-mailt. A gond itt kezdődik, hogy magába a sima URL linkbe sem tudom beleírni úgy a tömböt, hogy átvigye az összes elemét. Milyen függvény van arra, ami egyben átviszi az összes tömbelemet? Mert ha simán a változót adom meg, akkor csak az utolsó elem megy át. Felsorolni se tudom $tomb[0], ... -vel, mert linkben nem engedi a szögletes zárójelet...
-
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4769 üzenetére
Persze, hogy csak akkor rakja be ha eljut addig a vezérlés. Viszont ez mindkettőnél ugyanúgy van! Szerintem.
Gondolj bele, hogy lehetne futás előtt / nélkül kiértékelni egy esetleges if-et aminek feltétele alapján kell require()?
Pl1:
<?php
echo ''fute'';
if (false) require_once(''valami.php'');
echo ''fute'';
?>
Kimenet : ''futefute'', és nem történik olvasás, próba sincs! Akár létezik valami.php, akár nem.
Pl2:
<?php
echo ''fute'';
if (true) require_once(''valami.php'');
echo ''fute'';
?>
Kimenet : ha nem létezik valami.php, akkor: ''fute'' aztán warning majd fatal error, és itt meg is áll, a második echo már nem fut le. Ha létezik valami.php, akkor: ''fute beincludeolt valami fute''.
Van olvasási próba mindkét esetben értelemszerűen, de csak amikor ráesett a vezérlés.
Ha utóbbi példában require helyett include lenne, és nem találja a fájlt, akkor kimenet fute warning fute.
Szóval nem futás előtt rakja be a require se.
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4760 üzenetére
Probalom ugy is, de nem mukodik. A kep meg egyelore csak jpg, de a jovoben lesz mas keptipus is
probaltam ugyis, hogy ''Content-type: image/jpeg'', igy a FF mar kepnek latja, de a win kep&faxmegjelenitoje meg mindig nem tud villamnezetet csinalni.)
-
szabi244
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #4751 üzenetére
módosítom az eredeti problémát
Akkor ahol fut a php oldal az a szerver(local) kapcsolódik egy másik szerverhez(remote).
a kapcsolatot felépítem ftp_connect() és ftp_login() -nel ki is írja hogy kaocsolódott
másolnék a két szerver között fájlokat,
if (ftp_get($conn_id, $local_file, $server_file, FTP_ASCII)) {
echo ''Successfully written to $local_file\n'';
} else {
echo ''There was a problem\n'';
}
de nem tudok. A local file változóba mentett úton lévő file-t látja, de a server_file-t nem
hogyan kell megadni az útvonalat? -
szicsu
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4733 üzenetére
próbáltam azzal is , de sajnos hibaüzi....
-
manrick
tag
válasz
Tele von Zsinór #4709 üzenetére
Érdekes a dolog egyébként mert néha jó, néha nem.
Leírom hogyan is néz ki a dolog:
van egy index.php, ami vizsgálja hogy az adott süti létezik-e és ha létezik megnézi mi a tartalma (így oldottgam meg a különböző nyelvet.)
az index.php-n van 3 zászló (3 link) amire ha kattintok akkor meghívja azt a php fájlt ami beállítja a sütit.
mindegyik tartalma ugyanaz, annyi különbséggel hogy a süti értéke más
pl.:
<?php
setcookie (''lang'', ''eng'', time()+3600);
header (''location:...'');
?>
próbáltam máshogy is:
<?php
setcookie (''lang'', ''eng'', time()+3600);
<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=2; URL=...>
?>
Ebben az esetben működik, de itt sem teljesen jól, mert ha kattintok pl az angol zászlóra, akkor az újra betöltött oldal magyar marad, ha mégegyszer kattintok, akkor már angol lesz és onnantól kezdve már jó.
A másik dolog, ami már végképp nem működik, az a bejelentkezés. Mivel az oldalra nem kell mindenképp bejelentkezni csak ha egyéb plusz infokat akarsz látni, ezért gondoltam hogy sütivel oldom meg.
Viszont amikor lefut a beléptető script (biztosan lefut, mert adatbázisban a számláló növekszik) újra bejön a főoldal, de a $_COOKIE[''felhnev'';-ben nem lesz semmi.
Szóval nem tudom...
De ha van jott megoldás szívesen venném.
Köszi -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4636 üzenetére
Köszi, eredetileg ezt kerestem, csak a string résznél, és mivel ott nem volt, elbizonytalanodtam, hogy van e ilyen. Viszont azt hiszem, jobb lesz a másik, mivel itt extra karakterek kerülnek bele, nekem viszont jobb, ha azok inkább kiesnek...
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4618 üzenetére
Hát igen, néztem, IE7-ben nálam is tiltva van...
-
válasz
Tele von Zsinór #4620 üzenetére
minde a két verzió kódja 100%ig megegyezik, sőt ugyanazon a szerveren futnak, s ugyan azzal a mysql beállításokkal
-
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4614 üzenetére
Igen, csak azért volt furcsa, mert az eddigi végtelen ciklusaimnál mindig megnőtt a lapozófile. Mindenesetre átírtam meta-s redirectionre, így most úgy tűnik, jó.
-
meone
tag
válasz
Tele von Zsinór #4585 üzenetére
Köszi szépen ez bevált.
-
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4597 üzenetére
Én is jártam így régebben, a php könyvtárban lévőt módosítgattam, de a windows könyvtárban lévővel dolgozott.
tkazmer: tipp: írj át valami más beállítást a php.ini-ben, és nézd meg phpinfo-val, hogy változott-e. -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4597 üzenetére
Igen, azt hiszem, bár lefuttatok egy keresést, hátha van mégegy...de mintha annó a gd-t is ebből engedélyeztem volna...
mod: nincs másik, tehát csak azt szerkeszthettem...
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4590 üzenetére
Nem generáltatom újra, php csak javascriptet generál, ami változtatja az oldalt, de csak a meglévő dolgok tulajdonságait, semmit nem töröl és hoz létre, végülis a php-t bírom rá, hogy hívja meg egy függvényét amikor kell.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4587 üzenetére
sehogy. vicces is lenne, ha kliens oldalról csak úgy meg lehetne hívogatni a php fileokban található függvényeket
-
Sanyix
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4587 üzenetére
Írtam, submiteli a formot, submitnél pedig a <?php ?> között lévő utasításokat mindíg végrehajtja elölről, ott van az if ami szétválogatja hogy mit kéne csinálni, és az indítja a függvényt.
-
Sanyix
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4584 üzenetére
Tudom hogy a php szerveroldali és a js kliensoldali, ettől még meg lehetne hívni onchange-ből ha úgy csinálták volna meg. De mint írtam ajax nélkül submittel megoldottam.
-
Sanyix
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4524 üzenetére
Nincs ajax
van php, html, javascript, ezekből kell építkezni.
Amúgy mi az a div?
[Szerkesztve] -
raczger
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4510 üzenetére
de sikerült aktiválni a jelszavat?
vagy esetleg próbáld meg újból az elfelejtett jelszót -
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4473 üzenetére
Úgyis csak 32 lesz belőle használva.
... és varchar esetén úgyis csak annyi lesz eltárolva, nem 120. Szóval nincs jelentősége, kivéve ha char típust választott. -
raczger
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4473 üzenetére
nemtudom
de nekem úgyis mind1inkább több hely legyen mint kevesebb xD
-
raczger
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4471 üzenetére
1 titkosítva tárolom a jelszókat (md5)
2 igen, már beugrott, bocsi, csak az még a tesztnek a linkje volt, és pár ilyet elfelejtettem átírni, tegnap már azthittem minden jól megvan, de úgylátszik nem :S köszi h szóltál, nemsokára javítom! (egyébként a linkból csak szedd ki a php-script/login2/ -t és jó lesz)
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4470 üzenetére
Bocs a dupláért, lejárt a módosításra engedett idő
Kértem jelszóemlékeztetőt mailban, jött egy jelszó meg egy link, utóbbi 404-es, előbbivel nem enged be. Úgy látom, azért van még mit javítani. -
raczger
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4468 üzenetére
nem hosszú neki (120 karakteres az a mező xD) csak mikor valaki regisztrál azonnal vmiért nem engedi be, vmiért kell egy pár másodperc, h bekerüljön a táblába, vagy nemtudom igazából, de ha másodszor megpróbáltad mennie kell.
Ha pedig nem megy, akkor szerintem spac. karaktereket: <>|'''& használtál, melyekkel valami oknál fojtva nem szereti :S -
VladimirR
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #4444 üzenetére
en is valami hasonlora gondoltam, de ez igy faszsag, nem (marmint, hogy ilyet csinalnak)?
a masik kerdesre nincs tipped? vagy egy fuggvenyt nem tudsz (tud valaki), amivel meg tudnam nezni egy valtozo altal foglalt memoria meretet? -
chop
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4391 üzenetére
Vladimirnek is szol: a htaccess file piszkalgatasara internal errort kaptam, igy inkabb mas megoldas utan folyamodtam es vegul talaltam is egy modszert arra, hogy hogyan lehet emulalni a register_globals = on/off effektust.
[link]
Hasznos. -
tbs
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4364 üzenetére
Oké. Kár, aszittem van valami űbertrükk, ami felett elsiklottam... Nálam is csak ezek mennek. (Cookie + sess. ticket lejárat.)
-
tbs
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4362 üzenetére
Nagy igazság. Nincs valami tipped a különböző böngészők különböző history-kezelésével való visszalépegetéses ''navigáció'' jó session megfogására..? Nekem csak a lejárós kuki és a lejárós jegy jött be együtt...
-
StaMiNa
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4356 üzenetére
Köszönöm a helpet!
Sikerult is megoldani.
Bocs hogy ide irtam, legkozelebb mar jobban figyelek, csak gyorsan kellett
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4350 üzenetére
//ide még lehet elseiffel mast is betenni, csak mivel nekem csak gif-et es jpg-t lehet feltolteni, ezert eleg ez..
-
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4334 üzenetére
Tudom, én is csináltam már ilyet, of course csak a saját fiókommal
....
Jah, és Lortech, köszi a tesztet!
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4346 üzenetére
Szerintem az enyém egy kicsit egyszerűbb, vagy legalábbis rövidebbnek tűnik...
function makeThumb($max_width, $max_height, $upfile, $dstfile){
$size = GetImageSize($upfile);
$width = $size[0];
$height = $size[1];
$x_ratio = $max_width / $width;
$y_ratio = $max_height / $height;
if( ($width <= $max_width) && ($height <= $max_height) )
{
$tn_width = $width;
$tn_height = $height;
}
elseif (($x_ratio * $height) < $max_height)
{
$tn_height = ceil($x_ratio * $height);
$tn_width = $max_width;
}
else
{
$tn_width = ceil($y_ratio * $width);
$tn_height = $max_height;
}
$getimagesize = getimagesize($upfile);
if ($getimagesize['3'== 2)
{
$src = ImageCreateFromJpeg($upfile);
}else{
//ide még lehet elseiffel mast is betenni, csak mivel nekem csak gif-et es jpg-t lehet feltolteni, ezert eleg ez..
$src = ImageCreateFromGif($upfile);
}
$dst = ImageCreateTrueColor($tn_width, $tn_height);
ImageCopyResized($dst, $src, 0, 0, 0, 0, $tn_width, $tn_height, $width, $height);
ImageJpeg($dst, $dstfile);
}
Mondjuk jól jöhet hozzá ez:[link] -
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4333 üzenetére
Azt is. Meg azt is, hogy kézzel írod be a sid cookie-t, és saját magad rendeled össze egy sessionnel, aztán adatbázisból vagy fájlból szeded ki a hozzá tartozó adatokat ''kézzel''. Vagy módosítod a session dirt, és akkor már saját magadnak kell gondoskodnod a takarításról, mert nem szedi ki a gc. Elég sok bajom volt a php-s munkamenetkezeléssel, nehéz jól kiismerni. Főleg ez az élettartamos megoldás zavart:
-minden lekérdezésnél a php.ini-ben megadott valószínűségi érték alapján lesz gc takarítás, vagy sem. Ez a valószínűség alapesetben (session.gc_probability = 1
session.gc_divisor = 100) 1 / 100, 1%. Ha épp bekövetkezik egy gc, akkor azokat a sessionöket kiszedi, amiknek a session.gc_maxlifetime -ja meghaladta a megadott értéket. De ha épp az a session hívódott meg, aminek már egyébként lejárt volna az élettartama, és épp gc-t sikerült produkálnia, akkor sem bontódik le, hanem indul újra a számlálója. Ezért írtam sajátokat, amik azt csinálták mindig, amit akartam. Ez félig már válasz raczger kérdésére is. session.gc_maxlifetime-ot két hétnek megfelelően kell állítani, hogy ne takarítsa ki. De én továbbra is lebeszélném egy ilyen megoldásról egy publikus oldal esetén. Mi van, ha nyilvános géptermekből, netcaféból használják az oldalt? Ha véletlenül nem lépnek ki szabályosan, akkor bárki más belép az oldalra ugyanarról a gépről, és látja, hogy hoppá, be vagyok jelentkezve más néven, változtassuk csak meg a jelszót, meg írjunk hülyeséget, hogy bannolják az eredeti tulajt.
Benmartin: Attól, hogy nem olvastál setcookie-ról a munkamenet kapcsán, a SID cookie ugyanolyan cookie bejegyzés, mint a többi, és a háttérben egy setcookie-val állítódik be, vagy egy nagyon hasonló függvénnyel.. Persze nem mindig van így, mert mint helyesen mondtad van, amikor url-ből vagy űrlapból van átküldve a sid. De te is megemlíted, hogy ''amit lehet sütiben...'' stb., akkor meg nem értem, mi a probléma. Valami félreértés lehet, én egy szóval nem mondtam, hogy a munkamenet adatok ügyfél oldali cookieban tárolódnak, csak a szerver oldalon tárolt munkamenet adatokkal az összerendelést megvalósító SID v. PHPSESSID egy ugyanolyan cookie mint a többi. (már amikor cookie-ban tárolódik a SID)
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4326 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni a session működését. Csináltam én már mindenhogy, többféleképpen saját megoldással is, beépítettel is. Meg egyébként is, ''sima'' cookies megoldás alatt nem csak a kliens oldali session adattárolást lehet érteni (ami egyszerűen nem lehet megoldás semmilyen esetben sem), hanem akár ugyanazt, ahogy a session is van, csak saját session kezeléssel.
Utólag is gratulálok az indexes programozónak.
Én is javítottam már ki több ismerősöm munkáját hasonló okokból, jellemzően munkamenettel és biztonsággal foglalkozom. Volt aki bedobta simán cookieba a usernevet, de még a uid-t is, én meg 20mp alatt admin voltam. Jellemzően munkamenettel és biztonsággal foglalkozom. -
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4323 üzenetére
Aha, úgy látszik, hogy te gondoltad jól, nekem nem állt rá az agyam, mert több szempontból is nonszensz ötlet. Példakódnak vagy nagyon speciális környezetben elképzelhető ilyen, de egy publikus oldalon elég merész.
Benmartin: vagy amíg ki nem rakja a sessiont a gc. Másik, hogy a session is süti. -
Lortech
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4319 üzenetére
Szerintem ( vagy remélem ) nem arra gondolt, hogy ebben a kliens oldali cookieban tárolja a sessionhöz tartozó felhasználónevet, hanem hogy itt is, de ez csak arra legyen használva, hogy emlékezzen a felhasználóra. Úgy értve, hogy a cookie tartalmát alapból belerakja a login textboxba, hogy majd azzal lehet bejelentkezni, de közben a két hét alatt nem marad bejelentkezve az illető.
De azt nem tudom, hogy a kérdező eredetileg mire gondolt: belépve maradjon-e az illető és jegyezze meg a sessiont, vagy csak a user + jelszót aztán be lehessen lépni vele, vagy csak a legutóbb bejelentkezett felhasználó nevét jegyezze meg..(?) Én utóbbira tippeltem. -
raczger
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4311 üzenetére
hiba javítva
nézd meg milyen kedvesen írja ki, mikor valaki ilyennel próbálkozik
-
czappa
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4308 üzenetére
Köszi a választ!
(és ez egyben egy rejtett up is, hátha vkitől kapok választ az 1)-re is) -
D.R.O.
tag
válasz
Tele von Zsinór #4263 üzenetére
Kiprószáltam ezzel a base64encode-decode párossal is, de nem jó.
Úgy látszik azékezetes elésrési utakat nem egyformán kezelik a böngészők. Amikor rákerestem, a problémára, egy csomó helyen volt ilyen gond. De egyiknek sem lett nagyon megoldása. Pedig tök egyszerű lenne igy a kód, csak hát a magyar nyelv meg az internet
Nem baj, most sem adom fel, és megcsinálom másképp az egészet. És majd úgy jó lesz -
D.R.O.
tag
válasz
Tele von Zsinór #4261 üzenetére
Igen tudom, a firefox fájntosanmeg is jeleníti, de az explórer nem, meg az opera sem. Azé kezdtem el zsonglörködni az ilyen-olyan urldecode,meg rawurldecode, meg ilyen fügvényekkel mert nem ment az összesböngészőn. Nem az a baj, hogy nem mükszik a kód hanem hogy csak firefoxon megy (az is érdekes hogy itthon meg pont fordítva van, a firefoxon nemmegy, az ie-n megoperán megy). Nah mindegy majd legfeljebb kiírom hogy: only firefox. Vagy fogom és teljesen más szemlélettel adom át a változókat.
-
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4201 üzenetére
Köszi
Te jóságos, hogy ez nem jutott eszembe -
VladimirR
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #4140 üzenetére
meg ennel is szebb:
$csere = array(
"<" => "<",
">" => ">"
);
$szoveg = strtr( $szoveg $csere );
[Szerkesztve] -
chop
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4126 üzenetére
Koszi mindkettotoknek, holnap kiprobalom!
-
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4122 üzenetére
igen, a te módszered a fapados megoldás.
az elgondolás az, hogy ha történik egy post-olás, akkor a rendszer találja ki automatikusan, melyik függvényt kell meghívni, amelyik lekezeli az eseményt.
az első, rekurzív megoldásnál maga a form veszi észre, ha elpost-olták, a másodiknál pedig egy olyan osztály, amelyik ismeri az oldal összes formját, és tudja, hogy melyiknek kell továbbdobni a labdát. előbbinél elég sok fölösleges függvényhívás történik, cserébe elegáns, utóbbi ilyen szempontból hatékonyabb, de kell hozzá az a plusz osztály.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4122 üzenetére
Igen, ez szep es jo, de ha van egy objektumhierarchiad, akkor azt szep dolog kihasznalni.
Egyebkent - bar meg nem valositottam meg - a tipikus get keresekhez (adatbazis lekeres honnan, milyet, mennyit stb.) a cucka fele ''rekurziv'' modszer szerintem jarhato es kenyelmes ut.
A postokhoz valoszinuleg kulon osztaly(oka)t irok. -
czappa
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4096 üzenetére
Köszi a cuccot, tetszik, bár egy picit nekem homályos.
Pl itt:
function all_rows($id)
{
if ($this->test_connection())
{
while ($row = mysql_fetch_row($this->results[$id]))
{
$rows[] = $row;
}
return $rows;
}
else
{ return false; }
}
Az $id paramétert nem értem. Tudom, hogy a query fv egy id-vel tér vissza... Áhh megnéztem mégegyszer és lehet h már világos.
Tehát ha nem osztályt használnál, ''csak struktúráltan'' programoznál, akkor egy query-t sokszor követne egy fetch_array, vagy num_rows aminek a paramétere a ''result'' lenne. Végülis itt is ez van csak a query resultját egy tömbbe teszed bele.
Jól értem?
(na majd holnap leszek legközelebb, akkor átnézem alaposabban az osztályt)
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4094 üzenetére
a tömbös trükk akkor jó, ha több osztályt szeretnél használni, vagy tovább akarod fejleszteni az egy szem adatbázis osztályodat valamilyen keretrendszer-szerűséggé. mivel a tömbbel való feltöltés általános (kb. 3 sor az egész, nem nagy cucc) ezért berakhatod egy ős-osztályba, amelyből minden más származik.
szerintem előbb deklaráld a dbclass osztályt és utána állítsd be az értékeit, ez így logikusabb, nem? plusz egy egyszerű mozdulattal kidobod azokat a ronda global változókat. (ilyen helyzetben global-t használni az kb. olyan, mint ha a ciklusokat goto-val váltanád ki. működik, de azért elég szar megoldás).
ezen kívül jól jársz, ha áttérsz php5-re, sokat fejlesztettek az oop-s részén (értsd: egy fapados trágya rendszerből csináltak valami jót és használhatót). -
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4090 üzenetére
ennyi erővel a db_settings.php-ben egyből példányosíthatnád az osztályodat
egy apróság, amivel szerintem nagyságrenddel olvashatóbb lesz az értékekkel való feltöltés - az objektumnak ne úgy állítsd be a mezőit, hogy egy függvénynek írsz egy kilométeres paraméterlistát. készíts egy setValues függvényt, ami egy tömböt vár paraméternek. a tömb mezőnév => érték alakban legyenek az adatok. a függvénnyel pikkpakk fel tudod tölteni az objektum mezőit, és rengeteg hibalehetőséget kiszűrsz így. ez egyébként bármilyen osztályra használható, főleg akkor jön jól, ha sok mezője van az osztálynak.
mod: lehet, hogy kicsit homályosan írtam le, ha valami nem világos, írok példát.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4086 üzenetére
köszönet. első kérdés, hogy az init-ben miért van a global kulcsszó a változók előtt? ez php4 alá készült osztály, ilyesmivel még nem foglalkoztam, ezért tűnik furcsának. igazából beállítani ezeket a konstruktorban vagy az init-ben kéne, méghozzá ezeknek a függvényeknek a felparaméterezésével.
esetleg érdemes lehet átírni php5 alá
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4086 üzenetére
Igen komolynak tűnik, bár értelmezni még nem nagyon tudom, de nem hinném, hogy nem vehetném hasznát...
-
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4084 üzenetére
én is kiváncsi vagyok arra az osztályra
-
czappa
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #4075 üzenetére
Szia!
Elkérhetem én is az osztályt? Tanulgatom oop-t és jól jönne, ha látnék egy _valódi_ alkalmazást, nem csak zh feladatokat.
Előre is köszi.
Email címem adataimnál. -
vakondka
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4073 üzenetére
Klassz ez a class
de örülnék egy demónak is...
-
vakondka
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4069 üzenetére
Annak nagyon örülnék ! (email címem a nevemre kattintva megkapod)
Egyelőre hiába olvasgatom a definíciókat, nem értem, hogy mi a lényege az egésznek.
Odáig jutottam magamban, hogy az osztályban el lehet helyezni egy csomó függvényt,
azután lehet hivatkozni rá...de miért jobb ez mint a függvény ? -
paramparya
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4029 üzenetére
Az gond
Ezért nem is szoktam ezt használni, csak egy lehetséges felhasználást írtam -
válasz
Tele von Zsinór #3996 üzenetére
Okés, kipróbálom, és írok, hogy sikerült-e.
Köszi! -
válasz
Tele von Zsinór #3994 üzenetére
Oks, köszi!
Nekem Flash-ből így van meghívva a php file:
loadVariablesNum (''mail.php'', ''0'', ''POST''); -
sanyixXx
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #3956 üzenetére
természetesen oda tettem. oda kéri.
nem lehet, hogy kell a fileba idézőjel vagy akármi? mármint a tartalomba... -
sanyixXx
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #3947 üzenetére
quote file not found (quote.txt)
-
raczger
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3929 üzenetére
hmm... érdekes, sajnos erről a fajta mezőről még nem hallottam, de biztos hasznos
majd megpróbálomköszi a segítséget
-
paramparya
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3913 üzenetére
Igen, de ezzel pont az a gond, hogy nem tudod, hogy hányadik hozzászólása az adott topicnak a hsz (itt a ph-n biztos, hogy le van mentve az is, mert ha törlődik a hsz, nem 'csúsznak össze' az sorszámok, kimaradnak az üres helyek, és volt hogy ugyanaz volt a sorszámuk külön hsz-eknek, tehát vmikor létrejövésükkor generálódik vhogy...
-
nrgxxx
tag
válasz
Tele von Zsinór #3902 üzenetére
általában ha vmit elgépelek / lehagyok, akkor a böngészőben nem látszik semmi...
nincs hiba üzenet.
milyen sintax-os cuccra gondolsz? -
Jester01
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3895 üzenetére
Viszont ezek tipikusan csak lokális hálózatról mennek, internet felől nem elérhetők.
Én amúgy éppen ezért ssh tunnelen keresztül érem el a különböző webes felületeket, ezzel aztán a biztonsági beállítások le is vannak tudva. Persze ha nincs ssh kliens akkor ez nem járható.
MOD: hát ez itt elég off
[Szerkesztve] -
skera
tag
válasz
Tele von Zsinór #3895 üzenetére
Hát az elég gáz...
-
vakondka
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3882 üzenetére
Szuper !
Hálám örökké üldözni fog -
szicsu
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3888 üzenetére
folyamatban van
-
szicsu
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3886 üzenetére
most már elég biztonsáossá tettem a könyvtárat, mert még én sem tudok belépni
valószínűleg .htpasswd fájl elérési útjával van a gond. Azt hogy kel megadni, mihez képest.
mert az alapkönyvtárba raktam a két filét..... -
szicsu
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3884 üzenetére
és azokat hugy tudom engedélyezni az apache-ban
-
vakondka
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3880 üzenetére
Akkor érdekelne igazán, ha tudna kezelni jpg, gif és png-t is
Ugyanis ez lenne a szkriptem végső célja.
De így is érdekel, legfeljebb átírom
E-mail címem megtalálod a nevemre kattintva. -
krokk
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #3753 üzenetére
ez jó ötlet. asszem ezt használom is. úgyis csak bejelentkezve lehet.
amúgy: [link] ha valakit érdekel hogy milyen. -
alitak
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #3688 üzenetére
Na igen, akkor mégiscsak kellenek az if... else... elágazások. Jól fog kinézni az oldal
-
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3688 üzenetére
kicsit jobban utánaolvastam és valóban lefut. ma is okosodtam
-
TIV
tag
válasz
Tele von Zsinór #3646 üzenetére
nincs
-
szicsu
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3623 üzenetére
-
Protezis
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3546 üzenetére
Igen, tudom mi a lenyege, a referenciavisszaadast nem tudtam, hogy mukodik -e.
Amugy mukodik:
<?php
function &statproba($ertek)
{
static $stat_ertek;
if ($ertek != 0) {
$stat_ertek = $ertek;
}
print ''Fuggvenyen beluli ertek: '' . $stat_ertek . ''<br/>'';
return $stat_ertek;
}
$ered = &statproba(5);
print ''Fuggveny visszaadott erteke: '' . $ered . ''<br/>'';
$ered = 8;
statproba(0);
?>
A kimenet:
Fuggvenyen beluli ertek: 5
Fuggveny visszaadott erteke: 5
Fuggvenyen beluli ertek: 8 -
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3550 üzenetére
Persze, ezt csak úgy beírtam, a lényeg az volt, hogy sok legyen
-
tkazmer
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3548 üzenetére
Igen, így néz ki:
<input type=''hidden'' name=''MAX_FILE_SIZE'' value=''100000000000''>
Eredetileg kevesebb volt, de így, hogy átírtam sem működik...
szerk: működik, csak nem volt elég neki a böngészőben egy F5, hanem újraindítást akart....
thx a segítséget, kevés volt a max_file_size értéke...
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3541 üzenetére
vagy letiltod a register_globals-t a fenebe, mert csak a baj van vele es a fuggveny visszateresi ertekekent visszaadod a valtozot
-
paramparya
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3484 üzenetére
Nekem ne mondd, én inkább felrakom a 3-at külön és bekonfigolom normálisan
-
Jester01
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3460 üzenetére
#3447-ben még form adatok titkosításáról volt szó, arra pedig jó.
Extrém megoldásként még a másik irányú adatforgalom is titkosítható, ha a szerver mindig egy üres body-val rendelkezõ lapot küld egy javascripttel ami a kliens oldalon kerül visszafejtésre. Természetesen ez dög lassú lesz és egyébként sem veszi fel a versenyt a rendes https módszerrel, de mint elvi lehetõség szerintem kifogástalan.
128 bit Block TEA encryption in Javascript (kevesebb mint 100 sor, a készítõ szerint 80kb/s): [link]
MD5: [link]
A dolog a következõképpen mûködne. A szerveren el van tárolva a jelszó MD5 hash kódja. A bejelentkezés kliens oldalon történik: javascriptbõl létrejön egy cookie a jelszó hash kódjával ami sosem kerül elküldésre a szervernek, csak kliens oldali állapot. A szerver minden oldalban küld egy véletlen kódot amit a javascript a cookieban levõ kóddal kombinál, ez lesz az a bizonyos egyszer használatos kulcs amivel szépen a form adatokat titkosítja. Mivel a szerver is ismeri a két bemenõ paramétert, ezért a kulcsot is, tehát vissza tudja fejteni az adatokat.
MiM támadás esetén nem tudod módosítani az információt és vissza sem tudod fejteni (a választ sem). Vagyis a legnagyobb kár amit a MiM okozni tud az, hogy egyáltalán nem küldi tovább az adatokat.
Mit szólsz hozzá? -
czappa
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #3453 üzenetére
Jogos észrevételek.
De ha nem tudom levédeni a jelszót, akkor (jó-jó erős túlzással) ki is írtathatnám a userek jelszavait a kezdőoldalra.
eh...
mod.: Jester01:
''3. a titkosítottat nem tudja. Olyan algoritmus kell, ami minden alkalommal mást ad.''
Lehet csak én nem értem, de ha mindig más a titkosítás, akkor hogyan olvasom ki majd az eredetit (amit egy adatbázisban tárolok)
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3453 üzenetére
1. hát igen, valamit valamiért
2. miért is? ssl kódja is hozzáférhető, mégsem fogod feltörni...
3. a titkosítottat nem tudja. Olyan algoritmus kell, ami minden alkalommal mást ad. -
szicsu
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3455 üzenetére
az is egy megoldás......
de ha teljesen ''anonim'' szavazást szeretnék...... -
czappa
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #3449 üzenetére
És nincs rá más módszer, hogy ne egyszerű szövegként menjen a cucc?
Ez most egy picit elszomorított, hiszen így bárki láthatja pl. az elküldött jelszavakat.
mod.: két nap múlva nagyon gonosz leszek -> akkor leszek 666 napos a ph-n
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3370 üzenetére
Köszönöm, nagyon jól megy..
-
hb113
csendes tag
válasz
Tele von Zsinór #3374 üzenetére
részleteznéd kicsit
én méd eléggé hülye vagyok ehez
-
Ryu
tag
válasz
Tele von Zsinór #3253 üzenetére
Nem kellett volna átszerkeztened, tiéd érthetőbb volt.
-
válasz
Tele von Zsinór #3236 üzenetére
Itt van: [link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged