- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
corm
senior tag
Így jó, köszönöm. Viszont folytatódik tovább a problémasor, ez csak az első lépcsőfok volt
Adott egy form a php lapon, ami önmagát hívja meg, a formnak egy hidden tagja(x) és egy submit tagja van, a hidden tagnak adok értéket, és a php elején vizsgálom, hogy isset($x)
amennyiben igen, úgy kiírok valamit. Viszont soha nem ír ki semmit, és azt meg kétlem, hogy a print fvel lenne baja
További probléma még, hogy egy beincludeolt állomány függvényeit nem tudom végrehajtani. nem jelez hibát, egyszerűen csak nem csinál semmit. Bár ez lehet, hogy az előbbi probléma egyenes ági következménye.. -
-
tbs
addikt
Öööö... Letöltésszűrésre..?
Jön a query: http://leslie.hu/down/file14441
Bemeccseled, hogy az melyik fájl fizikailag (gangbang_w_mule.avi), csekkolod, hogy letöltheti-é a júzer, majd gyártasz egy random symlinket (ami tényleg platformfüggő php alatt, de kis ügyességgel megy winnt alatt is), mondjuk xgg65RREUhh.dat, és location: http://leslie.hu/files/xgg65RREUhh.dat
Ellenőrzés után megszabadulsz a php+apacs vízfejtől és a kliens, mondjuk egy lighty által tolt fájlt kap.
Eccerű. -
Andie
őstag
Köszönöm!
Basszus, már erre sem engednek rákeresni! Miután a google ugye url-é alakitja a kereső feltételt, bennevan a chat szó, és kidobja acces deniedre a tüzfal
Megáll az eszem. És ez egy infós cég
u.i. : Te Lezlie! Nem neked lógok még egy hálókártya árával??
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Jól értem egyáltalán a problémát? Van egy ciklus, minden egyes lefutásakor $termek tartalmazza a termékazonosítót, $db a darabszámot. Egy termék többször is felbukkanhat a ciklus futása során. A cél az, hogy ebből felépítsünk egy asszociatív tömböt, ami a termékazonosítóval indexelve tartalmazza az összdarabszámot.
Akkor a
$tomb[$termek] += $db;
a megoldás, kiegészítve a te általad írt warningról (nálam nem warningol a PHP erre), illetve az emiatti feltételvizsgálatról. -
L3zl13
nagyúr
Bazz most meg teljesen átszerkesztettem a hozzászólást, én nem tudom ki mit mire írt.
És persze már nem tom szerkeszteni az eredetit.
Na ezt írtam eredetileg. Hátha valakinek hasznára válik:
A #2728 magyarázata:
Ha 'a' már létezett, akkor az értéke nem felülíródik x-el, hanem megnövexik vele.
Az 'a+=x' PHP-ban az 'a=a+b' rövid alakja. Ennek megfelelően létezik '-=', '*=', '.=' is.
Tehát, ha már létezett az adott tömb elem, akkor az értékéhez hozzáadja a $db-t, és ezt az összeget eltárolja ugyanabban a tömbelemben. Ha nem létezett, akkor '0+x=x' elvet követve az értéke $db lesz.
A @ azért van az elején, hogy ne írjon warningot a PHP, ha mégsem létezik az adott elem. Ez a megoldás egy kicsit gány. Precíz megoldás az volna, hogy először vizsgálnánk, hogy létezik-e az adott tömbelem, ha igen akkor megnövelnénk az értékét, ha nem akkor meg értéket adnánk neki.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
ha a szerveren le van tiltva a hibak kiirasa, de az error_reporting() fgv megy, akkor ir-e ki valamit a kovetkezo kod:
<?php
error_reporting( E_ALL );
print ''alma'';
prnit ''korte'';
?>
ha jol sejtem, akkor nem, mert a sintaktikai hiba miatt el sem kezdi a php ertelmezo feldolgoni, s igy nem jut el addig, hogy bekapcsolja a hibauzenetet -
Hujikolp
őstag
Jester01 tanácsára átirtam start és end-re a két legelső oszlopot, a többinek meg egyszerü nevet adtam: 3, 4 és 5. Nemakartam vele bajlodni, ezért irtam igy
a linkelt lapon egy két dolog nem világos
$country_query = ''SELECT country_code2,country_name FROM iptoc WHERE IP_FROM<=inet_aton('$REMOTE_ADDR') AND IP_TO>=inet_aton('$REMOTE_ADDR') '';
ez a kód nem vili ami benne van, vagyis nemtudom h éppen az adott néz, v érték
Amit te irtál:(''.|. ckod2,ckod3,country from IP where $ip>=ip1 and $ip<=ip2'');
meg lejjeb: ''c2'' ennek akkor most mi az értéke? nem ckod2 akart lenni?(kezdek megzavarodni)
-
Jester01
veterán
Jelenlegi állás szerint nincsennek törtszámok az ipben
IPV4-hez int, IPV6-hoz bigint célszerű.
Ha jól látom az első két oszlop a tartomány eleje és vége, legyen mondjuk start és end nevű.
Ekkor egy ilyesmi keresés lehet jó neked: SELECT * FROM iptable WHERE $ip_hosszu BETWEEN start AND end;
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
:R létrehozva, közben találtam egy olyan kódót ami keres adatbázisban [link] DE most melyikben keressen az átalakított értéket? az elő oszlopban, vagy a másodikban, (vagy mind2?) mert mind2 oszlop átalakított ip-t is tartalmaz. Az ip-t igy kérem le:
if($HTTP_SERVER_VARS['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] != ''){
$ip = $HTTP_SERVER_VARS['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
else{
$ip = $HTTP_SERVER_VARS['REMOTE_ADDR']; }
// echo $ip;
átalakítását hogy végezzem el?
igy?:
$ip_hosszu = ip2long($ip);
echo $ip_hosszu; //most kiirja, de ezt az értéket kell adatbázisban megkeresni? gondolom igen
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
Nagyon köszönöm a segítségedet.
Azért leírom h jól csináltam-e, ha nem baj
letöltöttem azt a filét majd létrehoztam egy uj táblát ip néven. azon belül megint létrehoztam egy mezőt, ip-country néven. találtam ott egy olyan lehetőséget h filéből illesszen be, rendben, rámentem,
file helye --> ok, no problem
Mező vége ; A mezők lezárója. (hagytam ugy, ez volt az alapértelmezett, bár a filében nem volt ilyen karakter.)
Mező lezárás '' (pipa helye, nem tettem) Opcionális Gyakran idézőjel. Opcionálisan a char és varchar mezők lezárhatók a \''lezárás\''-karakterrel. ezt is ugyhagytam ahogy volt
a többi talán nem lényeges, ezekben nem vagyok biztos h jól lett beállítvaVégülis betöltötte a filét és sikeresen lefutott, majd megnéztem a táblát és igy rakta be az adatokat:
33996344'',''33996351'',''GB'',''GBR'',''UNITED KINGDOM
50331648'',''69956103'',''US'',''USA'',''UNITED STATES
69956104'',''69956111'',''BM'',''BMU'',''BERMUDA
69956112'',''83886079'',''US'',''USA'',''UNITED STATES
94585424'',''94585439'',''SE'',''SWE'',''SWEDEN
az elejéről és a végéről is a sornak leszedte az idézőjeleket. ez nem baj?
Melyik utasítással tudok keresni a táblában?
Ha valamit rosszul csináltam akkor mondjátok, időm vanha jól csináltam akkor:
Érdekesség ehhez: Beszúrt sorok: 67809 (A lekérés lefutott 2.4375 másodperc alatt)
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
Ez valóban megoldást jelenthetne.
Első körben nekem is ez volt egy ilyen ötletem, de azt a választ kaptam, hogy ''Ha egy mód van rá, akkor ne szedjük szét''. Úgy tűnik nem lesz rá mód, hogy egyben maradjon.
Azt még tudni kell, hogy a közel 65000 cellából max. 5000-be lesz adat (1-2 jegyű szám), a többi valószínűleg üres lesz. Volt még egy olyan ötletem is, hogy javascript-tel generálom le az egészet és azt a ''pár'' adatot egy generáláskor feltötött js tömbből írnám ki a cellákba. Nem tudom ez mennyivel lenne másabb. Macerásabb az biztos. -
VladimirR
nagyúr
gondolom a EGPCS sorrend (vagy amit a php.ini variables_order pontjaban megadiunk) a donto itt is (feldolgozas balrol jobbra, az ujabb ertek felulirja a regebbit)
szerk.: kozben megneztem, valoban uj valtozot hoz neki letre, ha a $a erteket valtoztatom, a $_GET[''a''] erteke nem valtozik
[Szerkesztve] -
St1 Alxandr
csendes tag
Köszi a gyors választ, ez számomra is világos, de valójában a kérdés nem ez volt.Illetve még azt is szeretném tudni, hogy ha van például egy /new/valami.php abba milyen elérési úttal tudom includeolni a /old/valami2.php -t (a fentiek ismeretében). a new és az old egyaránt egy alkönyvtár a főkönyvtárban.
Sőt most jut eszembe még egy kérdés. Meg lehet-e azt oldani, hogy ha van egy php fájl, amit másokba hívok meg, tehát például megjeleníthető tartalmat nem, csak változókat tartalmaz, legyen benne megjeleníthető tartalom, de az includekor ne, viszont ha böngészővel nyitom az adott oldalt megjelenjen? -
faster
nagyúr
Az $_ENV tömbben szerintem sincs semmi adat a kliensről, csak a szerverről tartalmaz adatokat.
Nekem ez van benne:
Array
(
[ALLUSERSPROFILE] => C:\Documents and Settings\All Users
[CommonProgramFiles] => C:\Program Files\Common Files
[COMPUTERNAME] => OCSKAVAS
[ComSpec] => C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
[FP_NO_HOST_CHECK] => NO
[NUMBER_OF_PROCESSORS] => 1
[OS] => Windows_NT
[Path] => C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\php\
[PATHEXT] => .COM;.EXE;.BAT;.CMD;.VBS;.VBE;.JS;.JSE;.WSF;.WSH
[PROCESSOR_ARCHITECTURE] => x86
[PROCESSOR_IDENTIFIER] => x86 Family 15 Model 1 Stepping 3, GenuineIntel
[PROCESSOR_LEVEL] => 15
[PROCESSOR_REVISION] => 0103
[ProgramFiles] => C:\Program Files
[SystemDrive] => C:
[SystemRoot] => C:\WINDOWS
[TEMP] => C:\WINDOWS\TEMP
[TMP] => C:\WINDOWS\TEMP
[USERPROFILE] => C:\Documents and Settings\LocalService
[windir] => C:\WINDOWS
[AP_PARENT_PID] => 1140
) -
marcias
őstag
Hát mivel pontosan ma van egy hete hogy php-zom, elég sok minden hiányzik nálam
$parancs = ''SELECT COUNT(uname) as number from users where upass = '$userpass' and uname = '$username''';
$eredmeny = mysql_query($parancs);
$sor = mysql_fetch_array($eredmeny);
if ($sor[''number'' ]==1) {
header(''Location: lista.php'');
}
elseif ($sor[''number'' ]==0) {
header(''Location: login_urlap.php'');
}
Ennél okosabbat nemtudtam kitalálni, de ez se jóMit írok rosszul?
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszönöm, igen, rosszul adtam meg a regexp-et...
Lehet, hogy megcsinálom az általad javasolt tábla változtatásokat is, ezek szerint rosszul kezdtem neki a dolognak. Főleg, hogy igazából nekem nincsen szükségem arra, hogy vesszővel elválasztott stringem legyen, tulajdonképpen az egyes string-értékekhez tartozó pid-értékekre van csak szükségem, ez pedig valószínűleg egyszerűbb az általad javasolt táblaszerkezettel.
Köszi!
[Szerkesztve] -
vzsolo2225
tag
Hmmm... Úgy látszik nem bírom rendesen megfogalmazni a problémámat!
Szal akkor mégegyszer:
Adott az index.php, illetve a belepes.php. Index.php elején (session_start() után!) létrehozok egy session változót, ami mellesleg egy nézettségszámlálóhoz kell: ha létre van hozva, nem növeli az értéket... Nem is ez a lényeg, hanem, hogy index.php-n belépéshez kitöltöm a szükséges adatokat egy formban, majd ezek elpostolódnak belepes.php-nak, ahol az authentikáció zajlik. Majd innentől kétféle eset lehetséges:
1. Ha sikeres volt a belépés és include(index.php)-val juttatom vissza az alap oldalra, akkor visszakerül, be is van lépve, viszont a számláló növel! Holott, már egyszer létre lett hozva az a bizonyos változó ami ezt hivatott meggátolni! És más oldalaknál pedig műxik! Ergó valamiért az a bizonyos sessionváltozó elveszti az értékét.
2. Ha sikeres belépés után a referrer segítségével pl.: include(http://localhost/index.php?valami=2) formában akarom visszajuttatni az előző oldalra, akkor pedig viszakerül, viszont nincs belépve és a számláló is számol, ugyanis ÚJ session jön létre!
Ez az egyik része. A másik, hogy index.php?valami=xxx, tehát ezerféle értéket felvehet! Tehát nem tudom manuálisan beállítani! Ilyenkor hogyan includeoljam? Azt sem tom, hogy milyen változók lehetnek az urlben, mert ez attól függ, hogy az oldal melyik részén lépett be! Ha van valami egyszerűbb megoldásotok, azt is szívesen várom... -
Tyrael
senior tag
szerintem:
index.php
{
include(''masik.php'');
}
masik.php
{
echo $_GET['valami'];
}
mukodne, nem?
amugy meg elfelejtettem mit akartam meg irni. :S
ja, igen:
ha sessionokkel van gond, akkor elenorizd, hogy az index.php-dban, es minden onallo fajlodban kitetted-e elso utasitaskent a session_start(); parancsot
vagy ha nem default nevu sessionid-t hasznalsz, akkor ott van elotte a megfelelo session_name
Tyrael
[Szerkesztve] -
Pitu
aktív tag
Igen, közben a függvényekre sikerült nekem is rájönni. Kár hogy programok között nem tudom megoldani a küldést. A printet félreértettem, azt hittem a másik helyen mondod
Gondolkodtam azon is, hogy kíírom ideiglenes fileba a tömb elemeit, aztán a file nevét átadva az új programban visszaolvasom, de ez is elég fapados lenne.
Szerencsére sikerült a problémát tömbküldés nélkül megoldani.
Mégegyszer köszönöm az észrevételeidet és az okítást -
Pitu
aktív tag
Ok!
Még nagyon kezdő vagyok a PHP-ben. ''C''-ben már programoztam és ott függvényeknél simán átlehet adni a tömb mutatót, gondoltam itt is müxik, de ezek szerint nem.
A printtel amint látod csak a tömb bizonyos elemét írattam volna ki index alapján! tomb[index], nekem így simán kíírja a tömb indexedik elemét, ha nem tömb van pl benne.
Az elemenkénti átadás elég ''barbárul'' hangzik, a session után meg olvasnom kell még.
Köszi! -
emitter
őstag
mod: mingyá megnézem faster változatát
vmit nagyon nem jól csinálok
--------------------------
<form method=get>
...
<input name='$fajl' type='checkbox'>$fajl
<input name='$fajl' type='checkbox'>$fajl
...
<input name='torol' type='submit' value='Törlés'>
</form>
...
if(isset($_GET[ ''$fajl'' ]))
{
echo ''$fajl<br>'';
}
else echo ''Valami nem stimmel a checkboxokkal<br>'';
---------------------------
a $fajl válotzót egy ciklus változtatja, tehát mindegyik inputnál a name más és más. Akkor amikor átadja php-nak $_GET változóba, melyiknek az értéke kerül
a kódom nem csinál semmit, pontosabban ezt írja ki
''Valami nem stimmel a checkboxokkal''
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
na haragudj, de ezt nem teljesen értettem
szóval én azért adtam nekik ugyanolyan nevet, mert összetartoznak. ha mást adok nekik, akkor az isset()-tel mit ellenőrizzek? (elég csak az elsőt mondjuk?)
szóval így írjam őket:
<input name='$file' type='checkbox' value='???'>file
a value-hoz mit írjak, és mit fog az jelenteni?
bocs, a sok lámaságért, de hirtelen nem látom át a dolgot -
emitter
őstag
köszi mindkettőtök segítségét!
most átírtam egy kicsit a dolgot, de még mindig nem jó. legalább sejtem, hol van a hiba
sztem itt: if(isset($_GET[ ''fTalloz'' ])) {...
ha _GET helyett _POST-ot írok, akkor sem jó (form-nál a method=post) -> egyébként mi a különbség a 2 között?
a kt-t, ahova másolni akarok a szerver tmp-ből, szintén a php script hozta létre, 777-joggal
(törölni is tudom a scripttel)
szóval, a teljes kód így néz ki:
if(isset($_POST[ ''fTalloz'' ]))
{
if(!copy($_FILES[ ''fTalloz'' ][ ''tmp_name'' ],$_FILES[ ''fTalloz'' ][ ''name'' ]))
echo ''Nem lehet másolni a fájlt!<br>'';
}
else echo ''Hiba a gépezetben!<br>'';
...
<form name=''fUpload'' enctype=''multipart/form-data'' action=''<?php echo $_SERVER[''SCRIPT_NAME''?>'' method=''post''>
<input type=''file'' name=''fTalloz''>
<br>
<input type=''submit'' name=''fSubmit'' value=''Upload''>
</form> -
akasp
senior tag
ja tudsz dobni egy kij. sciptet, mer full kezdo vok...
és az action sorba, mármit a form actionjába azt a lapot kell megadni, amelyben már ha helyesen adta meg a jelszot, akko oda fog ugrani?
elore is köszi
ja és a fogado oldalon pedig a head-ba vagy a body-ba kellene ezt beilleszteni?
jajj..tom, hogy kezdo vok, úgyhogy szájbarágósan mondjátok el. Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vivaldi (böngésző)
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest