- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
krokk
senior tag
válasz
raczger #3926 üzenetére
nálam ez úgy van hogy tárolok egy hsz számot is így ha törlés van akkor nincs ilyen csúszás. A listázásnál meg darabra nézed és nem az idjék vagy hsz számát. azt tudod hogy mi a legutolsó hsz id amit épp kilistáztál mondjuk ugye 30ig a következő 30at úgy listázod hogy hogy a msql lekérdezésed olyan lesz hogy azokat kéred le aminek az Idja nagyobb mint a 30. ik jelen pillanatban és egy LIMIT 30 at írsz a végére ha 30hszt akarsz. De persze ezt még nem próbáltam meg picit még gondolkodni kell rajta mert ha nem egyből a következőre ugrasz akkor ez nemjó. egy lekérdezés előre és 30.asával kiválogatod és ezeket rakod be a legördülő selectbe szerintem
-
krokk
senior tag
az kimaradt hogy mysql adatbázis és ott timestamp típus.
csak az kevert be hogy ha timestamp típusra állítok be egy mezőt mysqlben akkor ha simán kiiratom a mező tartalmát akkor az már formázott 2007-01-19 13:09:14 ilyen típusban. és nem az unix időbélyeget adja vissza. a time()-fv tudom hogy azt adja vissza.
Használtam már az unix időbélyeget de akkor nem timestamp típusú volt a mezőm... akkor ez most hogy is van?... melyik típus is az unix időbélyeg mysqlben?
beállítás függő vagy hogy mi merre?
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
-
krokk
senior tag
egy kis kérdés.
Fórumot csinálok és a hozzászólás időkkel lenne problémám. Ugye szeretném hogy mint itt is lehessen bizonyos ideig módosítani 5-10perc a hozzászólást. Namost elsőre erre nem gondoltam így timestamp formában tárolom adatbázisban. Most gondoltam hogy lehet hogy inkább az unix timeot time() kéne használni és akkor abból könnyebben tudom ezt megvalósítani. Timestappal is lehet könnyen ezt megoldani? Vagy tényleg váltsak inkább unix időre?
köszi -
krokk
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #3753 üzenetére
ez jó ötlet. asszem ezt használom is. úgyis csak bejelentkezve lehet.
amúgy: [link] ha valakit érdekel hogy milyen. -
krokk
senior tag
szia
1, a hírek nyugodtan mehetnek adatbázisba 65e karakter egy text típus.
A 4oldal ennél sokkal kevesebbnemde?
2, hivatalos oldalon:
The TIMESTAMP data type has varying properties, depending on the MySQL version and the SQL mode the server is running in. These properties are described later in this section.
Függ az sql típustól és beállítástól is hogy milyen.
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
válasz
vakondka #3737 üzenetére
köszi a választ neked is meg a többieknek is.
Másik kérdés.
Fórum jelen pillanatban úgy van, hogy egy oldalon van a hozzászólás és a lista is. Namost ha valaki beír egy hozzászólást de utána frissít akkor azt akár 2x vagy többször ugye újraküldheti és akkor beilleszti mindig.
2 féle módra tudok így hirtelen gondolni a megoldásra :
1. megnézem hogy van e már az adatbázisban ilyen.
2. külön oldalra rakni ahogy itt PH!-n is van és akkor nem fogja elküldeni.
átírni most nagyon nemszeretném hogy másik oldalon legyen. az 1. módszeren kívül tud valaki valami jobb módot? -
krokk
senior tag
sziasztok
hogy tudom azt megoldani hogy egy szöveget pl itt fórumban ne tudjanak formázni html tagekkel meg semmilyen html tag ne lehessen benne. ill csak írja ki és ne dolgozza fel
?
és hogy tudom megoldani a formázást ezek nélkül?
amúgy egy <meta http- equiv=''Refresh'' tag miatt kellene.
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
dupla idézőjelekkel volt maga a teljes sql utasítás de azon belül a stringet is kell jelölnöd elejét végét. és nekem stringen belül volt és volt hogy dupla volt hogy szimpla. idézet vagy speckó név. de már megoldódott. működik rendesen.
más:
Felhasználó regisztráció. Azt szeretném hogy megyék és városok közül lehessen választani. Hol találok teljes település listát? Illetve ezt honnan szokták szedni ha ilyet használnak a regisztrációnál? -
krokk
senior tag
üdv
azt miként tudom megoldani hogy egy msql kérés stringjébe aposztrófot( ' ) csempésszek be?
Az a problémám hogy adott egy sztring és abban lehet ' viszont ezek miatt ugye panaszkodik a mysql mivel a ' a string határoló. próbáltam a lecserélésüket a kódjukra de akkor se működött
hogy tudnám megcsinálni hogy működjön?
köszi előre is -
krokk
senior tag
válasz
vancha2 #3316 üzenetére
figyu írd csak meg a htmlrészt. ergó nézzen ki úgy a form ahogy szeretnéd. a többit belebütyküljük ha az kész. de egyenlőre a form nem volt meg helyesen...
ne akarj egyből mindent belepakolni. apró dolgokat csinálj egyszerre. ha megvan akkor jöhet a következő.... eléggé összeollózottnak tűnik... próbáld meg magadtól és akkor érteni is fogod... már ami a html részt illeti. bocs ez építő akart lenni nem bántani akarlak szóval ne sértődj meg. -
krokk
senior tag
válasz
paramparya #3314 üzenetére
tudom. na megkaptam emilben közben. első baj hogy nincs form nyitó csak form zátó tag
szóval esélye nincs bármit is csinálni a submit gombnak...
vancha2:
azthittem csak javítás kell bele 1-2 helyen de sajnos itt elég sok alap htmles hiányosság van. és egy kicsit többről lenne szó mint amit olvastunk eddig. pl automata jelszógenerálás ha nem ír be jelszót... át kéne írni az egészet újra. erre sajna nincs időm most
ha te vagy vki más vállalja akkor továbbküldöm. sajnálom
hibajavításra számítottam nem a teljes oldal megírására...
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
vásárolj fel néhány ázsiai kiscsávót és egy kis élelemért cserébe 20an bepötyögik neked... máshogy nemhiszem hogy megtudod csinálni. csak ha végignézed te magad. ha nincs azonosító ami alapján összeköthetnéd a 2 terméket akkor esélytelen hogy programmal megcsináld. kézügyesség a nyerő vagy az ázsiai éhenkolbász munkások....
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
válasz
Ferencia #3133 üzenetére
kicsit kevered a JavaScripttel ott tudsz ilyet.
itt úgy tudod max hogy egy formot pakolsz fel és ha annak a submitjára kattintasz akkor újra meghívja az oldalt és akkor betölti.
de amúgy nem is jó amit írtál.
elször ugye a resultba lekéred a a select eredményét, ezután soronként végiglépkedsz rajta és minden sor szöveg értékét bepakolod i-be és kiiratod. ezután csinálsz egy functiont amiben megnézed hogy az i egyenlő e a sor utolsó nevével...
szóval újra kéne tölteni az oldalt ahhoz hogy ilyet tudj csinálni. vagy JS de ott nemtudom hogy ez pontosan hogy lehetne megvalósítani hogy betöltse az adatbázisból az adatokat.... ha vki tudja majd megírja. én passzolom ezt a részt. -
krokk
senior tag
Srácok a beléptetést hogy érdemes megcsinálni? cookie, session, mysqlből? csak vázlatosan kellene a működése hogy milyen változatok vannak ha vki tudna mondani annak örülnék. köszi szépen.
-
krokk
senior tag
most már működik?
1 dolog még : a megyéket falukat miért nem tárolod adatbázisban?? nagyon zavaró ez a sok tömb a kódban 2-3 sorban el lehet rendezni a kiiratást és nem kell neki 50sor... könnyen bővíthető stb stb. ha már úgyis használsz a regisztrációhoz táblát 2 plusz tábla már igazán nem lehet gond... -
krokk
senior tag
üdv
lenne egy kis problémám
az oldal amit csinálok flash/php
a menü flashben van a többi phps.
namost userekkel babrálokmysqlben tárolom le az id-t és nevet hogy ki tudjam listázni kik vannak online. viszont a lapok (oldalak) között hogy tudnám átvinni az ID-t? ha cookie-kat nem akarok használni?... a gombokhoz amelyekkel lépek az oldalak között nem rendelhetem hozzá a linkbe mivel flashben van nem?... néhány napja használom csak a flasht is szóval még nemigazán ismerem
ha vki tud választ ne kíméljenköszi
-
krokk
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #144 üzenetére
de biztos én csak 1 hónapja phpzek
hirtelen ezt találtam
-
krokk
senior tag
hát ingyenes tárhely van sokféle [link] itt találsz náhányat.
ha megelégszel avval hogy ahova felraktad ott próbálod ki akkor elég egy jegyzettömb abban megírod a php file-t feltöltöd a tárhelyre és megnézed hogy futvagy van php szerver+mysqlszerver csomag és akkor csak ezt le kell tölteni és már írhatod is az oldalt phpben.
php-t használtál már mennyire értesz hozzá? mert szerintem 1-2óra alatt összedobható a program. -
krokk
senior tag
válasz
Benmartin #139 üzenetére
nem tiltott az ilyen átirányítás? vagy ha atwn belül van akkor nem? de ez nem phps amúgy hanem javascript ha nem mondok hülyeséget
mod:
megnéztem és ''más szolgáltató oldalára mutató jump vagy jelszóval védett oldalakért'' szóval ez nem gond viszont van itt olyan hogy : ''Index oldal hiánya'' nemtudom hogy ha az index oldal abból áll hogy átdob egy másik atw oldalra akkor az igy helyes e vagy sem...
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
hát akkor talán a legegyszerübb ha egy táblát csinálsz mysqlben pl amiben felveszed a 3 oszlopot mint mezőket.
ezután csinálsz 2 oldalt egyik neked amin tudod állítgatni feltölteni az oszlopokat,
a másik pedig azoknak akik használják
phpben meg szépen feltöltöd az oszlopokat és sorokat és mindig pont annyi lesz ahány rekorodod van a táblában.
mondjuk még mindig nem tiszta igazán hogy mit akarsz kihozni főleg ez a betüs dolog nem tiszta.... jó lenne ha elmondanád pontosan mit is akarsz vagy nagy titok? hogy mire lesz használva? -
krokk
senior tag
<pre>
<?php
if ( isset($szerk) )
{
$read='''';
}
else
{
$read=''READONLY'';
}
echo ''<form action=$PHP_SELF method='POST'><table>'';
for ($i = 1; $i <= 10; $i++)
{
echo ''<tr><td><input type='text' name='elem1$i' READONLY></td><td><input type='text' name='elem2$i' $read></td></tr>'';
}
echo ''<tr><td></td><td><input type='submit' name='szerk'></td></tr>'';
echo ''</table>'';
<form>
?>
</pre><p>
asszem müködöképesviszont itt nem vált a gomb felirata
de ezt csak gyorsan írtam most lehet tele van hibával de mintának jó szerintem
jah és itt az egész jobb oldali oszlopot módosíthatod ha egyenként akarod akkor mondjuk mind1ik sor lehet 1-1form és mindhez 1-1 gomb
bár lehet vki tud jobb megoldást.
mondjuk ha fix hosszúság kell neked akkor nemtom miért phpban keresgélsz szerintem ez mind megoldható javascriptben bár a gomb név váltást nemtom...
mondjuk még mindig nem tiszta pontosan mit akarsz csinálni..
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
ha már megjelenited az ugyanaz mintha letöltenéd és ha még szerkeszget is benne akkor mindenképp rosszabbul fog kijönni mintha letölti és ha szórakozott rajta 1-2 órát akkor visszatölti.
plussz ha azt akarod hogy az összes excel funkció elérhető legyen benne akkor meg mindenképp a letöltés visszatöltés ajánlott.
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
válasz
#57764352 #73 üzenetére
ez egy kérdésre példa majd ha lesz időm még segítek
de remélem ez is segít
mondjuk ez nem a színét állítja... de remélem érted
<?
if (isset($pizza))
{
if ($pizza==''s'') {$szin_E=''<H5>''; $szin_V=''</h5>'';}
if ($pizza==''m'') echo ''Közepes pizzát kértél'';
if ($pizza==''l'') echo ''nagy pizzát kértél'';
}
if (!isset($szin_E))
{
$szin_E='''';
$szin_V='''';
}
?>
<form action=''<? $PHP_SELF ?>'' method=''POST''>
<input type=''hidden'' name=''mit'' value=''valaszt''>
<INPUT TYPE=RADIO NAME=''pizza'' VALUE=''s''><? echo $szin_E,''small'',$szin_V?><BR>
<INPUT TYPE=RADIO NAME=''pizza'' VALUE=''m''>medium<BR>
<INPUT TYPE=RADIO NAME=''pizza'' VALUE=''l''>large<P>
<input type=''submit'' value=''Választ''>
</form> -
krokk
senior tag
válasz
#57764352 #70 üzenetére
szerintem ne szinezd ki előre...
ha nem jelölte be gondoskodj róla hogy vmi fix értéket kapjon ami arra utal hogy nincs bejelölve
próbáld ki ezt hátha müködik...
feltételeztem hogy a tömbökben a válaszok ugyanolyan sorrendben vannak ezért felesleges a sorszám de ha nem igy van akkor bocs...
for ($i=0;$i<=count(valaszok_tomb);$i++)
{
if ($valaszok_tomb[$i] == $jovalaszok_tomb[$i])
{ //ha a válaszok megegyeznek akkor zöd
$style = ''<H4>'';
$endstyle = ''</H4>'';
}
elseif ($valaszok_tomb[$i]=nincs bejelölve)
{ //ha nincs bejelölve akkor szürke
$style = ''<H6>'';
$endstyle = ''</H6>'';
}
else
{ // ez pedig az egyik se
$style = ''<H5>'';
$endstyle = ''</H5>'';
}
} //for vége
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]