Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Patikamérlegen számolgatják az iPhone 17 Air komponenseit
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TODI1111 #92496 üzenetére
ha valmi tönkrevághat ennyiszer ilyen alaplapot az a tápkör vagy extrém magas feszültség ingadozás. Igazából kompletten cserélni kellene az egész belső részt plusz átnézni, nincs e valami extra kilengés a hálózatban. bár elméletileg az más fogyasztóra is hatással lenne, így sanszos a TV .
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TODI1111 #92498 üzenetére
Amennyiben negyedszer is elromlik cserélik a terméket. Vagy ha az nem lehetséges, akkor kapsz csereutalványt, ami a vásárlás helyén levásárolható, vagy visszakérheted a pénzt. Úgy látom még normál garanciáról van szó.
Szerk.:
Bár lehet egyből csereutalványt kapsz. Nem tudom az LG -nél mi a gyakorlat 4x elromlott terméknél, ami még kapható, tehát piacon van. Meg gondolom kereskedőtől vetted? Nem közvetlenül az LG -től? -
Locutus
veterán
Aki még hozzám hasonlóan PC monitorként használja: Ki milyen asztalt talált ki hozzá?
Hamarosan költözés, és át kéne gondoljam oda mit építek hozzá. Jelenleg ikea alex + 246x63,5cm konyhai munkalap kombóban gondolkodom, de lehet hogy a 63,5cm mélység nem lesz elég 55"-hoz még. Jelenleg legalább 1m-re ülök tőle, de méginkább 1,20.
Illetve milyen fali konzolt érdemes venni? -
Kerio
őstag
válasz
Quadgame94 #92491 üzenetére
Köszi!
Vagyis normális ha az Input Signal Plust bekapcsolom, akkor elveszti a jelet? Azt hagyjam kikapcsolva? -
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem itt van a helye, amit leírok. Egy hónapja van meg a Samsung S95C TV-m. Mindennel elégedett vagyok, egyetlen dolgot kivéve. A Gamer Laptoppal összekötve nem működik a HDR mód, illetve a Game Mode sem. Ahogy bekapcsolom az Input Signal Plus-t a TV menüjében, azonnal elveszti a jelet. A notebook pedig összevissza jelez, hogy kapcsolódott, majd szétkapcsolt, közben villog. Néha sikerül működésre bírni, de nem tudom semmilyen beállítás változtatáshoz kötni, mert semmit sem állítok olyankor. Próbáltam driver cserét is, úgy, hogy ddu-val, csökkentett módban "lepucoltam" az előzött.
Csak azért írom le, mert ebben a topikban nem találtam ezzel a hibával kapcsolatban infót. Ha pedig le van írva, akkor sorry, én nem találtam. Külföldi forumokon és a Redditen is téma, hogy Nvidia kártyákkal nem lehet összehozni. A gépben egy Nvidia RTX 3080 VGA van. Megoldás nincs, csak próbálkozások. Sokféle HDMI kábellel próbálkoztam, egyikkel sem okés, a PS5 gyári kábele sem oldja meg a problémát.
Szóval mielőtt valaki Samsung TV-ben gondolkodik, és ez is szempont, érdemes utána olvasni, megfontolni ezt. -
lala666
őstag
válasz
Quadgame94 #92472 üzenetére
Akkor jól vettem elsőre. Csak gondolkodtam rajta, hogy ekkora hülyeséget még sem írhat le... -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Quadgame94 #92472 üzenetére
Megint volt szerencsém egy s95c-hez. Gyárilag mozi módban igencsak jó az a tv.
Majd a csatornámra kiteszem a méréseit a konkurens sony a95l-el egyetemben. -
lala666
őstag
válasz
Quadgame94 #92470 üzenetére
Atírtam mert már rájöttem nem értem az embert...
-
TechN7ne
nagyúr
Melyik LG oled-ed volt előtte pontosan?
Csak azért kérdem ,mert véleményünk szerint a régi LG G1-es képe is szebb nála (azért beszélek többesszám ,mert a velem egy háztartásban lévők véleményem mind egyezik).Ha kérdés van az adott termékkel kapcsolatban szívesen én is válaszolok
Sony t már meg sem említem mert leharapják a fejem az ár/érték vadászok -
RazoR
veterán
válasz
Quadgame94 #92457 üzenetére
Csak ott volt hely neki, és meg lehet oldani, hogy ne ránk fújjon.
-
lala666
őstag
válasz
Quadgame94 #92457 üzenetére
Hidd el, meg lehet ám azt oldani ne rád fújja...
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Írnék egy rövid véleményt a most 4 hónapos Samsung QE77S95C OLED tv-mről.
Kezdeném a negatív dolgokkal:
- nekem annyira nem tetszik ez a One Connect kábelrendező box, mert annak, aki falra szereli elég nyűgös hova rakni, elég nagy és súlya is van
- a távirányító nem sok mindenre használható, elég kevés gomb van rajta
Bármilyen hihetetlen, de nincs más, ami bosszantana.Pozitív dolgok:
- nagyon szép a képe out of box, teljesen hibamentes, semmi folt vagy bevilágítási hiba
- nagyon gyors az op rendszere gyakorlatilag, ahogy megjelenik a kép, már 100% rendelkezésre áll a menü, nem akadozik vagy töltöget!
- minden app tökéletesen működik, soha nem volt hiba vagy bármilyen bosszantó dolog
- telefonról is azonnal átlövi a videokat, progikat, bármit
- a hangszórokról sokat nem tudok mondani, mert Bose soundbarral használom, amit szintén tökéletesen kezel HDMI e-ARC-on keresztül
- a Smart Things nevű program is jópofa, sok mindent lehet állítgatni és van virtuális távirányító benneFéltem LG-ről váltani, de nem kellett volna. Nem mondom, hogy jobb, mert én azt is szerettem, de ez is ugyanolyan tökéletes, mint az LG volt sőt az oprendszere gyorsabbnak tűnik.
Ha kérdés van szívesen válaszolok
-
ρσгτσ
addikt
-
Bazsi747
aktív tag
Apple tv-nél mit takar hogy kölcsönzés,mert ezt nem vágom,időkorlátig nézetem vagy hogy?
-
Gaben360
senior tag
Philips tulajoktól kérdezném, hogy miért kapcsolgatja be az erősítőt a 706 minden áldott nap reggel 6-7 között?
Automata frissítés kikapcsolva, és a frissítés keresés is.
Tuti a droid miatt van, csak arra nem jövünk rá, hogy hol és mit kell kikapcsolni, mert ez valahogy nem életszerű. -
hubber19
junior tag
válasz
Celtis #92440 üzenetére
Köszi a tippeket mindenkinek. Utána olvastam, átgondoltam és a 65" lesz a nyerő, valóban. A mostani VESA tartó tutira bírja a súlyt, a MU 6122 Led tv nehezebb úgy gondolom mint egy 65" oled. (de megkeresem majd a dobozát, hogy mit bír, HAMA tartó 400x400)
Nézelődtem, olvastam és beszéltem pár ismerőssel és nagyjából sikerült leszűkíteni 3 modellre a 65" méretben ami még anyagilag bevállalható :
LG OLED65G23LA 65" : legdrágább a kinézettek közül, EMAG : 640 E Ft
LG OLED65C31LA OLED evo Smart 65" : EMAG : 600 E Ft
Hisense 65A85H 65" : ALZA 467 E FtAz utolsó Hisense 65A85H 65" kicsit "kakukk tojás" : azt hallom nagyon rendben a Hisense OLED is, árban nagyon kedvező az adott modell 100/120 Hz, Dolby Vision-t tudja, HDR10+, HLG, 800 cd/m² maximális fényerő, viszont olvastam HBO Max hiányról ? VESA 400×300
Mi a véleményetek, jó úton járok - a háromból a G23LA lenne a legjobb, a Hisense-ről mi a vélemény? Árban baromi jó, de kicsit tartok tőle.
Philips-ről hallotam még jókat, de 65" méretben bőven a rászánt összegen felül van.
Ha van 65" méretben más ajánlat is, meghallgatom. Főként Netflix 4K előfizetés, HBO Max és Disney+ megy a tv-n, sorozatokat nézünk, néha filmezés és a gyerek Disney+-on még tartalmat.
Szolgáltató : DigiKöszönöm a tippeket, infókat a hozzáértőktől.
Ha valakinek a fenti 3 modell közül van, saját tapasztalat is hasznos lenne -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Cimborám vett egy Samsung QE65S95CAT tévét. Ha megjön, megyek segíteni összerakni. Tervezek vinni neki külső hdd-n filmet. Mit játszik le a tévé? Hdr mkv jó lesz?
Egyéb jó tanács a tévéhez?
Köszi! -
Celtis
veterán
válasz
hubber19 #92438 üzenetére
A mostani tv-d nagyon belépő. Ehhez képest bármi jobb lesz. Ha egy mód van rá, legyen nagyobb, legalább 65. A méret sokat számít.
A meglévő konzol ne legyen szempont. Minden tv VESA kompatibilis, a kérdés, hogy az adott méretet (és súlyt!) tudja-e a tartód. De ha ugyanaz is a méret, az eltérő magasság miatt lehet, hogy át kell szerelni a tartót.
Ha OLED-nél maradsz, akkor lehet LG és samsung is. Mindkettőnek vannak előnyei hátrányai, de bármelyiket is választod hiperűrugrás lesz a mostanihoz képest. qled-ben itt ne várj vásárlási tanácsot. -
hubber19
junior tag
Üdv, Segítsetek hozzáértők, kérlek :
egy pár éves Samsung 55" LED tv-ről (UE55MU6122) szeretnék váltani, szintén 55" vagy 58" méretre. Qled, de főleg Oled jöhet szóba, mi az ajánlott ilyen méretben?
Samsung "maradhat" vagy inkább LG? (Olednél azt hallom az LG nyerő(bb))
A mostani Samsung egy VESA mount-tal van a falon, azt szeretném használni, ha lehet - ezért ha megoldható elég plug&play szeretném a mostani tartóval. (talán VESA 400x400 a mostanié)
Megköszönöm ha segítetek ebben, tippekkel, konkrét tv ajánlásokkal. -
Danex
addikt
Egy kis tapasztalatot osztanék meg LG G2 OLED és USB Ethernettel kapcsolatban.
USB3 Ethernet Gigabit csatlakozóval (Gembird NIC-U3-02 realtek nic) : 307/239Mbit
5G Wifi: 201/122Mbit
TV Ethernet: 96/98MbitHosszútávú tapasztalatom nincs még.
usb ethernet gigabit lg -
so_ha
senior tag
LG tv-k öt év alatt négy webOS-frissítés 2024-től.
LG commits to 4 years of webOS upgrades for TVs
"In other words, a 2024 TV model with webOS 24 pre-installed will be upgraded to webOS 25 in 2025, webOS 26 in 2026, webOS 27 in 2027 and finally webOS 28 in 2028. Four webOS upgrades over five years." -
TODI1111
veterán
válasz
ricsip #92431 üzenetére
Nekem nincs PS-em. A fiam hozta át az ünnepek alatt. Ő állított be mindent. (már azon is csodálkozott, hogy nálunk mindjárt felismerte, hogy játékkkonzol
). Gondoltam egy próbát megér, mert ha online rendeli akkor van ideje mindent kipróbálni és ha mégsem jó akkor eláll a vásárlástól. Amit előtte ajánlottak neki az 3-szor annyiba kerül és nem biztos hogy jobb.
-
alaves
addikt
válasz
Celtis #92429 üzenetére
Az csak az egyik része a dolognak. A pixelfrissítés gyakorisága sem mindegy extrém terhelés alatt. Pl. az LG pixelfrissítő 500 óránkénti lefutása is nagyon kevés (a 2000 h meg pláne) a teszten megjelenített anyaghoz. Az igénybevétellel arányos időközönként szükséges és indokolt a pixelfrissítő kézi futtatása. A teszt körülményeinél kb. hetenkénti pixelfrissítés is kellene (pl. B7-nél napi-kétnapi is kellett volna ilyen esetben). Az áramerősség növelése nyilván jobban degradálja a pixeleket is.
-
Celtis
veterán
válasz
alaves #92428 üzenetére
Valóban egyes típusoknál nem tudott lefutni a kompenzációs ciklus, ezért módosították a tesztek lefutását. Most már biztosított, hogy ezek megtörténjenek.
Update 11/18/2022: After we launched our two-year longevity test, a few users were quick to point out a major flaw in our schedule. It didn't allow Sony OLED TVs to run their compensation cycles, as Sony TVs only start this process after the TV has been off for four hours. We've adjusted our schedule to make sure this process has time to complete.
-
alaves
addikt
válasz
Brett Shaw2 #92427 üzenetére
Agyon tárgyalt téma. Ezeknél a teszteknél a TV egyáltalán nem tud (vagy nem elégszer) a küszöbfeszültséggel dolgozni (4 üzemóránkénti kompenzáció), valamint nem tudja a szükséges időközönként az áramerősséget növelni a jobban terhelt pixeleken (pixelfrissítés).
Ez a teszt olyan, mintha a TV 24 órás üzemű menetrend kijelző lenne 100-as OLED fénnyel SDR-ben. Számtalan tulajdonos használ OLED TV-t akár napi 12+ üzemórában is probléma nélkül, nyilván huzamosabb idejű használatnál 40 alatti SDR OLED fénnyel. -
Brett Shaw2
csendes tag
válasz
Brett Shaw2 #90929 üzenetére
-
ρσгτσ
addikt
válasz
TechN7ne #92424 üzenetére
Gyári értékekben van szórás. A Samsung -ot pont úgy ajánlott beállítani vásárlás után, mint az LG -t. Csak előbbit jobban, de ez a lényegen nem sokat változatat.
Én Samsung -hoz nem saját távirányítót használok. Több gombosat, amivel sokkal kezelhetőbb, illetve gyorsabb egyes funkciók elérése.
Amúgy én is jobban kedvelem az LG távirányítóját.
-
TechN7ne
nagyúr
Mozgásmegjelenítés ,összeszerelési minőség ,menü rendszer gördülékenysége (könnyebb elérési opciók) ,távirányító tulajdonságai mind az LG felé billen részemről.
Képminőségéről írtam ,Vhiktor szerint nagy a szórás én mindenképp hiszek neki ,ő egy igazi szaki (én nem).
Viszont személyes tapasztalataim vannak a termékekkel otthoni környezetben.Az lenne a legjobb ha meglesné élőben vlhol kiállítva a két terméket egymás mellett (én mindig megszoktam).
Tudom ,sötét otthoni környezetben lehet igazán különbséget tenni ,de egy picivel jobb a helyzet bírálni világos helyen is (csak egy oled tv-ről beszélünk ahol a felhősödés kizárt).Picit javítom a kijelentésem ,nem azt mondom ,hogy rossz ,inkább azt ,hogy nem éri meg az árát szerény véleményem szerint.
-
Lg G3-hoz létezik elfogadható talp? Gyárit az Lg-vel történt csetelés alapján nem tudok szerezni. Van olyan aki tudott esztétikus, jó minőségűt találni hozzá?
-
ilias
tag
Ez az összehasonlító oldal mennyire tekinthető mérvadóanak?
-
gettofighter
friss újonc
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne hozzátok.
Van egy LG OLED55C11LB.AEU TVm. Sajnos van rajta beégés és 1-2 pixel hiba. Mivel még garanciás, kértem a javítást és azt mondták, hogy van még hozzá gyári új kijelző, kijönnek és ingyen kicserélik.
Féljek a kijelző cserétől?
Van valakinek tapasztalata?
Köszönöm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
TechN7ne #92415 üzenetére
Az, hogy a természetes megjelenítéstől messze van az egyszerűen nem igaz, nemrég megosztottam egy S95C SDR méréseit gyári Mozi módban.
Az az S95C egész jó volt, az viszont igaz, hogy van köztük szórás, de ez mindegyik másik tv-re is igaz.
S90C-ről is osztottam meg másik topicban, ott már nem volt annyira jó a gyári SDR:
-
RazoR
veterán
Sajnos egy baleset miatt el kell búcsúznom az 55" C1-től, a kérdésem az lenne, hogy ha már csere akkor 65" az tuti, de LG C3 vagy Samsung S90C?
-
ilias
tag
válasz
demmer123 #92411 üzenetére
Számomra igazából nem szempont, mert ahogy néztem hihetetlen képe van. Nem is biztos, hogy észrevenném azt, amit észre kell venni, max, ha ott van mellette egy olyan, ami tudja.
Jelenleg egy Samsung PS50C530-at hajtunk (a korát meghazuttolva meglepően jó még a képe), de már ideje frissíteni. A fényerő kérdése számunkra nem gond, igazából az S95-nél nekem jobban bejön a 90-es.
-
ilias
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy sokatoknak triviális a téma, de azért megkérdezem. 🙂
A DolbyVision hiánya nem pótolható egy külső médialejátszóval, ha azon keresztül jeleníti meg a képet egy Samsung S90C? (Ez lenne a kiszemelt alany 65"-os méretben.)
Vagy ilyen esetben eleve olyan rész hiányzik a tv-ben a megjelenítéshez, ami akár közvetlenül a kijelzőt érinti.
Ha jól tudom, a HDR10+ például egy kifejezetten ilyen irányú frissítéssel előhozható egy olyan tv-n, amiben az addig nem volt támogatott, mivel nincsen plusz hardvere igénye.
Köszi! -
umek
tag
válasz
TechN7ne #92404 üzenetére
Ez konzol beállítás kérdése, nem tv.
Google, Ps5 full screen :
If the picture on your TV screen looks cut off around the edges, or if you see a black border around the picture, try adjusting the display area: Go to Settings > Screen and Video > Screen. Select Adjust Display Area. -
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,
1,5 órája probálkozok azzal ,hogy a 65 colos Samu 95 Oled TV n teljes képernyős legyen a PS5 ,de nem engedi ,azt írja csak PC:Gyerekek így játszanak rajta lassan 2 hete ,biztosan nem tett neki jót ,de nem bírom megoldani.
Bemeneti lehetőségek váltása sem annyira egyszerű mint pl. a Sony n vagy az LG n ,home menüből tudok csak váltani ,nem a gyors menüből…
-
TechN7ne
nagyúr
Köszönöm Skacok ,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest