-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Dobozában, rendesen gyári módon becsomagolva amennyiben sérti meg semmi fizikailag nem kéne hogy baja legyen.
Vitarába pont elfér fektetve egy 65-ös TV, már többet is szállitottam igy, semmi gond nem volt vele. (szóval nincs mese, először új autó is kell majd a következő 77-es TV előtt
)
-
Partz
senior tag
"Alapesetben egy LCD-tévénél a háttérvilágítás fehér fényt ad, amelyből színszűrő (vagy QLED tévé esetén kvantumpontok) segítségével készül a színes kép."
Qled esetén is ugyan olyan színszűrő segítségével készül a színes kép, de kb minden második mondatban szakmai pontatlanság van. Maradjunk annyiban ez a cikk laikusoknak készült.
Amit viszont nem említ és lényeges, hogy a Samsung Display átmeneti megoldásnak szánja qd-oled-et, a fejlesztések már a qned-re fókuszálnak. Épp ezért, nincs még döntés a gyártás felfuttatásáról, innentől kezdve amit boncolgatnak inkább feltételezés.
-
wallace 234
őstag
Jó kis cikk, egy kis ellentmondással, Az LG kezdetben vörös, zöld és kék pixeleket használt, újabban pedig kék és sárga fényű OLED pixelekkel állítja elő a fehér színű fényt.
Előtte le írják, hogy fehér oled előtt színszürők vannak! Ha a Samsung nem védette le QD-oled - jét, akkor ahogy cikk is írja jövőre jöhet az Lg féle QD-oled. Ahogy írják 1 év előnye van a Samsungnak ami elég kevés. Viszont érdekes lesz a következő évek, hogy melyik marad fent, QD-oled vagy Woled. -
P1eTr0
aktív tag
Teljesen igazad van, hogy nem érdemes teszt videókkal szórakozni. A készüléket meghozták, beállítottam és használtam. Jó pár nap után tűnt fel, hogy valami nem okés. Ezután mélyedtem el a dologban, addig eszem ágában sem volt tesztelgetni és hasonló.
Másik fele a dolognak, amit no!smak3r is ír. Ez nem egy olcsó készülék (persze van ennél drágább is). Azért választottam ezt, mert sok jó dolgot olvastam róla, ráadásul az LG a legjobb OLED-jeként promotálja.
Félreértés ne essék, használni szeretném a készüléket, sőt természetesen használom is. Csak így nem egészen teljes az öröm.
-
no!smak3r
kezdő
-
szasanyi
félisten
Én sem az ellenkezőjérőé - és nem kimondottan játék vagyHDR módról - beszéltem csupán megyjegyeztem, hogy az úgy nekem is jó. Ellenben a gyári - és nekem is tetsző - beállítással a szakértők és alánlások szerint a Szakértő világos / sötét módbam az OLED fényerő 25 - na. az konkrétan sz@r képet eredményez, számomra élvezhetetlen. Remélem így éthetőbb volt.
Kuter - idáig nem tudnak eldobni.
És egyelőre demokrácia van (vagy mondjuk ikbább olyasmi) szóval az én véleményes is olyan mint bárki másé: többnyire szubjektív és leírható.
-
szasanyi
félisten
A mondandód első felével tisztában vagyok, csak az úgy számomra nem jó sőt egyszerűen pocsék (sötét, nem kellően kontrasztos és fakó is). A második részre pedig annyit: én nem azt mondtam! Mindenki számára elfogadható kompromisszom / beállítás viszont létezik.
De ez az én véleményem, és nyilvánvalóan nem is ahhoz vok szokva mint te. Beállítottam a számomra még elfogadható képet, ami a szakértői ajánlások és a gyári értékek között vannak aztán kiderül a hosszútávú használatra ez milyen hatással van. -
bzoley
veterán
Ne is mondd. Rosszul vagyok ezektől a túlszaturált színektől. A minap fenn voltam a hegyekben sielni, és mindenhol csak a túlszaturált színek voltak, borzasztó. Fehér volt a hó. Az égről ne is beszéljünk, az meg kék. Alig vártam, hogy hogy végre hazaérjek is igazi színeket lássak oleden: szürke havat és szürkéskék eget.
-
szasanyi
félisten
Koszi. Sajnos ezt mind nem lehet betartani mert nem csak en hasznalom a tevet, es ugye nem egyforma a szemunk es igenyunk sem. Plusz olyan alacsony OLED fenynel baromi sotet a kep es tompus az egesz tartalom is… Lehet, hogy nem muszer szerint idealis beallitashoz vagyunk szokva de az megis nonszensz, hogy a draga OLED teven “rosszabb” kepet lassunk. Gondolom erted, mire mondom ezt.
Minden esetre kivancsi vok mennyit fog birni atlagos hasznalat mellett, nem ilyen drasztikusan visszaveve minden beallitast es kepminoseget. -
privacy99
senior tag
Nem vagyunk egyformák, nekem is 1 hete van meg az LG 65C11, és amikor bekapcsoltam, azt néztem, hogy őőő, ez akkor most miben is jobb, mint az eddigi? Aztán áttettem élénkbe, betettem Youtube-ról a 4K-s oled demo videókat, amik az áruházakban mennek, és akkor már elkezdtem érezni, hogy megérte azt a közel 600 ezret a tv... de ha nem lehet használni, akkor ez van, maradok én is az eredeti beállításon, és mint valami idióta, néha átkapcsolgatom élénkbe, amikor olyan videót nézek..
Csak ha ezt tudtam volna, lehet, hogy egy Samsung QLED-del jobban járok, mert gondolom annak mindegy, hogy mennyire vannak feltoltva a színek.
-
koxminator
senior tag
Igen, ma érkezett meg. LG C1-gyel működik, viszont egyelőre furcsák az eredmények, lehet kábel gond lesz (vagy nem tudom). Asus AX86-U routerem van, ezen ugye mindegyik port legalább Gigabites. Netem 500-as UPC/Vodafone.
Ha a LAN kábel a TV-be megy, akkor Netflix 95-96 Mbps-t mér. Ha ezen a Cable Matters-en keresztül használom, akkor 120-130 Mbps-t.
Az eddig megnézett YT videókon pedig 330-340 Mbps-t látok kijönni.
Most még majd kicserélek, kipróbálok 1-2 dolgot.Van egy Syno NAS Lan-on, lassabban tölti be ezzel, és mintha nem mindent, de úgy látom, lejátszik azért ezen keresztül is filmet.
-
NoMagix
addikt
Na ezt majd kipróbálom! Köszönöm!
El is felejtettem ezt a szakértői beállításokat!#65243 ricsip: de legalább azt hiszi az ember hogy eco, akkor az jó!
Én elcsavartam benne pár dolgot, így este nekünk jó, arról nem is beszélve hogy még az asszony is át tudja kapcsolni magának!
Pont tegnap este morgott hogy nem érti miért kell ilyen bonyolult tv/menü stb..! -
NoMagix
addikt
Nekünk nagyon világos a nappali.
Ritkán pl. nyáron 7végén napközben ha néznénk valamit (pl. sport) akkor az eredetiről átkapcsolom az élénkre, de ez kb.1-2 óra hosszan megy, nehogy már ebbe beleégjen bármi is!
Esténként pedig eco-ban van, de ott az oled fény lejjebb is lett állítva a gyári értékről. -
Vhiktor
Topikgazda
Az sdr fényerő nem teljesen egyértelmű, míg a HDR az, annak maxon kell lennie.
Az sdr függ a nézési körülményektől és attól hogy ki mennyire szereti a világos képet.Azzal mindenkinek magának kell eljatszania.
Egyébként meg filmmaker vagy felhasználói mozi, meleg50 színhőmérséklet és ennyi.
Sdr esetén aki világosabb képet szeretne annak gamma 2.2 egyébként meg 2.4.
Szín meg auto.Minden kepronto kikapcsolva.
-
fuze
őstag
Ja mondjuk én nem is vártam kőkemény akcióra, csak egy normális árra épp akkor amikor venni szeretném. Különböző okok miatt mindig rosszul jött ki a lépés. Pl emagon volt ez, hogy 380 körül a TV és ha megveszed visszaad 15 000 kupont. Jól jött volna mert új hűtő is kell
Csak mire odajutottam, a rohadtak felemelték az árat.
Nekem ez a magyar BF amúgy is egy vicc úgy ahogy van.
-
Celtis
veterán
Ez lesz az utolsó ilyen BF.
2022 májusától jelentősen megváltoznak az akciós árak feltüntetésének szabályai. A leértékelés mértékét az árcsökkentés bejelentése előtt harminc nappal alkalmazott legalacsonyabb árhoz viszonyítva kell majd meghatározni. „Jövő tavasztól így már nem fordulhat elő, hogy az üzlet csak azért emeli meg pár napra egy-egy termék árát, hogy aztán nagyobb mértékű, látványosabb leértékeléseket jelenthessen be”
-
Rebelf
aktív tag
Nem ekéztem, tényeket írtam hdr összehasonlításban, amit a mai napig tartok. Aki kicsit is értelmesebb, és utána néz mindennek (ahogy én is tettem)pár hét alatt lehet tudni mindent a témáról,nem mintha olyan hatalmas választék lenne.. az itteni emberek 80%-a is megragadt az LG -nél. Nem hülyéztem le senkit,csak onnan is jött egy felesleges személyeskedés/kötekedés ahogy te is tetted,de attól még nem változik semmi a tv tényekről.
-
Jakesz
addikt
Egyértelműen C1, csak várj a black fridayig. Semmi értelme várni az újra, mert gyakorlatilg nulla érezhető fejlődést fog adni kétszeres ár mellett. Sőt, ha a jelenlegi tendenciából indulok ki, akkor még visszafelé is fejlődik, ahogy a C1 is a CX-hez képest. Gyengébb fényerő, rosszabb távirányító.
-
vilga
tag
Az egyes biztosítási csomagok esetében a biztosítás tartamán belül az adott csomag alapján fedezett kockázatokra vonatkozó kockázatviselési tartam az alábbiak szerint alakul: A fentebb felsorolt termékkategóriák esetében nem mindegyikhez érhető el az összes biztosítási csomag. A további részletekért keresse fel munkatársunkat, vagy olvassa el az érvényes biztosítási feltételeket.
A webáruházban megvásárolt termékekre is van lehetőség utólagos biztosítás kötésére áruházainkban az alábbi feltételek szerint.:
A termék megvásárlását (kézhezvételés) követő 185 napon belül – kizárólag a Garancia Plusz Silver biztosítási csomag vásárolható. Az Információ technikai készülékekre, fototechnikai berendezésekre, GSM, TV termékkategóriába tartozó termékekre vonatkozóan a termék megvásárlását (kézhezvételét) követő 21 napon belül Garancia Plusz Gold és Garancia Plusz Platina biztosítási csomagokra is – bármely áruházban - a vásárlási számla és a jótállási jegy egyidejű bemutatása mellett - kollégáinknál
idézet vége.
forrás -
mrThomi
addikt
-
wallace 234
őstag
Ha sok a fényerő, a local dimminget tedd, normal, fokozatra és a szobához igazítja a fényerőt.
alaves. #62979Igen azért tűnik nagyobbnak a fényerő, mert az emberi szem nehezebben, kezeli a végtelen kontraszt, miatti nagy dinamika különbséget. Így az oled kisebb fényerővel is bőven, el adható! Ill nézhető!
-
alaves
addikt
-
mrThomi
addikt
Samu 55Q70R
Jó tv volt nagyon de fél évvel a gari lejárta elött eladom őket általában, úgy még jó árat kapok érte. Kis ráforditással úgy gondoltam most már veszek állandóra egy oledet. Nem mondom hogy 100% megért +120 ezret, mert sokszor nem látom a különbséget de szerintem összességébe az én felhasználói szokásaimhoz, kényelmes a használata, és baromi gyors az lg c1 rendszere -
Nekem rám akarták tukmálni a biztosítást. Sikerült is. De most elolvasva minden részletet vagy 42 pontban írja mire nem fizet. Fogalmam sincs milyen esetre fizet egyáltalán? Szándékos károkozőásra nem fizet. Most azt mondom hajnalban felkeltem és nekidöltem a tévének,nem szándékosan. Ha ők erre azt mondják szándékos volt akkor buktam a biztosítást. Ez ellen nem fogok tudni mit tenni,hogy bizonyítom hogy nem direkt volt.
Meg 10 százalék fizetendő a javítási díjnak. A biztosítás 35k meg egy panel csere 300k. Akkor még ott is 30. Szóval 60k a biztosítós történet és nem tudom hogy tényleg fizet-e. Vagy kibújnak alóla. -
wallace 234
őstag
-
Pro Koryak
addikt
Bocs, de pont ez a nettó baromság. Kizárólag a szülőkön múlik egy nem mentálisan sérült azaz egy egészséges gyermek fejlődése, nevelése.
1-2-3-évesen ne beszélj már dackorszakról. Egy 6-7-8 éves ... vagy idősebb gyerek meg nem fogja tudatlanságból összetapizni, leverni a tévét, hifit ... stb.
Az a gond, ha az első pár alkalommal úgymond el lett engedve a keze = meg lett neki engedve, nem lett megtanítva, utána már krva nehéz visszahozni, jó útra terelni. Ebből jön, amit írtál. -
salapp
addikt
Energiát kell belefektetni. Volt nálunk minden, bölcsődében az első héten harapott, óvodában nem volt hajlandó délután három órát kussban feküdni, amíg a nevelők traccsoltak a sarokban, nem akart osztozni a játekain a homokozóban, földhöz vágta magát. Sok-sok szülői munka, odafigyelés, megbeszélés, türelem, következetesség. Tudom, hogy könnyebb azt mondani, "ez a gyerek nevelhetetlen", stb. Szóval elfogadom, hogy van, aki nem képes erre, illetve nem hajlandó vagy tud elég energiát belefektetni, de nagyon könnyen mondják ma már mindenre ezt a "hö, ez nettó baromság"-ot. Ne fogadjuk el, tegyünk érte, hogy a gyerek jobb legyen, több legyen, rendes felnőtt legyen belőle. Az tény, hogy már 25 gyerekből 11 SNI-s, vagy ne adja ég egyéb problémája van, de mindet fel lehet hozni valamennyire. uff és bocs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest