Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
LG 65C1 után előrelépés lenne egy Samsung 65S95C vagy toldjam meg kb. 120ezerrel a G33-hoz? Viszont ahhoz még állványt is kell vennem, mert a falra szerelés nem opció. A DV számomra nem szükséges. -
TODI1111
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
TODI1111
üzenetére
Most olvastam vissza mi volt a problémád. Az én LG oledem is nagyritkán eljátssza, hogy nem kezeli a soundbart. Ha hangerőt nyomok, akkor a némítás ikon jelenik meg a képernyőn. Elég rég volt utoljára, de ha jól emlékszem a hangkimenet oda-vissza váltása megoldotta.
Kizártnak tartom, hogy mechanikai (forrasztási) oka van. -
TODI1111
veterán
válasz
allein
üzenetére
Megoldódott, viszont kétségeim vannak.
Látszólag nem volt szoftverfrissítés (én sem és az LG, távsegítséggel sem talált). Ráadásul mikor már minden ki lett próbálva akkor a tv visszaállítása is megtörtént és az újra beállítás és újrakábelezés sem hozta helyre a problémát. Mi lehetett a hiba? Lehet, hogy érdemes lenne megnézetni az alaplapot? Mi van ha a hdmi kimenetnek esetleg rossz a forrasztása? 
-
VincentVG
senior tag
par helyen olvastam "bejaratasi ido"-rol OLED-del kapcsolatban. ez egy letezo dolog? lehet olyasmi h az elso X oraban van itt ott "felhosodes". pl fekete reszeken? es ez kesobb eltunik? koszi
-
válasz
hunspikey
üzenetére
A low bitrátás videoprocessinget kiveszed akkor nem marad el az LG G3 tól. Csalóka összpontszámot nézni szerintem. A Sonynak és Samsungnak is vannak gyenge pontjai LG kiegyensúlyozott. Az tény, hogy a Samu ár/ értékben mindent ver,de nem mindenkinek ez a fő szempont.
-
-
-
so_ha
senior tag
HDTV Test => Best Tv of 2023: Sony A95L
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87
üzenetére
Illetve LG. Csak meleg50-re kell állítani game módban is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
magickonfig
üzenetére
Kalibrálni kell és nagyrészt jó lesz, de első körben a szintelítettséget levenni hdr esetében 12-14-re.
-
laci12234
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Igen bocsi
-
viera
őstag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Köszi

Sony mozgásjavítás a legjobb, ezt tapasztaltam az utóbbi időben.
Játék mód már most nagyon jó, hogy nincs is kalibrálva.Samsung nagyon túlszaturált volt nekem.
A másik esélyes a Panasonic MZ2000 lett volna ha 77-es méretben MLA panel lenne.Még a G3 is esélyes volt de győzött a mozgásjavítás meg a QD-OLED panel.
A TV hangzása is szerintem a legjobb amit eddig hallottam.
Nem igazán használom de azért kipróbáltam. -
kolosszus87
senior tag
Grat! Sonyval biztos elégedett leszel. Egyrészt a legjobb mozgásjavító algoritmusa a Sonynak van(nagyon szép egyenletesen simán dolgozik) másrészt a játék módja is nagyon jól kalibrált neki. Tudom ezekről kevés szó esik, főleg a játék módról tesztekben, de nem mindegy... pláne azoknak akik nem tudnak, akarnak kalibrátort hívni. Ha fontos a színhűség játék módban akkor csak Sony vagy Pana továbbra is.
-
viera
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Mindenképpen, de amennyit eddig használtam nagyon jónak ígérkezik.
Meg szerintem január-ra már be lesz járatva az ünnepek alatt.Aztán hívom Vhiktor-t kalibrálni.
Majd ő is biztos elmondja a veleményét.
Celtis: köszi
-
viera
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Igen
-
viera
őstag
válasz
magickonfig
üzenetére
Szerintem is nagyon túlszaturált Game módban.
Úgy döntöttem már egy hete, hogy visszaküldöm az S95C-t a Telekomnak csak szokás szerint elég rosszul megy náluk ez is.Azóta arra várok vigyék el végre.
Nagyon jó a képminőség S95C-n még a DV hiánya sem volt zavaró.De legfőbb ok az volt, hogy én használom a mozgásjavítást mert nem tudom elviselni az akadozó képet.Ebben az LG CX-em is jobb.De ebben a Samsung le van maradva mert zavaró képhibákat okoz.Meg amikor bemenetet váltottam az erősítőn a TV sokszor kiírta, hogy nincs forrás.
De még akkor is nehezen találta magát amikor váltogattam a HDR10-10+ filmek között.
Viszont ami nekem nagyon tetszik az a QD-OLED panel.
Nagyon jó a színek fényereje is és nagyon homogén a panel. -
Laraxior
titán
válasz
magickonfig
üzenetére
Nekem tetszenek a Samsung szinei
-
magickonfig
tag
Új Samsung s90C tulajok. Sikerült beállítani játékra a tv-t vagy túlszaturált , burtál szemet kiverő fényes, zavaró még mindig ?

-
allein
addikt
válasz
TODI1111
üzenetére
Szia, szerintem nálad is a szoftverfrissítés kevert be, lehet pont a frissítés közben voltál, nem tudom. A készüléked a száma alapján ideji modell, az enyém tavalyi de szerintem ugyanaz az OS van rajtuk.
Arról nem is beszélve, hogy közvetlenül a frissítés előtt DV netflix képe összeomlott, ugyanazt a filmet apple tv-n netflixen ugyanúgy összeomlott, letöltöttem gyorsan és szintén összeomlott a kép. Párszor lekapcsoltam a tv-t, egyszer csak érzékelte az egyik bekapcsolás után, hogy ideje frissíteni, utána már minden ok. Örülök, hogy nálad is megoldódott

-
TODI1111
veterán
válasz
allein
üzenetére
Szia.
Nálam is előfordult egy X aktás eset. A résztvevők, egy OLED55B33LA tv és egy LG S65Q soundbar.Egyik este még minden rendben működött a következő esti bekapcsolásnál vezetékes (hdmi) kapcsolattal semmi. Vezeték nélküli (LG TV) kapcsolattal minden rendben. A soundbaron csináltam egy resetet, de ettől sem javult meg.Kicseréltem a hdmi kábelt, de semmi változás. Amikor bedugtam a hdmi kábelt a tv kiírta, hogy a hdmi 3 csatlakoztatva, de nem ismerte fel a soundbart. Átvittem a soundbart a másik szobába egy régebi tv-vel (szintén LG) összekötve tökéletesen működött a hdmi kapcsolat ugyan azzal a hdmi kábelell amivel az új tv-n nem.
Az LG távsegítséggel ránézett a tv-re, mindent megpróbáltak ők is, de semmi változás. A tv visszaállítása is megvolt, de semmi változás. Érzékelte, hogy valami csatlakozva van, viszont nem működött. Amennyiben hangerőt akartunk állítani (én vagy az LG távsegítséggel) akkor megjelent a némító piktogram a tv-n és sehova semmi. Abba maradtunk, hogy jön a szervíz és alaplapot cserélnek. Tegnap megérkeztek az új és hosszabb hdmi kábeleim, gondoltam addig a helyére teszek mindent.Mikor bekapcsoltam a tv-t meglepődve tapasztaltam, hogy a tv felismeri a soundbart. Nemcsak felismerte, de újra minden rendesen működik. Azt nem tudom, hogy volt-e közben szoftverfrissítés, mert amikor távsegítséggel probálkoztunk akkor arra is rá lett nézve és nem volt új szoftver. -
Quadgame94
őstag
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
Nem rég írták le, olvass picit vissza. Router-ben kell letiltani bizonyos oldalt.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Sziasztok! Megint bejött a figyelmeztetés, hogy lehet frissiteni a TV-t. Kilehet valahogy kapcsolni, hogy ne ugorjon fel az ablaka minden indításkor meg néha menet közben is?
Húzzam ki az internetből és annyi? még véletlenül sem akarom frissiteni most a TV-t. Egyszer már agyf@szt kaptam tőle, nem kell mégegyszer
-
allein
addikt
válasz
magellaner
üzenetére
Térbeli hangzás logó megjelenik a netflixen de még nincs hangom. Mindent úgy csináltam ahogy írtad, lehet egy másik hdmi kábel?
Valamit nagyon elállítottam, apple tv-t sem tudom iránítani többet a tv távirányítóval.
-
allein
addikt
válasz
magellaner
üzenetére
Sajnos nem változik, a digitális tv hangbeállítást mire kell állítani? Esetleg HDMI kihúzni tv és soundbárból és vissza? A kábel kihúzása esetében kapcsoljam ki a tévét meg a soundbart vagy nem?
-
allein
addikt
Sziasztok. Sajnos valamit elállítottam a tv-n az audió beállításokon belül (C2 LG)tegnap gond nélkül volt hangom a soundbaron, megjelent a PCM felírat tv bekapcsolás után, most már nem jelenik meg és nincs hangom, BT kapcsolaton tudok zenét lejátszani. Volt már factory reset a soundbaron de nem segítetett, tudtok segíteni, hogy mi az amit be kell állítani a tv-n, hogy újra legyen hangom?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Kicsit olyan mintha saját magukat akarnák szabotálni.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
kolosszus87
üzenetére
Az sem mindegy mikor jelenik meg a boltokban. A Sony jóval a Pana előtt már kapható, ők a legutolsók, most is már szinte év vége mire érdemben a boltokba került az MZ2000.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Akkor ez mégiscsak egy igen belépő modell, így nem éri meg az árát.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Keresgélés után találtam egy jó tesztet az új Panasonic MZ800-ról, a német Computerbild-en: [link]
Így a vita tárgya eldőlt: Az van, hogy a tv valóban 120hz-es, de viszont csak 3hdmi bemenetet kapott és ott a csavar, hogy bár van 2.1 bemenete is, mégsem képes a 4K 120hz-re játék alatt, hanem csak a 4K 60hz-et támogatja, VRR is 48-60fps között működik. Feltételezhetően azért mert egy kicsit gyengébb képalkotó procit kapott a tv és nem a fejlettebb HCX pro procit mint a magasabb kategóriéás modellek. Illetve fényerőben is max 575 nit csúcsot mértek rajta 10%-os ablakon HDR-ben. Az meg ikább az LG A széria mezőnye, azok is 550 körül tudnak. -
lzolka
csendes tag
2019-es Samsung QLED tv-re külső forrásból csak 30 napra lehetett feltelepíteni pl. az Emby-t, utána közölte hogy nem futtatható mert lejárt, le kellett törölni és újra telepíteni.
Az S95C-nél is így van vajon? Valaki próbálta már? -
VincentVG
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
koszi, igen van keses is - ezert is alltam at egy hosszabitos vezetekes megoldasra,
ami kenyelmetlenebb de nem akartam szerencsetlenkedni. de most ugyebar ez sem jo mert nincs "sima" kimenet a C3.. csak optical..
nalam is van egy "gagyi" parezer forintos bluetooth azzal nem akad, csak egyszeruen nem ertem miert nem tudjak/akarjak javitani. sztem kb pont az a vasarloreteg aki 70-80%ban apple termekeket hasznal, es letezo problema, redditen is evek ota tema.
ok tudjak..
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Zoli951011
üzenetére
Megnézve 10 hónap után a G2 is szépen beégett. Kicsit jobb mint a samu, de attól még ugyanúgy ott van.
Sajna ez a hátránya ennek a technológiának.
Tavaly még véletlenül se vettem volna Samsungot. Sose vennék az első szériából. Az túl nagy lutri számomra. Most is az ár volt döntő, fél év óta 65G3 at néztem és vártam, hogy olcsó legyen, de 2000 euro alá nem ment be BF en se. 1700-1800 euro volt a keret. A samsung 77S90C meg 1600-1700 euro lett, ha visszajön a cashback meg elmegy a hue cucc. -
Dareiosss
senior tag
válasz
Zoli951011
üzenetére
Én nem cnnre vettem a tvt, se nem statikus tartalomra, tv adás se megy rajta. Ritkán játék pár óra, de nem hiszem hogy 3 óra alatt beég a game hud.
Szóval értem, hogy hajlamosabb a beégésre, de normál használat mellett szinte kizárt. Nekem volt(van) plazmám is, na az tényleg sokkal-sokkal érzékenyebb, és azt se égettem be. -
Zoli951011
csendes tag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Én kb 1 éve agyaltam az Samsung s95b és az LG G2 között, végül az LG-t választottam, mert még nem igazán lehett semmi konkrétat tudni erről az qd-oled témáról a Samsungnál.
Pl a Rtings.com-nál van egy ilyen gyorsított élettartam és burn-in test ahol kb az elsők között hullott ki az s95b panel.
https://www.rtings.com/tv/tests/longevity-test
https://youtu.be/my1lyUE7WVM?si=Rco5CW0CLHlJbX0B
Azóta a C széria lehet ígeretesebb. -
VincentVG
senior tag
válasz
OgreImre
üzenetére
vegul a HDMI Deep Color beallitas oldotta meg, orok hala XoZ kolleganak.
egyebkent tudom h a tokeletes kepminoseg miatt vagyunk itt ebben a topicban de az mennyire bosszanto mar h a C3 bol kikerul a jack out, de bluetooth-on keresztul meg mindig nem sikerult megoldani h egy apple airpods al ne akadozzon a hang - 3 eve problema. mikozben kb mar a hutoszekrenyemmel is hibatlanul tud mukodni.
LG LG.. vannak azert problemaim a termeketekkel

-
-
laci12234
tag
Sziasztok
kontrasztjavítót mennyire érdemes használni ??
-
XoZ
aktív tag
HDTVTest TV Shootout - Best TV of 2023
TV-k: LG G3, Panasonic MZ2000, Samsung S95C és Sony A95L
Végeredmény: [link] -
-
XoZ
aktív tag
válasz
VincentVG
üzenetére
LG esetén a C szériától kezdve mind a 4 HDMI port tudja a 2.1-es szabványt. Samsungnál az összes OLED TV minden portja 2.1 képes. Viszont külön be kell kapcsolni a TV beállításoknál a 2.1 támogatást. C3-nál a HDMI beállításoknál a HDMI Deep Color bekapcsolása szükséges: [link]. PC-hez érdemes a 4:4:4 Pass Through beállítást is bekapcsolni az rtings ajánlások alapján.
-
VincentVG
senior tag
válasz
Laraxior
üzenetére
koszi. probaltam a hdm1-et es 2ot a TV-n de ugyanaz.. lehet h megnezem majd a masik kettot de az furcsa lenne.. lehet h egy nvidia driver frissites kellene a PC-n.. meg arra gondoltam h valami bekavarhat h ugyanazon a hdmi porton megjelenik egy masik screen. jo mondjuk nagyon nem kellene, de lattunk mar 1et smast

-
Vhiktor
Topikgazda
-
zapco1269
tag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Sajnos ez így van, marketingre abszolút nem költenek. Itthon tulajdonképpen most már sehol nincs kiállítva, az ALZA is száműzte a bemutatóterméből a Panasonic Tv-ket.
A Media Markt 2-3 éve nem foglalkozik vele, csak a web felületén lehet megrendelni.
A magasabb árával van itt gond sajnos. A 2 Koreai márka a marketing bullshitjé-vel teljesen bedarálta az egész TV iparágat elmúlt 6-8 évben.Az egyetlen a Videopart KFT itthon, aki magába a szakszervíz is, ők a hivatalos magyar képviselet, több mint 15 éve.
Náluk mindig lesz az aktuális modellből kiállítva, legalább is ezt az információt kaptam.Sajnos a másra koncentrál a gyártó a világ piacon: Fényképezőgép-Klíma- Egészségügy-Akkumulátor-Háztartási eszközök.
-
Laraxior
titán
válasz
VincentVG
üzenetére
Nem lehet, hogy a tv nem mindegyik csatlakozoja hdmi 2.1? Mert nincsen kiemelve pl nalam sem, csak hogy van 4 hdmi, es annyi, meg hogy 2.1 kell a 120Hzhez, de eltudom kepzelni a sporosabb megoldast
tekintve a 4090en sincsen normalis dp2.0 csatlakozo, ezert sem tudtam megvenni az uj samsung 2x4k@240Hz monitort
-
bbuffy
senior tag
Alakul a helyzet. PH-s tesztből a beállításokat megcsináltam. Jobb lett. De majd kap vmikor egy kalibrálást.
Slim fix Meliconival raktam fel végül. Nagyon finoman ráült a falra, igen patent így.
elférne a 83" is 
-
VincentVG
senior tag
forumokon raturva egy velemeny: szerintetek az letezik h ujabb hdmi kabelt kell vennem ( redditen a srac: optical HDMI 2.1 (48gb/s) -t emlit. nala ez bevalt., de nekem ez nagyon furcsa h egy C1 el tokeletesen ment most a C3 pedig nem tudja ugyanazzal a kabellel...
-
VincentVG
senior tag
válasz
Zoli951011
üzenetére
sajnos itt sem adja be a 60 hz feletti barmit.

-
kolosszus87
senior tag
válasz
zapco1269
üzenetére
Köszi, ezek hasznos infók, sajnos méltatlanul kevés az infó és a teszt a Panasonic modellekről és sajnos ebben van sara a gyártónak is aki nem marketingeli kellőképpen az egyébként kiváló oled modelljeit, illetve kevés inormációt oszt meg azok képességeiről. Talán egyetlen más gyártó sincs ahol ennyire sötétben tapogatózik az ember ha választani akar egy Pana tv-t és infókat akar gyűjteni.
-
VincentVG
senior tag
sziasztok, nalam is 120hz problem van. adott egy pc 4090el ami eddig az lg 55 c1 en kapasbol 120hz-et beadta, most a C3 al csak 60hz. otlet? ( kabel/gep ugyanaz ) - koszi
-
hunspikey
őstag
kellemes Near Black Friday-t kívánok minden OLED tulajnak
-
Zoli951011
csendes tag
Hello,
Van egy 55"-os LG G2-m, és arra lennék kíváncsi hogy ha be van kapcsolva az Energiatakarékos üzemmód, akkor ki lehet-e deríteni hogy aktuálisan milyen fényerőn üzemel a oled panel? -
XoZ
aktív tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Az UHD 120Hz-hez HDMI 2.1 kell, ha RGB-re vagy YCbCr444-re van állítva a color format, viszont a GTX1080 2.0b csatlakozókkal van szerelve. Talán van olyan "butított" color format, amelyiknél engedi a 120 Hz-et.
Egyébként a TV-n is külön engedélyezni kell a nagyobb sávszélesség támogatását: [link] (Method 3).
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG OLED 65 BX - 120Hz, 164cm, 4k - pixelcsík
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Persze lehet hogy nekem van kulonleges latasom
Játék mód már most nagyon jó, hogy nincs is kalibrálva.Samsung nagyon túlszaturált volt nekem.
Nem igazán használom de azért kipróbáltam.
Meg szerintem január-ra már be lesz járatva az ünnepek alatt.Aztán hívom Vhiktor-t kalibrálni.

elférne a 83" is