- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínában Robotaxisodott a Model Y
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #92982 üzenetére
Én is bízom benne. Egyébként remek tv.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
lala666
őstag
válasz Pro Koryak #92993 üzenetére
Azért van egy cégem is...
Nem lehet egy lábon állni.Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
szkutyi
addikt
válasz TechN7ne #92982 üzenetére
Hidd el megvolt neki...csak nem írja le..én beszéltem vele róla..ő helyen kezeli a dolgokat...amit még írtam, hogy ritkán látott fos volt kalibralas előtt ..hát....nem hazudtam az hogy nem tudod mit kell nézni, még nem az ő vagy akárki hibája és nem mentesít a tények alól!(meg az én c3 ám is sokkal jobb volt mint ez)
Kalibralva pedig: pont ugyan azt hozza mint más gyártó csúcs oledje...ennyi... -
lala666
őstag
-
Quadgame94
őstag
válasz TechN7ne #92979 üzenetére
Nem. A különbség az, hogy én a helyén kezelem a Sony-t te pedig felmagasztalod. Miért lenne az oltás ha azt mondom, hogy egy C2 szintjén van? A C2 egy gagyi TV vagy mi? Hozzáhasonlítani TV-t az oltás? Fogalomzavarban vagy.
Hatalmas nagy Sony utálat van itt a topikban (tisztelet a kevés és igényes kivételnek).
Inkább ez jön le ,bárki említ egy Sony jelzőt azonnal ugranak az akciós hiénák (vannak egy páran).Neked nagyon gyenge a felfogásod. Senki sem utálja a Sony-t csak nem élvezünk el tőle és nem mondunk olyat, hogy az A80L jobb mint a G3. Nem rég írtam valakinek, hogy C3 helyett az A80L egy okés döntés. Akciós hiéna Jobb tévét venni azonos áron (X75L v C805) az akciós hiénázás lol na az ilyen és ehhez hasonló véleményedért vagy kinevetve.
Mi a helyén kezeljük a Sony-t és az A80L-t. Továbbá az A95L-től sokan ténylegesen a menyországban lennének.
(S)Te vagy az aki nem kezeli helyén (/S)és felmagasztal egy közepes OLED TV-t a csúcs szintjére és ezt általánosságban adja elő, miközben mindenki más (szakértők is) máshogy gondolják.Én is befejeztem. Nagyon gyenge a felfogásod és nem érted miről beszélünk, ha szerinted oltom a Sony-t mert C2-höz hasonlítom, akkor a toronyban gondok vannak.
[ Szerkesztve ]
-
lala666
őstag
válasz zozika84 #92988 üzenetére
Te magad minősítetted már,ezzel is.
Neked szintén semmi neved sincs mégis okoskodsz!
Azt meg nem tudhatod én mit munkálkodok és mibe vagyok benne, macskajancsi...Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
zozika84
őstag
válasz lala666 #92986 üzenetére
Ne személyeskedj Lala,
Volt már garis probléma Samu oled esetében is, mint írtam csíkozódás;pixelhiba.
Munkakörömből adódóan szerintem kicsit jobban rálátok a fogyasztók és és a cégek kálváriájára, mint te, ahol a merítés te vagy és max a haveri brancsod.
Az hogy egy nevenincs fórumtagnak nem állok neki bizonygatni semmit, azt ne vedd magadra, de kevés és számomra totál érdektelen vagy te ahhoz, hogy kioktass és minősíts[ Szerkesztve ]
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
Sasi001
senior tag
válasz Pro Koryak #92984 üzenetére
Pont a múltkor volt iPhone topikban egymás mellett két 15pm ugyanazon beállításokkal nem volt egyforma a szihőmérséklet.
-
lala666
őstag
-
powerup2
addikt
válasz Vhiktor #92981 üzenetére
Ez alapból félelmetesen rossz azért rgb balance ... de a durva a szürke árnyalat azért a 9.1 eltérés wow de az 5.9 átlag is olyan hogy szabad szemmel már tetten érhető lazán.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz junkpod #92968 üzenetére
Erre gondolt:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
addikt
válasz TechN7ne #92975 üzenetére
Sony -nál sem pontos minden mód. Illetve Samsung -nál is van olyan mód, amihez nem nagyon kell hozzányúlni.
Ráadásul az Sony -ra is igaz, hogy nem mindegyik TV lesz pont ugyanolyan, miután kivetted a dobozból.
Az más kérdés, hogy melyik márkához mennyire kell hozzányúlni, de ezt egyszer kell normálisan beállítani. Arról nem beszélve, hogy lehetnek egyéni igények is.
Például a hideg/meleg beállítások.
Szerk.:
Egyébként azt továbbra sem vitatom, hogy a Sony gyári beállításai kiemelkednek. Mert ebben jó a Sony. De hogy nem kell semmit állítani, az nem igaz. Maximum nem mindenki veszi észre, vagy nem igazán van rá igénye.Én képtelen vagyok egy TV -t gyári beállításokon használni. Tök mindegy miről van szó.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Quadgame94 #92976 üzenetére
Az a különbség köztünk ,hogy te személyes otthoni tapasztalat nélkül oltod folyamatosan a Sony t ,
Míg nekem van személyes otthoni tapasztalatom az LG-el és még véletlen sem fikázom orrba-szájba őket.
Az egyik tapasztalat nélkül az okos ,másik meg tapasztalattal hülye ,jól mondom?Én dobom a témát végleg ,részemről nincs több vita mert teljesen értelmetlen.
Szerk.
Hatalmas nagy Sony utálat van itt a topikban (tisztelet a kevés és igényes kivételnek).
Inkább ez jön le ,bárki említ egy Sony jelzőt azonnal ugranak az akciós hiénák (vannak egy páran).[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Celtis #92974 üzenetére
Én talán elég speciális eset vagyok, mert szerintem modern TV -nél egyik márkánál, technológiánál sem teljesen tökéletesek ezek. Alacsony FPS -en például kifejezetten zavaró is tud lenni.
De én mondjuk használok CRT -t is. Főleg Sony Trinitron PVM -et. Igaz, hogy nem TV adásra (az nálam elég ritka), hanem játékra.
Szóval erre lehet nem én vagyok a legjobb ember.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz TechN7ne #92953 üzenetére
A samu egy igazi kókány minőségben épített kiolcsósított valami. Tehát fizikailag gagyi- úgy értem.
Ha nem tudod értelmezni, amit saját magad írsz akkor nem tudom miről kéne még beszélgetni tovább. A fenti idézetben, hol utalsz a képminőségre? Mert a következő hozzászólásodban már úgy csinálsz mintha te arról beszéltél volna. A fenti idézetben, te az összeszerelési minőségről írtál és hogy gagyi az anyaghasználat. "fizikailag gagyi-úgy értem"
Mitől lennél te hitelesebb velem szemben?
Mondjuk, mert nem vagyok sony fanboy, nem gondolom, hogy az X75L jobb mint egy C805. Vagy hogy az A80L jobb, mint egy G3. Ja és nem SDR videókkal tesztelek HDR-t. Ezeket mind te csinálod. A hitelesség az objektivitás része, te pedig messze nem vagy az.
volt vagy van a környezetedben Samsung oled?
Sógoromnak van S90C-je. Mióta kalibrálva van brutál szép a képe.
Elég valószínű ,hogy az életedben nem használtál még igazán minőségi oled tv t és a Sony kat is csak képről láttad maximum.
Láttam A80L-t is már élőben és van itthon C2 is, előtte pedig 48C1. Azaz A80L egy C2 szintű TV. Itt mindenki ezt mondja. Csak te vagy elájulva tőle. A tesztek meg igenis fontosak, ha megbízható forrásból származnak. Vhiktor tesztje például az és az A80L nem más mint egy LG C2 vagy B3 és C3 közötti TV kicsike kis extrával (jó skálázás és remek mozgásmegjelenés) de csak annak számít ez, aki eleve erre érzékeny. Az A80L ugyanúgy egy WOLED, és fényerőben is ugyan az. Mindenben megegyezik kb. egy C2-vel, de te úgy adod elő, mintha egy G3-nal jobb lenne, vagy nem tudom. Na ez a gázos.
-
Celtis
veterán
válasz undercover #92930 üzenetére
samsung esetén pont a tv műsorok mozgás megjelenítése kérdéses nekem. Anno súlyos problémáim voltak ezzel, amikor samsung tv-m volt, és nem tudom azóta javítottak-e rajta. Állandó mikro akadozások, és időnként durva kép megakadás. Az volt a benyomásom, hogy az európai 50i képfrissítéssel nem foglalkoztak érdemeben.
Talán ρσгτσ tud nyilatkozni, hogy tv adás esetén milyen a mozgás, habár egyénfüggő, hogy ki mennyire érzékeny az ilyen hibákra.
-
addikt
válasz TechN7ne #92972 üzenetére
Az autót is ugyanúgy be kell állítani. Illetve be lehet attól függően, hogy milyen márkát, milyen tudást vásárolsz.
Azért használnak most már külön felhasználói profilokat, amit az adott kulcshoz/kártyához lehet rendelni. Mennyire legyen eco, hogy álljanak a tükrök, hogy használja a belső fényeket..stb. Annyi a különbség hogy ott vannak (lehetnek) olyan funkciók is, amiket hozzátanít az adott "sofőrhöz". Például start-stop használat.
TV -nél sem kell tuningolni. Szimplán be kell állítani a felhasználó igényeihez. Ahogy autónál is megteszed vásárlás után. Csak nyilván más egy Trabant és egy nagyobb tudású autó.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Sasi001 #92971 üzenetére
Ez a kalibrálás téma számomra olyan ,mintha veszel egy kocsit aminek alapból gyenge a motorja de még el kell vinned szerelőhöz ,hogy tuningoljon rajta egy cseppet (ami nem is ingyen van) ,hogy elérd a célod.
Pl. egy apple monitort vagy egy iMac kijelzőt mikor kell kalibrálni?
-Nem is tudod és nem is kell mert kész állapotban kapod.
Max. a fényerőt tudod tologatni ,kb. a Sony tv n sem csinálok többet.[ Szerkesztve ]
-
Sasi001
senior tag
válasz TechN7ne #92965 üzenetére
Szerencsére minden ember más. Kicsomagolva miden tv lehet jó de legalább annyira rossz is. Itt többen azt szeretnék a tudomásodra hozni, hogy felesleges annyira isteníteni a Sony-t kivéve ha ott dolgozol. Ha te elégedett vagy vele akkor jó. Remélhetőleg mindenki így van vele az általa választott készülékkel.
-
addikt
válasz Iceman83 #92962 üzenetére
LG -nél én ezt a hülye, régiónként eltérő szoftveres hiányosságokat nem szeretem. Ami majdnem mindenhol van kisebb-nagyobb mértékben, de nem értem a smart home -ba integrálás miért olyan bonyolult, hogy több helyen is hivatalosan elérhető legyen.
Főleg, hogy a konkurenciánál, több márkánál is tökéletesen működik. Például az említett Samsung -nál is, ahol meg a Gaming Hub nincs mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz szkutyi #92961 üzenetére
Azt kívánom a fentiektől ,hogy legyen majd vlmikor lehetőséged hazavinni akár egy alap sony oled tv t ,otthon kicsomagolni és beüzemelni.
Minden jó szándékkal kívánom ,remélem majd egyszer lesz lehetőséged rá.Sasi001
Nem kell kalibrálni semmit ,bekapcsolod és használod tátott szájjal ,ilyenek a Japanok.[ Szerkesztve ]
-
Iceman83
tag
Nekem is van személyes tapasztalat C3 és S90(gen2 panel) között.Megfelelő beállításal a S90nek szebb a képe van jobb fényerő és színek is jobbak.Tv adások szépen néznek ki S90 is. Panel egyenleteség jobb Samsungnál.Lg-nél nagy a panel lottó,többször kell cserélni mi megfelelő panel lesz,külföldi fórumokon is ez tapasztalat.
Én is először LG akartam mert az volt azelőtt is végül képminőség miatt S90 lett.[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz TechN7ne #92959 üzenetére
Sony TV-n max. a mozgásmegjelenítést rakom max-ra (mert én úgy szeretem) ,más képi beállatáshoz még véletlen sem kell nyúlni.
Ezzel ellentétben a Samsung oled en 1,5 óra képbeállítás bütykölése után sem tudtam normálisan belőni.
LG-nél is kell manuálisan bütykölni ,de messze nem annyit mint egy Samsung TV n leszenved a kedves felhasználó.
És akkor még te beszélsz hitelességről? Sony-n is ugyanúgy bele kell nyúlni dolgokba mint lg-n samsungon, philipsen, különben szar fals képet kapsz! De hát te ezt biztosan tudod a max interpolációddal...xddd
5perc belőni mindegyik tv-t úgy, hogy lehető legjobb legyen, aminmar csak a kalibrálás javít![ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz TechN7ne #92959 üzenetére
Csak így manapság már nem lehet élni. A technika fejlődésével egyre bonyolultabb eszközöket használunk és mindig nyitottnak kell lennie új ismeretek elsajátítására.
Ez régen tök jó és igaz volt, hogy megveszek valamit és használok. Biztos van sok olyan ember is, aki vesz valamit és semmit nem csinál vele...de azért van ekkora tudás és beállítási lehetőség ezekben az eszközökben, hogy mindenki a saját igényeire tudja szabni.
Ha ezt nem teszi meg, akkor a saját korlátainak a rabja marad. Azt beismerem én is, hogy egy Sony TV sokkal alkalmasabb arra, hogy külön felhasználói beállítások nélkül használd. De az már nem igaz, hogy ott is "tökéletes" a gyári beállítás.
Szerk.:
Én minden TV -t beállítok és bár nincsenek olyan eszközeim, illetve nincs akkora tudás a birtokomban, mint például Vhiktor -nak, de mindegyik márkánál be tudtam lőni a számomra megfelelő értékeket.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Sasi001 #92954 üzenetére
Akkor hallgass olyanra aki csak képekről látta a TV-t ,de még élőben otthoni környezetben soha ,okos döntés.
ρσгτσ
Az emberek 90%-a nem kalibrálja a TV-t ,hazamegy ,bekapcsolja és szeretné használni kényelmesen.
Vannak olyan jelenetek a Samsungnal ,hogy a színeket is elmossa ,nem tudod valójában ,hogy milyen szín akar lenni amit a TV egyszerűen nem képes helyesen megjeleníteni.
A maximum fényereje meg az ember agyát is szétcseszi (hiába veszed lejjebb is) ,elég egy filmet megnézni rajta nem lesz annyira kellemes az emberi szemnek.
Nagyon kevés ember adja le a készüléket kalibrálni ,többsége szereti élvezni az alapból kiemelkedően kristály tiszta megjelenítést.Sony TV-n max. a mozgásmegjelenítést rakom max-ra (mert én úgy szeretem) ,más képi beállatáshoz még véletlen sem kell nyúlni.
Ezzel ellentétben a Samsung oled en 1,5 óra képbeállítás bütykölése után sem tudtam normálisan belőni.
LG-nél is kell manuálisan bütykölni ,de messze nem annyit mint egy Samsung TV n leszenved a kedves felhasználó.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz zozika84 #92951 üzenetére
Sony és a Panasonic számomra két olyan márka, amit mindig is kedveltem. Bár az elmúlt évtizedekben erősen megfakult a fényük és több szegmensből azért tűntek el, mert egyszerűen nem tudtak versenyhelyzetben teljesíteni és nem mindig látták át a piaci igényeket.
Ráadásul már nem is érzem annyira kiemelkedő minőségnek, mint régen. Persze még mindig jó gyártónak tartom mindegyiket.
Egyébként Sony -nak az a nagy szerencséje, hogy olyan piacokon is jelen van, ahol töketlen a konkurencia (pl. konzol). Így át tud csoportosítani jelentős bevételt olyan területekre is, ami önmagában nem igazán lenne életképes...de szerintem pár év és el fogja engedni a TV -s piacot, mert nem igazán van már jelen.
Szerk.:
Premium címkével amúgy elég nehéz egy nagyon aktív piacon teljesíteni, mert alacsonyabb darabszámnál akkor is magasabbak lesznek a költségei, ha amúgy nem gyárt kiemelkedő minőséget.[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
Majd akkor leszel hiteles ha az összes tv-d kalibralva lessz.!
Ahogy Vhiktor videója is megmutatta a hiperszuper kikebaszott nagy Sony is pont ugyanolyan kalibralva, mint a többi gyártó felső kategoriája...kalibralas nelkul pedig lathattad, ritkán látott szar volt!
Oké van 3 márkábol oleded, ami kitudja mit is mutat.xd...
Szov ezt a hitelességet hagyjuk már, főleg azok után hogy szerinted az a80l készüléked még egy g3-at is odaver.-.-
-
addikt
Én használok c1 -et, volt nálam c3 is, és van egy s90c is. Én nem így látom, ahogy te. Konzolból PS5 és Series X van itthon.
A gyári képbeállítások szarok a Samsung OLED -nél. Főleg a játékmód zavart engem, mert leginkább arra használom. De ahogy írtam én nem használok TV -t gyári értékeken. Utána meg már tök mindegy. Sőt, igen napos szobában kifejezetten jobban bejött a Samsung.
A c3 -at még nem vetettem el teljesen, mert gondolkoztam azon is, hogy a hálóban használt kisebb méretű TV -t arra cserélem. Nekem oda nem kell nagy megjelenítő, plusz ritkán használjuk, de az OLED előnyeit ott kifejezetten ki tudnám használni.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Quadgame94 #92936 üzenetére
Az nem én voltam akinek válaszoltál ,van egy érzésem velem keverted össze….
Am annyira okostojás vagy sok felhasználóval is ,hogy hihetetlen ,volt vagy van a környezetedben Samsung oled?
Mert nálam igen….
[kép]
[kép]
[kép]Vagy csak álmodozol róla ,hogy legyen és csak a teszteket olvasod?
Inkább az utóbbi ,
Mindenki annyira okos személyes tapasztalat nélkül ,nem nekem válaszoltál ,léteznek még olyan emberek akiknek van vele tapasztalatuk.
Ha esetleg olyan ember használ Samsung oled et akinek nincs más oled termékkel tapasztalata akkor “elmegy” kategória hisz nincs viszonyítás alapja semmihez.
Van olyan ,aki régi LG után vett mostanság egy Samu oled et ,nekik sem lesz semmi “hűha” érzés.
És van olyan akinek van tapasztalata több oled márkával személyesen és leírja századjára ,hogy ipari hulladékok.Mitől lennél te hitelesebb velem szemben?
Semmivel ,és ez még sok másiknak is szól akik folyamatosan “rajtam nevetnek” ,
na jah ,max. az irigységtől.Elég valószínű ,hogy az életedben nem használtál még igazán minőségi oled tv t és a Sony kat is csak képről láttad maximum.
Nyomkod az LG tv-d amit én soha nem fikázok ,csak legalább ne okoskodnál a semmire.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Quadgame94 #92939 üzenetére
Ezt vettem 1600 forintért. Olcsó volt és tök jól működik. Annyi viszont lényeges, hogy a kép megtévesztő, mert LG logó nincs rajta. Természetesen ez egy utángyártott távirányító.
Egyébként tavaly vettem még egy LG gamepad -ot.
Ehhez is egész jó áron hozzá lehet jutni és ha kevés gombot használsz, az egerezés sem érdekel, akkor a TV -hez járó távirányító helyett ez még tök jó opció lehet. Feltéve, ha minden gomb rajta van, amit használni szeretnél.
-
zozika84
őstag
válasz lala666 #92943 üzenetére
Kell, de pixelhiba, csíkozódó kép miatt.
Nincs olyan tv, ahol ne kellene valami miatt panelt cserélni.
Kitenni a garis ügyintézésükről biztos, hogy semmit nem fogok, de a leggyakoribb problémát megosztom írásban: Ügyfél hívja őket, hogy hibás a kép(panel); kérnek egy videohivást;tesztképeket nézegetnek rajta telon keresztül; elutasítják nem rendeltetésszerű haaználat/sérülés miatt (egyik sem állapítható meg távgyógyításban, ez nem ATV)
Az külön jó lesz, amikor majd elkezdenek beégni a panelek..[ Szerkesztve ]
-
Sasi001
senior tag
-
-
addikt
válasz Quadgame94 #92934 üzenetére
LG saját rendszere szerintem jobb, átláthatóbb és jobban kezelhető. Viszont a Samsung szerintem pörgősebb, gyorsabb.
Persze ez lehet tökre egyéni dolog. Nem biztos, hogy mindenki azonos véleményen van.
Én QN90A -t váltottam OLED -re, és annak ellenére, hogy van már itthon egy jól bevált LG OLED, nem vetettem el más opciókat sem. C3 és S90C volt a fő irány, és végül utóbbi mellett döntöttem, mert jobban bejött. Nekem a DV és a DTS nem fontos.
Az, hogy a gyári képbeállítás milyen, számomra egyáltalán nem lényeges. Tök mindegy milyen márkáról van szó, akkor is hozzá kell nyúlnom. Szóval lehet, hogy aki a Samsung TV -k esetében jóváhagyta ezeket a beállításokat fullra be volt drogozva, de ez engem a legkevésbé sem zavar. Mindegy, hogy kicsit vagy nagyon kell állítani a gyári értékeket.
Szerk.:
Csak azért írtam az utolsó bekezdést, mert valamiért ez mindig szóba kerül, de én nem kifejezetten tartom jó dolognak szimplán kicsomagolni és használni a TV -t.Lehetőség szerint érdemes jól beállítani, vagy pontosabb és jobb eredményért szakemberhez fordulni, aki bekalibrálja minden módra a TV -t.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz Quadgame94 #92936 üzenetére
juj ez most keményen a híres erdő....
-
zozika84
őstag
A Samu esetében tedd még oda a kritikán aluli garis ügyintézést is. Naponta érkeznek be kivizsgálandó ügyek ezzel kapcsolatban. Sokkal több, mint más gyártónál
-
Quadgame94
őstag
Nálunk kb. senki sem kedvelte eddig a légegeres cuccot, pedig vagy 15+ ember nyomkodta már. Én nagyon akartam szeretni, az érzékenységét is állítottam, de 2.5m-ről finom csuklómozdulatokat bevinni nekem inkább fárasztó és kényelmetlen. Mindenki más is inkább azt kérdezte, hogy kell ezt kikapcsolni? De! Sokan szeretik. Nekem a vastagságával és a bumfordiságával még gondom, de arra jó, hogy megnyomjak rajta pár gombot. Ami monitorként üzemel, ott csak néha kis TV adás megy, PS5 és streamek. Ezek egy max két gombnyomás. YT és minden más PC-ről megy. A nappalis meg 95% stream és blu-ray filmek. Egyékbént mit vettél hozzá?
-
addikt
válasz Quadgame94 #92934 üzenetére
Anyósom mostanában sokat van nálunk és egyszerűen nem tudja kezelni ezt az "egerezős" távirányítót. De valahogy mindig sikerül rányomnia, hogy az jöjjön elő. Aztán persze megy a szenvedés.
Így egyszerűbbnek láttam azt, ha rendelek hozzá egy másik távirányítót. Feleségem is jobban szereti az újat, mert sokkal jobb a fogása.
Ráadásul a gyorsgombokat sem kell újra felvenni a távirányítóhoz, mert azt természetesen a TV tárolja. Pl. 1 -es médialejátszó, 2 -es Disney+...stb.
Én szeretem a gyári távirányítót. A szövegbevitel is egyszerűbb vele. A hangkeresésért annyira nem vagyok oda például YouTube -nál sem, mert nem teljesen pontos.
Egyébként LG OLED -ből én még C1 -et használok elégedetten. Panellel és egyéb mással sincs semmi problémám.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
-
-
hunspikey
őstag
C3.
A samu egy igazi kókány minőségben épített kiolcsósított valami. Tehát fizikailag gagyi- úgy értem.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Quadgame94
őstag
Az alapján dönts hogy:
- Mennyire világosban akarnad nézni - A Samu nagyobb fényerőrr/színfényerőre képes
- Kell e a Dolby Vision - Samsungon nincsÉs ennyi. A többi (remote, menü) megszokás kérdése. Nem.az alapjám beszünk tv-t. Én utálom al LG remote-ot mégis van két OLED-em tőlük. Rendszer se nagy szám. Elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Szerintem is jó az LG. Én pana plazmáról (VT60) jöttem, C9-re, majd most G3-ra, soha semmi gondom nem volt az LG-kkel. A melyiket válaszd kérdésre, a G2 ha nem kell exkluzív hangot feldolgozni, DTS pl gond. Ha kell akkor C3- de erősen elgondolkodnék egy G3-on - becsoki mennyivel szebb a képe mint a G2/C3-nak - szerintem és most már azért várhatóan csökkenni fog az ára.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
félisten
válasz boborján2 #92931 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a tudtával történik, ha igen akkor meg szimplán úgy gondolkodnak, hogy nem térülne meg a ráfordított összeg ennek a felszámolására szotfveres vagy biztonsági felesztésekkel. Ettől a tény tény marad.No offense.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
boborján2
aktív tag
Nem is annak szántam. Nem is értem miért úgy gondolod ,hogy márpedig én megmagyarázom hogy ezt kell csinálni.
A lényeg csak az volt ,hogy próbáltam rávilágítani , az olcsósított yt prémium előfizetés a szolgáltató tudtával történik.
Az extra poén az, hogy én is itthon fizetem a családi prémiumot, csak mert lusta vagyok egy revolutot regisztrálni
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
undercover
őstag
Sziasztok! Gondolkodom még mindig, hogy az LG C3 vagy a Samsung S90C lenne a jobb választás.
Szoktam "régimódi" TV tartalmat is fogyasztani, F1, WEC, Darts. Igaz, hogy az LG a TV csatornák tartalmait jobban feltudja skálázni mint a Samsung?
Meg néhány fórumon az LG oprendszerét is jobban dícsérik mint a Samsungot.
Valamint az rtrings videói alapján az LG jobban bírja a beégést is.
De általánosan TV csatornákhoz, Youtube videók, sorozatok(netflix, amazon stb.) meg Playstationhöz kéne egy igazi all rounder oled.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
félisten
válasz boborján2 #92928 üzenetére
Nekem ne magyarázd meg mi a törvény, mi számít lopásnak mi nem, mi a para ,mi a nem.
No offense,nem annak szánom,de én nem így gondolkodom és élek.
Mindenki azt csinál felőlem amit akar, de kérlek ne...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
boborján2
aktív tag
No para. A google nem fogja emiatt lerágni a 10 körmét. Ha majd megunják bezárják a kiskaput és jónapot.
A microsoftnál is ez megy vagy ment (ezt nem tudom,már nem követem) Számtalanszor elsütöttük a 300ft -os gamepass akciót , meg a máshol veszek töredék áron live gold történetet.
Söt extra volt higy máshol veszek goldot , amennyit csak lehet és arra ráhúzom a 300ft-os gamepass-t amit 1:1 arányban ultimate game passra konvertál a rendszerükEgyébkent szerintem a google és pl. a microsoft tökéletesen monitorozza ezt a kis okoskodást és eldöntik ,hogy vannak jobban a pénzüknél. Ha nyitva van a kiskapu vagy ha zárva.
@TechN7Ne
Én megértem ,hogy mindenkinek a választott márkája a világon a legjobb. (Tagja voltam régen egy VW passat csoportnak. Ott ember embernek farkasa volt. Csak az autó ez meg tv, de a légyeg ugyanaz)
Szerintem ez ilyen belső tudat alatti megnyugvás vagy ilyesmi. Főleg ha még foggal,körömmel azt védi amit választott.
Egy pszihomókus biztos jobban el tudná ezt a jelenséget magyarázni.Viszont őszintén szólva , a fóliázott régifajta sokgombos sony távirányító fotója nálam ezt durván megkoronázta.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Csandi
őstag
Olcsó YT premium kérdésekre kollektív válasz (ami már elhangzott amúgy, csak egy "gondolom" szócskával, de jól gondolja pontosan az a megoldás): Olcsó ország és VPN, azthiszem India a legolcsóbb de ennek érdemes utánanézni. Magyar kártyát valóban nem fogad el, de pl VISA revolutot igen, szóval nem akkora dolog megoldani.
-
TechN7ne
nagyúr
Alza ,
Kiterjesztett + 3 év garancia 90k
Kiterjesztett + 1 év garancia 45k
Attól függ hány colos ,ezek 55 re értendőkGarancián kívüli meghibásodás esetén megjavítjuk a terméket, kicseréljük egy új termékre, vagy jóváírást állítunk ki a teljes vételárról.
A törvényes jótállási időn felül akár 3 év garancia.
A teljes biztosítási kárigényt mi intézzük helyetted, csak jelentsd nekünk a kárt.
A nagyméretű háztartási gépeket otthonodban javítjuk meg, és megspóroljuk a szállítás költségeit.
Érdekesség: 2021-ben a biztosító az összes kárigény 90%-át az ügyfél javára rendezte.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Suri84 #92907 üzenetére
5 év garival kell vásárolni ,részemről nem is ajánlott oled tv t venni 3 év garanciával.
És a szerviz háttér az elég ramaty...
Nem mind1 hol veszed ,pl. az ufós boltbol vagy MM (ez a két bolt visszaadja a vételárat gond esetén ha kéred ,többi meg csak szervizel meg várat).
Ilyen Sony szalon meg stb. t el kell felejteni.[ Szerkesztve ]
-
Suri84
kezdő
Annyi panaszt olvasok itt főleg az lg oled tvk-re, hogy kezdek félni tőle 🫣 mi legyen inkább Sony oled? Az volt az eredeti szándék, de nemrég volt egy rossz tapasztalatom egy sony mobillal és visszagondolva egyik sony telefonom sem birt ki túl sokat és úgy érzem csalódtam a sony termékekben az utóbbi időben. Ezért fordult át bennem, hogy nem sony hanem Lg oledet veszek... Viszont ez a sok negatív tapasztalat amiket olvasok hááát nem is tudom🫣 nyilván amiből többet adnak el ott nagyobb a hiba lehetőség is... Szerencse is kell ehhez úgy néz ki 🙂
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, sötét szobába, csak filmekre, kalibrálva melyik TV-t ajánljátok? Forrás 4K streaming + Blu-ray, Apple TV lejátszóval.
LG G2, LG C3 vagy Samsung S90C?
Új hozzászólás Aktív témák
- Wuthering Waves
- Synology NAS
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Videós, mozgóképes topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- További aktív témák...