- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
torma1981
veterán
válasz
Locutus #53540 üzenetére
Én is szereztem egy Club3D kábelt amit ajánlott a kolléga. Ha ki/be kapcsolod a HDR, Gsync akkor csinálja a villanást akkor is. Nem a kábel hibája. Nekem vagy 7 éves HDMI kábelem van és jó vele a 120Hz, Gsync stb is. Nagyon durva. LG OLED van rá kötve. Néha megy el egy pillanatra a kép, de ha kikapcsolom, bekapcsolom a tv-t jó lesz. Asszem 2k volt a kábel. Nem gondoltam, hogy jó lesz.
Most tesztelem ezt a kábelt, max vissza küldöm.
-
Segal
veterán
válasz
Locutus #53540 üzenetére
Nálam is volt elsőre villodzás, igaz nálam a 120hz bekapcsolása okozta és nem a Gsync.
Nálam is akkori legfrissebb driver a tv-n és vga driverből is a legújabb.
Igaz nálam a hdmi kábel elsőre 3 méteres volt, de ajánlottak egy másikat hogy azzal nézzem meg.
Így végül ezt vettem meg és azóta megszűnt a probléma. Nem azt mondom hogy 100% hogy a hdmi kábel okozza, de ha minden másból a legfrissebb van (nálam is és itt minden rendben) akkor jó eséllyel a hdmi kábel a ludas.
Én tennék a helyedben 1 próbát a lecserélésére. -
Locutus
veterán
válasz
Locutus #53540 üzenetére
Hát nemtom, nálam valami szopás van.
A flickering nem csak gsync on mellett jelentkezik, hanem már offnál is. Ritkábban, de van.
Ráadásul megpróbáltam gta5-öt, bent még minden ok volt, majd kiléptem, fekete kép. Resetelem a gépet, semmi.
Kikapcsoltam a gépet, újra be, attól lett kép újra a TV-n.
Megpróbáltam átállítani 4K60-ra. Fekete kép. Megint ki kellett kapcsolnom majd vissza.
Ráadásul ha megpróbálom a gsyncet visszakapcsolni, akkor teljesen vad villódzásba kezd. -
Segal
veterán
válasz
Locutus #52838 üzenetére
Piszok egyszerű a megoldás a problémádra.
Megrendeled a neten a BX-et, elmész érte vagy kiszállítják és van 14 napod eldönteni hogy bejön neked vagy sem. Ha nem akkor visszaviszed és elhozod a CX-et.
Szerintem mennie kell a G-Sync-nek, de persze ezt ne kezeld tényként csak részemről egy gondolat. A 2019-es tv-k kapták pluszba ezt. A 2020-as szerintem alapból tudja.
Enyémen a dobozon is ott van eleve a G-Sync felirat.
A többi az 100% hogy megy. A kábel a nagyon fontos, mert az viszont okozhat problémákat ha silány. -
Segal
veterán
válasz
Locutus #52828 üzenetére
Az biztos hogy kevesebb a hdmi rajta, kissebb a fenyero es gyengebb a proci.
Nalam eleve a 48as meret miatt ki lett zarva a B szeria meg akkor mar a komolyabbat szerettem volna venni ha raszanom.magam.
Lattam anno egymas mellett c9 es b9et es ott latszott nemi kulonbseb.
Persze ez otthon c szeria nelkul nem feltetlen lathato csak ugye a tudat -
xerobyte
aktív tag
válasz
Locutus #52822 üzenetére
Működni működik minden már, amiről én tudok, hogy a near black gamma shift HDR VRR 120-nál még meg van. Ez a korábbi near black flickeringgel szemben már tényleg csak az ultimate power userek (sőt, inkább a műszerek) által észlelhető képromlás (softosan fw-ből csúsztatták a gammát ebben a módban, játéknál ez tényleg nem lesz para).
-
janos666
nagyúr
válasz
Locutus #45006 üzenetére
Szerintem nem. Ugyan úgy, ahogy az 1440p120 sem megy neki (erőltetve sem, legalább is mikor utoljára próbáltam a C8-on [ami újabb/erősebb chipset, mint a B8]), pedig az is befér HDMI 2.0-ba (Sony OLED-eken is működött már 2017 óta, talán Panasonic-on is 2018-tól). Eddig még sohasem tűnt sikeresnek bármi olyat küldeni LG TV-kre, amit hivatalosan nem támogatnak (szerintem vagy explicit tiltják is, de legalább is nem "nyitott" szellemiséggel kezelik a dolgokat, whitle-list elvű lehet).
Bár lehet, hogy VGA oldalon is van explicit szűrés a standard formátumokra, amik passzolnak az interfészhez, de játszottam már passzív DP->HDMI adapterrel (+ driver TMDS limit kiütés, mert az hivatalosan csak 1.4 Alt-Mode, nem 2.0), és úgy sem megy C9-en, ami CX-en igen (pl. 4k120 4:2:0).
Ha valami, inkább kevesebb formátum fog működni (passzív DP->HDMI esetén is hiányzik valamiért a >8bit, bár a HDR10 működött legutóbb, ami korábbi próbálkozásomkor még nem).
Előbb próbálnék meg VRR-t erőltetni a B8-ra (pl. FreeSync Range-t hozzáadni az EDID-hez, ami a FreeSync kapcsolót be kéne hozza, így talán még a G-Sync Compatible-t is felhasználói manuális opcióval), de 99.9%, hogy nem megy (főleg nem Pascal-al, mert azt a driver is tiltja Turing alatt HDMI-n, szerintem akkor is, ha DP Alt-Mode HDMI passzív adapterrel, de Radeon-al talán eljutsz addig, hogy átbillented a kapcsolót és vagy elfeketedik/villog a kép, vagy esetleg örülsz).De ha igazak a pletykák/mesék, az Ampere nagyon ütős lesz, most a gazdasági körülmények miatt talán viszonylag észszerű árazással a középkategóriában (ha mást nem, legalább most nem drágul tovább).
-
janos666
nagyúr
válasz
Locutus #45004 üzenetére
Amíg ki nem próbálta valaki, hogy működik-e ezen keresztül a G-Sync, addig nem.
De az alapján, hogy DP 1.4 és nem 1.4a, illetve nincs odabiggyesztve a listára a VRR: nem.
Na meg jó kérdés az ára: véletlenül se legyen drágább, mint lecserélni a jelenlegit egy kb. azonos képességű, újabb VGA-ra, amin teljes értékű HDMI 2.1 port lesz (a DP 1.4-nek kicsit alacsonyabb a sávszélessége, mint a HDMI 2.1-nek, a 4k120 "csak" 8bit-el vagy 4:2:2-vel fér át, ami nüansz a 2019-es LG-knél a PC mód hibáival, de a lényeg, hogy VGA és adapter oldalon ez elég jó, de nem "fullos").
Ja, és az "Ultimate" az lenne, ha kapott volna egy sound-only 1.4 portot is (AVR-en át sincs VRR, főleg nem régi 1.x-esen...). -
törölt tag
válasz
Locutus #27501 üzenetére
A Panasonic tud 2x2 FullHD-ról 4K-ra skálázást. Az LG-nél viszont nincs ilyen. Ott semmit nem jelent az oszthatóság, a FullHD és 1440p közül pedig az utóbbi lesz az élesebb. A 8-as sorozat egyáltalán nem fogad 1440p jelet.
"De PC-ről hajtva senkit se érdekel a 4:2:0. Annyi erővel kvarcjátékról 720p/30fps-el is lehet bohóckodni"
Téged nem élrdekel. Mást viszont hadd érdekeljen, OK?
-
törölt tag
válasz
Locutus #27497 üzenetére
Az LG C9-ben amit én jelenleg kiemelek a tavalyiakhoz képest, az az 1440p@120 támogatás, a még alacsonyabb input lag (6-7 ms 120 Hz-en game módban), és az eARC.
Valamit a CalMAN szoftveren is reszeltek, de ennek nem néztem utána.
Elvileg 2160p@120-at is támogat a C9, aminek 4:2:0 chromával HDMI 2.0-s VGA-val is működnie kéne. Samsungnál működik is, LG C9-nél az RTINGS-eseknek nem jött össze. A C9-ben egy szoftveres limitáció (bug?) miatt 6 csatornás LPCM sincs eARC-on.
-
torma1981
veterán
válasz
Locutus #26243 üzenetére
LG advertises that the C9 supports a 4k @ 120Hz input from external devices, but unlike the Samsung Q90R, it appears that this only works with HDMI 2.1 sources, as we were unable to get it to work. We will retest this once we have an HDMI 2.1 source.
Le fordítva a Q90-nel ment a 4k 120hz. Az Lg nem.
-
kicsi kecske
tag
válasz
Locutus #25015 üzenetére
Igazából játékra sztem egyáltalán nem lesz használva. Nem vagyok nagy konzolos, sosem volt. Ha meg játszani akarok akkor ott a PC. Elképzelhető, hogy 3-4 éven belül veszek majd konzolt..de ennek nagyon csekély az esélye
Szerk: Nem csak konzol de PC se lesz rákötve
Thx az infot! -
janos666
nagyúr
válasz
Locutus #24327 üzenetére
Esetleg annyit tudok még terelni a dolgon, hogy nemrég újra volt nálam AMD GPU (notis mobil Vega), és kaptam az alkalmon, megpróbáltam CRU-val hozzáadni egy 60-120 FreeSync range-t az LG C8 EDID-hez (ha minden igaz, ez lesz jövőre a hivatalosan támogatott VRR range). A VGA driver elfogadta, de mikor elindítottam a Pendulum demót 1080p120-as Windows asztalról, akkor átvillogott a kép feketébe 60-120 közti fps-el.
Nem mint ha másra számítottam volna, de néha lehet kellemesen meglepődni (pl. azt sem hittem, hogy a B8-on működni fog az 1080p120 HDR, szóval lehet pozitívan "csalódni"). -
daneel_hu
addikt
válasz
Locutus #24327 üzenetére
Konkrét kérdés volt, tehát illett rá válaszolni.
Amúgy a másik topikban is szóba került (pedig ott a késleltetés volt a főtéma), és valaki írta, hogy 3 éve van oled tévé az LG-nél.
Bizony már 2012 óta van, tehát a nyolcadik generáció készül idén megjelenni. (nem gondoltam volna én sem)
Reméljük a beégés-dolog már a múltté. -
ImACeltic
őstag
válasz
Locutus #24065 üzenetére
Az rtings.com beállításait használom, kivétel az OLED fény, azt hiszem 19-et ajánlanak, én viszont 30-al használom. 19 nekem túl sötét.
Ezekkel a tesztképekkel csekkoltam a TV-t: [link]
John Wick-ben fentebb leírt jelenetnél állítgattam a sima fényerőt, 50-nél nem volt fekete a fekete sehol sem, 47-esen már igen. Ha nagyon látni akarod, akkor lefotózhatom majd.
-
janos666
nagyúr
válasz
Locutus #23532 üzenetére
Ha nem javul idővel, mondjuk 20 óra használat, vagy 4-5 óra "kényszerjáratás" (HDR tesztábrás "felfűtés") + esti pihenés után se változik, még a manuális pixelfrissítő sem okoz érdemi változást (még ha nem is azonnal egyértelmű javulást, de legalább változást), és észrevehető néha normál használat közben, akkor szerintem igen, írj/hívd a szervizt, legfeljebb nemet mondanak a csere igényre.
Amúgy lehet, hogy félretenném inkább a dolgot, ha gyakorlatilag sohasem zavar, lehet hogy később keletkezik pár pixelhiba, ami önmagában még nem garis, és akkor kapóra jön hogy ez is ott van és van mivel legariztatni. Annak idején ugyan így voltam a Pana G30 plazmám zajos felső csíkjával, ami csak tesztábrán látszott (meghagytam, hátha később be is ég, vagy pixelhibás lesz, netán idővel romlik a fekete, mint a 20-as széria csinálta, de azóta is úgy van, már az 5 év gari is lejárt róla, soha senkit nem zavart a csík, mert film/játék alatt nem látszik).
Szerk.: Hopsz, privát válasz lett volna privátra, de már mindegy, itt marad.
-
Secretknight
aktív tag
válasz
Locutus #23414 üzenetére
Philips Oledem is,van úgy egy éves.Megy rajta minden ,de főleg tv adások.Beégésnek a nyoma sincsen.És van a nappaliban egy Lg C8 ,ez vadi új,és valóban fantasztikus a magic remote.A képminőség mindkettőn gyönyörű,szerintem megkülönböztethetetlen. úhhh ez hosszú szóóóóóó
De...őszintén mondom az ambilight miatt szinte jobban szeretem nézni a philipset. -
PuMbA
titán
válasz
Locutus #23360 üzenetére
T IPTV a legrosszabb minőség az országban
FullHD-ban nyomatnak, mint mindenki, de annyira kevés a bitráta, hogy SD és 720p közötti képe van. Ha van lehetőséged válts kábeles UPC-re vagy Digi-re, sokkal jobbak.
(#23353) renatto. Az 1080i is FullHD, ugyanis a FullHD hivatalos definíciója az 1080 sor, ami megvan.
-
front3r
őstag
válasz
Locutus #23294 üzenetére
Ha már megint beégés: Törvényszerű, hogy változatos tartalmakkal is egy idő után beég a panel, vagy csak a fényerő fog 5-10 év használat után csökkenni, ha odafigyelünk rá egyébként hogy mit nézünk?
Nem is tudom, hogy van-e ilyen hosszútávú tapasztalata itt bárkinek..Az aláírásomban látható modell van meg tavaly május óta, pc monitorként is használom, nem láttam az időnkénti IR-en kívül problémát, pixelfrissítést futtatok le időnként.
-
alaves
addikt
válasz
Locutus #23287 üzenetére
Nem para ez, hanem daneel_hu fórumtársnak és nekem volt beégésünk és ezért óvatosságra intünk mindenkit, hogy Ti ne járjatok így. Nekem 9 hónap alatt beégett a nickjr logó narancsa (B7), nyári szünetben jócskán voltak napok amikor 65 OLED fénnyel ment 6-8 órát is ez a csatorna. Tapasztalatom szerint az eredeti panel sokkal silányabb minőségú volt mint a jelenlegi szervízpanel (eredeti panel piros tesztképen erősen bandingolt, majd a banding eltűnt és megjelent a kifakult rész.)
-
Joshi
titán
válasz
Locutus #23287 üzenetére
Itt nem arról van szó hogy ésszel használod vagy sem. Én leírtam az OLED technológia sajátosságait plazmával szemben. Ez nem elmélet és feltételezés hanem tény. Az OLED így működik ha tetszik ha nem. Az megint egy más kérdés, hogy vannak felhasználási szokások amivel lehet lassítani és lehet gyorsítani a folyamatot. De attól a folyamat ott van, és ezt az Rtings-es teszt is bizonyítja. Én azt mondom, hogy 10 évig simán jók lesznek ezek a tévék, ha kicsit odafigyel az ember, és most nem drasztikus képzoomolásra vagy 60nit fényerőkre gondolok.
ui.: azt kell megérteni, hogy a szerves anyag öregszik, elhasználódik ahogy mi is.
Hogy példát is mondjak. Kalibráló eszközöknél is használtak szerves anyagot, janos666 igazol abban hogy azok a készülékek az évek alatt pontatlanok lettek. Most nem írok konkrét típust, de ez tény. Aztán ott vannak/voltak a Verbatim szerves hordozóréteget tartalmazó írható lemezei. Botrányosan szarok voltak. Stb.
-
Joshi
titán
válasz
Locutus #23282 üzenetére
"Namost ha a plazmát tudtam 6 évig PC monitorként használni beégés nélkül, akkor az OLED-nél említésre sem méltó a jelenség. Lassan egy hónapos a TV, és csak mosolygok itt a sok baromságon, hogy ki mennyire tudja túllihegni a beégés parát..."
Csak hogy a plazma technológia teljesen más elven működik mint az OLED. Az OLED nem beég hanem kiég, azaz bizonyos tartalomra jobban degradálódik az adott pixel mint a mellette lévő. Magyarul elhasználódik, fakul mert szerves(organikus) anyagot tartalmaz. És amíg a plazmánál a pixelek "kimoshatóak" voltak, ez itt végleges károsodást jelent. Nem véletlenül ajánlott az OLED vegyes tartalomra. Minél gyakrabban váltunk más és más tartalomra annál jobb. -
daneel_hu
addikt
válasz
Locutus #23282 üzenetére
"Namost ha a plazmát tudtam 6 évig PC monitorként használni beégés nélkül, akkor az OLED-nél említésre sem méltó a jelenség. Lassan egy hónapos a TV, és csak mosolygok itt a sok baromságon, hogy ki mennyire tudja túllihegni a beégés parát..."
Nem összehasonlítható a két dolog. Szerintem a plazma "máshogy" és más körülmények között ég be mint az oled. A plazmára sokkal inkább egy fehér fényes logó volt veszélyes, az oledre inkább a piros és a sárga, vagy zöld.
Nekem 10 éves a plazmám, bár már két éve nem nagyon nézzük.
Soha nem volt beégés gondom, pedig egy 2008-as modell. -
TXT
őstag
válasz
Locutus #23208 üzenetére
Oke. Es milyen beallitasokkal hasznalod a tv-t a PC-vel? En meg agyaok, hogy a nappaliba cibaljam e a PC-t is, kicsit zsufolt lenne a dolog a melynyomo mellett... No de majd meg megkatom, mert kozben meg erdekelne, milyen az oleden a jatek altala. Amugy milyen konfigot dolgoztatsz es mennyi fps-t tud produkani 4K-ban HDR es DX12 mellett? Vagy mas a vga es game beallitas?
Koszi elore is a tapasztalataid! -
válasz
Locutus #22772 üzenetére
Nem fogja, ennyi az érdemleges infó a B9-ről: "LG B9 will be equipped with a second-generation Alpha 7 processor while the other modes will sport a second-generation Alpha 9 processor.". Tehát marad az alacsonyabb processzor, és ha tippelni lehet akkor a HDMI 2.1-et sem fogja megkapni szerintem, ámbár itt meg az összes OLED-ről ír: "And through the inclusion of HDMI 2.1 ports, all 2019 OLED TVs and selected NanoCell TVs with ThinQ AI will support high frame rate (HFR)". Remélem ez az árában is jócskán megmutatkozik majd.
-
perecKING
senior tag
válasz
Locutus #22711 üzenetére
Attol hogy neked a 8as van meg semmit sem jelent. 1év alatt. Gondolom nincs meg meg egy eve a tvd. Nehezen szallok olyannal vitaba aki maganak sem meri beismerni hogy bizony e k. draga tvnek bizony van egy nagy hatranya, mert ha dragan vettuk az csak a legjobb lehet.
Takard le csipke teritovel es hetente nezd meg rajta a penelzajtorlest akkor biztos nem eg bele semmi.
Ha hasznalod mint hetkoznapi tv-t(tv csatornak, app, konzol) akkor: be fog egni! -
perecKING
senior tag
válasz
Locutus #22706 üzenetére
vicces...
Nekem "letekert" beállításokkal is minden szar beleég. Még a netflix logo is(a netflix menüben) amit ugye nem sokat néz az ember...Utolso kepen latszik talan legjobban
kriszute
Vegyél oledet csak keszulj fel hogy be fog egni! Nekem 55C6 van de mar neztem a 8asokat is. Oled utan ugy sem vesz az ember lcd-t... ez ilyen
-
petya2012
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
Locutus #22286 üzenetére
A minél kevesebb kapcsolgatáshoz: mindig RGB Teljes és 8 vagy 12bit
HDR játékhoz talán jobb lehet YCC 4:2:2 12bit (próbáld ki!)Ha mindig HDR módban van a Windows asztal, akkor minden "legacy" ablakot átkonvertál a DWM sRGB-ből Rec2020 + 2084 formátumba, ami nem veszteségmentes és erőforrás-igényes is.
Most megnéztem és úgy tűnik, hogy a GPU csinálja már a konvertálást (régebben a CPU-t tekerte a dwm.exe), filmlejátszás közben +30% GPU használat (ez teljesen rendben lenne, de SDR játéknál 5%-ot sem akarsz feleslegesen elpazarolni --- nézd meg csökken-e az fps).Illetve ha nem egészen színhelyes a HDR mód (őőő, igen, súgó... itt sem az!
), akkor ez így még feltűnőbb (elveszik valamennyi az eredeti pontosságból a Windows-os Rec709->Rec2020 konvertáláskor, aztán több veszik el a Rec2020->kijelzőpanel konvertáláskor, mint Rec709->kijelzőpanel konvertáláskor veszne el, mert relatívan pontatlanabb a HDR mód, mint az SDR mód).
Az élességben még én sem vagyok biztos. Lehet, hogy más TV és PC módok közt, 7-es és 8-as szériák közt, (akár firmware és firmware közt) de 10 fölött szerintem élesíteni kezd. Nem tudom, hogy 10 alatt esetleg lágyít-e picit, de nekem még sohasem tűnt úgy, 10-en viszont már mint ha láttam volna nagyon finom nyomát élesítésnek (de legjobb tippem, hogy 0-10 közt semmi, 11+ élesít).
-
janos666
nagyúr
válasz
Locutus #22283 üzenetére
Töltsd le az USB-s verziót: [link] (kicsomagolás LG_DTV mappába).
A legegyszerűbb, ha semmit nem csinálsz, csak mindig PC módban hagyod a TV-t és mindig Full RGB-t küldesz neki: 50-60Hz-hez 8bit, 23-25Hz-hez 12bit, ezt megjegyzi az NVCP (mikor legelőször átvált a filmlejátszó 23Hz-re, akkor állítsd át 8-ról 12-re és legközelebb magától kapcsol ide a frekvenciával együtt).
PC módban:
SDR-hoz csak Szakértő(vil/söt) módokat használd (azok vannak Auto színtérre fagyasztva), pl. egyik BFI-vel, másik anélkül (kb. 25 és 65 OLED Fény és rendre Motion Pro ki - be, adja ugyan azt).
HDR-hez csak Színház és Techni jók (akár ugyan így oszd be a kettőt: egyiket BFI-vel, másikat anélkül).
Mind: Élességet húzd le 0-ra és kapcsolj ki minden "javítót", ami be van. Kivéve a "tónusáthelyezés" (HDR esetén) lehet Be (ízlés szerint), főleg BFI mellé (tone-mapping szinten nem kompenzál az elvesző fényhez a Motion Pro kapcsoló --- emiatt sem javaslom HDR-hez a BFI-t --- ez picit világosít).
Ilyenkor mindig ~21ms a lag és ezekben a képmódokban ~helyes a szín.TV módban kb. ugyan ez érvényes, csak sokkal több a kapcsolód, amit nem mindegy hova állítasz. De a lényeg, hogy a színtér mindig Auto legyen és minden bizb@szjavító KI, kivéve hogy a Valósághű Mozi az BE (mert ez fordítva működik, KI állásban direkt elrontja a mozgást 24Hz-el 2:3 judder-el a "hagyományos" élményhez).
Ilyenkor csak Játék módban alacsony a lag és mindig van chroma subsampling (tippre 4:2:2-t kapunk). Az egyetlen előnye a TV módnak (a TruMotion interpoláláson kívül, ha az kell valakinek), hogy jobb az árnyalás. Nem sokkal, de ha nagyon nézeget, akkor SDR-ban is látszik, HDR-ben pedig akár használat közben is feltűnhet (pl. égbolton, hogy picit "lépcsősebb" az átmenet).TV módban a Játék módokban a bal szélső állapot a Meleg2 fehéregyensúly. Ugyanakkor csak HDR módban színhelyes a játék mód, valami hülye indokkal nem engedik Auto-ra tenni SDR-ban a színtér kapcsolót.
Emiatt megérheti visszaváltani TV módba SDR és HDR filmezéshez is (mivel nem érdekel se a késés, se a chroma subsampling és van használható képmód is, de jobb a precizitás), vagy ízlés szerint HDR játékhoz is (SDR játékhoz ugye vacak a Játék mód, de HDR-hez jó, itt azt kell mérlegelni, hogy a chroma subsampling zavar jobban, vagy az hogy csak ditherelt 8bit megy ki 10 helyett és amúgy is alacsonyabb a TV árnyalatfelbontása PC módban).
Megjegyzés: pillanatnyilag bugos a Tecnicolor mód, Meleg1-re áll, de Meleg2 a jó (legújabb firmware), ezt pöccinst vissza.
DolbyVision-höz Színház vagy Játék. Teljesen mindegy (a DV mindig YCC 4:2:0, szóval nincs értelme PC módnak és a Játék sem rosszabb, mint a Színház, ha jól van beállítva -- kivéve hogy nem tudsz interpoláltatni Játék módban, de ... ehh...).
-
janos666
nagyúr
válasz
Locutus #22272 üzenetére
Ha sikerült beüzemelni, majd kíváncsi lennék, hogy te tapasztalsz-e olyat, mint ha néha (akár 10 percenként, de változó) tekergetné magát az OLED Fény a háttérben (felszalad a fényerő, mint ha feltolnám a csúszkát saccra akár 20 lépésnyit, aztán visszamegy).
Még csak Windows asztalon vettem észre és viszonylag ritkán, bár film vagy játék közben nem is feltétlenül lehet ezt megfigyelni (vagy ezerszer nehezebben/ritkábban tűnhet fel).
Az SABL is lehetne gyanúsított, de azt egyrészt elvileg kikapcsoltam az IN-START menüben, és amúgy sem látszik érdekelni az, ha pl. elkezdek rángatni egy ablakot, vagy nyomok egy ALT+TAB kombót, hogy hirtelen sokat változzon a kép. Elindul ekkora is, ha épp mozog valami a képen és mindig befejezi a fel-le táncikálást.
A C7 nem csinált ilyet.
-
Strezi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest