Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilias
tag
válasz
demmer123
üzenetére
Számomra igazából nem szempont, mert ahogy néztem hihetetlen képe van. Nem is biztos, hogy észrevenném azt, amit észre kell venni, max, ha ott van mellette egy olyan, ami tudja.
Jelenleg egy Samsung PS50C530-at hajtunk (a korát meghazuttolva meglepően jó még a képe), de már ideje frissíteni. A fényerő kérdése számunkra nem gond, igazából az S95-nél nekem jobban bejön a 90-es.
-
wiggen123
senior tag
válasz
demmer123
üzenetére
S90C tökéletes a betekintési szög most is oldalról nézem. Nem fogsz csalódni. Rtings beállításokat állitottam be teljesen, biztos nem tökéletesen, de sokkal jobb, mint az alap. Még 30 óra van benne, bejáratási időben van, de beállítások után nagyon jó a képe.
-
Calogero
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Eddig ilyen hibákat a 2018-as 8-as szériáknál olvastam. A samsung még csak most dobta az oledjét, így azt nem tudni, hogy azok meddig bírják,de lesz olyan Samsung készülék amibe szintén Lg panel lesz.
Én emiatt biztos, hogy nem jelenteném ki, hogy Lgt soha többé. Lehet hogy az általad választott samsung 3-4 év múlva lesz ilyen akkor Samsungot nem veszel többet?
-
lzolka
csendes tag
válasz
demmer123
üzenetére
Tudunk mondani másik gyártót akinek nagyobb tapasztalata van oled panel gyártása terén?
Persze, a Samu meg kínai oledek nem mentek tönkre 5-6 év után.
Ja, hogy nem sok ilyen korú van? Majd meglátjuk pár év múlva.
Néhány 5-6 éves LG-nél előjött, pedig már sok éve gyártanak oledet, idén is több milliót.
De mi a garancia hogy a másik gyártó panele nem lesz ilyen vagy még rosszabb 5-6 év múlva? Semmi. Azok sokkal később kezdték a fejlesztést és a nagy volumenű gyártást. -
-
VincentVG
senior tag
válasz
demmer123
üzenetére
ha te is hasonlo cipoben jarsz mint en, ( csak en LG C3 al "szivok" ),
sztem ez elvileg megoldja:
optical to jack ( female )
ahogy latod oriasi az osszeg
, viszont a review-k miatt meg nem vettem meg,
mert nem mindenkinel mukodott. nyomozom h van e 100% biztos megoldas - biztos h van, csak kinek van erre ideje..
egyebkent meg elkepeszto idegesito ez az agressziv only bluetooth fules iranyba tolodo strategia ( apple szepen kikovezte az utat -orias marginnal), foleg ugy h nem mindegyik eszkoz viszi at tokeletesen a hangot ( lasd nalam a 2.gen airpods "akad" random ) + van keses is ami pl jateknal nagyon zavaro.
beugrottam mediamarkt-ba es emagba, de annyira retegtermek h nem tartanak ilyesmit.
-
csenzi2
tag
válasz
demmer123
üzenetére
4.1. A Promóció 2023. Szeptember 18. napján 0 óra 00 perctől 2023. Október 16. napján 23 óra 59 percig, vagy a Promócióban Résztvevő Terméknek, valamint a Ráadás Termék készleteinek erejéig vagy visszavonásig tart (a továbbiakban, a Promócióban Résztvevő Termékek Megvásárlása valamint a Ráadás Termék Igénylési Időszak együttesen: „Promóciós Időszak”), amely az alábbi két időszakból tevődik össze:
· Promócióban Résztvevő Termék megvásárlása: a Résztvevő a Promócióban résztvevő termékeket 2023. Szeptember 18. napján 00 óra 00 perctől 2023. szeptember 24. napján 23 óra 59 percig, vagy a készlet erejéig tudja megvásárolni a Promócióban résztvevő üzletek valamelyikében: (a jelen szabályzatban: „Promócióban Résztvevő Termékek Megvásárlásának Időszaka”).
· Ráadás Termék igénylésének időszaka: a Résztvevő a Kedvezményt 2023. Szeptember 25. napján 10 óra 00 perctől 2023. Október 16. napján 23 óra 59 percig, vagy a készlet erejéig vagy visszavonásig tudja igényelni az alábbi weboldalon keresztül:
(a jelen szabályzatban: „Kedvezmény Igénylési Időszak”). -
szkutyi
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Valszeg ég és föld hisz a két tv között van minimum 5év! Azóta azért sikerült nagyobb fényerőt kicsikarni az oledekbol...ezért vettem én is.
Pont annyira ajánlott mint a többi Márka..attól függ kitől kerded ..a samsungos itt samsungot fog mondani, az összes többi pedig mást...
Qd oled nagyobb színteret fed le, nagy a fényerő, homogénebb a panel, ha van is, akkor minimális a tinting.
Ha dv nem fontos, és hiszel a jó szervizben ami kozeledben van akkor lehet számodra jobb a Samsung!
Mai nap néztem meg mennyire foltos a c3, kb 110 óra van benne, ez tartalomnál egyáltalán nem látható: [kép] [kép] [kép]
Valós tartalom: [kép] -
válasz
demmer123
üzenetére
Semennyire nem érné meg (szerintem).

Bár itt a topicban ahogy nézem elég domináns az a vélemény hogy pl egy CX "fényévekkel" jobb, mint egy BX. Szóval ilyen alapon mindig mindent megérne cserélni.

(kivéve nyilván azokat a szerencsés eseteket amikor nincs vagy alig van árkülönbség a kettő között)Én máshogy látom, de kisebbségben vagyok. Szerintem onnantól hogy OLED, tökmindegy hogy melyik... pénztárca és ízlésfüggő. Ha van az a +50-100ezer amit erre tud szánni valaki, akkor "megériheti" bámilyen csere, vagy "feljebb" lépés.

Mondjuk nyilván egy B8 - CX csere pl tuti hogy ennél többe kerülne jóval. -
Fisha
őstag
válasz
demmer123
üzenetére
Van most valami bajod vele, vagy hiányérzeted? Alapvető ugrás nem történt panelok terén azóta. Kicsivel szebb mozgást, 120-as bfi-t, jobb interpolációt, talán valamivel szebb feketéket kaphatsz egy CX-től. Illetve ha izgatnak az új konzolok, akkor érdekes lehet. Amúgy én a helyedben még nem váltanék, ha nincs semmi hiányod jelenleg.
-
bigmasterg
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Mondja is az elején, hogy ne azt nézzük, ami a képen van, hanem arra kell figyelni, amit mond.
A kamera sem tudja felvenni rendesen a tv-k képét, eleve nem szemből vannak és te is valamilyen megjelenítőn nézed.
q90 pl hdr tartalom mellett túl fényes.
Egyébként jó tv, de még túl magas áron. -
Joshi
titán
válasz
demmer123
üzenetére
"Ezért is kérdeztem hogy lehetséges vízszintesen is banding?"
Konkrétan ezt írtad: "2 hónapos B8-as tv a 16:9-es fekete vászon csík ott maradt csakis jobb oldalt felül."
Plusz 90°-al elforgatva linkelted a képet. Szóval amit el lehetett rontani azt elrontottad.
Nem hallottam horizontal bandingről, de lehet hogy már az is van.
Egyelőre még hagyj egy kis időt a tévének, aztán ha ~1hónapon belül nem változik jelentsd be a szerviznek. -
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
demmer123
üzenetére
Nekem cserélték a panelt ugyanilyen hibánál. De elvileg ráérsz vele, hátha lesz több is.

(#25386) BenFe: "Viszont ha ilyen az Lg hozzáállása, akkor nem kell finomkodni az Oled fénnyel, mert amíg 2 éven belül beég és cserélik"
Ez nem jó hozzáállás szerintem. Csak azért túltolni a panelt, mert úgyis kicserélik... hááát, nem egy barátságos elképzelés. Nem beszélve arról, hogy 60-70-es oled fényerő szétveri a szemedet.. 20-25 a normális sötét szobában...
-
Joshi
titán
válasz
demmer123
üzenetére
Az első 100-200 órára add oda a tévét a szomszédnak, ne hogy beégjen nálad.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként hol olvastál te olyat, hogy nem lehet nézni akármit? Pont az a lényeg hogy menjen minél változatosabb tartalom lehetőleg mérsékelt fényerővel. Ennyi. HDR-t nem kell piszkálni, az jó úgy ahogy van.
Pl. Aquamen 4K Dolby Vision verzióban vannak teljes képernyős IMAX jelenetek is. Nagyon állat.
-
sakal83
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Azert nem himestojast vettel.
hasznald normalisan. Film tv csak ne hagyd orakig egy adason meg ne huzd ki.Oled fenyerot meg amin kenyelmes es tetszik. 50 felett ugyse nyomod. A kontrasztot es a fenyerot meg par nap mulva allitsd be a fekete es feher mintakepernyokon youtubeon. A feketet a fenyero szinttel allitsd. Youtube screen test black clipping. A feheret: 3 white clipping.
-
válasz
demmer123
üzenetére
Használd nyugodtan... a lényeg a változatos tartalom, a többi nem érdekes az elején sem.
Filmet is nézhetsz, csak azért ne csak az menjen éjjel nappal.

Egyébként a pixel refresh megoldja a filmes sávokat simán.
Én nem vettem le a HDR 100-at se, semmi baja sem lett a tévének, mai napig köszöni szépen megy, pedig már több, mint egy éves asszem (B7). kb.
És csapattam konzollal is sok sok órával az elejétől kezdve... néha majd 24 órát ment folyamatosan szinte.
-
chros
őstag
válasz
demmer123
üzenetére
Epp ma reggel irtam fentebb pont hasonlo problemarol. Szerintem a kabel lesz nalad is (?) a ludas. Kerj kolcson masikat, ha neked nincs.
Plusz probald meg a TV masik HDMI portjain is, biztos-ami-biztos.(#25255) PuMbA: nem talaltam ilyan topikot, csak ezt: [link]
Be tudnad linkelni? Koszi@(#25256) FollowTheORI: "A deep color a 8bit RGB jelen felüli képességekhez kell"
Ez erdekes, koszi.
"A PC módra állítás nem okoz semmi ilyesmit ..."
Na, majd meglatjuk

"Olvasd el a kézikönyvet ..."
Ha lett volna idom ra ...

"Egyébként a forrás választónál a legalsó összes bemenet pont megnyitása után ..."
@(#25257) junior19: "Forrásválasztó gomb- összes forrás ..."
Koszi!
"Ha több hdmi bemenetet is használsz ..."
Csak 1-et, a PC-t szerettem volna

"állítsál be mindent, ami fontos neked ..."
Ez megvolt egy 1 fel ora alatt firmware frissitessel egyutt (ISF Dark Room reset, majd minden opcio kikapcsolva, deep color bekapcs, oled light: 35, RealCinema On).
-
-
junior19
senior tag
válasz
demmer123
üzenetére
A fekete szint beállításának csak a forrás videószint kimenetéhez van köze, teljesen mindegy, hogy sdr, hdr az anyag, sötétben nézed, világosban.
Ha rgb jelet küld akkor a tévén a magas módot kell választani, ez általában pc forráskor, vagy játékoknál használatos.
Ha YCbCr jelet küld a forrás, amilyet általában a videólejátszók (bd, médiaplayer), akkor az alacsony módot kell választani.
Sdr módban a dinamikus kontraszt nem kell. -
BenFe
tag
válasz
demmer123
üzenetére
Köszi mindenkinek!
Mennyit bírhatnak ezek kb? Mostani tv-ben 7600 óra van, ezek is bírnak szerintetek annyit?
Régen a plazmáknál is mondták, hogy ahogy öregszik úgy csökken a fénye stb. de még a mai napig bírják sokaknál....nyilván nem mindegy az igénybevétel, de nem mai gyerekek már azok...
-
-
janos666
nagyúr
válasz
demmer123
üzenetére
Szerintem HDR-ben simán észrevehető a különbség a sötét színeken még akkor is, ha nincs egymás mellett a kettő, de az is igaz, hogy sokakat még nagyobb eltérések sem zavarnak és az is, hogy összességében így is élvezhető a kép, illetve én is inkább a C7/B8 HDR módját preferáltam akármelyik készülék SDR módjához képest (többet tesz hozzá a HDR, mint amit elvesz az Alpha 7 féle HDR színtorzítás).
Pl. nagyobb a difi (bár más tekintetben) a Cinema és Ciname Home profilok közt TV-n belül, mint a B8 és C8 saját Cinema profiljai közt (ez most mind HDR-re értendő), mégis sokan csak ízlés szerint tudnak random választani, maguktól szemre nem tudnák eldönteni, hogy melyik a "helyesebb" gyári színprofil a kettő közül (és aztán még ott vannak, akik képesek nézni a Standard-et is...).
De aki hozzá volt szokva a tényleg korrekt színekhez már SDR-ban és esetleg olyan filmet néz most HDR-ben, amit látott már korrekt színekkel SDR-ban, annak ha felhívjuk a figyelmét, hogy mit nézzen, szerintem nem nehéz észrevennie, hogy kicsit sötétebbek a szaturált színek HDR-ben, mint lenniük kéne (Alpha 7).
Ez látszik néha az arcokon is, de főleg fehér háttérre festett színes ábrákon. Pl. egy zárt térben lengő élénk színű színes sávokból álló zászló is nagyon árulkodó lehet, hogy a fehér sáv/háttér sokkal jobban "világít" a rikító színes sávokhoz képest. Olyan, mint ha külön a fehér sávra lenne fókuszálva a megvilágítás, vagy fluoreszkáló festék lenne a fehér mezőn. Ugyan így "körbevilágítja" egy fehér fal az emberek arcát, amitől relatívan érzékelve kiszürkül a bőrszín. Bár ha minden szín hasonlóan sötét és/vagy hasonlóan szaturált a jelenetben, akkor nagyon könnyen alkalmazkodik hozzá az ember és egyáltalán nem veszi észre, csak néhány jelenetben jön ki (vagy ha van mellette másik TV). -
-
renatto
őstag
válasz
demmer123
üzenetére
Én kb ennyiről nézem - film/tv - az 55B7-et és teljesen rendben van. Abszolút mozis a hatás. Amúgy ezen a távolságon pont a határon ülök, ahol már lehet veszítek a 4k részletekből. Játéknál valamiért jóval közelebb ülök, kb 1 méterre. Legközelebb valószínűleg 65"-t veszek, mivel azt látom, hogy néhány apró részlet még nem jön ki 55"-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- LG OLED C1 55"
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, viszont a review-k miatt meg nem vettem meg,

Vhiktor