Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Magisk
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
2023 novemberi:
(77" S90C)
-
Laraxior
titán
válasz
Roland861010
üzenetére
2023-as S90C-re is jön még. Most is van valami, de még nem dobtam fel. A tiédre hogy nem?
-
Laraxior
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Tavaly kínlódtam vele nagyon sokat, úgy döntöttem, hogy inkább a netflix menjen a levesbe, így a csúcsszuper TV gyakorlatilag egy másodlagos monitor szerepét tölti be
Megmondom őszintén, hogy rá se mertem már próbálni, mert emlékszem milyen idegem volt tőle. De sokan panaszkodnak a Samsung + Denon párosra. A TV ugye updatel magától, de az erősítő nem.
Majd összekapom magam két Xanax kíséretében és megnézem
Hányszor eljátszotta az elején... bekészítettem a kis popcornomat, elhelyezkedsz a TV előtt, indítanád a filmet, aztán nincs is film
-
Laraxior
titán
válasz
janos666
üzenetére
Mindjárt megnézem, még a CPU-t nyekeregtetem a rendszerben
#116792Vhiktor: Én anno kipróbáltam mindent, amikor megvettem az erősítőt, meg a házimozit és egyszerűen nem talált jelet, vagy olyan gyorsan eldobta, hogy nem tudtam kiválasztani a bemeneti jelet. Pedig nincs más rákötve, csak az erősítőn keresztül a számítógép. Akkor volt nálam egy halom kábelfajta, de ha a TV-n a saját applikációját használtam, pl netflix, akkor utána kb másfél órámba telt átváltani a bejövő jelre, ami a számítógép (ergo sima monitorként funkcionáljon)
Olvastam máshol is, hogy ez Samsung feature, ugyanúgy ahogy a monitoromnál is problémás a biosba való bejutás (Azzal is mit szoptam, videokártyát cseréltem, windowst telepítettem) Egyszerűen annyira alap jelet küld az alaplap biosa, hogy a monitor nem is érzékeli, ezért be se kapcsol, tehát azt érzékeli, hogy nem kap jelet
Még rátett egy lapáttal a felbontása is a G9-nek. Viszont rájöttünk a másik topikban, hogyha csökkentem a felbontást, azaz bekapcsolom a pip módot, akkor a 2560x1440-nel már megbirkózik és megy rendben.
Viszont a TV-nél nem jöttem rá a megoldásra, bár azóta már jött rá pár software update, de nem volt gyomrom már próbálkozni. Ezért sincs netflix fiókom
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
S90C-nél nem tudjátok, hogy lehet-e fixálni az utolsó használt csatornát?
Konkrétan az erősítő lenne, ha egyszer rányomok egy netflixre, vagy akármire, elég nehezen találja meg újra
-
Laraxior
titán
Úgy tudtam, hogy a C3 oledben is 10 bites panel van, de több helyen is olvasom, hogy megy 4K@120Hz RGB 12bittel.
Itt egy fórumtárs is így használja már régóta, pont a VGA topikjában jött elő. -
Laraxior
titán
Örülök neki, hogy nem csak én szívok a számítógép - erősítő - TV trióval
-
Laraxior
titán
válasz
alaves
üzenetére
Az a gond, hogy a TV nem találja a komplett erősítős vonalat. Hol megjelenik, hol nem. Most épp az van ami volt régebben, hogy nem találja, hiába állítom át a Windowsban a másodlagos kijelzőt akarom, a TVn nem jelenik meg semmi a listában.
A smart things a TV és utána kellene jönnie a Denonnak. (Megnéztem, jelenleg nincsen net az erősítőn. )
Szóval a TVvel van valami. De megoldást nem találtam rá. Már jóideje nem is keresem, úgysincsen kábel TV-m. Persze jó lenne ha működne minden flottul...
Most megint fogalmam sincsen mikor fog előugrani, ergo mikor használhatom a TV-t monitorként, mikor tudok filmet nézni
-
Laraxior
titán
válasz
alaves
üzenetére
Hmmm, érdekes, szóval, ha leszedem az erősítőt mondjuk a wifiről (már azóta új routerem van, új jelszóval ,ergo tuti nem csatlakozik) akkor elképzelhető a probléma orvoslása?
Természetesen minden hdmivel van összekötve. Amikor ment, akkor tudott mindent, amit kell, illetve monitorként tudja is. De amúgyis végigpróbálgattam millió hdmi kábellel, szóval az ki van zárva. -
Laraxior
titán
válasz
makoss
üzenetére
Gondold el, nekem kábeles TVm sincsen, csak a TV-s appon akartam netflixezni.
Biztos, hogy a TV a gondja egyébként, mert régebbiekkel működik, mintha csak oledekkel olvastam volna a gondot.
Ilyeneket dobált fel:
[link]
Próbáltam mindenféle kábellel is, de aztán feladtam, lemondtam a netflix előfizetést, maradt monitorként. -
Laraxior
titán
válasz
makoss
üzenetére
Én ezzel sz*ptam jópár hetet.
Az lett a megoldás, hogy nem használom a TV-t, csak monitorként.
Senki sem tudott rá semmit se mondani, más fórumon sem találtam megoldást, csak a problémát, de Samsung TV-vel.
Ha nincs rajta más, csak a VGA, akkor nincs gond, de mihelyst a TV appos Netflixre váltottam, totál eltűnt a számítógép. Kipróbáltam mindent.
Azóta jött frissítés a TVhez, de már ki sem merem próbálni, hogy javult-e olyan gyomorgörcsöm volt miatta, amikor megvettem a házimozi szettet a TVhez.
X2800H - 77" S90C - RTX 4090. -
Laraxior
titán
Csak megjegyzem, hogy Denon + S90C is problémás. De sok baszakodás után elengedtem, használom monitoként a TV-t és kész
Megoldást nem találtam neten, viszont hasonló gondokat, hasonló konfiggal igen.
Pontosan, mint a másik Samsung kijelzőm, a G9 monitor. Eldobálja a jelet, ha gondol egyet. Megoldás nincs. -
Laraxior
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
0.36EUR/ kWh... minimum.
Lehet találni olcsóbban, de ott meg minden vackot rátesznek.
Tavaly havi 53EUR-t fizettem, 1500kWh/éves szerződésem volt. Asszem leolvasáskor kb 2200 lett, megemelték a havidíjam 67EUR-ra. (~130EUR-t kellett ráfizetnem)
Meg most jött a drágajánosom levél, hogy sajnáljuk, de a piaci helyzet blabla, a 67-ből 77EUR lesz havonta.
Villanytűzhely megy sokat, számítógép, 49" oled monitor, 77" oled TV, meg az apróságok még mellette. Idén vettem klímát is, na ott azért már figyelek, mert az már húzza rendesen az órát.
-
Laraxior
titán
~2000kWh lett tavaly nekem. Igaz egyedül lakom, 67EUR a havidíjam, ami általány.
1500-as csomagot kötöttem, 53EUR/hó díjjal, de azt megugrottam, ezért megnövelték. (DE, Frankfurt) 30 pár cent egy kWh. Annyira nem vészes szerintem. -
Laraxior
titán
válasz
jesszjessz
üzenetére
Driverben a PC-nél választod ki a felbontást?
Nagyon ötletem nincsen, azért a sync-nek mennie kellene.
(G-SYNC Compatible monitors support variable refresh rate on GeForce 10 series and higher GPUs on Display Port and GeForce 30 series and higher GPUs on HDMI 2.1.) [link] -
Laraxior
titán
válasz
jesszjessz
üzenetére
Én sokáig 1080-al használtam, sajnos a hdmi 2.0 elég szűk keresztmetszet volt.
A driverben betudod kapcsolni nem? Ufos teszt megmondja, hogy működik-e a szinkronizáció vagy sem. -
Laraxior
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Hát nem tudom, én a munkám miatt minden második, harmadik évben járok szemvizsgálatra, jó szemem van, de már default felbontásom sem tudom elolvasni a mappa tartalmát a TV-n sima 100%-os betűnagyítással, azaz alapon.
A videokártyák is épphogy most érik utol ezeket a nagy felbontás és magas frissítés párosítást, ugye az RTX4090-en nincs is DP2.1-es csati.
Bár ez valószínűleg nem sok embernél releváns, hiszen nem sokan használják monitorként, mint én
-
Laraxior
titán
Nem tudjátok, ha a mediamarkt weboldalán beteszek egy hamarosan elérhető terméket a figyelőlistába, akkor küld értesítést, ha ténylegesen is elérhető lesz, vagy figyelnem kell minden 5 percben az oldalt?
-
Laraxior
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nekem sose' volt
Igazából mostmár semmim nincs. Lemondtam a Primeot, a Netflixet is, telefoncsomagból is kisebbre valtottam.
Ezekkel a havi előfizetéses vackokkal jó kis számlát lehet összevakarni. Minden csak pár euro, aztán a végére már 3 számjegyű, ha nem figyel oda az ember.
Nem mintha nem tehetném meg, de baromira idegesítő, hogy van a számlakivonaton 40 piros tétel, amik a mínuszok, és csak egy bejövő zöld van.
Tudom, hülyeség, de nah
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Erre a listara nem lehet fixalni az erositot?
Mert ha inditok egy netflixet, az lesz a legutobbi es utana mar eleg nehez behozni az erositot, illetve a kepet a gépről. Buzi egy anomalia.
-
Laraxior
titán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Az enyem lyukasan jott pl
Kicsit megallt bennem az űtő, amikor kicibálták a teherautoból, ahol persze egymasra volt borulva az osszes. A tied megszarad, semmi baja
-
Laraxior
titán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Van abban annyi hungarocell, hogy nincs semmi baja

-
Laraxior
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Van rá kulso program is, vagy a bongeszoben.

Anno egy rtx3080at en is megcsiptem, tok veletlenul, itt a forumon ugyanugy latta a srac hogy elado, de neki mar nem sikerult ranyomnia. Egy nap alatt elment majdnem duplaáron.
nem vagyok nepper, munkanelkuli voltam epp, kellett a penz. -
Laraxior
titán
Némelyek úgy kezelik a külföldöt, mintha egy másik bolygó lenne...
Akartam valamit venni az apróról pár éve, láttam megbízható a tag, már láttam régóta. Gondoltam nem lesz gond. Vázoltam a helyzetet, hogy Németország.... á, az nem megy, bonyolult, lassan ér oda (Neked nem mindegy, ha előreutalok?)
Itt is ugyanúgy van város, utca házszám, irányítószám. Pontosan egy sorral kell többet írni, az ország nevét.
Szóval ez annyiba is maradt.
Amikor megindult a bányászláz az RTX3xxx szériánál, akkor küldtem haza "egy pár" VGA-t. Pár hete jeleztek, hogy itt vásárolták valakitől, aki tőlem vette, furi tünetei vannak a VGAnak. Mivel saját magam regeltem be a Gigánál, 4 év garancia volt rajta. Kipostázta a srác nekem, lerendeztem a garit, visszaküldtem neki. Azóta is használja. Azt hiszem ~30EURba került a művelet (postaköltségek)
A processzoromat Dániából vettem, mert ott volt a legolcsóbb. Garancia? Intel. Ráadásul most kiterjesztett. 5 év.
A TV-t is megvettem volna Magyarországról simán, de az itteni akciót nem tudták überelni, pedig otthon is jó árban volt.
-
Laraxior
titán
Nálunk elérhető még, de egy helyen van csak normális árban 2240EUR, mindenhol máshol 3000 felett.Szóval ~1600-ért bazi jó vétel volt
Nem nagyon volt még ilyen hardverem, ami ennyire tartotta volna az árát. (kivéve az rtx4090) -
Laraxior
titán
Van fent youtubeon olyan video ahol egymás mellett megy két oled tv, kalibrált és nem kelibrált, hogy látni lehessen a különbséget.
-
Laraxior
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Mindegyik kábel tudja a 120Hz-et.
Ez 100%, ha bekapcsolom a TVn a kiterjesztett bemeneti jelet, akkor válthatok is 120/144Hz-re. (S90C tudja a 144Hz-et is) 10bit is megy, de felajánlja a 12bitet is.
3m-es tesztelve, és az 5m-es kábel is. Erősítő nélkül, simán a TVt használva kijelzőként.
Megjegyzem, hogy a Samsung G9 monitorhoz kapott DP-DP kábelem sem tudja ezt kisebb (5120x1440) felbontáson.
Szóval a kábel biztosan jó, de azért ma jön egy itteni kollega által ajánlott méregdrága audioquest kábel. [link]
Most pl. belőttem, fogalmam sincsen hogyan, de elindult végre. Tettem fel régebbi drivert a videokártyához. De ha kikapcsolok mindent, mert nem megy éjjel nappal folyamatosan semmi, akkor pl másnap már nem megy a kijelzőváltás. Hol ebben a logika?
Azért nézem gépről a filmeket, mert ott van a sok tárhely amiről elérem őket. Nekem ez így kényelmes és bevált. Eddig.
Van esetleg valami sorrend az indításhoz? Vicc, de nem nagyon tudok másra gondolni. Először az erősítőt bekapcsolni, aztán a TV és végül a számítógép, vagy tudomisén.
Az erősítő jó a TVvel, Netflix, meg a többi vacak simán megy.
Ekkora szívás nem létezik, ráadásul nem is valami használt olcsó vackok...
-
-
Laraxior
titán
Bekapcsolás után feldobott valami olyat a TV, hogy "beállítjuk hogy a TV a legjobb minőségbe menjen" Vagy valami hasonlót, és a beállításokban van a menüpont. Találkozott vele már valaki, hol találom ezt meg?
S90C
-
Laraxior
titán
Az erősítő menüjét hol talalom a TVben?
-
Laraxior
titán
Leszedtem a fóliát a TVről
(csakmegjegyzem) -
Laraxior
titán
[link] Rendeltem egy ilyen vackot a Z906 helyett, kerdesem, hatha van itt meg valakinek hasonlo rendszere. Hdmi kabellel kell mindent osszekotni? Ugy ertem a szamitogepet az erositovel. A 5v-t az erositovel az tiszta) csak mert jelenleg a Z906 optikaival van a TVn, de a szamitogeppel analog jack-jack kábellel.
-
Laraxior
titán
Én betudom a hullámot a rajta levő gyári fóliának
Mert biza én nem vettem le, se a TVről, se a monitorról
-
Laraxior
titán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Az elkövetkezendő 10 évben nem is óhajtom lecserélni, tekintve nálam a TV eddig kimerült a 300eurós kategóriában, arra a heti két filmre

Innen egy kollega "csőbehúzott", (amit azért köszönök neki, mert nem bántam meg) aztán így az én szekrényemre is került egy
Meg kell hagyni, hogy jól tartja az árát, lassan egy éves lesz, és még mindig ugyanannyiba kerül, mit amennyiért vettük
Nem úgy, mint a 49-es samsung oled monitorom, azon már van 400eur mínusz
-
Laraxior
titán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Monitornak használom én is, de csak filmnézésre, mivel nincs kábelTV-m, ami van a samsungtól az meg nem érdekel, igazából egyik TV adás sem érdekel. HDR van bekapcsolva, fényerő fogalmam sincsen, nekem kényelmes és jól láthatóra van állítva
-
Laraxior
titán
Van itt olyan aki csak úgy használja a TVt, ahogy éppen jólesik neki?
Akárhányszor benézek baszki, mindig rajtam a gyomorgörcs, hogy tönkremegy, beég, nem úgy működik ahogy kellene
Holott, ha bekapcsolom úgyanúgy tudom nézni, mint bármelyik más TVt
Azt se tudom, hogy hol kellene keresni ezeket a beállításokban
-
Laraxior
titán
Jó a kábel, az a nyavalyás sync box nem engedte 144Hz-re.
-
Laraxior
titán
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Nekem hdmi 2.1-el csak 100 es 120Hz-et ajanl fel, 3080Ti-vel. Dp-hdmi kabellel nem probaltam.
-
Laraxior
titán
Megy a 120Hz
-
Laraxior
titán
De ha leesik, akkor nincs semmiféle kompenzacio, garancia, mert az áll ott, hogy ide meg oda nem szabad feltenni. Mint ahogy akkor sincsen, ha nem azzal a csavarral, tiplivel teszed fel amit melléadtak

-
Laraxior
titán
Hát nem tudom, de nekem mondjuk pl az avatar way of water eléggé lemászott a TVről
-
Laraxior
titán
válasz
Black Dragon
üzenetére
Nekem S90C van, gyakorlatilag monitorként használva. Bár jelenleg csak egy GTX1080 van mellette és hdmi kábel, így csak 60Hz-en megy, de már úton van a 3080Ti, ott már lesz 120-144Hz is hdmivel.
Panaszom nincs rá, sokat nem megy nálam se, de többet, mint az eddigi TVm az biztos, nagy az élményfaktora
-
Laraxior
titán
Anno en is vettem az 55" tvhez talpat, de nem volt azert annyira egetrengeto osszeg, 20-30€ korul, es szép fekete edzett uveg talp.
-
Laraxior
titán
válasz
junkpod
üzenetére
Akármihez. Hangra, videora, vannak elorekalibralt profilok is. A tv hdmi kabele bemegy a sync boxba. Nem muszaj szamitogepre kotni, applikacioval is megy. A ledsor sem ilyen vekony filleres ratyi, hanem komolyan massziv darab, csodalom, hogy még nem esett le a tv hatuljáról.
-
Laraxior
titán
Megérkezett időközben az ambilight az S90Chez
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Anyagi helyzetek és életutak
- DUNE médialejátszók topicja
- Trollok komolyan
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(77" S90C)