Hirdetés
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
válasz
no!smak3r
üzenetére
Látom nem teljesen ment át amit írtam, nálam nincs gond normál tartalomnál, ha lenne nyilván én is elkezdeném teszt képekkel/videókkal még jobban idegesíteni magam, de amíg nem látok hibát addig minek? Lehet, hogy full banding a panel 5%-os szürkénél, de nem igazán érdekel amíg film/játék közben nem tűnik fel! Ráállt a szemem az "apróbb" hibákra hidd el, egy full DSE-es Q80T-m volt előtte, ami nem vetette meg a bandinget sem...
-
JegesEmber20
aktív tag
Sziasztok!
Oled TV-ket nézek black friday óta, viszont a fórumon ajánlott 55-ös LG C1 nem szeretne visszakúszni 370k-ra (ami pont a budgetem) a 48-as meg túl kicsi lenne 3,5 méterről, így szerintem lemondok róla.
Szembejött velem a Philips + soundbar promóció (holnap éjfélig tart) ami eléggé felkeltette az érdeklődésemet (leginkább a DTS support, az ambilight és az ingyenes soundbar miatt).
Ambilight teljesen levett a lábamról YouTube videók alapján!
A TV-n nem lesz játék, sötétebb szobában 90%-ban Netflix/YouTube illetve HDD-ről 4K-s filmekre lenne használva, maradék 10%-ban kb heti 5 óra TV adás (még így is sokat mondtam), illetve ha van valami jó focimeccs.
Gondolom ez annyira jó deal, hogy felesleges lenne várni a klasszikus januári/februári akciózásokra, nem? Mert szerintem öngól lenne, ha pl 340k-ra csökkenne január közepén soundbar promó nélkül...
Viszont majdnem mindenki C1-et vett a fórumon az utóbbi hetekben, még úgy is, hogy ez a Philips akció már tart egy ideje..
Ennyivel jobb a C1? -
szasanyi
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
& gringoka - köszi, akkor nem küzdök tovább. Nem értem ezt már miért nem tudták megcsinálni, hiszen ez egy 2021-es felsőkategóriás tv vagy mi a fene.
-
FingR86
őstag
válasz
alaves
üzenetére
köszi a tippet.
be is igazolódott, olyan felirat volt benne amit nem kezelt a CX.
az meg, hogy a külső feliratot nem látta az én tudatlanságomból adódott.
mivel én a filmeket egy Kodi media szerverről nézem és ott hiába volt a film mellé rakva az srt fájl, nem látta a gyári lejátszó. Feldobtam a felirat nélküli mp4 muxot egy pendrive-ra és mellé dobtam az srt fájlt, így már azonnal látta a mellé pakolt feliratot. Ma is okosabb lettem
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
- Dolby DTS: CX/C1 szériánál nincs DTS licensz (akárcsak a Samsungnál), ezért ha bármilyen formában ilyen fájlt akar lejátszani az ember, abból némafilm lesz. Bluray lemezes filmek 50%-át lehet így bukni, de letöltött filmek is kb fele ilyen hangformátumot használ. A passthrough beállítás sem segít ilyen esetekben, mert a TV nem továbbítja sehová azt az audio codec-et, amit nem ismer, hiába dugok rá 1 olyan soundbar-t, ami kezelné.
-
szasanyi
félisten
Ha az LG C1-hez közvetlenül (HDMI) csatlakozik eszköz (PS5, Z9X médialejátszó, stb.) akkor a TV-hez csatlakozó AVR-en valóban csak sztereó hang szólaltatható meg? Mert nálam más hangsáv nem jeleníthető meg és nem tudom, hogy így nem is lehet vagy én csinálok valamit rosszul…
-
FingR86
őstag
válasz
alaves
üzenetére
már csinálom a muxot.
szerintem az kavar be, hogy ami alapból benne van az mp4-ben felirat az nem tetszik a tv-nek és amiatt nem látja a külső srt feliratot.
most csak kép és hangsáv lesz az mp4-ben és külön kerül mellé srt fájlban az utf-8 felirat
kíváncsi leszek így mire jutunk. -
Celtis
veterán
válasz
miklos0514
üzenetére
-
FingR86
őstag
az miért lehet hogy CX nem tud lejátszani mp4-ből feliratot ?
MKV-ból simán megy...
Általában szinkronos DV MP4 fájlokat nézegetek, de most nézni akartam egy feliratos DV MP4-et és semmi. Hiába raktam mellé külső feliratot átnevezve a film címére, és akkor sem.
Biztos, hogy tartalmaz az MP4 fájl feliratot, mert PC-n látszik benne.
ötlet ? -
P1eTr0
aktív tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Vicces, mert a napokban néztem én is pont ezt
-
Multibit
nagyúr
Ezzel kapcsolatban lehet biztosat tudni, vagy továbbra is csak feltételezés? Ha igaz is, jelent ez gondot? Annyival gyengébb a tavalyi felhozatal, hogy indokolja a jelentős árkülönbséget?
-
alaves
addikt
válasz
miklos0514
üzenetére
[link] ez nálam a 2 pontos fehéregyensúly korrekcióval 6500 K közelében van szép képpel. SDR OLED fény: 30-35, HDR/DV OLED fény: 75-100. HDR/DV-ben is ugyanúgy kikapcsolni a 'fokozókat', 'képjavítókat'.
-
Celtis
veterán
válasz
miklos0514
üzenetére
Az rtings-eset próbáltad? Nekem bejött.
-
miklos0514
csendes tag
Tudna valaki bevált beállítási adatokat küldeni LG OLED 48C Tv-hez.Sajnos a gyári értékek nem jók, a saját beállításommal sem vagyok teljesen elégedett.
-
powerup2
addikt
válasz
tibcsi2012
üzenetére
Nekem nagyon finom polirozókendőm van

-
tibcsi2012
csendes tag
Nektek melyik mikroszálas törlőkendő jött be a legjobban ?
-
Celtis
veterán
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Arra biztosan jó, hogy idegesítsd magad a tintinggel.
-
hakydakillah
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Igen, persze így már világos. Annyira nem néztem utána, azt hittem ilyen havidíj mellett hasonló koncepció lesz.
Hbo-nak egyedül a faék egyszerű menüje tetszik, minden más, minőség, felbontás, na és persze tartalom engem kiborított. Majd kiderül mit hoz az uj hbo max.
Apple-n mondjuk kapasbol megnéztem a Finch-et + folytatom a Ted Lasso-t, ebből a szempontból jól jött :) -
Elektrosokk
veterán
válasz
hakydakillah
üzenetére
értem mit mondasz, de kicsit félrérted a koncepciót. A netflix saját maga gyártat + megvásárol jogokat, az amazon megvásárolt studiókat is jogokkal együtt. A HBO eleve studio. Egyébként a HBO olyan minőség jelenleg hogy egy forintot nem ér.
-
eagleberg
aktív tag
válasz
hakydakillah
üzenetére
Nem tetszik nem fizetsz. Senki nem kényszerít.
-
blakey
titán
válasz
hakydakillah
üzenetére
Az Apple TV nagyon régóta létezik és azóta lehet kölcsönözni, vagy épp megvenni, olyan, mint a Google Filmek, ehhez jött az Apple TV+ ami már hasonló a Netflix, Amazon, stb. Tehát egyelőre tulajdonképpen 2 szolgáltatás van 1 helyen.
-
hakydakillah
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
De ez csak náluk. Netflix, hbo, Amazon stb, még sehol se tapasztaltam ilyet. A havi díj takar mindent, csak a drága alma gondolja másképp
-
Celtis
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen, az.
Hozzáteszem, ez a videó a foltokban enyhén színezett hátterével nem igazán alkalmas erre a célra. Nem is értem miért ez lett itt a referencia. -
Celtis
veterán
-
eagleberg
aktív tag
válasz
Franky74
üzenetére
Felirat sötétítést nem tudom lehet-e (nem kerestem).
De a felirat alá be tudsz kapcsolni ilyen fekete/átlátszó "foltot".
Az segített nekem is az olvashatóságon.
Elég jó kép minőségűek az apple féle gyártások. Érdemes ránézni
Én már karácsonyi hangulatba kerültem a Mariah Carey féle show-tól
Utána találomra elindítottam a Moszkitó-part sorozat első részét. Szerintem nézhető. -
privacy99
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Mármint tinting?
Hívom is az LG szervizt. Najó, csak vicceltem. Szabad szemmel amúgy ebből semmi nem látszik, bár ha nagyon koncentrálok biztos észreveszem. Mondjuk ahogy nézem itt, kb. az összes panel ilyen, azt hiszem 1 volt, ami hibátlannak tűnt, és az pont egy B szériás LG volt

-
Franky74
aktív tag
Sziasztok!
Kérdés: az apple tv-n lehet a feliratot sötétíteni? Esetleg átlátszóra állítani, kiégeti a szemem.
Köszönöm a válaszokat!
-
moland007
tag
válasz
ricsip
üzenetére
Az 55A83J vásárlás előtt pont itt a topikban segítettek, hogy kiadja a többcsatornás hangot ( optikain is ) ezért is választottam a Sony készüléket. Az, hogy emberek nem mennek utána, hogy valójában neki mire is lesz/lenne szüksége, az mindenkinek a saját problémája. Feljebb már írtam korábban ... mehet és vásárolhat egy médialejátszót is, ami tudjuk, h nem olcsó.
-
P1eTr0
aktív tag
Teljesen igazad van, hogy nem érdemes teszt videókkal szórakozni. A készüléket meghozták, beállítottam és használtam. Jó pár nap után tűnt fel, hogy valami nem okés. Ezután mélyedtem el a dologban, addig eszem ágában sem volt tesztelgetni és hasonló.
Másik fele a dolognak, amit no!smak3r is ír. Ez nem egy olcsó készülék (persze van ennél drágább is). Azért választottam ezt, mert sok jó dolgot olvastam róla, ráadásul az LG a legjobb OLED-jeként promotálja.
Félreértés ne essék, használni szeretném a készüléket, sőt természetesen használom is. Csak így nem egészen teljes az öröm.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
hakydakillah
üzenetére
A saját tartalmat ők gyártják/gyártatják. Egyéb jogokkal nem rendelkeznek, ezért tudod őket kölcsönözni.
-
ricsip
addikt
válasz
hakydakillah
üzenetére
Mégis mit vártál a bolygó legkapzsibb legpénzéhesebb genyó kapitalista cégétől?
-
hakydakillah
senior tag
Aktiváltam ma végre az 3h Apple tv-t. Hát nem okozott csalódást az Apple, csakis a szokásos pénzéhes politikájuk fogadott. Saját tartalom ingyen, minden más pénzért
Az emberi szem meg nagy ku..va... Amennyire nagy volt 2 hete a 77es, tegnap már lestem, hogy még 1el nagyobb se lett volna rossz
-
privacy99
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
Szerintem az a videóban ilyen, legalábbis nekem az IPS monitoromon is pont ugyanígy a közepe fehér, a két széle meg kékes picit.
szerk. őőő valaki linkelte itt feljebb, ez egy hosszú Youtube videó, amiben ez a kép van folyamatosan, és esik a hó

meg is van: https://www.youtube.com/watch?v=V37Q3l6AFAU&t=4248s
-
no!smak3r
kezdő
-
RazoR
veterán
válasz
P1eTr0
üzenetére
Amúgy nem értem miért jó ezekkel a teszt képekkel, videókkal szórakozni. Ha van egy kis hiba az arra jó, hogy elkezd az ember ezen kattogni, de nagyrész ezekből normál használat mellett semmi sem látszik. Semmi! Lassan 1 hónapos a C1-em de nem néztem se teszt képet se videót és nem is fogok! Lehet, hogy van egy kis banding meg tinting de nem érdekel, megkímélem magam attól, hogy lássam, hogy van és élvezem a képét a tv-nek.
-
norbertoth
senior tag
Közben helyre jött, valami zavar volt az erőben
-
norbertoth
senior tag
Érdekes, a Netflixen kívül semmi sem megy a tv-n, se a böngésző, se apple music/tv, se spoti, se youtube, csak a ntfx. Mint ha nem lenne net csak a netflixnél, másnál se jó?!
-
ngabriello
csendes tag
Sziasztok !
Oled tv vásárlása előtt állok, az elmúlt napokban olvasgattam a fórumot, és számomra jelenleg ár-érték arányban a Philips 55OLED706 -os készülék tűnik a legjobb választásnak. Megnéztem működés közben is , tetszett. A felhasználás rendkívül sokrétű lenne, mindenki másra fogja használni a családban ( HD Tv nézés, 4K film média lejátszóról, XBox, foci meccsnézés ( még SD-ben is néha ) , Youtube ...... szóval szinte minden. Kérdésem az lenne , elsősorban az ilyen készüléket már rendszeresebben használók felé, hogy érte-e őket bármiben csalódás ? Van-e olyan dolog ebben a készülékben ami problémát, bosszúságot hozott, ami miatt esetleg mást választanának helyette ? Én nem igazán olvastam ilyenről, de azért rákérdeznék, nehogy használat közben szembesüljek vele ! Köszi előre is ! -
szmegma
aktív tag
Hello,
Megjott az uj erosito es a TV HDMI 2-es portjaval kotottem ossze az erosito kimeneti portjat. Mindketto eARC es a kerdesem az lenne, hogy a TV-re dugott USB-rol lejatszott anyag ami DTS-HD hangot tartalmaz, megoldhato hogy passthrough megkapja az erosito? Jelenleg unsopported felirattal dobalozik.
Koszonom -
alaves
addikt
válasz
Aftershock11
üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted! Már jeleztem az ügyfélszolgálat felé, továbbítják a szoftverfejlesztőknek, mert így nem tudjuk, hogy valójában milyen a színmélység. Vincent pl. Dolby Vision kapcsán az mondja, hogy az info megjelenítés hibás (8b), de valójában 10b v. 12b a színmélység. SDR-ben is mindig 8b-t ír hiába állítod a vga-t 12b-re.
-
Wailadus
csendes újonc
Sziasztok!
Full HD tartalom és tévéadás esetén melyik tud jobb képminőséget,
illetve melyiknek kevésbé "szappanopera" hatású a képe nem 4K tartalom esetén?1. LG 48C11
2. Sony KE48A9BAEPKöszönöm!
-
P1eTr0
aktív tag
Megkaptam írásban is az indoklást. [kép]
Még alszom rá 1-2-t

Egyébként mindenkinek köszi az észrevételeket.
-
paatrick
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Legnagyobb design retardáltság a világon. A tervező nem tudott volna a két szélére is rakni opcionálisan két lyukat, két csirkelábbal, hogy a nép ne magát szívassa be. Nekem is van egy sima bútorlap a BX talpa alatt, így pont befér elé/alá a soundbar de vagy 20 centivel előrébb van.
Sony-nál nem agyhalottak dolgoznak ebből a szempontból. -
S e t h
nagyúr
Az lgc1 frankón kialakított talpa miatti probléma orvoslására van egyáltalán olyan tv állvány ahol el lehet helyezni egy soundbart is, ami nem takarja ki a képernyőt?
-
Calogero
addikt
válasz
P1eTr0
üzenetére
Sokan örülnének, hogy elsőre ilyen panelt kapjanak. Tudom, hogy ez nem vigasz, hiszen már a tudatodban ott van, és most már jobban felfog tűnni.
Én ezért nem néztem meg ilyen teszttel soha az E8-at. Valószínű, hogy az enyémen is van elszíneződés, mert tökéletes panel az nincs. Normál tartalomnál nem látszik, pedig sok jégkorongot, és egyéb télisportot (biatlon, sífutás..) nézek ezért nem is izgat annyira a dolog.
-
demeterf2
tag
válasz
P1eTr0
üzenetére
Szia!
Szerintem teljesen rendben van a panelod! Amit pár napja raktak ki a többiek a havas fáról na azokat a panelokat kell cserélni nem a tiéd.Ha a banding is elhanyagolható akkor ne cseréltesd ki!
Banding tesztre a legjobb sötétben megnézni Netflixen a Vezércsel első részének a legelejét amikor a kádból kijön a főszereplő. -
Celtis
veterán
válasz
P1eTr0
üzenetére
Megnéztem még egyszer a képeidet, és szerintem ez tényleg minimális tinting. Elfogadhatónak tartom az LG áláspontját. Egy csere esetén valószínűbbnek gondolom, hogy rosszabb panelt kapnál.
Természetesen megértem, ha téged ez is zavar, hiszen az elszíneződés ott van. De talán ebben az esetben korrektebb lenne vita helyett megegyeni az LG-vel és elállni a vásárlástól.
-
Sub-S
senior tag
válasz
P1eTr0
üzenetére
Én örülnék mondjuk ha mindenki leszokna az össze-vissza cserélgetésről akkor mikor olyan jellegű a vélt hiba, hogy "Normál tartalomnál egyáltalán nem vettem észre"...
Ez pont olyan mint az ész nélkül cserélgetés csak akkor is ha van egy subpixel hiba amit soha nem venne észre amúgy... -
gringoka
aktív tag
Sziasztok.
Tegnap óta az lg c1-em óránként bekapcsol magátol és nem jövök rá hogy mitől.
Járt már így valaki? Eléggé idegesítő. -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Csak azért, hogy minden infó legyen meg az LG szervizelésről. Ma hívtak vissza, hogy megvizsgálták a TV-met a kollégájuk által elküldött képek alapján és nem cserélik a panelt, mert az "minden paraméternek megfelel". Annyit mondtak még, ha nem tetszik a döntés, akkor mehetek az ügyfélszolgálathoz, illetve a békéltető testülethez...
Lehet írok majd a nagy LG-nek és kikérem az ő véleményüket is, majd elválik. Szóval nekem egyelőre marad a panel és a TV is. Annyira azért nem vagyok emiatt feldobva, már csak az elv miatt sem. Kíváncsi vagyok, ki-milyen eredményre jut, aki nemrég hasonló problémát jelzett feléjük. -
gabo01
őstag
válasz
thomasvold
üzenetére
Köszi a választ mindenkinek!
Ja, hogy az fólia!?
Ilyen van az enyémen is! Azt hittem az a kijelző része!
Le kell ezt venni? Jobb esetleg a hűtése ha nincs rajta?
-
gyuromoj
veterán
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
+1
55C1 szinten ugyanígy volt, harmadikán vettem át.
Új hozzászólás Aktív témák
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrotik routerek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Macska topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor