- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
no!smak3r #69438 üzenetére
Ja az igaz, de a szonis "komplett cserédhez" kb. atomtámadás kell a tévére, hogy meglépjék...
LG-nél meg beböffented, hogy van egy halott pixeled, már mennek is...
Pluusz, kb egy évig tudnak cserélni, utána felajánlanak "hasonló tudásút" (sosincs olyan jó) és ha az sem jó, akkor lóvé vissza, ami a mai inflációnál nem biztos, hogy olyan jó deal...
-
belan
addikt
válasz
no!smak3r #68484 üzenetére
Mit kell idegeskedni jönnek cserélik mostani panel amit kaptam pixel hiba mentes sávosodás se láttok . Gyönyörű képe van és kaptam rá plusz garanciát is kell ennél több nem hiszem . Örülök neki használd egészséggel én is szeretem Sony csak nekem nem ér a annyit . Amikor 55 c9 vettem majdnem vettem egy a8 Sony 500 volt akcióba csak 50 ezerrel volt drágább de maradtam 2.1 hdmi nél meg jól bevált márkánál . Aztán lett 65 col nagy álmom volt !
-
RazoR
veterán
válasz
no!smak3r #66340 üzenetére
Látom nem teljesen ment át amit írtam, nálam nincs gond normál tartalomnál, ha lenne nyilván én is elkezdeném teszt képekkel/videókkal még jobban idegesíteni magam, de amíg nem látok hibát addig minek? Lehet, hogy full banding a panel 5%-os szürkénél, de nem igazán érdekel amíg film/játék közben nem tűnik fel! Ráállt a szemem az "apróbb" hibákra hidd el, egy full DSE-es Q80T-m volt előtte, ami nem vetette meg a bandinget sem...
-
válasz
no!smak3r #62385 üzenetére
Hát akkor jelezd, amúgy nem a Te anyukádat, hanem az Android TV-jét.
De eleve én már telepíteni sem telepíteném vagy eltávolítanám/tiltanám, ez nem oled tévére való, még véletlen se csináljon senki ilyet.
Meg eleve miért lehet "ráindítani" tévére? Ez azért 50% user error akkoris.
-
alaves
addikt
válasz
no!smak3r #62374 üzenetére
Akkor ez brutális 'image retention' (nem beégés), amelyet a pixelfrissítő korrigált. Egyébként ha véletlenül nem kapcsol be a TV képernyővédője, akkor még mindig ott van az ASBL, amely 5-8 perc alatt fokozatosan a 0 OLED fény alá csökkenti a fényerőt (legalábbis a Philips-en).
-
válasz
no!smak3r #62381 üzenetére
Szinte biztos vagyok benne hogy nem statikus tartalomtól függ ez, hanem hogy megy e lejátszás vagy sem. Ha megy valami lejátszás, akkor úgy veszik ott ülsz előtte, ha nem akkor meg x perc és lelövik.
Bármilyen appnál és majdnem biztos hogy bármelyik tévégyártónál így van ez OLED-en. -
válasz
no!smak3r #62374 üzenetére
Honnan kéne tudnia hogy mikor nézed és nem nézed lejátszás közben?
Persze igen megírhatták volna úgy is, de az android nem oled specifikus platform.
Képernyő kikapcs ilyenkor (ha tudja a tévé), amúgymeg nem zenehallgatásra/podcastra való, arra vegyél valami filléres médialejátszót, vagy használd a telefonod.
-
-
Mankó
veterán
válasz
no!smak3r #60636 üzenetére
Ez azért elég elkeserítő és szmorú is.
Na és amelyiknél jó a panel, az is később elcsesződhet nagy eséllyel vagy csak lutri, jogy kifogjunk egy jó panelt?
Amiket láttam hibás paneleket ott a szürke 5-10-15%-os képen elég durva hibák voltak, meg a kép szélein voltak elszineződések, ez a tingtin vagy mifene. Van valami más is amikre figyelni kell?
A szóban forgó tv-ről kapott képek eddig biztatóak, persze majd a tényleges teszt fog dönteni. -
katsi
tag
válasz
no!smak3r #59787 üzenetére
Ez jó hír! Én is csak exkluzívokat játszom a PS4-en, pár hete épp a God of War pörög.
El sem tudom képzelni, milyen lehet ez OLED TV-n. Már LCD-n is áll-leejtős, viszont csak 32"-os a jelenlegi TV-m, ezért is szeretnék váltani nagyobbra, s ha lehet OLED-re.
A God of Waron kívül még be van tárazva az összes Uncharted, a Last Guardian és a Last of Us mindkét része is.Érdemes kalibráltatni a Sony OLED TV-ket vagy tökéletes a dobozból kivéve is?
-
-
alaves
addikt
válasz
no!smak3r #59513 üzenetére
Odaírtam, hogy "összeesküvés elmélet".
A Philips (TPVision európában) és az LG speciális üzleti kapcsolatban áll/állt: közös fejlesztések, beruházások. Továbbá a 2018 tavaszán megjelent B8-at, C8-at, E8-at 65%-al megnövelt piros alpixelű kijelzőkkel szerelték. Az OLED803 2018 nyarán már a 103%-al megnövelt piros alpixelű 2019-es kijelzőt kapta (sok fw módosítás kellet mire rendesen beállították a képvezérlést). -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
no!smak3r #59351 üzenetére
az összes többi gyártó készülékébe is az LG gyártja a paneleket, szóval most akkor, hogy is van ez?
Van itt PH teszt erről a tv-ről. Onnan idézek a kérdésedre.
"A trükk az, hogy, hogy a Panasonic mérnökei a panelt házon belül megbuherálták...
A kép pedig egész egyszerűen lélegzetelállító! A színgazdagság óriási, a színpontosság remek, a mozgásmegjelenítés szintúgy."
És nyilván a pana, sony biztosan válogatott panelt kap. -
-
alaves
addikt
válasz
Korábban is írtam, hogy minden információ arra mutat, hogy az LG a "vásárlói minőségellenőrzés" gyakorlatát követi. Még így is elenyésző a garancia esemény az átlag vásárlói igényesség miatt, így a profit maximalizált. A többi gyártó valószínűleg magasabb minőségű kijelzőket vesz meg az LGD-től.
-
salapp
addikt
válasz
Ezt már ezerszer kitargyaltuk itt. Két tábor van. Az egyik szerint "mindegy, melyiket veszed, mindben LG panel van". A másik szerint két eltérő gyártó két autója lehet teljesen más minőség attól még, hogy ugyanaz a motor van benne
Az LG majdnem Samsung-szinten gusztustalan a gyártás minőség szempontjából. Ezt egy viszonylag flott panel-cserebere a szervíz által nem menti meg.
Nem tudjuk, hol kerül szar a palacsintába, vagy mitől más egy Pana oled pl, de úgy érzékeljük, más, jobb. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
no!smak3r #59331 üzenetére
Kvára elegem van az OLEDből
Talán LG-t akartál írni helyesen. Vegyél egy HZ2000-et és megérted mi az, hogy homogén.
Én cseréltettem panelt a CX-ben. Az is ugyanilyen sz@r volt. A lányomék kétszer is cseréltettek (GX) és egyre rosszabbat kaptak.
Én nem is értem, hogy ezeket a redvás paneleket, hogy a ..csába meri piacra dobni az LG.
Ezek nem filléres tévék, a legtöbben sok évre vennék, helyette jön az ideg, a garanciás időelcseszés és a többi szopás...
Kétszer sem mondom, hogy ez akár már egy cserélt panel, akinek szintén nem tetszett a látvány. -
alaves
addikt
-
salapp
addikt
-
-
alaves
addikt
válasz
no!smak3r #59324 üzenetére
Három meghibásodási alkalom után kéred e-mailben az LG ügyfél-szolgálattól a csereutalványt, mert már nem bízol a készülékben. Ha megkapja az LG központtól az engedélyt, akkor a területi LG-s szaki fel fog hívni telefonon. Elmegy hozzád a TV-ért és megkapod a csereutalványt (vagy elküldi neked postán és később megy a TV-ért megbeszélésetek alapján). MM esetén postán elküldöd az MM központba a csereutalványt a neked megfelelő választással (visszakéred a pénzt vagy vásárolsz).
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
no!smak3r #58954 üzenetére
"Vilagos. Teszem azt, az uj panellal sem leszek megelegedve, a szervizes kollega mit fog irni a szakvelemenybe? Gondolom ő le fogja irni, hogy a keszulek bekapcsol, mukodik. Mi az a hiba amire az LG kiadja ezt a papirt?"
Ahogy a kolléga írja, - "ha nem vagy megelégedve".
Nézd, szerintem a tinting elfogadhatatlan hiba, bár nálam is van egy kicsi, húztam egy kompromisszumot azzal, hogy az oled révén a legjobb képminőséget nézem.
Van akit jobban zavar, van akit nem... tökéletes készülék nincsen, mindig lesz valami nyűg, bármilyen technikát választasz. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
no!smak3r #58932 üzenetére
A lányomék a GX-en (CX fali változata) háromszor cseréltettek, az utolsó volt a legszarabb.
Ismerős kollégám kétszer cseréltetett. Ezekről raktam be anno képeket is. Kaptak csereutalványt, HZ2000-et vettek helyette. Igen, nekem elsőre sikerült a 77-esen cserélni egy jóra, de az egy oltári nagy szívás volt. 4 ember kellett hozzá. Erről is írtam képekkel, még egyszer nem írom le. -
salapp
addikt
válasz
no!smak3r #58812 üzenetére
Nem írom le újra, de ez a "ugyanaz, mert ebben is Ford motor van" téves szemlélete.
Lényeg: azonos áron van, te mondtad. Mozgás, képalkotás egybehangzó vélemények szerint jobb a Sony-n, gar kiterj. Hajrá! Inkább ezzel tegyél újabb 14 napos elállási kitérőt, szerintem. -
krx21
nagyúr
válasz
no!smak3r #58808 üzenetére
Pont annyi esélyed van rá mind az LG-nél...
https://www.google.com/search?q=sony+oled+a8+banding&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiGjIOwyMbwAhWR_rsIHYtECf0Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1536&bih=750#imgrc=3B0U3CJjO3fQ1M
De nem is csoda, hisz a panel 1 gyártótól van...
Valamint általános tapasztalat, hogy ezek az inhomogenitási hibák jelentősen tudnak javulni az üzemórák során... -
salapp
addikt
válasz
no!smak3r #58808 üzenetére
Így, hogy pórul jártál az LG-vel, úgy gondolom, illik adni egy esély a Sony-nak, főleg mostanra, hogy a kifutó típusok ára alig több, mint egy LG. Szaksajtó és felhasználók is szeretik a Sony oledeket. Panásként is a Sony-t javaslom, mert ha minden oké (a vásárlástól számított 360 napon belül), akkor a 3 év gyári jótállást 5 évre kitolhatod. Szerintem kihagyhatatlan ez a lehetőség.
-
Celtis
veterán
válasz
no!smak3r #58788 üzenetére
Elméletileg vagy elállsz a vásárlástól VAGY azt mondod, hogy hibás a készülék.
Meghibásodás esetén 3 napon belül kérhetsz cserét, utána a szervizhez kell fordulnod.
A vásárlástól történő elállás egyszerűbb.Az más kérdés, hogy utána azonnal veszel egy másik ugyanilyen típusú tv-t, akkor a hibabejelentés lenne a korrektebb megoldás.
-
Gtaati
őstag
válasz
no!smak3r #58788 üzenetére
Helló!
Ez elég csúnyának néz ki. Láttunk már itt hasonlót ami a használat és a pixelfrissítések rendbe tettek. Ha van még időd akkor használd, menjen sokat teljes képernyős nem fix tartalmas anyagokkal és a rövid és hosszú pixelfrissítés többször még menjen le. Ha ezután sem jó, illetve nincs időd ilyenre akkor visszaküldeni vagy cserét kell kérni.
-
alaves
addikt
válasz
no!smak3r #58769 üzenetére
Ha van időd rá: 3x közvetlen egymás utáni kézi pixelfrissítő futtatása. Ha nem javul jelentősen ettől sem, akkor visszaküldés. Vagy másik CX-et veszel, de lehet:
- Philips 65OLED805 (HDMI 2.0)
- Panasonic 65HZ1500 (HDMI 2.0)
- Sony 65A8 (HDMI 2.0)
- Sony 65A80 (HDMI 2.1)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen videókártyát?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hardverkemping június végén
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest