Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakydakillah
senior tag
Nah meghozták végre, pedig már azt hittem ma se jön
-
Danex
addikt
válasz
üzenetére
Hát ha a philipsel se fog normálisan működni a HDMI CEC a shield + soundbarral akkor én már felkötöm magam.
Sony X900F-et azért váltottam, mert néha full fekete kép volt a TV <- SB <- Shield esetén, ha a Dolby VIsion mód be volt kapcsolva (kiterjesztett hdmi) és egyszerűen idegesített, hogy valamikor 1 hónapig jó volt aztán meg volt hogy napi többször ott kellett csesztetni a beállítást a menüben. (HDMI-ből többet is vettem, még 2.1-est is)
Vettem egy HDMI sound extractort, hogy mondom akkor megy a kép külön, meg a soundbar külön, hogy nem-e a soundbar a rossz, persze az első 2 hétben kibírta aztán ugyan úgy elhasalt a kép.
Jó akkor legyen egy Hisense u8qf, hát az a TV <- SB <- Shield csatlakozásnál sehogy se akarta feldobni a Dolby Vision módot a Shieldről, a hdmi exctractorral tudtam egyedül megoldani, viszont az extractor baja, hogy a CEC jelet nem viszi át a soundbarnak így azt mindig külön kellett kapcsolgatni.
Szóval most bízom a Philipsben hátha, de ahogy nézem itt annyi lesz, hogy csak a Plex miatt lesz a Shield azon kívül minden a TV-ről eArc (ott legalább van Youtube hdr is
, Netflix és társainak meg elvileg fognak menni) TV < -earc- > SB <- Shield
Bár így az eARC-ot félig értelmetlennek tartom meg az egész passthrough témát, hogy szarrá van limitálva.
-
törölt tag
válasz
blakey
üzenetére
Én is hasonlót írtam, és nem kizárt egyébként, hogy ATV lesz ebből majd egyszer. Így nincs DTS-HD "felirat" az erősítőn, viszont a sokcsatornás PCM + eARC meg még praktikusabb is nekem ha olyan tévét veszek, amelyik nem kezel DTS-t.
Én a tévére szeretném kötni az eszközöket, mert erősítőn keresztül tud hülyülni a CEC.
-
blakey
titán
válasz
üzenetére
Tud, mert ugye az összes formátumot kezeli, és nem csak az Infuse, a RAW formátumot nem küldi tovább (kivéve AC3, eAC3, eAC3+Atmos), tehát nem az erősítő dekódol, hanem a készülék. Akinek kell a RAW hangformátum annak nem jó választás, aki megelégszik az LPCM 7.1-el annak meg jó megoldás lehet.
-
törölt tag
Komolyan gondolkodtam azon is, csak nem kezel DTS-t. Az Infuse dekódolja PCM-be ha jól tudom, mindenesetre úgy értékeltem, hogy hálózati filmlejátszásra nekem megfelelőbb a Shield, a többi app meg pöccül megy közvetlenül a tévéről is.

#65491 jamy79
Köszi, igen, erről többen írták, hogy jobb a Plex kliensnél. Én csak kíváncsiságból próbálnám, mert nekem amúgy kellenek a HD sávok is, van egy 5.0.4-es hangrendszerem a tévé mellett. (Jövőre 5.2.4, mélynyomók beszerzés alatt.
) -
blakey
titán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Az Apple TV gyakorlatilag a legjobb streamingben, pl. a Netflix ugyanúgy 4K-s GUI mint a TV-ken, Android TV-n a GUI csak 1080p, jól lehet látni, hogy mennyivel gyengébb a felbontás, persze az anyag megfelelő felbontású lesz. Mindegyik Netflix-et kipróbáltam, nekem is az Apple TV féle a legmegbízhatóbb, legjobb, hibátlanul teljesít. HBO GO szintén az Apple TV-n a legjobb, van 5.1, jobb képminőség.
-
FLx
addikt
-
törölt tag
válasz
koko00869
üzenetére
Bármire, ami a tévé rendszerén fut.
#65481 FLx
Tévén az én céljaimmhoz is egy katasztrófa a Plex, viszont a stream appok szerintem a tévéről a legjobbak. Minden képmód megy, pörgős, színek és framerate rendben, akadozó lejátszást még nem láttam így. Shield Pro és Netflix viszonylatában pl. finoman szólva sem tudom ezeket így elmondani.#65484 magickonfig
Én csak telefonra tettem föl, mert a SpaceChem reaktordizájn-videóit az tudta lejátszani.
-
magickonfig
tag
A VLC-t senki nem használja? Nekem mint külső lejtászó bejött. Feliratot jól kezeli ( tölthető is VLC-n keresztül) . Hangsávok működneki, 4k, stb minden ok.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
A TrueHD (veszteségmentes Atmos), DTS-HD, DTS:X, Auro-3D sávok nem fognak menni transzkódolás nélkül. Nincs olyan tévé, amelyiknek a smart rendszere kezeli ezeket, mindegy, hogy milyen lejátszót telepít rá az ember.
Az egy "új világ" lenne, ha működne a dolog; én is csak a Plex + direct play miatt tartom a Shield Prót.
-
blakey
titán

Külső lejátszó minden TV-hez ajánlott, hogy melyik azt majd később eldöntőd, ha még nincs.
Persze előtte ki kell próbálni a TV képességeit, de aki már túl van ezeken az csakis külső lejátszót használ, gyakorlatilag soha nem használtam a TV-k lejátszóit, persze nagy ritkán ezért használom, ha úgy adódik. -
FMolnar
csendes tag
Sziasztok, OLED55CX3LA-hoz szeretnék dobozt venni. Nem tudjátok véletlenül, hogy a OLED55CX6**, OLED55CX9** stb doboza ugyanaz?
-
-
törölt tag
válasz
hm_guesswho
üzenetére
A hatótávot nem tudom megítélni. Nappalin belül reagál, a fal (három réteg gipszkarton + a tévé mögött pozdorja) túloldalán levő helyiségből már nem.
-
hm_guesswho
tag
-
törölt tag
válasz
hm_guesswho
üzenetére
A relé kattan a tévében, igen.
Ezek szerint ugyanazt az IR kódot használja a tévé és a robotporszívó, előfordulhat ilyen. Nem tudod máshová rakni a robotot?
-
blakey
titán
válasz
hm_guesswho
üzenetére
Nem szokatlan kérdés, sokaknál előfordul és különböző eszközökkel. Amíg LG TV-m volt addig az Amlogic boxokat kapcsolgatta, de egyiket a felfelé nyíl, másikat az OK gomb. Az LG TV-k már csak ilyenek.
De okosizzók is vannak, amiket az LG távja kezel. -
hm_guesswho
tag
Közel 2 hét után végre meg is érkezett a c1. Szokatlan kérdést fogok feltenni, és általában nem ezzel szoktak nyitni az új c1 tulajok, és ez még a topik összefoglalóban sincs.
Kinek indít el az LG távirányítója teljesen más eszközt is? Nálam a tv szekrénye alatt parkoló robotporszívót kapcsolgatja ki be, ha a tv-t is be- vagy kikapcsolom
Hát ezzel mi a fenét lehet tenni?
Másik kérdés: az normális, hogy be és kikapcsolásnál ad egy erőteljesebb hangot a tv? Talán kattanásra emlékeztet. Azt hittem az elején, hogy az xsx-et indítja be és kapcsolja ki, de annak se volt eddig ilyen hangja, majd fülelés után szembesültem vele, hogy a tv-ből jött. -
ricsip
addikt
összefoglaló:
total power on time menüből C1/G1: [link]NEM IGAZ EUROPAI MODELLEKNÉL, kb 10 országbeli kommenter írta a videó alatt
-
Methox91
junior tag
Hogy érted hogy teljesen? Távirányitoval power off gomb , és nem nem a pixel frissités miatt marad bekapcsolva mert egész éjjel ment reggel vettem észre. Nagy csalodás ez sony / google tv rendszer. 3- 4 éves lg b7 webos fényévekkel jobb.
-
koko00869
tag
Megjött az 55-ös philips 806-osom a telekomtól. Pár tapasztalat, hátha segítség valakinek.
A futár rámhozta a szívrohamot majdnem. Lenyitja a platót, erre látom, hogy fektetve van a TV egy raklapon, rajta fektetve még három másik. Na, gondoltam, ez remek lesz. Mutatom neki, hogy ott a piktogram a tetején, hogy nem fektetjük, nem agysebészet. Persze, hogy hőbörög. Na mindegy, gondoltam, átveszem azért, meglátjuk. Nem úgy tűnik, mintha baja lenne. A csomagolás elég masszív, nem tud megmozdulni semmilyen irányba. Ahogy írtátok többen is, karton van közvetlenül a panelra rakva.
A beüzemelés gyerekjáték, végigvezet mindenen. A rendszer pattogós, gyors, igazi felüdülés nekem a korábbihoz képest. A képminőségtől lefostam a bokám, gyönyörű. Az ambilight brutál hangulatos. Szokni kell a képet, meg a méretet (egy 43-as samut váltott), most kicsit szédelgős a fejem még tőle. DV, Atmos, HDR tartalmakat simán felismer, nem kell variálni a képbeállításokkal, szerintem az AI teszi a dolgát megfelelően. Mondon ezt úgy, hogy még sosem volt oledem. Egy JBL 9.1 atmos soundbar van rákötve, gond nélkül összehaverkodtak. A passthrough és multichannel passthough között kellett váltanom, mert SD tartalomnál nem volt hang az utóbbin.
Külső merevlemezről próbáltam lejátszani 4K-s tartalmat, azt sajnos nem vitte, de gyanítom, hogy ez a HDD-n múlt. Egy SSD-nek talán nem okoz ez majd gondot. Ami még fura, hogy Xboxot felismeri ugyan, de nem tudok Játék módra váltani, nem engedi kiválasztani ezt az opciót. Ja, és ami még baromi vicces, hogy a telekom STB-nek nem tetszik a tv. Azt írja, hogy nem támogatja a HD felbontást, dugjam másik bemenetbe a hdmi kábelt
Ismerkedünk, remélem, szép mézeshetek lesznek
Azt tudja esetleg valaki, hogy a távirányító háttérvilágításának az időtartamát lehet-e változtatni? Mire megtalálom mit szeretnék, már ezerszer lekapcsol. -
freemanone
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Legfrissebb win10-nél RTX30xx kártyával már nincs gond az aztal színeivel sem, de kiveri a szemedet. Az appokra kell hagyni a kapcsolgatásról meg annyit, hogy a felénél csak akkor jelenik meg egyáltalán az opció, ha kézzel windows-ban bekapcsolod a HDR-t. Youtube HDR videoknál a hdr sáv is csak akkor látható ha bekapcsolod. MPC-HC például átvált, de csak fullscreen exlclusive módban jók a színek, amúgy mintha egy fátyolréteg lenne előtte és baromi idegesítő, hogy váltogat a fátyolos és a jó között, ahogy az egeret mozgatod és előjön a kezelősáv. Szóval Én mindig kézzel bekapcsolom amikor kell. Azzal eddig még egyszer sem volt probléma.
-
rtibi
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Megtaláltam win10 alatt a HDR gombot!Viszont csak 60hz-en működik de 4k-n.A tv is látja a beállításoknál nagyon durva!Sima gépezéshez nem jó csak filmezni.Szerintem a VGA-m nem tud többet gtx 980TI
.Megtaláltam az optikai kábelem kipróbáltam azt is a TV vel PC-s Z906 hangfal szettel.Nem az igazi ,simán pc-n lejátszva sokkal jobb ezért erőltetem a pc-n való filmezést sokkal jobb a hang úgy.Viszont a DV nagyon durva
.Úristen hol voltam idáig
A szemem könnybe lábadt olyan szép a kép
. -
Bazsi81
tag
Sziasztok! Van aki nyomja a fifát lg cx-n huzamosabb ideje? Oled fényerőt érdemes 100-on hagyni?
-
powerup2
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
El bizony még van bőven hely
-
anrab
addikt
Azért a karton alatt is van valami ráhúzva.
-
powerup2
addikt
válasz
Jackie_Chan
üzenetére
A karton része más mert az két darabba van a 77" méretnél. míg a kisebbeknél egybe van de maga a csomagolás azon belül egyforma.
-
powerup2
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
-
Derron
aktív tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Múlthét hétfőn üzemeltem be, 8 napja nézem. Azóta ment rajta játék, sorozatok, filmek.
Olyan 20-30 órát volt használva.
A BluRay/Netflix 4K tartalmaknál nincs probléma, de a digitális tévé adások borzalmasak.
Előtte egy FullHd 40" tévém volt, ott jobb volt a minőség, persze ugyan erről a távolságról ez érhető is (Egér Mozi), viszont a családban van még egy LG 49" sm8200pla, és a kisebb képernyő méret jelentősen jobbak/szebbek a tévé adások. -
powerup2
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
vesa szabvány a lényeg meg ha 39KG bír akkor baj nem lehet
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek várható még bárhol nagyobb akció 55"C1 vagy 55"A80J-re?
Sajnos az 55"C1 360.000ft os vételről lemaradtam, így egy 65"X90J lett belőle, de lehet túl nagy, és vissza váltanék 55" ra. Maximális nézési távolság 2,4-2,8m lenne. -
Fr3eWar
őstag
avforum.com-on gyakran visszatérő téma, nem tesz rá a sony-s meg a talán panasonic sem védőfóliát. Egy-két eset van ahol azt írják volt rajta, de 90%-ban nem.
Sőt van aki úgy kapja hogy egyből hajszálkarcok vannak a képernyőn.#65419Elektrosokk
24kg a tv súlya talp nélkül. -
powerup2
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Van bizony sokkal nagyobb a kép mint a 65" esetében kezdi kitölteni teljesen a látóterem.
-
red13
tag
Megjött a Sony A83J. Létezik hogy nincs a képernyőn fólia?
-
powerup2
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Hát igen de hát más elvitte
majd valamikor lesz 77" eladó is amikor lépek 83"-re 
-
powerup2
addikt
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Megéltük ezt is
bár akkor megvehetted volna az eladó tv-met 
-
Elektrosokk
veterán
Nos, hosszas mérlegelés után, C1 vs 806 végül egy 65CX lett az eredmény.
Jövő héten kerül csak futárhoz, úgyhogy bőven kell még rá várnom...
igazán a Philipset vettem volna, de nem barátkoztam meg a 65-ös árával. Üdv a klubban.
-
privacy99
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen, de jobb esetben az olcsóbb ips színei nem lesznek olyan jók, mint az OLED színei, a feketéről nem is beszélve, ami kiemelt színeknél még szembetűnőbb. Na mindegy, most átraktam világos szakértői módba, úgy olvastam, hogy ez a legpontosabb. Meglátjuk milyen lesz. Egyébként szerintem túl van aggódva ez a beégés, legalábbis RTINGS és egyéb oldalakon számos teszt után arra jutottak, hogy nagyon extrém körülmények kellenek hozzá, általános használattal szinte esélytelen.
Én Plexen keresztül filmeket nézek rajta, napi 2-3 óra tv adás változó csatornákon, illetve Youtube mindig más tartalommal, szerintem így még Élénk módban sem égne be. A fényerőt is mondták itt páran, mondjuk azt nem tudom, hogy miből gondolták, hogy maxon nézem, automata energiatakarékosban van, úgy láttam, hogy kb. 2-szer ekkorára is lehet állítani a fényerőt.
-
FMolnar
csendes tag
Sziasztok,
OLED55CX3LA. Amikor a series X bekapcsol (HDMI1) akkor a tv magától átvált rá HDMI2-ről, viszont amikor kikapcsolom az xboxot nem a HDMI2 jön vissza, hanem a TV. Ez beállítás kérdése, vagy szokjam meg? Azt szeretném, hogy oda térjen vissza ahonnan elkapcsolt.
Nincs TV antenna bekötve, a mediabox HDMI2-n van.Köszi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
alaves
üzenetére
Ezt elfelejtettem, hogy PC módra van állítva, elvileg, és sima HDMI-n is jelentkezett ez. Most a reggeli első próba azt mutatta, hogy valami tuti történt, hogy nincs cec, vagyis nem "nincs jel" volt a tv bekapcsolásakor, ami már fél siker, eddig.
köszi a tippet, ha előjön, akkor próbálkozunk ezzel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Microsoft Office és Office 365 topic
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, Netflix és társainak meg elvileg fognak menni) TV < -earc- > SB <- Shield

.Megtaláltam az optikai kábelem kipróbáltam azt is a TV vel PC-s Z906 hangfal szettel.Nem az igazi ,simán pc-n lejátszva sokkal jobb ezért erőltetem a pc-n való filmezést sokkal jobb a hang úgy.Viszont a DV nagyon durva
.Úristen hol voltam idáig