Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- CES 2025: Okosgyűrűt és akciókamerát hoz Vegasba a Dreame
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Az óév utolsó napjára tartogatta a MediaTek a Dimensity 7100 bejelentését
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- WayteQ xTAB 50 GPS - az androidos navi
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
1. Ha benne vagy a 14 napba....küld vissza... Veszel egy másikat... Hosszabb ideig nem lesz tv-d.
2. Ha garanciás cserét kéred, akkor jelentsd be a LG-nek.Ők majd visznek csere panelt. Ha szerencséd lesz, akkor jobb lesz az új panel... vagy nem.... Ha nem lesz jobb újabb csere... Ha az sem lesz jó, akkor visszakéred a pénzt, és veszel Panasonicot vagy Sonyt. -
Methox91
junior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
ha lg akkor helyszínen kicserélik a panelt.
-
norbertoth
senior tag
Igen sötétszürkén látszik eléggé. Ilyenkor mi a teendő? Most nem nagyon akarnék hetekig tv nélkül lenni… pedig nem rég vettem
Mit tanácsoltok? 
Ezzel kezdenek egyáltalán valamit garanciálisan?! Lehet elhajtanak -
Pro Koryak
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
3 kb. egyforma sáv van. Sőt közöttük is vannak ugyan akkora sávok.
-
blakey
titán
válasz
norbertoth
üzenetére
Azért elég erősen sávos, legalábbis kép alapján.

-
norbertoth
senior tag
Ez még belefér megjelenítés tekintetében?!
[kép]Nem is értem hogy az a középső sáv hogy lett ott.
-
alaves
addikt
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Így van, létezik HDMI 2.0 és HDMI 2.1-vel szerelt egyaránt, ezért vásárlásnál alaposan meg kell nézni, hogy melyik.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Azért azzal a HDMI 2.1-el óvatosan:
expertreviews
flatpanels -
alaves
addikt
Beírták a Hisense oldalon az A9G adatait, tehát elvileg a Magyarországon forgalmazott készülékek HDMI 2.1-el szereltek. [link]
-
törölt tag
Sziasztok. Lg CX3 2020 as modelt vettem és érdekelne hogy van e valaki aki játék streamelésre használja a tv-t?
Valahol olvastam hogy támogatni fogják gyárilag az új készülékek valamelyik stream szolgáltatást. Kerestem volna saját topikját a stream játékoknak de nem találtam.
-
tothl
addikt
Egyébként érdemes nézni a hardveraprót, most volt egy 55B8, 150.000 -ért. Annyiért ingyen van.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Pont amiatt említi a Hisense+TCL-t, mert kb. fele áron meg tudná venni az oledhez képest.

-
hp16
tag
48A1 jó áron
[link] -
3L1T3
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
-
rtibi
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Ha veszek +2 év garit vagy prémium garit arra is vonatkozik a beégési garancia?
-
3L1T3
addikt
2020-ban vásárolt 65" C9-emre a múltkor az LG ügyintézője azt mondta, hogy 2 év garancia van a beégésre. Félrebeszélt vagy ez Valid?
-
norbertoth
senior tag
Én csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy TCL-t vagy Hisense-t pont nem vennék ha már annyi pénzt kiadok egy tv-ért, főleg ha oled az.
Lg, Pana vagy sony amik jók inkább, nekem LG CX van és imádom, nomeg fontos a tv-n lévő OS is hiszen az a lelkének egy része
Az újabb modellek mindegyik HDR-t támogatják, DV-n van leginkább Netflixen, az enyém pl a hdr10+-t nem támogatja de minden mást igen.
De vannak itt akik sokkal jobban ki tudnak okosítani, nekem is sokat segítettek anno. -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
OLED TV vásárlásán törön a fejem és már elég sokat agyaltam, illetve olvasgattam a fórumokat. Idáig egy 50"-os Panasonic plazmám volt (illetve van), és ezt szeretném lecserélni. Eredetileg maradtam volna a márkánál, de sajnos a 2021-es modellek nem úgy alakultak, ahogy én szerettem volna

Most az LG-vel szemezek, az eddigi információk alapján.
Amiben biztos vagyok, az elvárt funkciók tekintetében:
- 75"-os méret (LG-ből ha jól tudom, 77"-os létezik)
- HDMI 2.1-es csatlakozó(k), amelyik már kezeli az újabb generációs konzolokat is
- Dolby Vision és HDR támogatás
- valós, 10 bites panelAmi az LG tekintetében nem világos, a leírások HDR Pro tulajdonságot említenek. A Panasonicnál HDR10, illetve HDR10+ létezik. Ezek hogyan viszonyulnak egymáshoz?
Ami miatt még nagyon gondolkodom a pontos készüléken, az az ára. Jelenleg lenne rá keret, de elnézne a TCL és Hisense TV-k árát elgondolkodtam, megéri-e az a plusz költség, pl. az LG TV-kért. Nem vagyok benne biztos, annyival többet tud-e... És a különbözetből vehetnék egyéb, a házimozihoz szükséges eszközöket is

Szóval érdekelne a véleményetek, illetve ti mit ajánlanátok. Felhasználás szempontjából elsődlegesen filmeket néznék (eredeti BD és UHD lemezeket), illetve saját HD anyagokat. Emellett azért menne a YouTube és Netflix is, valamint a konzol (egyelőre még nem új generációs konzol, de tervben van az is).
Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv.
P1eTr0 -
( V )
veterán
válasz
Monngoose
üzenetére
De miért kellene elállni? Odamész kipróbálod (megkérdeztem lehetséges) megnézed hogy minden oké és ha kóser megveszed, ha nem nem. A normál gari 3 év, a vásárolt kiterjesztett meg 5 és ott mindenre is adnak cseregaranciát és még a felárral együtt is megéri ennyiért. Szerintem.
Amúgy az 55'-os nagyobb tesó is ennyi most:
LG OLED55CX3LA
~ 320K -
Monngoose
aktív tag
Igen, előfordul. Nekem az ilyenekkel inkább az a gondom, hogy nem internetes vásárlásként nincs elállási lehetőség. Ha LG lenne, nem aggódnék, mert ha hibás a panel, hipp-hopp kicserélik (ha olcsó, így még a bemutató darab is OK). A Philips sajnos nem erről híres (bár a TV-ik még mindig nagyon jók).
-
-
RobexX10
aktív tag
Ha valakit esetleg érdekel: LG OLED48CX3LB
-
alaves
addikt
válasz
tisztelturam
üzenetére
Azért van 706 v. 806
-
alaves
addikt
[link] nem kommentálom, nincs jelentősége
-
Dani0504
tag
válasz
Per Degaton
üzenetére
Ez a része nem fog menni, mert nincs konzolom amivel kipróbálnám.
-
Madwe
nagyúr
Nincs tudtommal. Én is synot használok, de én plexet használok rajta backend-nek, ahhoz van kliens app webosre - bár én apple tv-n az infuse-t használom lejátszáshoz mert az sokkal profibb, de a gyári plex app is jó (az esetek 99%ban amikor nem kell transzkódolnia. Nem tudom milyen nasod van de azért a 4k 10bit anyagot on the fly transzkódolni a legtöbb nem tudja reccenés nélkül
) -
RazoR
veterán
CX/C1-re létezik Synology app? Syno NAS-om van és arról szeretnék majd filmezni közvetlenül.
-
quint
aktív tag
Hoppp, most megzavarodtam, mint csecsemő a topless bárban... A tévére nem kellett telepítened a TV Cast alkalmazást? Azt gondoltam, hogy ezzel kell utána összepárosítani a mobilos chromecast (vagy lg tv cast) alkalmazást, hogy utána mobilról tudjak gombnyomásra castolni. De bőven előfordulhat, hogy tévedek.
-
NoMagix
addikt
LG CX-nél hol van a tv adás közben a csatornainfó a jelerősségről?
Többször lefagyott az egyik műsor gondoltam meglesem, de nem találom! -
vibeo
csendes újonc
Ma rendeltem meg a Sony 65A90J -t, 10 % engedménnyel, 3 év garival, mintegy 927.000 Ft-ér.
Remélem jó vásárt csináltam , szombaton vagy inkább hétfőn házhoz szálitják (Kolozsvár). -
quint
aktív tag
Félek, ugyanolyan béna lennék vele, mint most a légegérnek használt távirányítóval, vagy a K400 tapipadjával.
Valószínűleg Madwe kolléga tippjét fogom követni, és kipróbálom az LG TV Cast alkalmazással. Attól persze még felbszm magam, hogy a böngészőben futó YT-on simán tudok mindent csinálni a billentyűzetről, a YT kliens meg csak a tapipadon keresztül mutogatni.
-
Space marine
aktív tag
válasz
ricsip
üzenetére
A mostani sony-nál mükszik a Logitech K400plus-om, az ékezettekkel vannak gondok, de mükszik.
Vodától rendeltem, kb 2hét múlva át is veszem /ezt az időpontot kértem/ szóval csak nem lesz zsákbamacsek a tv.
Nekem se szimpi az ötlet, hogy csak úgy órákra kijöjjenek, de ha azt mondjátok, hogy úúúúdemegéri és csináldTeállat mert nagyon kell a panelnak.. -
ricsip
addikt
válasz
Space marine
üzenetére
1. Youtube TV-n tudtommal semelyik gyártónál nem kezeli a TV-re kötött billentyűzetet. Nekem legalábbis egy 2015-ös Samsungon, meg 2016-os LG-n sem működött, de a mostani 2021-es LG-n se reménykedem (még nem próbáltam ki). Szerintem a guugle a hibás, nekik kell küldeni a fehér poros leveleket.
2. Kalibrálás: engem is kiröhögtek itt h. eleve kalibráltattat vettem médiában. A jegyzőkönyv alapján elég jelentős volt az egyes színekben való eltérés kalibrálás előtt (nem értek hozzá annyira, h. magamnak megcsináljam). Kalibrálás után a jegyzőkönyv szerint szépen egységes fényerejűek lettek az R-G-B. Változhat valamennyit a bejáratás után? Valószínűleg, nem tudom. De remélhetőleg még utána sem lesz olyan nagy az eltérés, mint eredetileg kalibrálatlanul volt. Utólag kihívni valakit, hogy a lakásomban prüttyögjön vele 5-6 órát, 50 ezer ft-ért, nem tűnt olyan szimpatikusnak. Más kérdés, hogy ha az "Éles" profil az extrém módon harsányra állított értékekkel bejön valakinek, ott tényleg nem sok értelme van bármit is kalibráltatni.
A bemutatótermekben futó harsány demó felvételek nem véletlenül színorgiás jeleneteket mutatnak, koromfekete háttér előtt valami színes paca. Nem tudod megítélni mi annak az izének a valódi színe. Nem véletlenül nem mutatnak embereket a demók, mert egyből látszana h. természetellenes bőrszíne van. Illetve nincsenek olyan jelenetek, amiknél fel lehetne ismerni a természetes színeket. Ha USB-ről rá engednek dugni jól ismert filmet, abból néhány jelenetnél le lehet szűrni, hogy a gyári profilok használhatóak-e vagy sem.
-
Strezi
őstag
válasz
Space marine
üzenetére
Nem, nem éri meg. Sokan csalódnak, ha nem eleve kalibrált készülékről, videofil affinitással "érkeznek" egy kalibrált oled-re. Válaszd ki a profilt, ami neked leginkább tetszik valami ismerős anyaggal, esetleg sötétben állíts pár kattintást a fényerőn egy sötét jelenettel, aztán öröm, boldogság

-
Space marine
aktív tag
A kalibrálás témában is tudtok segíteni?
A yt-ot rendesen kiveséztük
/persze egyszer szeretnék a vodafone-tól bármit is, akkor is lehal a weboldal../
-
Madwe
nagyúr
válasz
Strezi
üzenetére
+ automatikusan elindítja ekkor a yt appot, ha disconnectelek visszalép abba a programba/tv adásra amin volt elötte s az eszköz amiről castoltam meg onnan tudja folytatni a videot ahol abbahagytam. Sokkal kényelmesebb így mint a gyári appot távirányítóval prüntyügni, s külön session-ként kezelni a telefontól/tablettől…
ráadásul a que-t is sokkal kényelmesebb így menedzselni, ha a tűvval kezelem rémálom s közben megáll a video, így meg elöre be tudom állítani a que-t miközben megy az aktuális videó folyamat, fullscreen a tévén. -
quint
aktív tag
Bevallom, eszembe sem jutott kipróbálni, ha már egyszer úgyis "lóg" rajta egy K400 billentyűzet, amivel például a böngészőben klasszul el tudok mindent intézni.
A hangvezérlést pedig nem a kedvencem; a kiejtésem miatt van akkora tökölődés, mintha kőtáblára írnék vésővel.
-
quint
aktív tag
válasz
Space marine
üzenetére
A YT klienssel nekem egy bajom van: a távirányítóval kell bepötyögni a kereső kifejezést, vezeték nélküli billentyűzet karaktereiről nem vesz tudomást (természetesen a tapipadjával ugyanúgy lehet vadászni a képernyőn lévő karakterekre, mint a távirányítóval). Ez azért belém tudja khhhhm-ni az ideget.
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok! LG 48C11-en járatom az agyam, ami kérdés felmerült:
- Kalibráltatni érdemes? Változik annyit a megjelenítés minősége?
- Sokat megy a mostani Sony-n a droidos Youtube, van gond a webos YT klienssel vagy kell félnem bármiféle beégéstől ennél a proginál?Főleg filmek, sorozatok, YT, ritkán játék fog rajta menni, elég sötét szobában. Gondolom ide született az OLED

Elöre is köszi!
-
alaves
addikt
válasz
Dani0504
üzenetére
Philips távirányítón: 123654 ---> CSM 6.1 OLED DOH
Piros, kék, zöld, fehér, fekete teljes képernyős képekkel még megnézheted van-e pixelhiba.
A hardverinfónál ne zavarjon meg senkit a felbontás és frissítési gyakoriság adat. Természetesen 4k a natív felbontás és tudja a 100-120Hz-es frissítési gyakoriságot. -
Dani0504
tag
válasz
Per Degaton
üzenetére
Én szombaton hoztam el az 55oled706-ot, 55oled805-öt akartam venni, de mivel 10-20e forint volt a különbség így a 706 lett a befutó.
A csomagolás nagyon patent, passzentosan van benne a tv. Összeszerelése szerintem jó, kopogós műanyag a hátulja, de egy reccsenés és nyikkanást sem halottam összeszereléskor. A távirányító gombjai nem világítanak kivéve az ambilight gombját(mondjuk ezzel az erővel világíthatna a többi is) és nincs benne mikrofon. Műanyag az egész, de abból a minőségibb fajta, ami elsőre feltűnt, hogy milyen súlya van az itthon található darabokhoz képest. Nekem speciel hiányzik róla a világítás, mert még nem tudom melyik gomb hol található rajta, de szerintem 1/2-1 év múlva ha még szükségesnek érzem veszek egy világítósat hozzá. Véleményem szerint jelenleg nem éri meg a 806 a már említett különbségek miatt.
A fényereje szerintem elegendő nappali viszonyok között is, nekem nem tűnik kevésnek, este vissza is kell venni. A képminősége szerintem jó, bár ez az első 4k és oled tvm. A beállításokat tekintve az itt a fórumon emlegetett beállítások megtalálhatók.
Ha van valami kérdésed vagy kérésed, hogy nézzem meg szívesen megteszem és válaszolok, ha tudok!
A kijelzőt mivel szoktátok ellenőrizni?
Itt a különböző panel problémákra gondolok amik elő szoktak kerülni. Youtube-on találtam egy oled videót ahol különböző szürkéket jelenít meg. Azzal nem tapasztaltam inhomogenitást rajta.Azt hol tudom megnézni, hogy a panelben mennyi az üzemóra?
-
wallace 234
őstag
válasz
kipser
üzenetére
Ha van rá lehetőséged, próbáld ki mindkét technológiát. Mindegyiknek van előnye és hátránya is! Én azok közé tartozom aki oledröl váltottam, Qledre és nem bánom. Kinek mi a jó! Ha oled a szimpatikus akkor vegyél oledet, ha még lehet Cx-et. C1 nek kicsit gyengébb a fényereje. De a végtelen kontraszt miatt annyira nem tűnik fel a gyengébb fényerő.
-
krx21
nagyúr
válasz
tisztelturam
üzenetére
Azért van itt 1-2 fórumtag aki nem így vélekedik. De én abszolút egyetértek…
-
kipser
tag
Sziasztok!
Playstation 5-höz, illetve Sorozatozáshoz keresek TV-t.
Szóba kerültek az OLED tv-k is. Mit gondoltok az általam felvázolt tartalmakhoz mennyire lehetnek jók az OLED TV-k?
Igazából a Samsung QLED és az LG OLEDEK között vacilálok (LG-t olvastam eddig a legjobbnak OLED témában)Köszönöm szépen!
-
GalaHU
addikt
Hát én meg a szememnek hiszek, ha megbocsájtod…

4k-ban játszom egy 3080ti-vel hajtva, és mióta a g-sync mint technológia elérhető, mindig is használtam, iszonyatosan bántja a szemem a töredezés.
Az Automobilista 2-vel megvan a 120, néha zuhan csak be 100 alá, de töredezésnek nyoma sincs! ACC-ben 90 maxra van korlátozva (botrányos az engine) de itt is 70-90 között mozog a frame-rate, röcc nélkül.A VRR mint gyűjtőfogalom miatt lehet hogy AMD-kártyákkal nyűgösebb, netán az XBox-al vannak gondok (PS5-ön még nincs is VRR) de PC-n nVidia 30xx kártyákkal tökéletes!
-
NoMagix
addikt
Kikapcsolt állapotban van mindig, sőt teljesen áramtalanítani is szoktam éjszakára!
Na most több alkalommal ki-be kapcsolgattam az Xbox-ot és a tévét, hol az egyiket hol a másikat kapcsoltam be előbb és most semmi hibát nem mutatott!
Viszont az előző Philips lcd-nél amikor bekapcsoltam a konzolt, akkor bekapcsolta a tévét is, majd ha kikapcsoltam a konzolt, akkor visszaállt tévé adásra, itt a CX-nél nincs ilyen.
Pedig volt teljes visszaállítás és az Xboxot is úgy állítottam be! Mondjuk nem halok bele csak érdekes, hogy itt nem megy! -
NoMagix
addikt
Na, adódott egy problémám!
CX van egy hete, de ma eddig minden XSX bekapcsolás 640X480-on indult!?!
Rájöttem sok újraindítás után, hogy ha kihúzom a HDMI-t a boxból majd vissza, akkor megint jó lesz a következő indításig!
Másik HDMI portba rakjam? kábel?
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mit tanácsoltok? 

Vhiktor