- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Per Degaton #88675 üzenetére
ASBL mellett monitorként az OLED full kuka. Szólok előre.
-
wyll358
tag
válasz
Per Degaton #71423 üzenetére
Van hbo max topik, én ott néznék szét, voltak nem működés esetek és megoldások is.
-
kovsol
titán
válasz
Próbáltad a webes beléptetőt? Kiírja a TV -re a kódot, majd a weblapon lépsz be mobilodon.
-
madkiller
őstag
válasz
Hát, ha most szedted le, akkor gondolom friss, ezért app frissítés nem jöhet szóba, mert egyébként én pont ma frissítettem új verzióra. Routert áramtalanítasd vagy lépj át másik wifi sávba, ha esetleg van és ha jó vissza. Ha semmi nem segít, akkor csak gyári beállítás....
-
BoneDragon
veterán
válasz
Semmi köze a tévéhez.
-
alaves
addikt
válasz
Per Degaton #61514 üzenetére
55"-es méretnél, ~90 cm-es nézési távolsággal a szemmozgással lefedhető a kijelző teljes területe.
-
freemanone
addikt
válasz
Per Degaton #61514 üzenetére
Jól gondolod, kb 80cm. Inkább túl magas, a felső negyedet nem igazán használom, de ott a változó háttérkép van és jórésze fekete... nem probléma. Mivel OLED, "akkora a kép ami nekem kényelmes", minden más fekete. Egyébként igen, egy picit túl széles is, ahoz hogy teljes méretben használjam munkára, viszont a ~48" nekem pont méret lenne így utólag, de mivel másra meg jobb a nagyobb... franc tudja, bajban leszek a mérettel amikor majd lecserélem.
Egy biztos 55" felett monitornak szerintem már alkalmatlan lenne, nagyobb felbontással is, viszont másra meg el tudnék képzelni egészen 80"-et is.
Munkára ez lenne optimális, valami vágott magasságú 4K felbontással: [link]
Így nagyjából egy ekkora területet használok amúgy, csak középen.#61520 alaves: Így van! Ha hátradőlök kicsit, simán lefedem szemmel.
-
freemanone
addikt
válasz
Per Degaton #61490 üzenetére
Erről tudok nyilatkozni Én is, mert szintén monitornak használom. Viszont szándékosan másképp mint Alaves.
Egy-egy ellentétes mérésnek tökéletesen megfelel és nekem megér ennyit egy ilyen TV. 55BX-et nyúzok monitornak, falra van téve ~13cm-re van a faltól a kijelző felöli oldala, egy 180x90-es asztalnál ülve. A 48"-es monitornak optimálisabb lenne, 50"-et tudnék elképzelni max méretnek legközelebb, de nem vészes ez sem, csak a pixel sűrűség lehetne kicsit jobb.
SDR módban használom munkára, napi sok órát, böngésző, logok, statikus konzolok között váltogatva, VMware, levelezés, lényegében minden amit egy infrás devops csinál.
Eddig 3260 óra van benne, 289 kis frissítéssel, és 1x futott a nagy, ami gyárilag 2000 óránként fut le. Ezt tavaly december 18. óta hoztam össze, ergó kb napi 1x futott le a frissítés 10-14h üzemidők mellett nagy átlagban nézve. Az első 1000 óra után kikapcsoltam a logo dimminget, pixel shiftet, illetve már az elejétől ki volt kapcsolva az AI brightness is.
Azért ha játtszok, mozizok, netflix, akkor nyilván HDR-ben teszem ezt. Beégésnek nyoma sincs.Amit még megteszek érte, bár előtte is így volt ez, hogy amit lehet dark theme mellett használok. A desktop háttér pedig 2 percenként változik, egy mappából előre meghatározott képekből. Illetve van egy 10 perces black screen saver, ami kvázi lekapcsolja a képet, ha valamiért épp otthagytam csak úgy 15-30 percre. Viszont így csak egér mozdítás és instant van kép, kényelmes.
Beégésnek nyoma sincs. -
törölt tag
válasz
Per Degaton #61492 üzenetére
Értem, köszi a részletes választ. Remélem, beválik majd az OLED is, akármelyik modellt választod.
-
alaves
addikt
válasz
Per Degaton #61504 üzenetére
Nvidia G-Sync kompatibilis kijelző 471.96 driver: Philips OLED806 (elvileg a 706-osnak is működnie kell)
-
janos666
nagyúr
válasz
Ha játszanál is rajta, akkor szerintem mindenképp VRR (G-Sync) képesz készüléket válassz.
Bár nincs kitöltve az adatlapodon, hogy milyen VGA-d van (NV-nél legalább Turing arch kell). -
alaves
addikt
válasz
Csak ajánlani tudom az OLED-et monitornak is (ha a méret és a pixelsűrűség nem zavar). ~100 nit fényerővel + pixeleltolás + logó fényesség legalább alacsony + ABL/ASBL + napi üzemórával arányos mértékű 1 órás pixelfrissítő futtatás alkalmazásával elég jó biztonsággal elkerülhető a beégés.
Ha aggódsz a szervizelés miatt, akkor inkább az LG-t ajánlom, mert ott a legkisebb problémát is megoldják, míg a másik három gyártónál lehetséges az akadékoskodás. -
törölt tag
válasz
A beégés kapcsán nem akarok tanácsot adni, mert én attól sose tartottam.
Viszont a szemednek, testednek jó ez a kijelző, nem túl nagy a 48" is? Ezt mondjuk már könnyebb kényelmesen beállítani, mint egy nagyobbat. Játékra adja, az biztos. -
törölt tag
válasz
Per Degaton #61486 üzenetére
Milyen munkára használnád?
Akármennyire tetszik nekem az OLED, én PC-hez inkább hobbicélra tudom elképzelni. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Per Degaton #61486 üzenetére
Képminőségbeli különbséget kizárólag ha egymás mellett lenne a 2 tv, akkor látnád. Vedd az LG-t.
-
Dani0504
tag
válasz
Per Degaton #61233 üzenetére
Ez a része nem fog menni, mert nincs konzolom amivel kipróbálnám.
-
Dani0504
tag
válasz
Per Degaton #61150 üzenetére
Én szombaton hoztam el az 55oled706-ot, 55oled805-öt akartam venni, de mivel 10-20e forint volt a különbség így a 706 lett a befutó.
A csomagolás nagyon patent, passzentosan van benne a tv. Összeszerelése szerintem jó, kopogós műanyag a hátulja, de egy reccsenés és nyikkanást sem halottam összeszereléskor. A távirányító gombjai nem világítanak kivéve az ambilight gombját(mondjuk ezzel az erővel világíthatna a többi is) és nincs benne mikrofon. Műanyag az egész, de abból a minőségibb fajta, ami elsőre feltűnt, hogy milyen súlya van az itthon található darabokhoz képest. Nekem speciel hiányzik róla a világítás, mert még nem tudom melyik gomb hol található rajta, de szerintem 1/2-1 év múlva ha még szükségesnek érzem veszek egy világítósat hozzá. Véleményem szerint jelenleg nem éri meg a 806 a már említett különbségek miatt.
A fényereje szerintem elegendő nappali viszonyok között is, nekem nem tűnik kevésnek, este vissza is kell venni. A képminősége szerintem jó, bár ez az első 4k és oled tvm. A beállításokat tekintve az itt a fórumon emlegetett beállítások megtalálhatók.
Ha van valami kérdésed vagy kérésed, hogy nézzem meg szívesen megteszem és válaszolok, ha tudok!A kijelzőt mivel szoktátok ellenőrizni?
Itt a különböző panel problémákra gondolok amik elő szoktak kerülni. Youtube-on találtam egy oled videót ahol különböző szürkéket jelenít meg. Azzal nem tapasztaltam inhomogenitást rajta.Azt hol tudom megnézni, hogy a panelben mennyi az üzemóra?
-
csizo
aktív tag
válasz
Hátha segít: https://www.displaydb.com/compare/philips-55oled80612/philips-55oled70612
-
salapp
addikt
válasz
Én arra lennék kíváncsi, hogy összeszerelési minőségre milyenek ezek a Philipsek. Barátom 7-es szériás VA LCD-je azért nem annyira jó ilyen szempontból.
-
Justabirb
csendes újonc
válasz
806/856 között csak állvány különbözik, egyébként teljesen ugyanaz a két tv, ha jól tudom. 706os meg pont annyival "rosszabb" mint amiket felsoroltál.
~370ért bizony nagyon jó vétel a 706os, már most is. -
chris0000
őstag
válasz
Per Degaton #61145 üzenetére
hi. meg is válaszoltad, h melyiket kell venned..
üdv.
LG
-
Justabirb
csendes újonc
válasz
Ugyanezek a tvk vannak most nálam is kiszemelve, bár én majd csak novemberben fogom megejteni a vásárlást, addig az árak is csökkennek kicsit, meg hátha a philips tévék is szélesebb körben elérhetőek lesznek. (856ost, ami pont a legjobban tetszik még mindig nem látom sehol, 806os meg még drága)
Nem beszélve arról, hogy addig több infó is meg fog jelenni róluk, Vincent barátunk philips oled tesztjét pl. nagyon várom már.
Egyébként szerintem nem nagyon tudsz melléfogni egyikkel sem, ár/értékbe nehezen találni jobbat bármelyiknél. Én nem tartom kifejezetten nagy hátránynak philips fronton, hogy csak 2 hdmi 2.1 van, szóval azt nem fogom hátránynak felróni neki lgvel szemben, így eddig minden más jel arra mutat, hogy a philips az nekem jobb választás lesz. Ezt mind úgy, hogy játék az nekem is menni fog rajta, kb. olyan arányban ahogy te is írtad.
Hogyha philipsnek tényleg szebb a képe, akkor nálam simán az lesz belőle, szóval gyakorlatilag már csak a tesztekre várok, hogy meg is bizonyosodjak róla.
A szervíz meg lehet lutri lesz kicsit, de hajlandó leszek tesztelni a vizeket. -
vg
addikt
válasz
Nekem 55-ös C1 van pár napja, az újabb fw-vel már megy a dolby vision 4k/120-ban is amd freesync premiummal is. Ami viszont nem tetszik, hogy ha bekapcsolom a VVR-t, akkor xbox series x-en a chroma fekete szürkébe ugrál amikor mondjuk töltő képernyő van, de ha már mozog a játék akkor nem, gondolom a fps ugrálás miatt. Ha esetleg erre valaki szaki tudja a megoldást, hogy miként lehet ezt megoldani, akkor mondja el.
LG szervizeléssel nekem annyi a tapasztalatom, hogy az előző 3d-s tv-m mikor megvettem, akkor volt a képernyő közepén egy csúnya folt, egy hónapig bírtam, majd kértem a weboldalon szervizelést és pár nap múlva házhoz jött a szaki, megnézte és az ágyon kicserélte teljesen új panelre (a belső alaplap maradt). Ez 6 éve volt.
-
alaves
addikt
válasz
Per Degaton #60619 üzenetére
OLED754-en: ASBL teszt PC-vel: 25 OLED fény, címkézetlen HDMI, 'szabványos' és 'monitor' képüzemmódban is: az ASBL 5 perc inaktív állapot elteltével kapcsol be és 5-8 percig fokozatosan csökkenti az OLED fényt 0-ra (vagy az alá). Egér mozgatásra és billentyűzet lenyomására (gépelés oldal mozgás nélkül) az ASBL nem kapcsol ki. Egér középső gomb két kicsi léptetésre kikapcsol az ABSL.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Per Degaton #60570 üzenetére
A válogatott panelra reagálnék:
nem gondolom, hogy az LG rosszabb lenne, egyszerűen azért volt szó sokkal több problémás panelről, mert sokkal többet ad el az LG OLED TV-ből: nézd meg az itteni összefoglalót: 85% LG, a maradék 15%-on osztozik másik 3 gyártó.
Az Amazon-on lévő több ezer értékelésből ha megnézem az OLED TV-k közül a 4-5 csillagos értékeléseket, az LG áll az egyik legjobban, nem igazolja semmi azt, hogy kicsivel is problémásabb lenne. Egyszerűen brutálisan többet adnak el, nyilván több a probléma. -
alaves
addikt
válasz
Javaslatom (az általad leírtak alapján) monitornak (és egyébként is): Philips 55OLED706.
Leírásod alapján extrém üzemórával számolhatsz, így hetenkénti-kéthetenkénti kézi pixelfrissítő futtatását javaslom, ennek okát már számtalanszor leírtam itt a fórumon is. (Nálunk napi 14-16 üzemóra: PC monitor+PC játék+film+TV).
PC monitorként ASBL csak akkor kapcsol be, ha nem észlel semmilyen tevékenységet, ha pl. photoshop-al dolgozol, biztosan nem fog bekapcsolni (ASBL nem kapcsolható ki). -
Abel-0101
aktív tag
válasz
Per Degaton #60581 üzenetére
Kössünk bele olyanba, amiben nincs is op rendszer.
Jogos egyébként, monitor nem csinál ilyet magában, de ha hozzákötsz egy gépet, abban már lesz tulfutási idő, és kifogja írni. -
Abel-0101
aktív tag
válasz
Per Degaton #60578 üzenetére
Mindegyik Tv be van ilyen funkció, telefonodon is van, csak ott nem pont ilyen időkkel, funkciókkal.
(Nem ajánlom, de majd ha egyszer napon vagy jó pár órát, vagy telo a munkas zsebbe, mellette nyomatod az ipart.
Hasonló üzenetet fog dobni, hogy kikapcsol a telo 1percen belül.. -
blakey
titán
válasz
Per Degaton #60578 üzenetére
Csak ha folyamatosan megy olyan hosszú időn át, ha időközben van kikapcsolás akkor nem fogsz látni semmilyen üzenetet.
-
kircsi21
tag
válasz
"...esetleg tudja valaki, hogy a Philipsnél sincs ilyen kikapcsolás kikényszerítése dolog, ugye?"
OLED705-nél van és akkor gondolom a többinél is. 10 órányi folyamatos üzem után kapsz egy szép figyelmeztető táblát a képernyő közepére, hogy (aszem') 30 másodpercen belül kikapcsol és megcsinálja a pixelfrissítést. Ki tudod nyomni, de megjegyzi, ha így teszel és gondolom egy esetleges garanciális ügyintézésnél figyelembe veszik, hogy hányszor játszottad ezt el...
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
Megmondom őszintén nem olvastam el első bekezdés utáni részt, ha az miatt félsz, hogy befog égni a kijelző, akkor inkább ne is vegyél semmilyen kijelzős eszközt, mindegyik be tud égni, de vannak széria hibák, illetve altalános betegségei, minden gyártónak, cégnek.
Ez ugyanolyan felvetés, mint az Lg-nél a Panel hiba.
Mivel a Samsungon kívül 'általaban' normálisak szoktak lenni az ügyfélszolgálatisok, szerelők simán bejavítják garanciába (általában).
Ha megy egésznap a Tv-100%fényerőn, a hét mindennapján, elképzelhető lesz a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- Videó stream letöltése
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged