Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Mobil flották
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
John D'oh
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Valaki példáuk az imént linkelte nekem az alábbi videót. Azt állítja 20mp körül van egy sötétebb jelenet ahol villog a fény, és állítólag két másik G4 tulaj is visszaigazolta neki.
Az Oppenheimert emlegették még több helyen, illetve sorozatok közül a Silo és a Squid Game volt megemlítve.
-
John D'oh
senior tag
G4 tulajokat kérdem hogy a villogó fény (flickering) bizonyos sötét jeleneteknél film közben, az forrástól függetlenül megjelenhet bárhol (tehát belső app, mkv remux külső lejátszó stb.) vagy lehet izolálni, és létezik e valami beállítás mókolás amivel ez orvosolható?
Több helyen olvasom, hogy ritka ugyan de sajnos olyan is van hogy akár egy konkrét filmet vagy sorozat részt hosszasan érint. -
ρσгτσ
addikt
Azért azzal érdemes tisztában lennie, hogy valószínű ezek közel sem mennek el annyi évet, mint a mostani CRT TV. Illetve hosszútávon javítással sem nagyon érdemes számolni.
Egyrészt azért, mert például egy panelcsere baromi drága buli lesz, ha lejárt rá a garancia. Másrészt meg azért, mert hosszútávon valószínű alkatrész sem nagyon lesz hozzá. Vagy nem minden.
Azt is érdemes tudnia, hogy a panel védelme miatt normál TV adásnál nem ajánlott maximum fényerőt használni. Ha túlnyomó többségben az megy nála, és jellemzően 1 vagy 2 csatorna megy magas napi óraszámban, akkor nem igazán ideális választás az OLED.
-
ρσгτσ
addikt
Jobb az LG szerviz, ugyanakkor az eddigiek alapján kevesebb probléma van a Samsung OLED -del. Hogy ez valóságban mennyi, milyen arányban, azt nem tudjuk. De kevesebbnek tűnik a panasz.
Illetve az is igaz, hogy az LG piacvezető OLED kategóriában. Így valószínű ezért (IS) több a negatív visszajelzés.
-
mp54
senior tag
válasz
anderledani
üzenetére
Köszönöm. A Samu szervízről/ügyfélszolgálatról elég sok rosszat lehet itt olvasni, az LG-ről pedig elég sok jót.. ezért gondoltam LG-re, annak ellenére, hogy tudtommal a Samu QD-OLED a legjobb kijelző...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
anderledani
üzenetére
Az a tv konkrétan egy referencia fsi xmp310 monitorral egyenlo kb, töredék áron
-
mp54
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek tv választáshoz.
Ismerős nyugdíjas értelmiségi hölgy. Felhasználási terület: Telekom-tól van tv-műsor és Netflix előfizetés. (nem tudom ezek milyen képminőségű kijelzőt kívánnak...) Netről elérhető (Youtube) filmek, stb nézése. Játék kizárva. A szoba csak szalagfüggönnyel sötétíthető. Nézési távolság jelenleg kb. 4 m (CRT TV!!!), de szükség esetén a fotel közelebb tolható. A méret-harcot majd nekem kell megvívnom....megpróbálom a 65"-t elérni...Külön hangrendszer nem lesz. Falra rakni nem akarja. Hosszú távra akar vásárolni.
Fél milla körüli összegnél nem szeretne többet költeni.
Én LG 65C4-re gondoltam...
A javaslatokat előre köszönöm! -
Laraxior
titán
Úgy tudtam, hogy a C3 oledben is 10 bites panel van, de több helyen is olvasom, hogy megy 4K@120Hz RGB 12bittel.
Itt egy fórumtárs is így használja már régóta, pont a VGA topikjában jött elő. -
sasa134
addikt
Nos megjött a 65C4, be is lett üzemelve (Vhiktor beállítási segédlete alapján beállítva), egyelőre talpon van, hétfőn tud egy cimborám segíteni feltenni a fali állványra, de nagyon szuper, a család (2 kis fiam van) is ámul, nagyon nagy az öröm, köszi mindenki segítségét, örülök, hogy ezt vettem
-
ρσгτσ
addikt
válasz
máyköl
üzenetére
Kérdés, hogy a koaxon tényleg jön -e valami. Milyen a box? Mert ha multimédiás, akkor lehet koax sem kell neki, csak rádugják, de nem úgy jön rá az adás.
A TV -n CI kártya nélkül is meg kell találnia a csatornákat, csak nem mindegyiket tudod nézni nélküle. Tehát ezzel nem mondtak akkora hülyeséget. De CI -vel is lehet keresni, nem kell ennyit variálni.
Meg tudod nézni valamilyen másik TV -n a koax kábelt? Vagy nem csúszott szét valahol?
Illetve nem tudom fejből hogy néz ki a B9 menüje, mindent jól állítottál be?
-
máyköl
veterán
.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
P8 mp4-et kell TS-be muxolni [link] ezzel a programmal. mkv-ból nincs Dolby Vision LG-n csak HDR. Így ha egy P8 mkv filmed van, azt is muxolni kell TS-be ha DV-t akarsz. P5 mkv-nál szintén, mert abban nincs HDR sáv, ezért lilás vagy zöldes lesz a kép. (Egyébként szerintem a P5 és P8 Dolby Vision abszolút nem ér annyit, hogy muxolgatással cseszd el az időt. 99%ban ugyanazt fogod látni mint HDR-ben. ) Egyedül a P7 DV ami tényleg pluszt adhat a HDR-hez képest a javítóréteg miatt, de mivel a P7 DV-t kb egyik tv sem kezeli már, így felesleges vele foglalkozni.Ehhez külső lejátszó javasolt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Filmnél, illetve videós tartalomnál nem hiszem, hogy tudok ilyet mondani. Szerintem a nagyátlag felhasználói szokásán bőven túlmutat. Vagy talán 8K készüléknél érdekesebb, ha a tartalom is olyan. De ott már a 48Gbps is kevés lehet.
Ez elsősorban szerintem gamingnél érdekes.
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Na és akkor jönnek a hülye kezdő kérdéseim

- Hol lehet puha "szerelőkesztyűt" venni?
- Hogy is van ez a DV formátum lejátszás a G4-ben? P8-at kell átkonvertálni P4-re? Vagy valami ilyesmi. Pontosan hogyan / mivel kell ezt?Bónusz kérdés: Épp ránéztem egy virágboltban, és az The.Eternaut.S01 sima HD nagyobb videó bitrátás volt, mint a DV/HDR-es verziója. A HDR világ eddig engem elkerült. Jól sejtem, hogy csak ez a release volt béna, és nincsenek csodás, hiába HDR, de vacakabb lesz a képe az alacsonyabb adat miatt?!
-
hunspikey
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Az a baj, hogy régen ez működött, mert pl C9 és C3 között a jóisten se tudta megmondani, hogy mi a különbség a képét tekintve. Hangban még jobb is volt a c9... szebben szólt, sokkal öblösebb rendes mélyek voltak benne és volt DTS is.
Viszont mostanában rákapcsolt az LG
A G3 látványosan jobb a G2-nél míg a G5 köröket ver a G4-re. Szóval ha fennmarad a fejlődés akkor mindig azt fogod érezni, hogy ténylegesen régi, gyengébb technikát veszel az újhoz képest.
-
John D'oh
senior tag
válasz
Trohak91
üzenetére
Mindenképp nézd meg saját magad.
A matt bevonat (fólia amit le is lehetne szedni, bár szerintem nem ajánlott sok szempontból)gyakorlatilag szinte teljesen megszünteti a tükröződest, viszont ez azzal jár, hogy amennyiben fényes szobában nézed a fekete picit világosabb árnyalatú lesz.
Megjegyzem nálam az elmúlt lassan 1 év alatt én erre nem figyeltem fel, annak ellenére, hogy a szoba egyik falán van egy hatalmas ablak, pedig aztán minden zavarni szokott ami nem úgy működik ahogy elvileg kéne.
Ha sötétben nézed akkor pedig még elméletileg sem fordul elő. -
-
-
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy elméleti kérdést tennék fel.
Ha van egy 65 colos Samsung OLED tv-m, akkor azt milyenre érdemes cserélni? Ha már OLED, jobb annál maradni, és megéri többet adni érte, mint egy másik fajta Samsung tv-ért ami nagyobb?2 éves lesz még, ezért elméleti, és meggondolandó, mert 1 millió egy nagyobb OLED tv.
Azért Samsung, mert az operációs rendszere nagyon bejött, már 7 éve használok ilyen rendszert, persze TV függő ez is, hiszen újabbakon frissül a menü, de az alapja ugyanaz.köszi
-
-
Borisz76
nagyúr
-
John D'oh
senior tag
válasz
stickles
üzenetére
Stell SHO 3630--at használok és teljesen meg vagyok vele elégedve de nálam nem volt szempont, hogy forgatható/kihúzható legyen.
-
válasz
eL Geri
üzenetére
A G5-nek is vannak bizonyos hátrányai hangformátumokkal, színhelyességgel, sötét hátterű megjelenítés túlvilágosítása stb. Nagyon új még ez a panel, a Samsung S95D esetében is idővel jöttek a kérdőjelek. Félreértés ne essék, jó TV-k, de vannak fonákságok is velük.
Érdekes módon az LG-nèl már belengették a hibrid RGB tandem panelt. Hova ez a sietség?
A jelenlegi legjobb vétel a G4 még MLA panellal, amely technológia az élettartamra is kedvező hatással van.

-
stickles
tag
Sziasztok
Egy Samsung qe77s95d-hez szeretnék fali konzolt
Forgatható/kihúzható változatot
Honnan és milyet érdemes venni
Köszi
-
John D'oh
senior tag
693k-ra lement a 77C4 Alzában ha valakit érdekel.
915 meg a 77G4. -
csabi0805
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Először is köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
Most pedig jöjjön a hiba.Van a kikapcsolási időzítő.
Na most nálam úgy van beállítva,hogy a hét minden napján ha a tv be van kapcsolva akkor este 23:20-kor kapcsolja magát ki a tv.
Viszont ha van egy olyan nap amikor nincs este bekapcsolva a készülék,akkor következő nap már nem kapcsol ki 23:20-kor a tv.
Kedden mondjuk este nincs bekapcsolva,akkor szerda este már 23:20-kor nem kapcsol ki.Olyan mintha elfelejtené hogy ki kell neki kapcsolni.
Ezt a legutolsó frissítés óta csinálja.
23.20.42 a frissítés száma. -
sasa134
addikt
Elnézést, ha hülye a kérdés: a garancia megtartásához meg kell őrizni az eredeti csomagolást/dobozt?
Ha igen, az elég komoly kihívás lesz
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy az LG-nél van rá lehetőség hogy a legutóbbi frissítés után keletkező bugot jelentse az ember valahova?
Észrevettem egy bugot aztán azért kérdezem.
-
-
-
eL Geri
őstag
válasz
wallace 234
üzenetére
2025-ben ez a válasz elfogadhatatlan
-
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Akkor ez nem az a probléma, amire én utaltam. De hasonló.
-
alaves
addikt
válasz
Zen_Ronin
üzenetére
2160p50Hz/420 8bit (ha HDR-t is használsz, akkor 10 bit)
Minél kevesebb a konverzió, annál jobb. Ha nincs 4k előf., akkor elég lenne a 1080p, viszont a telekom által továbbított csatornák esetén valószínűleg jobb a saját szoftverük felskálázási algoritmusa. A TV nem biztos, hogy olyan jól tud alkalmazkodni minden szolgáltató technikai (pl. kodek) beállításaihoz. -
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
A reset után /frissítés miatti anomáliák miatt/ pár beállításomat elfelejtettem már.
Tcom beltérinél az alábbi beállításoknál mi a helyes? /1080p, és rgb-re állt, ezeken az este állítottam be/

-
krx21
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
Nem véletlenül kérdeztem, hogy milyen hangformátum? Az új Denon AVR-ek, eARC Atmos esetén akadoztak. Azóta az új firmware megoldotta ezeket.
Az új firmware az esetek 90%-ban leginkább hiba javítások, így mindig érdemes felrakni őket. Az, hogy volt már a történelemben olyan, hogy egy új firmware-ben elrontottak valamit, ne tántorítson el… Javítják azt is…
-
makoss
veterán
válasz
wallace 234
üzenetére
Én nem szoktam komálni a frissítéseket mert nem mindegyik olyan amilyennek lennie kellene, de azon agyaltam le kellene futtatni egyet a Denonra...
De ha már váltani kell HDMI-ről optikára az már komoly hiba szerintem, amúgy én is gondolkodtam rajta. -
krx21
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Milyen erősítő és milyen hangformátum?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Horgász topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest