- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
East3r
kezdő
válasz
T.Peter #113584 üzenetére
A dv is hdr vagy akkor most nem kimondottan a dv vel volt a gond? Mert az is csak amiatt aggaszt hogy a netflix, max újabb filmjeinek 80% dv-s. Helyi lejátszással nem volt gond. Viszont hogy a gameing móddal is gond van azt nem is olvastam vagy nem vettem észre a tesztben.
Hát ja, mondjuk elég fura hogy ezer helyen tesztelik gyártás közben megint, a végén megint és senki semmit nem vett észre. -
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
T.Peter #113404 üzenetére
Ami nem Lengyelországba van gyártva vagy nem erre a piacra van gyártva.
Tudtommal a németeknél kapható tvkkel semmi probléma. UK-ban és USA.-ban kapható tvkkel szintúgy semmi probléma.De széria számot sajnos nem tudok mondani, vagy hogy szériaszám alapján mire kell figyelni. De amit nálunk veszel azok nem lesznek jók, hacsak nem máshonnan importált tvk.
Majd meglátjuk hivatalosan mi lesz, meg meglátjuk a nem hivatalos utat is
-
eL Geri
őstag
-
eL Geri
őstag
válasz
T.Peter #113097 üzenetére
A Google IA-ja ezt írja:
"Az LG G4 sorozatú OLED televíziók támogatják a DTS-HD MA (DTS-HD Master Audio) hangformátumot, beleértve a DTS:X-et is. Ez azt jelenti, hogy a TV dekódolja a DTS-HD MA hangzást, beleértve a DTS:X objektum-alapú hangot, például a Disney+ szolgáltatásban elérhető anyagokban. Fontos megjegyezni, hogy a G4 nem támogatja a DTS:X Profile 2-t, amely az IMAX Enhanced program része, ezért az LG TV-k nem tudják streamelni a DTS:X IMAX Enhanced hangot a Disney+ szolgáltatón keresztül."Sőt, a Rediten is van róla egy komment, hogy tudja.
-
hunspikey
őstag
válasz
T.Peter #111030 üzenetére
Én autóipari beszállító cégnél dolgozom. Ha tudnék mesélni arról, hogy mit vesznek az emberek az első évben azt gondolva hogy végleges termék - elájulnál.
A TV ugyanez: az én szememben egy full bugos firmwarrel kiadott épp hogy működő hardware van kiadva a kötelező évenkénti ciklus miatt.
Tudod mikor lesz az végleges? HW tekintetében majd kb kora ősszel, fw szinten meg kb 1 év után.
-
tibbike01
őstag
válasz
T.Peter #111032 üzenetére
Ebben a vidóban sokszor említi a G5-öt és van egymás melletti elemzés is.
Feljebb is ezt linkelték.
-
alaves
addikt
válasz
T.Peter #110817 üzenetére
Ennek alapján, valamint ha figyelembe vesszük a rendelkezésre álló filmek 99%-nak csúcsfényeit kb. 0 értelme van lecserélni G5-re egy G3/G4-at vagy éppen a QD-OLED-eket. Kivéve ha méretben szeretne valaki előre lépni.
Ui.: az avsforums lakói már rohannak is TV-t cserélni
-
Kerio
őstag
válasz
T.Peter #108941 üzenetére
Igen, mert ha nincs beállítva a cru-val, akkor a Dolby Acess-en valóban nincs ott a Dolby Vision. Ezzel most szembesültem, mikor kikapcsoltam a szemléltetés miatt. Alig bírtam visszakapcsolni.
Ez alapján próbáld. Utána megfog jelenni az Acess Appban is. Annyi, hogy én a cru-ban kiexportáltam a bin fájlt, egy másik mappába is, hogy visszatudjam tölteni, ha nem jó az ott letölthető. Végülis a sajátomat importáltam vissza, és azzal működik. A letölthető C2-é nekem nem volt jó.
Egyébként vannak ott tesztfájlok is. Azokat pedig letölteni érdemes, mert a böngésző lejátszójával elég csúnyák. -
alaves
addikt
válasz
T.Peter #108289 üzenetére
Értem. Ebben a tekintetben csak az S90C kapcsán tudok véleményt alkotni. A tesztekben sok helyen említik környezeti fényre a kiszürkülést (fekete szint emelkedést), de az 1 éves itthoni tapasztalataim szerint ennek nincs jelentősége (bíborszínű szürke sincs).
Esetleg hunspikey fórumtárs (illetve G3/G4 tulajok) tudna erről nyilatkozni valós, otthoni használat során tapasztaltakról.
A panelről visszavert fény nyilván minden TV-t érint kisebb- nagyobb mértékben, nem OLED probléma (ebben a tekintetben a Terrace a legjobb). -
alaves
addikt
válasz
T.Peter #108280 üzenetére
Értem. Lehet, hogy csak én irtózom a szándékos félrevezetéstől (az más, ha akaratlanul hibázik valaki). Értem, hogy mennyire fontos a gyártóknak, hogy évente cseréljünk TV-t, de szerintem az lenne a tisztességes, hogy: srácok a gyakorlatban a G5/S95F/OLED910/stb. kb. 2000 nitet (+- x nit) fog tudni.
"Tudjuk, hogy az mla panel tobb fenyt ver vissza, szoval nem annyira sotet a fekete nappal."
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a G3/G4 MLA kevésbé tükröződik, mint a C3/C4 ex.(rtings). A natúr MLA jobban tükröződne, de ezért tettek rá más réteget és így jobb lett. -
hunspikey
őstag
válasz
T.Peter #108272 üzenetére
Igen, sajnos az első két mondat lelombozta a kedvemet nekem is - legalábbis normál szintre. Egyébként ez sem annyira rossz tekintve, hogy tavaly 3000 nitet tudott az LG display panelja ugyan így panel natív (ami egyébként nem 12.000 hanem 9000 K) wb és 3% estén - tehát egy év alatt 1000 nitet javult a szitu, ami 50% ez d65-ön is nagyjából 50% javulást hozhat, azaz a mostani 1500 nitből lesz végre stabilan 2000 d65 esetén.
-
alaves
addikt
válasz
T.Peter #108275 üzenetére
Végtelen mértékű marketinges népbutítás. S90C-n: felhúztam minden redőnyt + spotokat rányomtam. Sony HDR demo Las Vegas. Eredmény: semmi különös, fekete maradt, a látható kép a környező fény növekedésével arányosan csökken, mint minden kijelzőn.
Nyilván a négyrétegűn lévő kép kicsivel jobban fog látszani nagyobb külső fénynél is. -
alaves
addikt
válasz
T.Peter #108275 üzenetére
5.percnél felkapcsolja a spotokat és "azért" mosott lesz a kép, veszít a kontrasztból. Sem a B7-en, sem az OLED754-en, sem a C1-en nem tapasztaltam, de ennyi fénytől még az S90C sem produkálja. 5.30-tól pedig a "halvány" miniLED-et demonstrálja.
Az rendben van, hogy jobb lesz a négyrétegű OLED, ez kristálytiszta, de azért na... -
KTTech
veterán
válasz
T.Peter #103751 üzenetére
El kellene fogadni, hogy amit mozira terveznek film - ahogy a rendező megálmodja, nem ahogy a néző kitalálja -, az bizony mozi fényerővel lesz jó, nem felhúzva SDR-ben. Ha 100cd/m2-re van masterelve, akkor az 100-on lesz jó. Minél nagyobb a vászon, annál kisebb fényerő is elég (és ott -szinte- teljes sötétség van, sötét falakkal), és a nagy fényerő csak zavaró. Ha jól emlékszem, annak idején 29-30cd/m2 volt a cél fényerő a mozigépnél...
Ha eleve HDR-re lett valami megálmodva, akkor biztosan nem 100-200 cd/m2 a mastering...
-
alaves
addikt
válasz
T.Peter #102362 üzenetére
Igen, tájékoztatás jelleggel. De szerintem, mi fórumozó TV bolondok, el tudjuk dönteni, hogy 400 nites csúcsfényt látunk (pl. Q60), vagy pl. az S90-en én 1000-et. A két rilíznél is látom, hogy az egyik ~400 nit, a másikat pedig 1000-ig látom nyilván, de a fórumtárs láthatja 1500-ig a G3-on. Amiket én eddig megnéztem csúcsfényeket a metaadatból, az nagyjából tükrözte is a valóságot, az esetek többségében. SDR-ben sem nagy kunszt eldönteni, hogy éppen 100 nit-en megy, vagy 200 niten.
-
szkutyi
addikt
válasz
T.Peter #102032 üzenetére
Mediainfo nem hogy pontatlan ahogy fogalmazott, hanem rossz. Akkora baromságot írt nekem múltkor közben pedig a dovi script megmutatta hogy mi a valóság...ezt a tv is alá támasztotta...(Pontosabban a tvn láttam hogy lof.asz fényerő nincs, és a dovi script támasztotta alá azt amit tapasztaltam is)
-
válasz
T.Peter #101021 üzenetére
Sajnos nekem nincs konkrét kutatásom, nem szakterületem csupán felhasználó vagyok.
Éves szinten előírás nálunk a cégnél ez a vizsgálat, főleg a Covid óta.
Igen munkánál , általában az ember nem koncentrál annyira szerteággazóan, lehetséges hogy a szemed sem fárad el annyira, mint nekem. Én munka mellett játszok vele főleg. nekem a szemem kezdett el fájni a sok mozgatástól, majd ezt tudat alatt kompenzáltam, a fejem enyhe mozgatásával oldottam meg ami a nyakam folyamatos feszülésével járt. De ez függ valószínűleg az asztaltól, széktől, fizikai erőnléttől, szóval így leírva, átgondolva igazad van, ez egyén és környezetfüggő,de szerintem idő kérdése csupán mikor jönnek erre tünetek elő. Olvasgatva a netet 1 métert írnak ajánlottnak az 55" hoz, ez nem tudom mennyire valid. -
válasz
T.Peter #101018 üzenetére
Az lehet hogy számodra tökéletes érzetet ad, de egyáltalán nem az valójában a szemednek és a periférikus látásodnak 60 centiről .
Nálunk a céghez járnak évente egy szemészeti cégtől ,már kaptunk tőlük ergonómiai tanácsadást meg mindenféle vizsgálatot. Nekem a nyakam fáj amúgy a legjobban a 42 " tól is.
IT ban dolgozol, gondolom tudod mi hosszú távon az egészségtelen. -
Partz
senior tag
válasz
T.Peter #98424 üzenetére
A panel sajnos a tavalyi, a panel vezérlésből (meta technology 2.0) kapta meg a G4 az idei fejlesztést, ezért tud "csak" 2300 nites csúcsfényt.
Erről volt egy külön videója Vincentnek, de sztem korábban pont veled beszéltem erről.Lehet később év vége felé, amint kifuttatják az első gen mla panel készletet belefuthatunk 3000 nites G4-ekbe, de az is lehet tartogatják a G5-re.
-
szkutyi
addikt
válasz
T.Peter #97483 üzenetére
Ehhez még ennyit fűznék hozzá!. Itt latszik mi történik ha agresszív a tone mapping...ami azt jelenti hogy kisebb fenyerőt tud a tv mint amire van masterelve a film.
Mostani G4 szériából kiindulva az oled technológia sok sok évig nem fogja elérni az 5000et sem nemhogy a 10.000et....
Ha egyáltalán megéli a technológia.... -
szkutyi
addikt
válasz
T.Peter #97492 üzenetére
Tesssék ez tele van 4000nites csúcsokkal.
The.Shawshank.Redemption.1994.UHD.BluRay.2160p.remux LETTERBOX EXCLUDED
Ez is: Ghostbusters.II.1989.HDRI. -itt van 8700nit
De úgy nézem inkább 1000nitre fényelhetnek, vagy valahol ez lehet a max mert rengeteg film max 1000nit...egy kettő van ami 2000 vagy fölötte....volt egy amiben volt 8000 csúcs -
szkutyi
addikt
válasz
T.Peter #97487 üzenetére
SzvSz 10 év múlva gyanítom 5000nit korul lessz oled.
Minnél nagyobb a fény érték, annál jobban nyomja össze a tone mapping...ha most 10 000nit egy atom robbanás, azt össze nyomja neked 1000-re (mert ennyit tud a tv)
Ez még oké...na de ami 100nit, mert éppen este jelenet van?akkor azt mennyire nyomja össze???
Ha az lenne amit mondasz, nézhetetlen anyagok lennének -
szkutyi
addikt
válasz
T.Peter #97314 üzenetére
Köszi
Mereseim alapján a film legfényesebb részletei 280 mit körül vannak...ez igazolja a dovi Script által leírt dolgot....ebben az esetben .
Később még ránézek a halo-ra, az szemmel tényleg 1000 körüli, kíváncsi vagyok miket mérek....ugye a tv-m 822nit-et tud...így max annyit szabad mérjek ott... -
Partz
senior tag
válasz
T.Peter #95952 üzenetére
Láttam már ezeket a videókat, ellenben egy kiragadott mondta a maga kontextusa nélkül nem sokat mond.
Összefoglalom az infót. Az első panel, amin 2100 nitet mértek tavalyi mla panel, a tavalyi vezérléssel. A második 2300-as az idei mla panel, szintén tavalyi vezérléssel.
Épp azt mutatja be a videó maga a panel is fényesebb lett az új mikro lencse szerkezet miatt, amire jön az új vezérlés, így érik el idén a 3000 nites csúcsfényt.Ergo, igen 2 mla panel létezik a tavalyi és az idei, ahogy írtam. Viszont a tavalyi panel nem fog belekerülni az idei G4-be, erre reflektáltam.
-
Quadgame94
őstag
válasz
T.Peter #92183 üzenetére
Nekem pl a G3 ~1450 nit-je sem eleg. Foleg hogy 100% window mellett csak ~230 nits. Jo lenne 1000 nits 100% mellett es min 4000 nits 10%-nal. (sotet szobaban nezem, szoval nem a beszurodo feny miatt kell)
4 ezer nit... sötétben...Oda mi hűtés kellene... még next-level energia hatékonyság mellett is.
100%-os ablakban egyetértek, hogy lehetne sokkal több, de az a beégést nagyban megnövelné.
Az energia hatékonyság növelése természetesen jótékony hatással lenne a TV élettartamára, maximális fényerejére és csökkentené a kockázatot a beégésre.
Meglátjuk mit hoz a jövő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest