Hirdetés
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- Yettel topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apple Watch
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Biga123
üzenetére
Nem itt fog kijonni a különbség

Gyari kalibracio meg nem ips vs oled kérdés, hanem gyarto kérdés, semmi köze a panelhoz. Ha egymás melle teszed őket kalibraltan akkor is hatalmas lesz az eltérés qd oled javára a kontraszt arany miatt. Sdr szabvany félrevezető, mert nem abszolút hanem relatív.Egyébként ha megnezed gyakorlatilag csak gammaban van elteres, samsung 2.2 míg acer srgbt céloz meg
-
-
hyppo!
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, le kell szedni.
Szerintem a beüzmelésnél is le van írva -
Kijelző fóliát mindenképp le kell szedni?
Ahogy néztem nem melegszik egyáltalán....C9 az forró volt (fűtött a TV a falon kb.
) -
alaves
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Eddig is fej-fej mellett volt, csak a szokásos, divatos túlzó (mérföldekkel jobb, köröket ver, fényévekkel jobb, stb.) megállapítások miatt sokan félreértelmezik a tapasztalatokat. Normál, napi használatnál kicsi a különbség vice versa QD-OLED/WOLED. Kiemelten jó minőségű HDR anyagnál (pl. demo) látható jobban különbség a QD-OLED javára a színtérfogat és SPD miatt, de az sem jelentős.
-
alaves
addikt
-
hyppo!
aktív tag
Sziasztok
[link] Ezt a tesztet olvastátok?
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szia!
Itt van Vhiktor videója: [link] -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Összefoglaló
-
LG C4 beállítása nagyban eltér a C9-hez képest, sok opció és tudása furcsa és ezt szokni kell.
Van valahol beállítás segédlet hozzá, vagy hasonló hogy mit hogyan érdemes? Esetleg valami tanács,
-
válasz
Rewmac
üzenetére
Garancia plusz.
2020-as vétel 2 + 3 év gari (2 év LG , 3 év Biztosító)A biztosító korrekten kezelte, bejelentettem, képeket kértek, szervizzel konzultaltak , beszallitottak, bevizsgaltak, aztán kijelző hibás és cserélték egy árért és tudásban hasonlóra, C4-t választottam.
Ezen csak a kijelzon van fólia, hátulján nincs, mint C9-n volt anno.
Gondolom ha már nincs tapogatva és fenn a helyén, le lehet húzni?
-
Rewmac
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Csere volt neked vagy ilyen garancia pluszos buli? Kicsit lemaradtam a topiccal.
-
Rewmac
aktív tag
Lg ide lg oda. Most gondolkodom. Lecseréljem e a G2 G4 vagy C4-re vagy várjak egy évet és G5. Fene tudja milyen infláció lesz meg mennyibe fog kerülni…
-
hyppo!
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az szép
-
-
hyppo!
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
És a garival mi a helyzet?
-
-
hyppo!
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem baj
Legalább cserélték
-
Oplex
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és tanácsokat!
Este megnézem a beállításokat, de úgy rémlik az összes képjavító szarság ki van kapcsolva és Filmmaker módban van.
Illetve megpróbálok képet/videót linkelni.Ami gyanús, hogy bekapcsolt feliratnál gyakrabban produkálja ezt, olyan jelenetnél is előjön ahol kikapcsolt felirattal nem. Úgyhogy inkább valami TV beállításra gyanakszom mintsem magára a (rossz minőségű) tartalomra.
A TV egyébként Philips 77OLED849.
De ahogy írtam este átnézem a beállításokat és küldök képet/videót! -
tibbike01
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Kár, hogy csak 55"
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ma meg is érkezett az új/bontatlan LG 55" C4 OLED TV amit a biztosító intézett ügye.

-
alaves
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Az lehet, hogy PS5 vagy HDMI beáll. probléma. Ha ezt [link] letöltöd és usb-ről vagy DLNA-n lejátszod a TV belső lejátszójával, akkor zaj nélkül pontosan látszik (a baloldali középső négyzet is), ha a képi beállítások rendben vannak, így pontos a fekete szint.
-
Felrakta már valaki a Philips tv-jére a TPM211EA: 101.1.5.109 frissítést? Valóban megszűnt az exfat támogatás ezzel a frissítéssel a külső eszközön? Kösz.
-
alaves
addikt
válasz
Oplex
üzenetére
Fotó alapján lehetne inkább látni a problémát. Ahogy Vhiktor írta 'near black chrominance overshoot' is lehet, viszont akkor egyértelmű poszterizáció is kellene hogy látszódjon. Pl. Philips-nél a 'Környezeti sötét részletek optimalizálása' opció is okozhatja ha be van kapcsolva.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Egyetértek.
Tipikusan dinamikus kontraszt okosság csinál ilyen jelenséget.
Minden
képelbaszóképjavító opciót ki kéne kapcsolnia.Amúgy OPLEX kolléga ha mondasz konkrét epizód, óra:perc értéket megnézem szívesen a g3-on, mert az usher házat végig néztem anno és semmiféle képi hibája nem volt annak a sorinak!
-
alaves
addikt
válasz
Oplex
üzenetére
A streaming szolgáltatók által használt alacsony bitráta és csúzli kodek beállításai okozzák. Az OLED TV fekete közeli megjelenítésnél is rendkívül kis fényerő léptékeket tud és az általad tapasztalt helyzetben a TV az elégtelen info miatt nem tudja eldönteni, hogy fekete van, vagy már egy szürke árnyalat oda-vissza. A Philips képfeldolgozás kicsit érzékenyebb ezekre a problémákra. Filmmaker képmód, mindenféle képjavítót, képi AI-t ki kellene kapcsolni. Esetleg a két zavarelnyomás opcióval lehet kísérletezni (kis részletvesztés árán).
-
hyppo!
aktív tag
Sziasztok
Netflixen nézem a Kamaszok című sorozatot és az első rész végén van egy jelenet amikor kihalgatás folyik. Csak nekem zajos a film?
Premium előfizum van. -
Oplex
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Philips OLED-et, nagyon meg vagyok vele elégedve, de van egy elég zavaró jelenség amit nem tudok hova rakni és nem tudom hogyan lehetne megszűntetni.
Alapvetően sötét jeleneteknél ha van egy erősebb fényforrás és utána az egész képernyő sötét lesz, akkor az addigi (szinte) teljesen fekete kicsit szürkés árnyalatba csap át hirtelen, illetve ugyanez fordítva, ha teljesen sötét jelenetnél megjelenik egy fényforrás akkor az addigi árnyaltabb szürkés rész teljesen fekete lesz.Az egészben az a nagyon zavaró, hogy mindenféle átmenet nélkül hirtelen történik mindez, és ha a képernyő egésze ilyen akkor baromi feltűnő és zavaró.
Ugyanez van ráadásul a feliratnál, hogy ugrál az árnyalatok között csak a felirat miatt még gyakrabban ugye.Ez legutóbb a The Fall of the House of Usher (Netflix) részeknél volt nagyon szembetűnő, sőt kifejezetten idegesítő.
Van esetleg ötlet hogy hogyan lehetne ezt megszűntetni?
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Orbiteric
üzenetére
Mi az hogy rosz gamma? A szürke a mert ertek az meg tisztán 2.2 lett, és azt szépen is követi. Az hogy az rtings srgb-t céloz meg a tesztek alatt az az o dolguk, illetve monitornal bevett szokás. Ha 2.2 lett volna a target nekik is meg jobb lenne a gyari eredmény. De még így is máshogy jó, ha megnezed a dletae értékeket.
A samsung tisztán látszik gyarilag 2.2t célzott meg ami sikerült is . -
Orbiteric
aktív tag
válasz
Orbiteric
üzenetére
ők pont a rossz gammára panaszkodnak a gyári beállitásban, és azt emlitik srgb-re törekszik a gyári kalibráció is.
"A kalibrálás előtti pontosság fantasztikus, ha a Color Space Settings beállítása "Auto". A monitor nem rendelkezik sRGB móddal, de az „Auto” beállítás használatakor a színskála az sRGB térhez szorítható. Bár a színek enyhén túltelítettek, mégis kiváló színpontossággal rendelkezik. Ráadásul a színhőmérséklete meglehetősen közel van a 6500K-s célhoz, a fehéregyensúly pedig lenyűgöző. A gamma azonban kissé ki van kapcsolva, mivel a jelenetek nagyon sötét részei túl sötétek, a nagyon világos részek pedig túl világosak."
-
Orbiteric
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Értem , Amúgy honnan gondolod hogy a jobboldali srgb szerint lett beállítva ? mert a képek alatt a táblázatban annál is 2.20 a gamma aminek lennie kell és a gyárinak is annyi, a bal oldali oszlopban, Ha lehet hinni a két táblázatnak akkor a gammához nem is nyúltak. Csak fényerőt állítottak és RGB Settings a gyárihoz képest. Ami a táblázat szerint jobb fehéregyensúlyt jobb szín pontosságot és Színhőmérsékletet hozott 100 nitre belőle a lehető legközelebb a referencia Értékekhez.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Orbiteric
üzenetére
Ezt linkeltem be Neked. A gamma görbét leszámítva burtálisa jó a gyári aklibráció, iagazából a gamma görbe is jó gyárilag, csak nem srgb-re van lpve, hanem 2.2-re. A post-calibration részen viszont srgb-re lett állítva a gamma, az adja a nagyobb letérést a 2 grafikon között.
Itthon magamnak a monitort sem használom kontraszttalan srgb gammával, hanem 2.2-vel (fotót meg nem editálok).
Szóval a gyári nagyon jó, rontani fogsz rajta.
-
hunspikey
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Én autóipari beszállító cégnél dolgozom. Ha tudnék mesélni arról, hogy mit vesznek az emberek az első évben azt gondolva hogy végleges termék - elájulnál.
A TV ugyanez: az én szememben egy full bugos firmwarrel kiadott épp hogy működő hardware van kiadva a kötelező évenkénti ciklus miatt.
Tudod mikor lesz az végleges? HW tekintetében majd kb kora ősszel, fw szinten meg kb 1 év után.
-
-
tibbike01
addikt
válasz
T.Peter
üzenetére
Ebben a vidóban sokszor említi a G5-öt és van egymás melletti elemzés is.
Feljebb is ezt linkelték.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Samu S95F vagy LG G5 "prototípus állapotban van"
avforums már tesztelte + nemsokára kapni boltban, az már nem prototípus. -
Orbiteric
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ja nem terveztem komolyabban belenyúlni csak az Rtings megosztott ilyen kalibrált beállítást hogy milyen értékeken 100 nit a Fényerő meg rgb módosítás meg 6500k legyen ilyesmi. Azt hiszem a beállításaikkal DELTA-E 1 alatt van a monitor, 3gen qdoled van benne. Amúgy kíváncsi vagyok hogy milyen lesz a három éves oled806 woled tévémhez képest.
-
hunspikey
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ezt most komolyan kérdezed? Mindkettő prototípus állapotban van.. Senki nem látott még egyikből se itthon. Kapni majd 2 hónap múlva leghamarabb. Külföldi teszterek elkezdték csöpögtetni az infókat, de kamerás felvételek, meg fizetett pribékek blődségei alapján én nem vennék semmit.
-
Isual
veterán
Sziasztok!
LG 55C1 tv-hez van Bluetoothos vezeték nélküli értelmes soundboard opció? Alkalmi filmezéshez, TV-zéstől független zenehallgatáshoz kéne, de nem tudom erre a Bluetooth mennyire alkalmas (előbbire).
Ha nem jó topicban kérdezek, hol tudnának esetleg segíteni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Orbiteric
üzenetére
Monitorokon általában nagyon korlátozottak a beállítási lehetőségek, ha ez a helyzet akkor manuálisan nem lehet elég pontosan beallitani, persze vannak kivételek. A lényeg, hogy az icc profil hasonló mint egy lut és korrigálja a színeket/gammat szoftveresen. Ez egy file amit a Windows szinekezelo rendszerebe kell betölteni. Próbáld ki vele és nélküle is.
Egyébként nagyon nem ajánlom ahhoz a monitorhoz amit vettél, rtings pre calibration meresei alapján az a monitor gyárilag brutal jól van kalibralva, amin csak és kizárólag több millios referencia műszerekkel lehet javítani. Mas beállításával és icc profiljaval garantáltan el fogod rontani a színhelyességét, nem kicsit, hanem nagyon

-
-
Roland861010
veterán
válasz
Peace
üzenetére
Nálam most az S90D bolondult meg.
Eddig simán át váltót pc módban játék közben 1080p/144Hz-re.
Ma pedig nem akarja elengedni a 4k/Hz-et.
Viszont a játékokba se engedni a gép a felbontást állítani.
A TV pedig nem áll át .Filmek közben eddig simán jó volt így 4k-ba játéknál meg automatikusan észlelte és váltót 1080p-re...
-
Peace
nagyúr
Aztarohadt! Most olyat csinált a G4, hogy egyszercsak fekete kép volt Plex-ben, de a hang az ment. Megnéztem Netflixet, ugyanez.
Tv kikapcs nem segített. Megint csak az áramtalanítás oldotta meg.
-
alaves
addikt
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Na szóval, bugos az 572.70 driver, az 572.83 ismét jó.
A dolog lényege az, hogy a g-sync kompatibilisnek minősített kijelzővel kötelező a működés, amelyek nem minősítettek (valószínűleg nem fizetett a minősítésért a Samsung és a Sony) azoknál nem kötelező. De azért ált. hibátlanul működik pl. az S90C-n is.
Itt látható a 3. pontnál, hogy nem minősített a kijelző:
Eredmény 572.83:
Az első fotó nem tinting csak így sikerült a kép. -
enonlui
tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Harman/kardon av70 erősítő rá van kötve a tv-re hdmi arc
Filmezés közben elkezdett szaggatni a hang aztán egy kis idő után már nem jött a hang. Az erősítő kijelzőjén időközönként megjelenik a PMC. A tv LG oled55b9 a beállításokban be van állítva a hdmi-arc/earc.
Esetleg van ötlet....hogy merre tovább... köszi -
enonlui
tag
Hali mindenki!
Amikor azt írja ki az erősítő hogy PMC akkor mi a teendő. Köszi mindenkinek!
-
hyppo!
aktív tag
A samsung.hu-n újra van 77S90D
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem lehet, mert az 572.70-nél az nvidia control panel > G-sync beállítása > 3. "Engedélyezze a beállításokat a kijelölt megjelenítőtípushoz" jelölőnégyzetben ha kipipálod és alkalmazod, akkor 1-2 mp fekete képernyő után visszaáll pipa nélkülire (az 1. pontban nyilván engedélyezve van).
Végülis mindegy, mert 572.16-on hibátlanul működik (illetve ezt megelőző 1 év driver-jei is).
Ha valaki frissít és nem működik a VRR, akkor downgrade 572.16-ra vagy előbbire.
Ha LG-n jó, akkor készakarva zárták ki a táblázatban nem szereplő TV-ket, ha LG-n sem jó, akkor driver bug. -
dropi
senior tag
Jött frissítés a Philips 718-ra, de sehol nem találom, mi van benne, mondjátok már meg légyszi, hol tudom ezt csekkolni.
-
Valaki ismeri az Xsystem ZRT-t?
Onnan jön majd az új TV-m.
Elvileg 3 év garival és majd kapom az ajánlatot a +2 év gari kiterjesztésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tv kikapcs nem segített. Megint csak az áramtalanítás oldotta meg.
Eredmény 572.83:
Az első fotó nem tinting csak így sikerült a kép.
Ma raktam fel az 572.83-al az LG G4 biztos műlödik.