Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Lehet, hogy nem optimális, de a miénk is így működik. Én is elemeztem már fejben a dolgot, jobbat én sem tudnék kitalálni. Itt annyival bonyolultabb, hogy 14 szint (0-val együtt), illetve 2 lift van, az egyik 5, a másik 8 személyes. Ahogy néztem, ha mindkettő idle, és ugyanitt állnak, akkor a nagyobbik mozdul a hívásra (energiatakarékosság szempotjából nyilván nem szerencsés, de valahol logikus).
Abból a szempontból geci kérdés amúgy, hogy ha még sosem laktál magasházban, hátrányban vagy az olyanokkal, mint mi, akik napi szinten használják, és agyaltak rajta már korábban. De ki mondta, hogy az élet igazságos?
tildy: Ez szerintem olyan, mint a lámpaláz. Van, aki jobban kezeli, van, aki kevésbé. Valószínűleg pont szt akarják látni, te melyik oldalra tartozil inkább. A jó hír az, hogy a képesség fejleszthető, ahogy a lámpaláz is alábbhagy, minél többet szerepelsz. Én amúgy a sorold fel a jó/rossz tulajdonságaidat kérdéstől blokkolok, egyszerűen nem jutnak eszembe ilyenkor melléknevek. Betanultam pedig már egy rakással, de éles gelyzetben legfeljebb arról tudnék egy roppant szarkasztikus monológot előadni, hogy mi a véleményem a kérdésről. Hm, egyszer lehet, meg is teszem.
p
-
lenox
veterán
Nem tudom, lehet, hogy sehogy, de lehet, hogy egy sorrel, vagy egy whiskyvel. De az is lehet, hogy nem is kell. Az a baj, hogy en nem szoktam ilyet csinalni, tehat nem tudom mi mukodik, de azzal lehet, hogy megprobalkoznek, hogy elmondom, hogy nekem az ilyen egy kulonosen stresszes szituacio, de adjanak egy feladatot, ultessenek le, hadd csinaljam meg, es az legyen az alapja a megitelesnek, leven a valos munka se arrol fog szolni, hogy ismeretlen faszik realtime hulyesegeket kerdeznek, hanem inkabb olyan, mint amit irtam.
-
BlacKSouL
addikt
A mi liftünk pl. 8 emeletre lefelé gyűjtővezérléses, hívási sorrendiséget figyelembe veszi, de felfelé a fülkéből felülírt sorrenddel.
Vagyis ha a 2.-on áll, és felhívják a 3.-ra, akkor ha belépéskor még nem nyomott a fülkében semmit, de közben az elsőn, majd a 4.-en is megnyomják ebben a sorrendben, a fülkében pedig ezután az 5.-et nyomják, akkor ajtózáródáskor először lemegy az 1-re, majd felmegy az 5-re, és azután lefelé a 4-re. Ha a fülke előbb nyomott, akkor mindenképp felmegy oda, és utána vagy feljebb, és onnan lefelé gyűjt, vagy lejjebb, és onnan lefelé gyűjt. Ha a fülke felmegy utassal 5-re, de közben 1 és 4 is nyomva lett, majd később még a felfelé haladáskor a 7 is, akkor nem megy fel a 7-re, hanem lemegy a 4-1-re, és ha azok kiszálltak, felmegy a 7-re. Ez fura, de itt sorrendiséget vesz figyelembe.
Ha a 0-on van, és beszállnak, megnyomják célnak bent az 5-öt és 8-at, közben a 2., 4., 7-en is megnyomják a hívót, akkor sorrendtől függetlenül előbb felmegy az 5-re, kiszállnak, majd utána a 8-ra, kiszállnak, és utána lefelé áll meg sorban 7-4-2-n.
Ha fülkében 5-7-et nyomnak, kint pedig 2-4-8-on hívnak, akkor felfelé 5-7, majd felmegy 8 és onnan lefelé gyűjt. Ez ellentétben áll az első működéssel, de lehet hogy bizonyos magasságban már figyelembeveszi, hogy ott már csak 1 vagy 2 a különbség a felső holtpontig, így a teljes útra megvalósul a lefelé gyűjtő vezérlés.
Ha én állok a 7.-en. A liftbe beszállnak a 6-on, megnyomják a 0-t, majd megnyomom én a hívót, majd megnyomják a 2.-on is a hívót, akkor a fülke céllal elindul a 0 felé, hiába vagyok én közelebb, lefelé megáll 2-n, és lemegy 0-ra. Utána jön föl értem, vagy ha közben 8-at nyomtak, akkor a 8-ig, és egyet jefelé jön értem.
Ezért a leglassabban akkor jön hozzám a lift a 0-ra, ha az orrom előtt megy el tele, én megnyomom, majd a fülkében nyomott szinteken, pl. 5-6-7-8 megáll 4 helyen fölfelé sorban, illetve közben megnyomják az 1-2-3-4-en a hívókat, akkor a 8-ról elindul lefelé, és megáll a 4-3-2-1-en, lehozza őket a 0-ra. Ha a 4-3-2-1-en az 5-6-7-8-at nyomták is meg, mindenképp lejön a 0-ra a 4-3-2-1 után, legfeljebb ők nem szállnak ki, a 0-on elalszik ugye a hívó, akkor felfelé viszi őket 5-6-7-8-ra sorban.
Kb. 94-ben szerelték nekünk azt a liftet, akkoriban nagyon sokat szórakoztam ilyemsivel, hogy próbálgattuk hogy milyen logika szerint működik. Nem biztos, hogy ez az optimális, de ez egy létező.
Én olyannal is szórakoztam, hogy mi lenne, ha bizonyos holtidő elteltével mindig automatikusan felmenne a 4-re. Mivel én ha a 0-n vagy a 7-en hívom, legtöbbször a legtávolabb van tőlem. Ha beállna a 4-re, akkor mindkét irányhoz egyenlő közel lenne híváskor. -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Na ja, csak ugye interjun izgul is az ember. Leultem, kicsit nyugodtabb lettem, maris eszembejutott egy lehetseges megoldas. Nem tudom mire ment ki az egesz szituacio , hogy milyen parameterek jutnak alapbol az eszembe, mire kell figyelni? Vagy hogy hogyan reagalok stresszhelyzetben ? ( erdekes, mert fejlesztokkel ultem ott)
Ahh , mindegy is... Nem is tudom, hanyadik interjun vagyok mar tul... Tudom, tudom Viszlat mit mondana erre. -
concret_hp
addikt
sztem a liftvezérlés az pont az ami nem triviális és általános optimális megoldása sincs , pl. egy irodaházban másként csinálnám, mint egy lakóházban, tök más terhelés típus, de úgy általánosságban is liftek számától méretétől erősen függ, pl abban az elvi esetben ha 1 személyes a lift, nyilván csak 1 helyen van értelme megállni, ami nyilván nem túl gyakorlatias, de mondjuk az, hogy 4 vagy 10 személyes a lift és 1 vagy 2 vagy több van, az valós probléma. szóval ha interjún ez lenne, inkább a figyelembe veendő paramétereket szedném össze, belőnék egy alap programot és a tapasztalatok alapján állítanék rajta.
-
tildy
nagyúr
Ti hogy kezelitek a whiteboard stresszt? Ma egy interjun liftvezerlest kellett terveznem ( marmint hogy hogyan valositanam meg)
Figyelembe probaltam venni hogy hol van most a lift, merre tart, hol nyomtak a gombot, de annyira stresszelek, hogy egy opcionalis mukodo megoldast sem tudtma prezentalni. Oke, tombbe belepakolom, hol nyomtak meg, es mukodni is fog ha azon az elemeken vegigmegy, csak nem optimalis.PErsze miutan leultem, rogton eszembe jutott az alabbi lehetseges megoldas:
Tfh van egy 7 emeletes epulet. Lift mondjuk 2-an all, mert ott szallt ki valaki, es valaki megnyomta a 6-on. Akkor a lift felele fog indulni.De valaki idokozben megnyomja az 5-en. Meg valaki az elson. Szerintem ekkor optimalis megoldas lehet, hogy felfele menet megall a lift az 5-en es a 6-on, ebben a sorrendben , az 1-es pedig egy nextState elembe kerul.
Tehat figyeli a lift most hol van es merre tart, es hol nyomtak a gombot. Ha felfele tart, es a gombot felsobb emeleten nyomtak, akkor azokat sorbarendezi, de ha az elson nyomtak, es mondjuk 4-en volt a lift ami felfele megy , akkor az a nextStatebe kerul
PErsze ezt mar akkor agyaltam ki, mikor nyugi volt, addig csak azok jutottak eszembe, mikre kell funkcio szempontjabol figyelni . Mondjuk az is fura volt, mindket interjuztato 5-5 meterre ult tolem
Kb ilyen haromszog aalakban.Aztan lehet nem. MEglatjuk. De hogy en feher tabla elott mennyire besz.ri vagyok, es izgulok.... Nem tudok gondolkodni. Tud valaki otletet, ezen hogy lehet javitani? Szerintem ez az interju bukta

-
lenox
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mi a kulonbseg a jerce es a csirke kozott? Azt hittem semmi (illetve hogy a jerce az a lany csirke, ami meg nem tojt), de ezek szerint nem?
-
Spet
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jó-jó szép számok, de mikor lehet menni pörköltet enni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
kacsát tartasz otthon?
-
Winner_hun
félisten
Éti csigát is simán benyomja. Néha kiesik a fejéből, de amikor jól nekileselkedik akkor lecsusszan. Az üres csigaházat is lenyomja, 5-6 db-ot a múltkor egymás után lenyelt o_O. Mindegyiknél lehetett látni az útját lefelé. Tavaly meglepődtem rajta amikor egy pingponglabda nagyságú almaszerűséget lenyelt, először azt hittem csak játszik vele mert az elején kiesett a csőréből, aztán egyszercsak látom hogy megy lefelé.
-
Spet
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Legjobb meztelen csiga pusztító élőerő.

Sült, leves, grill?

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mert különben öngyilkos hajlami vannak?

-
válasz
parandroid
üzenetére
En epp lakast ujitanek, van egy kis aprom ra, de mar ket honapja varok arra, hogy ismeros raerjen es elinditsuk a dolgot, ki fogok futni a felhasznalasi idobol, de annyit tudok sporolni, ha jo helyen, okosan vasarolok, hogy egyszeruen kenytelen vagyok varni.
Nevetseges. -
Viszlát
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Akkor én a balek kategóriába tartozom, valahogy sosem találtak meg ezek a lehetőségek. Például ezer sztorit hallottam, hogyan lehet okosban műszakiztatni, meg hát látta is az ember milyen csotrogányok rohangálnak fel alá érvényes műszakival. Egyetlen egyszer kellett volna, hogy áttolják mert épp nem volt pénzem nagygenerálra, akkor bezzeg nem sikerült sehogysem megtalálni ezeket a feketén műszakiztatókat, úgyhogy állt két hónapot a verda amíg meg tudtam csináltatni, én meg buszoztam melóba.

-
parandroid
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
Nyilván itt is vannak ügyes emberek (old habits die hard), de nem szövi úgy át a mindennapi életet, hogy másképp ha akarnál, sem tudnál boldogulni. Otthon ezt annyira utáltam, hogy ha nem kiskaput keresett azonnal az ember, akkir egyrészt jó nagy balek volt, másrészt nem engedhette meg magának, harmadrészt jó eséllyel nem is működött a dolog.
p
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Erről a németeknél nincs feketézés témáról mindig az jut eszembe, hogy garanciális és időszakos szervizelésre úgy hordtuk az autókat a stuttgarti központi Mercedes szervizbe, hogy előtte a főnök egyeztetett az ismerős szerelővel és amikor ráért akkor gyorsan oda kellett tiplizni. A számlát sose kaptam én, elintézték maguk között, többnyire hétvégéken amikor ugyanez a szerelő a nem garanciális javításokat végezte a telephelyünkön a másnak kiszámlázott, kedvezményes alkatrészekkel.

-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Szolgáltatások általában drágák, mesteremberek óradíja az otthoni minimálbért verdesi. Cserébe fekete meló max haveri körben, és jellemzően csak "migrációs hátterű" társaságban létetik, ellenben mindenkit rendesen megfizetnek, és mindenki tisztességesen befizeti az adóját. Helyi nemzeti facebook-csoportokban ezért olyan népszerű az "ismer valaki xyz nemzeti hovatartozású szerelőt?" kérdés. Már persze a nyelvi problémák mellett. Lehet, nekem is körül kéne néznem Kis-Budapesten, ha van itt ilyen negyed...
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Én semmilyet, de kérdezd meg a török szultánt, hátha van ötlete, mostanában nagyon beleásta magát a témába. nem mobilba, de hátha.
Amúgy ismerős öccséhez kijár Drezdába, és azt mondja, hogy rendkívül alacsony a lakások klimatizáltsága, ezért drága is a szereltetés.
-
Spet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Lehet már pórázhoz volt szoktatva.

-
parandroid
félisten
válasz
ph2012
üzenetére
Vadászgörény-macska vonalon már igen. Nyulunk nekünk is volt, de adott volt a kert, ott szoktuk legeltetni kis mobil karámban (a ketrec teteje megfelelő talajhoz rögzítéssel jól működik). Tengerimalacokat ugyancsak.
Amúgy nyúlra figyelni kell, szinte bármivel végez egyetlen harapással, a pórázhoz szerintem meg sem kell erőltetnie magát. Kutyánk, amíg kicsi volt, két hámból rágta ki magát, amikor egy pillanatra nem figyeltünk, azóta is nyakörve van inkább...
p
-
ph2012
senior tag
Az egyik szomszédom a parkban pórázon nyulat sétáltat. Hallottatok már ilyet vagy láttatok?
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Én ma reggel 9:25 körül mentem el futni egy ujjatlan technikai felsőben, meg egy jól szellőző futónaciban. A 14. km környékén bele bírtam volna mászni a Majnába, irigykedve figyeltem a kutyákat, ahogy belegázoltak. Hősiesen (értsd értelmetlenül, és idióta módon) letoltam a 21 km-t, de kellett hozzá 2 óra 18 perc, és a végére nem volt őszinte a mosolyom. 2x3 deci víz volt nálam, el is fogyott, igaz kb a harmada a fejemre került hűtésnek, de így is leugrott a testsúly 73,8-ról 72,2-re. Jó, én vagyok a barom 16-18 km-nek indult a dolog, még ennél is lassabb tempóval, de mindig ez van. Ráadásul vasárnap 10k-s verseny volt, eleve regenerálódnom kéne még.
Szóval szép idő van, és ez még csak a délelőtt, mi lesz itt délutánra?!
Milyen mobil klímát ajánlatok? Tudom, semmilyet, de hamarosan albit kéne váltani, nem akarok splitet telepíttetni...
p
-
BlacKSouL
addikt
-
Viszlát
addikt
Manchester

-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Reggel 9.30-kor mutatott az Arpad hid fele tartva a villamoson egy kozteri homero 26 fokot. Fel tizkor. 10.30kor ultem fel a 3-as metrora a Forgach utcanal, es meg ekkor is javaban kiskabat/pulcsis embereket lattam.
Lehet nekem fura csak, de hiaba tusoltam indulas elott az orvoshoz mar full vizes hattal erkeztem. Nem embernek valo ido ez.
Brr.Ha mar Blackie nem panaszkodik, es tul meleg van, jovok en... Raadasul nem hoztam egy szoknyat se haza. Meg jo, hogy volt itthon.
Most nezem basztikuli....
Na azt hiszem ideje asni egy lyukat a foldbe jo melyre, mert otthon se lesz sokkal jobb ido, mikor hazaerunk

-
Viszlát
addikt
Úgy képzeld ezt el, hogy tulajdonképpen annyival több egy hagyományos hűtőtáskánál, hogy tovább tartja a hideget, de nem állítja elő azt semmilyen formában. Innivalót könnyedén hűvösen fogja tartani, de ha rákészülsz előre egy kicsit és néhányat lefagyasztasz otthon, akkor aztán végképp sokáig hidegen maradnak majd.
A másfél literes palackok közül emlékeim a Szentkirályi ásványvíz üvege elfér állítva, de egyébként a korábbi leírásom mindig úgy működött, hogy a tetejére fektetve helyeztem el őket.
Teljesítménybeli különbség nincs, hatásfok az enyémen nem állítható, de nem is nagyon tudom értelmezni, hiszen max a venti fordulatszámát lehetne állítani. Valami noname cucc, Tescoban vettem 12-13k forintért 2010-ben, szinte egy az egyben olyan mint amit linkeltél. Egyszer belendültem, hogy kéne venni valami minőségibb darabot, de igazából túl nagy különbség nincs ezek között az űrtartalmat leszámítva, úgyhogy inkább csak újragumiztam a szigetelést (rendkívül intenzív használat mellett erre két év után volt szükség). Ha most vennék biztosan 28-30 literest választanék (amit linkeltél az olyan 20-22 körül van), pl ilyet: [link].
-
kraftxld
félisten
-
Tegnap este 8-kor rövidgatya-rövidujjú ruházatban szétfagytam a Velencei tó partján a süvítő szélben.
Szóval ma még én is hoztam egy dzsekit.amúgy pedig a külvárosban hajnalban ilyen 12 fokig hűlt az idő, tehát szerintem érthető, hogy az emberek felöltözve indultak el dolgozni.
PErsze most már én is elolvadok itt sok nap után először öltönyben...
-
Reggel én is vettem fel, de hazafelé szerintem nem fog kelleni a biciklin. Nálam most jó idő van (tény, itt is 22-23 fokot mutat a neten), azért a 30 fok felett már meleg van, 35 meg a kánikula, de úgy a reggeli 15 fokot már jó időnek mondom, így biciklin mindenképpen.
UI: Metrón azért nincs olyan meleg ott lent, oda nem árt a hosszú ujjú
-
BlacKSouL
addikt
Hosszú volt a tél, alig másfél hete ért véget, még az emberek szervezete igényli a meleget, próbálja feltölteni magát, majd ha lesz 30 fok, akkor kivetkőznek magukból. Nem könnyű átmenet nélkül a 10 fokból és éjszakai fagyokból 2 nap alatt a 22-23 fokba belecsöppenni. Mert 26 legfeljebb Szegeden van egy belvárosi déli fekvésű barnára festett ház tövénél
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tildy
nagyúr
Jesszumpepito, 26 fok szikrázó napsütés... Tengerparton még elmegy, itt meg az emberek pulcsiban, miközben leolvad rólam minden...
-
e=mc²
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
Koszi a reszletes leirast, ilyesmire gondoltam.
Kimondottan olyat keresek, ami autoban 12V-rol es halozatrol 220V-rol is uzemeltetheto, ugyanis (a fo ok ezert, de hosszu tavon terveznek vele) ugy nez ki iden Olaszorszagba megyunk nyaralni es a szallodaba pedig velhetoen nem lesz huto. Igy gondoltam beruhaznek egy ilyenre, csak korbejarom a temat, hogy egyaltalan erdemes-e, illetve ellatna azt a feladatat, amit en gondolok neki.
Az utazas soran csomagtartoban lenne, van ott is 12V kivezetes. A szellozesre figyelni fogok, nem pakolok ra. En inkabb azon aggodom, hogy nem nyujt megfelelo hutest italok szamara. Tovabba a 2l uvegeket nem tudom mennyire, de a masfeleseket sem biztos, hogy bele tudom tenni allitva pont a kisse a hutoterbe beleero fedel miatt. Ezt meg majd ki fogom probalni szemelyesen, ahol latok ilyet eloben.
Csak hutesre hasznalnam (mert latom nemelyik tipus tud melegiteni is.) es 99%-ban csak innivalokat kell majd hutenie. (sor, uditok, viz) A szallodaban lesz reggeli, napkozben meg este ugyis helyi kajakat fogunk kostolni, igy kaja nem lesz benne. (habar a kesobbiekben barati grillpartikkor, csaladi osszejovetelekkor valoszinuleg viszem magammal es ekkor kajat is kellene hutenie.) Jegakkum van jo par darab, azt siman bele fogom tenni talan, ugy konyebben tartja a hideget. Hurcolni nem fogjuk a szobabol sehova, ott szeretnem 220V-rol mukodtetni. Ha tul hangos, majd berakom a furdoszobaba, de azert nem bannam, ha lehetne aludni mellette.
Van eszreveteto kulonbseg teljesítményben vagy hangban 12V-rol ill 220V-rol valo taplalas eseten? Allithato a hatasfoka? Neked pontosan milyen tipusod van/volt? Illetve milyet ajanlanal ha most kellene venned? Ha ez draga, akkor mennyi a jo ar? Termeszetesen egy szezonost nem szeretnek, inkabb fizetek tobbet minosegibb (vagy tobb garanciasabb) darabert, bar nagyon ettol nem szeretnek elrugaszkodni arban (20-25e Ft).
Koszi, udv,
-
Viszlát
addikt
Hűséges társam volt egy ilyen párszázezer km során, de ne a Praktikerben vedd mert ez nagyon drága.

Hűtőt helyettesíteni semmiképpen nem alkalmas, csodát nem szabad várni tőle, viszont ügyesen használva két-három napig hidegen -» hűvősen tartja a dolgokat. Volt időm kikísérletezni és a legjobb eredményt úgy kaptam, hogy alulra bepakoltam a lényeges dolgokat (legalulra a melegre legérzékenyebb kajákkal), és a tetejére két - előzőleg fagyasztóban csonttá fagyasztott - másfél literes vizespalackot tettem. Sokkal hatékonyabb volt így mint a normál hűtőakkukkal, mondjuk nyilván több helyet is foglalnak, de valamit valamiért. Meglepően sok helyen hajlandóak voltak lefagyasztani nekem a felolvadt vizeket, benzinkutakon, éttermekben, ahol épp várakoztam, majdnem mindenhol segítőkészek voltak, így egy hetes utat is le tudtam fedni friss élelmiszeráruval a táskában.
Ha nap nem éri, akkor lényegesen tovább bírja értelemszerűen, megjártam vele déli országokat is 40 fok fölötti hőmérséklettel is. Én nem tudtam aludni mellette csak ha nagyon fáradt voltam, de híresen éberen alvó vagyok, szóval ez nem mérvadó. Végül is egy kis 9-12 cm-es venti pörög ezerrel a tetején, amire egyébként is figyelni kell, hogy semmiképpen ne legyen letakarva, kollégának leégett így egyszer a kis motor benne és nem szerelhető a téma az egybeöntött műanyag körítés miatt.
A közben felmerült elektromos túlmelegedés nekem sosem okozott gondot, pedig átlag 30-50 órákat ment egyhuzamban, de volt, hogy egy hetet is.
Plusz egy ajánlás: ha van bőven hely az autóban, akkor egyébként jó/jobb megoldás lehet a hungarocell hűtődoboz (vastagfalút keress, általában sötétszürke színűek, pl ilyen), lényegesen nagyobb űrtartalmú és ügyesen elosztva benne a lefagyasztott dolgokat 3-4 napig hűtve tartja a dolgokat. Autós túrára vettem egy ilyet és némi otthoni kísérletezés után még 10 kg húst is mertem vinni magunkkal (nyilván lefagyasztva beletéve), és ami nagy előny, hogy ennek kifejezetten jót tesz, ha le van takarva, úgyhogy egy vastag plédbe bebugyolálva még jobb hatásfokú. Ja és teljesen hangtalan.

-
válasz
bitpork
üzenetére
Itt a csatlakozas lenne fontos, hogy rendes legyen, mert ha ket apro ponton van kontakt, az ott atfolyo aram eleg komoly hot kepez, mert ugye nem oszlik el.
Ha magat a teljesitmenyt papiron el is bírja, én erre mindenképp odafigyelnék, hogy rendes legyen az érintkezés, mert ebből lehet éppen baj. -
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
eh 17, az más

-
Tudok gratulalni annak, aki a hvg-s hatterben futo mazda reklamot engedelyezte

(#57736) bitpork
Mezei hutotaska egy peltierrel a tetejen. Kivancsi lennek, meg lehet-e tuningolni a holeadast, vagy a szigetelest, esetleg jegakkuval megtamogatni.
-
-
lenox
veterán
Amit en hasznaltam, az eleg jol hut, de aludni nem akarnek mellette, bar egy mezei hutonel halkabb, de magasabb frekvenciaban van a hangja. Engem mondjuk vezetesben is zavart, el kellett barrikadozni, hogy arnyekolva legyen (bezarni ugye nem egeszseges), de mondjuk atlagos hangszigetelesu kocsinal lehet, hogy nem annyira erint.
-
e=mc²
őstag
Van valakinek barmilyen tapasztalata elektromos hutotaskaval?
Kiraly, akkor kerlek irj mar rola valamit, hogy erdemes-e mondjuk ha nem is ilyet , de hasonlot venni.
Mennyire hasznalhato 30°C+ ban? Kocsiba is hasznalnam utazas soran, es a szallashelyen is (nem lesz huto).
Mennyire tud huteni? Hasznalhato huto helyettesitokent vagy csak epp hogy nem hugymeleg lesz az innivalo? Hangja mennyire zavaro, ha agy mellett lenne (vagy ahol lesz fali aljzat)?
Vagy csak a naiv kerdesemre irtal egy egyertelmu valaszt.
-
EQMontoya
veterán
Végre sikerült felfúrni itthon a húzódzkodót. Betont fúrni nem egy nagy élmény.
emvy: grt!
-
17.-ek lettunk 1000 csapatbol az UB-n, heti egy edzessel.

-
Kaptam tegnap egy bedobott utalvány értesítőt a postástól, de olyan név szerepel rajta, akiről azt se tudom hogy ki. Na ez most valyon mi lesz? mondjuk a pénz sosem árt!!!
-
-
tildy
nagyúr
Ex-szem javazik mar szerintem tobb mint 10 eve. Kuldok privit, hatha keres valamit.
MAs: Megkerestek a magyar transferwisetol, de mondtam, nem szeretnek visszakoltozni igy az ittenihez iranyitottak. Most a telefonoson megint tuljutottam, szemelyes megjelenes jovo szerdan az itteni officeban, itteni frontendes melora.
-
BlacKSouL
addikt
Á, mostanában kínomban vihogva néztem ablakon keresztül a csresznye meg dióhullást. Mármint jégben. Meg azt számoltam hogy napi 5 vagy 6 felhőszakadás van-e. De a monszun ilyen.
Viszont munkaidőn túli túlórákban kollégával ketten összerakosgatunk lassan egy komplett céges konyhát. Azaz szombaton kezdtük, meg a héten 10 perces szünetekkel, meg némi túlórával már gyakorlatilag kész. Ikeás, szóval szerelhető, de azért kell rajta melózni a dögnehéz munkalappal, kivágni, illeszteni stb. Nem vagyunk szakemberek, de a mi részünket szerintem szépen csináljuk. Sőt, amatőrökhöz képest én egyelőre nem is látok hibát, talán a munkalap-bútorszél illesztés, illetve a "hova esés" ami fura, mert 3-5 centikkel vannak elcsúszva, de mivel minden alapanyag adott hosszúságú, és csak 1 ilyen sáv van, a többi még illesztésben is tökéletes.
-
BlacKSouL
addikt
48 órán belül egy csepp eső sem esett, és két egymást követő napon legalább +20°C volt, 10 percnél hosszabb ideig. És a nap is látszott az égen. Mondhatni jó idő kezd lenni. November óta ez nagy szó.
Elkezdődött a tavasz? De vajon véget ért-e már a monszun? -
Lortech
addikt
Én éppen keresek java/backend/web/js/fullstack vonalon, múlt héten tele lett a hócipőm a jelenlegi helyen. Érdekelne a leírás, ha sikerül feldobnod valahova.
Véletlenül ma pont megtalált 3 cég is tök jónak tűnő dolgokkal, de áh, belvárosba, 13. kerületbe nagyon nem akarózik menni. -
Related: most akarok allashirdetest feladni, es a StackOverflow.com-on egy hirdetes 3000 dollar. Aztabudos.
-
Viszlát
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Hehe, az meg szomorubb lett volna talan.
Nem olyan sok az, tekintve, hogy 400 koruli allasra jelentkeztem, azt nem vezettem, hogy hany telefonos megkereses volt, de valahol meg van meg az excel tabla amiben rogzitettem, hogy mire mikor melyik cegen keresztul, melyik oneletrajz ment be, kivel beszeltem telon esatobbi. Az biztos, hogy nem sirom vissza azt az idoszakot, de jo kis lecke volt az elettol. 
Tildy: orulok!
Bobsys: ugy ahogy mondod.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Eleg vizualis tipus vagyok, ugyhogy foleg a reduce igy leirva, na az nagyon tetszik. Amugy a reducet eddig nem is hasznaltam, mult heten talalkoztam vele, a filter meg nem ugrott be ( mapet es egy keresest mondtam volna, de nem ugrott be elsore a filter)
Viszlat: tobbet segitettel egy mondatoddal, mint gondolnad. -
Viszlát
addikt
Nem akarom elbagatellizalni a dolgot, de az ilyenekrol mindig az jut eszembe amikor leoltottak egy interjun mert nem tudtam fejbol megmondani, hogy a -878 sql hibakod sftp file transfer eseten mit jelent a mainframen. Mondtam nekik, hogy de tudom hol talalom meg a leirast, viszont az nekik nem eleg jo. Aztan amikor visszakerdeztem, hogy es a -907-est tudjak akkor csak hummogtek nagyokat...
Szoval mindamellett, hogy ertem mi a problemad a kialakult helyzeteddel, en azert nehany sikertelen interju miatt nem vagnek eret, minden ilyen egy tapasztalat, menni kell minel tobbre es elobb-utobb osszejon. 14 honap alatt volt kb 60 sikertelen interjum, aztan a 61. sikerult, ugyhogy csak kitartas.

-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát
üzenetére
Megmondtak, hogy a szakmai reszen gyengenek bizonyultam. Valoban, tenyleg, ugyanis full stack dev vagyok, igy nem jutott elsore eszembe az indexof az egyik kerdesre megoldasnak, sem a filter, hanem mast mondtam.
Nem voltam confident, de hat hogy is lennek, hiszen nem csak full stack vagyok hanem 3 kulonbozo pipelineban full stack, az utobbi egy evben. Osszevissza kerulok projektrol projektre, egyik rendszerben ezt, masikban azt kell hasznalni, persze amit nem hasznalok, az torlodik a memoriabol es ido mire visszarazodok.
emvy: szerintem a szakmai tudasom sajnos rosszabb mint ket evvel ezelott. Hiaba tanultam meg azota uj dolgokat, de annyira sok az uj dolog, hogy mindenben csak erintolegesen vagyok ott, sehol sem kiemelkedo. Vagy ragyurok egyre de nagyon - folyamatban , ReactJS - vagy valami mas teruelt fele kell fordulnom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
) de a kerdesemre nem jott valasz : Hogy lehet elkerulni egy ilyen stressz szituacioban a leblokkolast?
Kb ilyen haromszog aalakban.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(kezem és lábam folyton hideg)