- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 185 Hz-es kijelzővel és 9000 mAh-s akkuval jöhet az új OnePlus
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Lemondtam és elvagyok a konkurencia olcsóbb megoldásával, ahol nem korlátoznak.
melyik konkurenciának van olcsóbb megoldása?
-
Ricardo
titán
Talán többet értek belőle mint te. Nektek konteró ha USA kémkedik, de csúnya Kína a temus kulcstartóval is azt teszi...
Én pedig látom hogy külső utasításra mond le Európa az orosz energiáról, nyersanyagokról és a kínai kapcsolatról.
Ez pedig hosszabb tendencia, nem a jelenlegi USA-kabinet találta ki. -
Dragon3000
nagyúr
-
arnyekxxx
veterán
Volt olyan szolgáltatásom, ami 10-20Mbps közt ment és volt mellette olyan, ami sokkal többel és érezhető különbség volt a két net közt ugyanazzal a telefonnal sima böngészés közben is. Ha téged nem zavar az a te dolgod, de ha valamiért fizetek, akkor ne legyen már ilyen durva korlátozás.
ha gyorsabb kell fizetsz többet, problem solved
-
mhydas99
őstag
Azt hiszem van Yettel Yepp csomag meg 6000 forintert es korlatlan net, max sebesseggel, igaz abban nincsenek percek. Volt probaido es mwgrendeltem kiprobalasta, 350 mbps-et adott nekem a varosban.
-
mhydas99
őstag
Dolgoztam meg regen magyar cegnel. A tulajnak Bentleyje volt mar tobb tiz eve is, a dolgozok meg minimalberre voltak bejelentve...
Nem egyedi eset, sot.
A magyar vallalkozoi retegben kifejlodott mar a vegtelen hosszu belfereg. Allandoan ehesek, semmi sem eleg...Tisztelet a nagyon keves kivetelnek! -
janeszgol
félisten
A kettőnek mi köze egymáshoz? Én arról írtam, hogy a one ilyen szempontból egy geci és azon csomagokat is korlátozta, amik korábban nem voltak.
Ez a 10 megabites csomag 6-7 ezer ft. Ennyiért nincs lakossági korlátlan máshol. Ennek a másik verziója a 100 megabit 13 ezerért. Na itt már rezeg a léc, mert más is kínálhat korlátlant ennyiért sávszél megkötés nélkül.
-
janeszgol
félisten
Szóval azért vegyen valaki korlátlan mobilnetet, mert a one szemét? Inkább ott hagytam őket, mivel a konkurencia közül egyik se alkalmaz ilyen szemét megoldást.
Az olyanok miatt, mint te gondolják azt a szolgáltatók, cégek, hogy mindent lenyomhatnak az emberek torkán.De az a csomag 6-7 ezer ft. A másik kettő nem kínál lakosságiban ennyiért korlátlant. A Tekekomnál ennyiért 25 GB van (mondjuk nekem ez is elég), a Yettelnél 9500ft a legolcsóbb csomag.
-
Kaiku
senior tag
Huh...vannak bajok a toronyban...
Magyar cegek Magyarorszagon:
-legtobbszor minimalberre jelentenek be a mai napig, fizu egy resze boritekba megy, nyugdijad nem lesz eleg csak szaraz kenyerre, cserebe dragan adja a portekajat es adot csal.Kulfoldi multik Magyarorszagon:
-Normalisan be vagy jelentve,
-Normalis nyugdijad lesz,
-Versenykepes, sokszor olcsobb aron szolgaltat, mint a magyar konkurensek,
-Adozik es jotekonykodik.Legy csak szuveren az adocsalok orszagaban...
Magyarázd már meg a hülyeséget...
-
perempe
veterán
-legtobbszor minimalberre jelentenek be a mai napig, fizu egy resze boritekba megy, nyugdijad nem lesz eleg csak szaraz kenyerre, cserebe dragan adja a portekajat es adot csal.Kulfoldi multik Magyarorszagon:
sokat rendelhetsz kaját...
-
Krisszer
aktív tag
a magyar cégek Magyarországon részre reagálva, azért benne van az, hogy (amennyire belelátok) drága fenttartani egy vállalkozást. persze az is tény hogy nagyon sok fillérrel közösülő magyar vállalat van.
-
bambano
titán
Itthon minden hálózati cuccom Mikrotik.
A melóban, ahol dolgozom, ott is Mikrotik az eszköz, ha van olyan eszközük. -
mhydas99
őstag
Azért hülyeséget ne beszélj! Ha egy mobil szolgáltató nincs magyar kézben, akkor az vissza fog élni a helyzetével és csak idő kérdése, hogy mikor fog más titkosszolgálatokkal közreműködni.
Minden büntetést meg lehet fellebezni, meg brüsszelben sírni aminek úgy is az lesz a vége, hogy Magyarországot szankcionálni fogják.
Kit érdekel, hogy mi van nyugaton!? A nyugat összes f@szságát meg nem kellene állandóan átvenni.
Én értem, hogy neked Magyarország szuveneritása nem lényeg, de ez itt akkor is Magyarország.Huh...vannak bajok a toronyban...
-
Dragon3000
nagyúr
Kíváncsi leszek hogy a ONE mikor cseréli le majd nálam a Digitől megörökölt Huawei ONT-t
Szerintem az ont a legeslegutolsó dolog lesz, amihez hozzányúlnak majd.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Villanyász
tag
Kíváncsi leszek hogy a ONE mikor cseréli le majd nálam a Digitől megörökölt Huawei ONT-t
-
FattyDove
őstag
Azért hülyeséget ne beszélj! Ha egy mobil szolgáltató nincs magyar kézben, akkor az vissza fog élni a helyzetével és csak idő kérdése, hogy mikor fog más titkosszolgálatokkal közreműködni.
Minden büntetést meg lehet fellebezni, meg brüsszelben sírni aminek úgy is az lesz a vége, hogy Magyarországot szankcionálni fogják.
Kit érdekel, hogy mi van nyugaton!? A nyugat összes f@szságát meg nem kellene állandóan átvenni.
Én értem, hogy neked Magyarország szuveneritása nem lényeg, de ez itt akkor is Magyarország.Uhhh, kezd kicsit sok lenni ennyi hülyeség...
-
4Grider
félisten
Én értem, hogy neked Magyarország szuveneritása nem lényeg, de ez itt akkor is Magyarország.Szerintem pont te beszélsz. Egyetlen multi sem kockáztatja meg, hogy egy ilyen akcióba belebukjon. Ugrik a frekvenciahasználat és a renomé, a befektetők megnyúznák őket.
-
Kaiku
senior tag
Nem kell magyar kezben lennie. Nyugaton is sorra privatizaltatjak az allami telekom cegeket. Olyan torvenyeket kell hozni, amik osztonzik a versenyt es minden gyanus ugyletet a GVH-val kivizsgaltatni es kokemenyen megbuntetni. Nem 10-20 milliokra, hanem milliardokra es akkor megszunik az emberek vegzalasa.
Én értem, hogy neked Magyarország szuveneritása nem lényeg, de ez itt akkor is Magyarország. -
Kaiku
senior tag
Szóval azért vegyen valaki korlátlan mobilnetet, mert a one szemét? Inkább ott hagytam őket, mivel a konkurencia közül egyik se alkalmaz ilyen szemét megoldást.
Az olyanok miatt, mint te gondolják azt a szolgáltatók, cégek, hogy mindent lenyomhatnak az emberek torkán.Olyanok mint a favorit Ericssonod aki gyakorlatilag az ellenfél betíltásáért lobbyzik.
-
dabadab
titán
-
mhydas99
őstag
Nem kell magyar kezben lennie. Nyugaton is sorra privatizaltatjak az allami telekom cegeket. Olyan torvenyeket kell hozni, amik osztonzik a versenyt es minden gyanus ugyletet a GVH-val kivizsgaltatni es kokemenyen megbuntetni. Nem 10-20 milliokra, hanem milliardokra es akkor megszunik az emberek vegzalasa.
-
Dragon3000
nagyúr
Volt olyan szolgáltatásom, ami 10-20Mbps közt ment és volt mellette olyan, ami sokkal többel és érezhető különbség volt a két net közt ugyanazzal a telefonnal sima böngészés közben is. Ha téged nem zavar az a te dolgod, de ha valamiért fizetek, akkor ne legyen már ilyen durva korlátozás.
-
arnyekxxx
veterán
A mai világban nekem ne töltse be lassan az oldalt, mert a szolgáltató úgy gondolta, hogy ebből is több pénzt szed be. Észre lehet venni az ilyen lassítást, 20-30Mbps-re már azt mondom, hogy teljesen jól használható.
De nem tölti be lassan.
-
joey04
titán
-
Duree
veterán
-
Dragon3000
nagyúr
A mai világban nekem ne töltse be lassan az oldalt, mert a szolgáltató úgy gondolta, hogy ebből is több pénzt szed be. Észre lehet venni az ilyen lassítást, 20-30Mbps-re már azt mondom, hogy teljesen jól használható.
-
arnyekxxx
veterán
Az olyanok miatt, mint te gondolják azt a szolgáltatók, cégek, hogy mindent lenyomhatnak az emberek torkán.Amire a nagy átlag használja a mobilnetet arra az 5-10megabit is bőven elég. Aki 8K-ban akar telefonrol streamelni mobilneten annak nem. Az vesz komolyabb csomagot vagy megy másik szolgáltatóhoz
-
joey04
titán
-
Dragon3000
nagyúr
Az olyanok miatt, mint te gondolják azt a szolgáltatók, cégek, hogy mindent lenyomhatnak az emberek torkán. -
Kaiku
senior tag
Aztán one esetében a kisebb csomagoknál mérnél kemény 5 vagy 10Mbps sebességet, mert a szolgáltató ennyire korlátozza, benne is van a csomagok leírásában, míg telekom esetében a feltöltő kártyás is megy 300Mbps-kel....
És? Akkor vegyél nagyobb csomagot. Minek veszel olyan csomagot amiről tudod, hogy lassú lesz neked. Azért, hogy balhézhass?
-
Kaiku
senior tag
Sajnos ez nem jó megközelítés, mivel ha egy cég monopóliumot szerez egy területen, akkor az nagyon csúnyán vissza fog vele élni.
Erre esélyt sem szabad hagyni! Minimum egy telefon szolgáltatónak magyar kézben kell lennie. Ugyan ez vonatkozik a közművekre és a közlekedésre is. -
Kaiku
senior tag
Mármint? Az Ericsson hálózati eszközöket gyárt. Mint a Nokia-Siemens, meg az Aclatel is. (Utóbbi telefont is.) (Az Ericsson egy fejlesztőközpontja konkrétan itt van Magyarországon.)
A szolgáltatók ezeket az eszközöket használják.Ha valamiben, akkor ebben kéne támogatnunk a helyi ipart, és nem kínait használni, akkor sem, ha akár jobb.
Ja, azért szívjak az Ericsson szemetével, mert van Magyarországon Ericsson? Hát nem köszi. Aki EU lázban ég az vegyen Telekomot. A többit meg hagyják békén és ne akarják mindenkire Németországból ráerőltetni a hülyeségeiket.
-
Sakee
csendes tag
Magentát senki sem említi, pedig ott más,hát szóval....amúgy csak 2évtizede telepítem,semmit sem tudok róla.
-
Duree
veterán
-
Narxis
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
Aztán one esetében a kisebb csomagoknál mérnél kemény 5 vagy 10Mbps sebességet, mert a szolgáltató ennyire korlátozza, benne is van a csomagok leírásában, míg telekom esetében a feltöltő kártyás is megy 300Mbps-kel....
-
janeszgol
félisten
Bár én jópár éve már otthagytam a T-t, mint mobilszolgáltatót, de hasonló problémáim voltak anno. Igaz, a külföldi viszonyokat nem ismerem, de tényleg volt egy csomó hely, ahol vagy az internet elérés volt vállalhatatlanul lassú, vagy a térerő volt gatya, miközben haver Vodás hálón lógó telójával meg semmi gond nem volt. Most flottás Yetis vagyok, ezzel nincs gondom.
Egyik munkatársam 6xx mbitet mért letöltésnek a Telekom hálózatás a 17PM-el, akkor kíváncsi volt, hogy nekem mennyi. Zugló kb közepe. Yettel, Moto Edge 50 Ultra, majdnem 900 mbit.

Oké na ebből ténykeg nem érdemes messzemenőt gondolni, csak érdekesség. -
janeszgol
félisten
Nekem 3 "Vodás" telefonom van és mindegyik iPhone és mindegyik más milyen modell és mindegyik tökéletesen működik. Illetve van egy Telekomos amivel pár helyen csak a baj va.
Vannak olyan települések, pest-megyei is ahol csak az Voda működik rendesen. Készülék csere sem segít. Korábban a Telekom/T.Mobile-os előfizetésekkel és szolgáltatásokkal csak szívtam.
Telekom afrikai, óceániai és ázsiai roomingjával nagyon sokat szívtam. Voda mindenhol működött.
Számlázással soha nem volt problémám.
Én nem szeretném, ha a Voda hálózatok kínai eszközeit lecserélnék az Ericsson szemetére.
Telekomosok meg használják csak az Ericsson-t, engem nem érdekel, csak gusztustalannak tartom, hogy az Ericsson a lemaradását a konkurencia betíltásával akarja megoldani.+1
Voda, Yettel, mindkettő zseniálisan jól működik. Én nem bánom, ha Ericssonra térnek át, de a minőségből egy morzsányit nem vagyok hajlandó engedni.
Amikor Merkel felszólította a Nokiát a covid ideje körül, hogy álljon rá a fejlesztésekre... -
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
Ez érdekes. Vodás vagyok 2014 óta. Egy alkalommal nem számláztak pontosan. Nem emlékszem rá, hogy bajom lett volna a szolgáltatásukkal.
-
niof
veterán
Nekem 3 "Vodás" telefonom van és mindegyik iPhone és mindegyik más milyen modell és mindegyik tökéletesen működik. Illetve van egy Telekomos amivel pár helyen csak a baj va.
Vannak olyan települések, pest-megyei is ahol csak az Voda működik rendesen. Készülék csere sem segít. Korábban a Telekom/T.Mobile-os előfizetésekkel és szolgáltatásokkal csak szívtam.
Telekom afrikai, óceániai és ázsiai roomingjával nagyon sokat szívtam. Voda mindenhol működött.
Én nem szeretném, ha a Voda hálózatok kínai eszközeit lecserélnék az Ericsson szemetére.
Telekomosok meg használják csak az Ericsson-t, engem nem érdekel, csak gusztustalannak tartom, hogy az Ericsson a lemaradását a konkurencia betíltásával akarja megoldani.Bár én jópár éve már otthagytam a T-t, mint mobilszolgáltatót, de hasonló problémáim voltak anno. Igaz, a külföldi viszonyokat nem ismerem, de tényleg volt egy csomó hely, ahol vagy az internet elérés volt vállalhatatlanul lassú, vagy a térerő volt gatya, miközben haver Vodás hálón lógó telójával meg semmi gond nem volt. Most flottás Yetis vagyok, ezzel nincs gondom.
-
hcl
titán
Mármint? Az Ericsson hálózati eszközöket gyárt. Mint a Nokia-Siemens, meg az Aclatel is. (Utóbbi telefont is.) (Az Ericsson egy fejlesztőközpontja konkrétan itt van Magyarországon.)
A szolgáltatók ezeket az eszközöket használják.Ha valamiben, akkor ebben kéne támogatnunk a helyi ipart, és nem kínait használni, akkor sem, ha akár jobb.
-
Narxis
nagyúr
Telekomosok meg használják csak az Ericsson-t, engem nem érdekel, csak gusztustalannak tartom, hogy az Ericsson a lemaradását a konkurencia betíltásával akarja megoldani.Én ugyanezt olvastam már itt a Vodáról és Yettel -ről is. Nem vonnék le messzemenő következtetéseket a tapasztalataidból.
-
kbyte1024
veterán
Telekomosok meg használják csak az Ericsson-t, engem nem érdekel, csak gusztustalannak tartom, hogy az Ericsson a lemaradását a konkurencia betíltásával akarja megoldani.Hát ja kb fényévekkel vannak lemaradva a hálózatépítéssel. Nem csak az Ericcson,mindegyik
-
Kaiku
senior tag
Telekomosok meg használják csak az Ericsson-t, engem nem érdekel, csak gusztustalannak tartom, hogy az Ericsson a lemaradását a konkurencia betíltásával akarja megoldani. -
hcl
titán
Na végre. Eddig se kellett volna.
-
arnyekxxx
veterán
-
direwolf
őstag
-
paatrick
őstag
"Én az amerikai cuccoktól tartanék. Ők erősebben manipulálnak minket és a világot is, mint Kína valaha."
Ahhoz képest hogy a hozzászólásaidban azt fested le hogy te mindenről tudsz, láthatóan az kimaradt hogy a tiktok különböző algoritmust használt a nyugatnak és a sajátjainak kínában.
A nyugati fiatalok ömlesztve kapták a táncikáló tidepods evő challenge videókat, Kínán belül meg csak oktatási videók jöttek sorban. Milyen érdekes 
Kb ebből indult az egész USA megveszi a tiktokot ügy...
-
Voloka
tag
-
bambano
titán
Gondolom, ha ugyan ezt az Ericsson vagy a Nokia csinálná, akkor már bomba üzlet lenne.
Meg azt mondanák, hogy piacszerzés.
Nem értem, hogy miért mindenki a kínaiaktól fél?
Az USA folyamatosan szivatja, megosztja, lehallgatja a "szövetségeseit".
A svédek, finnek, belgák, németek gátlástalanul belepofáznak más EU-s tagállamok belügyeibe. Az EU egy gazdasági szövetség, de amit csinálnak egyesek az Szovjetunió 2.0, mert olyan dolgokat írnak elő, amire nincs jogi alapjuk.
Na akkor lesz aztán igazán szuverenitás vesztés és cenzúra, mert akkor pl Németországból bármit le tudnak tíltani egy másik EU tagállamban.
Amúgy eléggé visszás dolog, hogy egy finn biztos akarja betíltatni a kínai eszközöket és az Ericcsont/Nokiát monopol helyzetbe hozni és a kínaiktól egyre jobban lemarató technikát ránkerőltetni. Szerintem Magyarországon a "Voda" kínai hálózata amúgy sokkal jobb, mint a Telekom Ericsson-os rendszere.Hozzászólásod minden szempontból tájékozatlanságot vagy helytelen információkat sugall.
Ebből egy: a voda hálózata az mindennek a legalja. És csak az egyik probléma, hogy nem tudnak összehozni egy hónapot, amikor a szolgáltatás is jól működik és a számlázásuk is. -
Decus Trivet
junior tag
Szó nem volt itt büszkeségről, a múlt az a múlt, illik ismerni de nem szabad benne leragadni.
Érdekes ez a kettősség, egyrészt, hogy Európa gyenge és össze fog omlani mégis problémája van vele 3 nagyhatalomnak is pedig ha össze fog omlani akkor semmit nem kell tenniük csak hátradőlni és kérni egy kávét. Mégis itt tevékenykednek diplomácia fedésben orosz ügynökök, a Trump adminisztráció a szélsőséges pártokat támogatja szóban és írásban is, Kína pedig nem győzi állami támogatással megtömni a saját cégeit, hogy minél jobban "aláverjenek" a haldokló, még megmaradt európai iparnak. De biztos nem ennyire fekete-fehér minden, valószínűleg csak jót akarnak nekünk.
#99 mit jelent az, hogy liberális elhülyülés?
Csak amit nagyon szeretsz, meg imádsz Európában, az anélkül soha nem jött volna létre.
Jelenleg a liberális elhülyülés fázisában van Európa, talán ha szerencsénk lesz, nem lesz hardcore populista fordulat. -
Narxis
nagyúr
Az a fene nagy jólét 900 évnyi élősködés eredménye. Nem lennék büszke rá. A másik, hogy szerintem nem ennyire fekete fehér a helyzet, szerintem Európával mindenkinek van ideológiai és üzleti problémája is.
Szó nem volt itt büszkeségről, a múlt az a múlt, illik ismerni de nem szabad benne leragadni.
Érdekes ez a kettősség, egyrészt, hogy Európa gyenge és össze fog omlani mégis problémája van vele 3 nagyhatalomnak is pedig ha össze fog omlani akkor semmit nem kell tenniük csak hátradőlni és kérni egy kávét. Mégis itt tevékenykednek diplomácia fedésben orosz ügynökök, a Trump adminisztráció a szélsőséges pártokat támogatja szóban és írásban is, Kína pedig nem győzi állami támogatással megtömni a saját cégeit, hogy minél jobban "aláverjenek" a haldokló, még megmaradt európai iparnak. De biztos nem ennyire fekete-fehér minden, valószínűleg csak jót akarnak nekünk.
#99 mit jelent az, hogy liberális elhülyülés?
-
Decus Trivet
junior tag
Európa régóta nem az iparban vagy nyersanyagokban erős hanem ideológiában. Ezért akarják elpusztítani. Mennyire hiányzik ez a jóléti demokrácia ami Európában van mondjuk Oroszországba vagy Kínába? Kína mondjuk nem azonnal pusztítaná el, ők akár évtizedekig elüzletelgetnének Európával hogy aztán teljes függésbe taszítsák, Oroszország viszont nagyon szívesen már tegnapra visszaállította volna a Szovjetuniót.
A mostani amerikai vezetés szemét pedig nagyon csípik az olcsóbb gyógyszerárak, egészségügyi szolgáltatások és persze az, hogy az ő minőségileg gyengébb termékeik nem kaptak szabad utat az EU-ba.
Jól látható, hogy az USA-ban üzleti, Európától keletre pedig ideológiai probléma Európa. Az, hogy jelenleg kik Európa barátai kik nem minimum egy külön vita tárgya lehetne. Pl. Kanadában már régóta pedzegetik, hogy sokkal szorosabbra kellene fűzni a kapcsolatot az EU-val.
Azt még had jegyezzem meg, hogy az orosz olajjal mindig együtt jöttek az orosz érdekek, akkor volt az orosz olaj "olcsó" (és még ez is egy viszonylagos jelző) ha teljesültek az orosz érdekek.
Az a fene nagy jólét 900 évnyi élősködés eredménye. Nem lennék büszke rá. A másik, hogy szerintem nem ennyire fekete fehér a helyzet, szerintem Európával mindenkinek van ideológiai és üzleti problémája is.
-
Narxis
nagyúr
A megközelítésed majdnem jó. Leszámítva, hogy Európát csak földrajzilag és gazdaságilag kezelem egységesként. A probléma Európával az, hogy semmi nyersanyaggal nem rendelkezik. Nincsen befolyási övezete, amit le lehetne nyúlni, szigorúan a demokrácia nevében - a Franciákat éppen most ebrudalják ki a Szubszaharai és a Száhel-övezetekből, amit átvesznek a kínaiak és az oroszok. A másik probléma, hogy nincsenek barátai, mindenkit az ellenségévé tett, aki csak közel s távol van tőle. Így, szemben az árral úszva elég könnyű kiszámolni, hogy az Európai Birodalomnak mi lesz a sorsa; elvetél. Nem véletlen, hogy már a regionális hatalmak sem számolnak az Unióval mint egyenértékű féllel (ide inkább a lenézés szó illene). Kritikus ipari elem volt a könnyűipar, Kína és a kelet vidáman átvette-eltanulta. Kritikus elem volt a nehézipar, éppen most adjuk át Indiának (fújj orosz véres olaj és gáz! az sem érdekel, ha beledöglök!) kritikus volt az autóipar, a kínaiak átveszik a romokat lsd. Volkswagen gyárak, Volvo, MG stb... le van tolva a gatya és totyogunk mint a pingvin a nagyok között és nem látjuk még, hogy mindenki minket néz és egyesek már röhögnek is, míg mások mosolyogva lesajnálnak. Még kitörési pont sem látszik ezzel a felállással. Az a lényeg, hogy elmolyolgassunk az adataink védelmén. Ahhoz is hülyék vagyunk hogy észrevegyük, hogy lassan nekünk kellene lopni járni a tengereken túlra...
Európa régóta nem az iparban vagy nyersanyagokban erős hanem ideológiában. Ezért akarják elpusztítani. Mennyire hiányzik ez a jóléti demokrácia ami Európában van mondjuk Oroszországba vagy Kínába? Kína mondjuk nem azonnal pusztítaná el, ők akár évtizedekig elüzletelgetnének Európával hogy aztán teljes függésbe taszítsák, Oroszország viszont nagyon szívesen már tegnapra visszaállította volna a Szovjetuniót.
A mostani amerikai vezetés szemét pedig nagyon csípik az olcsóbb gyógyszerárak, egészségügyi szolgáltatások és persze az, hogy az ő minőségileg gyengébb termékeik nem kaptak szabad utat az EU-ba.
Jól látható, hogy az USA-ban üzleti, Európától keletre pedig ideológiai probléma Európa. Az, hogy jelenleg kik Európa barátai kik nem minimum egy külön vita tárgya lehetne. Pl. Kanadában már régóta pedzegetik, hogy sokkal szorosabbra kellene fűzni a kapcsolatot az EU-val.
Azt még had jegyezzem meg, hogy az orosz olajjal mindig együtt jöttek az orosz érdekek, akkor volt az orosz olaj "olcsó" (és még ez is egy viszonylagos jelző) ha teljesültek az orosz érdekek.
-
Fritz Teufel
addikt
A megközelítésed majdnem jó. Leszámítva, hogy Európát csak földrajzilag és gazdaságilag kezelem egységesként. A probléma Európával az, hogy semmi nyersanyaggal nem rendelkezik. Nincsen befolyási övezete, amit le lehetne nyúlni, szigorúan a demokrácia nevében - a Franciákat éppen most ebrudalják ki a Szubszaharai és a Száhel-övezetekből, amit átvesznek a kínaiak és az oroszok. A másik probléma, hogy nincsenek barátai, mindenkit az ellenségévé tett, aki csak közel s távol van tőle. Így, szemben az árral úszva elég könnyű kiszámolni, hogy az Európai Birodalomnak mi lesz a sorsa; elvetél. Nem véletlen, hogy már a regionális hatalmak sem számolnak az Unióval mint egyenértékű féllel (ide inkább a lenézés szó illene). Kritikus ipari elem volt a könnyűipar, Kína és a kelet vidáman átvette-eltanulta. Kritikus elem volt a nehézipar, éppen most adjuk át Indiának (fújj orosz véres olaj és gáz! az sem érdekel, ha beledöglök!) kritikus volt az autóipar, a kínaiak átveszik a romokat lsd. Volkswagen gyárak, Volvo, MG stb... le van tolva a gatya és totyogunk mint a pingvin a nagyok között és nem látjuk még, hogy mindenki minket néz és egyesek már röhögnek is, míg mások mosolyogva lesajnálnak. Még kitörési pont sem látszik ezzel a felállással. Az a lényeg, hogy elmolyolgassunk az adataink védelmén. Ahhoz is hülyék vagyunk hogy észrevegyük, hogy lassan nekünk kellene lopni járni a tengereken túlra...
-
Narxis
nagyúr
Mindig is azt vallottam, hogy Europe first. Nem szabad kiszervezni a kritikus infrastruktúra gyártását külföldi kézbe, főleg nem kínai , ruszki és most már azt mondom amerikai kézbe se. Ezek az országok diktatúrák lettek és azon dolgoznak hogyan igázzák le Európát.
-
Busterftw
nagyúr
Ez gyenge érv (mert még csak nem is érv) a vélelmezett adatlopással kapcsolatban.
Aztán meg mint az USA mint szövetséges... az európai birodalom éppen az Kína-USA-Oroszország globális birodalmakkal kívánna konkurálni (pont mint az egér az elefánttal). Így az USA-t mint szövetségest emlegetni, érdekes megközelítés. A demokrácia sem kiterjedtebb a Fejlett Nyugaton mint a Lassan Jobbról Előző Keleten.
Nem tudom miert ragadtad ki az USA-t. Vannak Europai vagy mas szovetseges gyartok.
A kinai domping strategia szinten koztudott."A demokrácia sem kiterjedtebb a Fejlett Nyugaton mint a Lassan Jobbról Előző Keleten"
Europai orszagok nagy atlagban merhetoen demokratikusabbak, mint a Kinai diktatura.
Persze, ha mar itt tartunk, hogy ez nem egyertelmu, akkor ott mas gondokkal szembesulunk. -
Fritz Teufel
addikt
Ez gyenge érv (mert még csak nem is érv) a vélelmezett adatlopással kapcsolatban.
Aztán meg mint az USA mint szövetséges... az európai birodalom éppen az Kína-USA-Oroszország globális birodalmakkal kívánna konkurálni (pont mint az egér az elefánttal). Így az USA-t mint szövetségest emlegetni, érdekes megközelítés. A demokrácia sem kiterjedtebb a Fejlett Nyugaton mint a Lassan Jobbról Előző Keleten.
-
Busterftw
nagyúr
Szerintem azt képzelni , hogy a többi gyártó nem tesz ill. tehet bele valami turpisságot a készülékeikbe az csak nézzen vissza pár évet a történelembe. pl Merkel lehallgatás stb.
Szerintem ez csak politika megint, hogy a kínai termékket elterjedését megfékezzék, de csak ideig óráig lehet ezt csinálni.A kulonbseg az, hogy a "tobbi" gyarto egy meglevo gazdasagi es vagy katonai szovetsegestol johet, vs kinai diktaturatol, ami allami penzekkel kinyomva dompingelessel akarja megfingatni a nyugati cegeket.
-
direwolf
őstag
Talán többet értek belőle mint te. Nektek konteró ha USA kémkedik, de csúnya Kína a temus kulcstartóval is azt teszi...
Én pedig látom hogy külső utasításra mond le Európa az orosz energiáról, nyersanyagokról és a kínai kapcsolatról.
Ez pedig hosszabb tendencia, nem a jelenlegi USA-kabinet találta ki.OK
-
Héraklész
senior tag
Ez pedig hosszabb tendencia, nem a jelenlegi USA-kabinet találta ki. -
Straw
senior tag
Kaon koreai (de nem jobbik), Technicolor meg a Vantiva almárkája, ami pedig franszia.
direwolf: Mennyivel megbízhatóbb egy techbro, mint egy kommunista?
Fappenningnél is láthattuk, az Apple is mennyire megbízható, ha személyes (és ott aztán voltak intim dolgok) adatokról van szó.. Max kapsz egy vouchert.
Memóriagyártók is ugrottak a pénzre és pont leszarják azokat, akikből az elmúlt 20 évben éltek..Annyit pontosítanék hogy a Kaon-nak vagy Mo-n egy support központja a MT miatt, így relatív gyorsan tudnak reagálni problémákra, nem rosz eszközök egyébként, de nem is a top.
A Technicolor pedig valóban a Vantiva-hoz tartozik, de eredetileg Thompson, majd Cisco tulajdon volt, mindkettő nagy név volt a CPE piacon, így know-how azért van benne bőven. -
powerage76
tag
Egyetértek, hogy biztonsági kockázat a kínai hardver, ahol ki tudja ki és hová szívja el az adatokat.
A kérdésem csak annyi, hogy az európai (amerikai, izraeli stb) hardvernél lehet-e valami személyesebb kapcsolatra számítani? Elérhető lesz-e számomra a személyi megfigyelőm telefonszáma, lakcíme, meg tudom-e majd hívni egy barátságos bográcsozásra? Mi az a minőségi plusz, amit az európai jogtiprás nyújt a kínaihoz képest? -
Dragon3000
nagyúr
Szia, erről valami bővebbet kérhetek?
Az hogy esetleg a passzív elemek (Huawei antenna), az már bocs, de nem sokat ér, azt még én elismerem hogy nem biztonsági probléma. Hozzáteszem, az RRU sem annyira probléma, bár ott azért már lehetnek "megoldások".Tudsz valamit a maghálózatról? Vagy gerinchálózat rendszerről?
Félreértés ne essen, ha valaki, ők (is) furán kezelték általánosságban véve ezt a dolgot...
Pld 75%-ban mexikóiak, oroszok (!) és kelet EU emberkék csinálják/csinálták a hálózat átépítést, bizonyos hm... hát nem tudom hogy mondjam, "fura megoldással". Aki érti, érti.Ami neten elérhető, meg hogy most 2026-ban jár le náluk a határidő, de régebben volt is erről cikk, hogy akkora mennyiségű eszközt kell náluk is lecserélni, hogy ez éveket fog igénybe venni, mivel limitáltak a lehetőségek, így a beszerzés sem megy úgy, gondolom az EU is már azóta tervezte ezt csak a lehetőségek miatt vártak eddig ezzel a bejelentéssel.
-
zetor2000
addikt
Egyúttal pedig a finn Henna Virkkunen javasolja is mindenkinek inkább a finn Nokia eszközeinek minél szélesebb körű használatát?
Legalább rendes hazafi... és mutat egy lehetséges alternatívát. Nem azt mondja, hogy cseréld le, amire akarod, hanem "erre meg erre". Aztán persze lehet, van "Nokia" részvénye.

-
zetor2000
addikt
Még soha senki nem mutatott fel bizonyítékot ebben a témában, ez tény. Azt gondolni, hogy az amerikai gyártmányokban nincs ilyen lehetőség, az meg na... oktondi dolog. Mint ahogyan az is, hogy inkább ők vigyék az adatokat mint a kínaiak. Aztán meg azt gondolni, hogy az európai gyártmányokban meg aztán végképp nincs ilyen lehetőség, az meg az egyszerűség magasiskolája. Az egész mögött igazából politika van, végtelen buta, de politika.
Igen, ebben igazad van.
De azért mégsem mindegy, hogy egy európai céget tudsz elővenni (értsd: elő tudsz venni) adatkezelési botrány miatt, vagy egy nemzetközi bíróságon kell egy másik kontinens uraival hadakozni, akik kábé semmilyen módon nem akarnak veled együttműködni.
Egy európai cég vagy annak anyaországa azért mégiscsak, meg valamelyest "haverok" vagyunk, valahol egy a cél, vagy legalábbis nincs túl messze. -
Fritz Teufel
addikt
Még soha senki nem mutatott fel bizonyítékot ebben a témában, ez tény. Azt gondolni, hogy az amerikai gyártmányokban nincs ilyen lehetőség, az meg na... oktondi dolog. Mint ahogyan az is, hogy inkább ők vigyék az adatokat mint a kínaiak. Aztán meg azt gondolni, hogy az európai gyártmányokban meg aztán végképp nincs ilyen lehetőség, az meg az egyszerűség magasiskolája. Az egész mögött igazából politika van, végtelen buta, de politika.
-
zetor2000
addikt
A német(h) kormányzat ezt tette pár hónapja. A kritikus infrák (laktanyák, védett intézmények...) nem vásárolhatnak kínai autókat, mert nincs több rajtuk, mint végtelen kamera és lidar, amivel cca centire fel lehet(ne) térképezni a környezetet.
-
zetor2000
addikt
Akkor elő a tépé linket.
De azt birom, hogy így meg úgy meg amúgy, meg fűtsél jegesmedvével, de a végén kinek a fején robban a drón? A miénken. Oly ... mindegy.
Ki lesz aki szaladgál kalasnyikovval a drónok elől? Mi. Teljesen mindegy hogyan rettegsz előtte.
És usának gondolom van 3 db AC-s tplinkje eladó pont meg vmi gáz is amivel lehet fűteni.A TP-Link jelenleg asszem vizsgálat alatt van az USAnka államokban, hogy mennyire "kémkednek". Nem biztos, hogy a cikkben szereplő 2 kínai miatt egy harmadik kínai - akinek nem is biztos, hogy van mobilhálózat beszállítói képessége / kapacitása - ideális lenne.

-
zetor2000
addikt
Félreérted az egészet.
A Pegazus 1-1 végpont adatainak gyűjtéséért felel - hogy hogyan, azt nem tudjuk.A mobilhálózaton üzemelő - "core" hálózaton üzemelő berendezések úgymond "globális" megfigyelést tesznek lehetővé.
Begyűjtik mindenki adatát (beszédforgalom, internet, VPN forgalom...) aztán majd ami kell, azt "utómunkával" (többel-kevesebbel) feldolgozzák.Szóval a probléma nem az, hogy téged, meg 10-20 másvalakiket megfigyelnek, hanem az, ami miatt Snowden is kiakadt. Mindenkit! Hazait, külföldit, szerecsent, kínait, indiait, mindenkit... ha kell, ha nem.
-
zetor2000
addikt
Minden (oké, nem feltétlen mind, de elég sok) - titkosítást kínáló cégnek van telephelye Svájcban. Lásd a Navayo-t, aki magyar, de onnan árul...Az "egzotikusabb" országokat ezen a piacon nem annyira szeretik, meg félnek. Svájc egy kicsit kivétel ez alól.
Szóval a Proton se feltétlen svájci cég, csak azért, mert oda van bejegyezve.
-
zetor2000
addikt
Még csak ajánlás, de tudunk küldeni alumíniumcsákót. Az véd Trump ellen is.
Vicces, hogy a kínaiak miatt aggódnak, amikor a Google/Meta/Microsoft már mindenben ott van, tud mindenkiről mindent. Használhatsz Firefoxot, benyomhatod az enhanced protectiont, felparaméterezheted az ublockot ahogyan akarod, de ha gmailt vagy hotmailt használsz, összekötnek mindennel.. Ha mellette Chromeot vagy Edget használsz, akkor meg pláne.
paatrick: Bejelentkezéseket nem nyúlnak le (https meg minden, problémás és nagyon gyorsan kiderül), csak amit a net forgalomból megtudnak.. Szóval Kína talán harmadát tudni fogja, mint a Google..
A Google/Meta/MS/Amazon... stb. a "mienk". A Beidou / Tencent... meg nem.
Ennyi a különbség. -
direwolf
őstag
Szerintem meg nem érted a lényeget. És most tegyük kicsit félre, hogy jelenleg az USA is inkább Kínához hasonlít. De ez eddig nem így volt, és remélhetőleg hamarosan újból nem így lesz.
-
spect80
őstag
Per ma mi a civilizáció nyugati feléhez tartozunk, ezért akárhogy is elmélkedünk rajta, meg próbálunk egyensúlyozni a két oldal köhzött, akkor is a nyugati érdekövezettel
Gyakorlatilag pár hete vasárnap a lakosság nagy része is e mellett foglalt állást, ezért is fura, hogy itt nagyon nem ez jön át...
Egy ilyen belterjes közösség nem reprezentatív példa, mert csak egy sajátos geek szemszögből vizsgálja a jelenséget és formál véleményt
-
osztraksajt
őstag
Gondolom, ha ugyan ezt az Ericsson vagy a Nokia csinálná, akkor már bomba üzlet lenne.
A svédek, finnek, belgák, németek gátlástalanul belepofáznak más EU-s tagállamok belügyeibe. Az EU egy gazdasági szövetség, de amit csinálnak egyesek az Szovjetunió 2.0, mert olyan dolgokat írnak elő, amire nincs jogi alapjuk.
Na akkor lesz aztán igazán szuverenitás vesztés és cenzúra, mert akkor pl Németországból bármit le tudnak tíltani egy másik EU tagállamban.
Amúgy eléggé visszás dolog, hogy egy finn biztos akarja betíltatni a kínai eszközöket és az Ericcsont/Nokiát monopol helyzetbe hozni és a kínaiktól egyre jobban lemarató technikát ránkerőltetni. Szerintem Magyarországon a "Voda" kínai hálózata amúgy sokkal jobb, mint a Telekom Ericsson-os rendszere.Hát, a privát telóm korlátlan Telekom, a céges One korlátlan, heti 2-3ekm-rt járom az országot. A tapasztalat azt mutatja hogy a One egy fos a Telekomhoz képest. De biztos csak direkt járok arra amerre a One gyengébb.
-
4Grider
félisten
Az lehet, de itt nem elsősorban az optikai hálózatról van szó, hanem a rádiósról, amiben pedig pillanatnyilag (kb. 2-3 éve) a Yettel ZTE hálózata a jobb. És ha már optika: A Yettel több bázisállomásához vezették el mára az optikát, mint ahány telekom toronyhoz. A telekom hálózata mára maximum a szolgáltatások tekintetében nyújt többet.
-
mauimagic
senior tag
Azok, akik relativizálják a problémát hogy ki vinné el a cicás videóikat, játszanak le fejben egy gondolatkísérletet, hogy mi történne, ha az EU-ban 'csak' a hőerőművek 20%-a, vagy 2-3 ország vasúti közlekedése bénulna meg mondjuk 3 napra. Ebben az átlagember számára ez a veszély, nem a teljesen érdektelen adatainak megszerzése.
Arról pedig felesleges filozofálgatni, hogy az amerika vagy a kína a rosszabb mert ez nem elvi síkon, hanem stratégiai makropolitikai érdekek mentén dől el, és ezen múlik minket ki mennyire használ fel/ki.
Per ma mi a civilizáció nyugati feléhez tartozunk, ezért akárhogy is elmélkedünk rajta, meg próbálunk egyensúlyozni a két oldal köhzött, akkor is a nyugati érdekövezettel kell kooperálnunk.Per ma mi a civilizáció nyugati feléhez tartozunk, ezért akárhogy is elmélkedünk rajta, meg próbálunk egyensúlyozni a két oldal köhzött, akkor is a nyugati érdekövezettel
Gyakorlatilag pár hete vasárnap a lakosság nagy része is e mellett foglalt állást, ezért is fura, hogy itt nagyon nem ez jön át...
-
spect80
őstag
Azok, akik relativizálják a problémát hogy ki vinné el a cicás videóikat, játszanak le fejben egy gondolatkísérletet, hogy mi történne, ha az EU-ban 'csak' a hőerőművek 20%-a, vagy 2-3 ország vasúti közlekedése bénulna meg mondjuk 3 napra. Ebben az átlagember számára ez a veszély, nem a teljesen érdektelen adatainak megszerzése.
Arról pedig felesleges filozofálgatni, hogy az amerika vagy a kína a rosszabb mert ez nem elvi síkon, hanem stratégiai makropolitikai érdekek mentén dől el, és ezen múlik minket ki mennyire használ fel/ki.
Per ma mi a civilizáció nyugati feléhez tartozunk, ezért akárhogy is elmélkedünk rajta, meg próbálunk egyensúlyozni a két oldal köhzött, akkor is a nyugati érdekövezettel kell kooperálnunk. -
mauimagic
senior tag
A témában abszolút dilettánsként olvastam bele a topicba, érdekességképpen.
Arra nem számítottam, hogy egy mélytard konteókánaán van itt...tisztelet a néhány kivételnek...
-
niof
veterán
Amúgy eléggé visszás dolog, hogy egy finn biztos akarja betíltatni a kínai eszközöket és az Ericcsont/Nokiát monopol helyzetbe hozni és a kínaiktól egyre jobban lemarató technikát ránkerőltetni. Szerintem Magyarországon a "Voda" kínai hálózata amúgy sokkal jobb, mint a Telekom Ericsson-os rendszere.Ott a pont. Én már évek óta ezt pofázom, hogy ez a nagy EU összeborulás egyre inkább a szocialista/kommunista korszakra emlékeztet. Gazdasági együttműködés miatt lett létrehozva, nem a 4. Német Birodalom létrehozása volt a cél. Aki kételkedik, központi bizottság, központi törvényhozás, központi költségvetés, 5 éves terv. Ezek létező dolgok, és gyerekkoromból emlékszem, mikor még tombolt itthon a szocializmus, hogy dettó ugyanez volt. Meg hát ugye 80 évvel ezelőtt volt egy megállapodás, hogy a Németek többé nem építhetnek birodalmat, nem lehetnek ilyen törekvéseik. Ez történelmi tény, most mégis ezt teszik. A különbség csupán annyi, hogy most nem tankokkal "építik" a birodalmat, hanem tollal és jogszabályokkal. Mégsem érzek nagy különbséget.
-
Ricardo
titán
Amúgy eléggé visszás dolog, hogy egy finn biztos akarja betíltatni a kínai eszközöket és az Ericcsont/Nokiát monopol helyzetbe hozni és a kínaiktól egyre jobban lemarató technikát ránkerőltetni. Szerintem Magyarországon a "Voda" kínai hálózata amúgy sokkal jobb, mint a Telekom Ericsson-os rendszere.Amennyire tudom (ha nem így van majd kijavít egy nálam a témában tájékozottabb), jelenleg a Telekom megbízhatóbb, nagyobb lefedettségű és jobb optikai hálózattal rendelkezik
-
Kaiku
senior tag
Ezzel nekik nincs semmi, gondjuk majd ráterhelik a felhasználókra, mint a zöldenergia átállást, meg a "demokratikus kőolaj" plussz költségeit.
A döntéshozók, eddig is ingyen közlekedtek. -
Kaiku
senior tag
-
Kaiku
senior tag
Üdv. Telekom mérnök itt.
Sok országban (sok kontinensen) sok dolgot csináltam/integráltam/felügyeltem/stb.
Csak egy dolgot mondok.
Anno, amikor az X+1 gen bevezetése történ belgába azt mondták a kínaiak 1 (EGY!!!) euróért vállalták az egész ország upgradjét. Gondolkozz. Egy bázisállomás fizikai anyag bekerülése akkor volt mondjuk átlag 50ezer EUR (BBU, töltő, RRU, antenna, kábelek, stb).
A többi (tervezés, átvétel, stb.) veheted kb 250ezer/site. Belgium akkora mint magyar, nálunk pedig szolgáltatónként 6000+ állomás van. 6000 x 300.000 ->>Tehát ~ 1.800.000.000 = 1
Vajon ez hol is érte meg nekik??????????????????????????????????
Amúgy eléggé visszás dolog, hogy egy finn biztos akarja betíltatni a kínai eszközöket és az Ericcsont/Nokiát monopol helyzetbe hozni és a kínaiktól egyre jobban lemarató technikát ránkerőltetni. Szerintem Magyarországon a "Voda" kínai hálózata amúgy sokkal jobb, mint a Telekom Ericsson-os rendszere. -
Héraklész
senior tag
-
kilua
őstag
Arra gondolok hogy anno jöttek a kínai flagship killerek fél, kétharmad áron mint a "nagyok" (apple, samsung, sony) aztán mára oda jutottunk hogy a kínai prémium márkák már ugyanannyi vagy drágábbak mint az apple vagy samsung teteje, több régi gyártó meg beadta a kulcsot a versenyben, olcsóbb kínaikban meg kapod a reklámot az arcodba (még most ki lehet kapcsolni)
Ugyanez alakul autó fronton is, betörnek alávágnak az áraknak, az európai nagyok küszködnek (porsche-nek szerintem 1 évtizede van hátra), majd mikor már megvan a piac akkor a kínai autók ára is elkezd felmenni. És ezt mondom úgy hogy szerintem az európai nagyok merci, audi, bmw olyan ocsmány szarokat hoztak ki hogy szinte kérik az alázást...
De erre is van korábbi példa, ha az USA nem tiltja ki anno a japán kocsikat mára nem lenne amerikai autógyártás.
Amúgy ha a történelmet nézed akkor ez egy természetes körforgás az országok/kontinensek között. Kína volt már első fejlettségben aztán visszaesett. Európa is volt fenn is lenn is, de jelenleg a legbékésebb 70 év van mögötte. És valószínű Kelet-Európa lesz az új Nyugat-Európa.
"olcsóbb kínaikban meg kapod a reklámot az arcodba (még most ki lehet kapcsolni)"
Ugyan, Windows 11? Start menü, zár képernyőn is láttam reklámot. Pedig az fizetős OS (lenne) nem is olcsó. Egy poco X6 pro vagy X7 pro egész jó flagship killer szint 140 körül.
-
tomp
félisten
Majd ha megkapják az európai szolgáltatóktól a költség számítást a cserére máris nem lesz kötelező...
-
Chiller
őstag
Ha úgy fog menni, mint az USA-ban, ahol már 2019-ben betiltották és még mindig van használatban huawei eszköz, akkor még sok évig velünk maradnak.
Szia, erről valami bővebbet kérhetek?
Az hogy esetleg a passzív elemek (Huawei antenna), az már bocs, de nem sokat ér, azt még én elismerem hogy nem biztonsági probléma. Hozzáteszem, az RRU sem annyira probléma, bár ott azért már lehetnek "megoldások".Tudsz valamit a maghálózatról? Vagy gerinchálózat rendszerről?
Félreértés ne essen, ha valaki, ők (is) furán kezelték általánosságban véve ezt a dolgot...
Pld 75%-ban mexikóiak, oroszok (!) és kelet EU emberkék csinálják/csinálták a hálózat átépítést, bizonyos hm... hát nem tudom hogy mondjam, "fura megoldással". Aki érti, érti. -
Chiller
őstag
És akkor most még arról szó se volt, hogy ez csak EGY szolgáltató volt. Anno (és talán most is) 3 fő szolgáltató volt, nagyjából hasonló elosztásban mint most magyarba.
Egyszerűsítem nektek, bár talán más hozzáértő is van itt. Ha akarják a TRM routereken 1 kattintás után MINDENT lát aki akar. Az persze egy más kérdés, hogy mi az az eszköz, ami ezt a rengeteg adatfolyamot kezelni is tudja.
Nyilván ez lehetséges egy Nokia routeren is, de talán mégiscsak a nyugati világ felé akarunk orientálódni, és nem a keleti ***** ******.
Avagy persze, az NSA meg a többiek lehet tudnak "mindent", de talán jó lenne ha más már nem tudna. -
Chiller
őstag
Üdv. Telekom mérnök itt.
Sok országban (sok kontinensen) sok dolgot csináltam/integráltam/felügyeltem/stb.
Csak egy dolgot mondok.
Anno, amikor az X+1 gen bevezetése történ belgába azt mondták a kínaiak 1 (EGY!!!) euróért vállalták az egész ország upgradjét. Gondolkozz. Egy bázisállomás fizikai anyag bekerülése akkor volt mondjuk átlag 50ezer EUR (BBU, töltő, RRU, antenna, kábelek, stb).
A többi (tervezés, átvétel, stb.) veheted kb 250ezer/site. Belgium akkora mint magyar, nálunk pedig szolgáltatónként 6000+ állomás van. 6000 x 300.000 ->>Tehát ~ 1.800.000.000 = 1
Vajon ez hol is érte meg nekik??????????????????????????????????
-
mhydas99
őstag
Kaon koreai (de nem jobbik), Technicolor meg a Vantiva almárkája, ami pedig franszia.
Fappenningnél is láthattuk, az Apple is mennyire megbízható, ha személyes (és ott aztán voltak intim dolgok) adatokról van szó.. Max kapsz egy vouchert.
Memóriagyártók is ugrottak a pénzre és pont leszarják azokat, akikből az elmúlt 20 évben éltek..Igy van. Nem beszelve Muskrol, akinek ha epp megsertik az egojat, hajlamos lenne atombombat is ledobni. Meg jo hogy nincs neki. Meg...
-
Yeffy
veterán
Németország, Anglia már elveszett rég
🤣🤣🤣 forras? trust me, bro'? -
Yeffy
veterán
Nyilván könnyű úgy letörni az árakat és bedönteni a többi gyártót, hogy konkrétan a kínai adófizetők pénzéből finanszírozzák az egész bulit. A Tp-Link se azért ár-érték bajnok többnyire, mert feltalálták a csodát.. Hanem, mert minden egyes eladott eszközt a kínaiak adójából tolnak meg.
Ilyenek ezek a komcsi államok.
pontosan. de hat nyilvan ezt minek cifrazni, nincs itt semmi latnivalo
-
btprg
senior tag
Ez azért elég erős csúsztatás, nem mindegy hogy az egész háttérhatalom, a kínaiak meg a gyíkemberek közreműködésével tudnak kitúrni titkosszolgálatok valamit, vagy a fórumos Pistike jelentkezik be az e-mail fiókomba
-
FattyDove
őstag
Úgy nem nehéz, hogy a top városokon kívül kb mindenhol a középkorban élnek a népek arrafelé... Kína egy kirakatország.
Nem egy Japán, maradjunk ennyiben
-
paatrick
őstag
Nyilván könnyű úgy letörni az árakat és bedönteni a többi gyártót, hogy konkrétan a kínai adófizetők pénzéből finanszírozzák az egész bulit. A Tp-Link se azért ár-érték bajnok többnyire, mert feltalálták a csodát.. Hanem, mert minden egyes eladott eszközt a kínaiak adójából tolnak meg.
Hát igen ez egy másik érdekes kérdéskör, Kínának már vagy 10 éve érik egy társadalmi vagy gazdasági gigaválság de eddig mindent a szőnyeg alá tudtak söpörni. Minden más ország beleállt volna a földbe
-
FattyDove
őstag
Arra gondolok hogy anno jöttek a kínai flagship killerek fél, kétharmad áron mint a "nagyok" (apple, samsung, sony) aztán mára oda jutottunk hogy a kínai prémium márkák már ugyanannyi vagy drágábbak mint az apple vagy samsung teteje, több régi gyártó meg beadta a kulcsot a versenyben, olcsóbb kínaikban meg kapod a reklámot az arcodba (még most ki lehet kapcsolni)
Ugyanez alakul autó fronton is, betörnek alávágnak az áraknak, az európai nagyok küszködnek (porsche-nek szerintem 1 évtizede van hátra), majd mikor már megvan a piac akkor a kínai autók ára is elkezd felmenni. És ezt mondom úgy hogy szerintem az európai nagyok merci, audi, bmw olyan ocsmány szarokat hoztak ki hogy szinte kérik az alázást...
De erre is van korábbi példa, ha az USA nem tiltja ki anno a japán kocsikat mára nem lenne amerikai autógyártás.
Amúgy ha a történelmet nézed akkor ez egy természetes körforgás az országok/kontinensek között. Kína volt már első fejlettségben aztán visszaesett. Európa is volt fenn is lenn is, de jelenleg a legbékésebb 70 év van mögötte. És valószínű Kelet-Európa lesz az új Nyugat-Európa.
-
paatrick
őstag
-
joey04
titán
-
FattyDove
őstag
Már 2018-ban instant ki kellett volna őket tiltani, amikor kiderült, hogy telepakolták lehallgatókkal az African Union épületét.
De majd mindjárt letámad pár kínai komcsi párt rajongó (akik valamiért nem kínában élnek), hogy DEAJUSA!!!!!
-
dongettó
tag
Telefon fórumon vagyunk, láthatod a kínai gyakorlatot élőben. Ha szerinted ez jóra vezet autó vagy más fronton akkor baj van. Európa meg még mindig a világ legjobb helye ahol élhetsz elég sok szempont alapján (egészségügy, oktatás, fizetések, jogok). Kár temetni.
Háborúban meg egy wannabe "európai" ország áll, aki 1+ millió polgárát küldte a halálba a miért is? Maguk se tudják már annyi "okot" kitaláltak az évek alatt.
Telefon szerencsére kimaradt az életemből, de akkor azt mondod h vmi olyan mint a fészbuk? Lopják az adatainkat meg ilyenek? Nem figyeltem.
Az hogy egyelőre a legjobb " kontinens, ennek max 80-100 évet adok. ( ha nem lesz háború) Németország, Anglia már elveszett rég. -
szkaroly
őstag
Azt se felejtsük el, hogy a Yettel mennyi ideig szegelte pl. a VoLTE-t mire egyáltalán elindult. Ha most az összes kínai hálózati eszközt ki kell cserélni valami másra, mire a hálózat a userek számára normálisan használható lesz megint megőszülünk. Pár napja még arra sem voltak képesek hogy az összes számlás és kártyás cuccodat egy helyen lásd az applikációban.
-
cami][us
őstag
-
bambano
titán
-
paatrick
őstag
Úgy kell, hogy jól szénné szivatni mindenkit, és amikor nagyon rossz lesz mutatni valakire hogy ők miattuk, holott saját magát sz..atta szénné európa.
De amikor már kellően padlót rág majd mindenki, akkor lehet majd igaznán jót háborúzni, és halálba küldeni mindet. Ez a világ rendje. Óriási biznisz, emberek meg majd születnek újból.Telefon fórumon vagyunk, láthatod a kínai gyakorlatot élőben. Ha szerinted ez jóra vezet autó vagy más fronton akkor baj van. Európa meg még mindig a világ legjobb helye ahol élhetsz elég sok szempont alapján (egészségügy, oktatás, fizetések, jogok). Kár temetni.
Háborúban meg egy wannabe "európai" ország áll, aki 1+ millió polgárát küldte a halálba a miért is? Maguk se tudják már annyi "okot" kitaláltak az évek alatt.
-
dongettó
tag
Úgy kell, hogy jól szénné szivatni mindenkit, és amikor nagyon rossz lesz mutatni valakire hogy ők miattuk, holott saját magát sz..atta szénné európa.
De amikor már kellően padlót rág majd mindenki, akkor lehet majd igaznán jót háborúzni, és halálba küldeni mindet. Ez a világ rendje. Óriási biznisz, emberek meg majd születnek újból. -
Duree
veterán
Most már azt várom , betiltsák a kínai autókat, tévéket, gondolom az unio öngólt fog rúgni.
-
dongettó
tag
Akkor elő a tépé linket.
De azt birom, hogy így meg úgy meg amúgy, meg fűtsél jegesmedvével, de a végén kinek a fején robban a drón? A miénken. Oly ... mindegy.
Ki lesz aki szaladgál kalasnyikovval a drónok elől? Mi. Teljesen mindegy hogyan rettegsz előtte.
És usának gondolom van 3 db AC-s tplinkje eladó pont meg vmi gáz is amivel lehet fűteni. -
Decus Trivet
junior tag
Nem a te adataid a lényegesek, hogy hány cicás videót nézel.
Itt az a lényeg hogy milyen kiterjedt kibertámadást tudnak indítani adott esetben többmillió kilépési pontot váltogatva, illetve milyen kritikus infrastruktúra adatokhoz férnek hozzá.
Azért elgondolkodtató, hogy van pl olyan kínai napelemes invertergyátó, ami ha felkerül a belső hálózatodra kiépít egy AES-256 bites titkosítású VPN kapcsolatot egy kínai szerverre. Gondolom ez feltétlenül szükséges hogy meg ne lássa valaki hogy mennyi a napelemes termelésed.
Mint ahogyan USA is ott van minden kritikus infrastruktúrában.
Értem és tudom mindezt. Nekem azzal a van a bajom, hogy EU mindenkitől is függ és most Kína a mumus, de USA mivel jobb szövetséges ?
Nézzük már meg az elmúlt 1 évet, de az Obama és Biden kormányzat alatt is voltak borzasztó sunyi dolgok.
Ha a kínaiak nem tudják majd lekapcsolni a villanyt, az USA meg igen, az nekünk miért jobb ?
direwolf: A populista mindent pénzért és hatalomért csinál, a liberális az értékekért. Maradjunk ennyiben és kisakkozhatod.

-
direwolf
őstag
Jaj, ne hogy azt hidd. ELTE-re jártam, vettem fel ingyen kreditért bölcsész cuccokat, az emberek olyan dolgokban hisznek szentül, amit te el se képzelnél. Keresed, hogy hol éri meg nekik, valami hátsó szándékot, de nincs. Persze erre a 444!! meg telexes muki rámondja, hogy "értékrend".
"Persze erre a 444!! meg telexes muki rámondja, hogy "értékrend"
Ezt nem tudom, hogy akarom-e érteni. Akarjam?
-
osztraksajt
őstag
Miért csak Kína a probléma ? Ha mostantól 10 évig kémkednének, akkor se lenne annyi adatuk rólunk, mint az USA-nak. Vagy ő szövetséges és nem baj ?

Amikor az NSA lehallgatta EU vezetőinek a felét, abból sem lett nagy hajcihő. Semmi kiutasítás, szankciós csomag stb.
Vagy ott vannak az okos eszközök. A Samsung hűtők 2017 elején is támogatták az internetes csatlakozást, sok mindent nem lehetett csinálni, de minden nap küldtek adatokat.
Nem a te adataid a lényegesek, hogy hány cicás videót nézel.
Itt az a lényeg hogy milyen kiterjedt kibertámadást tudnak indítani adott esetben többmillió kilépési pontot váltogatva, illetve milyen kritikus infrastruktúra adatokhoz férnek hozzá.
Azért elgondolkodtató, hogy van pl olyan kínai napelemes invertergyátó, ami ha felkerül a belső hálózatodra kiépít egy AES-256 bites titkosítású VPN kapcsolatot egy kínai szerverre. Gondolom ez feltétlenül szükséges hogy meg ne lássa valaki hogy mennyi a napelemes termelésed.
-
direwolf
őstag
Jaj, ne hogy azt hidd. ELTE-re jártam, vettem fel ingyen kreditért bölcsész cuccokat, az emberek olyan dolgokban hisznek szentül, amit te el se képzelnél. Keresed, hogy hol éri meg nekik, valami hátsó szándékot, de nincs. Persze erre a 444!! meg telexes muki rámondja, hogy "értékrend".
Ja, hát nincs kétségem, hogy a plebs bármiért eladja a lelkét. De ezért írtam, hogy én más értékrendek alapján próbálok működni. Aztán vagy sikerül, vagy nem.
-
Decus Trivet
junior tag
"Mennyivel megbízhatóbb egy techbro, mint egy kommunista?"
Én nem ilyen értékrendek alapján döntök. Egy kapitalista csak anyagilag akar kizsákmányolni. Kommunista meg nem létezik, az csak egy elmélet. Amire gondolsz az a diktatúra light (vagy akármi...), de ők a lelkedet akarják. Valami ilyesmi...
-
direwolf
őstag
Memóriagyártók is ugrottak a pénzre és pont leszarják azokat, akikből az elmúlt 20 évben éltek.."Mennyivel megbízhatóbb egy techbro, mint egy kommunista?"
Én nem ilyen értékrendek alapján döntök. Egy kapitalista csak anyagilag akar kizsákmányolni. Kommunista meg nem létezik, az csak egy elmélet. Amire gondolsz az a diktatúra light (vagy akármi...), de ők a lelkedet akarják. Valami ilyesmi...
-
Decus Trivet
junior tag
Miért csak Kína a probléma ? Ha mostantól 10 évig kémkednének, akkor se lenne annyi adatuk rólunk, mint az USA-nak. Vagy ő szövetséges és nem baj ?

Amikor az NSA lehallgatta EU vezetőinek a felét, abból sem lett nagy hajcihő. Semmi kiutasítás, szankciós csomag stb.
Vagy ott vannak az okos eszközök. A Samsung hűtők 2017 elején is támogatták az internetes csatlakozást, sok mindent nem lehetett csinálni, de minden nap küldtek adatokat.
-
szkaroly
őstag
Pegazus meg hasonlók korában nem feltétlenül a kínai hálózati eszközök miatt aggódnék.
-
cami][us
őstag
-
4Grider
félisten
Ha nekem most ZTE 5G modemem van a Yetteltől akkor azt ingyén kicserélik valami überbrutál európai modemre?
A yettel jó eséllyel nem az ügyfél oldali eszközökkel kezd, hanem a core hálózattal. Mert hogy a yettel infrastruktúra 80%-ban ZTE, mint ahogy a One infra is 80%-ban Huawei.
-
Ricardo
titán
Gondolom nem publikusak a dolgok.
Azért nem csak a mobilhálózatok kapcsán akadnak érdkességek.[link] Mik lehetnek ezek? Konkrétum nincs, de azért elgondolkodtató.
[link] Ez is érdekes. Mi lehet az autókkal?Ezek után felmerül a gondolat, hogy Mlyen eszközök lehetnek még amik érintettek lehetnek?
Ha egy napelem inverter kommunikál kifele, mit vihet egy tv, vagy egy mobil (amii kimondottan adatgyűjtő eszköz), és egyéb elektronikai eszközök?
AEbbenaz egészben az a "vicces", hogy már mindenben (is) ott vannak a kínai alketrészek, és szinte megkerülhetetlenek.
Mi lesz ha tovább mérgesedik a helyzet kelet és nyugat között?
messzire vezet ez a téma.kbyte1024
"Hát persze
csak a ti adataitokra kiváncsi a Kina kormány
"Ez már rég nem "Átlag Béláról" szól.
-
Tesztelo.hu
senior tag
És a nem ZTE és Huawei eszközöket nem Kínában gyártják?

-
paatrick
őstag
Én protont használok, de ez is lehet, hogy az anyámat is eladná egy adatbrókernek, ki tudja. Otthonról nem fogok emailszervert üzemeltetni (huwaei onton keresztül, openwrts cudy routerrel
). Más lehetőség van magán célra ?
Én napi szinten csevegek a chatgptvel, de semmi személyesről. Nagyon jó angol tanár, tudományos angolt finomhangolunk.protonmail - svájci vagy tuta(nota) - német, többi szerintem fizetős.
-
Decus Trivet
junior tag
Én protont használok, de ez is lehet, hogy az anyámat is eladná egy adatbrókernek, ki tudja. Otthonról nem fogok emailszervert üzemeltetni (huwaei onton keresztül, openwrts cudy routerrel
). Más lehetőség van magán célra ?
Én napi szinten csevegek a chatgptvel, de semmi személyesről. Nagyon jó angol tanár, tudományos angolt finomhangolunk. -
paatrick
őstag
Vicces, hogy a kínaiak miatt aggódnak, amikor a Google/Meta/Microsoft már mindenben ott van, tud mindenkiről mindent. Használhatsz Firefoxot, benyomhatod az enhanced protectiont, felparaméterezheted az ublockot ahogyan akarod, de ha gmailt vagy hotmailt használsz, összekötnek mindennel.. Ha mellette Chromeot vagy Edget használsz, akkor meg pláne.
paatrick: Bejelentkezéseket nem nyúlnak le (https meg minden, problémás és nagyon gyorsan kiderül), csak amit a net forgalomból megtudnak.. Szóval Kína talán harmadát tudni fogja, mint a Google..
Hát aki 2026-ban még hotmailt/gmailt/yahoomailt/yandexet használ privátnak és tudatosnak gondolja magát ott baj van. Ugyanez azokra is igaz aki napi szinten csevegnek a chatgpt-vel és társaival.

-
Decus Trivet
junior tag
Memóriagyártók is ugrottak a pénzre és pont leszarják azokat, akikből az elmúlt 20 évben éltek.. -
direwolf
őstag
Hmmm... a tudatlanság boldoggá tesz?
Egyébként sosem az volt a kérdés, hogy mit tudnak rólad, hanem hogy mire használják fel.Na meg, hogy kiben bízol meg... -
direwolf
őstag
Ha nekem most ZTE 5G modemem van a Yetteltől akkor azt ingyén kicserélik valami überbrutál európai modemre?
A telekom lecserélte (vagy lecseréli majd?) a Huawei routereket Technicolorra meg Kaonra. Hogy ezzel előrébb leszünk-e vagy nem, azt nem tudom. Elég egzotikusak ezek is

-
Decus Trivet
junior tag
-
MikaVejneGI
aktív tag
-
paatrick
őstag
Általában addig működnek ezek az "én kisember vagyok kit érdeklek" című érvek amíg meg nem kéred hogy akkor írja már be az email/facebook bejelentkezését ide, lehet van olyan aki beleolvasna. Akkor fordul a kocka és az hirtelen már a saját privát adata amihez senkinek nincs köze

-
bambano
titán
Szerintem azt képzelni , hogy a többi gyártó nem tesz ill. tehet bele valami turpisságot a készülékeikbe az csak nézzen vissza pár évet a történelembe. pl Merkel lehallgatás stb.
Szerintem ez csak politika megint, hogy a kínai termékket elterjedését megfékezzék, de csak ideig óráig lehet ezt csinálni.Erről nem kell képzelegni, törvény van rá, hogy köteles minden gyártó ilyet rakni a cuccába.
A különbség az, hogy egy kínai cuccról soha nem fogom elhinni, hogy kizárólag törvényes módon működik benne a lehallgatás, míg egy teljesen európainál erre van esély. -
direwolf
őstag
Végtelenül naívak vagytok.
-
bambano
titán
A kémkedő tornyok mindenki adatát összeszedik.
Tehát a rendőrök, politikusok, védett személyek, szakszolgálati munkatársak adatait is.
Arról is volt hír anno, hogy a belügyminisztérium kiírt egy közbeszerzést a céges autóflotta benzinkártyájára, és amikor a labancok nyerték, akkor érvénytelenítették, mert akkor jöttek rá, hogy a fedett gépkocsik mozgását nem jó ötlet kiadni. -
kbyte1024
veterán
-
PirosHello
senior tag
A cikk alapján senki nem tud több konkrétummal szolgálni a gyanúról, hogy bármilyen módon kémkednének/befolyásolnák a nukleáris erők kommunikációját.
Még az FBI sem.
Csak egyszerűen kijelentik, bármilyen kézzelfogható bizonyíték nélkül. -
direwolf
őstag
Persze oké. Akkor mennyi ideje is hallgatnak le és férnek hozzá a kis csilliárd ember adataihoz?? Mert ugye a világ 90%-nak ezek a központok voltak/vannak. Akkor meg már nem mindegy? Ak8i meg parázik az biztos lépett már az ugyben. De amugy nem olyan egyszeű pikk-pakk lecserélni. Erről voltak már bővebb cikkek.
-
Alogonomus
őstag
Egyúttal pedig a finn Henna Virkkunen javasolja is mindenkinek inkább a finn Nokia eszközeinek minél szélesebb körű használatát?
-
kbyte1024
veterán
Persze oké. Akkor mennyi ideje is hallgatnak le és férnek hozzá a kis csilliárd ember adataihoz?? Mert ugye a világ 90%-nak ezek a központok voltak/vannak. Akkor meg már nem mindegy? Ak8i meg parázik az biztos lépett már az ugyben. De amugy nem olyan egyszeű pikk-pakk lecserélni. Erről voltak már bővebb cikkek.
-
cimbi66
csendes tag
Szerintem ez csak politika megint, hogy a kínai termékket elterjedését megfékezzék, de csak ideig óráig lehet ezt csinálni. -
DigitXT
félisten
Azért amikor beépített feature, hogy komplett lehallgatási funkció van a toronyban, akkor gondolkodj el azon, hogy csak a te értéktelen adatod/beszélgetésed lehet-e érintett, vagy esetleg mindenkié.
Mindjárt sokkal érdekesebb információ akármelyik kormánynak. -
Polarstar
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
-
Cobra.
őstag
És ha se kínai, se amerikai cég (itt se kisebb a külső hozzáférés esélye) készüléke nem használható, akkor mi marad?
-
kbyte1024
veterán
Hát persze
viccesek vagytok
-
bambano
titán
-
direwolf
őstag
-
sfefe
addikt
Jajj már komolyan...ezt a parát már a semmiért... Ez is csak pánikkeltés semmi más ..
-
niof
veterán
Ez miért akkora probléma? Nem ismerem a hátteret.
-
bambano
titán
Kezdésnek jó.
-
joey04
titán
Miután újra beléptünk az EU-ba, remélhetőleg itthonról is kikopnak végre.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver- 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5369
- LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ! ÉJFEKETE / midnight MacBook Air M4 13" 16GB 256GB - 1év Garancia! TÖLTŐ, +AJÁNDÉK!!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A nyugati fiatalok ömlesztve kapták a táncikáló tidepods evő challenge videókat, Kínán belül meg csak oktatási videók jöttek sorban. Milyen érdekes 
Mindjárt sokkal érdekesebb információ akármelyik kormánynak.