- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
mindegyik futarszolgalat rottyon van, de nekem legalabb megjott ma a bringam. most az hogy a rendeleskor dec4-5 volt az estimated delivery date az pont mindegy
az ingyen osszeszerelest + ingyen postat annyira komolyan nyomtak, hogy egy 3x akkora dobozban jott, mint az elozo bringam
a tetejen egy rendes nagykes
a foldszinten ki kellett csomagolni, alig 15 perc volt...
-
concret_hp
addikt
reggel +1, az ejjel jon, nem kora este

-
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
mondjuk eztet meg pont ki se bontottam, majd meglassuk

NoLF:
a fo felhasznalas mostanaban ugyis az, hogy a pizzatesztaba kerul egy kicsi (tudom az igazi hardcore arcoknal ez epp 1 fokkal van csak az ananasz alatt) es kicsit mashogy sul tole, a 800-825g lisztbe az a 10-15g nem nagyon tudja elvinni az izt 
-
concret_hp
addikt
en nem ertek hozza, ilyen volt: [link] , csak epp allegrorol, gondolom nem allando az ar, asszem felaras akcionak volt feltuntetve, viszont rosszul emlekztem, csak 2400 volt
. pizzatesztaba szoktam tenni egy kicsit.1x amugy ramegyek erre az oliva temara, de en kicsit ugy vagyok vele mint a borral, alig erzem a kulonbseget koztuk (csak a bort nem is fogyasztom
) -
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
nekem van még 9 napom

én pl. lisztet, tésztát, szószokat meg ilyesmit is szoktam rendelni. hogy az környezetkímélőbb-e hogy így én nem indítom be az autót pár km-re de cserébe lengyelből / olaszból jön az áru (ami amúgy is olasz, szóval ha onnan talán nincs különbség), de hogy kevesebb bevétel pártunknak és kormányunknak az biztos.
tipik rendelési tételek (amikből még jellemzően lejön kb. 10%)
rummo tészta ilyen 600ft / fél kg, múltkor 900-ra volt akciós
mutti szósz 500 körül, itthon ritkán van 800 alatt
a literes olivaolaj meg valami 2700 , mert közeli lejáratú ('26 junius, ezt nem is tudtam értelmezni
) -
concret_hp
addikt
itt szoktak lenni a hasonló sztorik

jön(ne) egy csomagom a messzi kínából. kaptam hozzá remek trackinget. a remegésem akkortájt kezdődött mikoris expressone-os értesítést kaptam, legutóbb sem volt résmentes a kézbesítés.
18án kaptam emailt, hogy 19én hozzák.
19én nem kaptam emailt hogy nem hozzák de úgy frissült a tracking, hogy:
05:24:19 E82 Kiszállító depó kapacitáshiány
08:04:16 DEP Depóba érkezett (HU - Törökbálint)
gondoltam másnap minden jóra fordul
20-án gondoltam ránézek a trackingre, hogy "mikó?" , erre aztat látom:
07:39:52 E53 Címzett kérésére, későbbi kiszállítás
ez annyiból vicces, hogy hát én ugyebár ilyet nem kértem, email az ügyfélszolgálatnak: válasz holnap visszük, ok.
21-e reggel:
07:44:30 E53 Címzett kérésére, későbbi kiszállítás
ez annyiból fokozza a poént, hogy én ugyebár ilyet nem kértem, email az ügyfélszolgálatnak , hogy figyumár 1, mi ez 2, állítsátok át akkor a szomszédban levő csomagautomatához. Na nem úgy van ám az, hanemhogy küldenek linket. link meg is jön. azt az automatát amibe amúgy aznap rakott be ugyanaz a cég egy 3x akkora csomagot, nem lehet kiválasztani
jó a legközelebbi hely egy csomagpont.
confirm email:
Értesítjük, hogy a(z) Aliexpress - partnerünk által az Ön részére feladott 1 darab csomagból álló küldeményt futárunk technikai okok miatt nem tudja kézbesíteni.
email az ügyfélszolgálatnak, válasz: minden oké lesz, hétfőn visszük
eljön a hétfő, 24-e, reggel jön az email hogy hozzák. telik a nap, hívnak egy számról (csomagpont), nem-e kaptam másik trackinget mert ő nem tudja beütni a renCerbe. hát mondom nem, de egy olyan emailt hogy nem tudják odavinni, olyat igen. hát ő nem tudja meg a futár sem. mondom remek ha még ott a futár, akár el is hozhatná (~200 méter...), mondja a futárnak, hallom a választ, hát ő onnan jön biztos nem. csomagpontossal megegyezünk, hogy otthagyja 1 óra múlva megyek érte, mindenki örül. hív 10 perc múlva, hogy most ment el a futár, nem tudta ott hagyni (bmeg az alatt elhozhattad volna gyalog is 2x...
) frissítés a trackingen:
11:29:23 E49A csomag keresés, feldolgozás alatt
email az ügyfélszolgálatnak, hogy akkor egy csomagautomatát próbáljunk meg, a közelit szintén nem lehet kiválasztani. ay 1-el távolabbit kiválasztom, ami mellesleg úgy van a rendszerükben, hogy az automata neve X utca 3, a címe Y utca 1. hellyel közzel egy kereszteződésben van, szóval rá lehet fogni hogy ok, de azért picit vicces.
tegnapi tracking:
09:23:57 OFD Kiadva futárnak
17:48:33 E51 Csomagpont probléma
jó akkor próbáljuk meg a telefonos ügyintézést amíg fel nem veszik, a 2. sikerteen kör után már próáltam 11 perc várakozás után maradtam az emailnél... na szúk 13 perccel később már beszéltem is egy emberrel, aki elkezdte mondani hogy mit lát a trackingen, én elmondtam neki kb. a fentieket és hogy találjuk ki hogy jut el hozzám, az egyetlen ötletem, hogy visszaállítjuk az eredeti címre kézbesítést. jó legyen ez, kapok majd emailt, és ha valami nem jó, felhívnak (jelzem ugye a csomagponton nem tudták a trackinget de fel tudtak hívni, tehát a csomagra rá van írva...), nyilván egyik sem történ meg, de 25 perc múlva kaptam emailt, hogy ma viszik a csomagpontra.
napi update:
09:04:25 OFD Kiadva futárnak
17:12:58 E01Címzett ismeretlen
érzem, hogy előbb utóbb ideér, de azért írtam nekik még 1 emailt.
azért ez a cucc legalább 3x járt konkrétan a futár kezében úgy, hogy nem volt messzebb épp 300 méternél, de 1x nem bírt felhívni... -
concret_hp
addikt
amugy meg kinaban nyomjak a legkemenyebben, ott csak jol kell megvalasztani a lakhelyet es nagyjabol oda tolodik a sztori amikorra az ember akarja

egyebkent nekem mar az amcsiknal is tok furcsa, hogy pl. ha a keleti parton kezdodik valami sportesemeny mondjuk du 4-5kor , akkor az nyugaton 1-2 ora... europaban meg eleg tipikusan utana mar kvazi nem csinalsz semmit.
-
concret_hp
addikt
szerintem jelentosen jobb lenne, alapvetoen nem a reggeli / esti mikor kel / nyugszik a nap X datumon ervek menten gondolkodnank, hanem hogy a tarsadalom szumma minel tobbet legyen vilagosban egy teljes ev alatt. ehhez a nyari 6 elotti napkeltek vajmi keveset tesznek hozza, az osszes tobbi idopontban meg a tarsadalom jelentos resze ebren van. es mielott azt hiszuk, hogy a reggel 6 elotti napkelte nem sokat szamit: aprilis12 - aug 30, az ~140 nap + jellemzoen az oraallitas elott marciusban + kb. 20 nap, itt este kb. mindenki nyerne egy orat, amit reggel a nep eleg jelentos %-a nem bukna el.
-
concret_hp
addikt
en amugy azt nem igazan ertem, hogy miert fizet valaki plusz penzt, hogy mas szinu legyen az autoja... (az ilyen race csik meg hasonlokat meg nagyjabol ertem) de valoszinu azert van, mert nekem ugyanolyan hasznalati targy, mint egy mosogatogep vagy egy funyiro.
90es evekben a vilagoskek trabi utan feher autoink voltak, faternak az volt a mondasa, hogy feltunobb ha egy feher auto mellett matatnak ejjel
-
concret_hp
addikt
ti milyen vitamint meg hasonlokat szedtek?
-
concret_hp
addikt
na helómi
-
concret_hp
addikt
van ez a hulyeseg hogy bontatlan mekdonaccos szivoszalert rendes penzt fizetnek
hogy ize... Mo-rol hogy lehet ebayen arulni dolgokat?
-
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
vagom enis ezeket a trackingeket, most meg annyit se mutatott mint a gls sajat oldalan.
de mostanra helyreallt, megint latszik a sajat trackingjukben is. amugy nem tudom mitol fugg, legutobb meg azt is lattam hol tart a futar, most ilyen nincs, csak hogy kezbesites alatt
-
concret_hp
addikt
van egy gls-es csomagom , a gmail ma magatol figyelmeztetett hogy ma varhato. ahonnan rendeltem, ott egy alap tracking van (kb. 4 lepes 1 het alatt, lokacio nelkul), ami szerint tegnap este transitban volt. ha raklikkelek a reszletesebb infokra, akkor azt irja nem letezik a csomag (ha kimasolom a szamot es rakeresek akkor is
), kivancsi leszek hogy folytatodik... (se email se sms nem jott ma reggel, hogy hozzak) -
concret_hp
addikt
rendesen le van gatyasodva a nep, a sok % inflacio nagyon sokaknak megette az elkoltheto penzet.
van egy baratom aki auto szelvedo bizniszben mozog, kb. az a legjobb indikator, hogy mennyire porog a gazdasag, hogy mennyi meloja van. amikor le van csorosodva a nep (+ cegek), akkor ezt huzzak halasztjak. es itt mondjuk nehany nagyker van az orszagban, szoval nem az van, hogy mindenki epp atment a konkurenciahoz meg hasonlok. -
concret_hp
addikt
hogy ne haljon ki a topik, meghát ugye mindenhez IS

van egy 15-16 méteres korlátom amit le kéne festeni, van ehhez értelmes festékszóró pisztoly, lehetőleg akkus és emberi áron?
a korlát az fém, szóval olyan festék kellene bele ami fémre jó, ha ez számít
van vagy 3 másik dolog is amit festeni kéne, szóval ha jelentős órákat tudok spórolni, az pár 10K-t megér.ha nincs, akkor a kis ecsettel szarakodásnál mi a gyorsabb?

-
concret_hp
addikt
na emberek mindenki beteg lett vagy mi van?

en epp most tanulom meg a kolokkel, hogy a ki van fizetve akkor megyunk tema az kisgyerekkel limitaltan megy, csutortokonkent lett volna egy moka neki, erre az elso 3bol 2t ki kellett hagyni
szerencsere legalabb kozerzetre nincs rosszul, csak folyik az orra, elore felek mi lesz ha oviba megy
-
concret_hp
addikt
ha blokkolok egy szamot, akkor mit ir ki neki ha sms-t probal kuldeni? semmit / visszajon valami sikertelen kuldes uzenet?
-
concret_hp
addikt
jobbulást mindenkinek aki úgy van, mi ezzel a home office + asszony itthon a kiskölökkel témával eddig egész jól megúsztuk, csak karácsony előtt hánytunk egy délutánon át
(aztán majd ha oviba / bölcsibe megy, akkor meg gondolom bedurvulnak a dolgok
)nade mivel mindenhez is értés van, gondoltam veszek üléshuzatot a verdára, 40K körül van a méretre csinált, amit még hajlandó vagyok kifizetni érte, de vajon a velúrt vagy az alcantarát könnyebb tisztítani?
ill. ha esetleg valaki ennél olcsóbbé' tud olyat ami jó, akkor ne tarCsa magában
[link] -
concret_hp
addikt
van valami tool, amivel egy autó akksiról megállapítható hogy csak tölteni kell-e vagy meg is döglött? a ki-be cserélgetést nem erőltetném.
-
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
gratula
-
concret_hp
addikt
valoban szet lehet szedni, de ha nem tudnam, az eletben nem vennem eszre hogy hogyan

Big_Boss: nincs jelolve semmi, zsebben tartva is megy
-
concret_hp
addikt
gondolom ki van találva, de mi annak a feloldása, hogy:
- a "slusszkulcs" gyakorlatilag egy rfid chip
- lemerül az akksiugye ahhoz hogy az autót ki lehessen nyitni, kell áram (gondolom), a motorháztető felnyitáshoz viszont nyitva kellene lennie az autónak.
-
concret_hp
addikt
sikeres évkezdet
első 2 munkanap gyakorlatilag 2 nap ajándék szabi + mégse vonódok be egy hatalmas szívás projektbe (legacy legacyja kb, 2004 körül kezdték fejleszteni).
a januári projekt h vegyek egy autót is megoldva (ezzel autó kérdés remélhetőleg sok évre letudva)pedig kos vagyok
-
concret_hp
addikt
autó biztosítást hogyan kell intézni ha adok el meg veszek is?
ha jól tudom, akkor ha egyszerre 2 autó van a nevemen, akkor a 2. az alap biztosítási fokozatról indul, de én megspórolnám azt a kört, hogy kifizetek mondjuk 1 éves biztosítást, aztán 1 hét múlva szólok nekik hogy vezessék át a bónuszomat, meg várok a visszajáróra (igazából a 2x papírmunkát akarom elkerülni)
vajon mennyi az átfutása, ha érdekmúlás miatt felmondom a régit? vagy akár ugyanaznap köthetek másikat, másik autóra (ha online mondom fel)? -
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
itt tenyleg majdnem pusztulat lett, tegnap az asszonnyal fel ora kulonbseggel kezdtunk el hanyni... en nagyon regen voltam ennyire sz@rul... -2.4kg a napi balansz, a merleg nem ismerte fel hogy en vagyok
szerencsere ugy tunik a kiskolok nem kapta el, 7 honaposan eleg durva lehet egy hanyasos betegeseg
-
concret_hp
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
azert egy alap gugli a nevere, nem egy megugorhatatlan komplexitasu task

[link]
1. talalat ami nem a webshop:Allegro – extrém olcsó mosóporral és Adidas cipővel törne be a magyar piacra a legnagyobb európai online piactér
-
concret_hp
addikt
az poénnak kicsit drága mondjuk

pontosítom a több km-re ellátást: "tájképet" akarok csinálni, ezeket egy sima telóval lőttem [link] ezeknél a horizont kb. 10km-re van, egy másik irányba van 30-40, de az gondolom igazából mindegy már.ha ezt vagy ennél kicsit kevésbé jó minőséget hoz, az már ok. szóval nem a képminőség az elsődleges szempont, hanem hogy API-n át tudjam piszkálni

-
concret_hp
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
annyira jó kép nem kell
-
concret_hp
addikt
a következőhöz kérnék némi segítséget, mert kamerákkal és azzal kapcsolatos dolgokkal nem vagyok képben.van egy hely ahol elég jó kilátás van és szeretnék feltenni egy kültéri kamerát, részben hogy bármikor rá lehessen nézni mi a helyzet ott, részben mindenféle hobbi projektekhez. ehhez kéne egy olyan kamera, ami kültéri, viszonylag szép képet ad nagy távolságra (több km akár). ha éjjel is értékelhető a kép az külön plusz, de nem kritikus feltétel. gondolom azt, hogy valami appból rá tudjak nézni azt mind tudja, ami ezen felül kellene:
- előre beprogramozott időben csinál egy képet és lementi (mondjuk minden nap du 4-kor, minden egész órakor, 5 percenként, stb)
- ez asszem' kritikusabb lesz, de ha vmi API-n át is lehet azt mondani neki, hogy csinálj most egy képet, az elég király lenne.
- fentiekhez plusz pont ha esetleg mondjuk 30-60 másodperces videót is tud ugyanígy, de nem feltétel.
- ha esetleg folyamatos streamelésre is lehet használni az plusz pont de nem feltétel.mindezekhez tud lenni wifi kapcsolat, vagy akár egy folyamatosan működő minipc, amire tudja menteni a képeket/videókat.
szóval hogyan induljak el? -
concret_hp
addikt
a nagyon lehasznalt (nagyon kopott / szakadt / lyukas, szoval adomanynak nyilvan nem jatszik) ruhaknak van valami ertelmes ujrahasznositasi modja? az utobbi idoben felgyult 2 jo nagy szatyornyi.
-
concret_hp
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
ennek mondjuk ahhoz is lehet köze, hogy itthon a minél olcsóbb a célfüggvény a legtöbb helyen, az olaszoknál meg a jó alapanyagok használata. és az egész konyhájuk arra épül, hogy ha van 2-3-4-5 normális alapanyagod, meg nagyjából tudod mit kell vele csinálni, azt már nem nagyon tudod elrontani

-
concret_hp
addikt
pont Ceglédinél kérdeztem meg, hogy amúgy a forrásellenőrzéssel hogy állnak, arra asszem kitiltottak

(randomra dobta a postot a fb, annyira azért nem mond okosakat, hogy bárhol követtem volna v ilyesmi, még mielőtt asziszi valaki
)gondolom az uszodát a schönherz tetején is megkajálták volna
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
concret_hp
addikt
nekunk aldis van, szerintem teljesen okes, a "csatlakozojanal" valami nem teljesen ok igy 3-4 ev utan es neha kicsit kifut, meg elvileg a muanyag palackoknak van lejarati idejuk, de olyan nagyon nem erolkodtem rajta (kulon nem nagyon latni palackot...)
szőröscica 50-55 lityi az eleg kemeny
, en 100 +- 20at tippeltem multkor magunknak 
-
concret_hp
addikt
az orszagban kb semelyik kozut mellett nem tudsz elmenni 100 metert (de a legtobb helyen 20at sem), hogy ne legyen ledobalva vagy muanyag palack, vagy aludoboz. egy atlag tarsashazban a nep 20-30%-nak tul bonyolult hogy muanyag es fem sarga kuka, papir kek kuka, minden mas zold / fekete kuka..., gondolom csaladi haznal a 0 es a 100 valtakozik...
-
concret_hp
addikt
ameddig még nem volt annyira divat a falfűtés én azon gondolkodtam, hogy ha már úgyis ott van a kiépített fűtés hálózat (radiátor), akkor azt lehetne hűtésre is használni, ha csak annyit csinálnánk, hogy az elfogyasztott hidegvizet átcirkuláltatjuk a fűtés rendszeren, már az is számítana, csak épp annyi a gond, hogy fűtésnél tud lenni 30-40 fok a fűtővíz meg a szoba hőmérséklet közt, addig télen ez olyan 4-5 általában, ami meg nem túl sok
+ persze végtelen macera lenne a rákötés rész is 
-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
meg lett az az egy kábel ami az

ugyanitt apple "dokkoló" eladó kicsi pénzé

-
concret_hp
addikt
hamár az alma szóba került, valaki meg tudja mondani, hogy hogy tudom megállapítani egy kábelről, hogy az tulajdonképp thunderbolt vagy usb-c?

-
concret_hp
addikt
meg lehet nezni valahogy hogy hany uzemora van egy monitorban?
-
concret_hp
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
"És fogalmam sincs innen hogy lehetne visszaút, egyszerűen nem tudom."
leginkább el kell kezdeni, az a legnehezebb
-
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
hát ennek 2 ága van, megenni legtöbbször okés típustól függően kicsivel lejárat után, de eladni ugye elvileg már nem lehet. jópár éve folyamatosan volt, hogy átcimkézték a cuccokat, én nagyon sokszor találtam cba-ban lejárt cuccot (sajna muszáj voltam néha oda menni, azóta is kerülöm ha lehet) és a 2x átcimkézett csirkemell, amin még látszott az eredeti lejárat (2 héttel korábbról!) az már azért erős volt

-
concret_hp
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
azért nem lógnak a lámpavason, mert akiknek emiatt fel kellene lógatni őket, nagyrészt rájuk szavaztak
az meg, hogy nem az idő skálát kell nézni, hanem a térbelit az már egy túl bonyolult koncepció... az emberek 90+%-a az egész világon jobban él mint 15 éve (mé' gyúúúúrcsááány alatt jobb vóót'?) , de az, hogy hol tarthatnánk ha nem lopnák szét a fél országot, arra nagyon jól meg lehet mondani 2 sör meg 2 pálinka után, hogy csak okoskodás (tudom tudom, sztereotip vagyok).én azon haltam le, hogy egy átlag galléros póló az már kb 10 000-től indul

-
concret_hp
addikt
mi a kifliről úgy rendelünk, hogy ami épp egész jó áron van, meg ingyenes kiszállítás meg stb, most is kapott a Zasszony valami kupont. úgy hogy egy 20-25K-s rendelés kijön kb. ugyanannyira, mintha elmennénk érte a boltba, elég jó deal + van pár dolog amiért messzebb / máshova kéne menni, mint ahova a leggyakrabban megyünk (aldi / lidl).
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ami ilyenkor persze nem meglepo.
a tetejen egy rendes nagykes
a foldszinten ki kellett csomagolni, alig 15 perc volt...
a fo felhasznalas mostanaban ugyis az, hogy a pizzatesztaba kerul egy kicsi (tudom az igazi hardcore arcoknal ez epp 1 fokkal van csak az ananasz alatt) es kicsit mashogy sul tole, a 800-825g lisztbe az a 10-15g nem nagyon tudja elvinni az izt
)
jó a legközelebbi hely egy csomagpont.
) frissítés a trackingen:
nekem 26 körül van a limit, de már azt is nehezen viselem