Hirdetés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amúgy épp' komoly dilemmában vagyok, hogy melyik leamortizált, de amúgy harmatgyenge felszereltségű és motorizáltságú céges autót válasszam, mert új csak jövőre lesz...
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys
üzenetére
Kabriot ott szoktak venni, ahol süt a nap, nem? Erről amúgy a klasszikus Saab-reklám jut eszembe, amikor a jókötésű svéd mérnökök dícsérik a portékát, majd tető fel, kihajtanak a hangárból a hóviharba, és nagy sóhajjal beismerik, hogy sajnos nem tudják lehajtott tetővel használni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p
-
bobsys
veterán
Az elmult negy napban kb napi 1 ora volt amikor nem esett az eso. Ennek oromere megadta magat a vaszonteto es beazik a kocsi. A kovetkezo ket hetre minden napra esot mondanak
-
Szomorú dolgok ezek. De nézzük inkább mit tartogat a jövő

Nekem pl szenilitást, fogatlanságot, hátfájást, még egy oldalcsöcsöt és gyors távozást, ahogyan meg is írták. -
tildy
nagyúr
Volt, lakasbiztositasban van erre is rész... De 250 excess fee-vel. A biztosító 279-t fizet. Fel éves volt csóri tv, még esmeintől kaptam.
Mint látod mi is amazon primers meg netflixre használjuk leginkább.
Tiv: neked apud, nekünk a születendő gyerekünk, egyik sem jó.
Remélem más már nem lesz idén 
-
tildy
nagyúr
Ez az ev valami ritka szar nekunk ugy latom. Most epp a gyerek alkotott.

-
-
BlacKSouL
addikt
Azt gondoltam a mai liftek egyre szarabbak, de rájöttem, hogy csak öregszem
-
-
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ennyi.
Közben filmet nézek, no meg egyébként sem igazán szoktam figyelni a gépelésre. Még szerencse, hogy a szerződéseket át szoktam nézni és is, meg a word is. 
-
-
föccer
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
A cement gyártás 3 fő lépésből áll. 1: nyers liszt készítés, 2: klinker égetés, 3: cement őrlés.
1:
Az alapanyagokat kibányásszák a kőfejtőben/agyagbányában/homokbányákban, átengedik egy durva törőn. Elkezdik betermelni a a gyárba, pl szállítószalaggal. A szállítószalagon bejutó anyagok folyamatosan szondázzák, kémiai összetételre, pontosan mérik a bejutó alapanyagokat Ca-ra Fe-re, Si-re és még pár dologra. A lényeg, hogy a bejutó alapanyagok pontos tömegarányát ismerjék. A betermelést úgy végzik, hogy hosszirányba töltik a máglyát és keresztirányba bontják, ezzel igen szépen tudják homogenizálni a teljes mennyiséget (több tízezer tonna alapanyagot termelnek be egy máglyába, így ilyen mennyiségekben tekinthető azonosnak az alapanyag).
Az elbontott máglyából egy nagy görgős malomba kerül az anyag, a belőle az onnan kikerülő anyagot folyamatosan mérik. A bejutó anyagot szándékosan az optimálistól eltérően tartják és a görgős malomban finom korrekcióval tudják ezeket pontosan beállítani. A nyers lisztet azért hívják nyers lisztnek, mert liszt finomságúra őrlik. Ezután a nyers lisztet felküldik a nyers liszt tárolóba, ami egy viszonylag kis tárolókapacitású "puffer" (pár ezer tonnáról van szó).
2:
A nyers liszt toronyból ellenirányú áramlattal elindítják a lisztet a hőcserélő toronyba, ahol kalcinálják a lisztet, gyakorlatilag "előpörkölik", miközben felmelegítik 600-800 fokra, mielőtt belép az égetőkemencébe.
Az égetőkemencét számos módon lehet fűteni, de alapvetően földgáz, szénpor, petrolkoksz és egyéb alternatív alapanyagok égetésével. a lényeg, hogy ~2000 fokos lángot állítsanak elő. A nyers liszt belép és amire végig ér a ~50 méteres kemencén addigra felhevül, és részben megolvad. Az olvadékban minden féle átalakulások mennek végbe, aminek a végén fekete, forró granulátumként lép ki a kemence végén a klinker. Ezt a klinkert ventilátorokkal visszahűtik valami elfogadható szintre, a maradékhőt pediglen visszavezetik a hőcserélőbe és a kemence lángjának táplálásához használják.
Az elkészült klikert feltolják a klinekr tárolóba, aminek a kapacitása ~százezer tonna körül van.
3:
Az elkészült klinekert kiszedik a klinekr tárolóból és továbbítják a golyósmalom felé, amelyben a klinker granulátumot összeőrlik az egyéb alkotórészekkel, amelyet előzetesen egy külön technológiai vonalon előkészítettek. Az egyik legfontosabb dolog az a gipszes fázis, ami a cement kötésszabályozó anyaga. E nélkül az őrölt klineker gyakorlatilag másodpercek alatt megkötne, szemben a cement órás kötésidejéhez képest. Különböző gépészeti módszerekkel tudják szabályozni az őrlésfinomságot és természetesen többlépcsős szűrőrendszer biztosítja, hogy a rendszerből ne szabaduljon ki por.
Az elkészült cement tízezer tonnás cement silókba kerül, ahonnan vagy tartálykocsikba, vagy valamelyik zsáloló automatán keresztül a 25 kilós egységzsákokba, amit palettáznak, fóliáznak majd rövid raktározás után kiszállítanak a vevőknek.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Alapvetően mészkőből, homokkőből és agyagból, illetve kötésszabályozóként gipszből. Ezen kívül kiegészítő anyagként adagolnak hozzá különböző anyagokat, mint pl kohósalak, pernye, mészkő, trasz, szilika. Ezek vagy csak tömítőanyagok, vagy beleszólnak a cementkémiába, és/vagy a beton nanostruktúrájába.
Nagyjából ezekből rakják össze. Ha érdekel, kifejtem bővebben, illetve a hogyant is, csak az egy kcisit hosszabb.
üdv
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
A hétvégén egy utazás során három férfiember tanakodott azon, hogy tulajdonképp hogy és miből is készül a cement? És nem tudtuk megmondani, pedig hárman együtt már biztos hogy több tonnányi betont kikevertünk és elhasználtunk. Most szégyenszemre rákerestem wikiben, de nem rémlik, hogy eddigi életem során bármikor felmerült volna ez a kérdés, és jött volna rá a válasz.
-
gaborbol
őstag
Kene deck, nem tudom minek hivjak magyarul. Terasz fabol ?
Hivtam cegeket, ez nem melo, siman megcsinaljuk pillanatok alatt. Okes, kuldjetek az ajanlatot, persze semmi, egy jott vissza konkret ajanlattal $5-6K, de amikor rakerdeztem, hogy ugye erre van epitesi engedely is, akkor elkezdtek hummogni...5m X 5m,de van 2 meter szintkulonbseg. Ezt meg tudom en is csinalni. Nekialltam, kiastam kezzel a labazatot hetvegen 11 darab 80-90 centi mely luk, 25 centi szeles. Gyonyoru ido, se felho se semmi.
Tisztara olyan mint a kocsimosas,befejeztem nezem az elorejelzes 4 napig esni fog az eso.
Ma reggel 5:30 kor keltem, barkacsbolt, vettem OSB lapokat, leszabtam, beburoktam az osszesest godrot, mert holnap jon az epitesi ellenor megnezni, ne alljon mar benne a viz, meg szivattyum sincsen...Amint befejezem, elkezd esni, mondom, hat igen, aki profi az profi.
20 perc mulva elall a cserergo eso, ranezek az idojaras jelentesre,elkovetkezo 4 nap mar csak borus-napos eso csak 10%.
Fix, ha elkezdek betonozni csutortokon akkor leszakad majd az eg

-
-
Viszlát
addikt
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Fasza 17 fok van, a tegnapi 30+ után (elvileg csak valami 25 volt, de tűzött a nap ezerrel) ideális futóidő. 10 perccel gyorsabban megvolt ma a 14 km, mint tegnap, és utána nem is melegítettem fel egy kád hideg vizet a saját testhőmmel... Jó, egy kicsit esett is az eső, de semmi olyasmi, ami egy baseball-sapin keresztül is kellemetlen lenne. Nekem igen bejön ez az óceáni klíma, azt kell mondjam...
Amúgy jól érted, elvileg erről szól a dolog.
Kukac: Eper leszedve, megpucolva, befőzve, eltéve. Maradt még pár üres üveg, szóval egy vödörrel még valószínűleg szedünk...
p
-
BlacKSouL
addikt
Na pl. most is jó idő van. Tegnap is az volt. Trabitalálkozón nem volt valaki véletlenül rajtam kívül?
Hogy nyelni nem tudok a torokfájástól, és a tüdőm köpöm ki, arról az idő nem tehet, de még ezt is jobb elviselni ha az infralámpa helyett a napfénnyel zaklatom az orromba dugult cuccot.
Azt jól értem ugye, hogy június 15-től eu-ban pont ugyanúgy használhatom a mobilt, mint itthon, eltekintve a kedvezményektől? Vagyis a mobilnet is ugyanúgy teljesen költségmentes mondjuk pl. nekem a 2GB limitemig.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Megölted... : (
-
-
bobalazs
nagyúr
Ez kicsit morbid lesz.
Barátnőm ma látott egy öreglányt a városban, kis termetű kutyát sétáltatott.
Kezében fekete zacskó.
Ahogy a kutya kakilt egyet, bal kézbe a zacskó és jobb kézzel szedegette bele.... -
concret_hp
addikt
jó igen, 1 jó közvetítő volt, de ott egyből írt 5 sort, hogy mi merre hány méter, ha érdekel szóljak. megírtam az email címem, pár óra múlva jött a pozíció leírás, ami tényleg profilba vágott.
de aki max annyit ír, hogy jövőbeni együttműködés meg lóf* , ill amikor ugyanattól a cégtől a 6. ember keres ugyanazzal a pozícióval

-
válasz
Tothgera30
üzenetére
A közlekedés csapatjáték, mindenki hibás ha valami van

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Hasonló a mai sztorim, bringával nyomtam egy edzőkört, 30km már volt a lábamban, városon át két kisteherautó mögött jöttem egy darabon, majd ők lehúzódtak, és egy fehér SX4-es mama került elém. Itt kezdődtek a problémák. A hölgy zebránál nyomott egy satut, pedig senki sem jött, de mivel 4 irányú elágazás volt, alaposan körülnézett. Lassan elindulva haladt stabil 30km/h-val, majd a következő satu a pékség előtt (innen köszönöm neki) következett, se index, semmi, csak megáll. Jobbról mellé értem, mutattam neki hogy az indexkar arra van hogy használják. Bár minden nap meglep hogy átlag gyalogos mennyire nem tudja felmérni a sebességem, simán kilép, átmegy, még csak nem is zebrán, hanem bárhol. Persze általában én vagyok az elvetemült, gyorsan közlekedő állat, mert biztos versenyzek (terepgumis 29er).
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Pedig vannak jo kozvetitok. annak idejen a volt startupot is fejvadasznak koszonhetem, megint megkeresett, hatha alakul valami.
Bar lazabbra vettem a figurat, tulsagosan ragorcsoltem. A tudasom valoban szetszort, amire rasegit a pajzsmirigyem is , hogy csakazertse erezzem tul jol magam. Igy most ennek oromere elkezdtem meetupokra jarni + a szakmai tudasom tolni. Meglatjuk. Itt szokas szerint aktatologatas megy, jahm, hat most atszervezes van, majd valamikro leulunk, hogy akkormelyik csapatba is kerulok.Most jtot el az az ido, hogy szivem szerint inkabb otthon lennek a kisfiammal ( mar ha anyagilag megengedhetnenk magunknak) .
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nem értem, én ezt , de komolyan. Nekem valamikor 2000 körül volt egy olyan élményem h az exem nővére felhívott h Editet rázza a hideg, 40°Cos láza van és mindent kihány - menjek már csináljak valamit. Odamentem (a családomból én vagyok az egyetlen aki IT területen dolgoztam kórházban), hívtam mentőt , közölték h majdgyön mert most minden kocsit máshoz küldtek, de orvosi ügyelet kocsit megszalasztják. Kijött egy rezidens hölgy, aki megnézte Editet, majd pánikszerűen lekezdett telefonálni h ő nem vállalja a felelősséget és vki azonnal menjen és nézze meg , vigye be. Akkor közöltem, h gond szál se, kocsival vagyok beviszem. A rezidens beadott egy láz és fájdalomcsillapító ( a derekát fájlalta) majd elszelelt , de bazi gyorsan. Én meg kézben levittem a 10.-ről (persze lifttel) szerencsétlent, és bevittem az ügyeletre. Ez volt este 11 kor. Odaértünk üres folyosó, az ügyeleti szobából beszélgetés és nevetgélés hallatszik. Bő fél óra várakozás után bekopogtam. Leordították a fejem h mit képzelek, és majd ők szólítanak. Ekkor még nyugiban voltam. Egy óra múlva két rendőr gumibottal finoman igazítva beterel egy részeg nőt aki felvágta a csuklóit. Ők bementek, egy pár perc dulakodás és kb 20 perc ellátás után már bilincsben, kicsit józanabbul vezették el.
Ez idő alatt Edit többször jól láthatóan az eszméletvesztés határára került. Mivel nem szólítottak, így exsógoromat felhívtam, aki az ügyeletes intézmény egyik osztályvezető főorvosának volt az unokaöccse, és megkérdeztem h tudna-e picit segíteni. Megkaptam a számot és mondta h nyugodtan hívjam attól függetlenül h éjfél elmúlt. Megejtettem a telefont. A vonal bontása után nem egészen 2 perccel kiviharzott az ügyeletes és megkérdezte hogy ki az az M. Edit?! Az üres folyosón volt képe megkérdezni! Na végre bevitték, de miközben támogatták elvesztette az eszméletét és összehányt mindent. Akkor már elhitték h komoly a baj. Hirtelen került kerekesszék meg minden. Kiderült h vesemedence gyulladása volt magas lázzal. Amikor felvették a kórházba (mert az anamnézis és diagnózis után már nem merték elengedni) az ügyeletes baromi flegmán odalökte nekem h, emiatt kár volt felhívni a főorvos urat... na itt pattant meg bennem valami és elkezdtem kiosztani h elmegy a francba.
Úgy tűnik h 20 év alatt semmi nem változott, csak a tolvajok személye
-
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Én szurkolok, hogy találj már valamit,ami leköt annyira, hogy ne ezzel foglalkozz folyamatosan..

Én már vissza se jelölöm a hr-eseket, mert nincs értelme. Újabban alacsonyabb pozíciókba hívnak, kisebb cégekhez -
concret_hp
addikt
no akkor elmondom mennyire alkalmazkodnak a magyar cégek ahhoz, hogy munkaerő hiány van

azokból a cégekből, ahol nem magyar a recruitment, mert vagy külföldi irodába jelentkeztem, vagy olyan, hogy még alig páran vannak bp-n, de párszázra akarnak bővülni 1.5 éven belül (ez amúgy kb. heti 3-4 ember felvételét jelenti) azok 5/5 keresett 1 héten belül, 4nél az első héten lement az 1. körös interjú. ahol vélhetően teljes mértékben bp csinálja a recruitmentet, ott 3/9 contactnál és 1 interjúnál tartunk, amiből egy az volt, hogy nem felelek meg a kritériumoknak (minden pontnak megfelelő pont van a cv-ben, szóval túl sokat kértem (és nem tudom miért nem tart ott a kultúra, hogy azt írják, hogy bazmeg fele ennyiért keresünk embert) , 2. helyről kb. 2 hét után csaj felhívott hogy akkor 2 nap múlva du 2kor be tudok-e menni? máskor? hát azután egy héttel du 2? délelőtti időpont esetleg vagy valami? hát 10:30... szóval nem érnek rá interjúztatni...
3. helyen meg 3 nap alatt lement az 1. interjú, de nem dolgoznék ott, meg ők se kerestek miután tisztázódott, hogy szakmailag eléggé kapufa lenne. szóval nem tudom eldönteni, hogy akkor most van-e emberhiány bp-n vagy nincs 
(a legszebb egyébként, hogy linkedinen jelölt egy teljesen profilba vágó cég hr-ese, aznap írtam neki, hogy gondolom munkaerőt keresnek, emailemre küldheti az infókat, erre válaszolt 6 nap alatt, hogy ok, nem sokára ír... ez volt 21-én
) -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Régi szép vizsgás emlék nekem is. 120°körüli éles kanyar, minkét oldalon autók meg kisteherek. néztem minden irányba, erre a multivan takarásából két gyerek kirohant. Satu és megálltam, a vizsgabiztos átesett az első sorba. Na mondom megbuktam, kész. A vizsgabiztos közölte h most akkor menjünk vissza. Megálltunk, kiszálltunk, rágyújtott és kezdte: ilyet nem lehet megengedni, ez azonnali bukás! Ennyi a hivatalos véleménye. Elvigyorodott, majd közölte még h átenged, mert megmentettem két hülye gyerek életét, és ő maga sem biztos hogy fejtekergetés közben ilyen gyorsan és határozottan meg tudott volna állni. Mázlim volt

-
BlacKSouL
addikt
Újabb kérdés: német proxy, privát mód, cookie nincs, google keresés, német nyelven jön be.
Beállítások közt beállítom, hogy Sprache: magyar, majd Specichern, erre átáll angolra... Bemegyek a Languages-be, beállítom, hogy magyar, és Ok vagy Set vagy nemtom, és aztán beáll magyarra.
Ez elsőre miért nem megy?bitpork: én úgy megijedtem, hogy véletlenül előrelendült a lábam

Én amúgy ezért a két dologért kaptam a hibapontot a forgalmi vizsgámon. Egyrészt nem kezdtem el lassítani, amikor a hátul ülő vizsgabiztos szerint még onnan hátulról is jól láthatóan átkelni szándékozó gyalogos nyílegyenesen, megtorpanás és lassítás nélkül közelítette a zebrát, bár attól még bő 1 méterre volt, tehát akkor haladt át mögöttem, mikor én onnan már kb. 20 méterre voltam.
Illetve bezavartak egy olyan egyirányúból derékszögben kereszteződés egyirányúba, ahol mind az elhagyott, mind az új utca mindkét oldalán parkoltak az autók, szabálytalanul, egész a kereszteződés járdasarkáig, és mikor egy ívben épphogycsak elférve bekanyarodtam pont telibe a két autó közé, akkor szólt a vizsgabiztos, hogy ha most a jobb oldali vagy a baloldali autó ajtaját kinyitja valaki, akkor leszakítottuk volna. -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
A "mindenki által jó ismer" egy nem létező jogi kategória, ellenben a szándékos károkozással
Viszont ha véletlenül van dash-camje, amit az ottani bíró pl elfogad és nem azt mutatja amit állítasz?Jól van jól, értem amit írsz és amiért írod, de akkor sem az erőszak v hazugság a megoldás. Látod gepárd kolléga is belefutott véletlenül hasonlóba. Nekem el is vették a jogsimat ilyen miatt, mert a kötsög rendőr a forgalomra rányitotta az ajtót én meg satufékkel alig bírtam megállni amikor megjelent a nyitott ajtó a sávomban, osztán még engem jelentett fel közúti veszélyeztetésért. Azóta jobban figyelek, hogy legalább életben ne maradjon
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ez nem elnézhető szituáció volt, hanem egy millimétereken múló necces helyzet. A gyalogosok már a zebra felénél haladtak. Ez egy mindenki által jól ismert, reggel 7:30 és 8:00 között zsúfolt, forgalmas, gyerekek által használt gyalogátkelő, ahol csak akkor tudsz elnézni valamit, ha vak vagy. T alakú útkereszteződés, 1-1 sáv, iskola, játszótér.
Ahol nem vágtatok át mint egy barom.Egyébként se belerúgtam, hanem ő jött nekem. Gyakorlatilag elütött. Kész. Rendőrt kellett volna hívni. Legközelebb megteszem.
-
-
EQMontoya
veterán
+1.
Tegnap pl. én is benéztem egy szitut:
2x2 sáv, belsőben megyek egy SUV mögött, kiteszi az indexet balra. Kisorolok a külsőbe, hogy kényelmesen el tudjak mellette menni, az pedig szépen el is kezd lassulni, mint aki be akar fordulni. Csak megállt két méterrel korábban, mert a bekanyarodás előtt ott volt egy zebra, a suv meg kitakarta az átkelni vágyó gyalogost. Satufék, de így is rácsúsztam picit a zebrára. A gyalogos még nem lépett le, szóval nem volt necces a szitu.
Nyilván lehettem volna figyelmesebb, én néztem be, de ha valaki belerúgott volna az autómba, egész biztosan kiszálltam volna, és visszatartom a rendőrök kiérkezéséig. -
lenox
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
De amugy attol, hogy nem figyelt, es ebben hibas az nem zarja ki, hogy te is hibas legyel. Szerintem nem erdemes ilyeneket csinalni, lehet, hogy meguszod, de az is benne van, hogy nem, es azt tuti, hogy helytelen. Inkabb ne ilyen meguszhato buncselekmenyre gyujts tamogatast meg motivaciot, hanem pl. lelki nyugalomra.
-
tildy
nagyúr
Nem sikerult a multkori interjum - varhato volt- elnezest is kertek, hogy kisse overwhelming ( es ezt itt most jol nem is tudom leforditani ) volt a kerdes, viszont adtak tanacsot, algoritmikus gondolkodasra gyurjak ra. Ujabb strigula a nem sikerult oldalon.
-
-
EQMontoya
veterán
Srácok, kaját rendes poggyászban lehet feladni repcsin, ugye?
Londoni kolléga jelezte, hogy nagyon megszerette a túrórudit itt tartózkodása során.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Megmondtam, ha 3 egymást követő napon nem fog szakadni a hó vagy az eső, sütni fog a nap, és legalább 1 órán keresztül 20 fok fölött lesz a levegő hőmérséklete, akkor jövök. Megtörtént.
Amúgy múlt hét kedd óta nincs panaszom az időre, a hétvégi vitorlásversenyen is kifejezetten kellemes volt, mondhatni ideális, meleg, napsütés, közepes szél, szóval eltekintve az elkapott torokfájós vírustól meg a ma reggeli megpróbáltatásoktól alapvetően jól megvagyok. Nyár van. Már csak néhány nap, hét szabadság kéne, meg hogy 2 napnál tovább ki tudjak kapcsolódni a mókuskerékből. Január óta csak orvos miatt, temetés miatt, meg vizsga miatt vettem ki szabadságot, de túlórám van már csúsztatós vagy 1 hét, meg elszámolós kb. 4 nap a konyhabútor szerelésért. Kicsit lazítanom kéne. A vitorlázás erre pont jó volt, csak rövid.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Mivel egy általános iskola sarkánál történt, ahol rajtam kívül még át akart kelni egy általános iskolás, de a zebra közepén el kellett ugranunk, meg várt még ugyanerre kb. másik 3, meg még néhány szülő - és ez ebben az időszakban jelent még folyamatosan további kb. 150-200 kisgyereket is - akkor egyrészt szerintem továbbra is az őkurvaanyját, másrészt nem lenne nehéz néhány tíz kisgyerekes szülőt összeszedni, akik eskü alatt vallanák, hogy életveszélyesen fenyegette mindenki testi épségét. De nem állt meg, mert látta ő, hogy szorulna, kamera ott épp nincs, szóval neki bizony a kurvaanyját.
De legközelebb neki fogok ugrani, és el fogok esni, csak hogy el legyek ütve, és ráhívom a rendőrséget. Legyünk szép szabályosak. -
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Más2: A legfrissebb, legfontosabb engem is idegesít.
Más3: A szemüveg, tényleg nálam is van 1-2 ismerős, akik likeolják, osztják ezeket a marhaságokat.
Más4: Ha engem is majdnem elütne valaki, és egyértelműen az ő faccsága miatt, akkor lehet hasonlóan reagálnék, majd megtanulja, hogy figyelni kellene (ha legközelebb egy gyereket csap el pl ? ...)
fő@: Itt most holnap lett volna fizetés, de van kis helyzet, na meg teljesítmény ösztönző juttatás is, és egyszerre akarják fizetni, emiatt csak Kedden utalnak.
UI2: Sajna kezd besárgulni a telefonom kijelzője itt ott (párszor sikerült leejtenem a kezemből), szóval jó lenne tudni mennyi az annyi, és majd meglátom hogy lesz-e kedvem venni másikat, vagy majd veszek valamikor.
-
Régen csak a fizetés miatt vártam az elsejét, most már az új mobilnet-keret miatt is.

De ha minden jól megy, már csak 10 nap, és bekötik a netet...
gyors cég ez a UPC, de tényleg. De legalább tegnap végre kaptam konkrét időpontot, és relatíve kedvező ajánlatot...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nekem se volt gond otthon.
Más: az lehet, hogy a mikróban a magnetronnak elmászott a frekvenciája? Eddig ugyanis egy bögre kakaót 40 másodpercig melegítve a kakaó teteje langyos, az alja hideg volt, a bögre hideg maradt. Pár napja ugyanaz a mikró, ugyanaz a bögre, ugyanolyan kakaó, és 40 másodperc után a bögre füle égetően forró, a kakaó egyenletesen hideg, vagy nagyon minimálisan langyosabb.
Más2: Tudom, én vagyok a hülye hogy fészbukozok, de továbbra se lehet mondjuk véglegesre, vagy legalább egy évre előre beállítani, hogy nekem mindig a legfrissebb tartalmat mutassa, és ne a legfontosabbat? Eddig csak háromnaponta kellett beállítanom, de most már szinte óránként átvált a legfontosabb szerinti rendezésre, de én szeretném beállítani hogy márpedig a legfrissebb legyen, és ne tudja helyettem más, hogy nekem mi a legfontosabb.
Más3: ez a Raybanes faszság megint kezd terjedni, már most minden egyes darabot egyesével bejelentek, de szélmalomharcnak tűnik. Csak nálam bukkan fel, mert az én ismerőseim ilyen mindenrekattintó szaralakok, vagy más is belefutott már? (mod: mindazonáltal ez az ismerősök ismerősein keresztül is terjed, szóval gyakorlatilag vadidegenek baromsága miatt is látom)
fő@ és pT: tudom, tiltsam le az összes ismerősömet, és válasszak jobbakat
fő@_2: igen, én ilyen kis bejelentgetős köcsög vagyok, hogy ha van legalább eszközöm az ilyen faszság ellen fellépni, én megteszem, ne mondják, hogy csak nyavajgok miatta. Meg ha más nem hajlandó rá, mert garantálom, hogy 100-ból max.1 jelent be ilyet, legalább én megtegyem. Persze az IQ huszárok boldogan kattintanak a "Eztegyszerűennemfogodelhinni.." és az ilyen "ingyenréjbenszemüvegedleszakkorishanemakarod" típusú szarokra, és tudom, cseréljek ismerősöket...Más4: ha a mercédeszes vén kurva reggel el akart ütni kettőnket is a zebrán, én meg horpadást rúgtam a szaros kocsijára, akkor neki bizony a kurvaanyját?
-
-
EQMontoya
veterán
Most már hibajegyet is találtam hozzá, de safe modeban is jön, szóval nem addonokhoz van köze. Amúgy legfrissebb, 53-as verzió.
Illetve ez egy négy éves hiba, de pontosan ugyanez jött elő nálam is most. -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
A céges policy miatt sajnos én helyileg nem frissíthetem, ezért leragadtunk a 47.0.1-nél, abban még nem volt így. De majd otthon megnézem hanyas van és hogy működik.
Ami feltűnt, hogy pl. a többlap bezárásnál, vagy más párbeszédablaknál a Mégse és Ok gombokon a gombfelirat mögött egy üres zárójel van. -
EQMontoya
veterán
Használ még itt rajtam kívül valaki Firefoxot?
Múlt héten valahogy teljesen megváltozott benne a jobbgombos menü, illetve nem működik a "megnyitás új tabon / új ablakban" menüpont a jobb gombos menüben. Kattintható, de nem csinál semmit. -
parandroid
félisten
A kamerán, mint mondtam, én alapból nem állítok semmit, olyan, amilyen. A híváskezelése engem nem zavar, pedig gyakran telefonálok kihangosítva, miközben másik appban keresek valamit (térkép, üzenetek, jegyzetek). A sim unlock nekem is az agyamra megy. Mondjuk én lezárás után kikapcsoltam a kódkérést, újraindítani meg szerencsére ritkán kell ( szinte csak frissítéseknél). De úgy általában igaz, hogy a korábbi verzió feloldása jobban kézreállt (nemcsak a slide to unlock, hanem ahogy az egész rendszer reagált.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Mondhatom a kedvenc dolgomat az ájfónnal kapcsoaltosan?
A kamerában semmit, azaz SEMMIT nem lehet állítani. Még a felbontást sem. Persze, minden kép 3-4 MB, és ki tudja hány megapixel. Ja, és a HDR képeket gyárilag kétszer menti. Persze azt ki lehet kapcsolni... Imádom.

Nyilván, ha le akarok fotózni egy cimkét, vagy bármit, egy apple usernek ahhoz is 12 megapixel kell...

és ez csak egy példa az apple logikából. A másik kedvencem, amikor épp telefonálok, és egyszer csak belecsipog a fülembe, hogy merül a telefonom, és amikor leraknám, nem tudom megnyomni a piros gombot addig, amíg le nem okézom azt, hogy merül, és hogy ő most berakta magát low power módba. Ilyenkor nem tudom, hogy a vonal túloldalán lévők hallják-e a káromkodásaimat.
Szóval az értesítés náluk felülírja az aktuális app / telefon funkciót, mindig.De ezt még lehet fokozni, amikor rádugod a töltőre, akkor is low power módban marad, amíg el nem éri a 80%-ot. És ha közben el kell menned, és lehúzod a töltőről 70%-on, akkor is low power módban marad, és mondjuk 3 órával később jössz rá, hogy jé, nem kaptál meg x darab levelet, mert low power módban nem szinkronizál.
De az ultimate steve jobs-logika az indító képernyő, amikor beütöd a telefon kódját, majd feljön még egy értesítés, hogy "Sim is locked" , és a következő opciókból választhatsz: "OK", és Unlock.
Milyen oprendszer az, ahol nem az OK visz tovább a probléma megoldásához?
Hányszor fordult elő, hogy reggel félálomban leokéztam, aztán később vettem észre, hogy ja, nem vagyok a hálózaton. És olyankor is művészet megtalálni, hogy hol kénebeütni a kódot... Mindegy, céges, persze, jobb mintha egy hulladék-samsungom lenne, de annyira nem kérdés, hogy ha csak úgy meg akarok nézni valamit, akkor a Nexus-hoz nyúlok vagy az ájfónhoz... -
parandroid
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
Futáshoz hallgatok csak néha zenét (bár belegondolva már jó régóta nem is vittem magammal a fülest), van egy standard klasszikus és alter rock gyűjteményem, ritkán nyúlok bele szerencsére.
Lenox: Nyilván a megszokott, kedvelt kezelőfelület, a család gps-en keresztül nyomonkövetése (bár ilyen app már lehet, hogy van androidra is, nem tudom), és a közös platform a családi accountok közötti megosztás miatt is számít (nyilván ez is működik androidon is, megintcsak nem tudom, de akkor négy készüléket kéne egyben cserélnem, és buknám az eddig megvett appokat, zenéket). Sőt, ezek nekem többet nyomnak a mérlegen, mint a nyers hardverspecifikációk. Mindig mellbevág engem is, amikor látom, hogy az androidos csúcsgépek már 4k OLED kijelzővel jönnek, nyilván tudnám értékelni én is, de aztán amikor ránézek az almás kijelzőre, mindig megállapítom, hogy igazából nagy baj azért nincs. Teraflopokkal, meg megahertzekkel is hasonló a helyzet. Memóriakártya, meg kezelhető fájlformátumok is sokat segítenének, de ez iOS-en sose lesz, ebbe is már beletörődtem. Tárhelyből most már úgyis 32GB itt is a minimum, ez most talán egy darabig elég esz még, a 16 azért már nagyon szűkös volt. Fényképező megint olyan dolog, hogy hiába fejlődik rengeteget, ha tényleg valamit le kell fényképezni rendesen, akkor úgyis inkább viszem a belépő kategóriás tükörreflexes gépet, ami hiába volt olcsóbb, mint egy iPhone, mégiscsak célszerszám, és még nagyon sokáig semmilyen telefon nem ér a nyomába.
Timecsek, sry.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- RAM topik
- Xbox Series X|S
- Tőzsde és gazdaság
- Holdbázis és űrkupola az Egyesült Államok csillagászati terveiben
- Tesla topik
- Nyaralás topik
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

))

És most is kúszik a genyó fölfelé