- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
A.C.E. #13415 üzenetére
Minek lefogatni?
Nem megy az sehova. Amilyen méret éppen ráfér.
Nekem volt a 3080-on két 12-es. Sima.
Rendeltem hozzá slim ventiket, hogy ne legyen olyan magas, kényelmesebben elfér.
Még a vizesblokkos VGA-ra is rátettem a backplate-re, amíg alaplapot nem cseréltem. Most már nem fér ez a cső és az alaplapi borda miatt.
Esetleg gumibakokat lehet rátenni, hogy legyen egy kis táv a nyák és a ventik között. -
-
-
válasz
A.C.E. #13369 üzenetére
Én most egyenlőre hagyom. Ráadásul alulfeszelve, de épphogy. 0.950-el is vígan megy 19xx MHz-en, 100 ontot vesztett a timespy-on. Normál beállításokkal 106xx pont, 1V limittel 105xx pont. Ezt fotóztam le, állati jó kártya. Amíg nem lesz 900€ alatt az Rtx3080, addig marad ez. Tegnap már volt 1200€-ért a fricc Médiában, nyáron már illene lennie, vagy legkésöbb őszre normál áron.1800-2000€-t adjon érte az, akinek hat anyja van. Bfv-t játszom 1440-ben, egyenlőre ezt a gémet tudja probléma mentesen. 140 fps az 1% low, 100 körül a 0.1% low. 144-en limitáltam, az avg 144. Szóval nagyon jó. 980ti-ről váltottam, szintén hybrid, az se gyenge kártya, de ez nagyon ottvan. Raytracing meg nem izgat, arra még várni kell, hogy megfelelő kraftos kártyák legyenek. 3080 mar olyan, de ezen a bolygón nem lehet kapni.
-
hszilard666
veterán
válasz
A.C.E. #13220 üzenetére
Szuper, köszönöma segítséget, akkor az armor kiesett! Agyaltam pár percet, és az asus-t választottam. Volt már founders Ti a mancsaim között, picit nagyobb szellősebb házban jó volt, szerettem. A seahawkot elvetettem, nem biztos hogy a 25% os felárat megérte volna. Valamint picit féltem hogy elhalálozik a pumpa, tekintettel arra hogy nem egy fiatal kártya.
Köszönöm!
-
hszilard666
veterán
válasz
A.C.E. #13187 üzenetére
Ez nagyon érdekes, köszönöm az infót!
Az előző 1070 esem egy vizes MSI seahawk volt. Most beajánlottak egy 1080Ti Seahawk ot, 150.000HUF ért. Szerintetek ér annyit, vagy keressek valami olcsóbb léghűtésest? Mennyit lehet ezeken a kártyákon tuningolni? Anno volt 1080Ti foundersem, de azt nem tudtam nagyon OC-zni mert pici házban alapon is hangos és forró volt
MOD:
Egyébként CP2077 tényleg elég kemény lett GPU fronton 2560x1080 ban 45 fps körül mozgok, közepes beállítások mellet. Jól gondolom hogy 1080Ti vel meglenne a 60 fixen? -
mike92
csendes tag
válasz
A.C.E. #12000 üzenetére
most kipróbáltam egy EVGA 1060 6GB-os videokártyával is, ugyanaz a helyzet.
A konfigom:
GPU: EVGA SC 1080 Ti
CPU: I5 6500
MB: Gigabyte GA-B150-HD3P
RAM: Crucial 16GB DDR4 2133 CL15
PSU: Cooler Master G650M
Windows: legújabb Win10
Nvidia driver: 441.20
Monitor: LG 27UD58-B, de próbáltam 1080p-s monitorral és LG oled C7-es tv-vel is.
van olyan játék amely 60fps 16.6 frametime mellett is másodpercenként akad egyet. -
GAbre
veterán
válasz
A.C.E. #11975 üzenetére
Nekem mondod,hihetetlen pontokban miket számít ennél a programnál.
Majd megnézem 4 ghz felett,hogy dob pontot konfigom alatt.
De ahogy néztem kollega i7es 8 magos procijával meg ryzen 8 magos procival játékteszteket.
Fps kb 1 szinten van,intel épp hogy erősebb.
Superbenchben meg röhögve 20% + fps intel javára. -
GAbre
veterán
válasz
A.C.E. #10890 üzenetére
Köszi a tippet.
Úgy látszik meg is nyerem a kicsikét.
Sajnos nem nagyon tesztre találat.
1 helyen tesztelték ott jókat írtak róla.
1 gyorsteszten megnéztem mit tud armorhoz képest hűtés,nem láttam videón,hogy zárt vagy nyílt házban volt-e.
De ott is 83 fokig ment fel palit is.De sajnos palit alacsonyabb órajelekkel,és fesszel tudta azt a fokot,amit msi armorom.
De majd meglátjuk.
Nagyon bejön palit dizájnja,kicsit fájt is a szívem,mikor anno megváltam tőle -
GAbre
veterán
válasz
A.C.E. #10886 üzenetére
Ilyen ez a szerelés,telefonnál is hányszor jártam pórul így...(vagy az égiek is azt akarták nálam romoljon el).
Talán hátránya az 1re kisebb gyártási tehnológiáknál.
Még köröm méretű tranzisztoroknál meg stb,nem volt ilyen gond(gondolom),h rövidre zársz vmitxd
Jah és az orosz mikrochip gyártás is behalt,mert nem tudták kivinni a gyárkapun
xd
-
MPowerPH
félisten
válasz
A.C.E. #10880 üzenetére
Szerintem nagyon jo az ara. Bevallalhato. Most nezem, szepet zuhant a Ti -k ara. Van Lightning Z is 170K -ert. Valaki csapjon le ra.
-
Ano
senior tag
válasz
A.C.E. #10406 üzenetére
Akkor az én monitorom ezt nem tudja ... érdekes, hogy csak kicsiben tér el az általad felsoroltak tipusjelzéseiben ...
-
Devid_81
félisten
válasz
A.C.E. #10053 üzenetére
Nvidia control panelban lehet olyat, hogy 141-re allitom be a max fps-t?
Mondjuk nalam ami nagyjabol bevallt az a vsync on jatekban, es monitor 144hz, fps cap 144, az utobbit nagyon keves jatekban lehet fps-enkent allitani fel/le vagy csak en nem talaltam meg ra sok helyen
Szerk: hetvegen atnezem mar kicsit jobban a dolgokat, mert ugy fest nem igazan hasznaltam jol eddig a gsync-et
-
Puma K
nagyúr
Célszerű a driver-ben a maximális teljesítményt választani és akkor tartja a 3D terhelésnél az órajelet.
Viszont ugyan úgy közbeszólha az Nvidia GPU boost 3.0 és ha a hőmérséklet vagy fogyasztás keret közbeszól, akkor veszi vissza az órajelet.A GPU 2D órajele (talán, de az nem biztos, hogy az) nálam 1544 Mhz, de amint bent van a játékban és kapja a terhelést átvált 2Ghz 1,025v-ra.
-
Puma K
nagyúr
Boltból, tehát ami új kártya és rendes hűtése van az, amit én találtam Asus Strix 1080 Ti 275k Ft-től indul.
Tehát, ami használható 1080 Ti az 275k-nál kezdődik jelenleg és ettől csak drágábbak vannak.Szintén üzletből, RTX 2080 289k Ft-ért kapható jelenleg ami dupla ventis és 2 slot-ot foglaló hűtéssel rendelkezik.
Aki ilyen árkategóriában nézelődik a kártyák között annak a látható különbség a két kártya között árazás szempontjából nem jelenthet gondot és ebből adódóan az újabbat érdemes venni...
... már csak azért is mert nagyjából a 2080 és az 1080 Ti teljesítményben jelenleg egy szinten mozog, de a 2080-ból még hozhatnak elő plusz teljesítményt az újabb driver-ekkel.
Az Nvidia 20-as széria megjelenése előtt én úgy voltam, hogy ha megjelenik az új széria és nem lesz túl erős az RTX 2080 akkor simán veszek boltból EVGA Hybrid FTW3-mat az 1080 Ti-ből jóval 300k Ft felett... aztán megláttam az a 3 slot-ot foglaló 3 ventilátoros EVGA RTX 2080 FTW3-mat és oda-vissza voltam hogy nekem az kell!
Végül kicsit lecsillapodtam, a józan eszemet elővettem az impulzus vásárlási kényszeremet elnyomtam és inkább használtan vettem egy bolti garanciás 1080 Ti-t. Pedig ott volt az eltapsolandó zseton a vásárlásra, de a tervezetthez képest inkább előbb cseréltem le kompletten a hangfalakat, hangerőszabályzóstul és kábelestül.
-
Rick3D
senior tag
Néztem , ez tök jó meg minden de max a blokk érdekelne rá külön. Még egy Ti-t nem akarok venni , nem csak az ára hanem a szar SLI support miatt. 343e forint most jelenleg szóval még ha el is adnám a jelenlegit jó áron 150e-t rá kéne dobnom annál azért olcsóbban oldom meg. Az egyetlen ami mellette szól hogy egyedi a block és nagyon tetszik
Régi árában 260ért simán vinném.
-
Joshi
titán
-
snecy20
nagyúr
Tudom hogy nincs vele gond, csak izgatja a fantáziám, hogy a tavaly használt Giga Aorus non-ti 1080-am GPU-ja hogy az istenbe tudott közel 2.2Ghz-et minden különösebb trükk nélkül. Meg hát a 3DMark és Superposition all-time score listán látok azért nem kevés 2150 Mhz+++ darabot.
-
Joshi
titán
Én kérdeztem hogy 1080Ti fronton mi a helyzet a tuninggal, és azt válaszolták hogy nincs szerepe hogy ref vagy custom. Most akkor mi az igazság?
-
VTom
veterán
Lassan egy éve ezt mondják, ennek ellenére eddig az volt látható, hogy a bányászok ugyanúgy használt piaci áron kínálják a kártyákat. Nem sürgős nekik eladni, mert már rég kitermelte az árát, és amíg nem viszi el senki, addig is pénzt hoz. Még mindig csak elkezdtek lefele szállingózni az árak.
A jelenlegi generáció árait csak az új generáció fogja tudni lejjebb verni, de ha a pletykák igazak, és drágábban adja ki az nvidia az új gent, akkor én ebben sem vagyok olyan biztos.
Ti-ről meg csak Ti-re érdemes váltani, eddig legalábbis így volt (arról is pletykáltak, hogy nem is lesz Ti)
-
szente
addikt
Vasárnap tudok vele foglalkozni legközelebb, de gyanítom azzal már jó lesz, mert ha vissza veszem 75%-ra a TDP limitet, akkor már jó. Ugye így meg ugyan az, mint az F4-es BIOS-sal a default TDP.
Hangosan gondolkodom:
Most eljöttem otthonról, de közbe eszembe jutott, hogy hátha az a gondja, hogy emlèkeim szerint kèt ágon jön ki a PCI-E kábel ágonkènt 2db PCI-E csatival ès csak az egyik van bedugva a tápba, mert az 1070-nek elèg volt úgy is.Bár ez nem magyarázza, hogy az FSP táppal mièrt nem volt jó, mert ott csak egy ág van 2 csatival.
-
Vistaboy
veterán
Rendben, köszi. Ma már sajnos megint nincs időm letesztelni, de akkor holnap kipróbálom. Eddig úgy néz ki, hogy 50% körüli sebességen már jó a hűtésfok, remélhetőleg segít az extra ventilátor.
(#7900) abridabri: Épp azt terveztem, csak még nem jutottam oda. Jól emlékeztem, volt elfekvőben egy felesleges ventim, berakom majd alulra. Remélem, segít.
(#7901) snecy20: 75Hz-es a monitor, de 60Hz-en használom, mert csak úgy tud 10-bites színmélységet. Nekem elég a 60 FPS is, emiatt minden játékban be szoktam kapcsolni a V-Sync-et.
-
Devid_81
félisten
Koszonom!
Holnap megnezem ezt a beallitast mindenkeppen!
Nekem 11 honapig tokeletesen ment igy:
Vcore +0%
Core +25MHz
TDP 130%
Mem +300Es egyszer csak teljesen hirtelen elkezdett fagyni minden.
Kozel 2 hetet szivtam vele, es nem jottem ra mi okozza.
Nem kizart hogy a draga win10 valamelyik update-je kavar be.
De nem mernem mar arra sem rafogni 100%-ra -
csibuka85
őstag
Hát de ezeket nem értem hogy mitől lehetnek és ő sem érti. Pedíg a kártyája 2017.04 hóban vette. A Videókat feltettem a saját csatornámra nála , mert ő nem FÓRUMOZIK Egyáltalán. Azt mondja nincs ilyenekre ideje. Inkább mindent tőlem kérdez én meg tőletek akik tapasztaltabbak ezen a téren. Én csak a képszemetelést ismerem az RAM hiba ha jól tudom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ettől függetlenül számít. 1440p-ben pl. ha lemegyek 4.6-ra a procival, FPS-ben már észrevehető. Tudom, ez nem 4K, csak WQHD, de elvileg már ott sem számít annyira.
A tesztben jól látható, hogy mennyire számít a gpu órajel, még akkor is, ha esetlegesen droppol lefelé mint a huzat, bár 4K-ban kevésbé, de 8K-ban érezhető a limit.
-
Roleegsi
tag
Tehát nem áll fenn semmiképpen sem a veszély, hogy azért adják el mert valami baja van amit ők okoztak?
Bocs a hülye kérdésekért, ez nagyon sok pénz, és minden petákjáért megdolgozom, biztosra akarok menni.
Mert akkor a használt tűnik a legerősebbnek ha jól gondolom a mediamarktos ajánlatokhoz képest. -
chris0000
őstag
persze azt én is néztem.
,de jó ,h linkelted,mert megint megnéztem kicsit jobban és ami korábban volt nekem MSI 1080TI Founders Edition annak is 1582/1480 volt a Boost/Base magórajele,mint a Gaming-nek,tehát ugyanazt a teljesítményt biztos megkapom jobb hűtéssel.
de a Gaming x-nek is ugyanez az alap 1582/1480 és azért a max.100Mhz-ért nem fogok többet fizetni,mert teljesen irreleváns.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest