- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
mihione #13553 üzenetére
Ezek a játékok javarészt high/ultra beállítással mennek... És nem sokkal került 60 fps alá a GTX 1070 @ 4k
Ezek alapján amit írtam is, a 1080ti bőven elégnek kell lennie 4K ra... Ott már csak f***ps méregetés... Akarom mondani, véletlenül odakerült az a sok * FPS re gondoltam !
-
-
válasz
mihione #13399 üzenetére
Köszi a gyors reagálást. Olyan érzésem van, hogy a feszt nem tudom neki megadni. 1.06V fölé nem megy. A core 28-on stabil, de 40-el már befagy. Csináltam egy képet, lehet te kiszúrsz valamit, hogy mit bénázhatok, de az is lehet, hogy a kártya ennyit tud. Eddig nem csináltam ilyet. Most elteszem magam, éjszakás voltam, aztán még le sem feküdtem...
Köszi a tanácsokat -
válasz
mihione #13396 üzenetére
Parancsolj. Nem tudom, hogy ez milyennek számít, de ez a kártya marad még egy darabig. (Olyan hülye árak vannak...) Itt semmi tuning, totál ahogy a win beállította. MSI AB fent sincs most a gépemen, ram tuninggal vagyok elfoglalva. Egyébként elégedett vagyok az "új" szerzeménnyel, BF5-öt játszom 1440-ben, arra tökéletes. Ha van valami leírásod vga tuninggal kapcsolatban, vagy tudnál dobni pár jó tanácsot, megköszönném
Üdv., z
-
-
-
válasz
mihione #13367 üzenetére
Köszi szépen az utánjárást. Őszintén, sosem fogdoztam egyik kartyám sem, nem tudom ez honnan jött, de fogdoztam. Jó meleg, de nem füstölnek az ujjaim ;) Az biztos, tetszik nagyon, főleg a gpu hőmérséklet. Ami meg izgat picit, win indulaskor én nem emlekszem erre a pillanatnyi zavart/csíkos képre. 1 tizedmásodperc, aztán tök normális. Akkor indulnak a ventik is a házban. Szerintem nem is normalis használható windows az, mert kb 5-6 sec a bekapcsolástól az asztal, nvme gyors mint a fene. Naja, működjön sokáig, köszi
-
válasz
mihione #13361 üzenetére
Köszi a választ. Van ajánlott szaki, aki a padokat kicserélné? Ez a kártya maradna a gépben még sokáig, nem sajnálom rá azt az összeget, amibe kerül. Evga volt eddig, az bloweres volt, ez pedig egy zárt díszdoboz. A ház huzatja sem megy át rajta. Giga aorus waterforce.
-
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
mihione #13208 üzenetére
3440x1440 felbontáson magas beállítások mellett 40-45 fps...kártya tartja a 2025 boost órajelet. Nem gondoltam volna hogy ilyen gyorsan elfogy az 1080 ti...Na az ünnepek alatt összedobom az új konfigot 9900k- val megnézem mennyit dob rajta a processzor, aztán pattintom is be a 3080 ast.
-
Laraxior
titán
-
Puma K
nagyúr
válasz
mihione #13069 üzenetére
Most látom csak ezt az írásodat.
Nem a tápod milyenségétől függ a hogyan kösd be a kártyát, hanem a hogyan javasolt a gyakorlati tényezők miatt bekötni adott fogyasztással-energiaigénnyel rendelkező VGA-t részen van a hangsúly.
A gyári leírásban a te tápod esetén is így javasolja a Seasonic:
Forrás: [link]
Lehet nálad tök jól fut 4k-ban mert a kártya amúgy tudja hozni az elvárható körülbelüli teljesítményt, de egyrészről akár futhatna még jobban is másrészről ha adott terhelést kapja a VGA és nem jut kellő mennyiségű szuflához akkor nem ér el adott órajelet-feszültséget vagy nem is tarja azokat.
Mint ahogy a fórumtárs is tapasztalta számszerűsítve a gyakorlatban:
"... bekötöttem 2 kábellel a 1080ti-t. És láss csodát rögtön 330wattba is belenyalt az eddigi 280-290 helyett, és még oc-zni is tudok." - [link]
Esetedben az ezen felüli avagy 225W-nál többlet energiaigény esetén csak túlterheli az alaplap és a táp áramkörét.
Az hogy meddig tolerálja a táp egyetlen ága és vagy az alaplap ezt a bajusz ráncigálást azt lehet nem fogod megtapasztalni amíg így használod a gépet, mert nem olyan mértékű rendszeresen vagy nem olyan tartós-állandó a terhelés.
Egy neve nincs táppal egy ilyen mutatvány könnyen az akár az egész gép kukázásával végződhetne... csak mivel esetedben Seasonic tápról van szó így be vagy biztosítva, de a másik része a gyakorlati fogyasztás még mindig egy meglévő gond 4k ide vagy oda.
Viszont most már tényleg elengedem a témát mert már én unom
-
Krisz0418
őstag
válasz
mihione #13055 üzenetére
én is kiváncsi leszek, mert nekem meg pont kevés a 1080ti (már-már nagyon) 1440p 165hz. UItrán elmegy igy is csak-csak a játékok de nem az igazi már. 1080p-n meg még szerintem pár évig bőven elég lesz.
Igen a 1440p ultrawide drága, mondjuk nekem nem ultrawide de ez is igencsak egy normális használt suzuki ára
-
laychi
veterán
válasz
mihione #12917 üzenetére
Nem lett acélos olyan acélos,mint a tied.
Vram sajnos nem megy úgy.
De majd megpróbálom,hogy feltolom én is a hűtést, hátha többet bír.
Meg nekem egyenlőre nincsenek rajta bordák,meg a vrm-en sem.(#12918) gainwardgs
Szerintem 0,8-1,0 mm körül lehet, passzolom. -
david_97
senior tag
válasz
mihione #12669 üzenetére
Az én házam max egy 240-es aio-t bír el csak már, az elég lenne neki szerinted? Ryzen 5 3600 - at is egy 240-es cooler master ml240l aio hűt, mondjuk elég szarul, 4,2ghz-en 60fok fölé simán elmegy. Mondjuk azt tudnám megtenni hogy veszek egy hyperx 212 evo-t pl a cpu-ra ez meg mehetne a kártyára?!
-
Danex
addikt
válasz
mihione #12577 üzenetére
ArgusMonitor igaz fizetős, de mikor vettem akkor akciós volt és valami 2500Ft volt 3 évre (és 2 gépre). De cserébe kb mindent lehet vezérelni, bárminek a hőfokára, sőt azokat kombinálni is lehet, nagyon okos kis program.
-
HUN_Szuh
tag
válasz
mihione #12410 üzenetére
Utána néztem, állítólag érdemes cserélni azt is, mert ugyan úgy elhasználódik. Az egyetlen probléma ezzel, h nincs leírás a vastagságukról, viszont az ezzel kompatibilis EKWB blokkhoz van gyári leírás, h mit adnak hozzá.
A hővezetési tényező gondolom minél nagyobb, annál jobb -
HUN_Szuh
tag
válasz
mihione #12405 üzenetére
Gondolom a pasztázás alatt azt érted, h szét szedni, lepucolni a régi pasztát és újat kenni
nem, még nem szedtem szét vidi karitXD
Viszont akkor segítséget kérnék a konkrét paszta kapcsán.. ugyan az a paszta jó mint a procira v fém tartalmú kell? Ha jól tudom az nem érintkezhet alumíniummal. -
-
Apollo_21
addikt
válasz
mihione #12330 üzenetére
Hali, mivel 2.5slotos nem ideális egymás alá tenni ezt aláírom, de a gpu 70körül volt, az egyik kártya vrm pedig 97en maxolt, nemgondoltam hogy emaitt laggolok 140fps-nél, vagyis hogy így elmelegedik.
Nekem teljesen kézenfekvőnek tűnt hogy a gpu tweak temp limit része nem a gpu magra vonatkozik hanem úgy az egész, ha bármi elmegy 85fölé már felkapcsolja a ventiket..hát nemEgyszerűen így nem sok hely marad nekik levegőzni és fentebb is kell venni a ventiket, amíg nemlesznek vizezve más megoldás nincs.
-
-
Poloploid1
csendes tag
válasz
mihione #12124 üzenetére
Hát igen, lehet, hogy valami komolyabb cuccal kellene felragasztani azokat a bordákat! Bár nálam tényleg azok nélkül is nagyon jól teljesít a hűtés, én magam is nagyon meglepődtem és baromira örülök neki!
Lehet az is közre játszik, hogy én nem tuningoltam semmit, 1440p-ben játszok egy 165 Hz-es G-Sync-es monitoron, így is elég fluid az élmény, úgyhogy azért a pár fps-ért nem láttam értelmét!
-
Poloploid1
csendes tag
válasz
mihione #12109 üzenetére
A gyári ventijét a biosból állítottam, így 1200-as fordulaton ment, viszont pont volt még szabadon egy Noctua ventilátorom, felraktam azt és hasonló fordulaton csendesebb, ezért most azzal megy. Képet majd rakok fel, de nem tudom, hogy mikor, mert most eléggé el vagyok havazva!
-
helkis
veterán
válasz
mihione #12047 üzenetére
memória hibára utal, de lehet gpu is, illetve a gpu memóriavezérlő része, nálam, ha sok a mhz és kevés a fesz, akkor bekockásodik a kép.. adott teszt pl kifagy, de megy tovább minden..
a vram végét még nem bírtam megtalálni, mert elfogyott a csúszka..
(#12044) pirate29 - kb pont azt írtam, amit írt mihione, a lényeg, hogy úgy is tudsz tesztelni, hogy vissza veszed az órajeleket, pl -100mhz gpu, és -100mhz vram, a tdp csúszkát kitolhatod 120%-ra, (így még órajel visszavétel előtt is tesztelj egyet hátha)
azt is érdemes ellenőrizni, hogy volt-e korábban szétszedve a kártya, (ezt főleg vásárlás előtt képekkel, vagy még jobb személyesen) csavarokon látszik, főleg ha valamelyiken kell lennie matricának..
egy hanyag vezető pasztás újrakenés is tud problémát okozni, nem is kicsit, tisztítás után ha időben el van csípve, akkor menthető a cucc.. -
Puma K
nagyúr
válasz
mihione #12030 üzenetére
Mikor megvettem ezt az 1080 Ti-t, akkor foglalkoztam az alulfeszeléssel.
De vannak játékok amik nem szerették azokat az értékeket amivel a másik 99%-ban lévő játékoknak, sőt benchmarkoknak semmi gondja nem volt.
Kezdetben benchmarkokban kitesztelt 1v@2GHz-t használtam, aztán adott játékokban elhasalt... akkor felemeltem 1,025v-ra ugyan úgy 2GHz mellett a feszültséget. Úgy tűnt, hogy minden oké, de megint jött egy másik program amiben elhasalt.
Ettől kezdve hagytam abba ezt az alulfeszeléses szarakodást.
Maradt alapon, de akkor meg nem tetszett, hogy ugyan úgy 70°C-on (kiugró egyszeri csúcs 73°C) 1936MHz-cen kezd, majd ahogy bemelegszik 1924-1911Mhz között járt, jobban terhelő játékok esetén 1898MHz-cen tanyázott...
Aztán jött képbe az MSI Afterburner beépített tuningrésze az OC Scanner, ami megkeresi a kártya stabil GPU órajeleit.
Így most a minden kártya által 3D HIGH profilban használt 1,062v-ot kap és 1974MHz-cen kezd majd ahogy bemelegszik úgy áll be stabil 1949MHz-re. Jobban terhelő címek esetén 1936MHz-re.
A kártyán egyedi ventilátorprofilt használok, ami nem engedi a ventilátorokat kikapcsolni, és a minimum értéke 20%, a maximum pedig 100% valahol 80-85°C közötti értéken (nem emlékszem hirtelen).
Első körben használtan gondoltam a cserét. Használt 1080 Ti-ről használt 2070S-re.
A jelenlegi házban lévő elrendezés szerint, az alul található be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM ventilátor olyan legnagyobb minimum fordulaton jár ami még nem hallatszik este, netezés közben.
Ugyan így van beállítva a felül lévő Noctua NF-A20 PWM is.
A 7db Noiseblocker NB-eLoop B14-PS Black ventilátor meg a CPU hőmérséklete alapján állítja a fordulatát, de azok 800 RPM-nél nem szoktak jobban pörögni. Bár online játékok (GTA Online, BF1, Division 2, GR: Breakpoint, Overwatch stb) közben 5,1GHz@1,275v-on a 9900K egyszeri-maximum 158W-os kiugróértéknél többet nem fogyaszt, jellemzően ez alatt, így annyira nem pörgnek ezek a ventik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest