- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
abridabri #12351 üzenetére
A három komponenst -ház, táp és ventilátorok- említve inkább a ventilátorokra való építhetőséget és fontosságot próbáltam felvezetni
Nekem 2014-től 2018-ig egy kompakt méretű Corsair 200 R típusú házam volt ami minden igényemet kiszolgálta egészen addig ameddig ki nem találtam azt, hogy épített vízhűtést szeretnék adott hűtési teljesítmény mellett.
Csak ezért cseréltem le azt a házat ami amúgy még mindig meg van és a dobozában pihen.
-
Darkkoi
tag
válasz
abridabri #12307 üzenetére
Nekem is le van szedve most berágtam jön 3 x140 noctua hátra. Tegnap este teszteltem bármit csinálok ha csukva van az oldal 0.975 feszen 1873 mhz ilyen 10 percenként 1 fokot emelkedik. 1 -2óra alatt 75 + és nem áll meg 80+ ig (100% venti fordulat a házon 65% a gpun). Ha nyitott az oldala akkor 30-40perc volt 1-5 fok és 65-70 között megállt. Szóval pénteken beszerelem és tesztelek
-
Darkkoi
tag
válasz
abridabri #12282 üzenetére
Szia végig csináltam mindent,a leírás alapján találtam is egy stabbil beállitást viszont olyan problémám merült fel hogy a kártya nem downclockol. Folyamatosan tartja a beállitott órajelet.
A hőmérséklet durván 5-7 fokot esett ami nagyon jó, csak most így idle alatt tartja az 50 fokot, nem tudom h ez igy normális vagy az alul fesz miatt van? -
fisi
senior tag
válasz
abridabri #11661 üzenetére
Szia!
Nemrég vettem eddig gond sem volt vele, nem gondoltam volna hogy borzalmas a szellőzése, eddig egy Zalman Z 3 volt abban 4 - ed ennyi hely stb nem volt..
Nem szeretnék új házat venni de esetleg ha van egy tipped megnézem milyen házra mondod azt hogy jó szellőzésű.
Köszönöm a válaszod! -
GAbre
veterán
válasz
abridabri #11504 üzenetére
Superposition Benchmark-al futtattam eddig.
1974Mhz-en 6000felett dob 1080o extreme-n.
Majd meglesem,hogy húzás nélkül mennyi de 5000vmennyi volt,Axem 5500 körül.
Amúgy eddig min 300-at én is ráhúztam,de sztem palitnál többet raktam rá.msi armoron volt 300 min.
Csak elfelejtettem meglesni,mielőtt újrahúztam wint,és sajnos nem emlékszek rá. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
abridabri #11191 üzenetére
Tudtam mire vállalkoztam, már igen régen fejest ugrottam az SLI-be.
2005-ben egy Leadtek Gf6600gt Extreme SLI-vel kezdtem.Amiket próbáltam játékokat, ahol van SLI támogatás ott príma a dolog, aminél nincsen ott vagy totál nem megy, vagy megy, de csak ügyeskedéssel(Bf5).
Amikkel most játszom, Ark megy az SLI rendesen, Gta5 itt is jól működik, Bf5 az alap hangon nem támogatja az SLI-t, de kis mókolással megy, de csak dx11-ben(nem mintha hátrány lenne), skálázódása igy rendkívül jó, szerintem 80-90%-os is lehet.SLI -t amúgy csak nagyvasakból érdemes építeni, 1080(Ti), 2080(Ti).
Fogyasztás, melegedés az nyílván valóan ehez mértem van, jó táp kell, de manapság már van miből csipegetni, amivel el lehet bíbelődni az a powerlimit, alulfesz, tuning, az Nvcp-ben játékonkénti finomhangolás(SLI-nél ezzel kicsit többet kell/érdemes/ foglalkozni).Összegzésként annyit mondanék, hogy nem magával az SLI-vel
(vagy Crossfire-vel)van a gond, hanem a játék készítőkkel, (felfutatják a 4k-t, majd lesznek megaxtúrák, de SLI ami ezeket igazán bírja, hanyagolják) legjobb példa rá a Bf5, dx12-vel nincsen SLI sehogy, na most aki 4k-ban akar RT-t használni az megszívta, pedig itt nagyon kellett volna a két 2080(Ti) ereje. -
törölt tag
válasz
abridabri #10941 üzenetére
Tök jó, csak nem úgy futnak a játékok, mintha 2x annyi FPS-t látnál.
Karakter animációkon ezeken a példákon is látszik a remegés a szinkronproblémák miatt, valahol jobban valahol kevésbé látványos*, forduláskor olyan vagy rosszabb mint az egy kártyás hiába 2x annyi az FPS és fele akkora a render idő.
*ahol optimalizálták a pci-expres busz használaton.
Bevallom nekem csak CF-em volt 4850, 5870, SLI-t csak videón láttam. de mindkettőre igaz hogy ilyen 200-300 FPS-hez teljesen alkalmatlan, 40FPS-ből 80-at csinálni még szódával elmegy, ha valaki türelmetlen ahhoz, hogy kivárja a következő két GPU generációt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
abridabri #10941 üzenetére
A mikrolagos urban legend csak annak az, aki nem szenvedett miatta. Es csak azert nem, mert nem volt tobbkartyas rendszere, tartosan. En azert lehuztam jopar evet, es egy darabig hittem, hogy ez a jo irany.
A min. FPS -ekkel van gond, nem a maximummal, es az atlaggal. Olyan hirtelen beesik az fps olyan szintre, ami zavaro.
Szoval linkelheted nekem a teszteket, sz@rt se ernek. De ha Te elhiszed, akkor hajra, jo szenvedest vele.Cakk 5 ev tobbkartyas szenvedes utan...
-
Ano
senior tag
válasz
abridabri #10621 üzenetére
Nem tudom mikor nullláztad a hwinfo-t, de az átlag GPU felvett teljesítményed túl alacsonynak tűnik!
Ha kb a teszt előtt nulláztad és a teszt után rögtön elmentetted a screenshot-ot, akkor lehet, hogy nálad valamilyen energiagazdálkodás korlátozza a GPU teljesítményét, mert a max kb 240W-hoz képest az átlag kb 85W az szinte semmi ... -
Werkly
őstag
válasz
abridabri #10606 üzenetére
Ahogy elnézem ezt meg más videókat látom, hogy a komolyabb játékok nagyobb felbontásokon azért 70+ hőfokokat adnak. Ennek ellenére elég parafaktor sok helyen az 1080Ti VGA hőmérsékletére fektetett hangsúly. Most akkor tulajdonképpen kell e aggódni az embereknek ha mondjuk 75-76C alatt van full load esetében a kártyájuk? Vagy a vRAM, PCB miatt van inkább aggódás? Nyilván ezek forrófejűebbek a GPU-nál.
-
Habugi
addikt
válasz
abridabri #10457 üzenetére
Nem érdemes belemenni hidd el..
Tele van a net promo képekkel & videókkal ahol az SDR kijelzőre nézve már 20méterről látod h megmókolták a brightness/contrast párost úgy rakták oda a HDR mellé.
Bullsh1t nélkül kb ennyi, factory reset után.., tehát még csak nem is egy kalibrált eredmény, lol.
-
evitiguF
senior tag
válasz
abridabri #10457 üzenetére
Pedig hidd el, nagyon is markáns különbség van az SDR és a HDR között.
"Ennek működéséhez színkomponensenként a szokásos 8 helyett 10 bit továbbítására (és tárolására) van szükség, amivel az elsődleges színeknél 256 helyett 1024 árnyalat jeleníthető meg. Ezzel a teljesen sötét és a vakítóan világos között is megfelelő számú árnyalat rajzolható ki, mely már elegendő az élethű(bb) ábrázoláshoz."
Látom, tapasztalom, érzékelem. Ha van lehetőséged rá, próbáld ki te is élőben, és meg fogod látni, hogy szebbek a színek, élénkebbek.
A használhatósága pedig szubjektív dolog. Aki kompetitív játékot játszik, és a K/D élteti, hátrányként fogja kezelni, ez tény. Aki viszont magát a játékot élvezi, és a látványvilágot, annak nagyon sokat dob az élményen.
-
MPowerPH
félisten
válasz
abridabri #9868 üzenetére
Akkor valami nalad nem smakkol.
Monsta 420, kartya jelenleg 2100MHz@1.063v, 2 ora game utan gpu max 40 fokos, viz meg 31. Es csak push, 650rpm.(kenyszerbol a pull ventiket ki kellett szednem, de latva a hofokokat nem is rakom vissza) Szerintem a paszta megszaradt a kartyadon, vagy tul sokat tettel ra.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
abridabri #9778 üzenetére
Nem a lényeget ragadtad meg és a hangsúly a gyakorlati használat közben tapasztalható előnyön van.
Munkától függetlenül.Az hogy dolgozok is a gépen az csak egy mellékág volt említés szintjén. A 100-120 lapos böngészés meg egyéni szokás. Sokat olvasok.
Ahogy olvasom (#9776) laskr99 is tapasztalta milyen az amikor elfogy a 16 GB RAM és miért jó ha több van a gépben.
Egy szép napon mikor nincs teendőd csak otthon lenni nyugalomban fogod magad leviszed a kutyát, utána hazaérve zuhanyzol egyet, megcsinálod a reggelit és a nagy bögre latte macchiato-t, behuppansz a gép mögé és elkezdesz szörfölni a neten... már 10-11 óra és azt veszed észre, hogy 50-60 lappal megy a böngésző... jön a dél megcsinálod az ebédet, ebédelsz egy jót megint lemész a kutyával egy nagy kört sétálni és megint hazaérve folytatod a szörfölés a neten.. eltelik megint néhány óra és hoppá 100-120 lapos böngészés meg is van.
-
Puma K
nagyúr
válasz
abridabri #9775 üzenetére
Ha olvasol a soraim között akkor láthatod, hogy én a saját igényeim és gép használati szokásaim tükrében váltottam és nem azért hogy több FPS-em legyen. Ez egy pillanatig sem merült fel sehol.
Ő érdeklődött kinek mi az álláspontja.
Én a tapasztalataimra támaszkodva leírtam.Most az hogy belinkelsz egy tesztet amiben az FPS-t mérik... ... az nem jelent semmit az esetemben és az ő esetében sem.
A használat közben tapasztalható gyorsaságról nem lehet mérést csinálni amikor pl újabb programot indítasz, váltogatsz a már futó programok között, teljes képernyőben futó programból ALT+TAB-bal kilépsz stb-stb és ezek vegyítve.
Én már megléptem a cserét és mint írtam eddig sima netezetés, játék és egyéb megnyitott dolgokkal amik azért nem fogyasztották el úgy a gépet mint az akkor futó játék, de mentek a háttérben... szóval így volt eddig 17 GB-nyi maximum RAM használat nálam.
Ha valaki szeretne gyors gépet amiben már van SSD, erős CPU és VGA akkor a sok RAM is ide jöhet ha megteheti, hogy meglépi a fejlesztést, és nem a napi ennivalóra költendő pénzből veszi ezt el...
Még annyit hozzátennék, hogy én van mikor 100-120 lappal böngészek. Na ha erre ráindítasz egy játékot meg még fut mondjuk pár szükséges program a háttérben, akkor hamar elfogyhat a fizikailag rendelkezésre álló RAM mennyiség. Ez meg csak használat közben ütközik ki.
-
snecy20
nagyúr
válasz
abridabri #9767 üzenetére
Ez a része nem érdekel, az a része már igen hogy 80-85C-on ledob 6 boost-lépcsőt a kártya, míg 65C-on mondjuk csak hármat. De felőlem mehetnek a kártyáitok 100C-on is.
A nem-blower típusú hűtéseknél nem jó már ez a hőmérséklet. Ha ki lehet vezetni, akkor OK., de gépházon belül maradva csak feleslegesen forrósít mindent. -
-
Joshi
titán
válasz
abridabri #8887 üzenetére
Lemértem az adataimnál lévő konfiggal a fogyasztást 3DMark Fire Strike Ultrával. Itt tényleg semmi nem volt rádugva a PC-re, gyakorlatilag ennyit eszik a 4790K + 1080Ti és az alap konfig. Ebbe ha beleteszel még1 1080Ti kártyát, rádugsz néhány fogyasztót, szinte biztos hogy kevés lesz még a 750W-os táp is. Nekem egy Seasonic Platinum 760W tápom van ami azért bőven átlag feletti minőséget képvisel, de nem mernék rá megesküdni hogy elbírná a SLI rendszert minden más egyébbel együtt.
-
-
snecy20
nagyúr
válasz
abridabri #8283 üzenetére
Amíg nincs a piacról kivezetve az 1080Ti, márpedig még nincs, addig bizony releváns az új ára ha 2080Ti-s összevetésről beszélünk. Csak így már erősen torzítja az összevetést, mert jelenleg durva szakadék van az 1080Ti-k használtpiacos, ill. bolti ára között.
Ennyi erővel várjunk majd két hetet a tényleges indulás után, és a Gianni-s 2080Ti árakat vegyük alapul.... sok értelme nem lenne. -
TTomax
félisten
válasz
abridabri #8283 üzenetére
Nem akarok kötözködni de meg is nézted azt az első tesztet amit linkeltél?Mert csak éppen a BF1 után kapásból a következő három játékban nincs értékelhető SLI skálázódás.Hovatovább az nVidia maga eldöntötte a kérdést,mert egy RTXen sincs már SLI csati,így a támogatás ez eddigi béka segg@röl még lejjebb csúszik.Ugy hogy nem igazán lesz opció ez már a jövöben.
-
Devid_81
félisten
válasz
abridabri #8151 üzenetére
Egyedul az SLI-vel vannak gondok.
Nem ertem a mai napig, hogy miert akartak/akarjak kiirtani az SLI-t foleg, hogy 4K-s kijelzokhoz az egyetlen ertelmes alternativa lenne.
Ha picit jobban lenne tamogatas, meg en is bevallalnek most 2 ertek csokkentett 1080-at es csokolom, es kakkantanek magasrol az uj generaciora, foleg amikor ilyen borzalmas arat akarnak elkerni majd ertuk... -
Vistaboy
veterán
válasz
abridabri #7900 üzenetére
Jól emlékeztem, volt egy használaton kívüli ventilátorom. Így tudtam megoldani, remélem, ez segít valamit.
(#7903) Puma K: Ok, köszi, beállítottam, a játékokban meg majd kikapcsolom a V-Sync-et. Meglátjuk.
Köszi mindenkinek a segítséget. Igazság szerint addig, míg a játékokat nekem megfelelő minőségben és sebességgel tudja futtatni, az sem érdekel, ha a kártya 50%-ra lekorlátozza magát. Ha félgőzzel elviszi a Witcher 3-at 1440p-ben fullon, tőlem nyugodtan "félvállról" veheti a munkát.
A lényeg, hogy én jól szórakozzak a játékokkal.
-
Televan74
nagyúr
válasz
abridabri #7411 üzenetére
Konkurencia hiányában azt tesz az Nv amit csak akar.Top kategóriában egy darabig nem lesz ellenfele.
Különben jobb a kezdetektől egy top kártyát vásárolni és a következőt megvárni.Mint amit én is csinálok,hogy a kisebb kártyák között ugrálok. Sokkal többe kerültek a cserélgetések,mint ha a megjelenéskor vettem volna egy 1080Ti -t
-
lofagi
addikt
válasz
abridabri #6862 üzenetére
Ezt raktam rá egy 980Ti-ra, sajnos megjártam vele. Nem vagyok benne 100%-ig biztos,hogy csak én voltam a béna, mert elég rendesen elkentem a pasztát, de mikor levettem mégsem érintkezett vele mindenhol. Ez persze lehet épp az Asus Strix miatt is, mert az mindenben különleges. Ha tehetném nem tenném rá még1x. De ez még1x mondom nem biztos,hogy a borda hibája. Nem mellesleg baromi nagy lett tőle a kártya. Az addig 2 slotból lett 4! Sőt beraktam egy tartót is, így 5 slot elment! 1 kártyára! Biztos,hogy ér az annyit?
Pontosan így helyeztem fel a pasztát, amint itt is látható. S nem érintkezett mindenhol.
-
Chrys_
addikt
válasz
abridabri #6516 üzenetére
Ezért van max 35 fokra állítva, ott már minden maxon megy (ventik és a pumpa is), ha kell. De nem kell
9*120mm, nincs más, és ezek is egyszerre vannak vezérelve. Nincs kedvem és okom cserélni őket, ez így perfekt.
A Laing DDC-nél a max. megengedett hőmérséklet 60 Celsius, szóval a tűrések miatt ezzel nincs gond, de én sem használnám így. -
NFree
addikt
válasz
abridabri #6510 üzenetére
Szerintem sokat számít az az 1 venti is, lehet ha nem menne a többinek kéne leküzdeni azt a 2 fokot ha meg nem bírják akkor szépen elkezd emelkedni a hőfok is .
Más
Srácok nem nagyon érződik az árzuhanás , pedig lassan van mostmár miből lassan válogatni.Szerintetek lessz még március végéig normális vga ár ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Kerékpársportok
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest