- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Igazabol menne 950mV -n is, de irta valaki itt a degradaciot alacsony feszen, ami nekem ujdonsag, szoval nem eroltetem.
Egyebkent keves a Ti, anno amikor probalgattam, nem volt eleg 4k -ra. Most driverek biztos hoztak par fps -t, de a Witcher meg mindig nagyon megfogja.
Filoztam a 2080Ti -n, de inkabb vettem egy Mavic 2-ot helyette.Hianyolom az fps -t az elozo gen. -hez kepest, azert ez a 980Ti -hez kepest dupla annyi fps -t hozott a 1080ti. Pedig az uj gen. 60fps -ig mar pont eleg lenne 4k -hoz.
-
MPowerPH
félisten
2138MHz -ig jutottam 1.061v -al, es meg boven benne van a TDP keretben. Olyan 133% korul ketyegett max. A homerseklet igy sem maszott sokkal feljebb, igazabol majdnem eszrevehetetlen. Monsta 420 -nak meg sem kottyan az a par W. Utana jutott esembe, hogy rossz/gyengebb pasztat raktam a vga -ra. Aeronaut -bol raktam ra, pedig itt a kryonaut is, meg bontatlanul.
Ha cserelem az alaplapot, cpu -t, akkor ezt is ki kell cserelnem.
-
Devid_81
félisten
De ha van ra gari?
Mondanam, hogy elvileg csak a Founderseket erintette a hiba, de amugy nem.
Newegg-en szinte barmelyik random gyarto Ti review-kba bele lehet nezni, par het alatt kipusztul szinte "barmelyik".
Elobb utobb csak jon egy javitott verzio ami aztan tulelo lesz, bar nem mindenki szeret VGA kartya nelkul maradni amig RMA van ez teny -
Apollo_21
addikt
Visszatértem, mikor már szedtem szét rájöttem h típust sem igazán írtam
Ezért utólag bocsánat.
Tehát egy másfél éves Strix 1080Ti OC
Szerencsére nemlóg a kártya semerre semSzóval igen...a borda sűt amikor játszom főleg az említett 2játékkal.
A fő problémám azon felül hogy meleg az hogy 2-3x fordult elő a 90+ és pl a payback-ben reprodukálni nemtudtam ami fura, ezért gondoltam hogy paszta.
Persze nem kell némán (nekem 50%) ventivel tudni 70en tartani...de reménykedtem benne hogy ha már drága legalább nem csak marketing a hűtés. -
mnorbert17
tag
-
laychi
veterán
Őszintén mit nem értessz?
Nem új konfigot rakok össze, hanem a jelenlegit fejlesztem.
Feleslegesen nem szórom a pénzt, és most is a határokat feszegetem...
Ezért használtan haveromtól fogom venni nem 200k+-os áron.
Ha egy teljesen új konfigot raknék össze, akkor nyilvánvaló, hogy nem "centizgetnék"
De ha a jelenlegi táp elboldogul vele, akkor miért adnám el tört áron és adnék ki 30k-t egy feleslegesen túlméretezett tápért?
Ha meg esetleg nem fogja bírni, akkor bukó nélkül azon az áron majd el tudom adni és veszek majd egy kisebbet vagy a nextgenből alacsonyabb fogyasztású hasonló teljesítményűt.
Vagy egy hétig tesztelem és ha úgy van, akkor nem veszem meg.
Remélem a lehetőséget és a körülményeket vázolva nyugodtabban alszol majd -
VTom
veterán
Miért működne fél évig? Ne vicceljetek már.
A teljes konfigja nagyon-nagyon maximum 400W-ot fogyaszt, feltéve, hogy nem folyamatosan stressz tesztel minden alkatrészt. Játékoknál szerintem 350W-ból is megáll.Ez 70%-os kihasználtságot jelent a tápon, ami mint tudjuk, 80-85%-körül működik a leghatékonyabban. Meg sem izzad ez alatt a konfig alatt egy minőségi bronz szertifikációval rendelkező táp.
A legtöbb (jó minőségű) táp sokkal többet is le tud adni a névleges teljesítményénél.
Az biztos, hogy én is nyugodtabb vagyok 750 gold-dal a gépemben, mint 530 bronzzal voltam, de az is simán elvitt egy széthajtott 980Ti-t és egy húzott 4770K-t, majd 4790K-t.
-
gbela
senior tag
Túl van ez azert misztifikalva. Mindenki hatalmas tapokat ajanl.
450es tappal csinalom, siman megy, igaz ebben nincs tuning. De probaltam feszegetni a hatarokat, nem tudtam tap kapacitasat feszegetni benchmarkban sem (mindennapi hasznalatban meg nem fog a proci+GPU 100%on porogni ugysem).
Atlagos konfigban meg ha 325el szamolsz, melle a huzott proci +120 kb, + normal egyeb fogyasztas is meg benne van a 500ban, mert ugysem akarunk 550et elerni persze.
De csodalkoznek ha napi hasznalatban 450 fole tudna menni egy ilyen konfig, ertem ez alatt jatekot.
Extrem tuning mas teszta lehet, de jelen peldaban boven benne van nemi proci es gpu huzas is.Plane a 750es tap ajanlasokat nem ertem...
-
Puma K
nagyúr
Mert ezek a programok csak egy képlet alapján írják ki az általuk számolt-vélt fogyasztást. A Corsair programjában 5-10W-os eltérés van a valós fogyasztáshoz képest. Ami ugyan nem nagy eltérés, de nem pontos.
Ez a képlet VGA esetén meg órajel, feszültség, terheltség, és akár lehet még hőmérséklet alapján kalkulál valamit.
Ha egy fogyasztásmérőt lehetne kötni a VGA PCI-E és táp csatlakozói közé, akkor lenne valós a fogyasztási adat a VGA esetén.
De mivel ilyen nincs így marad a matek, hogy a falból felvett teljes áram mennyisége amit a táp vesz fel a hálózatból hova-merre milyen komponensnek megy gépen belül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mint írtam, működik.. Én kipróbáltam annó.
Megkeresem.Meg is van:
Íme az eredményeim erről a témáról..Ezek mellett játékokban is hozott pár %-ot.. És ez nem random szórás volt, hanem tényleg ennyi volt a különbség.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
törölt tag
Nem, A Vega64 Ryzen 1700-al.... Elso menetben nálam is 50-60C-re melegedett a GPU, a viz meg ment 45C kore. Ekkor a hullo elmondta mi a gond, teszt keppen nem csinaltam mast mint elkezdtem a pumpa fordulatszamat novelni, voila. 420-as 60mm-es radi, rajta 6 akasa viper. 1440p, freesync, 141FPS lockkal.
A korom is egyszeru volt, reservoir - pumpa - radi - cpu - gpu -reservoir. Szóval ha a Vega-t tudtam 38-40C korul tartani a Ti gyerekjatek kell legyen. Playersnek is 40c alatt van a GPU...
Minden OC-va volt, atomstabilra. Homokozoban elég jól kovetheto volt a folyamat.
-
törölt tag
Egyik hofok sem az igazi. A Pascalnak nem kellene 40C folott jarnia vizzel. Vagy a korotok nem eleg vagy az aramlas keves. Egy probara tekerjetek fel a pumpat maxra és ugy menjetek 1-2 orat probakeppen. PWM-et is be lehet allitani GPU homerseklet fuggvenyeben, ventik ugyanez, terheles alatt hangos, amugy meg nema. Ha mast nem, egy Aquaero megoldja.
A korabbi konfigom tokre huzva 38-40C GPU, 32-34C vizhomerseklet, CPU 35-45C.
-
TTomax
félisten
Aha,nálam is sajnos eléri a 50Cfokot a gpu egy hosszabb játék idö alatt ahol folyamatosan 105-120% között pörög a gpu.Ahol nem ott megáll 46-48Cfok között,a Cpu 50-60Cfok,de az eddig is ennyi volt.Az az érdekes ha csak egy pillanatra is lemegy 80-90% TDPre a kártya,rögtön visszaesik 46Cfokra,ahogy pedig a játékból kilépek 2másodperc és 30Cfok alá esik.Én egy picit többet vártam,már azt hittem rosszul van bekötve valami.A furmark mérés semmit sem ér,mert ha jól megnézed beleforgat egy-két üres ciklust a driver,már régóta védekeznek ellene.
-
törölt tag
Aham, par napja posztoltam is, itt van meg egyszer, oregesen de dolgozik. Mivel tobb nem kell nem kinoztam tovabb, 4K 60 FPS-re eleg ez szerintem. Nem tudom a GS milyennek szamit, nalam a 60FPS legyen meg, a tobbi porhintes.
Meg a procit lekupaktalanitattom a honap vegen aztan bekenhagyom, a Ryzen 2 piszkalja a csorom, de eros vagyok.
ps: hat alsohazban nem biztos hogy gazdasagos a forrasztas, em kozep es felsohazban alap hogy forrasztanak. Ha most vennek egy akarmilyen top I7-et lehetne skalpolni...
Remelem Intel is ra fog kenyszerulni idovel es legalabb a felsohazban alap lesz.
-
TTomax
félisten
Nem kell,az X299es lapoknál azért raknak mert alul van méretezve a VRM,de leginkább az csak tüzoltás ugyanis hőleadó felület csak az egyik oldalon van,lévén hogy a másik oldalon csak a forrasztások vannak,de fetek nincsenek.Az Asus ROG 1080TI VRMje majd háromszorosan van túlméretve,azért hogy ne melegedjen kb 20-30Whöt termel maximum amihez nincs szükség backplate-re. [link]
-
csibuka85
őstag
Kifolyt a víz benne valahogy. Azt nem tudom hogy volt pontosan de zárlatos lett pár alkatrésze. Laraxior : Akkor a kraken x62 vel mit csínáljak ? Sajnos a gépbe már nem férnének ezek be , mert sok winchester van benne és azt a részt kéne szétbontani ahol a winchesterek vannak.
-
Tomdriver
őstag
Mivel teszteled amúgy? Memória mennyire van húzva?
Én este hazamegyek és letakarítom Rift szoftverét, hátha attól van ez a 3DMark ledobálás. Aztán ha mégsem, nekiesem Furmarkal, az talán nem olyan érzékeny.
(#6667) csibuka85: Megértelek, ez örök dilemma, ha jön egy jó ajánlat.
De a kisebb karival nem leszel kisegítve, sőt, nagyon rossz lesz Ti után.
Hagyd meg amid van ha nincs vele gond, az új kártyák ki tudja mibe kerülnek majd megjelenéskor - ráérsz eladni később is szerintem. -
TTomax
félisten
Az nagyban függ attól mivel játszol,és milyen beállításokkal.Metroban pl nem hiszem ha rendesen ráadsz mindent.Mondok két tesztet ahol azonnal megnézheted,Superpositionban 8K,TimySpy extrem.Nem a hömérséklettel van gond,hanem azzal hogy 2063/1500on egyszerüen tdp limitet kap,a 330W nem elég egy komolyabb terhelésnél,ha viszont alulfeszeled akkor nyersz kb 30-40Wot ami azt jelenti sosem lesz tdp limited.
-
TTomax
félisten
Mert én direkt alulfeszeltem.Ha 1Von is stabil 2025MHZen akkor nem sok értelme van 1,061-1,093Von járatnom 2050-2063MHZen ugyanis sokkal hamarabb eléri a power tartgetet és csak szimplán vissza fogja vágni 2050MHz alá.Ezen sajnos egy jobb hűtés sem segít,no persze azért léggel azon is nyertem úgy kb 15Cfokot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Input lagban már hozhat, a TFTCentral-os tesztben látszik.
We should point out that this is hardly a big change, and as we say, the slightly slower response times are probably offset in actual performance by the slightly improved motion clarity from the higher refresh rate. Try the screen out with and without overclocking enabled and see how you get on. The main take-away here is that the 165Hz support is not really a great improvement over 144Hz in our opinion. You'll probably struggle to reach that kind of frame rate anyway, and if you do, the extra 21Hz is hardly worth it when you take into account the slightly slower response times as well. The screen is just as good at 144Hz so don't worry if you're an AMD user or someone with an NVIDIA card less than a GTX960, you aren't missing much.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Input lag miatt eleve érdemes nem maxon játszani, hanem alá tolni Gsync esetén. Ergo, érdemes nem maxos képfrissítés/fps-t használni, hanem érdemes kicsit alá lőni, és bekapcsolni mellé a vsync-et.
Nem véletlen írtam le többször annó.
Bár, viccet félretéve, Én nem nagyon mentem 144 fölé, mert pár ms frametime-ot leszámítva, sok különbség nem volt, és hűvösebb volt a kártya is. Plusz a legtöbb 165Hz-re túlhúzható monitor is 144Hz-n dolgozik a legjobban.
Nvidia Control Panel Settings:
Set up G-SYNC > Enable G-SYNC > Enable G-SYNC for full screen mode.
Manage 3D settings > Vertical sync > On.In-game Settings:
Use “Fullscreen” or “Exclusive Fullscreen” mode (some games do not offer this option, or label borderless windowed as fullscreen).
Disable all available “Vertical Sync,” “V-SYNC” and “Triple Buffering” options.
If an in-game or config file FPS limiter is available, and framerate exceeds refresh rate:
Set 3 FPS limit below display’s maximum refresh rate (57 FPS @60Hz, 97 FPS @100Hz, 117 FPS @120Hz, 141 FPS @144Hz, etc).Ergo 165Hz esetén, 162FPS lock, plusz vsync on.
-
Ghoula
senior tag
Igen,ennyit szamit a vram hutes,meg a gpu sem futi, az is alacsonyabb homersekleten megy. Pascalnak a homerseklet kritikus ,3-4 fok es borul az addig stabil(nak hitt) tuning.
Es ezen meddig stabil?
Fs lemegy 2112-n is megis 2088 volt a stabil eddig. Aztan ahogy felkerult a strix bios es van +10% tdpm-m annyira megse stabil az igy 2075/1533 lett a vege es ott 32k+ a gpu score.
Nalam a kottara huzott gta5 vsync off idle nezelodes forgalmas keresztezodesben boritja meg egy ido utan,ertsd 2-3 ora vagy tobb. Ha ezt mondjuk egesz ejjel viszi akkor stabil. -
hackeeeee
Jómunkásember
A jó öreg Skylake..
Ha tudtam volna hűteni a procit, ment volna fentebb is. Itt a valid is.
(jobbklikk kép megnyitása)
És biza a sajátjai között nem is lett rossz eredmény, mindez léggel.
-
Chrys_
addikt
Hát igen, lejjebb is menne, ha nem 2 ekkora radiátort használnál. A másik meg, hogy a beépített radiátorok nagyon megdobják a gép össztömegét. Nekem is hasonlóan volt felépítve a rendszer régen, azóta váltottam külső radiátorra, és kuplunggal le lehet választani a gépről. Így szereléskor nem kell az egész folyadékot leengedni, elég csak a géprészből, és egyszerűbb az egész, valamint a hűtés teljesítménye is jobb.
20 perces teszt:
-
Puma K
nagyúr
Ismerős...
volt év mikor hónapokon át suli és munka mellett szabadidőmben többet szereltem a gépet mint használtam... mentek a benchmarkok, hogy megfelelően működik-e az adott cserélt alkatrész/alkatrészek, jók-e a hőfokok milyen eredményeket érek el stb-stb.
Használd egészséggel a masinádat!
-
Puma K
nagyúr
Ha kábelkötegelővel esnél neki az egésznek és amit lehet kábel az egy ágra fűznéd ameddig el nem ágazik mindezt úgy hogy még elérjen ahová kell?
Esetleg toldásban nem gondolkodtál azon kábelek esetén amelyek rövidek a gyakorlatban mint amire szükség lenne a kábelek szép elrendezéséhez?
-
TTomax
félisten
Szerintem erre azért volt szükség mert az Asus Strix OCnak változtattak a pcbjén igaz a video idejében még valószínű nem erről volt szó mert az csak a november utáni Strix OCkra igaz,bár ki tudja.Biztos ami biztos azért nézd meg te is nehogy érintett legyél. Itt letalálod az érintett SNeket. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- Linux kezdőknek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Milyen TV-t vegyek?
- Posta, csomagküldés
- Autós topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest