- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
válasz
Krisz0418 #13204 üzenetére
A CP2077-ben a Screen Space Reflections-t Ultra-n használod? Csak mert a Psycho beállítás megöli a teljesítményt, legalábbis egy 1080 Ti-n biztosan. 2560x1440-ben, Ultra-n játszok vele, átlagban megvan kb. a 45 FPS, de jó párszor beesik 40 alá is. Nálam ez még éppenhogy belefér, ilyen FPS-értékekkel még játszható. Nyilván egy plusz 10-15 FPS jól lenne, mert úgy már érezhetően folyékonyabb. Hogy őszinte legyek, ilyen VGA igényes játékkal még nem találkoztam. 1070-ről léptem anno kicsit feljebb 1080 Ti-re, nem bántam meg, mert eddig gond nélkül tudtam mindennel játszani legmagasabb vagy aközeli beállításokkal.
-
mihione
őstag
válasz
Krisz0418 #13204 üzenetére
En most jatszottam vele egy kicsit,4k medium fidelity fx 75% (1620p) es ilyen 46 fps korul van ahogy kijottem a hazbol lepcsorol nezve a varost.Ez meg jatszhato kategoria nalam.1440p-ben szerintem kene tudnia 50+ korul mediumon.Jo nalam tuningolva is van a kari...2038 mhz core clockot tartja es +600mhz memory.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
Krisz0418 #13059 üzenetére
Minden olyan VGA kártyát amin 2db tápcsatlakozó van azt érdemes úgy etetni a táp felől, hogy 2x 1 kábel és nem 1x1 aminek a vége ketté van osztva 2db 6+2pin-re.
Egyfelől mert így stabilabb a kártya energiaellátása a táp felől, másfelől meg mert egy kábelen keresztül nem tud annyi áramot adni a táp a VGA-nak mint amennyi szüksége van vagy szüksége lehet terheléskor.
Az ATX szabvány miatt maximum 150W-ot tud felvenni 1db 8pin-en.
Az alaplapi PCI-E csatlakozó felől 75 + 150 + 150 azaz elméletben 375W-ig mehetsz el a kártyád fogyasztásával.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
Krisz0418 #13022 üzenetére
Érdemes még driver-ből az energiamenedzsmentet átállítani játékonként vagy munka esetén adott programonként:
Setting "Power management mode" from Adaptive to Maximum Performance
Ezzel lehet még stabilizálni az FPS-t.
Viszont ne a Globális/Global részen történjen az állítás, mert ha ott kerül beállításra, akkor Windows alatt is 3D LOW órajelen fog járni a GPU.
Az egyel mellette lévő fülön látható Program részen kell kiválasztani az adott játékot vagy hozzáadni a listához ha alapból nincs benne.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Krisz0418 #13018 üzenetére
Ha lefojtod a kártyát olyan grafikai beállításokkal amik amúgy nem sokat adnak a látványhoz, de cserébe lezabálják a teljesítményt akkor bármelyik kártyán próbálsz ki bármilyen újabb játékot, akkor elfogy a teljesítmény.
Az Nvidia szokott játékokhoz készíteni összehasonlító képeket. Azért képeket, mert mozgás közben úgy sem veszed észre a különbségeket csak ha állsz.
Pl egy javaslat:
Medium Textures
Ultra Model Quality
Driver enforced 16X AF
High Shadows
Medium Reflections
High Clouds
TAA
Motion Blur ON
Medium Ambient Occlusion
Dynamic Resolution OFFVagy itt egy másik:
So 1st thing 1st Disable Motion Blur. If you still have it turned on then my man...what are you doing with your life come on.
Now onto the serios matter If you have like a 8gigs of VRAM Textures Ultra huge pp for u & those have smol pp 6gigs VRAM change it High, 4gigs VRAM Low 2 Medium. *though there's no difference in Medium to Ultra settings, maybe I to change my lens. Low makes alot of diffence.looks like potato in low settings better off just uninstall the game.
Model Quality same applys.If you have a 8gigs of VRAM Ultra, 6gigs VRAM High, 4gigs VRAM Low 2 Medium.
Anisotropic Filtering doesn't matter it's broken ingame.
Shadow you can gain alot of FPS so make sure to Off it if u still playing on a 960 or something like me otherwise change it according to ur gpu horsepower. probably get 5% diffence in low - med - high - ultra.
I got like 10-15 fps gain if I change from High 2 low Reflections.
Clouds go with medium.
Anti-Aliasing if u have a integrated gpu or something go with off, if u have gtx 960 or equavalent go with TAA, FXAA decreased performance.
Forrás: [link]
-
warcat
veterán
válasz
Krisz0418 #12995 üzenetére
Mi ezen az elmebetegség? A mostani áron, simán a kiadott paraméterek alapján bátran megvenném ha 1080 Ti-ról váltanék. Ha 899/999 dollárért adnák, akkor kellene tesztekre várni,így mindenképp hatalmas ugrás lesz.
Persze jobb tudatos vásárlónak lenni és pl megvárni,hogy milyen is az a hűtés és milyen alternatívát hoznak az AIB partnerek,de ha a teljesítmény a döntő tényező, azzal aligha lesz probléma.
-
david_97
senior tag
válasz
Krisz0418 #12948 üzenetére
Zotac gtx 1080 ti amp edition 2ventis verzió, nem volt túl acélos, 80fokot verdeste játék közben, 80% fordulat mellett. Az nekem már sok volt. Az oc eleve nem túl jó nekem, maximum 2012 mhz-et tudok kihozni belőle +400 memóriát. De hidd el, játék alatt 1920 és 2000 között maximum 1-2fps a különbség. Ajánlom lődd be 1025mv-al 1974 mhz-re. Nekem az vált be a legjobban, bár van akinek bír 1000mv-al 2000-et is menni. A 3 bejövő venti pedig mindenképpen ajánlott szerintem.
-
N@idia
őstag
válasz
Krisz0418 #12874 üzenetére
Semmit nem állítottam még tegnap jött meg, de biztos, hogy fogok állítani, csak azt nem tudom melyik program jó erre
Jelenleg egy koolink házban van, de az új ház már folyamatban van egy NZXT H700I jó tágas ház a mostani elég kicsi és úgy gondolom ez is okozhat plusz hofokot mert nem szellőzik ugy ahogy kene -
Zoo123
senior tag
válasz
Krisz0418 #12851 üzenetére
Kiváncsiságból megnéztem a Strix és az Aorus kártyák tesztjét és basszus nem gondoltam volna de az Aorus kártya hűtése jobb mint s Strix, -a GPU 2 fokal melegebb, de az egész kártya vagy 10 fokkal hűvösebb- főleg a VRM, brutális a hűtés, ismét megerősített abban hogy anno jól döntöttem amikor ezt a változatot vettem!
Életem legjobb VGA kártyája!
-
laychi
veterán
válasz
Krisz0418 #12817 üzenetére
Kicsi tesztet nyomtam Metro exodus-sal, alá thorttlingolt a 2000-nek,de majd segít neki az aio.(Ez a játék tudja fűteni a vga-t és procit is,illetve visszább kell venni nála az OC-ból,ezt tapasztaltam sima 1080-nál is)
Úgy néz ki a vram 12000MHz-et elbír.
De ez csak pár gyors teszt,még semmi sem biztos. -
MPowerPH
félisten
válasz
Krisz0418 #12801 üzenetére
Te nagyon belenyultal, negativan.
Most vagy mar degradalt a chip, ami megeshet, vagy tenyleg ennyire a szelebol kaptad, es onnan is a leggyengebb. Azert az szegyen lenne, custom kartya, raadasul high rate brand, azt gondolna az ember, ezekre mar valamilyen szinten valogatott GPU kerul.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Krisz0418 #12783 üzenetére
Az is valami, aztán csak kibírja a váltásig.
Én is azért nem adom el a karikát, mert nagyobb teljesítményt csak nagyon nagy kiadás árán kapnék, inkább megtartom őket és egy másik konfigomba költöznek át.
Aztán valamikor már csak lesz értelmes áron ettől vadabb kari. -
MPowerPH
félisten
válasz
Krisz0418 #12778 üzenetére
Azert mar erezni, hogy keveske. 2080 -tol mar tavolabb van, foleg az uj cimekben. 2070S szinten mozog. A AMD pedig meg mindig nem erte be az 5700XT -vel, van meg 10% elonye, foleg ha jol megrantod a Ti -t.
Ellenben van egy dolog, ami pl. Visszatartott a 2080 -tol. A VRAM hasznalat. Sokszor latom, hogy ezzel a kartyaval is ilyen 8-10Gb kozott alakul a VRAM hasznalat. Szoval nem tudom ez hogyan nez ki olyan kartyakkal, amiken csak 8Gb a VRAM?! Tudom, rendszermemoriat hasznalja ilyenkor...
Ilyenkor eszrevenni, ha cibalod a memoriat... GPU 2050 -rol 2100 -ra alig gyorsult, 1-2FPS maximum. Aztan hozzanyultam e melle a ramokhoz, es egybol lett +5FPS, ami mar jelentos, ha a hataron tancolsz.VR -ra mar keves, az uj RIFT -el mar nem lenne smooth, sok playernel most is szaggat, vagyis nincs meg a stabil 90. 2080Ti -ra erdemes cserelni, az megoldana.... Na de 40% plusszert kifizetsz majd 3x -os arat. Nem buli. Ampere jon, azt kell venni. Meg ha nem is a draga Ti -t, a sima is bika lesz, olcsobban mint a mostani Ti.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Krisz0418 #12603 üzenetére
Engedd el... Nem nyersz annyit 50MHz -vel, hogy ezen rugozni kelljen. 2000MHz -rol a 2100 is max 2FPS.
Inkabb csokkentsed a feszt, csondesebb lesz es huvosebb.
A.C.E.: Ez tudja a gyari orajeleit, a turbot is. Itt nem tudsz mire gariztatni. 1683MHz a boost clock, azt meg tudja.
-
-
F e Z o
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Krisz0418 #12597 üzenetére
"Sőt, oc scanner közbe a vége fele még a kép is elmegy és amit eddig oc-zott rajta annak a nagy részét visszaveszi."
Mutass kerlek az OC utan egy Curve abrat, kivancsi vagyok milyen ertekeket allit be a rendszer, milyen feszekkel.
Ahogy kollega irja fentebb megesik neha hogy tenyleg gyengebb kartyat kap ki ember, bar eddig barmilyen ismeros vett ilyet, a 2GHz azert meglett nekik.
Ha igy marad akkor menjen undervolt inkabb szerintem.
-
Krisz0418
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Krisz0418 #12543 üzenetére
" A kártya max 73fok a proci 55. Max amire boostol az 1950mhz."
Ahogy anno nekem tanácsolták itt, adjál neki egyedi ventiprofilt és mehet rá az automatikus OC Scanner, az ad egy szép tuningot majd. (Csak hőfokokra kell vigyázni)
Enyém pl a gyengéb típusok közé tartozik és ment 2025-öt talán...(Most fejből nem tudom)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Jövedelem
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Milyen házat vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest