- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
papirzsepi93
tag
válasz
rambustibi #38277 üzenetére
Bocsmá hogy kérdezek...
Nem értek hozzá ezért kérdezem, hogy mi van... -
F e Z o
veterán
válasz
Tudtommal 3,5GB vram használat felett van sávszélesség csökkenés, nem 3GB-tól.
-
Zoltn
senior tag
válasz
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rambustibi #38090 üzenetére
Akkor még jó áron szálltál ki belőle.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
rambustibi #38077 üzenetére
Látom lecserélted a TitanX-et.
-
törölt tag
válasz
rambustibi #18966 üzenetére
Oké újabb leggyorsabb gpu nv-től de hová tűnt Damon Hill? Akarom mondani AMD?
-
válasz
a kártya hivatalos megjelenéséig (kereskedelmi forgalomba kerüléséig)
-
Asbee
veterán
válasz
Nem lenne rossz. Van már kínai teszt, ahol nagyon szépen fizikailag is bemutatják a kártyát. Angol felirattal.
-
Szinyák
őstag
válasz
rambustibi #17916 üzenetére
Szerintem ennek semmi köze a vram használathoz, Nekem 3,5 gb vram használat fölött nem csinál ilyeneket pl: dying light , szépen megy röccenés lagg mentesen is 3,5gb fölött is....
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Ennek semmi köze a vramhoz. Tulhuzott kártya szokott ilyeneket produkálni 😊
-
daveoff
veterán
válasz
Ez a videó kamu!!! Még mielőtt bárki beleélné magát.....
Eléggé be van halva a PH, nálatok is?
-
blu79
addikt
válasz
- hibás kártya vagy kamu ahogy Asbee írta, mert hogy ilyet biztos nem csinál 3.5 Gb felett
-
válasz
Hubazmeg Koszi!
-
Asbee
veterán
válasz
Ugye ezt nem gondoltad komolyan? Ha szerinted ez valós jól tetted, hogy vissza küldted a kártyád. Szerinted miért nincsenek komenntek?
Ha itt van egy modi jó lenne ha kiszerkesztené ezt a videót, mert akkora kamu mint a ház.
-
Taylor1235
csendes tag
válasz
rambustibi #17867 üzenetére
A Tiéd iponos? Amúgy ez már lezajlott, szóval náluk a strix és Nálad a pénz? Mert ha biztos működik akkor én is elindítom. Én mondtam nekik, hogy nem a pénz a lényeg, ha máshogy nem megy elhozok egy 980-at. De mindenek voltak csak segítőkészek nem.
-
Taylor1235
csendes tag
válasz
rambustibi #17863 üzenetére
Várj, ha az ipon azt mondja, hogy oké, akkor még aznap visszaviszem.
De ülnek rajta egy hónapot, majd vissza kapok egy kitudja mit. Nem akartam még rosszabbul kijönni.
Így várom most az új kártyát, majd még 6 hónapot forumokat olvasva és ha minden oké akkor váltok
Korrekt ez így? Nem dehogy, de kevesebb idegeskedéssel jár. Azt sajnálom aki félévig gyűjött rá. -
mcwolf79
veterán
válasz
rambustibi #17863 üzenetére
Értsd már meg:
MINEK VIGYEM VISSZA,MIKOR NINCS ALTERNATíVA?
Mit vegyek helyette? 290X-et? Minek? Ez majdnem hozza azt a szintet, sőt! Kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik.
A 980 meg drága, nekem nem éri meg a felárat.
Az új AMD/NV karik még ki tudja mikor jönnek ,és egy darabig valszeg úgyis horror áron lesznek kaphatók.
Akkor meg minek vigyem vissza???
Ebben az árkategóriában ez egy kiváló VGA. -
kovsol
titán
válasz
rambustibi #17353 üzenetére
3 monitor egymás mellett használva.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
rambustibi #17279 üzenetére
Általában az ilyen emberek járnak 20+ éves bontószökevény "prémium" autókkal
-
Goldmen75
őstag
válasz
rambustibi #17279 üzenetére
Tapasztalat alapján soxor jobbnak bizonyultak mint a "nevesebb", "mercédesz" társai....de nem szeretnék ez ügyben vitába folyni. Ízlések és hatalmas pofonok kérdése, no meg pénztárca.
-
Adams15
aktív tag
válasz
rambustibi #17265 üzenetére
Köszi a választ!
-
yodamester10
őstag
válasz
rambustibi #17076 üzenetére
Már ne is haragudj de melyik az a hülye boltos aki saját zsebre visszaveszi mert elviekben nem 4gb-os
-
yodamester10
őstag
válasz
rambustibi #17071 üzenetére
Nem értelek.Ki vizsgál be mit?A 970 tökéletes kártya,van rajta 4gb memória,ha nem csíkozik vagy egyéb miért cserélnék ki
-
bombibmw
veterán
válasz
rambustibi #17062 üzenetére
Azért írj nekik egy levelet,amiben rákérdezel,mert ott helyben nem lesz olyan jó rádöbbenni,hogy változott a felállás!
-
rappit4
őstag
válasz
rambustibi #17057 üzenetére
Már nem azért, de a fiaskót félretéve ki az aki azt hitte az elején is,hogy egy 970 bírni fogja a 4k-t? Még sli-ben azt mondom, de singleben alapból felejtős.
-
h1mpi
félisten
válasz
rambustibi #17057 üzenetére
Miért viszed vissza? Mist jött a hír, hogy az nV nem veszi vissza a vga-kat!
-
kovsol
titán
válasz
rambustibi #16971 üzenetére
Kíváncsi vagyok neked amit enged feszültség emelés mennyit dob az gpu órajelen, mert nekem kb semmivel se megy jobban a feszültség hatására. Így nem is nagyon kínzom, belőttem 1500Mhz -es boostra alapfeszültségen.
-
válasz
rambustibi #16971 üzenetére
Én MSI-m is kb így ment alapfeszen.
És nem csak én dícsértem.
Mondjuk az játékok alatt is így ment,akár több órán át.
DE... Nincs panaszra okod.
Pont ez az a határ ahol "kis" tuninggal utol éred a 980 alapórajeles teljesítményét sokkal olcsóbban. -
válasz
rambustibi #16966 üzenetére
Ha alapfesz akkor teljesen rendben van.
Grat! -
glspeter1
őstag
válasz
Ez így igen szép eredmény.
Az enyém ennél jóval lejjebb megáll, akarom mondani elkezd zöld csíkokat dobálni játék alatt. -
h1mpi
félisten
válasz
Akkor még keresd meg a core voltage unlockot is
-
blu79
addikt
válasz
rambustibi #16956 üzenetére
- pedig MSI Afterburnerrel nagyon jól be lehet állítani az értékeket, és tovább tudod húzni az órajelet
-
Scholes9
nagyúr
válasz
rambustibi #16867 üzenetére
😄
-
törölt tag
válasz
rambustibi #16822 üzenetére
Vbios!
-
westlake
félisten
válasz
Igen, rosszul gonolod. A kijelzett TDP nem így működik. A G1-nek a TDP100%-a 300W, magyarul a 300W 95.x%-át fogyasztotta. A Matrix TDP-je meg vagy nagyon meg lett emelve, vagy bugos az eredmény. Mondjuk nem is értem, miért a 0.7.8-as GPU-Z használja.
#16823: Bug. Hogy adódhatna ilyen különbség tervezésből? Az is "csak" egy GTX 980.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Tévedsz
mivel a TDP limitet ki lehet tolni "bármeddig". Így nem lehet összevetni a százalékos eredményeket.
-
Montesantos
senior tag
válasz
rambustibi #16802 üzenetére
Ez TN: amit linkeltem IPS
-
h1mpi
félisten
válasz
rambustibi #16802 üzenetére
Köszi ez van most
IPS-re gondoltam
-
katt777
félisten
válasz
rambustibi #16555 üzenetére
Nem.
A szavazók többségénél nem ciripel. Korántsem mindegy. Ezért bukó a legtöbb közvélemény-kutatás is, pedig azok nagy része még reprezentatívnak is tekinthető, míg ez a felmérés nem.
Locutus: Ahol a 970-emnél előjött cicergés, az előjött az 7870XT-nél is. Tök jó lenne, ha a sok 970-eket szidó ember kipróbálná más kártyával is a jelenséget. Nagyon az az érzésem, hogy akiknél cicereg, azok nem használnak magas grafikai beállításokat, ez esetben pedig minden VGA esetében előfordulhat cicergés. Csak mondjuk egy GTX560 esetében ehhez Quake 2 kell, egy jóval erősebb GTX980-nál viszont akár egy magas FPS érdekében (pl. hálózati játék, ugyebár) grafikailag butított BF4 is kihozhatja. Mivel a 970-980 kártyák baromi erősek, jó eséllyel ezeken cicereghet a legtöbb játék, és erős a gyanúm, hogy a legtöbb esetben ez user error, vagy szimplán tudásbéli hiányosság.
Scholes9: "Fos az optimalizálás" - már megint egy hótt szakmai megjegyzés. Optimalizálás vagy van, vagy nincs. Ha fos, nincs optimalizálás, ha valami optimalizált, nem lehet fos.
akoska07: Hogya francba ne bírná very highon? Hasít, mint az atom, és semmi laggolás, csak vérpistike nem tudja beállítani a grafikát.
(Vagy bizonyítani akarja a CPU-limitet.)
-
Locutus
veterán
válasz
rambustibi #16555 üzenetére
Ahogy vesszük... valójában több embernél ciripel (40), mint ahánynál nem (34) - vagy csak nem nézte olyasmivel, ami kihozná belőle...
Ami inkább meglepő, hogy a 980-nál sem jobb a helyzet, legalábbis ami a statisztikát illeti. Persze a cicergés mértékét, és előfordulási gyakoriságát nem túl részletesen vizsgáltuk ez esetben.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
rambustibi #16498 üzenetére
Én elolvastam. Sajna ez van de engem már nem nagyon érdekel a dolog bár persze h benne marad az emberben mint egy tüske...😞
-
kanál01
tag
válasz
rambustibi #15322 üzenetére
ipon, tényleg hdmi 2.0 a kábel, mint ahogy a tv-nél is ezt írták és a VGA kimenete is,
de veszek még egy displayport hdmi 2.0 átalakítót, ha létezik már -
blu79
addikt
válasz
rambustibi #14386 üzenetére
Szia az a venti jó helyen van ott szépen megoldottad, a vizhűtésnek nincs melege? Az én ventim is autón van
-
blu79
addikt
válasz
rambustibi #14373 üzenetére
Elég magas a Strix hőmérséklete
.... és még csak nincs is agyonhúzva...
-
hdekakas
senior tag
válasz
rambustibi #13949 üzenetére
Én meg decemberben 980 Gaming-et 150k-ért, most meg 200k.
-
törölt tag
válasz
rambustibi #13572 üzenetére
Igen nálam is malware....
-
Gyula84
veterán
válasz
rambustibi #13570 üzenetére
-
Tomassy00
senior tag
válasz
rambustibi #12946 üzenetére
Dettó ilyen fogyasztásmérőm van nekem is, csak még egy " SOLIGHT " felirat is van rajta pluszba, de ugyan ez
-
smallmer
őstag
válasz
rambustibi #12464 üzenetére
hardverapron
gianni27. remélem nem haragszik, hogy itt hirdetem
-
ALLAT001
senior tag
válasz
rambustibi #12383 üzenetére
Csak az a nem mindegy, hogy GSync monitornak akkora felára van, mint egy plusz high-end kártyának, amivel ugyanúgy használhatsz VSyncet...
-
HSM
félisten
válasz
rambustibi #12341 üzenetére
Mivel egy hasonló erejű AMD kártya, ráadásul egy Nv-nek jobban fekvő tesztben. Csak azt akartam világossá tenni, messze jársz egy reális, jó "tuning" eredménytől.
Valahogy így kéne kinézzen egy alap vs. tuning eredmény, ha mindenkpppen 970-est akarsz (csak a saját 290-es eredményem tized idő alatt megtaláltam, azért bátorkodtam linkelni az előbb): [link]
Láthatod, tuningolva 66FPS lett az átlag 58-ról... Na, ez tuning.Ha autós példát akarsz, gondolom, Te is furán néznél arra, aki tuningnak nevezi, ha a mondjuk 2,2baros turbónyomást felhúzza 2,3-ra, és még a befecskendezési térképet sem állítja hozzá.
-
ALLAT001
senior tag
válasz
rambustibi #12328 üzenetére
VSync nem volt bekapcsolva?
-
HSM
félisten
válasz
rambustibi #12334 üzenetére
Szerintem meg totál félrevezető, amit írtál, így mindenféle órajelek nélkül, mert így azt mutatja, hogy tuningoltál, és semmi haszna nem volt. Márpedig ez nyilvánvalóan nem így van. Ha egy-egy egységet húztál arrébb, meg a procit 4400-ról 4767-re, akkor meg is van, mi a user error. Ezt tuningnak nevezni elég erős.
(#12335) rambustibi: Nincs ezzel semmi baj, engem sem csak a PC érdekel. De ha valamit publikálsz, ne lepődj meg, ha arról mások véleményt formálnak egy fórumon.
(#12337) Asbee: Így van.
-
Asbee
veterán
válasz
rambustibi #12335 üzenetére
Na várjál, ő nem az AAN motorok topikjába írt valami tesztet. Szerintem az nem hozzá értés kérdése, hogy leolvasod az a csúszka mennyit emelt az órajelen...+ ez így félrevezető.
-
ffodi
veterán
válasz
rambustibi #12334 üzenetére
1-1 egység az 1-1 MHz?
Gyanús, mert mindhárom mérési eredmény simán mérési hibahatáron belül van.
-
Szinyák
őstag
válasz
rambustibi #12328 üzenetére
Thx jó teszt... Érdekes szinte nem hozott semmit a konyhára a tuning . Milyen a proci+vga ? Mennyit húztál rajta ?
-
TomiLi
addikt
válasz
rambustibi #12271 üzenetére
Nem tudom mennyire pontos ez a lista.
-
Venyera7
senior tag
válasz
rambustibi #12244 üzenetére
No comment
-
h1mpi
félisten
válasz
rambustibi #12257 üzenetére
A G-Sync képes monitor 144 hz / 144 fps-ig engedi és ott se fog törni a kép
-
h1mpi
félisten
válasz
rambustibi #12251 üzenetére
G-SYNC
-
Venyera7
senior tag
válasz
rambustibi #12237 üzenetére
Ez már perverz!!
-
ALLAT001
senior tag
válasz
rambustibi #11969 üzenetére
Az enyém OC változat, gyorsabb mint az alap verzió. TDP kevesebb, teljesítmény ugyanaz...
A nagy kártyák böszmesége nem más mint a marketing maszlag része.
Notebookba vajon hogy fér be a 980m kb azonos teljesítménnyel?
...
-
ALLAT001
senior tag
válasz
rambustibi #11967 üzenetére
Műxik
-
Asbee
veterán
válasz
rambustibi #8966 üzenetére
Ki általánosít? Nyílván ahol. Legtöbbet veszik és viszik vissza ott nagyobb az esély arra, hogy visszavitt példányt kap az ember.
-
csibuka85
őstag
válasz
rambustibi #7702 üzenetére
Mintha Ferihegyen lennék és egy hajtóművet hallgatnék. Olyan hangja van az ASUS GTX 970 STRIX -nek. Nagyon kellemetlen a ventillátor hangja , nameg a cicergés még + ban.
-
Casanova*
veterán
válasz
rambustibi #7713 üzenetére
csak,ha az be van kapcsolva,akkor k@rva rossz az egér írányítás.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Talán azért nem találsz,mert desktop alatt a ciripelős kártya ritka mint a fehér holló.Nem sok van.A ciripelés magas FPS mellett jön elő.
Mondjuk részemről nem lesz zavaró a dolog,hisz vsync mellett fogok játszani.Mivel én offline játszom,nem annyira fontos a magas FPS. Engem jobban zavar ha szétcsúszik a kép.
-
ingalls
senior tag
válasz
Egyik kolléga pár oldallal korábban már említette a placebo-jelenséget, lehet hogy valóban rövidre kéne zárni ezt a diskurzust.
De lehet, hogy este készítek egy statisztikai felületet whine poll címmel. Mindenki megadhatná, melyik típussal milyen cicergö tapasztalata van. Valami egyszeru skálázással.
Játszásból. -
törölt tag
válasz
Szerintem ez csak akkor fog feketén-fehéren kiderülni, ha nálam, nálad lesz a kártya.Én biztos váltani fogok, nem örülök ennek a ciripeléses dolognak, de a többi erénye nekem bőven ellensúlyozni fogja ezt a hiányosságot.
-
SSJPeter
őstag
válasz
rambustibi #7691 üzenetére
Én nem hinném, hogy játék közben ezt nagyon hallani lehetne, ha hangosan szól a hangfal...bár nekem nincs ilyen kártyám, és mondjuk én ilyen fülessel játszom kevés szabad időmben, és ha bekapcsolom az aktív zajszűrést kb. a porszívót sem hallom meg egyáltalán a szomszéd szobából sem.
Engem csak akkor őrjítene meg, ha idle-ben csinálná, azt nem tudnám elviselni.
Korábban linkeltem már ezt a videót, itt egy MSI Gaminget hasonlítanak össze egy Palit Jetstream-el-el az UK-ban, (az akcentus alapján), de idle-ben még az sem adott ki semmilyen hangot, csak ha elindították a játékot...ha hangos a hangfal ezt tutira nem lehet kihallani, max. nyitott házban, ami nekem spec. megint hangszigetelt...én nem hinném, hogy hallanám, engem pl. nem is ez tart vissza, hogy vegyek, hanem a 100K fölötti ár.
kb 2:00-nél kezdődik a ciriplés a Palitnál, az MSI Gaming - állítja a csávó - neki "kussban volt", ott nem volt "coil whine."
De jó lenne, ha ezt a kérdést majd olyan személy is megválaszolná, akinek volt ciripelős kártyája, mert ez így a részemről csak elmélet.
-
törölt tag
válasz
rambustibi #7691 üzenetére
Tele van a háló ilyen videókkal,nálam 2 napja ez a főműsor
Van amit alig lehet hallani, pedig a feltöltő belemászik a kártyába ,amit én szerintem észre se vennék a házimozi mellett és vannak tényleg elég durva hangzásúak is.
-
Zorel
senior tag
válasz
rambustibi #7618 üzenetére
MSI AB-t + RivaTuner-et használok.
-
Garsza
veterán
válasz
rambustibi #7610 üzenetére
Elsimítás mire van állítva?
-
csibuka85
őstag
válasz
rambustibi #7610 üzenetére
Nem rossz és Ultrán mennyit megy vajon Vsync nélkül és MSAA nélkül ? Ez ugye GTX 970 SLI-vel megy így ?
-
csibuka85
őstag
válasz
rambustibi #7599 üzenetére
Igen 80-100 watt körül van az intel proci. Ezt amúgy nem értem miért rossz az SLI .akárhány videót néztem ott mindben szépen futottak a játékok.
Battlefield 4 : [link]
-
blaca83
őstag
válasz
rambustibi #7592 üzenetére
Szerintem el kell vinnie!
-
csibuka85
őstag
válasz
rambustibi #7592 üzenetére
Szia rambistibiSzerintem Corsair GS 800 elvinné , de szerintem a Te 730 as tápod is elvinné. Legalábbis nekem volt és akié volt annak 2 db ATI HD 6990 hajtott vele és elvitte , de annak nagyobb volt a fogyasztása sokkal.
Ami volt még nekem az egy CORSAIR TX 950 es tápom azt meg 3 db ATI 5970 es kártyát simán elvitt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest