- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Archanon #29645 üzenetére
3,8GHz-en a Sandy kb 3,4GHz-es Ivy-vel van egy szinten.
Feljebb ez ugyanígy igaz. Tehát egy Haswell 3,4GHz-en pl a 4570 nagyjából 2500K 4200MHz.Bandi79 Szerencsére az asztali gép ajánló topikban tisztában vannak ezzel.
Persze egy delid-es szénné húzós embernek magyarázhatod, hogy dupla annyi pénzért szerez +5-10% FPS-t.
Abban teljesen igaza van ha neki ez jól esik és megteheti csinálja. Attól még nem kötelező, ennyi erővel erősebb kártyát is lehet venni azzal több az FPS. -
válasz
Archanon #29649 üzenetére
Akkor el tudod majd dönteni,mire válts,mire lesz pénzed.
De az árazás még nem minden,azt is nézni kell mit kapsz a pénzedért.Mindenki maga tudja meddig nyújtózkodhat.
Itt senki sem kötelez gen váltásra "néhány" fps-ért...
Leírunk dolgokat és te pedig magadban eldöntöd mit szeretnél és mi valósítható meg. -
Ren Hoek
veterán
-
blu79
addikt
válasz
Archanon #29622 üzenetére
Na megnéztem az ACBF-et elmentem a dzsungelbe a legelejére ahol te is tartasz, a grafbeállításokban minden fullon de tényleg minden az élsimítás TXAA 4x 1920x1200 felbontáson és a min FPS nálam 45 a max meg nem tudom mennyi mert most le van szabályozva hogy ne menjen 60fps fölé
physx ezt külön be kell kapcsolni valahol? Ha igen hol?
Már megvan hol.
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Archanon #29616 üzenetére
Nem lehet, hogy a win 10 a bug forrása? Ezért nem mertem még felrakni én sem :/ Tényleg nem szabadna ilyen képregényesen futnia.
(#29612) sheep: Akkor az a tippem, hogy vegyél egy használt garis 970-et, én is ezt tettem. Vannak jók 85 körül, akkor nem fogsz bukni rajta, hogyha a cserélni kell. "Kihúzósnak" remek kártya
VR, finomszemcsés preempció és a latency miatt lehet kelleni fog.. de az is lehet, hogy csak enyhe problémákat okoz, kis hányinger, Deadalon kúppal orvosolható :
Ha most lennék döntés előtt, lehet várnék emiatt az async "probléma" miatt. Igaz az is 970-nnek nincs reális alternatívája, a Nano-t vártuk Fiji alapon, de 240 ezerért akarják adni
Nagyon bizonytalan lett mostanában a VGA vásárlás talaja a "New era" miatt...
-
Fisherhun
tag
válasz
Archanon #21442 üzenetére
Szerintem elég sok köze van a táphoz is.
Nekem egy egy corsair tx650 tápom van és eléggé cicergős amíg be nem melegszik.
Ha rögtön indulás után tolok egy játékot csak úgy zenél egy 980 al együtt
De szépen elhalkul utána. Érdekes egy jelenség ez is
Ahogy figyeltem mind végig a tápból jött a hang magas fps számnál is.
Lényeg h nem folyamatosan csinálja. -
Vistaboy
veterán
válasz
Archanon #21064 üzenetére
A kerregésnek és ciripelésnek nem a hűtés a baja, ezt csak a melegedésre értettem.
Ami azokat illeti, mondom, nálam totál csend van, akár idle a kártya, akár futtatok egy játékot és pörögnek a ventik. Síri csend, nulla zaj, csak a házhűtő ventiket lehet hallani. Ennyi.
Majd a Witcher 3 alatt leszek kíváncsi, mennyire pörögnek fel nálam a ventik, de mivel a Dragon Age: Inquisitiont full-maximumra tolt grafikával játszottam és mégsem erőltette meg a kártyát, így remélem, ott sem fogom hallani. Mondjuk első végigjátszáskor úgyis teljesen le fognak kötni a játék hangjai.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Archanon #21060 üzenetére
Akkor nálad a ház szellőzésével van a probléma. Ha passzív módban is olyan forró a hőcső és a hűtő a kártyán, akkor azt jeleti, hogy nem kap elég levegőt, ami hűtheti. Valami ilyesmi megoldás kellene neked is, mint az én gépemben:
Direkt kipróbáltam: még nem forognak a kártyán a ventik és épphogy picit langyos a hőcső, de inkább szobahőmérsékletűnek mondanám.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Archanon #21055 üzenetére
Bocsi, közben meg a fő kérdésre nem válaszoltam: Én mindenképpen utánajárnék, mert ha nagyon hangosan kerreg, akkor van esély a cserére (Bár maga a coil whine nem biztos, hogy okot ad rá). Személy szerint nincs ilyetén tapasztalatom, de ha nekem kerregne, tuti visszavinném. Legalábbis mindenképp megkérdezném, él-e így rá a garis csere.
-
Vistaboy
veterán
válasz
"a hűtőborda meg a nyák nektek is tűzforró?"
Egyáltalán nem. Kipróbáltam, jó pár órányi Dragon Age: Inquisitiont követően szabad kézzel meg lehetett fogni a hűtőt és a backplate-et is, épphogy meleg volt. A langyostól ugyan melegebbnek mondható, de a tűzforrótól nagyon messze áll...
Persze ez azon is múlik, mennyire jól szellőzik a házad.
-
törölt tag
válasz
Azért olyan mert 67 fokig nem kapcsol be a venti és nincs légmozgás így ha nincs oldalról egy házventi ami fújjon rá friss levegőt akkor "fűtőtestként" működik a kártya és nem csak a backplate és a hőcső, de a környezete is szépen bemelegszik...
Ahol van oldalsó szellőzés ott nem kéne melegednie ennyire, de nálam a Z11-nél nincs így raktam rá másik biost, 770 rpm-en megy üresjáratban, de így sem hallani + a gpu 15-20 fokkal hűvösebb a cső meg langyos.
Ezért mondjuk sokan, hogy az ASUS Black most már több szempontból is jobb választás - jobb hűtés, jobb tápkör, magasabb terhelésnél sem cicereg annyira/egyáltalán. -
Vistaboy
veterán
válasz
Archanon #20961 üzenetére
Nekem is Strix van, csak 980-as. Teljesen halk a kártya, még működő ventik és terhelés alatt sem hallok semmit, pedig jók a füleim és direkt figyeltem is. Azt nem tudom, hogy mennyire normális egy 970-nél a cicergés, de én még egy pisszenést sem hallottam a 980-ból, pedig lassan egy hónapja megvan és használom elég sokat - bár játék nem sok van, ahol lényegesen le is terhelődik.
-
katt777
félisten
válasz
Archanon #20251 üzenetére
Nincs azzal az eredménnyel semmi baj, és "kihajcsa". Nálam 55.2FPS volt, az 1-2 FPS simán benne van a winben, de még az sem vészes, ha CPU-limit (bár sanszosabb a lap és a kevés fázis), mert a Valley egyáltalán nem egy "hótt" terhelő teszt. Tolj neki Heavent. GPU-t és VRAM-ot ha emeled gyorsulnia kell, ha limited van, nem a CPU. Nálam máris 63.1FPS-re ment fel. Nem tette volna, ha CPU limit van. Csak félrevezetnek.
Játékokban még ennyi külnbséget sem fogsz tapasztalni.
A sok zseniális "power user"-nek az sem tűnt fel, hogy a GPU-d végig 100%-on tekert."Kihajcsa", tudod.
Mellesleg 2500K-m is volt, összehasonlíthattam az eredményeit a 4670K-val, még arra sem érdemes cserélned. Szóval RELAX, használhatod azt a konfigot még bőven.yodamester10: "Akinek van ilyen kártyája megmondja neked." - ezt megvárhattad volna.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Archanon #19904 üzenetére
Többször ki lett tárgyalva, hogy nem egészséges a Furmark. Én nem erőltetném. Nekem gyári órajeleken, 5 perc után úgy szétcsíkozta a képernyőt memória miatt, hogy azt hittem szívrohamot kapok. Az a poén, hogy hűtésgond sem volt
Miután itt utána kérdeztem a dolgoknak, volt aki azt mondta, hogy neki sikerült elküldenie a kártyáját az örök vadászmezőkre egy kis jó Furmark után. 3dmark Firestrike picit humánusabb megoldás szerintem tesztelésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Napelem
- TP-LINK routerek
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest