- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Attix82 #20530 üzenetére
Ez még mindig nem magyarázza miért jobb a kétmagos i3 még akkor is, ha az FX-nek "csak" 4 magja dolgozik...
Vagy, hogy miért jobb a kétmagos HT nélküli pentium a 4 magos OC-zett FX-től...
(fenti kép).
Ha meg 4 teljesen kihasznált Bulldozer mag még egy i3+HT-től sőt a HT nélküli Pentiumtól is kevesebbet ér akkor nincs miről beszélni, rossz az irány... -
törölt tag
válasz
Attix82 #20517 üzenetére
"FX gyenge egy szálon"
Igen az összes 8 szál gyenge.
A DX11 hibáztatás részben jogos, de semmi köze ezekhez a gyenge CPU-khoz. Mi értelme van olyan "8 magos" CPU-kat kiadni ami magonként +1-2 GHz-es tuningal is jóval gyengébb mint a konkurencia kétmagosai ?
A GTA V kihasználja mind a 8 szálat mégis a 4+4 szálas i7 gyorsabb, pedig nincs 80-90%-os használat az első magon... -
LackoMester
addikt
válasz
Attix82 #14956 üzenetére
Végigtoltam a FC4 a GTX970- nel ( minden max. FullHD ), de ilyennel nemtalálkoztam.
Érdekes.
Más
Tény, elég csúnya dolog volt ez nVidia- tól, h. elhallgatták a részleteket, lényeg, h. sokba fog nekik ez kerülni.Nemhinném, h. softveresen fogják tudni javítani, de majd meglátjuk.
-
törölt tag
válasz
Attix82 #10386 üzenetére
Jó persze, de az igazsághoz hozzátartozik,hogy errefelé a képletben benne van az is,hogy az alkalmazottak nem frusztráltak eleve és nincsenek haragban a világgal, reggelente munkába járás előtt gondolatban nem mikrózzák le a potenciális háklis vevők kedvenc háziállatait, mert megfizetik őket és van kedvük mosolyogni.
Szóval én azt is megértem, hogy a szarért-húgyért foglalkoztatott munkavállalók nem ( tudnak ) annyira pozitívan tekinteni az ügyfélre, mint ami elvárható lenne.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Attix82 #9317 üzenetére
Ott a DX9 fogy el.
4,6 GHZ i7 4790K csak nem kevés már oda...
ABÚ is megírta a StarCraft2 vel kapcsolatban, gyenge, kevés az API hozzá, de amit nem értek, hogy akkor miért írták arra a fiúk?#9320) Attix82 Ez így van. Melyik kártya szereti azt hogy egyszer 100% aztán 30% aztán 50% közben ehhez igazítja a TDP limitet, feszültséget.
Azt megunja a kártya eldobja a képet.(#9322) Attix82 2 Magon játszhatatlan, én próbáltam. Én nem gondolom úgy hogy csak 2 magot terhel, inkább úgy érzem hogy maga a DirectX a ludas a játékban. Nem jól használja ki a processzorban lévő, található erőforrásokat.
Kártya meg pislog hogy most 30% terhelés még is 20 FPS?
Processzor 45% terhelés még is 20 FPS?
DirectX meg egyszerűen megköti a rendszer kezét.. hogy fiúk k*rva sok az adat... 600 karakternél már...(#9323) daveoff Jogos azért kell megtalálni az ideális beállítást.
Mindenesetre kicsit durvára állítottam a ventilátor vezérlést a kártyának, kicsit lazítok majd rajta 10/15%ot.
Így már azért van hangja engem annyira nem zavar a hangfalrendszer miatt semmit nem hallok, ha asszony itthon van a füles van rajtam.
Ő csak annyit szokott mondani?!
- MEGINT FŰTESZ? -
válasz
Attix82 #9317 üzenetére
Épp ezért fura, hogy kifagyasztja a karit. Ha lesz 1 kis időm a héten, ránézek Precisionnel SC2 mellett a 970-re.
Más: azt nem hagyom, hogy az nvidia drivereket telepítgessen a gépre csak úgy (főleg, hogy korlátos netem van, és havi 4-5x300mega adatforgalom igenis számít), majd ha megtetszik vmelyik, akkor letöltöm és felrakom magam.
#9320: Simán lehet. Bár ennyi erővel egy csúcsjátékban is ki lehetne akasztani a karit, azzal, ha az ember ki-be ugrál a menübe.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Attix82 #8239 üzenetére
Maga az AnvilNext eléggé régi struktúrájú motor, tehát nem az NV az oka a DX-nek. A low-level API-khoz eléggé át kellene írni a motor struktúráját. Már csak ezért sincs alacsony szintű elérés konzolon sem, ahol meg pláne nincs semmi más indok arra, hogy ne legyen.
Aztán az Ubi része az összes low-level kezdeményezésnek és ismerve a cég elképzeléseit a Microsoft új API-ját előnyben részesítik. Egyre többet lehet hallani, hogy az AMD a saját API-ját más irányba fejleszti. A Microsoft törődni fog a visszafelé kompatibilitással, míg az AMD ezt elveti, ha az előnyösebb a partnereinek. Ez azt is jelenti, hogy akár évente jöhetnek új, egymással nem kompatibilis API-kkal. -
válasz
Attix82 #7905 üzenetére
"megjavítják a hibás termékeket "
Itt van a kutya elásva, a gyártók nem tekintik hibásnak a tücsökkel árukapcsolt karikat, a vevő pedig - SzVSz jogosan - annak tekinti. Az én giga karim pl normál Diablózás alatt hangosabban zümmög, mint a ventik. Ez elét zavaró lehet azonkál, akik néma konfira esküdtek fel - hetekig vadássza az ember a halkabbnál halkabb ventiket, vizet tesz a procira, esetleg a VGA-ra is, aztán tessék, rátesz 10dB-t a zajra a cicere. Persze, nem hal bele a kari a garanciaidőn belül, viszont kérdés: el tudom majd adni, ha cserélni akarom? Nyilván ezekután az összes vevő 0. kérdése lesz, hogy cicereg-é? Talán a 10. szerencsétlen megveszi áron alul, aztán az 1 hónap próbagari végén hozza vissza, hogy áácsi, haver meghallgatta és fura hangok jönnek a kariból, mégse kell...
#7911: olyan boltból kell venni, ahol nem ilyen intenzív a visszavivési hiszti
. Itt a topicban láthattad, hányan vitték vissza pl az iponba a karijukat, mert élményindex alatt cincogott, fél MHz-zel kevesebb tuningot bírt a megálmodottnál, negyedpöttyel rosszabb volt az ASIC értéke, mittudomén.
SzVSz vásárlói oldalról teljesen jogos igény, ha ÚJAT veszek, az makulátlan tiszta, karc, por, stb-mentes legyen, gyárban rátett védőfóliával. Honnan tudja a szerviz, hogy aki visszavitte nem 2x24órás túlfeszelős tuningpróbát tartott rajta? Esetleg egy extrém poros gépbe szerelte be, amit szépen beszipkáztak a ventik és megvolt az első évre szóló csapágykopás? -
Sondi1986
addikt
válasz
Attix82 #7532 üzenetére
Attix82 Nv mindig nagy haszonnal dolgozik. Mondjuk engem meglepett a GTX980/70 árazása.
Evvel inkább az AMD nyakát irtóra megfogta, mert a R9 290/X nem bírja már lejjebb vinni az árát mivel nagy a GPU, drága nyák, és a gyártók a profit hiányában nem fognak tőle vásárolni GPU-t.De a Nv-nek meg sietni kell mert lehet hogy megtörik a sikere ha kiadják a HBM memóriával szerelt AMD kártyákat jövő év elején.
Addig kihozza a GTX960 esetleg még 28nm-en a GTX980TI-t.
-
Sondi1986
addikt
válasz
Attix82 #7527 üzenetére
Mért a 100k az nekik olcsó?!
Olcsó szegmensből épített nyákra épül a GM204 és cicereg, sok embernek igaza van, ha tényleg annyira visít ahogy leírják akkor én is vissza vinném, mert nem azért adtam ki ennyi pénzt.
pl. a R9 290 nyákja 512bit-es több fázis is található rajta, egy szóval jóval drágább a nyákja, még is olcsóbban adják.De az én GTX970-em ép hogy cicereg terhelésnél, ráadásul játéknál vagy füles van rajtam, esetleg a hangfal nyomja el a cicergést.
Különben valakinek van ilyen példánya: [link]
a hátulját elnézve elég paraszt vakítós. -
vaakuum
addikt
válasz
Attix82 #5385 üzenetére
Ez szerintem nagyon jól néz ki.
Mérnökileg jónak tartom, hogy igyekeznek rövid hőcsöveket használni, és nem hajtogatnak össze-vissza. Egy hiba van, mit nem tudok mérnöki fejjel megérteni: ezzel a bordázással a házban keringeti a meleget.[Miért nem használnak valami ilyesmi hőcső-profilt, és lamellázni sem kellene]. Még nem is kellene ennyire bonyolult, elég lenne a csillag forma, a derékszögek nem kellene rá. És ezzel ugyanakkor simán kifelé is fújna a házból.
Egyetlen lépés, és a lamellázást el lehet felejteni a francba, mert maga a hőcső adná a lamellafelületet is.
Kíváncsi leszek, mikor, melyik gyártó fogja ezt meglépni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest