- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
xNAGOYAx #37971 üzenetére
Üdv, nekem GTX 970-em van de az max 69 fok celsiusban (két házventi elől hátul manuálisan maxon, VGA venit max 40%-on)
Kérdés - nálad milyen a ventiprofil,gyári? Mert lehetne manuálisan is variálni, azaz lehet hangosabb lesz a gép de nem melegszik 80-ig. Másik érdemes lenne feltenni az aida64-et és ott megnézni a VGA vram hőmérsékletét mert asuséknál nem eröltették túl a vram hűtést és annak sem kellene 85 fok celsius fölé menni, a vram hőmérséketletre való odafigyelést már más is ajánlotta. Asus gpu twekver néven fut a program hozzá amivel a ventit lehet állítani. -
sheep
addikt
válasz
xNAGOYAx #29599 üzenetére
Én pont most próbálok a téma után járni (mert a VR miatt szeretnék olyan gpu-t venni ami támogatja az oculust, és az async fontos ehhez. Jövőre én szeretnék egy vr-be beruházni a repszimek miatt, és nem akarok emiatt gpu-t cserélni).
Ahogy olvasom -és az én értelmezésem szerint- a Maxwell 2 képes rá, csak itt 32 compute queue van, a GCN-nél pedig 64. De az erre vonatkozó tesztek nem mutatnak nagy eltérést, és megint csak ott vagyunk hogy majd az idő fogja eldönteni melyik lesz a jobb.
Papíron most az AMD áll jobban, de én úgy látom a GTX 970/980 sincs láthatóan lemaradva, legalábbis az erre kihegyezett tetszet (amiből van sok a neten, utána lehet nézni) ezt mutatják.
Bár jó lenne ha valaki aki ért is a témához felhomályosítana. -
Ren Hoek
veterán
válasz
xNAGOYAx #29604 üzenetére
Egyelőre nincs kint olyan játék amihez kell a DX12 Async. Ha kijön akkor lehet egyelőre limitált formában fog működni...Lehet csak 1 graf 1-2 compute szál fog menni, különben megroggyan... mondjuk erre lehetett is számítani eddig is. Arra viszont Abu is rávilágított, hogy ennél több nem is fog jönni egyelőre. (AOTS egy pont erre kihegyezett motor, szóval nem releváns a teljes palettát nézve. ) Konzolban 1 graf 2 compute, ha ezt sikerül elérni, vagy 1-1 felállást, az is jót tenne a játékoknak. Szerintem ez menni fog szoftveresen is NV-n.
Látszik a DX12 parája, hogy baromira figyelembe kell venni a különböző architektúrákat. Ha kijönnek az újak, akkor még tovább bonyolódik a helyzet.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
xNAGOYAx #29599 üzenetére
Ez egy újabb írás (nem jo a linkelo valamiert telefonrol)
http://www.overclock.net/t/1572716/directx-12-asynchronous-compute-an-exercise-in-crowd-sourcing#post_24385652
ez alapján nem állunk túl jól DX12-ben, de reméljük sikerül szoftveresen implementálni valamit. Ha nem is gyorsulnak majd az async játékok, legalább fussanak le.
Akkor lesz érdekes a helyzet, ha kijönnek olyan játékok,amikre nem lesz DX11, mert képregény lassan futna. Majd az idő megmondja, egyelőre felesleges aggódni azon, hogy Maxwell2 architektúra szintjén nem annyira jó DX12-re. Rengeteg van a piacon, szóval figyelembe kell venni.AMD átnyomta a neki kedvező architektúrát DX12-be MS által, szóval nem lehet könnyű nv-nek sem alkalmazkodni.
Majd valós játékoknál kiderül mit jelent a slow context switch.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest