Hirdetés
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FaTHI
őstag
Már a G1 el is fogyott...
-
ingalls
senior tag
Mondtam az eladónak, hogy aggódom a cicergés miatt, s hogy azonnal visszahozom, ha az elviselhetőnél nagyobb hanggal adja ki a hangot. Erre arrogánsan elkezd arról papolni, hogy milyen erős kártya, s hogy ugyan már, nézzük el neki, hogy kicsit ciripel. Jobb lett volna, ha szól, hogy most ez egy visszavitt, újracsomagolt darab és mindkettőnket megkímélnék a fölösleges utalgatástól, vga-nélküliségtől, stb, ezért inkább ne is vegyem meg ezt, hanem rendeljek, s akkor van legalább 40% esélyem jót kifogni. Mert ez tuti selejt.
Ez ugyan üzletileg irracionális, de etikailag helyénvaló lett volna. Ennyit az aquáról. -
ingalls
senior tag
Aqua boltot kerüljétek, újracsomagolt, iszonyatosan cicergő kártyát adtak.

-
FaTHI
őstag
válasz
akkójóva
üzenetére
Én a simát rendeltem (WF3), ez is már elég drága nekem.Nem azt jelenti nem tudnám megvenni a drágábbat, csak ugye sajnálok 100ezret adni egy videókártyáért. A mostani 680-al is már másfél éve játszok, de ugye jók most ezek az árak
.Amúgy ha ez a hűtés a mostanában giga kártyákon lévő WF3, akkor ez is elég jól fog hűteni. Fentebb egy kolléga dicsérte is a hűtését. -
t72killer
titán
válasz
bandi0000
üzenetére
Most hogy mondod, majd beszakítja a dobhártyám ez a G1
. Ok, zárt házban van, de nyitott háznál is komolyan rá kellett uszítanom a furmarkot, hogy meghalljam a VGA-ventiket a hangoskodó corsair hűtőventik mellett. Végre rájöttem, hogy lehet akár meg is állítani a cpu-hűtés ventijét (nyugi, h105 van rajta, passzívan is viszi a procit), csinálok majd még1 tesztet nyitott házban, leállított ház és cpu-ventikkel
.Amúgy értem, miért siránkoznak azonnal a cirip miatt sokan. Ilyen halk hűtések mellett, amiket a 970-ek kapnak kb egy hangya csámcsogását is meghallja az ember
.#8678: Önmagában nem baj, ha csak 8mm hely marad, kérdés, be tudod-e logisztikázni a karit a helyére? (=berakáskor nem akad-e el valamiben? próba egy méretrevágott kartondarabbal). Hogy fog-e többet érni? Nem 100%, de könnyebben találsz majd vevőt SzVSz. A backplate is hozzáad egy használt kari értékéhez és a modderek szeretni fogják a világítást.
-
akkójóva
tag
Üdv!
Ugye most "olcsók" a Giga GTX 970-ek , úgyhogy valószínűleg ma megrendelem , de lenne pár kérdésem.
1, Ugye 312 mm-esek , nekem Cooler Master N300 házam van , vagyis 32 cm-es videokártya fér el benne , tehát az nem lenne gond , hogy csak 8 mm hely marad?
2, Illetve a G1 és a WF3 között csak 5000 Ft van , nem hiszem , hogy akarom húzni majd az órajelét , így megéri azt az 5000-et? Vagy ha jövőre el akarom adni , akkor az számítani fog 5000+ Ft-ot , hogy G1-em van és nem WF3-am?
(+1, táp szempontjából van különbség az alapórajeles kártyák közt?)Előre is köszi a válaszokat!

-
bandi0000
nagyúr
Asus: Nincs VRM hűtés, de viszont a leghalkabb a hűtése, félpasszív, van back-plate és asus
Giga:Leghangosabb, van back-plate , van VRM hűtés
MSI: kettő között, van VRM hűtés nincs van back-plate ez is félpasszív
Mind3 jó nagyon, egyikkel se lősz mellé
Jelen esetben a G1 most nagyon megéri
-
SpZ
senior tag
Sziasztok kis segitséget szeretnék kérni. Dilemmázok a triumvirátus alternativái között.
Fontos lenne, hogy halk legyen stabil és ha lehet backplate is legyen a kártyán.
Asus STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5
Gigabyte GV-N970G1 GAMING-4GD
MSI GTX 970 GAMING 4GMelyiket és miért lenne érdemes választani? Köszönöm előre is a válaszokat.
-
FaTHI
őstag
Hát rendeltem egy sima giga karit, a Gtx680-után gondolom lesz némi külömbség. Nem rossz kártya az sem, csak már igen csak nyaldosta a 2gb-ot szinte bármelyik játék. 780-is elég lett volna,de az aprón is 85körül vannak használtan,ehhez meg ugye jön egy koupon is ami eladható. Jó pár teszt szerint igen csak gyorsabb a 970-es 15-20%al ahogy nézegettem.
Most már csak remélem nem lesz egér a kártyához
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Montesantos
üzenetére
SC2 alatt pont?
Olyan brutális játékok futnak gond nélkül mint a CrySis3, TR, FarCry4, Watc_Dogs de a StarCraft2 alatt elvérzik?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Érdekes számomra.
Nem akarom elhinni hogy egy FarCry4 ben 1500 mhz megy a kártya, de egy StarCraft2 alatt 1420 is sok.
De én is erre gondolom hogy nem bírja az órajelet. -
westlake
félisten
Találtam nagykerben EVGA GTX 980 Classified-ot nettó 176.000 forintért. Még nem tudom mikorra érkezik, de rendeltem egyet.
-
FaTHI
őstag
Hol lehet látni mennyi db-van még?
Ha elállok "ciripelés" miatt a vásárlástól akkor is ingyen visszaviszik a kártyát és gondolom visszautalják a pénzt? Mennyi ideig tart egy ilyen huzavona?
-
SSJPeter
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Batt kolléga szenvedett itt a topicban a venti vezérléses problémától, ami BIOS eredetű hiba volt és a legújabb MSI BIOS-szal a probléma megoldódott.
Ahogy a külföldi fórumokon olvasni lehetett, a kezdeti időkben 10-ből 1 MSI usert érintett a matricás probléma (a matrica levételekor megsérült a venti), de az is megoldódik, mert nem raknak már rá matricát, de ez két különböző probléma volt.
(#8658) ingalls:
Tévedtem, mégis zúg keményen... Ne már...

-
ingalls
senior tag
Következő a tapasztalatom: játék alatt nem ciripel , viszont idle és stress alatt is hallani valamit, de elég magas tartományban van. Olyan, mintha valaki kutyasípot fújna mellettem.
Egyébként a kártya bika erős. 1080-ban.
Tévedtem, mégis zúg keményen... -
t72killer
titán
válasz
Montesantos
üzenetére
Érdekes. Gondolom extrém hőfokot nem tapasztalt egyikőtök se a karin
. Majd ránézek SC2-ben is, hogy mi a helyzet a G1-gyel.#8655: Jah, agyatlansátot nem orvosol az új bios, a matricát óvatosan kell lehúzni

-
-
Montesantos
senior tag
Szia!
Sztem nem bírja az emelt órajelet én is így jártam (290x-el 1100/1250-en) minden teszt lefutott szépen plusz BF, TR is ment rendesen de mihelyt hozzákezdtem witcherezni random beállt a kártya. Visszaraktam gyári értékre és nem volt gond... 2-3 óra folyamatos játék után se.
-
szasanyi
félisten
A problémát nem lehet orvosolni BIOS frissítéssel, mert e tekercsek miatt van (amik nem éppen a legjobb minőségűek). Én ~3 hete raktam összeg gépet MSI GTX970 Gaming kártyával, annak az ég világon semmi hangja - de szó szerint, mivel állnak a venti, és még játék alatt is ritkán kapcsol be a jő házszellőzés miatt.
-
blu79
addikt
szerdán jön meg elvileg a kártyám, ha minden jól megy (MSI 970 ez a legszimpatikusabb nekem) , öszintén én is leginkább a ciripeléstől tartok, meg olvastam valami venti hibáról, ez az új bios -szal orvosolható?
-
szasanyi
félisten
G1 volt már itt, van aki egyszerűen nem bírta annyira hangos volt a coil whine hang, míg a WF3 alapvetően ugyanaz a kártya szóval csökkentett órajelekkel, backplate nélkül (meg talán LOGO világítása sincs) valszeg mind2nél ugyanakkora az esély. Ez nem garis probléma, csak a 14 napos elállás amit igénybe tudsz venni, ha nagyon belenyúlsz (és ha nem céges számlával kéred ugye).
-
t72killer
titán
válasz
Savanya
üzenetére
Szóval a fentebb linkelt árak szerint masszív 5kHUF-ért kapod a +60MHz-et, az erősebb (=halkabb?) hűtőt - (apropó az OC verzió hűti a VRM-et
?), backplate-et.Volt szerencsém a G1 backplate résein át infrahőmérővel teilbetrafálni a NYÁK hátoldalára szerelt(
) VRAM-okat, a G1 nagyon messze jár attól, amit necces hőfoknak hívunk. Egyéb, komolyan melegedő alkatrész nincs a kari hátán.#8645: Az enyém (G1) alkalomadtán cincog, de mostanában mintha nem csinálná, pedig 150FPS-en nyomom a diablot, ami eleinte határozott zümmögést generált a mobok - izé, tekercsek - között.
#8634: Starcraftban kell valamilyen spéci körülmény a hiba kiprovokálásához? (sokjátékos multi, egy bizonyos map, mittudomén). Még a héten ránézek, a Diablo3-mal semmilyen grafikai gond nincs, 3D visionben is megy
.#8647: Hja, 290/x-től is jelentettek ciripet, csak ott a mig-hajtómű hangja általában elnyomja
Különben nem új és nem egyedi a jelenség. Nyilván ha hangosan visítanak a tücskök (+dB) az nem jó, de ha a zaj kompatibilis a ventizajjal (halk zümmögés), akkor nem panaszkodnék. Mivel ez nem garis probléma az üzletek újra eladják a visszahozott ciripelő példányokat, ergo egy kari után simán képződhet 2-3 panaszkodó fórumhozzászólás. -
FaTHI
őstag
Melyiknél nagyobb az esély a sima giga vagy a G1-nél lehet cicergés?
Illetve ha zavaró a cicergés vidékről is visszaviszi a garanciafutár?Vagy olyankor mi van?
-
blu79
addikt
majd az összes márka ciripel : https://www.youtube.com/watch?v=12amU2ovGdQ
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Van egy ref GTX980 vga kártyám.
Mostanában FarCry4 szoktam játszani gond nélkül megy tuningolt órajelen. (1,188V 1,350Mhz 7800Mhz)
Nem tapasztaltam hibát, majd arra lettem figyelmes hogy a starcraft2 olyat csinál, hogy gondol egyet az egész kép narancssárga lesz, valamikor piros, valamikor fehér, tehát random más színű lesz az egész monitor.
Ilyenkor az segít hogy ALT+TAB, majd vissza nyomom a játékot és visszajön minden úgy ahogy kell.
1380MHz - 1365 ig is produkálja, próbáltam már 1350Mhz SC2 alatt, ugyan úgy produkálja.
Én a GPU-ra tippelek mert volt rá példa hogy ki is írta.
AZ ILLESZTŐ PROGRAM NEM VÁLASZOLT.De ami az érdekes hogy egy FarCry4 ben akár 1500Mhz gond nélkül?
StarCraft2-ben pedig 1420 nem megy?
Szerintetek ezt a jelenséget okozhatja driver?
Nem hiszem, hogy a starcraft2 több VRAMot használna illetve jobban terhelni a vramot mint a FarCry ami alatt semmi hibát nem tapasztalok.Nekem nagyon gyanús hogy bugos az nvidia drivere erre a játékra tuning esetén.
Mert ahogy dobálja az órajeleket random elszáll kép, én erre tippelek. -
-
ingalls
senior tag
Na, kezdetnek annyi, hogy a backplate-re nézve ez fogadott.
Újracsomagoltat kaptam? -
FaTHI
őstag
GIGABYTE GV-N970WF3OC-4GD GTX970 Erről mi a véleményetek? Most egész jó áron van.
-
t72killer
titán
Kérdés: AC
és Farcry 4 standalone benchmark toolról hallott már valaki? Nem használnám a játékokat, így meg se szeretném venni őket, de szívesen letesztelném a karit, hogy megy. (ja, trial verzió is jó - ha létezik ilyen. Bár nem szívesen töltök le 2x30gigát egy teszt kedvéért
) -
ingalls
senior tag
Na, elmentem, megvettem bótból, kápéra! Este írok, hogy hegedül! Strix 970.
-
hdekakas
senior tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Érdekes egy grafikon az. A SLI rendszer elvileg TÖBB MINT dupla teljesítményt hoz minden esetben.

Én még a 1,5-szeresének is örülnék azért.
Rak az ember bele két kártyát, és 210%-os teljesítmény-növekedést kap?
Valami sántít. 
-
t72killer
titán
válasz
VincentVG
üzenetére
"ASUS GPU TWEAK-kel érdemes próbálkozni?"
Evga Precision vagy MSI Afterburner a bevált/legnépszerűbb tuningprogramok - persze GPU tweak-kel is mennie kell
. Ha tuningolsz, eleinte mindíg fusson egy GPU-z és figyelj oda a VRM hőfokra. Az Asus szereti 100fok fölé engedni, ezt a venti gyorsabb pörgetésével el lehet kerülni. -
Zorel
senior tag
válasz
VincentVG
üzenetére
Nem érdemes 970-re váltanod. Egyszerre volt nálam 780 3GB, 970 és 780 6GB.
Több játékban is teszteltem őket, hol a 970, hol a 780 volt gyorsabb, de összességben ugyanaz volt a teljesítmény, talán pár %-al volt erősebb a 970. Több esetben azonban a 6GB-os verzióval sokkal simábbnak éreztem a játékot, így nálam a 780 6GB maradt.
Egyébként a PH-s teszt kicsit félrevezető, mivel az itt szereplő 780 csak 900MHz-re boost-ol. A Te DCU2-d viszont kb alapból 1000-1100MHz között van, amivel már be is hozta a 780 a 10%-os lemaradását. -
h1mpi
félisten
válasz
Montesantos
üzenetére
Cole86 is
-
ingalls
senior tag
Ha ph-n venném meg a kártyát, akkor melyik eladó ajánlott? Van erről tapasztalat?
-
HSM
félisten
válasz
t72killer
üzenetére
780-ról sem sokról tudok, amiben ne lett volna legalább 25% OC.... Csak szólok, itt a tesztben szereplő 780-as maximum 900Mhz-re BOOST-olt, ott vana 3. oldalon. Ehhez képest 25% tuning is csak 1125Mhz. Ezt szerintem egy normális 780 kirázza a kisujjából, és akkor megint pariban vannak a 970-el.
-
t72killer
titán
válasz
daveoff
üzenetére
"10-15% plusz teljesítmény" - ehhez azért erősen húzni kell a 970-et, alapból alig van különbség
.
Bár tény, nem sokan írták a topicba, hogy nem vinné a karijuk az 1500-as boostot.
Sajna a hardvervásárral ez van, lehet rajta bukni és még többet bukni. A 780 ára már lement, ráadásul eladáskor a használt ár a mérvadó, míg 970/80-ból vaszleg újat venne az ember. Sajna egy ilyen kari abban a pillanatban veszít 20eFt-ot az értékéből, ahogy lejárt a vételtől elállás ideje (najó, talán a cicergős sztorira építve el lehet adni egy párhetes karit új árban).
Ha számít a pénz, én szvsz kivárnék a kolléga helyében és használt karit cserélnék másik használtra. Fog itt esni azért a 970-ek ára is, ha elmúlik a kezdeti hype és az ünnepek előtti árfelhajtás, ráadásul pár hónap múlva lesz már kínálat a használtpiacon is.
-
daveoff
veterán
-
-
VincentVG
senior tag
válasz
daveoff
üzenetére
hát igen, nem ez lesz életem vétele.. valszeg megtartom min. 1 évet)
akartam valami csúcsközelit, nem sajnáltam rá a pénzt, de baromi rosszul időzítettem.
illetve keveset fórumoztam/tájékozóstam, legközelebb okosabb leszek.. (remélhetőleg)
kezdő PC-s === tanulópénz... sok

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Eredeti játékok OFF topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hyundai, Kia topik
- Fujifilm X
- OpenWRT topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.Amúgy ha ez a hűtés a mostanában giga kártyákon lévő WF3, akkor ez is elég jól fog hűteni. Fentebb egy kolléga dicsérte is a hűtését.
. Ok, zárt házban van, de nyitott háznál is komolyan rá kellett uszítanom a furmarkot, hogy meghalljam a VGA-ventiket a hangoskodó corsair hűtőventik mellett. Végre rájöttem, hogy lehet akár meg is állítani a cpu-hűtés ventijét (nyugi, h105 van rajta, passzívan is viszi a procit), csinálok majd még1 tesztet nyitott házban, leállított ház és cpu-ventikkel
.

. Majd ránézek SC2-ben is, hogy mi a helyzet a G1-gyel.
?), backplate-et.
) VRAM-okat

A 10% biztos, de ennél inkább több, játékoktól függ.