Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Nálad sokkal jobb az avg fps, ez hogy? Ugyanolyan beállításokkal mérted? Egyébként a min fps simán lehet a memóriák miatt!

Neked mennyi fesz.-el visz a 3770k a 4,8GHz-et?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
GTX980 van neki.
-
hszilard666
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Köszönöm Uram!

Sajnos nem igazán előzöm meg az eredményed:
2014-11-27 18:51:50 - Crysis3
Frames: 51501 - Time: 743486ms - Avg: 69.270 - Min: 34 - Max: 104
Nem lehet hogy azért lett jobb nálad a min és a max fps mert ultracombos ramjaid vannak? vagy lehet hogy az új szériának jobbak a driverei?
Milyen órajeleken megy a 970 ed?
Én ezt 1250mhz el hoztam össze
Mod:
Kiderült hogy a crysis utálja az instabil procituningot, 2x fagytam a teszt előtt, emelnem kellett a feszt a 4.8ghz hez!
pedig 2 órás prime 95 öt röhögve bírta 
-
bombibmw
veterán
Faxa,vége a kuponakciónak.

Jól elhúztam a vásárlást.
Na mindegy,majd jövőhéten.
Msi, vagy Giga?
Most levitték megint a Giga árát,de gondolom jövőhétig úgyis változik még.
Csak azt nem tudom,hogy az Msi-t miért nem tudják levinni. -
blu79
addikt
970 -es kártyával próbálta valaki a gta 4-et? nekem elindul , de a legkissebb grafikai beállítással és nem engedi , hogy állítsak a grafikán, olyan mintha nem lenne videókari a gépbe, még annál rosszabb, bár kiirja pirosan hogy van 3gb videómemória,
-
katt777
félisten
Volt 1x Galaxy kártyám (88001GT). Teljesen rendben volt, azt leszámítva, hogy ahány monitort rákötöttem, pár nap után mind elkezdett csíkozni, így egyiket sem vihettem garba. Végül ment a Galaxy, meg eladhattam a monitoromat, mert alig láthatóan bár, de úgy maradt. +1x nem próbálnám ki egyetlen terméküket sem.

-
vbbb
őstag
GALAX GeForce GTX 970 EX OC "Black Edition" 4096MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card
Ez mondjuk? Nem HOF, de azért Black Edition és Galax, na meg árban is még ott van.
-
blu79
addikt
szerintem egy visszavitt kártyán , vagy más hardveren, aki jobban megnézi a dobozt meg a hardvert az egyből észreveszi hogy valami nem stimmel és a cucc nem új, pl egy már valakinek odaadott kártyán a dobozt ha 2x 3x kinyitják azt már észre lehet venni,...apró karcok dobozon... kártyán lenyomatok ...stb.... nem tudják ugy eltüntetni a nyomokat hogy teljesen újnak mutasson, én is kíváncsi vagyok vajon mi lesz a már visszavitt karikkal

-
rambustibi
őstag
Igaz, én minden Ipon vásárlásomnál egyenként kibontom és ellenőrzöm a megvásárolt termékeket, mondjuk ki is van írva több helyen, ahol kiadják az árut, hogy ellenőrizd le a terméket, mert távozás után reklamációt nem fogadnak el.
Minden alkalommal tüzetesen átnéztem a dolgaimat, segítőkészek a kiszolgáló alkalmazottak is. Ha esetleg nem gyári, nem új terméket akarnának adni, egyből ott a helyszínen kiderül, bár ilyenre még nem volt példa!!! -
Sziasztok!
Ez a Zotac GTX 970 jó kártya? Mennyire megbízható márka, hűtése milyen stb..?
Az a ~95.000 Ft-os ár nagyon csábító. Vagy inkább jobban megérné egy Asus, Giga vagy MSI?
Előre is köszi
Üdv.

-
Asbee
veterán
válasz
rambustibi
üzenetére
Ki általánosít? Nyílván ahol. Legtöbbet veszik és viszik vissza ott nagyobb az esély arra, hogy visszavitt példányt kap az ember.

-
rambustibi
őstag
-
törölt tag
-
FaTHI
őstag
Most látom Afterburnerben lehet feszültséget is növelni 970alatt. Érdemes ezzel foglalkozni? Nem akarom szétgyilkolni a karit.
-
ÁdiBá
veterán
Valaki játszik FarCry4 el egy GTX970/980 alatt közben úgy hogy fut a HWINFO?
Nálam az előző verziószámú HWinfo-t használtam így, és olyan jelenséget okozott játék közben (FC4), hogy droppolta az FPS.
Lepörgött 30fpsre majd vissza 50-60, menüben is pörgette az FPS pár másodpercenként.
Valaki tapasztalat ilyet?
Onnan tudom hogy a HwInfo volt a ludas mert letöröltem és jó lett. -
Ghost84
aktív tag
Nekem az MSI 980 gtx gaming is cicereg bár nem vészes csak közel hajolva lehet hallani.
-
Asbee
veterán
970 Strix a gépben. 120 fps felett, nagyon enyhe coil whine, amúgy semmi. Fólián egy buborék nem volt, bár nem aqua meg ipon, szóval, nem vissza küldött kari.
Csak 67%-os asic, meglátjuk este tuningban mit tud.
-
daveoff
veterán
válasz
Anubris
üzenetére
Megmondom neked őszintén, én nem nagyon szoktam keresgélni a beállításokat, egyedül az élsimítással szoktam variálni. A beállításokat általában mindig felrakom a maximumra, élsimítás nélkül ezek a kártyák úgyis röhögve elvisznek mindent 60+ fps-el FHD-ban. Az élsimítást meg ki kell tesztelni, hogy melyik nyújtja a legszebb látványt, és melyik ad kellő sebességet, ez minden játéknál más. Sokszor csak FXAA-t, vagy SMAA-t használok, ezek gyorsak, és nem sokkal rosszabbak, mint az MSAA. A lényeg, hogy én megpróbálom mindig úgy belőni az adott játékot, hogy lehetőleg a min fps 60 felett legyen, tehát ne legyenek beakadások, nagy fps droppok, de egyébként 50fps körüli átlaggal is simán jók a játékok, főleg a singleplayer.
-
Anubris
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Neked mi a véleményed, vagy rendszerint milyen beállításokat szoktál alkalmazni. Elsősorban a Antialiasing, Anisotropic filtering, Ambient occlusionra gondolnék. Mik azok az értékek amik még FHD-ban szemmel láthatólag javítanak a grafikán.
Minden ki maxolni azért sem szeretek én ezekből mert 10-20 fokot is tudnak dobni a vga-n, meg persze hangosabb is lesz a venti. -
daveoff
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Parancsolj!

1080p maximum részletesség, az élsimítás csak 4xMSAA, a 8x-et nem volt szívem rátolni, feleslegesen zabálja az FPS-t, látványban meg nem hoz szinte semmit, értelmetlen. Így sincs meg az avg 60fps, de gyönyörű a játék, és teljesen játszhatóan fut.
10 perces Fraps FPS benchmark:
2014-11-27 12:16:37 - crysis3
Frames: 34249 - Time: 600000ms - Avg: 57.082 - Min: 39 - Max: 125
Csináltam videót is mérés közben.
Beállítások:

-
t72killer
titán
Diablo3 alatt próbálgattam, őszintén nem vettem észre fejlődést se 2x se 4x-es faktorral. Otthonról felteszem majd a screenshotokat.
#8958: végülis a magméret engem nem zavar, ha nem egy kazán a kari. Nagyobb kontaktfelületen ráadásul könnyebb hűteni
. Amúgy az ubi még csak hagyján, a witcher3 pl egyenesen Nvidia-specifikus effektekkel jön
-
blu79
addikt
sziasztok, valaki próbálta a DSR -t játékok alatt, hogy milyen?
-
Sondi1986
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Ha igazak a tesztek akkor a 4096shader és a HBM memóriának köszönhető. Itt az a kérdés hogy az AMD felhagy a GCN architektúrával, és hoz valami újat úgy mint az nv.
Vagy pusztán a HBM memória és a 20nm erejében bízhatnak.
AMD mindig olcsóbban adta eddig a kártyáit, mint a vele egy erős nv.
De a mostani tesztekben nehéz dolga lesz mivel az ubisoftos játékok mind nv pártiak.Különben a gyártók megint kezdenek elszállni mag méretben, viszont a fogyasztás mérséklődik ennek ellenére.
-
t72killer
titán
válasz
Anubris
üzenetére
Belemered a kristálygömbbe és lát:
Jogos a tuningkérdés, ehhez képest a 970-ben még kb 25% simán van, ami a 60FPS környékét/380x(?) - 10% magasságát célozza, ami teljesen korrekt a közép-felső státuszhoz. Igazad lehet, h nem lesz itt semmiféle nagy árzuhanás, főleg, hogy a nagyradeonért is tuti elkérnek majd 150+kFt-ot, lévén az AMD nem a vöröskereszt üzletága. A kistesók meg arányosan nyesve lesznek, max egy 1-az-1-ben versenytársat fog kapni a 970, olyat, ami a mai 290x teljesítményét hozza 180W körüli fogyival. Árban a nyesett variáns lehet, hogy 80-90 körül kapható lesz, viszont se Physix, se Vision, se rendes driverek...
-
Anubris
őstag
válasz
csibuka85
üzenetére
Teljesen természetes lenne, ha ennyivel többet tudna, amúgy ha megnézzük kb 22-25 fps növekedés volt a 780-980 között is, itt is annyit tesz a 290x-re az új. Persze ha ez mégse a 390X modell hanem valami más akkor lenne igazán szép.
De azt továbbra sem tudjuk, hogy oc-ban majd hogyan teljesít, mert pl a gtx 970 itt 1182 átlag mhz-n van, a Ti is nagyon alacsony 980 mhz, azért a jobb modelleket sokkal jobban meglehet húzni ennél.t72killer: Szerintem a 970 ára nem fog lényegesen esni a 390x megjelenésével, én csak akkor adnám el mikor már egyből veszed az újat, de ha február előtt nem jelenik meg, akkor a 980 ára marad ilyen magas pár hónapig.
-
t72killer
titán
válasz
csibuka85
üzenetére
Kíváncsi leszek, bár nekem a vision és a g-sync miatt nem opció az átállás a vörösökhöz (még a gainward-hoz se, amit linkeltél - sokmindent eltűrök a gépben, de azért ennyire ízlésficamos én se vagyok
).Főleg a fogyasztási adatok gyanúsak, az AMD mostanában semmi kiugrót nem tett az asztalra fogyasztás téren, a legújabb 285-es tangájuk - izé, Tongájuk - is olyan-amilyen.
-
Ombi5
őstag
Megint 169 brutto iponnal,miert ugralhat szerintetek ennyire az ara 2 nap alatt 3-szor?! Visszavitt,de hat ezek nem is cirioelnek......??
-
csibuka85
őstag
Úgy néz ki máris megelőzte a GTX 980 at sajnos

-
csibuka85
őstag
Új GTX 980 az iponban : [link]
-
csibuka85
őstag
-
TTomax
félisten
Rajta csak az segít amit írtam a monitorján nincs csak HDMI bemenet... és az amit írtam ez kimondottan erre javítás. A digital vibrance inkább a fakó TN panelokon segít,már ha a túlszaturált színek annak számítanak.

(#8935) iszilard
Értelmetlen szerintem 8xMSAA-val tesztelni,attól minden kifekszik,a látványon meg nem sokat dob...
-
-
FaTHI
őstag
Megjött a 93K-s Giga WF3-as 970-es karim. Lefutattam teszteket, 300Fps-fölött is csak annyi ciripelése van mint az eddigi bármelyik kártyámnak. Azt is úgy hallani ha le van véve a ház oldala, és oda bujok a gép mellé.
A teljesitménye brutális, Far Cry4- Nvidia opción 2x Msaa-val közel 60fps.
Naggyom durva kis kari.
Viszont a szinek kicsit fakónak tünnek. hogyan lehet ezt állitani hogy élénkebb legyen? -
Ombi5
őstag
GIGABYTE GV-N980G1 GAMING-4GD GTX980 4GB GDDR5 PCIE
iponnal 166 brutto volt 1 napig. Kisse fura ez az ar,nem?
-
blu79
addikt
Szia, ezek közül mindenképp MSI gaming 4g,nekem tegnap jött meg, egy R9 270X dc2t után, lenyűgöző a teljesítménye, mindemellett halk és hűvös és a design is az egyik legszebb ha nem a legszebb
, ciceregni mindegyiknél meg van az esély, az enyémet tesztek alatt hallottam mikor a fülemet melléraktam, ha nem tudok a cicergésről talán meg se hallom annyira halk. Játék alatt nem lehet hallani még annyit sem 
-
daveoff
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Holnap le tudom mérni, ha nincs más jelentkező...
Úgyis ki akartam próbálni hogy muzsikál a 980-al.A kimaxoltra mit értesz?
-
t72killer
titán
OFF: a Blizzardnál Black Friday sale van! Diablo3/kieg: 20/20$, Starcraft2/kieg: 10/10$, félárú mind2! ("Amcsi címmel" kell accountot regisztrálni, így a legolcsóbb).
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Mérne nekem valaki egy átlag FPS-t kimaxolt crysis 3 al a root of all evil pályán? Lehetőleg 980 assal, nem kell alap órajel jöhett szénnéhúzott eredmény is!
Köszönöm! -
vbbb
őstag
Üdv!
Palit referencia/dupla hűtős kártya vagy Zotac dupla ventis vagy MSI Frozr? Mindegyiknél számítani kell esetleges cicergésre? Egy hónap után végre valahára visszatérítik a garanciás kártyám árát és tudok venni újat.

Palit GTX 970 4GB GDDR5 DVI miniHDMI 3 DisplayPort PCI-E Graphics Card

Zotac GTX 970 4GB GDDR5 Dual DVI HDMI DisplayPort PCI-E Graphics Card

MSI GTX 970 GAMING Twin Frozr V 4GB GDDR5 Dual DVI HDMI DisplayPort PCI-E Graphics Card
-
HSM
félisten
Ha jól működik a driver, akkor adott ICC profil minden karin ugyanolyan képet ad.

Nekem se változott semmi most az AMD után Intel IGP-n.
Szerintem régebbi driveres anomáliákból vannak ezek a tévhitek. No, meg ami fontos, a windóz szereti nem működtetni az ICC profilt, nekem mindig piszkálgatni kell a beállításokat, meg kézzel windózos-kalibrálni egy profilt (valami feltűnően elrontottat szoktam kreálni, most pl. valami gusztustalan sárgászöldet), és csak azután alkalmazza a saját profilom, miután ezt megkreáltam, és beállítottam. De utána jó tesztelni, megy-e a profil. A régi monitoromon nem kellett, de a mostanin csak a sötét árnyalatok vannak kicsit korigálva, ezen nem látom egyből, megy-e.

-
brumi1024
veterán
Szerintem digitális kapcsolat esetén nincs jelentős különbség, de ha ennyire a pontosságra megyünk, akkor már ott bukik a dolog, hogy konstans környezeti fénynek kellene lennie a monitor körül. Már a nappali természetes és az esti lámpafény közti különbségek miatt nagyobb "hibát" generálsz. De ha belenézel a monitoros topikba ott is hasonló konklúzióra jutottak.
Kicsit erős a hülyeség megfogalmazás, valid indoklás nélkül.

-
ffodi
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Az ICC profil szerintem kvázi "univerzális". Az persze igaz, hogy vga csere után előfordulhat, illetve a monitor esetleges öregedése miatt néha újra kell kalibrálni.
brumi1024:
Köszi a cikket, ismertem már. Kicsit azért akadékoskodtam, mert van itthon koloriméterem és az NV berakása után kalibráltam egy gyorsat, és lényegében ugyan azt kaptam, mint a korábban AMD-re kalibrált profil esetén.

-
blu79
addikt
nekem ips panelem van gtx970 előtt r9 270x em volt , én nem látok semmi színváltozást, ennek is ugyanolyan színvilága van mint a 270x nek
-
Anubris
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Gondolom az a ICC színprofil amit küldenek csak ahhoz a kártyához jó, ezért is kérdezik meg mikor megveszed, hogy milyen vga-d van, azt mondjuk nem tudom, hogy egy NV cserénél mennyiben lesz más.
H1mpi esetleg megírhatnád, mert neked tudom, hogy először 780 Ti volt, és azóta már volt 970, most meg 980, a profil még működik amit adtak gurunál? -
B@dsector
aktív tag
Sziasztok! Időközben nekem is meglett tegnap előtt az EVGA 970 FTW kártyám, hamarosan én is megírom a tapasztalataimat róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- Fogyjunk le!
- Horgász topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fáradok mán'

pedig 2 órás prime 95 öt röhögve bírta 

Már ma megtették. Most 98k helyett 95k, tehát még mindig +1000Ft "kedvezménnyel". 

).
).