Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terrorista
senior tag
Némi vacillálás után maradtam végül NV vonalon és a régi Gigabyte GTX 670-emet lecseréltem egy MSI GTX 970 Gaming-re.
A 970 és 390 között ingáztam végül az a minimális plusz ami a 390-ben van nem győzött meg.. A magas hő és a nagyobb zaj nem tette vonzóvá a kártyát.

1440p-ben lesz használva és reméljük nem lesznek nagy gondok.
Viszont kellene valami teszt progi amivel gyorsan letesztelhetem minden oké a kártyával.
UI: Úgy tudtam jár a kártyához egy egérpad vagy tévedek?
-
SchumiBácsi
őstag
Igen ezt én is úgy gondolom hogy megoldható 1080 soron, de én 1200-ról lefele már nem akarok menni. 1440-soron meg már mások a feltételek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#33292 davidsone : Igen a kutatás során én is erre jutottam hogy 1440-re már "odabax" vga kell, míg 1200-on beéri kevesebbel is... Akkor kapok agyvérzést különben ha meglesz a monitor is és végül majd előállnak egy 1200soros 120-160Hz variánssal, márpedig ha meglesz a 980Ti nemártana mihamarabb a monitorcsere se, mert elég drága malmozás van addig

Egyébként elképzelhető hogy az árak januárra megszelídülnek kicsit?
-
BoB
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Nekem a 970 tökéletes 1080p 120hz-re.
-
davidsone
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
ha ez az igényed 980Ti mert a 980 is elhasalna szerintem...
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
davidsone
üzenetére
A 970 is megfelelne, de az a problémája hogy amint lehet 120Hz-re váltanék és ott tuti elhasalna azokban a játékokban is amik már most megvannak. A vadiúj játékok nem téma, mert gyakorlatilag a Far Cry széria az amit hajlandó vagyok szinte azonnal bevásárolni. Így a fejlesztés célja elsősorban az, hogy a meglévő számomra jó játékok meginduljanak 100-120fps környékén, nem ilyen 60-al poroszkálni. Ahhoz meg nagy erő kell
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TTomax
félisten
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Mivel voltgae lock van így nem sok értelme a custom pcbnek...mindkét cég kinyírta a custom piacot mert az jelenleg kimerül a hűtés minőségében.
-
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Hány bőrt tudnak még lehúzni a maxwell-ről.

-
blu79
addikt
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ez igen, és +1 , ha hamarabb kijön kiprobáltam volna

-
Grafirka
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ha valoban nem haladja meg az 50C jatek alatt akkor az ugyes. Kivancsi vagyok milyen arban lesz elerheto.
-
#Morcosmedve
veterán
eVGA GTX970 Hybrid.
Remélem ez tendencia lesz a jövőben, hogy ne kelljen zajos custom hűtő. Csak custom PCB-vel kellene, mint a Waterforce. -
davidsone
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Szerintem nem. Rengeteg hulladék jön ki és ezért költsön az ember 240kát vga-ra?! bőven jó egy 970 v ahogy javasolták egy jólárasított használt 980, felesleges kibaszni az ablakon azt a több mint 100rongyot...
ez persze az én véleményem
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
davidsone
üzenetére
A 980Ti megéri a 240k-t? Érdekes hogy most az arany is annyi mint a "sima"...
De ez a köcsög 120Hz szopat továbbra is, mert 1200 soron talán a 970/980-al is lehetne próbálkozni, de ha meg nem lesz és később 1440 sor jön akkor még a 980Ti is meghal az újabb játékokban...
Többieknek is köszi!
-
blu79
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Szia, én az aprórol néznék 980-at
-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
nem az offon múlik, minenhova fontos árat írsz, ami zavaró, akárhogy nézzük ez itt egy magyar fórum
-
davidsone
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
teljesítményben mérve a 970-hez képest nem éri meg ez TÉNY. de ha valaki úgy boldogabb h 980 dübörög a gépében ráadásul "vizes" azt is megértem

én úgy vagyok boldog ha minél olcsóbban jutok hozzá mint a jelenlegi kitudja hány gazdás garitlan homeless oem 970wf3-hoz ami fele annyiba SE kerül
mint a Te csillivilli extra hybrid 980ad

-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
drága zk, ha már itt forintos árról beszélünk, tedd már meg hogy te nem fontban írod be az áraidat

-
davidsone
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
egy árva darab 980 sem ér meg 168pénzt
akkor már 970... szerintem -
SchumiBácsi
őstag
Üdv all! Némi vásárlási tanács kellene VGA ügyben mert ez fejlesztési szituáció lassan már a kellemetlenség határát súrolja

Eredeti terv szerint ebbe a PC-be (adatlap) 980Ti került volna és elegendőnek bizonyult volna akkor is ha 1-2év múlva az alapokat is teljesen kicserélem. Volt egy 120Hz-es terv is de egyelőre a nekem megfelelő panel 2K verzióban létezik, emiatt úgy találtam hogy enyhe túlzással "csak" további 3" képátlót nyerek több mint félmillióért de sebességet nem. 1080 ne adjisten 1200 soron se híre se hamva a 120Hz körüli IPS-eknek, marad tehát a 60Hz 1200 soron. Ehhez csaknem elég a 770 is de adódik egy két játék ahol nem.
Ilyen körülményre a 980-at találom ideálisnak, de elég horror áron mérik néha. Most viszont 168k körüli, miközben a 980Ti 240k... sztetek a 980 megéri most az árát a 980Ti ellenében figyelembe véve a jelentős teljesítménykülönbséget közöttük? Előköszi!
-
davidsone
addikt
válasz
kristof123
üzenetére
még annyi h elvileg úgy a legfaszább ha 2X 3X 4X-re állítod de én pl 2,25nél sem láttam semmi elmosódást v ilyesmit de azért egészeket pipálgattam

-
davidsone
addikt
válasz
kristof123
üzenetére
mire tolod ki? Mert nálam ips-en megy plazmán nem...
-
kristof123
őstag
Próbálta már valaki a DSR-t (Dynamic Super Resolution)? Ki szeretném próbálni, de nem tudtam működésre bírni, van valami trükkje?
Üdv,
K. -
válasz
Meghivott
üzenetére
Jövőre és utána érkező játékokban már nem valószínű.
Igen talán az AA kikapcsolása segít majd, de ez sem garantál már semmit.
(#33262) Meghivott
A PC játék már csak ilyen... ha valaki mindig a csúcsot akarja grafikában vagy ahhoz nagyon közel, annak 1-2 évente cserélni kell... méghozzá egyre drágábban sajnos (szép lassan 50-100 dollárokkal megy fel az átlagár, + nálunk még az erősödő dollár is betesz/tett, főleg ha így folytatódik).
Ráadásul jövőre majd minden kártyán 8GB ram fog csücsülni, valószínűleg erre fognak célozni a játékok készítői is már. -
-
bombibmw
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
Nem tudom, ki hogy van vele, de én akkor már Z-s lapot és 4690k-t vennék.

Tudom, hogy hűtő is kell rá, meg azt is, hogy valaki szerint egy non k-s CPU is elég bőven...
Szóval, hűtőből elég a gyári is egy darabig játékkal, aztán lehet majd venni hűtőt is, ami sokáig meg is maradhat, de akár le is lehet majd cserélni.(#33259) Meghivott:
Nincs.
(#33261) blu79:
Tehát olyan lesz, mint az egyel későbbi generáció.
-
Meghivott
addikt
Vállalkozik valaki olyan jóslásra, hogy a gtx970 fullhd felbontasban ultra-very high szintet még meddig bírja? 2016. és 2017. évet?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Tudom ez nem pontosan témascentrikus kérdés, de mennyire odabaszós lenne a változás?
i7 2600+GTX 770 >>> i7 4790 + MSI GTX 970 GAMING 4G
-
G viktor
tag
Mostanába fogok venni egy gtx 970-et.
Egy seasonic 420-as táp elbírja?
-
Eletke
csendes tag
Köszönöm mindenki válaszát! Tehát ha jól értem: ha a külcsíny számít és biztosabb tunning, csendes hűtéssel, akkor MSI. Mondjuk én nem akarok vizet facsarni (megizzasztani) a kártyámból, ezért választottam az ssc-t.
60fokig ugyebár nincs hangja, ami nagyon fontos és ezért száműztem a 970G1-et a gépemből. Játékok alatt viszont nem a hangját figyelem, illetve szükséges rosszként akkor elfogadom. Bár sokkal nem hangosabb az SSC, mint a G1 volt. Alapon hagyva (máshogy én nem használom) az SSC 1392MHz-ig boost-ol föl és ezt tudja:http://www.3dmark.com/3dm/9434591
-
castiels
addikt
Létezik hogy egy G1 es Aqua garis kártyára csak 2 év garit adott az Aqua?
-
blu79
addikt
válasz
Eletke
üzenetére
Szia, nekem volt Msi 970 Gamingem , nagyon tetszett nagyon jó kártya , nagyon jól sikerült az Msi-nek ez a Twin Frozt V hűtés ami a 970-en van, szerintem a legszebb kinézetre (gamer gépekbe kiváló [link],[link] ) , a leghalkabb talán (halkabb mint az Asus StriX) , hűvös, én közel 1 évig használtam és ez idő alatt max amit láttam az 68 fok volt ([link],[link]), de ritkán érte el ez a hőfokot átlag 65 szokott lenni nyáron, tuningban rettenetesen jól ment, és mikor én vettem talán a lególcsobbak közt volt, papíron lehet hogy az ssc jobb de a gyakorlatban az Msi 970 Gaminget nehéz legyőzni
-
balint107
aktív tag
válasz
Eletke
üzenetére
Nekem alapból 1342 mhz-re megy az MSI 970-em. Ha a kártya csendben van, és a hőmérséklet is megmarad jobbára 75 fok alatt nyáron is, szerintem jó vételnek számít. Opcionális előnye nem nagyon van az MSI-nek a giga WF3-hoz képest, ami nekem 60-62 fok volt. Maximum annyi, hogy ha műsszer pontossággal akarjuk kimutatni, akkor talán az MSI ventijei picit halkabbak. Nálam 65-70 fok az MSI ez rosszabb, mint a giganak volt, de van, aki meg olyat fog ki msi-ből is, hogy nem melegszik ennyire sem. Viszont az MSI nekem jobban tetszik most a 970-980-as dizájnra gondolok. EVGA küllemre nagyon nem tetszik, ezért nem vennék én mondjuk EVGA-t. De ez csak szubjektív.
-
Eletke
csendes tag
válasz
bombibmw
üzenetére
Oké ezt értem, de elhangzott az az állítás, hogy az msi best buy. A műszaki adatok viszont ennek ellent mondanak. Speciel nekem sem ciripel az ssc-m, játék közben pedig nem a hangját figyelem. (Bár nem bántóan hangosabb, mint a 970 g1-em volt játék közben.) 60fokig ennek (ssc) sem kapcsolnak be a ventilátorai, mint az msi-nek. Szóval csak arra lennék kíváncsi, mégis miért favorit az msi(1279MHz boost) az evga (1342MHz boost) ssc-vel szemben?
-
Petie
veterán
üdv
tegnap végre beszereltem az Msi-met
eddig csak a fallout4et néztem meg, ultrán röccenés nélkül ment. r9 270x top-pal voltak gondjaim. sokszor akadt már, nem bírta a 2gb-os kártya.
ciripelést még nem tapasztaltam, bár fejhallgatóval játszom. majd figyelem. -
trufa12
addikt
Amúgy meg jok lesznek ezek a kartyak is.. csak varni kell jatekoknal a patchekre ha akarjak akkor optimalizaljak...
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Még mindig a MSI GTX 970 GAMING G4 a best buy 970-es kártya?
-
kovsol
titán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Azért közép kategória, mert az alján van?

970/980 pedig nyugodtan hívható jelenlegi felállás szerint közép kategóriának, max az árazása megtévesztő. -
balint107
aktív tag
válasz
Rasiel
üzenetére
Éppen ezért tartom nem célravezetőnek azt, hogy 3 évre venni egy videokártyát. Régebben én sem voltam "csúcs" kategória. Kb 2 éve még GTX 650-em volt. Aztán lett GTX 660-om, 670-em, 770-em, 970-em. Mindig egy picit ráfizettem. Persze kezdetben még nem volt nálam kiforrott ez az egész, még nem tudtam mit akarok
... Meg nálam ott van, hogy szeretem is kipróbálni különféle karikat. De ha opcionális akarok lenni, akkor azt csinálom (nám), hogy mindig megvárom a lehetőséget, mikor még jó árban lehet eladni a régit, és kis ráfizetéssel venni újat. Annak nincs értelme, hogy várjak 3 évet, és a drágán megvett kártyát aprópénzért adjam majd tovább, és addig is kössem a kompromisszumokat játékok terén. Vagy kisebb különbözettel megtartani a színvonalat. Kb most a pascal 70-es kártyára lesz valószínű érdemes váltani majd ráfizetéssel a 970 után. Nem hiszem, hogy olyan észveszejtő ára lenne, hogy ne lehetne aránylag jól kijönni egy ilyen cseréből. 980Ti-t én nem vennék a helyedben, hanem megvárnám mint tud a pascal. Mert ahogy a 780Ti-t is hozta a 970 OC úgy ez most is könnyen meglehet. És akkor a 980Ti már egy hatalmas ár-érték bukta lesz.
Persze ez nem biztos, de mindenképp érdemes várni. -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
balint107
üzenetére
Papíron kicsi a különbség, de gyakorlatban, azért több van a 970 és a 980 között. 15-20%-ról beszélhetünk. Azért az nem olyan kicsi szerintem, de az más, hogy engem mondjuk nem izgat személy szerint, hogy 70 vagy 78-82 FPS-em van valamiben. Ettől ennyi pénzért a 970 zseniális és reméljük, hogy az is marad egy darabig.
https://www.youtube.com/watch?v=eqNrCkgxf94
Ez FHD-ben ki van maxolva az általad kívánt módon. Nincs meg a 60 FPS. Ennyit tud a mai számítástechnika jelen állás szerint. Ezek után még jó, hogy 970-en "kötök" kompromisszumot.
-
Rasiel
senior tag
válasz
balint107
üzenetére
Az FC4-et anno én is Godrays OFF-al játszottam.
Sokszor olvasom itt-ott, hogy ez meg az valakinél maxon/kimaxolva megy. Ezt is helyén kell kezelni, mert nem mindegy pl. milyen felbontáson, milyen látványjavítókat használva igaz ez az állítás.
Motion Blurt én is ki szoktam kapcsolni, nem hiányzik. Ellenben a Depth of Field effektekkel nekem nincs bajom, persze ez akkor igaz, ha normálisan meg van csinálva.
A készítők, fejlesztők tesznek azért, hogy ne legyen gondtalan életed. Ezért is írtam azt, az előző hsz-emben, hogy sűrűn a zsebedbe kell nyúlnod, ha ilyen - magasnak mondható - igényeid vannak."És nem azért mert a hardver gyenge lenne, szerintem ez erősen szándékolt, hogy éppen csak fél 1 évig legyen a csúcs kártya is csúcs kártya, utána már jöjjenek a kompromisszumok, és vehesd az újabbat, vagy barátkozz meg velük."
Én az utóbbi csoportba sorolom magam, tehát, aki inkább megbarátkozik a kompromisszumokkal, persze normális kereteken belül, azaz, ha "egészséges" kompromisszumról van szó.Direkt nem úgy írtam, hogy mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ha ekkorák az igényeid. Mert, jól írod, meg lehet oldani úgy is, ahogy te csinálod a kártyaváltást. Javarészt én 2-2,5 év után szoktam VGA-t cserélni. A jelenlegi valamivel több, mint 2 éve nálam van, így jövőre esedékes is lesz a csere, de ez sok mindentől függ még.
Vegyük pl. az én esetemet: úgy látom, hogy a 780-at egy 980Ti-re lenne érdemes lecserélnem. Ez az, ami számomra jelentős sebességnövekedést tudna hozni. (Nem kapkodok, mert jelenleg a 780 is elegendő nekem, illetve szeretném megvárni a köv. évben megjelenő Pascalt). Általában - sőt, szinte mindig - a hardver cuccaimat közeli ismerősöknek, bátyámnak szoktam továbbadni (már, ha érdekli őket), természetesen pár ezressel olcsóbban, baráti áron. Feltehetném őket HA-ra is drágábban, de jobban érzem magam, ha megfelelő helyre kerülnek, illetve ha már érdekli őket, nem fogom az orruk elől eladni valaki másnak, stb. Tehát nem kukába szoktam őket dobni.
Ha a fentebb említett dolgokat figyelembe vesszük, valamint az árakat, és emellett újonnan, webshopban akarom megvenni a 980Ti-t, akkor számomra már mélyen zsebbe nyúlós a téma. Persze ez is kinek mi.
Egy szó, mint száz, nem vitázni akarok/akartam, meg teleoffolni a topikot, csak nekem ez a véleményem az egészről.

-
balint107
aktív tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
És mi akkor a közép?
Az is kimerül 1 kártyában, mint a felső közép, és felső?
Főként, hogy kevés olyan kártya van a környéken, ami között olyan kis különbség van, mint a GTX 980 és 970 között. A 780 pl nagyobb különbség. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
balint107
aktív tag
válasz
nagy.matyika
üzenetére
110 ezer forintért szépen is nézne ki. Egyébként ez szerintem felső kategória. Főleg, ha a nem sokkal erősebb GTX 980-at is belevesszük. Árban és számozásban is. Az, hogy van 980 TI meg Titan X is az egy dolog.
Az a csúcs. -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
balint107
üzenetére
Igen, csak az utóbbi valamiféle komplexus, ami igen sokba kerül. Ezt az igényt pedig az elmúlt 5-7 évben mindig elég rendesen meg kellett fizetni, hogy teljesüljön. Ezen egyébként nem kell meglepődni, mert az élet más területén is így van. Neked ez az igényed, de akkor gondolkozz reálisan, mert az nem reális, hogy a felső közép kategóriát szidod, azért mert nem tudja azt, mint az aktuális top.
A 970 marha jó kártya. 110-120 ezer forintért már egy éve kivétel nélkül alkalmas arra, hogy 60+ FPS-el futtassak bármit, egy két haszontalan effekt kikapcsolásával vagy mérséklésével, ami nálam nem egyenlő a kompromisszummal. Majd akkor lesz kompromisszum, ha már mediumra le kell venni valamit.
-
balint107
aktív tag
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Szerintem ez csak nézőpont kérdése. Van, akinek elég az is, hogy fusson a játék. Van, akinek medium-high szint számít megfelelőnek. Van, aki azt szereti, ha maxra tudja tenni a legtöbb dolgot, pár beállítás kivételével, és van, aki csak akkor nyugszik meg, ha mindent teljesen fel tud húzni. Ettől függetlenül az állítás, hogy mindent visz maxon, akkor igaz, ha tényleg minden maxon van. Az Ultra vagy Very High nem jelentik azt önmagában, hogy minden maxon van.

-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
balint107
üzenetére
Pontosan Raisel kollégának van igaza. Van egy csomó olyan effekt, ami látványban minimálisan tesz hozzá, viszont olyan erőforrás igényes, hogy csak na. Mindig van egy aranyközépút. Úgy gondolom, hogyha mindent maxon szeretnél játszani, akkor félévente le kell váltanod a kártyádat. Ha tudsz úgy élni, hogy nem fut "maxon", de képileg továbbra is tökéletes élményt kapsz, akkor jó lesz az még. Én egy éve használom a 970-et. Nem érzem úgy, hogy bármi kompromisszumot kellett kötnöm, mert eddig se az volt a fétisem, hogy "maxon" menjen minden.
Azt meg tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi programozási lehetőségek mellett így avulnak bizonyos hardverelemek. Remélhetőleg a DX12 hoz némi változást, mert konzol fronton már így is nagyon komoly gondok vannak.
-
BullZeye
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Több hátránya van SLInek mint előnye, de ezt sztem te is tudod.
-
balint107
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nem vészes még a 7970@R9 280X/ GTX 680 GTX 770 sem. Ár értékben nagyon megérik az árukat. Viszont, amint közeledünk a felsőkategóriához és elhagyjuk a 100 ezres kategóriát. Már 10% teljesítmény növekedésért is busás árat kell fizetnünk. Lásd GTX 970 és GTX 980. A kettő között annyi van árban, mint egy használt GTX 680 vagy HD 7970. Teljesítményben meg lósz*r. A m*cskos konzolokra bezzeg annyira odafigyelnek, hogy a f*s hardver, ami bennük van még jó 6-7 évig legyen megfelelően támogatva, hogy el tudják adni a sz*rjaikat. Jól ki van ez találva kérem. Így mondhatják azt, hogy konzolok előnye, hogy nem kell fejleszteni. 20K rá egy játék, de így is beveszik, mert ellenkező esetben a Pc-nél meg generálják a folytonos hardver szükségletet. És ott tartunk, hogy egy korrekt kártyáért, mint a GTX 980Ti 200X ezret kérnek. A GTX 980-al már nem is elég minden szempontból mindenre.
-
-
trufa12
addikt
Kiváló példa a dolgokra hogy intel igpvel is lehet ma már játszani 1-2 eves jatekokat... nah most ott a 7970 is jo mai napig.. en azt mondom mikor jon egy uj generacio szandekosan driveresen butitjak az elozot aztan kesobb amikor mind1 ugyan ugy hasznalhato tovabb a regebbi is.. legjobb pelda a 7970 sok volt pont ezert mert bedoltem ennek a modszernek ha az elsot x eve nem kezdem cserelni sok penzt meg sporoltam volna... (mobilrol irok sry)
-
balint107
aktív tag
válasz
Rasiel
üzenetére
A kompromisszum, az kompromisszum. Jó, hogy említed azt az effektet épp azt kellett kikapcsolnom most a FC4-ben 2X MSAA mellett, hogy jobbára meglegyen a FiX 60 fps. Ha valamit ki kell kapcsolni, a sebesség érdekében az már kompromisszum, ha minimális is. És már is nem igaz az az állítás, hogy kimaxolva viszi a játékot fix 60-al. Egyébként vannak olyan effektek, amit szánt szándékkal kapcsolok ki, mert egyszerűen nem szeretem. Ilyen a mozgás elmosódás, vagy a DOF effekt. Igazából akár viszi fix 60-al egy adott játékot a kártya maxon, akár nem, azt érzi az ember, ha viszi is, lehet a következő játékot nem fogja. Mint egy állandó frusztráció.
És nem azért mert a hardver gyenge lenne, szerintem ez erősen szándékolt, hogy éppen csak fél 1 évig legyen a csúcs kártya is csúcs kártya, utána már jöjjenek a kompromisszumok, és vehesd az újabbat, vagy barátkozz meg velük. Hülye aki elhiszi, hogy a PC eszközök a "technika" gyors fejlődése miatt avulnak el. Ami az utóbbi 8 évbe egyre kisebb ütemű volt, tekintve a grafikát.
Az a gyakran mélyen a zsebedbe kell nyúlni dolgot sosem fogom megérteni. Olyan embertől meg végképp nem, aki Prohardver/Hardveraprón van fent ki tudja mennyi ideje már. Lehet, hogy te úgy szoktál kártyát venni, hogy a régit dobod a kukába és veszed az újat, de én általában eladom a korábbit és veszek egy jobbat, használtan, vagy ritkább esetben újonan, amint van rá egy kis kiegészítő pénzem.

-
h1mpi
félisten
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Az csak attól függ mennyi FPS kell. Ha 60, akkor nem. Ha 100 körül akkor igen

-
blu79
addikt
Véleményem szerint, az élsimítás lejebbvételével, kikapcsolásával nyerhető a legtöbb fps, míg a többi csúszka mehet ultrán a legtöbb játékban, így a 970/980 elég lehet egy jó ideig.
-
Rasiel
senior tag
válasz
balint107
üzenetére
Ezzel az a gond, ha ilyen igényeid vannak, akkor sűrűn a zsebedbe kell majd nyúlnod, mert ezek szerint a 970 sem lesz sokáig elég neked. Az MSAA a recés élek teljes eltűntetésére legtöbb esetben nem nyújt megoldást, emellett meg eszi a GPU-t nem kis mértékben, valamint a VRAM-ot is. Valamivel jobb megoldást nyújt a DSR, ugyanakkor ide is kell VGA rendesen. Több játékban vannak olyan opciók, amelyek kikapcsolásával jelentős FPS növekedést lehet elérni és képminőség szinte egyáltalán nem lesz rosszabb (hogy csak egy friss címet említsek: lásd pl. Fallout 4 God rays effekt). El kell ismerni, már ez is kompromisszum, de pl. abszolút nincs értelme ilyenek miatt több száz ezreket kiadni egy kártyáért. Ha így állunk hozzá, akkor már 1080p-ben egy 970/980-al is kompromisszumot kell kötni, főként, ha a fix 60 FPS a cél.
Ez az én véleményem. Persze nem vagyunk egyformák, az igényeink eltérőek is lehetnek.
-
Werkly
addikt
Mit érdemes választani driver föltelepítésekor? 3D meg experience lényeges? Kösz!
-
balint107
aktív tag
válasz
trufa12
üzenetére
Arra szerintem elég a 980. Jobbára a 970 is. Én is van, hogy felnyomon a 970-et 1500 mhz-re. Ad egy kis pluszt, de ha valamiért be akar zuhanni az fps 60 alá, akkor így is megteszi. Főleg GTA V vidéki rész, vagy a Vanishing of Eathen Carter redux-nál. Persze ettől függetlenül a játékok nagy részét tökéletesen viszi. A BF Hardline-t különösen.
-
trufa12
addikt
válasz
balint107
üzenetére
az a legkevesebb én attól tudok rosszul lenni , hogy mikor egy egyébként kerek v görbe, gömbölyded objektumot látni vélek és nincs normálisan kidolgozva... 2015-ben sem ... az a szörnyű de arról nem a vga-tehet ...
nah mind1 ha 60fps fhd nekem jó a 2x msaa is ... viszi a játékokat a 980 akkor rendben van, nah meg úgyis rá csapok egy adag OC-t .
januárba majd kiderül..
most érkezik majd a 4690k , meg silent base 800 as ház (bár itt teljesítménybe nyújtott szerepe ennek nem lesz ) januárba meg vga,cpu játék vízhűtés, és egyéb esztétikai kellékek -
balint107
aktív tag
válasz
trufa12
üzenetére
Attól függ mi a kompromisszum. Nekem már az is kompromisszum, ha egy játéknál csak FXAA-t vagy 2XMSAA-t tudok benyomni 1080P-ben maxon. És így bizony van a GTX 970-emmel is kompromisszum és szerintem lenne GTX 980-al is, még régebbi játékoknál is (Crysis 3, TR 2013, GTA V meg ez az). Senki ne mondja, hogy az FHD helyettesíti az élsimítást, mert ez nem igaz. FHD-ben nekem sokszor csak 8X MSAA-val mondható tisztának a kép, pedig csak 22 colos monitorom van. Rosszul vagyok, mikor látom, hogy a grafika szép lenne, de mégis mosódnak az élek, ha nincs megfelelő élsimítás. Ha így megvan a 60 fps, akkor azt mondom nincs kompromisszum. Ez alatt nekem minden annak számít. És ehhez kb egy 980Ti kell sajnos FHD-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- További aktív témák...
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan B / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Creality HALOT ONE gyantás nyomtató
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

akkor már 970... szerintem

Főként, hogy kevés olyan kártya van a környéken, ami között olyan kis különbség van, mint a GTX 980 és 970 között. A 780 pl nagyobb különbség.