Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ati888
senior tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én nagyon sokáig variáltam, hogy 390 vagy 970-et vegyem, mert az ATI kicsit jobban teljesített teszteken. Végül jól döntöttem, mert a 970 tuninggal biztos, hogy már jobb a 390-esnél, és 70 fok alatt, 40% ventifordulattal teljesen halk. A 390 meg ahogy olvasom nagyon hangos és nagyon meleg, szóval a tuning kevésbé mehet ott. Az nvidia játékok meg már csak plusz.
Ati
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Most lesz egy éves a kártyám január 5-én. 2-3 napja előjött egy nagyon halk sípolás ami alapjáraton hallható (illetve folyamatosan de van hogy 1-1 másodpercre abbahagyja), terhelve csendbe van. Lehet tenni hogy megszűnjön? Esetleg lehet gariztatni emiatt (Ipon)? 970 G1-ről van szó.
Köszi a segítséget!
-
Grafirka
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Valoszinu , hogy az elejen csomagoltak a jobb chippeket , hogy minel nagyobb elonybe keruljenek , most meg mar nincs szukseguk a legtuningolhatobb cimre.
-
Andor22
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Grat a kártyához
Nekem is elnyerte a tetszésemet az Msi 970 gaming
-
DudeHUN
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Csak eljutottunk ide
Gameren is ajánlottuk már az elején hogy MSI-t vegyél ha már cseréled a 290-et 
-
Reggie0
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
No igen, a WoT hirhed rola, hogy nv-vel jobban fut.
-
GeneraL_XTX
veterán
Hát ez van, nem azon a -50mhz en fog múlni ha valami nem fut jól

Mindenesetre így a nap vègère azt kell mondjam règ nem voltam ennyire megelègedve egy VGA-val mint az MSI 970-el.....mèg mindig hihetetlen èlmèny rànèzni a 65-66fokos GPU hôfokokra ès nem hallani a házból a vga hangját így az MSI 390 után.
A Fallout4 et èn akkor hagytam abba amikor 390-en harc közben egy nagyobb területen 30alá csökkent az fps-em. 970-el ugyanott tökèletesen folyamatos èlmènyt kaptam, az Afterburner is vègre normálisan mûködik (amd-nèl minden ùjraindításnál elfelejtette a beállításokat akármit is csináltam) a WoT is látványosan jobban fut vele

-
blu79
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
- ezt észrevettem én is, aki korábban vásárólt a maxwell szériából azok mintha tuningosabbak lennénnek mint a mostaniak

-
Grave_444
nagyúr
Először nyisd meg a gpu-z programot.
Ott látod a gpu, memória, boost órajeleket.
Jobb oldalt van egy kérdőjel, katt rá. Elindul egy kis ablakban az a valami, ami terheli a kártyát.
Közben sensor fül alatt látod a gpu, memória órajelet. Ebbe már benne van a turbo a gpu-n.
Ha úgy tuningolod, ahogy írtam 1500MHz lesz a gpu órajel. Memória pedig 1950-2000MHz, ez fix érték nincs boost.Remélem valamennyire érthető.
-
SAMG3
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ezek az 1500/2000 pontosan mit jelentenek? Egyáltalán nem értek a dologhoz, de szeretnék többet tudni ezekről a "tuningokról" meg mindenről ami kapcsolatos a vgakkal stb. Esetleg van valahol ezekről leírás? Vagy ha valaki magyaráz annak is örülök

-
-
Grafirka
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ezt a reszet ( mamrint a tuningot ) nem probaltam az MSI 970 en mert kolcson kartya volt

Egy nagyon tuningbarat peldanynak kb meddig "illik" birni ? -
-
Meghivott
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
MSI, gondolom
-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
mi a tököm ezen érvet ellenérvet keresni? fogod letöltöd, használod petikém

Meghívott: hányszor kérdezed meg még hogy milyen VGA-t ajánlunk neked? 10x le lett írva, hogy MSI, Giga tökéletes... be is linkeltél egy MSIt hogy ez jó lesz? mondtuk, hogy igen, tökéletes (halk, erős, stb, mi kell még?!), szóval tényleg nem értem ezek után a Palit hogy jön szóba

-
-
Meghivott
addikt
980 esetén a Palit jó választás lehet?
-
he7edik.
addikt
Mivel monitorozzátok a teljes rendszert játékok alatt?
-
-
laci12234
tag
sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy melyik legyen
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5682#kfhttp://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5681#kf
nem tudom melyik éri meg jobban :/
az egyik 124ezer a másik 176 körül megéri a drágábbat venni vagy még felesleges ??
-
Grave_444
nagyúr
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Nem fogok vitatkozni veled, egy szóval nem mondtam a feszültség állítást.
Ha már itt tartunk neked kéne megadni a tiszteletet a magasabb rangúaknak. -
blu79
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Szia, 1450 is jó, az a +50mhz ide vagy oda... lásd az én MátriX -om sem egy nagy tuningos, de tetszik ahogy teljesít. Egyébként a memóriák mennek 8000-et?
Érdekes hogy az Asus Gpu Tweak programjában max 8200 ig engedi húzni a memóriát a MatriX-nak , dehát nem az a max amit bírnak, járattam én már azokat 8400 on is, de 24/7 marad a 8200Mhz, egyszer majd kitesztelem hol a vége
Amúgy Msi AB-t használok tuningra, ott engedi a magasabb órajelet is -
Racecam
nagyúr
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Mégis mitől halna be a memória, vagy egyébként bármi más (tudjuk, hogy a GPU nem fog, mert van védelem), ha nem emel feszt?
Legfeljebb nem fog menni azon az órajelen...
És ugyebár fesz emelésről szó sem volt, ha jól emlékszem...Maradjunk annyiban, hogy itt egyelőre te vagy az aki kioktató stílusban (ugye nem kívánod, hogy idézzek?) kiröhögte a fórumtársát...
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Nem gondolom, hogy okoskodásnak számít az, hogyha nem értek egyet a véleményeddel. Pont ez a szép a fórumozásban, hogy mindenki elmondhatja a saját gondolatát, de ez azért némi felelősséggel jár.
Az, hogy van itt pár kártya, ami tudta az 1500/8000-ret nem azt jelenti, hogy az összes kivétel nélkül tudni fogja. Nem véletlen, hogy óvva intenek tuningolásnál attól, hogy hasaljunk be egy értéket, aztán, ha nem jó haladjunk lefele. Gondolom, hogyha szerencsétlen embernek a nyolcezrezéstől meghal a memóriája, akkor nem te leszel az aki azt mondja, hogy tévedtem, ésszel kellett volna neki állni. Hogy konkrét legyek az én G1-emen pl Elpida memóriák vannak, már 7500-on se stabil. Persze tudom nem törvényszerű, hogy tönkre menjen a kártya egy ballövéstől, de bekövetkezhet, volt már rá példa, ezért kell szép fokozatosan "tuningolni".
Egyébként nem hiszem, hogy bántottalak, vagy tiszteletlen lettem volna veled, úgyhogy nem sértődnék meg, hogyha megpróbálnál normális stílusban diskurálni, nem pedig úgy, ahogy éppen kiköhögöd magadból, mert nem vagyok a játszópajtásod.
-
h1mpi
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Átveszem 90-be

-
Grave_444
nagyúr
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Jobban jársz ha nem okoskodsz.

-
Meghivott
addikt
Akkor ez az ajánlott GTX970?
MSIGTX970 -
Grafirka
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Grat a kartyahoz !
Hasznaltam MSI970 gaminget par napig, es ha netalan ismet 970 mellett dontok biztos hogy MSI lesz
pont a hutese miatt. -
GeneraL_XTX
veterán
Hát alapfeszes tuning nem túl "acélos" 1485mhz-en van a vége a GPU-nak, ez a Gigával összevetve nem az igazi, olyan kis átlagos.
DE: a hűtéséről csak ömlengeni tudok, az még a Gigánál is jobb és halkabb, az MSI 390-hez képest meg más dimenzió.
Tuning mellett meg se közelíti a GPU hőmérséklete a 70fokot, a venti 50%-on "pörög" de ez az 50% a 390-nél már zajjal járt, itt ki se hallatszik a gépből

-
JegesEmber20
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
AfterBurner 4.2.0, nV 359.06, GPU-Z 0.8.6?
-
blu79
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ugye , ugye
Gratt hozzá, tehát jó választásnak bizonyult -
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Átlag alatti inkább
-
GeneraL_XTX
veterán
No tegnap megjött az MSI 970-em nemrèg pakoltam be a gèpbe.
Elsô ránèzèsre tök ugyanaz mint az MSI 390 csak kevèsbè nagy a hûtès rajta saccra kb fele akkora. Kicsit rosszul èrintett a backplate hiànya is, èn nem is gondoltam volna hogy ezen nem lesz....

Viszont amiert cserèltem az úgy nèz ki hogy teljesült.... Alapon 1440p-ben teljesen hangtalan a kàrtya a GPU meg max 64-65fokos

nem tûnik cicergôs pèldánynak lehet ebbôl jót fogtam ki (kopp kopp)
Mindjárt megnèzem mit megy tuningban Asic 64,4% ez elèg kis átlagos....
-
Racecam
nagyúr
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Nem tudom, mi volt ezzel a gondod, nem recept volt, hanem pontosan leírta, hogy mit csináljon.
Egy ~max beállításból jött visszafelé, amennyiben nem működik...
Írhatta volna fordítva is alulról felfelé, de mivel vannak általános tapasztalatok a GPU-val ezért ez gyorsabb, ha úgy tetszik. -
h1mpi
félisten
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Hogyne lenne... Ha nem értesz a tuninghoz, azért az nem azt jelenti, hogy más se...
tökéletesen leírta mit kell csinálni egy vga kiteszteléséhez. -
Grave_444
nagyúr
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Nem. Miért?
-
zeee
senior tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Engem is hajt ez a gondolat. Mire elfogadható ára lesz, az a megjelenés után talán egy év. És ami elfogadható árban lesz, én még akkor is vígan elleszek a Ti-al.
Ezek között mi a különbség? Az utolsóról még nem találtam semmi leírást.
MSI GTX 980Ti GAMING 6G GOLDEN GTX980Ti 6GB
MSI GTX980TI GAMING 6G GTX 980TI 6GB
MSI GTX 980TI 6GD5 V1 GTX980Ti 6GB GDDR5
MSI GTX 980TI 6GD5T OC GTX980Ti 6GB
-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
a Swif2vel szarabb lesz az eredményed, az a venti egy kaka az AF140hez képest
-
blu79
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Szia, a Giga 980 Waterforce-ban CoolerMaster hűtő van, és lehet ez vagy ez is cicereghet, mert kezdetekben a FuryX-nél is hasonló probléma volt, és hamar olvosolták újabb CoolerMaster hűtővel ami már nem zajongott

-
- = Zk = -
félisten
de cukker

a Waterforce 980 olyan keményen cicereg, komolyan olyan hangja van mint egy hegesztőtrafónak, mikor odaragad a pálca....

am nem zavar... nem sűrűn lépek a sokezer FPS balhébahűtés:
ugye 120mm-es a radi+a CM venti... ezt lecseréltem a régi Corsair AF140-re.... szép és jó, de ez csak 1400RPM-et tud... nem hangos, FC4 alatt így is 45-50fokos OCG2 szerint.... lehet kipróbálok egy Swif2-120-as ventit is.. meglesem... de az nem idén lesz már sztem
(nem lesz rá időm, munkámnak köszönhetően
) -
Grave_444
nagyúr
Power Limit 112% GPU-nak adj még 121MHz-et, Memóriának +494-et. Így 1500/2000-en fog menni turboval.
Ha szerencséd van bírja, ha nincs memóriának adj csak 394-et, nálam úgy megy.
Értelemszerűen ha úgyse stabil -25MHz a GPU-ból és így tovább. Nagy valószínűséggel megy 1500-at (turboval együtt, amit csak terhelésen kap, cpu-z sem írja). -
SAMG3
tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte gtx 970 gaming g1 vga-m es egy i6500as intel procim. Es fallout 4et neztem msi afterburner progival 82es fullhd 100hzes samsung lcd tv-m van. Tudom h nem a legjobb jatekra de igazabol eleg amit tud. Szoval azt neztem, hogy 60-80% kozott porog a proci mikor minden ultrara van rakva. Kerdesem h lehet huzni a vga orajelen es h erdemes e egyaltalan? Egyenlore csak gta v fallout 4 es black ops 3 lett kiprobalva ezek ugy h minden maxon es szepen futottak. A gtaban annyit vettem eszre h miutan kicsereltem a jarmuveket az autok sokkal docogosdbben kozlekedtek. Olyan hagyomanyos akadast nem eszleltem inkabb mint ha torpanna.
-
SchumiBácsi
őstag
3évre mindig a lehetőségekhez mérten legnagyobb vga-t vedd, de úgy számolj hogy spontán fogod cserélni az utolsó évben mert... például úgyis lesz olyan game amit nem tudsz teljes pompájában látni, úgy is lesz olyan sebesség amit csak újabb vga-val érsz el. Én egy jódarabon 3évre veszek vga-kat, és fele arányban ki is futották ezt az időt "baj" nélkül. Amióta a GTX világ van, 570/770 2-2.5évre redukálódott a futásidő, bár a 770 elhozását elősegítette egy valódi 50%-os bolti akció, bűn lett volna bent hagyni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most a 980Ti van sorban, 2K G-sync technológiára. Ez azt jelenti hogy amennyit csak bír, újdonságok esetén ami nekem ritka lesz olyan 60fps körül, de a régieknél 100fps és felette várható. Helyedben 980Ti-t vennék, azzal egy évet simán bele lehet még hajtani onnantól hogy kijött a Pascal. Mivel ez egy csili-vili és vadiúj technika lesz nem valószínű a Maxwell árazás, főleg induláskor. 1év is eltelhet mire mérséklődhet, vagy kevésbé drágább modellek is lesznek.
-
zeee
senior tag
válasz
akoska07
üzenetére
Tudom hogy jót akart.
illetve nagyon ügyes hogy drágábban adott el egy karit mint megvett. Ez azért nem semmi
Ismerek sok olyan embert, akinek jók a meglátásai, jó gondoltai vannak, csak ahogy előadják magukat, az ember figyelme inkább a tálalásra összpontosul, amitől a háttérbe szorul a téma tárgya és taszítóvá válik a személy. Egy picit erről volt szó! Szóval ne haragudj ittakary ha megbántottalak, lehet én is túlzásba estem. A kedvesség, tisztelet, mindig célravezetőbb. -
zeee
senior tag
Húú
Köszönöm srácok! Ez most így jó volt, rögtön több féle szemszög is. Az első, tényleg alszok még rá 1-2 napot, keddig kell eldöntenem. A 980 fele húzott egyből a szívem már ma, mert jövőre mindenképp szeretném megvenni az Oculus Riftet ha kijön. Számomra az egy teljesen új megvilágításba helyezné a játékoknál a beleélési faktort, emiatt valószínűleg sokkal többször le fogok ülni játszani. Ebben biztos vagyok. Csak az a 1 szemre jutó 1080 x 1200 nem tudom mennyire lesz pixeles. Viszont 90Hz-es lesz a kijelző, gondolom a 90 fps magassága jó lenne hozzá. Mivel ez mind mind kérdéses még, és a dx12 is, mint mondtátok, lehet bevállalom akkor az MSI 980 gaming 4g oc-t, és eladom jövőre, még ha többet is bukok is rajta 15k-val a 870-hez képest. -
Szvsz félre értetted őt,ő csak jót akart.
Olyan mintha kissé elbeszélnétek egymás mellett.Egyébként én a 3.6GHz turbo orajel miatt "aggódnék" proci tekintetében.
Jelenleg GTX 970 lehet a legjobb választás,és még egyszer cserélni amikor megjön a Pascal,azzal elhúzhatod talán 2-3 évig.
Én is ebben bízom. -
bombibmw
veterán
Egyelőre nem lehet tudni biztosan, hogy a Ti mit fog tudni DX12 alatt, ami talán jövőre realizálódhat.
Ha van della és nem "félsz" az eladáskori bukótól, akkor a Ti egy brutális vas 1080p-re, szinte kokpromisszummentesen.
Ha félsz, akkor inkább 970, mert a 980-nal már a kibontás után is buksz 15-20k-t és 30k-val többe kerül, mint a 970.
Nekem nagyon bejött a Ti, de nem játszottam annyit, hogy megtartsam 1080p-re, ezért váltottam vissza és inkább visszaveszek kicsit a beállításokból, aztán majd váltok az új generáció valamelyik kártyájára, ha már lehet tudni valamit a DX12 alatti teljesítményről.
Azért azt sem hiszem, hogy ezek a kártyák elavulnak majd DX12 alatt, hiszen akkor az Nvidia hátbaszúrná a vevőit.
A lényeg az szvsz, hogy ha használtbis játszik, akkor 980, ha csak új, akkor 970, vagy Ti, ha nem számít a della. -
blu79
addikt
Szia, ha kompromisszum nélkül szeretnél játszani Fhd ban a következő 3 évben akkor mindenképp 980Ti , ha bevállalod az élsimítás nélküli játszast meg hairworks ficsőröket kikapcsolod egyes játékokban akkor 980, és ha jót fogsz ki akkor jól lehet tuningolni és akár a ref 980 ti alját is karcolhatod és mégsem kerül azért annyiba.
Mirman ha minden játékban maximális AA-t akarsz kapcsolni akkor mindenképp 980Ti vagy TitanX
-
Mirman
őstag
Sziasztok !
970 vagy 980 kártyát szeretnék vásásrolni , Full HD felbontásban játszom , szeretnék minél magasabb beállítások melett maximális AA beállításokkal játszani mivel 32"-on játszom viszonylag közelről. I5 4570-em van mellé . Ti mit ajánlanátok , elég lenne a 970 vagy mindenképp 980 kellene ? Nem szeretnék majd dupla árat fizetni csak ha nem feltétlenül muszáj .

Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

? Ez miatt nem biztos hogy hariztatni lehet...

Gameren is ajánlottuk már az elején hogy MSI-t vegyél ha már cseréled a 290-et 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)