Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Assdak
üzenetére
Én is valami ilyesmit tapasztaltam most.
Megpöccintettem a gpu-t, a vram-ot nem bántottam, nem ugrott túl nagyot a teljesítmény, visszább vettem a gpu-t, emeltem mellé vram órajelet, úgy nagyobb %-ban gyorsult.
Persze, visszavettem a vram órajelét stock-ra.
Mondjuk ahogy elnézem, a 150-200MHz plusz órajel vram esetén mondhatni elenyésző.
-
Assdak
őstag
Bár én még mindig nem értek a tuninighoz, de azt vettem észre, hogy ha arányaiban emelem a GPU órajelet és mellé a VRAM-ot, akkor szignifikánsan nő az FPS.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem most plusz 100MHz-vel 1492MHz a GPU boost órajel afterburner szerint. A valley tök mást ír, de azzal nem foglalkozom.
Feszt semmiképp nem akarok emelni, mert felesleg.
Ott már a konfig is kevés. Valszeg így is van proci limit, de itt még érezhető, hogy gyorsul.Mondjuk 1452-1492MHz között nincs nagy különbség FPS-ben, de úgy néz ki, ez még jó.

Többet nem terveznék adni neki, csak kipróbáltam...
Szerintem marad ez 60/200MHz plusz, és kifújt
Ez a pici VRAM OC úgy néz ki kell, mert javult.

-
válasz
hackeeeee
üzenetére
En eddig azt tapaztaltam, hogy +200 mindennek teljesen stabil mindenhol. Ha adok a gpu-nak +250-et, akkor mar kilep a valley is. A +200 gpu-val gpu-z szerint boost 1453, hwinfo szerint pedig max gpu orajel 1478 mhz, hogy most melyik igaz en nem tudom. De probaltam ugy is, hogy a boost orajel 1502, ugy is kilepett, valoszinu 1480-1490 korul van a vege a fesz piszkalasa nelkul. En nem is eroltetem, mert semmi ertelme, ha elfogyna a kartya majd valahol, akkor atalok a +200-ra, addig megy alapon.
A memoriat nem tudom van-e ertelme nyuzni, nem ertek az arhitekturahoz, hogy mekkora sebesegnovekedest hoz a memoria orajelenek emelese.hackeeeee Nincs is ertelme szerintem nyuzni. Nezd meg a tegnapi gta tesztemet, 15%-al emeltem a gpu orajelet es 7-8%-ot javult az fps-em. Persze nem tudom mas konfigban, erosebb procival ez hogy skalazodna, nalam mindenesetre ilyen. Szoval ha meg emelek 20mhz-et mondjuk, akkor pont 0.7%-al emlekdeik az fps. Aminek keves a kartya mondjuk 1490-en, annak keves lesz 1550-en is.

-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
+400MHz vram órajel emelés ~100 pontot hoz valley-ban. Megéri ennyiért piszkálni?
Ami már viccesebb, hogy 1452MHz és 1492MHz között mondhatni semmi különbség nincs. Bár ez valszeg betudható az fx-nek is.
-
kovsol
titán
Tegnap felraktam a legújabb drivert, most már nálam is eltűnt a színbeállításoknál a Dinamikatartomány állításának lehetősége.
-
KAMELOT
titán
Most bekapcsoltam a BF3-at beállítások ugyan az és azt írja, hogy 15FPS kegyetlenül szaggat!
Mitől lehet ez? Nem állítottam semmit! -
Mate
nagyúr
Ha kérhetném kanyarodjon vissza a topic On-ba!
Köszönöm!
-
gaben88
őstag
válasz
BlackSoft
üzenetére
Ez nagyon erős túlzás, hogy gányadék, sőt szerintem meg szép! Így is! Főleg sandbox viszonylatban. Sőt, bizonyos helyeken, bármilyen viszonylatban is szép. De szerintem ez már nagyon off...
meg mind1 is, mert mint játék meg eddig nekem nagyon tetszik, bár én elfogult vagyok Witcher témában pont úgy, mint Mafia témában! 
-
-
BlackSoft
addikt
válasz
üzenetére
Gameplay szempontból nem összehasonlítható a két játék, A-Z-ig semmi közük egymáshoz, sem műfajban, sem történetben, semmiben.
(#23968) ittakary: Nekem tetszik mindkettő. De tényleg felesleges belemenni, mert kb annyi közös van bennük, mint a BF4-ben, és a Skyrim-ban....
-
BlackSoft
addikt
válasz
gaben88
üzenetére
Az a baj, hogy ezzel a gányadék grafikával sem megy normálisan egy 980-al

Nézz rá a tesztemre, amit nemrég mutattam. Egy GTA V 10 évvel felülmúlja ennek a grafikáját, és normálisan megy egy 980-al is. Witcher 3 meg ezzel a valamivel szenved egy kártyával 50fps-el, és kevesebbel.
-
gaben88
őstag
válasz
ThePoweR
üzenetére
Egy sandbox játéknak soha nem lesz pici a gepigenye. Amugy meg szerintem nem veszes a gepigenye, jol skálázható, gyenge gépeken is elketyeg (low-on se olyan csunya), es egy 970 is szepen elbanik vele hairworks nelkul "überen". Azzal én sem értek egyet, hogy nem azt mutatják, amit kapunk, bar 2 éve meg lehet tenyleg azt hittek, hogy az sikerülhet. De az se lenne jo, ha a jatekok ott tartanának, hogy az ultrahoz es minden effekthez mar egy izmos SLI vagy CF kene. Ezt a mizériát leszámítva meg zseniális a játék(!) szerintem.
-
gaben88
őstag
válasz
BlackSoft
üzenetére
Lesz*rom mit mutattak anno, én imádom a Witchert (nem csak a grafikája miatt) és szerintem így, ahogy kijött is nagyon szép, nincs benne semmi irónia, mellé lehet rakni bármelyik sandbox játék mellé. :-) Ha pedig tényleg úgy jött volna ki, ahogy mutatták, akkor meg azért sírna mindenki, mert SLI-ben sem fut normálisan a játék, max 2db Titan X-el... De tényleg jön a .ini fájlos baszakodás és akkor majd, ha tényleg úgy lesz, ahogy ígérték, akkor kiderül minden és lehet majd fogni a fejünket, hogy egy 980 is kevés hozzá.
-
kapo_psx
csendes tag
válasz
kovsol
üzenetére
Nem, természetesen nem futtatok több játékot egyszerre, igazat megvallva egyet sem nagyon

Abból indultam ki, hogy a benchmark programok nem feltétlenül a leggyakorlatiasabb képet tükrözik.
Nekem ez így valahogy egyértelműbb, mint ha arról beszélnek, hogy x ezer pontot kapott a teszt végén.Más példa.
Korábban írtam, munkára lett össze rakva a gép, igazából videó és fotó szerkesztésre használom.
Nagyon vártam, hogy a 970-es hogy fog muzsikálni a premiere pro-val.
Az első infarktus akkor ért, mikor a premiere pro cc felismerte a CUDA magokat csak éppen nem foglakozott vele, hogy finoman fogalmazzak. Kis utána olvasás stb, a lényeg a egy txt file-ba külön bele kellett írni a kártya típusát, mert az ott szereplő listában nem volt benne! Kvázi nem használta ki, olyan volt mint ha nem CUDA magos kártya lenne benne. Mindent a processzor és ram erejéből akart megcsinálni.Miután bekerült a listába a kari, megváltozott minden, már a kártya képességeire is támaszkodott a premiere.
Kipróbáltam, egy effekttel, cuda magok nélkül kockáról-kockára lépve haladt, a magok izzadtak a ram elfogyott a kártya meg üresjáratban ment. Átállítottam, a kép effektelve folyamatosan futott, a kártya renderelte a videót, a processzor meg sziesztázott.
Lehet nagy feneket kerítettem a mondandómnak és talán kissé zavaros is lett.
Azt próbálom kinyögni, hogy valahogy a gyakorlatban, valós dolgokkal próbálom kétvállra fektetni a kártyát és a gépet is, nem valamilyen benchmark programmal, mert ez számomra kézzel foghatóbb, jobban tudom értelmezni, mennyit is bír el a konfig. -
válasz
kapo_psx
üzenetére
Hasznald esetleg az msi afterburnert monitorozasra. A setting/monitoring fulon a pipakkal tudod szabalyozni mit mutasson es mit nem, amit ki szeretnel tenni a kijelzore, annal alul bepipalod a show on displayt, ezt egyenkent meg kell tenni. Ezutan futtathatod full screen-ben.

-------------------------------
Nyomattam egy kis gta benchet:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vga alapon, proci 19x200:
Frames Per Second (Higher is better) Min, Max, Avg
Pass 0, 11.870180, 116.277176, 76.467766
Pass 1, 33.929329, 87.790359, 54.653385
Pass 2, 39.687569, 153.486069, 68.029106
Pass 3, 8.820015, 143.336670, 78.550255
Pass 4, 19.180702, 128.523453, 73.305214vga memory 1853, gpu boost 1453, proci 19x200:
Frames Per Second (Higher is better) Min, Max, Avg
Pass 0, 47.720520, 130.539825, 82.840935
Pass 1, 36.757721, 96.384247, 59.665535
Pass 2, 22.863852, 128.992523, 73.128716
Pass 3, 49.343628, 141.678543, 87.310974
Pass 4, 22.828690, 134.851791, 79.373917Azert lathato a javulas. Mondjuk az elsonel azok a min fps-ek inkabb valami bugnak tunnek.
Meg latom a masodiknal is van 22, na annyi az eletben nem volt. -
-
kapo_psx
csendes tag
Sziasztok!
Tudom nem e fajta teszteket vártok, de én kíváncsi voltam így mit bír a 970.
Négy különböző játékot futtattam egyszerre. WOW, Skyrim, Assassin's, Witcher 3
Kénytelen voltam ablakban futtatni amit lehetett, így látszik a CPU és GPU meter.
WOW, Skyrim, Assassin's 1080p, Witcher vissza véve 1600x 900 azt hiszem, mert másként nem lehetett az egeret használni.
Nekem nem feltétlenül a az fps a mérvadó, legalább olyan fontos, hogy stabilan megy teljes leterhelésnél is, nem omlik össze.
A videó [link] itt elérhető.
Annyit nyúltam csak a videóba, amit jobb lent láttok, kitakartam néhány személyes dolgot.
-
yodamester10
őstag
Palit Super Jetstream-el 2560x1080p-ben minden maxon 45-50 fps a Witcher3.
-
odorgg
addikt
válasz
hakydakillah
üzenetére
Ha driver nélkül is ordít, már boot alatt is, akkor hardveres a gond. Vagy a venti vezérlő szált el, vagy egyszerűen nem kap pwm jelet a venti, ezért maxon teker. Próbáld megmozgatni a venti csatlakozót, vagy a vezetéket a kártyán, hátha csak valami kontakt hiba van. Ha nem gyógyul meg akkor gari.
-
hakydakillah
senior tag
Ok, ma akkor nekiugrok újra, hátha a driverek segítenek valamit. Ha nem ez a baj, lehet tényleg az említett bios, de ahhoz már tényleg hülye vagyok. Ha valamit elrontok, akkor gondolom még a garit is felejthetem, miközben lehet az se oldaná meg a problémát. Csak hát netes boltból van, mire visszaküldöm-javítják vagy cserélik, az ismét 1-2hét :-(
-
Asbee
veterán
válasz
XinAgent
üzenetére
Pár vga-t szereltem már szét életemben, de ha az normálisan be van csavarozva, el nem tudom képzelni, hogy az egy beszereléstől elmozduljon. Eleve ha feszül is a HDD tartónál az nem függőlegesen tolja el. Ami vga-val kézzel ilyet el lehet érni, nálam az gondolkodás nélkül vásárlás elállás. Ott vagy anyaghiba van, vagy valami távtartó, csavar gond.
Asus 7950 V1-en volt ilyen probléma de az egy tervezési hiba volt és magától a hűtő súlyától az egész hűtő egyik oldalon elmozdult.
-
válasz
XinAgent
üzenetére
Lehet, ha jol megfeszited, akkor nem erintkezik rendesen a gpu-val a huto, de mindenesetre nekem fura az egesz. De az teny, hogy kezzel siman tudod mozgatni rajtuk a bordat. Igen a black-en porog 30%-on a venti allandoan, nekem terheles kozben max 37-38%-ig porog fel, de ebbol nem fogsz hallani gyakorlatilag semmit sem, meg huzva se hallod a kartyat.
hakydakillah A programok telepitese/torlesenel ezt latom, csak kivagtam a kepbol az nvidia-s reszt. Azert telepitgeti egy ideig, de ha nalad nincs ott a driver, akkor az nem jo.

-
h1mpi
félisten
válasz
hakydakillah
üzenetére
30%-on mehet max a 100% az nem ez miatt van
-
hakydakillah
senior tag
Szóval ha windows alatt programokban szétkattintott az Nvidia-t, akkor ezeket a progikat írja ki? Mert akkor tényleg a telepítés szakadt meg, mert nekem ezekből Nvidia fül alatt csak az első Experience van, semmi van.
Bár akkor is fura, hogy amíg nem kap drivert, ennyire ordítana... -
XinAgent
tag
Ha feszül a hűtő eltávolodhat a kártyától. Nem mondom hogy az a gond, de nálam valószínű az volt és hasonlónak tűnnek a tünetek. Hosszában nem fért be rendesen. (biztosat csak este tudok).
Terhelés nélkül is pörög a venti? Nekem csak terhelés esetén volt gond. (90fok 100%fan)
-
válasz
hakydakillah
üzenetére
Nekem ezeket telepitette fel a driver:

Ha jol emlekszem driver nelkul kicsit jobban porogtek a ventik, de nem emlekszem mar ra. Nekem a black-en alapbol 30%-on porog.
XinAgent Ez oke, csak nem tudom a szukos haz miben befolyasolja a hutest. Valoszinu feszul a borda a nyakon, de a rogzito csavaroknak azert annyira fogni kellene, hogy a gpu-rol leszedje a hot. A black-en is mozog a borda, meg cyberkind-el irtunk is egymasnak, hogy nalad is mozog-e, eleg fura.

-
h1mpi
félisten
válasz
hakydakillah
üzenetére
Akkor hibás a bios a vga-n. Próbáld meg első körben a gyártó oldaláról a fenti olvasnivalóban található segédprogram segítségével vagy a gyártó által ajánlott programmal frissíteni a BIOS-t. Ha nem javít rajta, akkor vidd vissza a VGA-t.
-
hakydakillah
senior tag
Köszi :-) Viszont ennyi év után bosszant, hogy ilyen szerencsétlen vagyok. Itt csücsül már a Project Cars + Witcher az asztalon, de egyenlőre még hiába. Updatelt a windows, és a dvd-ről a telepítőt is futtattam. Ma még megpróbálom lekapni netről a legfrissebb drivert, hátha a telepítő valamit kihagyott. Ott fura volt valami, hogy egy egész listát mutatott arról milyen progikat fog feltenni, és elég hirtelen abba is hagyta a dolgot. Én csak a Geforce Experiencet látom, de szerintem olyanokat is fel kellett volna tennie, mint a GPU Tweak.
Csak már hajnali 1volt, idegesen-mérgesen próbáltam befeküdni ágyba, mert 5kor már szólt az ébresztő :-) Persze sokat nem aludtam, mert folyton ez járt a fejemben…16GB RAM-on én is gondolkodtam, de fórumon lebeszéltek róla, hogy egyenlőre még korai – játékokhoz -, és mire aktuális lesz lemegy az ára.
h1mpi - igen, kép van, full hd. Abban a pillanatban, hogy bekapcsolom a gépet felpörögnek a ventilek maxra.
XinAgent - nem szorul, van helye bőven. Ha az alaplapot megnézed [link] akkor a procihoz legközelebbi slotba dugtam be. Kizárásos alapon máshova nem mehetett volna :-)
-
h1mpi
félisten
válasz
hakydakillah
üzenetére
Képed ad a gép? Ha igen, akkor nem tudom mi lehet, mert maxon nem pörgetheti a vga még a windows előtt sem a ventiket.
-
XinAgent
tag
válasz
hakydakillah
üzenetére
Nekem van. Rendesen befer a kartya a hazba? Hasonlo problemam volt Black-kel. Most jottem a szervizbol es ott csodasan ment a kartya. Nekem otthon a HDD boxtol nem igazan fert be (kicsit szorult), a szervizben a kartya nyomogatasaval sikerult reprodukalni a hibat. Hazaerek es este kipriobalom a HDD box nelkul.
-
válasz
hakydakillah
üzenetére
Szia!
Gratulalok, jo kis gepet dobtal ossze. Memoria lehetett volna 12-16gb. A kartyanak nem kell semmi extra, csak a geforce driver.
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok,
Tegnap raktam össze ezt a konfigot:
Intel Core i5-4690
ASRock H97M Pro4
Kingston DDR3 8GB 1600MHz CL10 (2x4GB)
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5
WD 1.0TB SATA-III Caviar Blue
Kingston 120GB SSD HyperX Fury
Cooler Master N300
FSP HEXA+ 500W PSUMinden új, de a kártyával gondjaim vannak. Mindkét ventil maximumon fut, őrületesen hangos, az egész gép remeg bele, mintha fel akarna robbanni. Nem raktam össze gépet vagy 15évbe, gondoltam kellenek neki a meghajtók, hogy majd beállítja magát, és lenyugszik, szóval lehúztam néhány windows frissítést + felinstaláltam a cuccokat a hozzá kapott dvd-ről, de semmi változás. Nem értem mi lehet a baj. Bezavarhat a bios valamit, hogy fullon pörgeti, vagy a kártyával lesz a galiba? Nincs valami tippetek?
-
eldarin
tag
Elismerték, hogy tényleg elég sokat butult a grafika az évek során. Először másik enginet használtak ,de természetesen az konzolokon játszhatatlan lett volna, ezért váltottak erre ami most van, de még ezt is kicsit butították. PC-n lehetőség lesz nem sokára feljebb húzni a grafikát, hogy úgy nézzen ki mint azelőtt kb ilyen Watch Dogs effectus

-
kovsol
titán
válasz
pkornel
üzenetére
Szerintem te nem vagy tisztában azzal mi az Adaptive VSync.

(#23931) pkornel fogalmazhatnál akkor rendesen is. Ne a felezettet hanem a sima Adatptive-t használd, akkor elengedi az FPS-t a monitor frissítési frekvenciájáig. Ha azt akarod, hogy tovább menjen, akkor meg off-ra rakd.
-
pkornel
aktív tag
Nincsen még javított driver? Mert elég gáz hogy pár játékban ezzel driver-ben nem engedi VGA-t 50% jobban kihasználni ha be van kapcsolva az Adaptív fél frissítésű v-synce.... Egyel régebbit honnan tudnám leszedni?
-
balint107
aktív tag
válasz
BlackSoft
üzenetére
Meg kellett valahogy oldani, hogy fusson az "új generációs" konzolokon is, amik már mint tudjuk """nem maradnak el""" a PC-től. Sőt milyen jó, hogy nem kell csak 6 évente új konzolt venni, és soha nem kell azt fejleszteni. Milyen jó dolog is a konzol....
Kb 1 k*rva éve jelentek meg azok a sz*rok, és már ilyen negatív kihatással vannak. De örülhetünk, mert a TR 2 még 360-ra is jönni fog.....
-
törölt tag
A képek ellenére a játék iszonyat jó és vannak kifejezetten szép részek benne.Az azonban valóban kár,hogy nem az eredeti minőségben jött ki.
-
ÁdiBá
veterán
Witcher3 játszik valaki GTX980 1440p?!
Mit bír a vas? -
válasz
Viper26
üzenetére
Ha van fps boven, akkor ne foglalkozz vele. Akkor van gond, mikor keves az fps a vga meg 50 % teker. Ez volt nalam, mikor 3400-en ment a proci es probalgattam a jatekokat. Crysis 3-ban volt 30 fps, vga meg felgazon. Most 200bclk-n fut a procko
es dupla fps-em van a jatekban. Meg szepen megy a tobbi is. Popec kulonben ez a 970 is, nem gondoltam volna. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Fujifilm X
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Battlefield-film készülhet - Michael B. Jordan is képben van
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 16 128GB récezöld
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

meg mind1 is, mert mint játék meg eddig nekem nagyon tetszik, bár én elfogult vagyok Witcher témában pont úgy, mint Mafia témában! 

?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg latom a masodiknal is van 22, na annyi az eletben nem volt.
Tényleg vannak szép részei (például az ég és a fényviszonyok eső előtt), de a növényzet egy mosott valami. A GTA V nem csak szebb volt, jobban is futott mellette. Amúgy nagyon tetszik a játék, csak ez ad neki egy keserű szájízt.
Egyszerre szoktál több játékot futtatni?