- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz
Vigneau #6705 üzenetére
Ahhoz képest NV driverrel sokaknak bugos és a tech tree nél kivág asztalra. Nekem is folyton ezt csinálta NV kártyával, akármelyik drivert raktam fel. AMD kártyával meg tökéletes volt. Amúgy nem vettem észre, hogy NV vel jobban ment volna, mint az előtte lévő 4 másik AMD kártyámmal.
-
kovsol
titán
válasz
banderasz77 #6678 üzenetére
1GB -os kártyával nem csoda ha szarul megy az ultra. Amúgy meg ennek a betának nem a végleges még a grafikus motorja. Erre még nem alapoznék az biztos.
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #5449 üzenetére
AMD csak azért rakta bele a boostot, hogy elmondja neki is van ilyen. Nem volt eleve beletervezve így egy kalap fos. Szerencsére Droidmesternek hála ki lett szedve az én kártyám biosából.
-
kovsol
titán
válasz
fsb1000 #5138 üzenetére
Pedig nem egyedi eset. Sok ember panaszkodik, hogy a sötét árnyalatoknál olyan mintha vibrálna/csikozna a kép analóg monitoron az újabb vga kártyáknál. Lakótársamnak is ilyen gondja van a d-subos moncsijával. Neki mondjuk amd 5800k procija van és az abba integrált igp -t használja.
-
kovsol
titán
válasz
energy4ever #5134 üzenetére
TV nél be kell állítani, hogy a hdmi pc módban legyen. És a hdmi1 re van kötve. Nálam ez megoldotta. (ezt a tv-n kell állítani)
Másik amit még lehet tenni az a driverben az Adjust desktop size and position alatt a scalinget betolod full-screen módra.
A kék kábel meg D-SUB lesz valószínüleg.
-
kovsol
titán
Borda mérete, heatpipe és a vrm hűtés teljesen rendben van gigán. Kép alapján nekem az a legszimpatikusabb.
Amúgy meg az emberek 99%-a kb akkora látja csak a kártyáját amikor berakja. Burkolattal nagyon kevesen foglalkoznak valójában. Főleg ilyen közép kategóriában. Aki moddingol annak úgyis felső kategóriás kártyája van.(#5093) bajaki AC3 -ban tutira veszem nem megy maxon a GPU kihasználtság a gyenge cpu miatt. Sajnos elég fosul kezeli le a procikat.
-
kovsol
titán
válasz
marcusa #5070 üzenetére
Mind a két teszt meghamisított adatokat közöl! Bárkit megkérdezhetsz itt a fórumon akinek asus karija van.
Fölösen megy a pörgés, mert nincs két egyformára sikerült vga kártya se, még azonos típuson belül se. Na meg a ház és annak szellőzése és a többi alkatrész is mindenkinél más. -
-
kovsol
titán
CPU vonalon az órajel növelésével egyenesen arányosan nő a fogyasztás a feszültségtől függetlenül, míg a feszültség növelésével exponenciálisan.
GPU -ra is 100%, hogy vonatkozik ez.Olyan nincs, hogy valaminek növeled a sebességét és több utasítást végez el, de cserébe nem nől a fogyasztása. És ha többet fogyaszt több hőt is kell leadni.
(#5007) asdxv valószínüleg a te hűtésedben van annyi tartalék, hogy az a fogyasztás növekedéssel még lazán elbírt, alig észrevehetetlen fordulatszám növekedés mellett.
-
kovsol
titán
Most komolyan az idle hőfok kit érdekel ? Nem fog attól tönkre menni ha 30 vagy 38 fokos.
-
kovsol
titán
válasz
belinho #4900 üzenetére
Én most váltottam sok év AMD után NV -re..
Főleg a WoT ban fogja magát és kilép az ami felhúz nagyon. AMD vel ilyen nem volt. Ezt leszámítva nekem nincs gondom mondjuk, de azért visszaraktam a régebbi drivert amíg nem adnak ki újat.
AMD vel se volt nekem komoly gondom driverrel soha, pedig volt két CF rendszerem is. FC3 az egy játék ami viszont CF -el kb játszhatatlanul mikro akadásos volt. Máshol nem volt gondom. -
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #4894 üzenetére
Nekem a sapphire karimat aminek elhalt a vrm -je 1 hét után megmondták ramirisben, hogy halott és két hét se volt a garanciális ügyintézés. Ezen mondjuk nem volt mit tesztelni, mert nem adott képet se
-
kovsol
titán
Jót mosolygok itt.
Tulajdonképpen senki nem mondta azt, főleg én nem, hogy egy tuningolt gtx650ti boost megegyezik egy gtx660 al teljesítményben. Én linkeltem egy tesztet ahol jól látszik egyes játékokban szinte semmi eltérés, van ahol meg le van maradva. Átlagosan kb 10% körüli az eltérés alap vs alap.Be volt írva egy darab Valley teszt amire az a reakció jött, hogy "Lényegében egy alap 660" de csak arra az egy eredményre reagált.
Az amit írtam, hogy felépítésben a gtx660 vs 650ti boost közelebb áll, mint a 660 és a 660ti az meg tény, ezzel nem lehet vitába szállni.
Másik dolog amin mosolygok, hogy az a gondolat is, hogy valahol egy kisebb kártya utolérheti bizonyos alkalmazásokban a gtx660 -t az elképzelhetetlen, de azt ki lehet jelenteni nyugodtan, hogy egy húzott gtx660 utolér egy szintén húzott 660ti -t!
Topicok ha GPU szerint mennének akkor a gtx660ti az a gtx670/680 hoz tartozna. A gtx660 meg a gtx650ti boost és a gtx650ti vel lenne közösen. De nem felépítés hanem számozás szerint megy.
-
kovsol
titán
Nekem meg gtx660 nem volt soha
Én csak ezt a tesztet nyálaztam végig. Valamelyik játékban kicsit az eltérés val ahol több a két kari között.
Igazából olcsóbb volt sokkal, nem lehet elvárni tőle, hogy mindenhol hozza egy kis tuning után a nagyobb sebességét. Biztos van ahol befogja, van ahol le van maradva. -
kovsol
titán
Futtattam neked egyet.
A 1752MHz -es rammal a végén elkezdett bekockásodni, így visszaraktam 1727Mhz -re. GPU 1163 -ra boostolt ez alatt.
314.22 driverrel a 650ti boost
Unigine Valley Benchmark 1.0
FPS: 28.9
Score: 1211
Min FPS: 19.1
Max FPS: 50.6Render: Direct3D11
Mode: 1920x1080 8xAA fullscreen
Preset Extreme HDSajnos nincs lementve a 320.18 -as mérésem, de úgy rémlik az jobb volt.
-
kovsol
titán
Főleg 38e Ft ért volt jó vétel ez
És még járt hozzá a kupon, +AC3 game.
Volt nekem 7850 7870CF 7870XT és most a gtx650to boost.
Starcraft2 ben gyorsabb mint a 7870cf volt!Egyedül Ego motoros játékokban gyengus, amúgy a többiben simán hozza a 7850 szintjét.
mod: visszaraktam a 314.22 drivert, mert kicsit megijedtem a hírtől, szerintem ebben lassabb lenne tesztben, mint az újjal.
-
kovsol
titán
Szerintem ezt én még hanyagolom inkább
Na meg nekem csak egy csíra kis 650ti boost van.
Ez amúgy +100Mhz core -t eddigi tesztjeim alapján bírja játékok alatt is hosszabb távon. (így 1176 a boost) Ramja 1752 -t viszi. +10% power limitet enged csak állítani.
Olyan kérdés még, ez a topic valamivel aktívabb, mint a kártyámé, hogy a hátlapon lévő ramokra ti raktatok ram süniket ? Van itthon pont 4db elfekvőben és gondoltam ráragasztom.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz
fsb1000 #4669 üzenetére
A kondenzátorok és ellenállásokat, hogy kitől szerzi be simán tetszés szerint választhatja meg a gyártó. Itt pl lehet minőségbeli eltérés. Vagy akár a ram modulok is lehetnek más fajták. Nyák vastagság, hossz. VRM -en is lehet spórolni. Számtalan módja van, hogy miben térhet el két azonos GPU val felszerelt kártya.
Nekem volt pl egy GIGA 7870 (OMG atista) kártyám, és teljesen meg voltam vele elégedve, de azt elismerem tényleg sok embernek volt már rá panasza. Én kifogtam egy jó példányt, mert ilyen is van azért.
-
-
kovsol
titán
válasz
Kingfisher1 #2930 üzenetére
Érdemes lenne nézned egy hőmérsékletet. Az is lehet gyárilag nem jól feküdt fel a hűtés, vagy a pasztázás szar rajta és azért pörög fel nagyon.
-
kovsol
titán
Mondjuk azért 1250Mhz fölé lehet húzni azokat a ramok attól még, hogy annyira vannak csak hitelesítve. Nekem három 78xx kártyából 3 vitte eddig stabilan 1450Mhz felett. Volt egy Tahite-LE kártyám is azon mondjuk más fajta ramok vannak az 1725 -t vitt.
Mondjuk a tuningra tényleg fölös alapozni. Max ha használtat vesz az ember és tudja mire számíthat. -
kovsol
titán
válasz
marcusa #2918 üzenetére
Én egyedül a procinál voltam úgy, hogy ennek azért bírnia kell a tuningot
VGA kártyánál tényleg lutri, és ahogy figyelem egyre gyengébb példányok jönnek ki.
Én mondjuk nem vettem észre érdemi eltérést az 1100/1450 vs 1250/1450 között, mondjuk itt már a cpu a limitáló legtöbb esettben akkora gpu erő van a két kártyámban együtt. (pedig cpu se gyenge döcög itt a gépben.) -
-
kovsol
titán
nem értem mi a gondod
1000/1200 első link = alap órajele és maxra van állítva a teszt program
1111/1333 második link = kb itt hozza ugyan azt a szintet mint az alap 660ti egy korábban linkelt tesztben
és 1290/1450 amit max bír az én kártyám és ilyet nem linkeltem. Nem offolok többet. -
kovsol
titán
Maxon:7870@1000/1200 7870@1111/1333
Persze nem ez a maxos OC amit bír, csak kb be akartam lőni hol van egy szinten kb a 660ti vel.Úgy látom ez a teszt jól fekszik az NV kártyáknak.
-
kovsol
titán
Kíváncsiságból lemértem a 7870 kártyámmal. 1100Mhz körül hozza a ti eredményeteket pár tized eltéréssel. (gyárilag 1000MHz ugye)
-
kovsol
titán
válasz
Bjørgersson #1566 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy ilyen thm mellett valaki vásárol náluk kölcsönre.
-
kovsol
titán
válasz
ricshard444 #1232 üzenetére
Hmm mondjuk nekem csak kipróbálásra volt meg a játék, akkor ezek szerint én csak olyan részeken jártam ahol még nem okozott ez gondot, mert jól ment nálam 3570k@4500Mhz -el és 4 magra van engedélyezve szóval túl sokat nem dobna egy sb-e proci se rajta.
-
kovsol
titán
Én már vissza is váltottam sima 7870 -re, nem jött be a túlzott melegedés és a hangos hűtés. Ha nem iratom az fps -t akkor semmi különbség nincs köztük, de szerintem ezt kijelenthetjük pl a BF3 esetén egy 660ti vs 7870 esetén is. Nem tudom ki veszi észre, hogy az eltérést ha semmi érték nincs mérve, hanem csak játszik az ember? Szerintem senki. BF3 -t meg ha csak 2xAA val tolja az ember kétlem, hogy bármi eltérést lát és sokkal gyorsabban fut.
(#1197) Attix82 az a baj a 7950 -el, hogy gyárilag le van fojtva az órajele és így alig erősebb sokszor mint egy 7870. 7850 is így van lefojtva sajnos. Ezeket meg kell tuningolni, mert úgy jön meg az erejük.
Viszont az új AMD driverek felbasznak. Többször is volt kékhalálom a driver miatt, vissza is rakom a 12.11béta drivert, mert az stabilabb volt sokkal és soha nem volt kékhalálom vele. -
kovsol
titán
Mondjuk szerintem 7850 -t csak akkor érdemes venni ha tuningolni is akarja az ember. Nagyon downlockolva van gyárilag. Gondolom nem akarták, hogy rámenjen a 7870 nyakára.
Nekem a referencia 860/1200 helyett 1200/1450 simán megy (ez ugye +40%gpu és +20%ram) , és ez még nem a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Hardcore café
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- UHD filmek lejátszása
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest