- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz
nandi17 #6215 üzenetére
Ezen sajnos nem ilyen egyszerű segíteni, mert itt akár szoftveres probléma is lehet.
Én esetleg az FX-4100 -ra gyanakszom, hogy kevés a cuccoknak (nálam egy i5 3570K hajtja a 660-at FullHD-ban és semmi probléma nincs az általad sorolt játékokban), de akár az is lehet, hogy vírusírtó megy a háttérben vagy bármi. Milyen OS-t használsz? Windows 7? Driverek mind jól fel vannak rakva? -
Dark KillerX
addikt
válasz
nandi17 #6059 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni de lehet a 6 mag sem lesz oda elég,mert nálam 4Ghz-re húzott FX6300, a szintén húzott 7850-el (1150/5600) is sokszor beesik az FPS!
Intel procikon jobban megy a játék sokkal,még a régi Q8300-as procimon (3,6Ghz) is jobban futott ,mint a mostani Fx-en!
Én legalábbis így éreztem!
De persze bőven játszató.a game az FX procin,de vhogy Intel-en folyamatosabb volt!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
nandi17 #5653 üzenetére
A tekercs menetei rezegnek a vga-n (nekem az alaplapom csinálja nagyon erős terhelésnél de tápok is szokták pl).
A terhelés hatására komoly áramok folynak, melyek jelentősen felmelegítik a rézhuzalt a tekercs anyagát. Ez geometriai változást okoz és még a korrekten, műgyantával kiöntött tekercsek menetei is elmozdulhatnak, teret kapnak a rezgéshez. Minden tekercs rezeg, ráadásul a rajta átfolyó áram erősségének és frekvenciájának függvényében (ez más hangszínt is jelent) másként. Ugyanis minden tekercs rezeg csak nem minden rezgés esik az ember által hallható tartományba.
Magas FPS esetén majdnem minden VGA táp tekercse zizeg, ciripel mert ilyenkor jelentős a hallható tartományba eső frekvencia spektrum.
Nem okoz hibát csak zavaró.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
nandi17 #5174 üzenetére
hehe.... ejh ez a villogós DSUB.
A monitorcsere kicsit többe fájt volna.*******************************
Tegnap nem akartam a dolgot tovább forszírozni, de amit a t. forumtárs írt akkora marhaság mint nagykáta ide.
"Az összes vibrál a DVI-DSUB konverzió miatt."Ez senkinek nem tünt fel!!!! vagy nem merte kifogásolni.... nehogy troll legyen ő is, vagy olyan jelzőket kapjon amiket nekem szoktak szánni.
Szóval ha valaki ismerné az alapfogalmakat akkor nem írna ilyeneket.
A DVI és a DSUB is egy csatlakozó típust jelent.
A VGA kártya DVI kimenetén már eleve ott van az analóg jel a DVI-DSUB adapter semmiféle konverziót nem végez, nincs is benne aktív elektronikai eszköz. Az meg hogy az "összes vibrál", az már tegnap is megdőlt, hiszen rajtam kívül más forumtársak is hoztak ellenpéldákat.Ilyenek az urbanlegendek..... általában ismerethiány táptalaján terjednek, meg kell hozzá néhány jólértesültet játszani szerető fórumozó. Valaki mond egy kis marhaságot néhány valós észlelt hibajelenség alapján, továbbadják, akkor már nagyobb marhaság lesz belőle, és a végén kijön egy ilyesmi:
"Az összes vibrál a DVI-DSUB konverzió miatt."
-
fsb1000
nagyúr
válasz
nandi17 #5155 üzenetére
Szóval tesztmonitorra nincs szükséged?
Szívesen adnám kölcsön, ha Bp-i vagy, és máris kiderülne, hogy nekem kell a fórumtárstól elnézést kérnem az okoskodásárt, vagy tán fordítva kéne....
(#5157) Asbee : "Nem is írták, hogy minden vga-val."
Akkor minden OKÉ!!!!!Bár akkor valaki hazudik vagy nagyon félre ért valamit (előtted írta 3 hsz-el):
(#5150) asdxv : "Az összes vibrál a DVI-DSUB konverzió miatt." -
TTomax
félisten
válasz
nandi17 #5152 üzenetére
Nézem éppen,ritkán látni már olyan monitort ahol csak D-SUB van... első körben próbálj meg beszerezni egy DVI - D-SUB átalakítót... mármint egy másikat,egyébként látszólag a monitor már alapból hajlamos a vibrálásra,és a tesztek szerint mosott képe van.Sajnos nagyon gyenge panel került bele.
Idővel ha lesz pénzed én mindenképpen egy cserét javasolok,mert hosszú távú használat esetén akár szemkárosodást is okozhat egy rossz monitor.No meg arról nem beszélve,mennyire lerontja a felhasználói élményt..Szerk:
Ha teheted olyat válassz amin van Displayport is... mondjuk a dellekben van pl... egy U23 jó választás lehet... de ez csak egy tipp.(#5155) nandi17
Jut eszembe,azért nézd meg hogy a felbontás illetve a frissítés,illetve a színmélység rendben van-e... tehát 1680X1050 59/60HZ 32bit,nem csodálkoznék ha esetleg csak HZ-en menne...
(#5156) fsb1000
Hát igen,igazából én sem hiszem,ezért a kábelt már nem is írtam...esetleg oxidáció léphet fel,de sem igazán gyakori a tüskéken...ott fixre van kötve minden nem nagyon tud mi elromlani benne. -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz
nandi17 #5147 üzenetére
MIlyen jellegű a vibrálás? Csak sötét részeken vagy az egész képernyőt érinti?
Gyors mint a neon, vagy lassúbb?(#5144) TTomax :
Full HD-ban használom DSUB átalakítóval és PVA monitor. De a TN monitoraim sem villognak.
Valamennyi minőség romlás van a DVI-hez képest, de nem zavaró és nem a villogásban nyilvánul meg.Amúgy gondolj bele.... hány millió embernek van még DSUB monitora.... ha ezeknél mind lenne villogás játék alatt már rég kitört volna a paraszt gyalázat.
-
fsb1000
nagyúr
-
-
marcusa
addikt
válasz
nandi17 #2897 üzenetére
Igen, 1-2% van köztük alapon, és az új játékokban még kicsivel gyorsabb is a 660. Ha nem tervezel tuningolni, akkor 660-at ajánlom, tuningot viszont a 7870-en legtöbb esetben jobban bírja.
Ezek közül a Gigabyte 660 nagyon jó, általában a legolcsóbbak között van, és a windforce hűtés nagyon hatékony.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest