Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Vigneau #6705 üzenetére
Ahhoz képest NV driverrel sokaknak bugos és a tech tree nél kivág asztalra. Nekem is folyton ezt csinálta NV kártyával, akármelyik drivert raktam fel. AMD kártyával meg tökéletes volt. Amúgy nem vettem észre, hogy NV vel jobban ment volna, mint az előtte lévő 4 másik AMD kártyámmal.
-
diegho
nagyúr
válasz
Vigneau #6686 üzenetére
A sima 660-al is jobban fut a wot, mint a 7950-el?
Ha már itt vagyok megkérdezem, hogy melyikek ajánlottak 660/660Ti fronton? És melyikek azok, amelyek nem ajánlottak, mert problémásak. Halk hűtésű kellene terhelve is, most XFX 6870-em van és terhelve sincs semmi hangja, szeretném ha így is maradna.
-
marcusa
addikt
válasz
Vigneau #6484 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem... Feltenném, de van egy olyan bajom, hogy az eddig feltett driverek, hiába választom mindig a tiszta telepítést, itt maradnak a C:\ meghajtón az Nvidia mappában:
Egyenként kb 270Mb-ot foglalnak, ha felteszem ezt a legújabbat, szintén tiszta telepítéssel, akkor ezt a négy mappát törölhetem? több mint 1GB-ot szabadítanék így fel... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vigneau #5798 üzenetére
Igen de mondjuk sok játékban nem próbáltam. Tesztek rendben lefutnak, játékból meg eddig csak a Diablo 3-at néztem (ami nem is számít játéknak végülis
) meg Skyrim-el. Full-full-ban röccenés nélkül, hozza a GTX480-am teljesítményét, csak bő 20 fokkal hűsebb a gpu és kb leírhatatanul halkabb.
-
-
ST05
őstag
válasz
Vigneau #4524 üzenetére
nemigazán értek hozzá, csak szeretem bogarászni a nyomtatott áramkört sokat elárul
konkrétan ezeket nem látom a simán , inkább 3van helyett 3 hely van csak?!
egyébként a kondik különböznek, simán több kisebb van, de az elég összevissza van DD
de a vrm kis lapos bigyók viszont számilag tipusilag azonosak legalább ( az gondolom pozitiv, hogy tulméretezett)
,valamint a sima 660.nak talán szerencsésebbnek mondható a s'ggébe van a vrm, nem az orrába áll meg a meleg -
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #4421 üzenetére
Nem kell azt túlzásba vinni, azaz annyi finomhangolást végezni amikor pontosan tudod mi a végső, maximális és stabil órajel. Sztem nem egészséges "üveghangon" járatni, ami egyébként nem is hoz annyi többletet - egy kissé visszafogottabb és kímélőbb üzemhez képest - mint amennyi plusz kockázatot.
Persze én másképp látom a tuningot, így ez a szubjektív véleményem. -
csabika0001
senior tag
válasz
Vigneau #4365 üzenetére
Nálam léghűtéssel nem megy 60 fok fölé !
Igaz kicsit spéci megoldással a házban.
Igen de igazából nálam 1220MHz után behal a GPU és a és hiába a 1220 MHz szerintem annyira nem stabil mintha eredeti bios-al adok neki +60 MHz-et.
Egyébként mióta a vidit megcsináltam rájöttem egy dologra.
Hogy emelitek a feszt 1150mV ról
Ugye alapeset(MSI TF3) 1033(BASE)-1098(BOOST) --> ez boostal 1124MHz -re ugrik normál biosnál. Ami úgy jön ki hogy 13MHz-enként vannak a boost létrák felfelé. 1098Mhz -re felugrik az órajel 1 ciklus alatt aztán boostol 1162,5mV +13MHz ugrik egy lépcsőfokot következő ciklus 1175mV megint +13MHz és ebből jön ki 1124MHz a végére. Mivel 2 lépcsőfok engedélyezett ezért itt megáll a boost ciklus.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani hogyha valaki szeretni hosszútávra 1212mV-al biost szerkeszteni akkor a fentiek alapján belőheti az alapórajelet úgy hogy a boostal még ne szálljon el! -
csabika0001
senior tag
válasz
Vigneau #4362 üzenetére
Kb most már számtalan kombinációt kipróbáltam, hiába csinálok bármit nem jutok sehová.
Az az érzésem valami korlátoz! Az a furcsa hogy a (angol)fórumon néhány ember majdnem 1300MHz-ig eljutott mi pedig még a közelébe sem. Vagy mi vagyunk szarok v ők nagyon tudnak valamit -
-
csabika0001
senior tag
válasz
Vigneau #4233 üzenetére
Hát írd át
A boostot azért kell korlátozni mert automatán nekiáll a kártya és 1254MHz -re boostolja magát. Ez a boost limit amit a biosban meghatároztak. Nem igazán értem alap biossal szintén 1150mV-->1175mV -ra tornássza magát ugye boost alatt és 1123MHz nálam. Ha ugyanezt a bios ráteszed de emeled a feszt akkor automatán 1254ig boostol igaz megkapja a feszt de fagy. Szóval vagy az én GPU-m ennyire anti tuningos vagy még állítani kell rajta. -
csabika0001
senior tag
válasz
Vigneau #4228 üzenetére
Nálam szintén 98kb a méret azt hiszem szóval jó.
Kíváncsi leszek TI mit tudtok kihozni belőle.
Ügyeljetek arra hogy a belőtt feszültség bosstoláskor egy, söt akár két lépcsővel is emelkedhet 1,1875mV-->1,2115mV
Ez GPU-tól meg típustól függ. Egyébként szerintem ennyi +órajel növekedést nem lehet kihozni belőle amiket itt írnak ha tovább ...
65mV -
Henker2
addikt
válasz
Vigneau #4063 üzenetére
Hm!
Érdekes!
Nekem a default-ok is mások.
És egyenlőre a 320.18-es driver-rel és OCGURUII-vel ilyen tuningeredményt értem el ami még stabil
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Vigneau #4002 üzenetére
Még tesztelni kell, az a hirtelen FPS csökkenés aggaszt egy kicsit. Szerintem a húzás miatt volt, de még csak pár percet játszottam úgy aztán visszavettem. Még a procit is akarom kicsit húzni, ha azt belőttem, majd foglalkozok a kártyával is. Bár amikkel most játszom nem igénylik a húzást. A GTA 5-re leszek kíváncsi.
54-be volt 3 év garanciával. De nem akartam a cserével foglalkozni, húzódott volna sokáig, mert nem volt TF raktáron. Igazából a hűtés miatt akartam azt, de ezzel sem lesz gond.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Vigneau #4000 üzenetére
A feszültség beállítható az AB progiban, vagy a biosban kell?
Ezeket az értékeket kipróbáltam, de volt hogy lement 5-6-ra az FPS.
Metro 2033-ban nem tapasztaltam gyorsulást, Witcher 2-ben talán 2 FPS-el emelkedett. De ki kell próbálni több játékot. Akarom még a procit is húzni.Egyébként nagyon jó kártya, nem is gondoltam, hogy ennyire erős. Korábban egy 4870 x2-t használtam. Stalker CS-ben ahol régen 20-22 FPS volt most 40-50 is megvan. A Witcher 2 is megy maxra húzva, régen pár dolgot visszább kellett vennem.
Twin Frozr-t akartam venni, de sajnos ahonnan rendeltem ezt küldték, cserével nem akartam bajlódni. De elég jól szellőzik a házam terhelve sem ment 60 fok fölé, terheletlenül 23-24 fokos.
Páran azt tanácsolták felleges ebbe a gépbe 30000 Ft-nál drágább kártya, mert úgy sem hajtja ki, de nem bántam meg, szépen szalad. -
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #3942 üzenetére
Most már nálam is megjelenik. Feltettem az ekszpériensz izét is, de rögtön felülbíráltam.
Meg hát nem is rendelkezik teljes játék adatbázissal, sőt a fent lévő FC3-at látja, írja az ajánlott beállításait de amit én használok azt ennél a játéknál nem látja. Jó ez, csak semmi baj sincs ha nincs.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #3807 üzenetére
Ez jó hír, így valszeg el leszel vele egy darabig.
Bár sztem nem a hűtő, hanem hw cserélgetésről kellene leszokni amivel sok pénzt és még több bosszúságot spórolnánk meg.
Abu85: ez még mindig csak egy játék, amiből egyelőre nem lehet általánosítani. Másrészt ez alapvetően befolyásolja a van-e elég copute izé válaszodat?
-
-
szasanyi
félisten
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #3475 üzenetére
Az nem jó, bár megoldod tudom.
Wot közben nem volt grafikai problémád? Mert írták, hogy GF esetén van vni gond.
Igen, órajel érdekességet én is tapasztaltam, mert az enyém gyárti BOOST órajele 1111Mhz, miközben volt 1320Mhz is, és nem tuning miatt. Ezt én sem értem amúgy, de ennél nagyobb gond ne legyen. -
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #3474 üzenetére
Érdekes, hogy a gyártói oldal szerint a GPU Boosttal együtt 1072MHz, miközben én 1137MHz-et tapasztaltam AB és GPU-Z szerint. Azért nem semmi, ua. beállításokkal a WoT-ban nagyjából GTX 480 szintet tapasztaltam eddig 2 pályán. Nem hinném, hogy tuning terén sokkal többre tudnék jutni, de majd meglátjuk - ez is elég tisztes órajel, bár majd utánanézek, kinek mennyit tud.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #3459 üzenetére
Tuninggal biztosan. Én azért csalódtam kicsit a 7950-ben, mert egy 80k-s kártyánál is az van, hogy játéktól függ hozza-e az elvártat vagy nem. Persze ez hasonló itt, csodák nincsenek - de a 63 az nem 80, ennyiért jobban tűröm. Ráadásul én is inkább olyan játékokkal játszok ami a Keplernek jobban fekszi mint a GCN-nek, és az elméleti elemzések, szintetikus különbségek és egyéb techoblabla meg nem javított ezen.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #3442 üzenetére
Az elég lesz még passzívban is, ha jó szellős a házad. Bár ha lesz tuning akkor kellhet... mert nálad úgyis lesz, ebben biztos vagyok.
MOD - ha igaz, annak a matricának nem fogsz örülni. Bár én úgy tudtam csak a Gainward preferálja ezt a "védelmet", máson még nem láttam.
Kingfisher1: a kérdés továbbra is fenn áll. Ráadásul bár az Artic hűtői tényleg jók, sajna a RAM sünik legendásan sz@rok, és gyakran rövid idő után elengedi a ragasztás és egyszerűen lehullanak.
kovy29: az egyik kedvencem, és igen játszok vele. Nálam nem jelentkezett ilyen probléma, de saját tapasztalat alapján azt mondom (nem biztos), hogy a BETA driver is lehet ludas ha azt használod. Egyébként tuning, beállítások?
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #3296 üzenetére
GTX660 esetén elég jó sebességnövekedéssel kecsegtet, inkább ez a pontosabb nem az, hogy a WHQL driverrel gond lenne. Sőt, azzal biztosan nincs is.
Én is lecseréltem a BETA-t mert nálam pölö csinál problémákat, egész pontosan azzal kilépett tesztekből míg a WHQL-lel sem olyan, sem más problémát nem tapasztaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest