- Yettel topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
válasz
d@minator #7152 üzenetére
A GK104-es topikban ezt írták erre!
-
-
ST05
őstag
válasz
d@minator #5096 üzenetére
gtx660 : Board power target: 115.0 W
Board power limit: 126.5 W +10% : 140 wgtx660Ti: Board power target: 155.0 W
Board power limit: 191.0 W +23% : 235wMelyik az a hivatalos teszt ahol a GK-104 chip-et nemsikerült kihajtani,
ahol hüvösebb tudott lenni mint a 660 ? tudnád linkelni? lehet super marioval teszteltek -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
d@minator #5054 üzenetére
Igen, de nem jelentkezik érte senki. Én pedig nem tudom eldönteni, hogy 660, vagy 660Ti akciósan.
Ha sokat várok vele (hónap eleje, fizu), akkor kifogynak az egérből, és úgy már nem lesz jó vétel, írva vagyon, hogy az csak a készlet erejéig. Most viszont egy simánál többre biztos nem fogja futni.
Vagy találnom kell valakit, aki épp gamer egeret akar venni.. -
fsb1000
nagyúr
válasz
d@minator #5063 üzenetére
Így van. Valószínűleg másképp van konfigurálva a hűtés vezérlése. Magasabbra engedi a hőfokot.
Korábban ezt magyarázgattam a t. fórumtársaknak a "gagyi" 1 ventis MSI-vel kapcsolatban, csak nem volt rá befogadó készség. Szerintük csak a szavaikat forgatom ki.
Szóval igaz, hogy az ASUS kicsit melegebb azonos terhelésen, cserébe viszont jóval halkabb a tesztek szerint. Szerintem ezt kell megfizetni. Nem a venti meg a fémborítás a drága..... hanem az amiről itt szó nem esik, mert nincs benne az urbanlegendekben.***
"Nem kisebbek a venti lapátjai az ASUS-on és azért?"Az ASUS lapátjai valóban kisebbek, illetve a Gigáé nagyobb a többinél. Csak az MSI 1 ventis megoldásán van hasonlóan nagy ventilátor. De ez önmagában nem elegendő ok, hogy melegebb is legyen az ASUS.
Az ASUS bordázata jóval nagyobb felületűnek tűnik, ez meghatározza a hűtési rendszer légszállítási igényét, ettől lesz halkabb, nem pedig a "minőségi"-nek látszó ventilátoroktól, fémborítástól.
Aki kicsit is foglalkozott már hűtési rendszerekkel, nem a fémborításon rugózik, hanem megnézi hány és milyen hőcsővel vezetik el a hőt a GPU felületéről és azt milyen bordázat adja át a levegőnek. A többi már leginkább csak zajszint célérték és dizájn kérdése....
-
fsb1000
nagyúr
válasz
d@minator #5054 üzenetére
Ebben a tesztben érdekes eredmények születtek.
Pl. az ASUS 6 fokkal melegebb, mint a giga terhelés alatt (idle-ben is pár fokkal)
Persze ebből én nem vonnám le azt a következtetést, hogy rosszabb a hűtési rendszere.//////////
(#5056) ST05:
A t. fórumtárs írásaiból jól visszakövethető, hogy fogalma sem volt a frekvencia és a hőtermelés összefüggéseiről. Felőlem gondolhatod hogy csak én forgatom ki a szavait. Szerintem nem így volt.
Ha visszaolvasol, láthatod más is elmagyarázta neki és még utána se értette. -
lowzor
veterán
válasz
d@minator #4929 üzenetére
Nem stabil az órajel.
(#4933) A_ScHuLcZ:
A legjobb, amit vehetsz, az az Asus. Nálam 63 fok fölé nem ment még soha a GPU Bios moddal sem, iszonyatosan halk, meg 60%-os ventifordulatnál is szinte alig van hangja (ennyire nem megy fel soha), a nyáknak is nagyon komoly a felépítése (6+3 fázisú Digi+ VRM, meg látszik rajta, hogy egyáltalán nem spóroltak vele). Igaz drágább kicsit, mint a Gigabyte, de jóval komolyabb kártyát kapsz és kevesebb az esélye, hogy szívás lesz vele. Aztán az MSI TF3-at is ajánlom, az is nagyon jó minőségű.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
d@minator #4734 üzenetére
A saját szoftverével is megpróbálhatod, de ez is csak 35%-ig engedi levinni, viszont ha tudod hogy a játékod melyik "munkapontig" fűti fel, akkor azt könnyen átszerkesztheted, hogy 60% alatt maradjoin a venti.
Mondjuk én jobban hiszik a házszellőzés korrekt megvalósításában.
Egyébként az AB jobb, a ventivezérlése sem ilyen fapados. -
fsb1000
nagyúr
válasz
d@minator #4726 üzenetére
Idle teljesen halk. Nem érdemes lejjebb csavarni (bios moddal tán lehetne)
Terhelés alatt is halk lesz eleinte Használattól függően 3-12 hónap múlva el kezd majd hangosodni picit. De az sem lesz vészes, kivéve ha peched van és kerregős lesz. Akkor gariztatod.Egyszerű a recept. A venti (csendes)élettartama jelentősen csökken, ha 60-70% felett üzemel rendszeresen. Kerülni kell a fix. 100 %-os venti használatot. Pl. Tuning csúcs eredmények erőltetése. Nem kell kézzel nyomkodni a ventit, nem kell forgó lapáthoz nyúlni, mert az a kis gyenge "felfüggesztése" hamar megsínyli.
Ha ezeket betartod, lehet 2 év múlva is közel olyan halk lesz mint most.
Szép nagyok azok a ventik, 50%-on is bőven elég a légszállításuk.....Ennek a hűtési rendszernek egyetlen nagy hibája van: A házba nyomja szinte az összes meleg levegőt. Persze a többi modellnél is nagyjából így van, kivétel lenne a "tégla" dizájn.
Volt MSI GTX660-am, annak le lehetett vinni idleben 30%-ra a ventijét, tényleg abszolút csendes volt így, de mivel csak 1 db ventije volt terhelésnél már hallható volt, de teljesen tolerálható, zárt házból alig halottam ki.
A gigát elnyomja a CPU és házventi, ha beterhelődik renccer. De azt is csak éjjel hallani, amikor teljes csönd van... és hallom ahogy az éjjeli lepkék rebegtetik a szárnyukat az ablakon.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Gitáros topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Yettel topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest