- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
juliabrilke
veterán
válasz
Beowulf_78 #4507 üzenetére
Gondolkoztam! Mégis a 4870-re szavaznék!
Vagy már tök mind1? -
dokar
addikt
válasz
Ebben az időszakban pedig bárhogy csűröm csavarom a nyers erő volt a domináns ami az nV-nek kedvezett.
Nyers erő alatt a számítási teljesítményt (FLOPS) érted? Mert ha igen, akkor csúnyán ráfaragtál. Vagy esetleg a textúrázásra gondolsz?
-
biggamer
veterán
válasz
-
munky
őstag
válasz
Beowulf_78 #4498 üzenetére
4870 mert gyorsabb (bár van még ahol még az NV elavult felépítésének kedveznek), szebb, jobb, fejlettebb...
Igaz melegebb is de ventit belövöd és már jó is...
-
juliabrilke
veterán
válasz
Ebben a topikban ki fogja ajánlani szerinted a 4870-eset vegyed.
GTX260 OC-ra egy szazat.
-
Mans20
addikt
válasz
Természetesen gtx260 at,
-
_core
aktív tag
válasz
Neked kell tudnod mit szeretnel en BFG-t vettem
(Akkor meg 10E volt a kulonbseg a 2 kartya kozott)
-
BF_ÚrIsten
csendes tag
válasz
BFG GTX 260 OC +9K szvsz
-
viktor82
őstag
válasz
Beowulf_78 #4484 üzenetére
Még nem javitottam ki az adataimnál a proci frekvenciáját bocsi,még egy kérdésem lenne feltettem a legújabb drivert ez mellé még kell valami ,hogy fizikai gyorsitó ként is működjön vagy az benne van a driverben?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #4485 üzenetére
Ez csak a kezdet.
Ha az EA, és a SEGA no meg a többiek (hallottam még egy kettőről, de most nem jut eszembe) elkezd az AMD/ATI oldalán játékokat fejleszteni az már előrehaladás lesz. Végül is jó irányba halad az ATI. Úgy gondolom a 2009 év az övé lesz az elejétől a végéig. Ha egyszer valami elmozdul egy másik irányba, az nem céltalanul történik, tehát lesz folytatás itt még.
A Dx10.1-nek pedig ezekszerint van létjogosultsága, már csak azért is mert a DX11 úgy hallottam erre fog épülni, és ha valaki még a 10.1 sem csinálta meg, akkor mire akar alapozni?
-
munky
őstag
válasz
Beowulf_78 #4485 üzenetére
Az NVidia is kiadott már DirectX 10.1*-es videókártyákat, de azok nem jók az AMD szerint*
A hivatalos közleményében a következő, ügyesen sokatmondónak látszó állítás olvasható: „csak az AMD ajánl tetőtől-talpig DirectX 10.1 élményt.”
*Ezeken jót röhögtem! Minősíti is az oldalt...
-
viktor82
őstag
válasz
Beowulf_78 #4463 üzenetére
Lehet,de 3,6-on megy és szerintem elégnek kell lennie!Csináltam egy 710/1500/1300-at itt már nagy volt a különbség!
Szerinted egy 4ghz-re húzott 8400-es kóró jobban kihajtaná?
-
_core
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4480 üzenetére
Soha nem turkalok bele a kartya Bios-ba eppen ezert mindig szoftveresen allitom az ertekeket. (most pl: Rivatuner es Evga prec.).Meg egy utolso kepet megosztanek veled amit most keszitettem.Bal oldalt lathato a Frap-os meres jatekban akcio kozben es jobb oldalt pedig a beepitett Crysis bench lathato ugyan azon beallitasokal: [link] Mint lathato van kulonbseg
-
_core
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4478 üzenetére
VGA alapon beallitas high-on 2x elsimitas min: 17 max: 44 avg: 26.5
Crysis benchmark tool-os meres van itt mar belinkelve valahol lentebb...klikkNvidia kartyat szerintem vetek lenne nem huzni.En mar a voodoo3 mas kartyamat is huztam annak idelyen es utana ataltam az NV-hez es azota folytatom ezt a szokasom mx200,TI4200,6600GT.7600GT,8800GTS320Mb, es most ezt a GTX-et sem hagytam ki a sorbol.Eddig egy kartya sem romlott meg el nalam eddig szerencsere.
-
_core
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4476 üzenetére
Huzva neztem 700/1500/1200 on (nekem mar ez az alap par hete).Kivancsisagbol keszitettem meg egy merest 16x elsimitassal minden High-on ugyan ott megtisztitottam a palyat megint min:17 max:54 avg:25.2
-
_core
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4472 üzenetére
Felraktam a Crysis-ben high-re mindent es raktam ra 2xAA-t is es ugyan azon a palyan myomattam megint egy kis akciot es itt a Fraps-os bench min:19 max: 61 avg: 31.8fps
-
_core
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4472 üzenetére
Nekem nem 2.0-as a PCI-E mivel IP35-os lappal nyomom.
-
_core
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4469 üzenetére
Crysis-ben (alap patch nelkul) 1680x1050-es felbontasnal elsimitas kilove a menuben majdnem minden high-re van allitva arnyekok es mozgas elmosodas az medium-on es igy nekem megfelelo a jatek futasa (min 28 max 61 avg 45.8fps akcio benzinkut robbanassal stb fraps meresssel a recovery palyan) A Crysis-t mar kilottem regebben most csak egy beallitast kerestem amivel jatszanam a jelenlegi gepen...
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4468 üzenetére
A fura az az, hogy én is egyre többektől hallom hogy nem elégedettek a 4xxx szériával
Suketelnek ossze vissza...
Megvettem a 4850-et, beraktam a gepbe, apro tuning (675/2100) mindezt venti szabalyzas nelkul, ref huto. 2D-ben nincs hangja, 3D-ben nem zavar. Ja, hogy melegszik? Nem kell fogdosni...
Esetleg csak ott lottem el, hogy 1920x1200-ra (lehet) nem ezt kellett volna valasztani. Ez viszont mar nem a kartya hibaja... -
_core
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4465 üzenetére
Szamomra teljesen elfogadhato a jatekok sebessege 1680x1050-es felbontasban
-
_core
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4463 üzenetére
-
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4423 üzenetére
ezek méregdrágák lehetnek egy XFX XXX (644MHz) -hez képest
és sztem ennyiért már simán lehet venni 280at is -
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4409 üzenetére
En is az Asust...
de azert egy Commando-t vagy Rampage Formula-t barmikor elfogadnak.
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4407 üzenetére
Az Inno a Geforce 6600GT-kel egett be. Azota koszorulik a csorbat. Az i-Chill szeria szerintem minosegire sikerult.
Nagy alkotas volt az Asus P4T-533 is a hibas kondikkal meg VRM-el. De hat 6ev tavlatbol ki emlekszik mar ra?Na ugy lesz az Inno-val is.
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #4387 üzenetére
Az a baj,hogy nem kifelé fújnak a ventik,ezért mint egy kazán felfűti a gépházat...a radeonok bírják a 70-80Cfok idle állapotot,de minden más izzik olyankor odabenn...az a forró levegő mindent felhevít,az egyik a karimon kb 2 hétig gyári venti volt...hát minden 10-20Cfokkal melegebb lett pedig 4db 12es Noctua venit van a házban,én nem csinálnék CF-et gyári hűtővel...
-
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #4377 üzenetére
Nekem nagyon megy a két radeon,szinte eddig mindenhol hozza amit vártam...22es monitorom van ehhez szerintem elég lesz.A melegedés viszont tényleg komoly probléma,főleg ha 2DB fűt..S1-el hűtöm őket Idle 34-36 fokosak és nem mennek fánk alatt se 65Cfok fölé...viszont gyári hűtővel én nem csinálnék CF-et az biztos...és néha sokat kell babrálni a driverekkel viszont több lehetőség van benne mint bármiben amim eddig volt...brutál erős tud lenni egy 4850CF,és nagyon processzoréhes..ami egyébként érdekes mert mintha a GTX260/280 nem lenne annyira ...
Én nem bántam meg,ugyanis amikor én CF-et építettem akkor a GTX 260 drágább volt mint a 4850CF...Mostanra azért viszont sokat estek az árak NV vonalon..egy GTX260 jó árért elég jó választás lehet,vagyis inkább úgy fogalmaznék hogy ha zöld akkor csakis GTX 260 szerintem -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Beowulf_78 #4375 üzenetére
Miért? ... a felépítéstől függ a driver támogatás?
Már március óta magas hatékonysággal dolgozik a Complier, nincs semmi teljesítménybeli gond.
Hát a 8xAA-t azt le is szarhatod, mert a DX10.1-ben csak a 4x mintavétel van definiálva. Ergo csak 4 mintavételből lesz kalkulálva az elsimítás. -
TTomax
félisten
válasz
Beowulf_78 #4375 üzenetére
Kár,hogy a 4850CF-et leírod...én is féltem a kétkártyás rendszertől.Tisztában voltam azzal is hogy nem 200%-ot kapok de még így is elég jó ár/érték arány lapul a gépemben.A második kártya mindig pontosan annyit ad amennyire szükségem van.Azt nem mondom,hogy nem támadtak problémáim,de az elvárt teljesítményhez képest ezek elhanyagolhatóak.Egy valamit nem úsztam meg ,ez pedig a lapcsere P45-röl X48-ra...én azoknak ajánlani merem a CF-et akik amúgy is felsökategoriás lappal rendelkeznek.
Nem akarom már uj hsz-ben leírni:
5-6 Hsz-al előbb valaki a CnC ZH-val való driver problémákat emlegette a HD4870-al kapcsolatban...nos aki csak egy kicsit is játszott azzal a játékkal az tudja,hogy mekkora bughalmaz.Hozzá kell,hogy tegyem az egyik kedvenc játékom,én nagyon szeretem,de borzasztó rossz engine van.Ahhoz a játékhoz a legjobb választás egy athlonXP egy 9600XT vagy egy 6600GT-vel 1G RAM-al megtámogatva...ezen jobban fut mint az én gépemen sajnos ez van ez egy 7-8éves játék.
Elnézést,nagyon offra sikeredett pont az NV tábor kellős közepén,remélem nem szeditek le a fejem. -
Attix82
addikt
válasz
Beowulf_78 #4371 üzenetére
Csak egy kis maganvelemeny: NV-nel maradjal es abbol is a GTX260-as tipusnal, ha most akarsz venni, vagy vard meg a kov generacios NVket...kicsit jobbak lesznek. Haver vett 4870-est es nincs kibekulve vele, meg mielott losernek hivnatok szamtekboltba dolgozik szervizes
Amik a problemai: ugymond az 4-5 eves jatek amit multiba tolunk C&C Zero Hourt nevezetesen megy 5 percig es szejjel fagy majd reset, visszarakta a 8800 GTs-et. Amugy a Crysis szepen fut neki, de ennyi
Ez csak egy magavelemeny, nem szeretnek vitatkozni senkivel se, csak egy gyakorlati tapasztalat volt.
-
pzske
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4353 üzenetére
Szerintem a te esetedben "mind1". Én 1 260 gtx oc választanék , valószínű , hogy 1 ilyet vagy 1 4870-et fognak felajánlani cserébe ha meg szívtad akkor van még nekik 3870 x2 raktáron
-
TothMG
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4339 üzenetére
Miért régebbi konstrukció a GTX? Mert nem támogatja a 10.1-et? Azért szerintem nem, sőt sokkal könyebben lehet rá videódekódoló progikat és egyéb alkalmazásokat szerkeszteni és a processzorai is bonyolultam felépítésűek mint az ati-n, ezért rugalmasabb a kártya. A fizikai támogatása meg szerintem az ATI előtt áll. Fejlődési lehetőségben szerintem jobb a GTX, mint az ati sokkal rugalmatlanabb megoldása.
A teszteknek meg itt az elején nem hiszek, mert még kiforratlanok a driverek, kijön egy új driver, és fele sem igaz bármelyik tesztnek, ezek inkább pillanatképek, majd egy év múlva kiderül melyik a jobb. Addig is én több lehetőséget látok az Nvidiában.
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #4339 üzenetére
a 4870 soha nincs 100fok loadban még a csirke gyári ventivezérléssel sem..az pedig load alatt 35@40% maximális ventiforduat.hőfkokban simán lenyomta a mezei 8800GTS 320 megásom.hangban pedig azonos a kettő.
akik szenvednek azoknak mindnek 4850-es kártyájuk van.
ez a drivermizériát meg nem is értem.eddig összesen 3 driver támogatja a 48xx szériát.szóval nincs mit cserélgetni. -
TothMG
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4332 üzenetére
Sajnos nem sok. A jelenlegi nagyker árak felfelé mennek. Amit én látok az az, hogy nagykerben 60k körül megy a 4870 és 92k körül a 280 bruttó. A 86k ha van baráti, jövőhéten lehet még több lesz, ja és ASUS az is jelent azért valamit, de szerintem a 260-nal sem jársz rosszul, a 4870 is jó, csak annak is vannak gyengéi, de 4850-et soha ha jót akarsz venni. A 260-280-nak hátránya hogy a 10.1-et nem támogatja, de szerintem ez most igazán nem lényeg, és előre nem lehet tudni, hogy lesz-e jelentősége. Én monduk ha lefuttatnak előttem egy demót akor nem tudok a mai napig különbséget tenni a 9 és a 10 között sem, legfeljebb a 10 lasabban fut, az is lehet, hogy a 10.1-et támogató kártyákon ugyan az a játék lasabban fog futni a plussz megjelenítendő elemek miatt, láttunk már ilyet. Amúgy folyamatos és stabil futás szerintem fontosabb mint 2 plussz fűszáll.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Beowulf_78 #4312 üzenetére
Szerintem bármit is választasz nem jársz rosszul. Őszi megjelenésektől sem kell félni, hiszen nagyrészük multiplatform játék, tehát eleve a konzolok most már igencsak szegényes teljesítményéhez vannak optimalizálva, hacsak nincsen elbaltázva valami, PC-n szárnyalni fognak.
GTX260-nál egyértelműen hatalmas pozitívum a tuningpotenciál. Átlag +15 fps-t kicsikarni egy kártyából mindenféle Volt- és hűtésmod nélkül szerintem fantasztikus. Ha le is van maradva valamiben, ezzel tuti visszahozza hátrányát. Számomra további pozitívum, hogy friss játékokhoz NV már a megjelenés napján kiad bugfixelt és teljesítmény optimalizált drivert, ha a szükség megkívánja. Így már elsőre jó teljesítmény mellett végig lehet vinni a játékot, nem kell hónapokat várni +10% gyorsulásért. +Vram is jól jöhet custom made textúra packokhoz, modokhoz, stb..
Igazából te tudod pontosan milyen igényeid vannak, neked kell mérlegelni.
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4332 üzenetére
A Ph-n van 70-ert is.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #4330 üzenetére
Nyugi, nálam 30-35% az, amit használok. Hangtalan és 80°C alatt van.
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #4328 üzenetére
50-60%-on megsüketűlsz tőle, úgy űvölt! 90%-on, ohhóóóó...
-
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4319 üzenetére
én a 4870ről azért tettem le, mert ha benézel a 4850 (X2) / 4870 (X2) topicba ,semmiről nem szól,csak hogy hűtőt cserélnek /& progival ventit szabályoznak... ebből nem kérdnék
arról viszont nem tudtam h a SC2 és a Diablo 3 DX10.1-el jön,én inkább a CoD WaW-t Far Cry2-t a RA3-at, a Fable 2-t, NFS Undercover-t, Rage-et várom
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #4299 üzenetére
Lesz AA nVidia-nál is, csak DX10.1 alatt ATi-nál SBAA lesz, nV-nél meg marad a DX10 alatt MSAA. Ennyi a kül.
Teljesítményben annyi lesz a kül., hogy ATi 8xAA-nál se fog lassúlni, az nV pedig a szokásos módon 4xAA alatt.TothMG: Menni fog az, mert PhysX-hez nem SLi kell, hanem egy szabad PCI-E.
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4319 üzenetére
Hát, igazán nincs mit.
-
Groo
csendes tag
válasz
Ez szerintem már teljesen szubjektív kérdés, amelyik szimpatikus, a teszteket el lehet olvasni, van pro és kontra, "új" tesztek meg folyamatosan lesznek, de ha ennyire túlgondolod akkor soha nem fogsz venni kártyát, mert mindig van valami, amire várni lehet.
Ha nem tervezel hosszútávra, akkor meg aztán tényleg mindegy.. Én most éppen azért döntöttem a gtx mellett, mert az nv megoldásaval kevesebb a macera, nincsenek hűtés, meg driver problémák, végső soron azért veszel vga-t mert játszani akarsz, nem szerelni.
Nálam ez a fő szempont. Ha az ati lenne ilyen, azt venném.. Előbb utóbb minden kártyán túllép a játékipar, nekem eddig is ment minden a 88gtx-el hibátlanul, ha nem szarik be, le nem cseréltem volna az idén.. Szóval, ha rám hallgatsz, azt veszel, amit akarsz.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #4315 üzenetére
260-ast itt árultak a ph-n 47k-ért.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
nem egyszerű a középkat teteje. és akkor még ott vna 9800gx2, amit már 58-ért megkapni. és a legtöbb helyen agyonveri a 260-ast, pár helyen a 280-ast is 1680*-, 1920*-ig....
van egy 8800gt-m, aminél kicsit erősebbet szeretnék, mert a másikat eladtam, mivel a sli nem működöt rendesen a 2*pcie8x miatt. és most én sem nagyon tudom, mit is kéne venni. de aki tud várni, az biztos nem farag rá...
igazából a 280-as lenne jó vétel, de nagyon drága még. de mivel mégis csak 1 gpu van benne, így kevesebb gond lehet vele....
-
Pipó
őstag
válasz
Ha csak azt a két kártyát hasonlítom össze, amit írtál, akkor minden a 4870 mellett szól, az egy príma kártya (bár nekem sem volt) A 4850 cf felejtős, mert jön a sokkal hatékonyabb 4850x2, valószínűleg kisebb fogyasztással (legalábbis idle).
260 vagy 280 csak ha nagyon jó árban tudsz hozzájutni. Annyi azért ezek mellett szól, hogy az energiagazdálkodásuk, nagyon el lett találva. Nálad még a crysis szólhat emellett.
-
TothMG
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4299 üzenetére
Nagykerből van közvetlen, még a múlt heti foglalás, a héten már nettó 8k-val drágább a nagykerben is, amúgy nekem számla nélkül 69.
A 10.1-ről nem tudok érdemit, valahol azt olvastam, hogy nem nagy durranás lesz és kompatibilis a 10-el lefelé, úgy hogy nem hiszem. Még egy gondolat a 55nm-ről. Mikor én a 8800GTX-em vettem akkor is modták, hogy várjak, mert jonnek a 65nm-esek, aztán jött a 8800GTS, meg a 9800GTX és lehet, hogy kevesebbet fogyasztanak, de lasabbak is lettek. Mit gondoltok érdemes most eladni a 8800GTX kártyát, vagy várjak szeptemberig, amikoris kiderül milyen lesz a két különböző SLI, vagy meg lehet tartani fizikai számolásnak, csak az kellene tudni, hogy az mennyi fog-e intel alaplapban.
-
TothMG
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #4297 üzenetére
MSI N280GTX-T2D1G-Super OC
Nálam általában alaplap: ASUS
Grafikus kártya: MSI -
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4292 üzenetére
annyi tesztet láttam, hogy én már csak arra vagyok kíváncsi h mikor jönnek az 55nanósok
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4289 üzenetére
AC-ben még HD3850-el is nagyobb FPS-em volt mint 20. (1920x1200-ban). Akkor nalam volt a hiba?
-
Speed®
titán
válasz
Beowulf_78 #4287 üzenetére
-
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4281 üzenetére
az EVGA FTW drágább az aranynál! nézegettem én is ,de az XFX XXX is majdnem olyan órajelen megy (asushoz is közel van), igaz arra csak 3 év gar van, vhol csak 2... viszont az EVGA-nál jóval olcsóbb ,az asusnál csak "simán" olcsóbb
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4282 üzenetére
Van aki játszani szeret, nem drivereket kalibrálni, patcheket töltögetni, hőfokot méregetni, bordát cserélni meg ventillátort állítani.
Én maradok a mezei kártyáknál. -
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4281 üzenetére
az ftw nagyon drága. és itthon nem nagyon lehet kapni sajna.
én lemondtam az oc 260-ról, törtem inkább malacperselyt, és rendeltem gyorsan egy olyat, mint TothMG kollégáé.(hozzáteszem nem kellett sokat mellérakni egy oc-s 260 árához) persze megszívtam, vehetek hozzá tápot is..
-
Groo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #4278 üzenetére
simán hozza a referencia is az OC szintet, a különbség a garancia. ezért fizetsz többet.
-
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4278 üzenetére
teszt megerősítve egy EVGA GTX 260 FTW Edition-el, én is ezért nézegetem az XFX 260 XXX-et, DE siralmas látni h a 9800GX2 valahol úgy ott hagyja még a 280as kareszt is mint én az autókat
-
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4143 üzenetére
én sem döntöttem, hála anyagi helyzetemnek meg hogy a moci megy vizsgára van még időm
-
Dashes
őstag
válasz
Beowulf_78 #4131 üzenetére
320euro= 76e + magyarország = lesz az 80e vagy több.
-
boogie84
veterán
válasz
Beowulf_78 #4131 üzenetére
átszámítva 70k + amit a magyarok rátesznek!
necces ez a 280as! olvasgatom a fórumot és egyik fórumtagnak bizony nagyon rossz tapasztalatai voltak vele (túlmelegedés), még ha megérné az árát akkor sem biztos h jó vétel! ha jól tudom akkor csak neki voltak problémái a kártyával! viszont más meg nem nagyon írt róla!!
a tulajok igazán írhatnának a tapasztalatokról!!
köszi -
Henk
veterán
válasz
Beowulf_78 #4113 üzenetére
Ja csak a héten elviszik a régi karim és kell valami helyette.
-
Henk
veterán
válasz
Beowulf_78 #4111 üzenetére
Ja nekem is,éppen most akarok 260-at venni.
-
Mans20
addikt
válasz
Beowulf_78 #4093 üzenetére
Akkor vegyél olyat,nekem elég a 19 es is. Valaki meg megmondhatná hogy kell szétszedni a gtx260at mert nekem nem jött szét.
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4093 üzenetére
Es ezt ki sugta meg?
-
katt777
félisten
válasz
Beowulf_78 #4088 üzenetére
Bocsesz, szar a netem, megint duplázgat.
-
Mans20
addikt
válasz
És mi a rákért kell akkora felbontás nemértem, 1280 as mért nem elég?Mindenki 50000res felbontásba játszik 80 colos monitorral és csodálkoznak hogy egyik kártya se bírja.
-
katt777
félisten
válasz
A meglátásod helyes. Sajna a 48xx X2 is csak CF, ennek minden nyűgjével (hiába jobb amúgy a CF mint az SLI. (Amúgy most erősködnek nekem, hogy ki van hajtva egy 4850 3.2GHz-en, miközben a 3870-em megveri Vantage-ben és 3D06-ban is
), szóval a 3870X2-esed tényleg jó lesz még egy darabig (már ha a játék támogatja a több GPU-t).
A tesztekben az a gáz, hogy NEM 8XAA és 16XAF beállításokkal tesztelnek, pedig az fogja meg a megjelenítést, nem a felbontások (lásd tesztjeim). 1680 alig lassul 1280-hoz képest. HQ minőségben meg pottyan a sebesség a felére, vagy még lejjebb minden felbontásban (tehát a monitorméret is másodlagos). Szóval lehet, hogy a 170 teszt-FPS is csak 70-80 a valóságban, ami persze még mindig tök mindegy, csak a tesztekben szeretnek ilyen 90FPS-es Crysis és egyéb eredményeket kihozni. A mezei user meg besz.pja, mint egyszeri jómagam a 3870 CF-t.
A 280GTX tényleg tuti nyerő, csak nem azért a pénzért, amennyiért árulják, no és az 1GB RAM is sokkal többet jelent, mint a 2x512MB. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
Beowulf_78 #4086 üzenetére
Esetleg meggondolandó szvsz. a 4870 1GB rammal is.
A techpowerup-on most tesztelték a 4870X2-őt, ami viszont elég érdekes adat, a Sapphire HD 4870X2 single 1024MB, ugyanis ez a 4870X2 csak 1 GPU-val (a másikat direkt letiltották h. lássák mire képes 1 db 4870 GPU 1GB DDR5 rammal). -
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4076 üzenetére
Es mi van ha megteped? GTX260 ha huzva 1600-on mennek a shader procik kb. 42% az elonye az alap 9800GTX-hez. De a GTX280 sem all jobban alapon. Jol jonne mar az emelt orajeles verzio, 55 nm-en.
(shader alapu szamitasokra ertettem) -
katt777
félisten
válasz
Beowulf_78 #4065 üzenetére
A CF szopás, tudhatnád.
Nem fog kijönni az a többlet, főleg Crysisben nem, ahol nagyon jó esetben tudsz csak 30-40% +t kisajtolni a 2 VGA-ból, azt is inkább X48-as lappal.
Vsz az X2-d is ezért szar benne. Nálam full extrás grafikával a kihajtott 3870 8.2FPS-t tudott, a kihajtott CF 11-et. Bár mondjuk azóta javultak az ATI driverek, de ugyanekkor egy Witcher 55% körül volt, Prey meg 70-80, UT3 meg +14%, de ott a 2. VGA-t nem kapcsolta 3D-be a CCC.
Én mindenképpen 1db, de mindenben gyors VGA-t javaslok. C-hez meg sajna nV kell, viszont ATI-n nem működnek az nV csalások, így azzal szebb lesz. -
katt777
félisten
válasz
Beowulf_78 #4062 üzenetére
3870X2 mire nem elég ma az említett beállításokkal (Crysis nem számít)? Én is olvastam a 260GTX tuningolásáról (hogy hol, azt nem tudom, keress rá), de azt sem szabad elfelejteni, hogy a hardveresen hiányzó alkatrészek a tuningtól még nem kerülnek bele.
-
biggamer
veterán
válasz
Beowulf_78 #3257 üzenetére
Naaa, akkor most már végre nyugodtan aludtál ?
Gomezz
Már elindult az árharc. -
Csabahun
senior tag
válasz
Pffffff,ennyi minden ,hogy jöhetett "szegény" Nvidia nyakára?
Úgy látszik a sors is ellene van. -
Gomezz
senior tag
válasz
Ez nagyon kemény!
Ha csak a fele igaz akkor is gond.
Hát ez hihetetlen, hogy így támadt fel az ATI.
Remélem hosszú távon ez nekünk vásárlóknak lesz jó, mert újra indulhat az árharc a kegyeinkért. -
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #569 üzenetére
Ahogy nézem ezeket a 65 nm verziókat egyáltalán nem éri meg megvenni.
-forró lesz
-sokat eszik
-nagy bukó lesz rajta szeptemberre -
biggamer
veterán
válasz
Beowulf_78 #569 üzenetére
" Ennek köszönhetően az új GT200-asok, amelyek majd a nyár vége felé jelennek meg, várhatóan olcsóbbak lesznek, mint a június 18-án debütáló jövevények. "
Nooo, erre befizetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Androidos fejegységek
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest