- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Te egy számomra igen tisztelt szakember vagy,GPU fronton etalon hozzászolásaid és cikkeid jelentek meg eddig az évek folyamán,ódzkodom is egy kicsit a veled való vitátol de javits ki ha tévedek.
Valoban a 32bites operácios rendszerek 4G fizikai memoriát tudnak megcimezni,és ebböl alkalmazásonként 2G-t tudnak társitani.Namost egy HD4870X2-vel ez elég necces lehet,de nem ez a téma most.A 64bites OS-ek viszont ennél (nem tudom számszerileg) joval több memoriát tudnak megcimezni.32bites alakmazásoknak pedig ezek ugyszint csak 2G memoriát társitanak,viszont a nativ 64bites alkalmazásokhoz ennél joval többet.Itt jön képbe az én 4G memoriám.. az 1G-s Vmemoriám...és a nativ 64bites Crysis...
A CF sajnos még mindig gyermekcipöben jár... lehet nekünk azért nem felelt meg,mert többet játszunk,és mindenféle jatékon...az jellemzö gond ha csak 1 jatékon nem megy,és neked pont az a kedvencedPL oblivion
Az Nv nehéz helyzetét jelenleg saját magán kivül a HD4850-nek köszönheti,mert egyszerüen abban a szegmensben nincs ellenfele hasonló áron...és persze abban a szegmensben adják el a legtöbb VGA-t,valljuk be az ATI már 2generácioval ezelött is erre játszot...ezzel nincs is gond
A 4850X2-t meg egész egyszerüen nem éri meg kiadni...mint ahogy a 3850X2-t sem érte meg...az elöállitási költsége alig lenne alacsonyabb mint a 4870X2-é,viszont cserébe alig erösebb (ha erösebb) mint egy GTX280,viszont annyiért meg nem lehet adni...ráadásul pont a potenciális 4870X2 vevüket csalogatná elé,ugymond házon belüli konkurenciaként... -
TTomax
félisten
Én eddig ugy tudtam hogy azok a programok jatékok melyeknek van nativ 64 bites támogatása ,több RAM-t kapnak 2G-nál...
Pl a Crysis...nálam simábban is megy ...
Igen láttam a 4850-es PH!-s tesztet ahol mindenhol ment a CF,ezzel szemben jópáran eladtuk a 48XXCF-et mert mi nem igy látjuk,sorolhatnám a PH!-s neveket...és erröl a multkor is beszéltünk,meg azokrol a rutinokrol is amiket ugye az ATI kártyái nem tudnak végrehajtani merthogy NV optimalizált...
Akinek van egy csepp esze az messze messze elkerüli a multiGPU-s megoldásokat...és mindegy ki gyártja,meg mi van ráirva,ahol csak tudok érvelek ellene mert ez nagy néphülyités hogy vegyél 2 VGA-t...majd ha egybetokozzák egy GPU-ba mint a CPU fronton akkor vissza lehet térni rá,vagy majd akkor ha az ATI megvalositja az RV870-ben azt amit igér.Addig pedig ha valaki maximalista akkor az aktuális egy magos leggyorsabb VGA-t kell megvenni..ez most még a GTX280,ez van,ez az Nvidia mentsvára... -
TTomax
félisten
az használ 64bites Vistát aki 4G RAM-t vesz...32 bitröl nem tudok érdemben nyiltkozni mert soha nem volt hozzá szerencsém,gyanitom nem is lesz mert akkor inkább XPSP3.Egy GTX280 árábol igy van pontosan 2DB 4850 jön ki,igaz a GTX DX10-ben eddig ahol teszteltem mindenben jobb volt...XP-n vegyesebb a kép...az összehasonlitás azért került képbe,mert ugye a 4850 is rendelkezik ezzel a 10.1-es ficsörrel,söt...ugye már az elödök is tudták...a baj ezzel csak az hogy teljesen használhatatlan.Ezért is hoztam ezt szoban,és nem az összehasonlitás volt a cél,hanem az hogy megint beépitett egy olyan dolgot az ATI amit nem lehet használni viszont nagyon jó marketing,gondolom most érted mire akarok célozni.Teszem ezt ATI drukkerként...
Szoval itt arrol van szó,hogy nagyon sokan örülnek az ATI oldalon,de jó... 10.1... csak nem veszik észre,hogy ebböl nem sürün fognak látni valamit is,mert ugye tulajdonképpen ez nem arrol szólna hogy most dupla fps-ed lesz,hanem arrol hogy olyan dolgokat látsz amiket eddig nem... na gyanitom nem sok ATI-s fogja látni...és akkor megint ott vagyunk ahol eddig.... a part szakad...(#7510) Laraxior
Én annyira nem favorizálom azt a giga lapot,tudom DDR3-as kell neked,de én annyira egyik giga terméket sem..és ahogy téged ismerlek neked sem fog nagyon tetszeni -
TTomax
félisten
Persze ehhez egy Vistát fel kell dobni,ahol sokat lassulnak a radeonok...egy GTX-el azt még le lehet nyelni de egy 4850-el elég necces lesz egy 22"-os monitoron nativ felbontásban játszani...
(#7507) Laraxior
Gondoltam nem fog tetszeni a 790i...pedig mondtuk itt neked,de csak nagyon akartad az SLI-t...én is igy voltam CF-el,de szerencsére a lapom megmaradt,és nem bántam meg a DFI-t...igaz kényes lap,de ha megvan akkor stabil...Én a helyedben az asus ROG-t nézegetném... -
schwartz
addikt
Persze az igaz, hogy manapság már abban az esetben sem lenne biztos a DX10.1 támogatása a fejlesztők szempontjából, ha az nV is támogatná, mert eléggé szarunk a PC-re felfogás alakult ki mostanság
De miert? Gyenge a PC-s vas? Nehezebb ra fejleszteni? Elvileg a DX10 nem ezt lett volna hivatott elosegiteni? (a vendor specifikus szarsagokat nem venni figyelembe + miert nincs sehol a beigert sebbesegnovekedes az API reszerol?) Vagy meddig huzza meg az az elavult PS3 grafikus vezerlo? Az uj id fejlesztes miert lett megtepazva? Gondolom a konzolokban rejlo vegtelen eroforras miatt...
-
TTomax
félisten
Régóta figyelem több éves "pályafutásod" ilyen gyöngyszemeit mint pl ez a hozzászólás.Minden tiszteletem a szakmai tudásodé.Ilyen mélységekben sajnos nem tudok hozzátenni,de elmondom neked ebből mit lát egy olyan user mint én....
Én azt érzékelem,hogy az ATI VGA-ak fel van szerelve egy csomó olyan tulajdonsággal amit én nem kértem,pl DX10.1 egy HD3850-ben,valljuk meg mire abból valami lesz gyanítom a GTX-em is kb kukázhatom nem hogy egy 3850-et...No de erre mindenki azt mondja az Nvidia visszafogja a fejlesztés,ezért nem tud kibontakozni.Ezt megértem csak én nem nagyon látom úgy ,hogy ezen fejlesztések ideje eljött volna.Alapozom ezt arra a látványra a mit pl a Crysisben látok XP alatt...ha még ennyi tartalék van a DX9-ben akkor azt nem kellene előbb kiaknázni?Tudom hogy erőforrás pocsékolás stb stb stb...
Még valami az átlag user szemével,és ez ATI szimpatizánsként mondom.Amikor a Crysisben lemegyek a partra,és belenézek a távcsőbe és GTX-en 40fps-el normális vonalakkal látom a parti stég deszkáit,addig meg vagyok elégedve,és nem nagyon fog érdekelni hogy az most mennyire van butítva,vagy amikor pl megfordulok UT3-ban vagy duplát ugrok oldalazva akkor nekem ne legyen mikroröcögés mert ,multiban ezért lőnek le...
Az elkövetkező egy év úgy érzem még kevés lesz az RV770-nek,talán az RV870 fogja billenteni a mérleget,addig én Nvidiát használok... -
Iron Funeral
őstag
Voxeles grafikát használtak a régi Delta Force játékok nem? íjj előtörnek az emlékek
. Ez az új rendermód azt jelentené, hogy még szebb grafika? Vagy esetleg mostmár elmozdulnak a fizika és az mi fejlesztése irányába is, grafikát szerintem nem lenne szabad a valóságig fokozni, elveszne az a virtuális feelingje ami most van, bár lehet, hogy csak én látom így.
ok, off áradat vége, várunk jövő hétig -
Iron Funeral
őstag
Szoftver Renderering? Olyat "már" a Quake2 is tudott, ha jól emlékszem, mindenesetre a HL1-ben volt olyan
. Gondolom nem ugyanaz a kettő, de most miért is jó, hogy megint visszahozzák? Na mindegy, maradjon az nV a piacon, bár az is jó hogy ha csak nekem gyárt, akkor csinálhatok még sokáig zöld gépet
. AMD processzorral, nV karival és chipsettel
-
Iron Funeral
őstag
Honnan tudod, hogy nem csak ideiglenes ez a szűk nadrágszíj, mivel most szállnak be mindenféle bizniszbe. Egyszer olvastam valahol, hogy pár év múlva(dátumra nem emlékszem) már nem a vga piacból, hanem máshonnan fog jönni a bevételük 70%-a, ha van lóvé, akkor tudnak majd fejleszteni, más kérdés, hogy akarnak-e.
Más; miből gondolja mindenki, hogy a Larrabee megváltja a világot? Meg a Fusion is? HA meg is váltja, az nv még mindíg megveheti a VIA-t, ők is tudnak csak éppen pízük nincs...
Persze ezt úgy mondom, hogyHA bennt akarnak maradni a PC fejlesztésekben, lehet, hogy inkább a Sony-nak csinálnak egy újab RSX-et, mert mondjuk abban több lóvé van/lesz.
Bocs az offért fiúk -
schwartz
addikt
A jatek minosege a donto. Konznolra ritka a "jo" jatek, ugy gagyi az osszes ahogy van.
Kivetel erositi a szabalyt, ossze is szamolnam akkor: Box-ra a Halo3 PS3-ra a MGS4. Ha kijonne PC-re, mindkettobol 10szer annyi fogyna mint a konzolos verziokbol. A tobbi ratyi konzol jatekbol meg hiaba adnak el 10szer tobbet ha az darabszam csak 5 szamjegyes. (sarkitas befigyel, igy oltani nem jar...
)
-
Most per pill nekem sincs gondom vele, amit elindítok max és megy se nyikkan! Ez egy kellemes érzés mit ne mondjak! Én életembe először játszhatok valamivel úgy maxon h a simításhoz is hozzányúlok! Ugyanis eddig csak olyan karim volt ami le volt maradva a korban! Jó lenne tartani ezt az állapotot minnél kevesebb pénzköltéssel! Maradjon v menjen a levesbe a 8800GTX-em? (A leves már megvan több oldalról is)
-
Low Noise
senior tag
Köszönnöm mindenki hozzászólását,tanácsát.
Mostmár csak azt kéne tudni hol lehet ilyen átalakitót szerezni.
Mertha a Computer Modding külföldröl várja az érkrzését bizonytalan idő mulva.
akkor ez valószinüleg nem egy könnyen beszerezhető dolog.Ha van valakinek eladó szóljon áron felül megvenném.
-
Speed®
titán
Antec Phantom 500, 17/18Aes 12V ágakkal.
-
Beowulf_78
addikt
Bonyolultabb felépítéséből adódóan gondolom az Atikkal lesz több ilyen probléma.
Azt se hiszem ha elküldi a júzer hogy ebbe és ebbe a játékban nem megy a kártya, hogy az a következő driver frissítésben benne lesz, és mivel havi 1 driver van, 2-3 hónap biztos lesz mire javítják.
Attól függetlenül kevesen vannak akik e miatt adnák el.
Sajnos a 4xxx szériát is jelenleg sok driver anomália sújtja, mint ahogy már azt is olvasni lehet hogy a 4870 X2-ök se azt hozzák eredményben mint ami a tesztekből lejött, és ott is sok a kezdeti gond. Kicsit úgy érzem olyan ez, mint amikor januárban megvettem a 3870 X2-öt 103k-ért... 2-3 hónapig nem tudtam vele normálisan játszani, mert nem volt megfelelően gyors, kompatibilis driver, Crysis játszhatatlan volt 1280-ban is high-ban.
2-3 hónap után jó volt...de akkor már csak 85-90k volt az ára. El is gondolkodtam, hogy ez így annyira nem érte meg, és többet nem csinálok ilyet. A 48xx széria pedig most pont itt tart, az az még a "szívás" szintjén, és úgy gondolom ha kihagyom a 48xx szériát sok kellemetlenségtől kímélhetem meg magam, még ha ennek teljesíménybeli ára lesz akkor is. Max. leszarom a 8xAA-t, de legalább nem küzdök a hőfokokkal, és a kompatibilitással, driverekkel. A 4850-et CF-ben meg ezek után el is felejtem. GX2 vagy GTX260 OC maradt a "palettámon" ami a jövő hét eleji választást illeti. -
-
Dark KillerX
addikt
Akkor lehetséges,hogy a 8800GTX-mel,nem tudok normálisan SC2,vagy Diablo3-ni?.Igazából én csak 1280-as felbontásban játszóm,és nem használók AA-t(ritkán esetleg),talán azért az új játékok menni fognak vele normálisan,vagy nem?Pl Far Cry2,Bournaut Paradise,Operation Flashpoint2,Rage,GTA4.Tényleg nincs szükségem elsimitásra,csak 1280-as felbontásban olyan high közeli grafikával fussanak a játékok.
-
Dark KillerX
addikt
Rendben igazad van mert nem vagyok egy nagy zseni,de ha mondjuk én 1600-as felbontásban játszok,akkor amúgy se lesz nagy szükságem AA-ra,hiszen ekkora felbontásnál nem látszanak az élek annyira.Bár akinek Crossfire-os rendszere van két 4850-nel vagy 4870-nel,az mondjuk megteheti,hogy akár 1900-as felbontásban játszon 2-4-szer AA-val nem?.De amugy a D10.1-es játékok menni fognak Geforce karikkal?
-
no meg a mobil chipek, ha az nVidia reményei beválnak.
tzsolesz: CPU fronton már sokkal előrébb tart a folyamat, és ráadásul nincsen igazi egymagos alternatíva. Nem is igazán lehet amúgy, mert a GPU-knál a chipméret-különbségek sokban a párhuzamos egységek számának és szerkezetének variálásából jönnek, ami a CPU-knál nem nyitott irány.
De ha pl. lenne 1 magos C2D gyárilag 4GHz-en, hasonló áron, mint az E6750, akkor azon el lehetne gondolkodni... -
janos666
nagyúr
Naigen, most épp jó passzban van az ATI, erre átesik a ló másik oldalára. Nem hogy ismét megdupláznák az SP-ket, és akkor azzal a 40nm-el még mindíg kissebb lehetne valamivel a chip mint az RV770-es. Nem, inkább csak miniatürizálnak, és így már csak a dual-chipes szarságait (vagy rögtön egy tucatnyi kis kártyát) éri majd meg hazahozni 4870 helyett is, nemhogy az nv új kártyája helyett.
-
janos666
nagyúr
GT-200al is lehet AA-t csinálni defferend renderingre, nem? Csak nem DX10.1 alól hanem egyénileg, de ezzel nem lesz gond ha ott ülnek az nv programozói a játékfejlesztők mellett. Sőtt, én úgy sejtem ugyanaz lesz a módja csak nem az API-n megy át hanem közvetlen a drivernek adja ki a játék hogy AA-t kér.
-
maszat
senior tag
Ezek szerint jól kicentizik az alkatrészeket. Mert az én Asus EAH3650-emen (nem mondható rá, hogy sokat zabál) három kockacukor nagyságú fekete alkatrész közül az egyik ciripelt. Közelebbről megnézve picit ki volt folyva a lakk alatta és így rés volt közte meg a nyák között. Szerencsére garanciában cserélték.
-
vers
tag
-
boogie84
veterán
-
köszi a kifejtést
Keldor Papa: nézd össze a GTX260 és a 4870 4xAA teljesítményét - 28 ROP VS 16 ROP-ról beszélünk... szerintem egy ok miatt van annyi ROP a GT200-ban - kellett az 512bites busz, hogy egy GPU mellé 4GB RAM-ot bírjanak pakolni (a Tesla kártyákban ez jól jön).
-
Térjen át konzolra a ***********
neeeeeem. B terv: VGA csere október vagy január környékén, C terv: marad a 9600GT, és 1 évig nem játszok 2009-es játékkal - van elég restanciám úgyis
R.Zoli: azt valaki magyarázza már el nekem, hogy miért kellene az nVidiának újratervezni az architektúráját a DX10.1 supporthoz. a GT200 esete is jól mutatja, hogy a magasabb GS teljesítményhez sem kellett új architektúra. szerintem csak sz*patni akarják ezzel az ATI-t.
Úgy általában nem értem, mi ez a nagy bukta-hangulat a kártya körül. Az ár-érték arányt egy debütáló csúcshardver esetében még szóba hozni is hülyeség, a teljesítménye meg lehetne még 20-30%-kal több, de ennyit a driverek várhatóan fognak hozni. És akkor kapunk egy kártyát, ami a 8800GTX-nél kb. 2-szer gyorsabb. Ezt hívják generáció-váltásnak, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest