- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Apple Watch
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Debrecenben melyik bontót ajánljátok Megane II alkatrész beszerzésre?
Előre is köszi! -
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
A napokban olyat kezdett el a Megane 2-esem, hogy a műszerfalon levő fed. comp. kijelző kissé zagyvaságokat jelez.
Az üzenetből mintha kimaradna 1-1 szó, vagy menüváltásnál az előzőből kijelezve marad a fele, a másik fele az aktuális.
Néha 1-2 pixelt is felvillant a hecc kedvéért.
Ez mitől lehet? -
Gyurike
tag
Sziasztok!
Szerelt valaki mostanság fejegységet Megane2-be?
Vettem egy Pioneer MVH-180UI fejegységet, de az útmutatója ír egy olyan dolgot, amire nem tudom, hogy mi a megfelelő.A bekötési csatlakozásán van egy üres szál, amire azt írja, hogy a "gyújtáskapcsoló működtetésével összekötött csatlakozópontra" kell kötni, ha a gyújtáskapcsoló nem rendelkezik ACC (accessory) állással.
A Megane 2 rendelkezik ilyen ACC állással? (Én abból indulnék ki, hogy igen, mivel ha a Start gombot megnyomom kuplung/fék nélkül, akkor ilyesmi állapotba kerül az autó (elektronika bekapcsol).
(elvileg ha nincs és nem kötöm be, akkor "az akkumulátor lemerülhet". De úgyis mindig leveszem az előlapot, gondolom akkor csak nem meríti le az akksit)Remélem tud valaki segíteni!
Előre is köszönöm! -
Gyurike
tag
Sziasztok!
Csináltatott valaki a közelmúltban Megane2 1.6-oson okoskerék-cserét?
1-2 hónapon belül tervezném a sajátomon megcsináltatni, és érdekelne, hogy mennyiért végzik el manapság.Előre is köszi az infót!
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Debreceni "klubtagokat" kérdeznék, hogy nincs valakinek véletlenül egy Megane 2 gyújtótrafója amit el is adna?
Nekem most adta meg magát a Böszörményi úton, még azért haza tudtam jönni. De amíg nincs kicserélve, nem járnék vele.Használt is jó, csak jó legyen.
Kicsit sürgős lenne a dolog.
Előre is köszi! -
Gyurike
tag
válasz rob210 #31805 üzenetére
Az utastérben-semmi-sem-működik projekt tegnap sikeresen megoldódott.
Kezelésbe vettem a motortéri biztosítékdobozt, szétkaptam az egészet, érintkezőket megcsiszoltam, kontaktspray-vel átfujkáltam, majd szépen összeraktam mindent, és jó volt újra látni a szívhang-ledet a műszerfalon.
Beindítás után pedig már egész szokatlan volt, hogy világítanak a visszajelzők és mozognak a mutatók.Köszönöm rob210 a tippet!
GPS témakör kapcsán én már egy ideje Sygic-et használok, okostelefonon. Már nincs dedikált navigációs eszközöm, a telefon pedig mindig kéznél van. Ami tetszik, hogy sétáló üzemmód is van, így ha gyalog megyek valahová, akkor annak megfelelően navigál. A vetített kijelző (HUD) funkció is tetszik, bár ez csak este használható.
Ez nekem annyira megtetszett, hogy nemrég egy jó kis akciójukban meg is vettem jogtisztán, teljes Európa térképpel, HUD-dal (ugyanis ezt külön kell megvenni, de most ingyen adták) került ~9000Ft-ba.
Ritkán adok pénzt szoftverért, de ez úgy gondoltam, megéri. Folyamatosan fog frissülni a térkép (örök licensz), nem kell crack-elni vagy ilyesmi, mindig up to date lesz. Nekem ez megéri.
Kaptam is egy 25%-os vouchert, akit érdekel az szóljon nyugodtan, úgy nagyjából 7000Ft-ból is ki lehet hozni.[ Szerkesztve ]
-
Gyurike
tag
Köszönöm giigz.
Anno kértem Tőled autóvillamossági-szerelő elérhetőséget Debrecenben, Te a Renault Kalydit ajánlottad.
Egyből a hivatalos szervízzel nem kezdeném, múltkor egy nem világító tompított fényszórónál is minden szart cserélni akartak, pedig csak az egyik vezetékben volt szakadás.Kalydinál ismerem Sz. Zolit, de ő most 3 hét szabin van.
Szóval nem olyan egyszerű, ahogy Te írod.
Természetesen felkeresek egy autóvillamossági szerelőt, de gondoltam először megkérdezem a többieket is, hátha jártak már így, elvégre erre (is) való a fórum. -
Gyurike
tag
válasz rob210 #31805 üzenetére
Szia rob210!
Tegnap akkusarukat átnéztem, nincs változás.
Utastéri biztosítékokat átnéztem, semmi gond.A motortérben levő fő biztosítékokat egyelőre nem tudtam beazonosítani a leírásod alapján.
Vannak biztosítékok az akkumulátorom a pozitív sarunál, ez ugye bal oldalt van, de ez nem fekete, hanem piros dobozban van.
A "normál" biztosítékdobozban, alias UPC-boxban nem igazán van "főbiztosíték". Max alatta a maxibiztosítékok. Viszont ez a motortér jobb oldalán van.
Kifejtenéd, hogy pontosan mire gondoltál?
Üdv:
Gyurike -
Gyurike
tag
Ezt mindenképp megnézem majd.
Javítsatok ki ha tévednék, de nem tippelnék UCH hibára, mert gombnyomásra indul az autó, ajtó nyit-zár, index és egyéb külső lámpa ég, csak belül nem kapok visszajelzést. Nem hülyéskedik, nem töröl feleslegesen az ablaktörlő vagy ilyesmi.
Az egyedüli (az ürességen kívüli) rendellenesség, hogy 2. gombnyomásra áll le a motor, de utána ugyanúgy indíthat, és 2 gombnyomással leállítható.De az akkusarukat, rögzítéseket mindenképp ellenőrzöm.
Akksi nem túl idős 2-3 éves, és jól bírja.
[ Szerkesztve ]
-
Gyurike
tag
válasz #42667776 #31779 üzenetére
Szia Lion01!
Nem hinném hogy biztosíték ment volna ki. Ugyanis tényleg semmi nem megy az utastérben.
Tegnap még minden ment, ma reggel meg már ilyen volt, nem hiszem, hogy a semmiből levágott volna ~10 biztosítékot...
Kiváncsi lesze, hogy lesz-e még valakinek ötlete (vagy más is volt már ilyen helyzetben), de azért köszönöm a tippet! -
Gyurike
tag
Sziasztok!
Érdekes esetem volt ma reggel.
Szeretett kis Megane 2-esemet ma reggel indítva szokás szerint beindult, de a "beltérben" semmilyen elektromos eszköz nem működött. A műszerfal meg se nyekkent, minden mutató ugyanúgy 0-n, semmi LED visszajelzés, mint leállított állapotban. Ventillárokok, ablakemelő sem megy.
Ha indexelek, vagy felkapcsolom a helyzetjelzőt, akkor az kívül működik, de belül ugyanúgy néma csend, még az index se kattog.
Ha leállítom, utána újra indítható az autó, és a központi is nyit-zár.Találkozott már valaki hasonlóval, vagy van ötlete, hogy mi lehet a gond?
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
A hétvégén sikerült (ismét) a 2003-as Megane II-esemnek beleszólni a gondtalan hétvégébe.
A probléma a csomagtartónál kezdődött, ugyanis azt nem lehet lezárni. Biztos nem a "kampó" állítódott el, hanem a zárral van valami.
Azt sikerült még megfigyelni, ha mondjuk egy csavarhúzóval bekattintom a zárat, akkor azt könnyen vissza is lehet nyitni. Gondolom ez nem normális.
Valamint hazaérkezve valami szörnyű csörgő-visító hang szólalt meg a motortérből. Felnyitottam a motorháztetőt, és úgy tippeltem, hogy mintha a generátor visítana-zörögne. Gázadásra a hang nem erősödött, valamint a motor járásán se érződött semmi változás, vagy rendellenes gázreakció. Néhány perc után a csörgés megszűnt, azóta 1-2 alkalommal beindítottam, de nem jött elő.Ki mit tud szólni a fenti problémákhoz?
Gyurike
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A minap vettem észre, hogy nem ég a jobb első tompított fényszóróm. Ellenőriztem, az izzó kifogástalan (de a biztonság kedvéért kicseréltem újra, valamint a hozzá tartozó biztositék is tökéletes.
Multiméterrel kimérve észrevettem, hogy az áram el sem jut a fényszóróig. Biztositékdobozban a másik lámpa biztosítékát mozgatva picikét szikrázik, szóval látszik, hogy van teljesítmény-felvétel.
A problémás lámpa biztosítéka nem csinál semmit, szóval valószínüleg itt sincs áram.Véleményetek szerint mi lehet a probléma?
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
2003-as Megane II-m van (Berline.)
Most egy Blaupunk fejegység van benne, ezt szeretném lecserélni gyárira (a kormánytáv miatt).
Tudna valaki segíteni, hogy hogyan lehet egyértelműen eldönteni, hogy TunerList vagy UpdateList fejegységet kezel?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Árnyékos sarok
- További aktív témák...