- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
sebijani1982 #94899 üzenetére
Szerintem a havi 100 gb az még simán belefér, de szerintem még 1 tb-is.
De lehet hogy az sem mindegy hogy 1tb-ot 1 hónapra osztasz be, vagy mondjuk 3-4 nap alatt akarod elhasználni. -
sebijani1982
senior tag
válasz
KillerATi #94897 üzenetére
+1
Saját esetem:
Vodánál ~17.500 jelenleg a "MINDEN" korlátlan csomag.
Családban az egyetlen Vodás vagyok, elkezdtem nézelődni, hátha lehetne ezt olcsóbban is. Prime Max csomag nem néz ki rosszul jelenleg!, 15.900 Ft-ot ír a honlap, feleségemnek is ez van. Akkor már életre lehetne kelteni a Prime csoportot, amibe elvileg a gyerek Yettel Prime M net csomagját és a kisebbik gyerek feltöltőkártyás csomagját is be lehetne vinni a Prime-okra 15% kedvezményért valamint egymás ingyen hívásáért (Prime Max-okban irreveláns, de a többinél jól jön).
A voda ugye (azt hiszem) 9.4 %-ot emelt, ha ennyi várható itt is, akkor is 5% nyereség és a kisebb csomagokról a család ingyen hívása jobban megérné, talán...
(A vodás anomáliák szerencsére elkerültek nagyrészt, két vagy három számlám csúszott, de az is majd egy éve történt)Én rengeteget használom a mobilnetet a telefonon, 100 GB felett többnyire. A telefonom kiváltotta a számítógépem szinte. Otthon sem a wifit használom a telón. Mennyire megengedő a Yettel az "átlagtól" nagyobb netfogyasztási szokással szemben, Vodánál nem éreztem, hogy "büntetnének" lassítással? Streaminget (Netflix, egyebek) NEM használok...
Köszi, ha megdobtok némi infóval
-
Bl.Gyo.
őstag
Yettel TV-n másnak se működik a Comedy Central? Se tv-n se mobilon (ismeretlen lejátszási hiba). Minden más működik.
-
KillerATi
tag
-
ferke72
aktív tag
Sziasztok!
találkoztatok már olyan dologgal hogy új készüléken mèg csak meg se mozdul 5g?
iphone 12 és hiába állítok mindent 5g-re semmi eredmény ..
Tudom sok helyen nincs viszont ahol van esetleg használnám is
köszi -
donjohnson
addikt
válasz
CellWalker #94887 üzenetére
próbáld ki hogy sonoff (amit írtál hogy van) smart plug az mc801 tápjához, időzítetten hajnali 3:00-kor ki, 3:01-kor be.
és még egy sonoff smart plug, az pedig az ubiquiti tápjához, az meg hajnali 3:02-kor ki, 3:03-kor-be.
így elkerülöd ezt a "bug"-ot hogy nem látszik a lan portja, amit a 24 óránként megszakadás okoz. -
4Grider
nagyúr
válasz
CellWalker #94887 üzenetére
Nálunk TP-Link és Cisco routerek vannak mögötte, nincs gond az újrakapcsolódásukkal. Van néhány Huawei B535 is, ott sincs gond. Nálunk minden 4G router bridge módban megy, mert az összes routerünk több site-to-site vpn kapcsolatot tart fenn.
-
CellWalker
tag
válasz
4Grider #94884 üzenetére
Nálam viszont bridge van, egy Ubiquiti EdgeRouter X látja el a router funkciókat.
Próbáltam először a B818 saját routerén portot nyitni, de valamiért mégsem lehetett belátni a hálózatba. Kéznél volt a külső router, nem is vacakoltam a beépített routerrel tovább.
Jelenleg az MC801A üzemel, szintén bridge módban. A bontáskor fizikailag lekapcsolódik a modem LAN portja, mintha ki lenne húzva belőle a kábel.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
CellWalker #94881 üzenetére
"Olyat is van, hogy még LAN-ról sem lehet elérni, ilyenkor csak a power cycle segít, olyan is, hogy elérhető, ilyenkor elég a modem felületén egy restart"
Na nálam is pont ez van, érdekes. 3G-ről nem tudok, mert így nem figyeltem.
vajon ez valami hálózati dolog, vagy router? -
CellWalker
tag
válasz
4Grider #94880 üzenetére
Itt sajnos nincs 5G, a 4G is sokkal rosszabb az állomás csere óta. Olyat is van, hogy még LAN-ról sem lehet elérni, ilyenkor csak a power cycle segít, olyan is, hogy elérhető, ilyenkor elég a modem felületén egy restart, de olyan is volt már, hogy 3G-re csatlakozott, 2-3 percig volt rajta valami igen lassú kapcsolat, majd 10 perc ping timeout, és ez ismétlődött felváltva az újraindításig.
-
4Grider
nagyúr
válasz
CellWalker #94879 üzenetére
Vecsésen és Tatabányán 5G-s környezetben használunk 2 db MC801A-t híd módban. Kb. fél éve egyikhez sem kellett hozzányúlni, szóval nem értem, mit értesz az alatt, hogy nem éled fel a kapcsolat. Nem kap új ip címet a wan interfész? Esetleg a routing döglik meg az új ip mögött?
-
CellWalker
tag
válasz
Bl.Gyo. #94876 üzenetére
Eddig látszólag megvoltak jól enélkül is, furcsa, hogy ezt pont a streaming korszakban kell bevezetni.
Nálam is előfordul hogy nem éled fel a kapcsolat - úgy a B818-cal mint a ZTE MC801A-val is.
Akkor van para, ha valami egyéb hiba miatt felborul a menetrend, ezt nem veszem észre időben, és akkor indul újra, mikor kellene a hálózat, de senki sincs a közelben aki újrarúgná. Erre még sajnos a napi villanymegvonós módszer sem biztos megoldás.
-
MC Pite
veterán
Melóban már jobb a helyzet, és mutat is használatot rajta illetve írja éppen milyen modulationt használt, de nperf még nem változtat (otthon is egyszer 5G-t jelzett, meg melóba befelé bő 60%ra szintén lilát, 5g-t rajzolt). Nyilván különösebben nem fontos, csak próbálom kicsit megérteni, megismerni
Más: Tudja valaki hogy hol lehet kikapcsoltatni az üdvözlő üzeneteket a yettelnél?
Átlagban kapok két hármat belőle (300 karakteres után egy 1 sorost, megkezdtem az adatforgalmazást; stb). Főleg itt a határ mentén, illetve vezetés közben nem túl hasznosak. -
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610 #94875 üzenetére
Gondolom, ezért cserélte a készüléket egy függetlenre.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
CellWalker #94874 üzenetére
Nekem nem is lenne gondom evvel hogy 24 óránként bont, tőlem csinálja, inkább avval van hogy néha a routeren nincs net miután ez meg történt, de ez inkább a router hibája szerintem. Vagy nálad is így van???
Kikapcsolni ezt tuti nem fogják mert valamiért meglépték ezt, valami értelme csak van (Szolgáltónak legalábbis). A Vodafone már ezer éve így működik. -
-
tomp
félisten
válasz
MC Pite #94860 üzenetére
Ezen a képen se használja éppen. Csak összekapcsolta de minden forgalom a 4G frekin megy.
Az, hogy a telefon 5G-t ír ki még nem jelent semmit. Az csak azt jelzi, hogy lát NR bandot de nem tud kapcsolódni vagy az adott bázison elérhető lenne az 5G csak nem kapcsolták be. Vagy cross base kapcsolással még nem tiszta a távoli N78 jel.
Nálad az N78 jelszintje -115dBm ami kb a végét jelenti. Oké, hogy -120dBm-ig még egészen jól működő képes de ehhez kell telefon ami még hajlandó ilyen jelszint mellett használni.
Nekem a telefon még -115dBm mellett is boldogan kapcsolódik hozzá és megy 300Mbittel. -
Bl.Gyo.
őstag
A B818-as routerem nem viseli jól ezt a 24 óránkénti kapcsolat bontást, elő-elő fordul hogy ha eljön az újra csatlakozás ideje valahogy lefagy megbolondul, nincs net de wifin fent vannak az eszközök. Újraindítani sem tudom, ki kell húzni a konnektorból és vissza.
-
PBF
újonc
válasz
Viktor0610 #94840 üzenetére
Máris nem lehet a Yettelen (Telenoron) kívülálló ok, ha még Telenorként úgy rendelte meg, hogy a készülék függő legyen - gondoskodhatott volna már akkor a kódok megszerzéséről.
Kértem, hogy akkor ajánljon fel más megoldást: hogy ha ezeket a készülékeket nem is, de helyettük más készülékeket tudjak használni legalább az alap (hívás kezdeményezés, fogadás, SMS küldés es fogadás) dolgokra, értékesítsenek számomra “elfekvő” készletből (még nem is a cserélje már ki ingyen egy másik függetlenül használhatóra változatot javasoltam…). Erre nem is válaszoltak… Ma már ott tartunk, hogy feltöltőkártyást sem enged rendelni, mert nem vagyok hitelképes (kérdés: mikor és melyik számlát nem fizettem ki határidőre, küldjék meg a kimutatást - válasz persze megint semmi hónapok óta…).
Szóval van három készülékem, amit én már semmire nem tudok használni - és erről én tehetek? Szerintem pont tőlem teljesen független okok miatt, tehát azért illene valami kártérítést fizetniük… -
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
Srácok, a VoWifi már működik? Egy másik topikban azt írták, hogy igen. Itt visszaolvasva nem láttam olyan hsz-t, amiben azt írta volnak bárki, hogy már működik.
-
zoli03
őstag
Sziasztok!
Visszaolvasva láttam, hogy a Xiaomik függetlenek a Yettelnél. Venni szeretnék egy 11T Pro-t húséggel, meg tudja mondani valaki 100%-ra, hogy független lesz?
Köszi -
tomp
félisten
válasz
MC Pite #94855 üzenetére
Nincs külön véleményen az nPerf hanem valójában tényleg 4G-n vagy!
Ezt az NSG is mutatja. Befogta az NR bandot de nem aktív a kapcsolat. Az app nem írja a band szélességet(N78/-) és a MIMO is üres.
Ezt az állapotot hívják "NR Not Restricted" állapotnak. Látja a telefon, de nem kapcsolódik.
példa
Az 521Mbit pedig simán lehet 4G+ amúgy! -
TeeJay
félisten
válasz
szabonagyur #94854 üzenetére
De minek kell iOS amikor az androidos userek szépen leszkennelik a várost és van sokkal valósabb térkép 5G térerőről? Kit érdekelnek az almások? Nekik úgysem kell tudni hogy 4G vagy 5G vagy mire csatlakozik a telefon
-
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
válasz
Littoral #94825 üzenetére
Meg már 3/4 éve mint az infó...
Rá is méztem nPerf-re, ott mit látni. Mivel ahol ősz óta látok 5G-t az itt nem.jelent meg, felraktam.
Aztán némi érdekesség, amit nem értek, nPerf külön véleményen van... [link]Sztem ez határozottan 5G (persze, NSA), nem gondolom hogy LTE-A lenne a helyes.
Maga az eredmény szerintem korrekt [kép]
-
tomp
félisten
válasz
szabonagyur #94849 üzenetére
Mivel iOS-en külső app nem fér hozzá az alap modem adatokhoz...
Nehogy már a tulaj kíváncsi legyen rá... -
Landsmann
addikt
válasz
TeeJay #94851 üzenetére
A múltkor Győrből hazafelé jövet a navigáció egyszer csak kiírta, van gyorsabb útvonal, elfogadom-e. Először úgy voltam vele, járt utat a járatlanért el ne hagyd. De amikor láttam, hogy a kocsisor nagyon meglassult az M1-en, akkor inkább mégis letértem az autópályáról. Utolsó pillanatban, mert pont ott volt egy kihajtó. Na, mondom, erre sem jártam még, de a navigáció csak elmondja merre menjek.
Nem is volt semmi gond. Azóta is jól látszik a térképen, hogy Tatabánya előtt lejöttem Környe felé és Tatabányán keresztül haladva a 61-es km-nél tértem újra vissza a pályára. Végig volt 5G a kerülő szakaszon. Érdekes módon, akkor pár órával később már fel is kerültek a pontok a térképre, pedig nem vagyok prémium felhasználó. De ahogy nézem, nem is térképezték túl sokan az M1, M0, M4 4-es főút szakaszt azóta sem.
-
TeeJay
félisten
válasz
szabonagyur #94849 üzenetére
Persze mert az ájfón túl buta ehhez a funkcióhoz
Androidos teló mehet így nekik lehet köszönni a meglévő infókat már.Landsmann:
Azért is szeretem mert ha ismeretlen helyre megyek kocsival látom mások előttem milyen útvonalakat szkenneltek már be és látható merre járnak sokan. Ha lehet általában olyan utakra is benézek ahol még soha senki nem mért telefonnal semmit illetve ahol frekvencia fejlesztés volt és az új band-ek lefedettségi határát fel lehet vinni pár kör után
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest